Hmm heleki bende diorm bu arabanın canını nie alıo araba yıkıodm petrolde 2kere geçtn fazla takma pederi tanıos sakinleşir unutur gider satma kararı alma sakın bro
Printable View
Hmm heleki bende diorm bu arabanın canını nie alıo araba yıkıodm petrolde 2kere geçtn fazla takma pederi tanıos sakinleşir unutur gider satma kararı alma sakın bro
Bence hiç çabalama.. Eğer baban razı gelmiyorsa sat gitsin.. Çünkü ana babanın rızası olmadan bir işi yapıyorsan hayır gelmiyor o işten.. Bende aile baskımdan 106gti mı sattım, ailemin o mutlu olmuş halini görünce iyi ki satmışım dedim..
ben babasıyla konustum umarım hersey yoluna gırmıstır
keşke bir babam olsada herşeye karşı çıksa :(
arkadaslar bılmedıgınız o kadar seyler varkı ben babasıyla konustum aldım arabayı otobanda gazlıyorum su an dedı bı kahkaga attı dedı hep omu genclıgını yasıcak dedı bırazda ben gazlıyım dedı koparttı adam benı :D
umut nedir durum ?
umut terorizm estirme ortalıkta sakin bin biraz bence
belkide baban sana k20 yapıyordur.. =) Aynı durumlar benimde başımda hatta babam ben olmadan arabanın pazarlığını bile yapıyor =)
Ailenin kalbını kırmaya gerek yok 2 gunluk dunya .
Baba bir tanedir bu dünyada.Bir araba için babamın kalbini kıramam ben.O ne derse odur.
baba rızası olmadan arabaya ne kontak basarım nede vida takarım.. anne baba duası çok önemli.. heleki babanın ahı direk tutuyor. baba ne istiyorsa yap , arabanın soyu tükenmiyor ilerde yine yaparsın. teneke yüzünden kötü olmaya değmez.
Eğer nedenini merak ediyorsanız gayet normal aracınıza yaptığınız modifiyelerin onu hızlandırmak için olduğunu anlamıştır, eğer aynı bilgisayarı kullanıyorsanız foruma da girdiyse en nihayetinde sizin yarış vs. ile hayatınızı tehlikeye attığınızı anlamıştır. Bunun nedenini de arabanız olarak görüyordur. Bu olmazsa başka yöne yöneleceğinizi düşünüyordur.
Tavsiyem, ailenize ve de araba dışında başka şeylere daha çok zaman ayırın, dövüş sporlarına gidin, fitness'a gidin. Yani arabanızla daha az zaman geçirmeye çalışın. Aileniz varken(yokken de öyle kullanın tabi ama) daha sakin ve dikkatli kullanmaya çalışın derim ben.
Ama ben olsam, sevmişim arabasını derim satarım. Ne o arabaya yıllarca çabalamam, sanayide sabahlamam, parça için gümrükle 3-5 gün uğraşmam umrumda olur. En nihayetinde ilk yanımda olacaklar ailemiz ;)
ama şimdi baba var baba var.. ben ömrüm boyunca 4 kapılı arabaya binmek zorunda mıyım? üstü açık diyince bişeyler oluyo adama bmwde bile s2000 e nası ikna edicez.. 2 kişilik honda içinde hiçbişey yok üstü açık hem de.. maddi özgürlük diyceksiniz şimdi.. ya ewet maddi özgürlük diycem ayda 1300liraya okuduğum bölümle alakalı işi yapıcam istediğim arabaya binemiycem, ya da babamın yanında kalıp yine istediğim arabaya binemiycem.. biraz anlayış lazım babayım ben herşeyi bilirim yapmamak lazım.. burda anne ye iş düşüyo tabi ama benm annem sağolsun e46 cabrio gösterdiğim zaman e bu arabanın üstü yok senin sattığından daha pahalı onun heryeri vardı, nası iş bu diyo.. yine olmuyo :)
Babamın bi lafı var.Sende baba olucaksın ve bana hak vericeksin.Sanırım yaşımız gereği anlayamıyoruz.Bir evlat dünyaya getiriyosun.Bu çok büyük bi sorumluluk.Televizyonlarda ölüm haberlerini görünce nasıl canları sıkılıyo bunları düşünmek lazım.
bizimkilerle hararetli motosiklet tartışması falan yapıyoruz bazen.
anne baba işte, canlarım hemen karşı çıkıyolar.
diyorumki neden düyaya getirdiniz madem özgürlüğümü kısıtlayacaksınız?
babam nerden bilelim kızım senin böyle bişey olucağını diyo...
olm dün babanı gazipaşa-ziyapaşa dolaylarında Starbucks önünde görmüşler.herzamanki gibi yanında bir sarışın :D Sana baskı yapıyorum ayağına dikkat çekmemeye çalışıyor ama adam hiç boş gezmiyor birader,bizden daha hızlı nasıl bir potansiyele sahipse artık.Apo kankama ben ayarı verrim sıkıntı yok.Yaz sonu Arabanın setup değişsin asıl sen ozaman gör.bizden çok o binecek arabaya :D
Umut Kardeşim Bana göre şöyle yapmalısın Yakın bi zaman içinde ailenden birini kaybettin yakın dıyorum cunkı tam tarıh felan bılmıyorum senin icin annen cok degerlıdır bılıyosun baban ıcınde oyledır muhtemelen sen nasıl kaybettıysen oda kaybettı eminim oda seni düşünüyodur 2 kişiyiz diyosun evde ya sende gidersen ? oda haklı deyılmı bence otur sakin sakin bi konusun emınım anlayısla karsılar eger sen sakın o sakın olursa !
Umut umarım çözülmüştür konu.
Allaha şükürler olsun bugüne kadar arabalarım konusunda bir defa bile ailem ile ters düşmedim. Hatta bu konuda bana maddi manevi destek oldular. Dogbox'u alabilmem için Annem büyük destek verdi mesela :)
Şimdi arabada Ecu eksik olduğunu biliyolar ama iş sebebiyle vaktim olmadığını bildikleri için bişey diyemiyolar üzülüyorlar binmeye vaktim olmadığı için sadece.
Allah herkese Annem Babam gibi insanlar nasip etsin, Allah başımdan eksik etmesin.
Bence araba ailenin arsındaki sorun olmamalı hocam..
eger gercekten satmanı istiosa bencede sat gitsin
ben toparıyacam diye uğraşırken vs onunla rahatladığımı bildikleri için ses leri çıkmıyor araba bitince kapının önüne gelince binme zamanı da benimkilere bişey oluyor anlamış değilim. Dün artık nolduysa zaten bindiğim ettiğim yok bi parladı ortam gece içimden benzin döküp yakmak geldi ...
Umut , bir gün baba olunca babanın ve ailenin neler çektiğini anlayacaksın dostum. Çocuk sahibi olanlar bilir babalık duygusu aile kurma olgusu oluşunca insanın düşünceleri çok değişiyor. Bence hiç üzme onları veya hiç mi hiç aracından ayrılmak istemiyorsun. O zaman tasvip etmiyorum ama zor durumda kaldığımda bende yapmıştım, aracı arkadaşına sattığını söyle başka araba istemiyorum diyerek parasını babanın eline say. Ruhsatı daha sonra üzerine alacakmış diyerek o konuyu da savuştur ortalık yatışınca tekrar ortaya çıkartırsın , dayanamadım onsuz yapamıyorum geri aldım dersin.
gençsin, ne güzel arabalar almışsın, bence tehlikeli kullanıyorsun diye peder korkuyor.
sonuçta denemeler filan yapıyorsunuzdur.
Ekmeğini eline alınca bu sorunlar hallolur, sen kazanırsın sen harcarsın
zaten umut kendi kazanıyor kendi harcıyor.babasından para alan bir insan değil.kendi üretim çiftliklerinde işin başında durup tüm gün Hamal gibi çalışıyor çocuk.fazlasıyla hak ediyor ama.babasının ona söylemek istediği başka şeyler var aslında fakat bazen umut bunları anlamıyor,anlamamazlıktan geliyor yada.
Emin olun bukadar kafa bukadar şen şakrar bir baba çok zor bulunur.düşününki babasına abi dediğim zaman kızıyor bana.Kanka de diyor abi demeyin bana ben daha 25 yaşındayım diyor.en az bizim kadar çılgın kafa dengi bir insan ama söz konusu insanın oğlu olunca kılına zarar geleceğinden korkuyor,Kiii çok haklı. o yüden böyle konularda kavgayı büyültmemek lazım.genellikle susup cevap vermemek en güzeli.
senden büyükler ne diyorsa çoğu zaman doğrudur bunu unutmamak lazım...
büyük sözü dinlemeyen hata yapma olasılığını arttırır...
Anlıyorum desem yeridir :) Bizimki Aracım performans yönünden büşey olamsa bile kızıyor.Ne bu felan diye..İlk zamanlar hele Oooo eksoz ucuna bile kızmıştı.Müzik tesisatını satmam için elinden geleni yaptı.Neymiş etrafta laf söylüyorlarmış bunlar it puşt işleri diye :) Oğlun sesi açıyor geziyor diye.Yeri geliyor, bişey demiyor gülüp geçiyor.Yeri geliyor kızıyor galiba bazı arkadaşların dediği gibi kafası başka birşeye takılıyor bize sarıyorlar.Unutulur büyük ihtimalle yeri gelincede gene takıcaklar.İnşallah satılmaz aracın çok büyük emek var.Hayırlısı olsun :)
Bendede aynı durum var. Evde tek araba var. Babam bile bile kendine araba almıyor. Ailecek tek kapılı araca biniyoruz 5 kişi. Nerdeyse her bindiğimizde tartışma çıkıyor. Bana sattırmaya çalışıyor ancak başaramadı daha. O kendi bindiği zamanda kesin biyrelerinde zarar geliyor arabanın. Bende artık satma derecesine geldim neredeyse. Hayırlısı olsun.
anlatman yeterlimi bilmiyorum babanın teklifinin senin için birşey değiştirmeyeceğini,
slk 230 yada her neyse geldiğindede o arabaylada oynayacağını ve bunun senin zevkin olduğunu
anlatman ne kadar yardımcı olur bilmiyorum ama sabit fikirli insanları pek güzel dille ikna edemezsin sivri olmak gerekdiğini düşünüyorum.
Aile içindede benim arabam batardı 0 araba teklifi aldım bende istemiyorum dedim.
alacağım arabada sorun çıkartıcak çünkü ben mıncıklayacağım dedim.
bi nebze olsa etkili oldu devam etti bir süre bende duygu sömürüsü yaptım :D
uyuşturucu kullansam saçma sapan şeylere bulaşsaydım dahamı iyiydi demiştim :)
şuan hiç bir problem yok arabanın sorunları dert edilmiyor bile.
Gerçi bizde problem sebebi arabanın sorunlarıydı yaptığım masraflardı. araba için sanayide çok vakit ve nakit harcamamdı.
Aile sozu dinlemek iyidir ilk 2003 model mgf akmistim cok ugrastim o arabayla ama guven vermedgi icin abim bunu hemn yarin kim kac para veriyosa satiyosun dedi cok emek verdim para harcadim sma abim ne dediyse o oldu sattiktan 1 hafta sonra audi TT aldi ben de 1,5 ay bindim skldm sattim mini cooper S aldim biraz kizdi ama sewdi ona cok ses etmedi ama miniyi anormal kullandgmi duyunca ve gorunce hemen garaja cek sat dedi kizdim seviyodum arabami ama sattim gitti impreza aldim kendme gordu bari buna binme bunuda sat dedi hem aklimda baska bi arac vardi onuda sattim abimi bu sefer ikna ederek 200 sx s14 a aldim 5 aydir bende 500 km kullandim kullanmadim proje yaptik bitmek uzere abimi bikackez sanayiye gotrdum etrafmdaki arkadaslarimi gordu tanidi hep suyuna gittim ne dediyse yaptim artik kizmiyo istememezlik yapmiyo bu isin hobi oldgunu anladi anlattim o spor yapmayi kayak yapmayi yuzmeyi sewiyo bende bunu artik saygi duyuyo simdide tek skintimiz benm bu arabayi hobi den fobiye donusturmemi istemiyo bende sakin sakin vakit buldukca ugrasiyorum geziyorum tozuyorum evde vakit geciriyorum hicbiseyden geri kalmiyorum arabanin esiri olmuyorum heralde abimde araclara merakli olsa bende onun icin endiselenirdim cunki o kadar kotu reklam yapiliyoruz ki serseri arabaci takimi trafik canavari ben konusarak anltarak cozdum umarim sende cozersin
Aileler çocuklarının kötülügü istemezler
bizimde babamız mesela kızar herzaman atın bu hurdaları alın güzel bi araba der ama asla tartışma yapmayız
gecenlerde yarışa gittim geldim ya arabadayız eve götürüyorum onu kendi arabası ile bana diyorki
bu aynı sigara tiryakiligi gibi birşey heralde vazgeçemiyorsunuz diyordu :D
evlatların ebeveynlerine yaptıkları şu edebiyatlara bakarmısınız...
uyuşturucuya alışsam dahamı iyi? :D
siz hiç genç olmadınızmı? :D
yarın bana bişey olsa içinize dert olmazmı? :D
bu sıkıntıları bizde çok yaşadık,...Maxiwos u yaptırırken aile düzenimizmi bozulmadı aramızmı açılmadı ama bizimde hevesimiz kaçtı illaki okadar emek o kadar maddiyet hiç oluyor bi anda, 2 senedirde tosbayı yatırıyoruz,sırf bunun yüzünden yapıcak hiçbşy yok...