User Tag List

Sayfa 2/14 İlkİlk 123412 ... SonSon
248 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: En Mükemmel Traş İçin

Eriador - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mach5 kullanıyorum çokta mutluym anında bitiriyor
    ...::: Çirkin kadın yoktur , az Votka vardır derler... Geçiniz ! Çirkin kadın vardır, midesiz erkekte çoktur. Votkaya *** atip durmayalim onunda bir suçu yoktur :::...

dirk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu traş sorununu benimde çözmem lazım güzel bi makina lazım...

Takipteyim
    Aquila non captat muscas!

b16vtecturbo#gizlituning #hondateam#cilacılaranlamaz

tequila818 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar 20 tane yorum yapılmış hepsini okudum herkes traş yazmış. Doğrusu tıraş olmalı. Doğrusunu bilmekte fayda var.

106GTİ
    Misafir
    az önce google ye traş yazdım o da tıraş mı demek istediniz dedi )

106GTİ
    Misafir
    Yüzünüzde ortalama 15000 kıl bulunur, bu kıllar günde 3,8 mm uzar. 15 yaşın üzerindeki erkeklerin % 90'ı istenmeyen kıllardan kurtulmak için düzenli olarak tıraş olur. Tıraş ortalama 3 dakika sürerken, bir tıraş bıcağı da maksimum 9 kez kullanılır.

İSTANBUL - Erkeklerin cildi kadınların cildine oranla daha kalın ve dayanıklıdır fakat tıraş nedeniyle yıpranır. Günlük traşta yaralanma ve enfeksiyon problemleri ile karşı karşıya olan erkek cildi, kadın cildine oranla daha çok özen ister.

Islak ya da kuru traş, her ikisi de cildi kurutur. Özellikle ıslak traşta, yani traş bıçağı ile traşta kıl kökleri, foliküller daha çok travmaya maruz kalır. Bunun sonucunda kıl dönmeleri ve ihtilaplar ortaya çıkar. Bu cildi rahatsız eder ve dış etkenlere karşı hassaslaştırır. Bu problemleri doğru bir bakım ile en aza indirmek için her şeyden önce hijyene dikkat edilmesi gerekir. Kullanacağınız ürünlerin çok az alkol içermesine ve traş kreminin ya da köpüğünün cilt tipine uygun olmasına dikkat etmek gerekir.

Kolonya ve alkollü after shave cilde zararlı
    Traş öncesi bakım gibi traş sonrası bakım da önem taşır. Birçok erkek dezenfektan olsun diye kolonya ya da alkollü after shave kullanır; bu cilde faydadan çok zarar verir. Çünkü alkol hücre öldürücü etkisi ile traşta meydana gelen olası kesiklerin iyileşmesini geciktirir.
    Traştan sonra cilt tipine uygun bir after shave hem cildi dinlendirir, hem de besler.

Bunları biliyor musunuz?
    Yüzünüzde ortalama 15000 kıl bulunur, bu kıllar günde 3,8 mm uzar. 15 yaşın üzerindeki erkeklerin % 90'ı istenmeyen kıllardan kurtulmak için düzenli olarak tıraş olur. Tıraş ortalama 3 dakika sürerken, bir tıraş bıcağı da maksimum 9 kez kullanılır. Bu rakamlar kullanıma ve cilt özelliklerine göre değişkenlik gösterebilir. Bu ortama erkek ömrünün 3350 saatini yani 139 gününü alır. Ve erkeklerin % 70'i ıslak traşı tercih eder.

PRATİK BİLGİLER

Tıraş öncesi
    Öncelikle sağlıklı bir tıraş, dolayısıyla sağlıklı bir cilt için hijyene çok önem verilmeli.
    Tıraş takımlarının temizliğine özellikle dikkat edilmeli. Tıraş öncesi cilt temizliğine önem verilmeli. Hem daha rahat bir tıraş, hem de hijyen açısından tıraştan önce yüz ılık su ile bolca yıkanmalı. Böylece sakallar yumuşayacak, ciltteki gözenekler açılacaktır.
    Tıraş sırasında sıcak su kullanılırsa sakalların yumuşaması, gözeneklerin açılması ve cildin temizlenmesi sağlanacaktır. Eğer vakit varsa duştan çıktıktan sonra tıraş olunması tavsiye edilebilir.

Ürün Kullanımı
    Tıraş kremi, tıraş köpüğü ya da tıraş jeli cildin tipine göre belirlenmeli. Her erkeğin farklı bir cilt yapısı olduğu unutulmamalı.

Uygulama
    Cilde göre belirlenen tıraş kremi, tıraş köpüğü ya da tıraş jeli, ılık suyla köpürtülerek ve yüze masaj yapılarak sürülmeli. Böylece sakallar ve cilt yumuşayacaktır. Tıraş köpüğünün yüzde bir süre bekletilmesi tavsiye edilebilir. Böylece su ve köpük cilde nüfuz etmiş olacaktır.

Tıraş Bıçağı Kullanımı
    Tıraş sırasında da, sonrasında da tıraş makinesi sık sık temizlenmeli. Tıraş makinesinin bıçaklarının sık sık yenilenmesi hem rahat bir tıraş için hem de cildin sağlığı için çok önemlidir. Tıraş bıçağına çok fazla baskı yapılmamalıdır, yoksa ciltte tahriş olma ve çizikler oluşabilir. Her zaman bıçak yüzde yavaşça gezdirilmelidir. Tıraş olurken cildin daha az tahriş olması için sakalların çıkış yönüne çok dikkat edilmeli.

Tıraş Sonrası
    Tıraş bittikten sonra cilt bolca soğuk su ile durulanmalı. Böylece ciltte açılan gözenekler kapanacak ve cilt doğal dengesine kavuşacaktır. Tıraştan sonra yüz yumuşak ve temiz bir havlu ile kurulanmalı. Tıraştan sonra cilde uygun bir ürün ile bakım uygulanmalı.
    Tıraştan sonra cilde sıradan kolonyalardan sürmek doğru değildir. Yüze sürülen sıradan bir kolonya ciltte kızarıklıklara ve tahrişlere yol açabilir.

Kaynak : ntvmsnbc.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende jiletten sıkılıp hemen tıraş olayım diye birkaç makine aldım.Rahat edemedim , hem yüzü tahriş ediyordu hem de tam alamıyordu.Tekrar blue3 döndüm. Birde tıraş olduktan sonra benim gibi yüzünde fazla yanma oluyorsa nivea'nın after shave balsam diye bir ürünü var.Tavsiye ederim , çok iyi geliyor.

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hayatım boyunca yüzüme toplasam 4 veya 5 kere jilet vurmuşumdur oda düzgün çıksın diye sakallarım

bunun dışında hep traş makinesi kullandım

ilk yıllar philips in 3 başlıklı ama kuru bir modelini kullanıyordum

son 3 yıldır nivea kremli olan modelini kullanıyorum zaten ıslak kuru olduğu için duştayken traş oluyorum ve jilet gibi alıyor hepsini krem sayesindede cildimde herhangi bi sorun olmuyor

tam hatırlamıyorum ama 270 tl ye almıştım sanırım bu son makinemi

bir sure sonra jiletleri eskiyor değiştirmek yerine yeni makine almak herzaman daha uygun bence

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

AşkınS. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    berberde jilet eşliğinde traş mis

EM-RE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben 8 senedir makineyle oluyorum.askerdede sivildim sakal mecburiydi bizde,evet degisik bi askerlikti kabul ediyorum
    8 senedir kirli sakalliyim.
    Jilete HAYİR

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Cildi hassas olanlara tavsiye ederim. Fusion kullanıyordum uzun bir süredir. Bir arkadaşım bunu tavsiye etti. Bütün Mach3 ve Turbo saplara uygun. Nemlendiricisi de gayet işe yarıyor.

TechTurkey FaBeRgE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim sakallar çok sık değil,bazı yerlerde çıkmıyor zaten

gillette fusion fazla bile geliyor

TolgaEsentepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    köseliğe çözüm yok mu yaş kaç oldu sakal yok
    .

EM-RE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yukaridaki yazida bir sey dikkatimi cekti ortalama 15.000 diyor.
    Gokiiiiii kanka seninki tas catlasa 8.000 gelir ahaua

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    en guzel sabunla köpurt + mac5 ıle sorunsuz helede 2 ayda bır jıletını degıstırırsen sonuc mu

kaymak

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    ben philipsin traş makinesini almıştım lise 2 deykendi sanırım, 3 kafalı olup kendini temizleyen losyonlulardan.. jilet kadar kesmiyor

Blue3 Ice kullanıyorum bende, Nivea'nın traş köpüğüyle beraber, memnunum.

berkayGLRN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mach turbo en iyisi
    BG GARAGE
    34 KOR 81 RX8
    106GTİ 34 ZN 8402
    E21 34 SRT 17
    30 Binde Boyasız 96 SLX 34 SBG 70

sinan-s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ahauhuhu konuya bak bee...

Mach III iyidir

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    119 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    En iyisi Mach 3..

Ayrıca son zamanlarda duşta traş olmaya başladım. Yüzümü köpükle değil şampuanla yumuşatıp şampuanın köpüğü var iken traş oluyorum. Çok daha güzel ve rahat oluyor.

Ramiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Son beş yıldır doğru düzgün jiletle traş olmadım en son düğünümde oldum 2.5 yıldır da haftada bir kez altta ki makina ile traş oluyorum

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)