User Tag List

11 sonuçtan 1 ile 11 arası

Konu: Canon Eos 600D Video Sorunsalı

BilalAkbayır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Exclamation Canon Eos 600D Video Sorunsalı

Bugün İngiltere'den sipariş ettiğim makineme kavuştum. Fakat makineyle ilgili birkaç sıkıntım var. Öncelikle makinenin fotoğraf çekiminden çok memnunum bir problemi yok ancak video çekimi ile ilgili aynı şeyleri söylemem mümkün değil.

1-Makine video çekiminde 10-15 saniye içerisinde çekimi otomatik olarak sonlandırıyor. Bugün bir kaç fotoğrafçıya ve MediaMarkt'a uğradım. Bana kullandığım hafıza kartını sordular. PNY Optima SDHC 8 GB Class 4 marka/model hafıza kartını kullandığımı belirtince bu model makinelerin en az Class 6 ile çalıştırılması gerektiğini ve Class 10'dan iyi verim alınabileceğini belirttiler. Bu sorunun başlıca nedenleri ve çözümleri nelerdir? Denildiği gibi Class 10 özellikli bir kafıza kartı mı almalıyım. Eğer öyleyse hangi marka ve hangi modeli önerirsiniz ?

2-15 sn olarak çekebildiğim videoyu Windows Media Player'da izlemeye çalıştığım zaman yeşil dalgalar halinde izleyebiliyorum. Bunun açıklamasınıda bir arkadaşım ''Windows Media Player'ın Full HD özellikli bir videoyu o şekilde çalıştırması normaldir VLC diye bir program var onu indirmelisin'' olarak yaptı. MediaMarkt görevlisi kutu içindeki CD'lerde bir media player bulunabileceğini ve CD'leri kontrol etmem gerektiğini belirtti. Bu sorunumun başlıca nedenleri veya çözümleri nelerdir ? Denildiği gibi bu sorun sadece bir video oynatıcıdan mı kaynaklanıyordur ? Eğer öyleyse hangi video oynatıcıyı tavsiye edersiniz ?

Umarım sıkıntılarımı anlatabilmişimdir. Yurtdışından aldığım için garanti yok ve çok titiz biriyim. İlk günden böyle bi sıkıntı yaşamak istemezdim. Belkide çok kolay bir çözümü vardır. Bundan dolayı fotoğrafçılıkla uğraşan , bu sorunları yaşayan başka arkadaşlar varsa lütfen yardımlarını esirgemesinler. Herkese şimdiden teşekkürler. İyi forumlar.

Enes-x - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2. soruya bs player bir çözüm getirebilir.Tavsiye ederim.

Emre İlbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın,kartla ilgili sorununuza yorum yapamıyacağım çünkü anlamadığım bir konu
    video oynatıcı olarak Gom player'ı denemenizi tavsiye ederim,ben 720p,1080p sıkıntısız izliyorum,son olarak bilgisayarınızın ekran kartı HD'yi destekliyor mu?

hazar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1. gerçekten kesilme class 4 ile ilgili olabilir. bende canon 60d ve sandisk class 4 var çok nadir banada oluyor bazen.

2. media player la alakalı olma ihtimali çok yüksek, arkadaşınızın dediği gibi VLC veya quicktime indirirseniz daha rahat izlersiniz. onları indirmenize rağmen video kesik kesik oynuyorsa fullscreen yapıp öyle izlemeyi deneyin. 1080p gerçekten çok kasıyor bilgisayarı.
    vırt zort

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Class 5 ve üstü kart al sorunun çözülür..
    Aynı sorun benim 550D makinemde de vardı sorun çözüldü..
    Video olayına gelirsek VLC player sorunsuz bir şekilde çalıştırıyor bende..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Enes-x Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2. soruya bs player bir çözüm getirebilir.Tavsiye ederim.
    Tavsiyen için çok teşekkürler.

Alıntı Garaj38_EMRE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın,kartla ilgili sorununuza yorum yapamıyacağım çünkü anlamadığım bir konu
    video oynatıcı olarak Gom player'ı denemenizi tavsiye ederim,ben 720p,1080p sıkıntısız izliyorum,son olarak bilgisayarınızın ekran kartı HD'yi destekliyor mu?
    Teşekkürler kardeşim. Ati Mobility Radeon HD 5650 Ekran Kartı'nı kullanıyorum. Gom Player'ı araştıracağım , tavsiyen için teşekkürler.

Alıntı hazar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1. gerçekten kesilme class 4 ile ilgili olabilir. bende canon 60d ve sandisk class 4 var çok nadir banada oluyor bazen.

2. media player la alakalı olma ihtimali çok yüksek, arkadaşınızın dediği gibi VLC veya quicktime indirirseniz daha rahat izlersiniz. onları indirmenize rağmen video kesik kesik oynuyorsa fullscreen yapıp öyle izlemeyi deneyin. 1080p gerçekten çok kasıyor bilgisayarı.
    Bende hemen kesiyor videoyu. Haklısın 1080 iyi güzel de zahmetli oluyor. Alakanız için teşekkürler.

Alıntı iLkay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Class 5 ve üstü kart al sorunun çözülür..
    Aynı sorun benim 550D makinemde de vardı sorun çözüldü..
    Video olayına gelirsek VLC player sorunsuz bir şekilde çalıştırıyor bende..
    Class 10 alacağım yarın kısmetse. Sonucu buraya yazarım. 550D ile çok fark yok zaten. VLC herkes öneriyor. İndiriceğim şimdi. Alakanız için teşekkürler.

Tugral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    "Pazera mov converter" diye cok basit ve ücretsiz bir program var. Mpeg2 olarak çevir rahatca izlersin
    Dört tekerlekle uçar gider kelebek gibi
    Otobanlarda açar renk renktir çiçek gibi
    Güzel havada var mı onunla gezmek gibi
    Ayağı yerden kesen güzellik otomobil

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar program sıkıntısını hallettim. Gom Player ile VLC Player'ı indirdim. VLC daha kullanışlı geldi. Şu anda tek sıkıntım makinenin 15 sn gibi kısa bir sürede video çekimini otomatik sonlandırması. Şu anda yapabileceğim tek şey -sizlerin başka önerileri olmazsa- Class 6 ve üzerinde bir hafıza kartı almak. Aslında bugün alacaktım ama sorunun tam olarak bundan kaynakladığını emin olmadan para vermek istemedim. Transcend diye bir marka var 8 gb Class 10'a 60 lira ve 16 gb Class 10'a 100 lira diyorlar. Sizce mantıklı mıdır? Siz neler önerir siniz?

TechTurkey ef186 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    146 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TunerBoy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar program sıkıntısını hallettim. Gom Player ile VLC Player'ı indirdim. VLC daha kullanışlı geldi. Şu anda tek sıkıntım makinenin 15 sn gibi kısa bir sürede video çekimini otomatik sonlandırması. Şu anda yapabileceğim tek şey -sizlerin başka önerileri olmazsa- Class 6 ve üzerinde bir hafıza kartı almak. Aslında bugün alacaktım ama sorunun tam olarak bundan kaynakladığını emin olmadan para vermek istemedim. Transcend diye bir marka var 8 gb Class 10'a 60 lira ve 16 gb Class 10'a 100 lira diyorlar. Sizce mantıklı mıdır? Siz neler önerir siniz?
    mediamarkt gibi bir yerden satin al karti kapinin onune cik makinana tak calistir kaydet eger kaydetmezse don iceri urunu iade et olsun bitsin

Suda var urunu alirken iade sartlarini ogren hafiza karti bu hemen iadesi yok derlerse alma tabi
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

Emre İlbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu fiyatlar çok normal,buğra abinin dediği gibi garantili bir yerden almanız daha iyi olacaktır,kolay gelsin

estremo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hafızan az olduğu için zamanı kendisi kısıtlıyor. çekim kaliteside yüksek oldugundan dolayı class4 bunu karşılayamıyor. o cihaza 16 gb toshiba class10 takarsan tadından yenmez. kart fiyatı biraz tuzludur ama video çok çekiyorsan 8 yerine 16 tercih edersen çok daha iyi olur. ayrıca aldığın yerde taksınlar kartı çalıştırsınlar test et ve öyle ayrıl. bende electro world çalışanıyım yakınlarında varsa yönlendirebilirim birine.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)