mach5 kullanıyorum çokta mutluym anında bitiriyor
mach5 kullanıyorum çokta mutluym anında bitiriyor
...::: Çirkin kadın yoktur , az Votka vardır derler... Geçiniz ! Çirkin kadın vardır, midesiz erkekte çoktur. Votkaya *** atip durmayalim onunda bir suçu yoktur :::...
bu traş sorununu benimde çözmem lazım güzel bi makina lazım...
Takipteyim
Aquila non captat muscas!
b16vtecturbo#gizlituning #hondateam#cilacılaranlamaz
Arkadaşlar 20 tane yorum yapılmış hepsini okudum herkes traş yazmış. Doğrusu tıraş olmalı. Doğrusunu bilmekte fayda var.![]()
az önce google ye traş yazdım o da tıraş mı demek istediniz dedi)
Yüzünüzde ortalama 15000 kıl bulunur, bu kıllar günde 3,8 mm uzar. 15 yaşın üzerindeki erkeklerin % 90'ı istenmeyen kıllardan kurtulmak için düzenli olarak tıraş olur. Tıraş ortalama 3 dakika sürerken, bir tıraş bıcağı da maksimum 9 kez kullanılır.
İSTANBUL - Erkeklerin cildi kadınların cildine oranla daha kalın ve dayanıklıdır fakat tıraş nedeniyle yıpranır. Günlük traşta yaralanma ve enfeksiyon problemleri ile karşı karşıya olan erkek cildi, kadın cildine oranla daha çok özen ister.
Islak ya da kuru traş, her ikisi de cildi kurutur. Özellikle ıslak traşta, yani traş bıçağı ile traşta kıl kökleri, foliküller daha çok travmaya maruz kalır. Bunun sonucunda kıl dönmeleri ve ihtilaplar ortaya çıkar. Bu cildi rahatsız eder ve dış etkenlere karşı hassaslaştırır. Bu problemleri doğru bir bakım ile en aza indirmek için her şeyden önce hijyene dikkat edilmesi gerekir. Kullanacağınız ürünlerin çok az alkol içermesine ve traş kreminin ya da köpüğünün cilt tipine uygun olmasına dikkat etmek gerekir.
Kolonya ve alkollü after shave cilde zararlı
Traş öncesi bakım gibi traş sonrası bakım da önem taşır. Birçok erkek dezenfektan olsun diye kolonya ya da alkollü after shave kullanır; bu cilde faydadan çok zarar verir. Çünkü alkol hücre öldürücü etkisi ile traşta meydana gelen olası kesiklerin iyileşmesini geciktirir.
Traştan sonra cilt tipine uygun bir after shave hem cildi dinlendirir, hem de besler.
Bunları biliyor musunuz?
Yüzünüzde ortalama 15000 kıl bulunur, bu kıllar günde 3,8 mm uzar. 15 yaşın üzerindeki erkeklerin % 90'ı istenmeyen kıllardan kurtulmak için düzenli olarak tıraş olur. Tıraş ortalama 3 dakika sürerken, bir tıraş bıcağı da maksimum 9 kez kullanılır. Bu rakamlar kullanıma ve cilt özelliklerine göre değişkenlik gösterebilir. Bu ortama erkek ömrünün 3350 saatini yani 139 gününü alır. Ve erkeklerin % 70'i ıslak traşı tercih eder.
PRATİK BİLGİLER
Tıraş öncesi
Öncelikle sağlıklı bir tıraş, dolayısıyla sağlıklı bir cilt için hijyene çok önem verilmeli.
Tıraş takımlarının temizliğine özellikle dikkat edilmeli. Tıraş öncesi cilt temizliğine önem verilmeli. Hem daha rahat bir tıraş, hem de hijyen açısından tıraştan önce yüz ılık su ile bolca yıkanmalı. Böylece sakallar yumuşayacak, ciltteki gözenekler açılacaktır.
Tıraş sırasında sıcak su kullanılırsa sakalların yumuşaması, gözeneklerin açılması ve cildin temizlenmesi sağlanacaktır. Eğer vakit varsa duştan çıktıktan sonra tıraş olunması tavsiye edilebilir.
Ürün Kullanımı
Tıraş kremi, tıraş köpüğü ya da tıraş jeli cildin tipine göre belirlenmeli. Her erkeğin farklı bir cilt yapısı olduğu unutulmamalı.
Uygulama
Cilde göre belirlenen tıraş kremi, tıraş köpüğü ya da tıraş jeli, ılık suyla köpürtülerek ve yüze masaj yapılarak sürülmeli. Böylece sakallar ve cilt yumuşayacaktır. Tıraş köpüğünün yüzde bir süre bekletilmesi tavsiye edilebilir. Böylece su ve köpük cilde nüfuz etmiş olacaktır.
Tıraş Bıçağı Kullanımı
Tıraş sırasında da, sonrasında da tıraş makinesi sık sık temizlenmeli. Tıraş makinesinin bıçaklarının sık sık yenilenmesi hem rahat bir tıraş için hem de cildin sağlığı için çok önemlidir. Tıraş bıçağına çok fazla baskı yapılmamalıdır, yoksa ciltte tahriş olma ve çizikler oluşabilir. Her zaman bıçak yüzde yavaşça gezdirilmelidir. Tıraş olurken cildin daha az tahriş olması için sakalların çıkış yönüne çok dikkat edilmeli.
Tıraş Sonrası
Tıraş bittikten sonra cilt bolca soğuk su ile durulanmalı. Böylece ciltte açılan gözenekler kapanacak ve cilt doğal dengesine kavuşacaktır. Tıraştan sonra yüz yumuşak ve temiz bir havlu ile kurulanmalı. Tıraştan sonra cilde uygun bir ürün ile bakım uygulanmalı.
Tıraştan sonra cilde sıradan kolonyalardan sürmek doğru değildir. Yüze sürülen sıradan bir kolonya ciltte kızarıklıklara ve tahrişlere yol açabilir.
Kaynak : ntvmsnbc.com
Bende jiletten sıkılıp hemen tıraş olayım diye birkaç makine aldım.Rahat edemedim , hem yüzü tahriş ediyordu hem de tam alamıyordu.Tekrar blue3 döndüm.Birde tıraş olduktan sonra benim gibi yüzünde fazla yanma oluyorsa nivea'nın after shave balsam diye bir ürünü var.Tavsiye ederim , çok iyi geliyor.
![]()
hayatım boyunca yüzüme toplasam 4 veya 5 kere jilet vurmuşumdur oda düzgün çıksın diye sakallarım
bunun dışında hep traş makinesi kullandım
ilk yıllar philips in 3 başlıklı ama kuru bir modelini kullanıyordum
son 3 yıldır nivea kremli olan modelini kullanıyorum zaten ıslak kuru olduğu için duştayken traş oluyorum ve jilet gibi alıyor hepsini krem sayesindede cildimde herhangi bi sorun olmuyor
tam hatırlamıyorum ama 270 tl ye almıştım sanırım bu son makinemi
bir sure sonra jiletleri eskiyor değiştirmek yerine yeni makine almak herzaman daha uygun bence![]()
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
Ben 8 senedir makineyle oluyorum.askerdede sivildim sakal mecburiydi bizde,evet degisik bi askerlikti kabul ediyorum![]()
8 senedir kirli sakalliyim.
Jilete HAYİR![]()
Cildi hassas olanlara tavsiye ederim. Fusion kullanıyordum uzun bir süredir. Bir arkadaşım bunu tavsiye etti. Bütün Mach3 ve Turbo saplara uygun. Nemlendiricisi de gayet işe yarıyor.
benim sakallar çok sık değil,bazı yerlerde çıkmıyor zaten
gillette fusion fazla bile geliyor![]()
Yukaridaki yazida bir sey dikkatimi cekti ortalama 15.000 diyor.
Gokiiiiii kanka seninki tas catlasa 8.000 gelir ahaua![]()
en guzel sabunla köpurt + mac5 ıle sorunsuz helede 2 ayda bır jıletını degıstırırsen sonuc mu
kaymak![]()
ben philipsin traş makinesini almıştım lise 2 deykendi sanırım, 3 kafalı olup kendini temizleyen losyonlulardan.. jilet kadar kesmiyor
Blue3 Ice kullanıyorum bende, Nivea'nın traş köpüğüyle beraber, memnunum.
mach turbo en iyisi![]()
BG GARAGE
34 KOR 81 RX8
106GTİ 34 ZN 8402
E21 34 SRT 17
30 Binde Boyasız 96 SLX 34 SBG 70
En iyisi Mach 3..
Ayrıca son zamanlarda duşta traş olmaya başladım. Yüzümü köpükle değil şampuanla yumuşatıp şampuanın köpüğü var iken traş oluyorum. Çok daha güzel ve rahat oluyor.
Son beş yıldır doğru düzgün jiletle traş olmadım en son düğünümde oldum 2.5 yıldır da haftada bir kez altta ki makina ile traş oluyorum
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)