Bugün İngiltere'den sipariş ettiğim makineme kavuştum. Fakat makineyle ilgili birkaç sıkıntım var. Öncelikle makinenin fotoğraf çekiminden çok memnunum bir problemi yok ancak video çekimi ile ilgili aynı şeyleri söylemem mümkün değil.
1-Makine video çekiminde 10-15 saniye içerisinde çekimi otomatik olarak sonlandırıyor. Bugün bir kaç fotoğrafçıya ve MediaMarkt'a uğradım. Bana kullandığım hafıza kartını sordular. PNY Optima SDHC 8 GB Class 4 marka/model hafıza kartını kullandığımı belirtince bu model makinelerin en az Class 6 ile çalıştırılması gerektiğini ve Class 10'dan iyi verim alınabileceğini belirttiler. Bu sorunun başlıca nedenleri ve çözümleri nelerdir? Denildiği gibi Class 10 özellikli bir kafıza kartı mı almalıyım. Eğer öyleyse hangi marka ve hangi modeli önerirsiniz ?
2-15 sn olarak çekebildiğim videoyu Windows Media Player'da izlemeye çalıştığım zaman yeşil dalgalar halinde izleyebiliyorum. Bunun açıklamasınıda bir arkadaşım ''Windows Media Player'ın Full HD özellikli bir videoyu o şekilde çalıştırması normaldir VLC diye bir program var onu indirmelisin'' olarak yaptı. MediaMarkt görevlisi kutu içindeki CD'lerde bir media player bulunabileceğini ve CD'leri kontrol etmem gerektiğini belirtti. Bu sorunumun başlıca nedenleri veya çözümleri nelerdir ? Denildiği gibi bu sorun sadece bir video oynatıcıdan mı kaynaklanıyordur ? Eğer öyleyse hangi video oynatıcıyı tavsiye edersiniz ?
Umarım sıkıntılarımı anlatabilmişimdir. Yurtdışından aldığım için garanti yok ve çok titiz biriyim. İlk günden böyle bi sıkıntı yaşamak istemezdim. Belkide çok kolay bir çözümü vardır. Bundan dolayı fotoğrafçılıkla uğraşan , bu sorunları yaşayan başka arkadaşlar varsa lütfen yardımlarını esirgemesinler. Herkese şimdiden teşekkürler. İyi forumlar.