User Tag List

Sayfa 47/56 İlkİlk ... 374546474849 ... SonSon
1061 sonuçtan 875 ile 893 arası

Konu: Kimlerin Akvaryumu var ?

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yosunlanma kullanılan ışığın renginden,fazla yemlemeden veya güneş almasından kaynaklı olabiliyor sıcak suda cabuk yosunlanıyor diye biliyorum ben

ben cam bile temizlemiyorum maşallah

tuzlu suya geçmek için sabırsazlansamda araştırdıkca yeni yeni şeyler oğreniyorum yaz sonu anca geçerim bu gidişle

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

HellRot06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben ısıtıcı felan kullanmıyorum oda sıcaklığında devam Işığın rengide beyaz ama sanırım fazla yemlemeden oluyor çabuk boylansınlar diye akşam 2 kez peş peşe yemliyorum ondan oluyor galiba.
    Golf MK3 Sport - SATILDI.
    Jetta MK3 1.9 TD- SATILDI.
    Golf MK2 GTD...
    -Ne Mutlu Türküm Diyene...
    K.Atatürk.

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beyaz isikta yosun yapar pembe mavi iyidir

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Beyaz isikta yosun yapar pembe mavi iyidir
    Bakalım eğer devam ederse sanırım değişikliğe gitcem
    Golf MK2 GTD...
    K.Atatürk.

ahmetcimen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iyi aksamlar abilerim
    1 ay once lepisteslerim yavrulamıstı ayırmıstım yerler diye buyuk kavanoza bugun baktım akvaryumda yine 5-6 tane yavru var büyüklerle mutlu mesut yaşıyolar ayırsam mı ayırmasam mı diye kararsız kaldım bide kavanozdaki yavruları ne zaman koymalıyım akvaryuma
    DA CORSA 1.7 DTI

AydinTech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aslında balıktan pek anlamam bi anlık hevesle büyük bi akvaryum 25 tanede japon balıgı aldım fakat 1 2 hafta sonra 4 tane balıgım öldü nedenini bilmiyorum,birde suan balıkların yaraları var benek hastalıgıdır dediler ilacını alıp üstünde yazan şekilde kullandım iyileştiler.1 Tanesinin agzı cok fena yara resmen parca kopmus yani üzülüyorum nedeninide bilmiyorum ne yapılabilir nerde hata yapıyorum sizce ?
    Alıntı rahatsız Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şoförlüğü öğrenmişsin bakıyorum, 3. viteste yanlamalar falan.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Akvaryumu daha küçük bir eve geçeceğim için satılığa çıkardım arkadaşlar çorluda veya yakınlarda varsa almak isteyen buyursun fiyatınıda uygun tuttuğumu düşünüyorum

detaylar ;

ölçüleri 120-40-50 ölçülerinde fotoğrafları ekleyemiyorum nette sorun var upload etmiyor

altındaki dolabı , dış filtresi , 200w ısıtıcısı, atman iç filtresi , mercan kırığı dip kumu ciklet grubu balıkları vs 10-15 adet civarı

300 TL.

vınce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    akvaryum sever cok galiba ....................
    I LOVE İNTEGRA
    İNTEGRA LS/VTEC TYPE R

STP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Son iki gundur akvaryumun kapagini actigimda minicik yesil sinekler buluyorum. İyice temizledim yuzeyi ve sagi solu bu aksamda vardi bu mahlukatlar. Sebebi nedir bilen varmi ? İkola besliyorum , tropikal spirulena veriyorum yem olarak

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    beyler halam babama hediye akvaryum almış tabi ki evin küçüğü olarak bakımı bana verildi 9 litrelik içinde 10 tane lepistes (umarım doğru yazmışımdır) 2 tanede çöpçü var akvaryumla ilgili bir kaç sorunum var,

-içinde ismini bilmediğim 4 farklı bitki var ama bunlar çürüyor zamanla (su bitkisi suyun içinde nasıl çürür anlamadım )

-akvaryum geleli 2 hafta oldu sabah akşam bana gösterildiği ölçüde düzenli besliyorum bebişleri ama bugüne kadar 3 zayiat verdim (ilk gün birisinin kuyruğunu yemişler filtrenin emişine takıldı, diğerleri normal ölmüş gitmiş anlamadım)

-akvaryumu satan kadının söylediği 2 günde bir mutlaka suyunun 1 litresi değişmesi gerekiyormuş, sorduğumda ev tipi arıtma cihazlarından çıkan su olur demişti acaba yanlış mı yapıyorum ( hani hep arıtmadan çıkan sularda mineral ıvır zıvır kalmaz geyiği vardır ya)

-elimden geldiğince kopan yaprakları ıvır zıvırları balık kepçesiyle veya elimle topluyorum ama küçücük taneler suyun içinde dolaşıyo ve su çok bulanık bunun için ne yapabilirim ??

-temizlik için dip pompası aldım yarın gelicek camlarıda yarın ilk kez temizleyeceğim onun içinde normal 0 km küçük bulaşık süngeri aldım uygun mudur ??

-son olarak sanki filtreden suyu çekip akvaryuma basan pompanın debisi düşüyor gibi geldi siyah filtre süngerlerini her su değiştirdiğim zaman yıkıyorum bir güzel süngerlerde hiç birşey kalmıyor tıkanıklık gibi bir durumda yok ne iş onuda anlamadım

bu sorunlardan dolayı az daha bütün bitkileri atıyordum yerine kale gemi enkazı uçak enkazı falan koyucaktım babam bitkisiz olmaz balıklar oksijen alamaz dedi yemiş bulundum bende

millet yardım edin ölmesin balıkçıklar temiz bir akvaryumumuz olsun
    Alıntı fastuncle Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

ONLY MODS CAN JUDGE ME

F.Esen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok karmaşık ve çok fazla merak içinde olduğum bi konu var arkadaşlar daha önce uzun yılar tatlı su akvaryumlarım vardı lepistes ciklet yunus falan bakmışlığımda var fakat geçenlerde bir petshopta tuzlusu akvaryumu gördüm ve bildiğin aşık oldum mercanlarına balıkların rengine kırmızı kırmızı ıstakozlara deniz atlarına...

Şimdi bunları gördükten sonra bi heves ettim adamla oturduk konuştuk gördüğüm gibi bi akvaryumu kurmak için 6 7 bin tl tutar dendi...

Bu tuzlu sudan anlıyan eden arkadaşlarım varsa bi yardım eli uzatsınlar komple bi akvaryum kurmak istiyorum işyerime girişe hangi malzemeyi ne marka almalı ederi nedir bilgi verirseniz sevinirim...
    imza...

arsenikli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı urukain Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    beyler halam babama hediye akvaryum almış tabi ki evin küçüğü olarak bakımı bana verildi 9 litrelik içinde 10 tane lepistes (umarım doğru yazmışımdır) 2 tanede çöpçü var akvaryumla ilgili bir kaç sorunum var,

-içinde ismini bilmediğim 4 farklı bitki var ama bunlar çürüyor zamanla (su bitkisi suyun içinde nasıl çürür anlamadım )

-akvaryum geleli 2 hafta oldu sabah akşam bana gösterildiği ölçüde düzenli besliyorum bebişleri ama bugüne kadar 3 zayiat verdim (ilk gün birisinin kuyruğunu yemişler filtrenin emişine takıldı, diğerleri normal ölmüş gitmiş anlamadım)

-akvaryumu satan kadının söylediği 2 günde bir mutlaka suyunun 1 litresi değişmesi gerekiyormuş, sorduğumda ev tipi arıtma cihazlarından çıkan su olur demişti acaba yanlış mı yapıyorum ( hani hep arıtmadan çıkan sularda mineral ıvır zıvır kalmaz geyiği vardır ya)

-elimden geldiğince kopan yaprakları ıvır zıvırları balık kepçesiyle veya elimle topluyorum ama küçücük taneler suyun içinde dolaşıyo ve su çok bulanık bunun için ne yapabilirim ??

-temizlik için dip pompası aldım yarın gelicek camlarıda yarın ilk kez temizleyeceğim onun içinde normal 0 km küçük bulaşık süngeri aldım uygun mudur ??

-son olarak sanki filtreden suyu çekip akvaryuma basan pompanın debisi düşüyor gibi geldi siyah filtre süngerlerini her su değiştirdiğim zaman yıkıyorum bir güzel süngerlerde hiç birşey kalmıyor tıkanıklık gibi bir durumda yok ne iş onuda anlamadım

bu sorunlardan dolayı az daha bütün bitkileri atıyordum yerine kale gemi enkazı uçak enkazı falan koyucaktım babam bitkisiz olmaz balıklar oksijen alamaz dedi yemiş bulundum bende

millet yardım edin ölmesin balıkçıklar temiz bir akvaryumumuz olsun
    Tek bildiğim akvaryumda bitki yetişmesi için belirli oranda karbondioksit vermeniz lazım
    Bunlara çikolata istediğinde fare zehri vermeyen bakkalın amk.....

Kahn23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Arkadaşım "Mavi Göz Tül Kuyruk" balığını satıyor.
    İlgilenen olur mu acaba?

STP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Boyu ne ? Rakam ne istiyor

LnchCntrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zamanında çok derinlemesine uğraşmıştım. Kısaca altın kuralları yazayım.

Bırakalı uzun bi süre olduğu için terimleri ve markaları yanlış yazabilirim kusura bakmayın

İlk kural, akvaryuma yapay olan hiçbirşey koymuyoruz, varsada kaldırıp atıyoruz. Yapay bitkiler, hava taşları, yel değirmenleri , abartılı arka fonlar , ph etkileyececek kumları ve taşlarıda bir kenara alıyoruz..

Burda önemli olan hangi tarzda bi akvaryum kuracaksınız. Benim tecrübem bitki akvaryumları üzerine olduğu için ordan devam edeyim..

Yanlış hatırlamıyorsam hagen marka işin en iyilerindendi. ( pro uğraşıcam diyorsanız kurulumdan önce çok iyi araştırma yapmak gerek mesela tabana yerleştireceğiniz gübreler var ve sadece kurarken eklenilebilir. acele etmeden araştırmak en iyisi ) ama yarı pro takılıcam diyosanız bahsettiğim marka kum - ışık ve mayalı sistem dıy co2 ile güzel sonuçlar alınabilir.

Işıklandırma bitkicilerin olmazsa olmazı, çok ışık yosun oluşmasına az ışık bitkilerin çürümesine neden oluyor. Hatta renklerin bile birçok etkisi var . Bunuda araştırmanızı tavsiye ederim.

Aslında co2 tüpleri mevcut ama başlangıç için kendiniz evde yapabileceğiniz mayalı sistem co2 üretebilirsiniz bunu da araştırsın bilmeyenler.

Benim için ideal bitki akvaryumu ölçüsü, derinlik hissini verebilmek için minimum 40 cm en , ışığın taban bitkilerine tam anlamıyla gelebilmesi içinde ortalama 40-50 cm ideal. Uzunluk size kalmış ama şahsen devasa akvaryumları hiç sevemedim. 80 - 100 cm fazlasıyla yeterli..

Aksesuar olarak fazla birşey kullanmamak en iyisi max doğallık ve sadelik asıl amaç burda. Fonu bile tek renk kullanmak en iyisi olacak. Hatta Takashı Amono amcayı araştırırsanız işin piri olduğunu görüp ona yakın birşeyler yapmak için çabalamak en iyi yol haritası olur

Filtreleme sistemine gelirsem, iç filtre sürekli dalgalanma yapıyor. Zaten bitkilerin co2 ye ihtiyacı var artı birde o2 vermenin hiç bi anlamı yok . Diğer canlılar zaten yeterli miktarda co2 verilirse bitkilerin ürettikleri o2 ile fazlasıyla tatmin olurlar. O da ayrı bi zevktir ellerinizle diktiğiniz bitkilerin o2 yapışını izlemek Düşük debili dış filtre araştırıp kullanmak en kafa ağrıtmaz şeklidir.

Su değişimleri aynı sıcaklık ve akvaryum su değerlerine yakın olursa bitkileri, balıkları ve diğer canlılarınızın büyümesini tetikler. Bunuda kuracağınız akvaryuma göre araştırmak daha doğru discus beslersiniz günlük su değişimi uygularsınız belli bi oranda, lepistes beslersiniz haftada bi kere yüzde 30 kadar değişirsiniz mesela..

Herşeyi kabaca yazdım. Anlatmayla bitmez o yüzden başlangıç olarak araştırmanız gereken konular bunlar gerisi zaten geliyor

Kolay gelsin..

Kahn23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı STP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Boyu ne ? Rakam ne istiyor
    Connecting site...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu Mavi Göz Tül Kuyruğ'un ne özelliği var ki ?
    Golf MK2 GTD...
    K.Atatürk.

K.O. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    beyler 60 lt canlı bitki tankına kaç watt ışık lazım?

Agah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı K.O. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    beyler 60 lt canlı bitki tankına kaç watt ışık lazım?
    bitkisine göre değişir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)