beyler halam babama hediye akvaryum almış tabi ki evin küçüğü olarak bakımı bana verildi

9 litrelik içinde 10 tane lepistes (umarım doğru yazmışımdır) 2 tanede çöpçü var akvaryumla ilgili bir kaç sorunum var,
-içinde ismini bilmediğim 4 farklı bitki var ama bunlar çürüyor zamanla (su bitkisi suyun içinde nasıl çürür anlamadım

)
-akvaryum geleli 2 hafta oldu sabah akşam bana gösterildiği ölçüde düzenli besliyorum bebişleri ama bugüne kadar 3 zayiat verdim (ilk gün birisinin kuyruğunu yemişler filtrenin emişine takıldı, diğerleri normal ölmüş gitmiş anlamadım)
-akvaryumu satan kadının söylediği 2 günde bir mutlaka suyunun 1 litresi değişmesi gerekiyormuş, sorduğumda ev tipi arıtma cihazlarından çıkan su olur demişti acaba yanlış mı yapıyorum ( hani hep arıtmadan çıkan sularda mineral ıvır zıvır kalmaz geyiği vardır ya)
-elimden geldiğince kopan yaprakları ıvır zıvırları balık kepçesiyle veya elimle topluyorum ama küçücük taneler suyun içinde dolaşıyo ve su çok bulanık bunun için ne yapabilirim ??
-temizlik için dip pompası aldım yarın gelicek camlarıda yarın ilk kez temizleyeceğim onun içinde normal 0 km küçük bulaşık süngeri aldım uygun mudur ??
-son olarak sanki filtreden suyu çekip akvaryuma basan pompanın debisi düşüyor gibi geldi siyah filtre süngerlerini her su değiştirdiğim zaman yıkıyorum bir güzel süngerlerde hiç birşey kalmıyor tıkanıklık gibi bir durumda yok ne iş onuda anlamadım
bu sorunlardan dolayı az daha bütün bitkileri atıyordum yerine kale gemi enkazı uçak enkazı falan koyucaktım babam bitkisiz olmaz balıklar oksijen alamaz dedi yemiş bulundum bende
millet yardım edin ölmesin balıkçıklar temiz bir akvaryumumuz olsun