bardakta mısır işi iyidir
adamın başını yakmayınkardeş illa esanflık yapcam ticaret diyorsan.. araç al sat bugun oto yıkama açmak bile maliyet.. bugun o izin belgesini alayım desen.. 10000 liran gidiyor.. su deposu kanalı giderler su yalıtımı motor kompresör felan derken 30 u geçersin.. ee araçları kim yıkıcak kendim yapayım ark.lar falan yaparız insan 5 arabadan sonra daralıyor..
illa eleman alcan... 15 ten yıkasan.. günde kaçtane olcak.. sence 5 belki on araç 150 -200 günde masrafını çık felan derken.. bişi bırakmıcak... yatırım büyük paran çok olur ... her türlüüü gir ama rakam küçük olduğunda her zman sorun yaşarsın..
low is low
Kullanmadığım fazladan Lojistik şirketim var her dakka muhasebeci 400 liraya yakın para istiyor mail yoluyla. 2-3 ayda bir yatırıyorum. Bu durduğu halde bu kadar maliyetli. Kdv+sigorta+maaş+kira+stopaj+ açık hesap çalışırsan alacak peşinde koşması var, kendi borçların olacak piyasada cari olarak. 8 Aydır hiç para almadığım torbalı belediyesinden para alsın diye 1 kişi aldım işe. geçen gün yarısı anca yattı. Yanımızdaki taş ocağına malzeme verdim. 4 aydır peşinde koşuyorum. 3 aylık çek verse razıyım. 90+120 gün vadeye gelir bu da. Taş ocağını açtığımızda 45-60 gün arası vadelerle çalışıyorduk. Şimdi makas açıldı geçen gün küfür gibi suratıma 12. aya çek veren oldu. Yapabiliyorsan bi yerde işe girip önce iş üstünde kendini eğit. Mesela pazarlamacılık kadar geçerli bir meslek yok. Biraz olayı kaparsan pazarda limon bile satsan stratejine göre senin tezgahın dolar.
serhat perpa gibi büyük iş merkezlerinde çay ocağı falan bak iyi iş olabiliyor yada esnafın cok oldugu sanayi gibi yerlerde ufak bir dükkanla esnaf lokantası tarzı bişey yap
bende 7 yıldır bir fiil çalısıyorm iş kurmak akıl karı deil bu zamanda... svtec yazmıs herşeyi... işyeri yöneticek kabiliyetim var az çok çevremde var ama batmayı göze alacak cesaretim yok bu işe başlarken 20-30 lira göçebilir diyede hayal etmeyi unutma soncda ticaret okadar para uçar üstüne bi okadarda borç yapabilrsin.
Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ
Arkadaşlar güzel tespitler de bulunmuş.Benim tavsiyem ise yurtdışından internet üzerinden mal alıp , Türkiye'de karını da koyarak yine internetten satman. İnternet ticareti yap. Hiçbir gideri yok. Vaktim olsa ve işim olmasa ben yapacağım yani. Veya toptancıdan al malları internet üzerinden sat. Dünya kadar tuning sitesi var adam gibi internetten alışveriş yapıp, ürünü alamıyoruz. Benim tavsiyem budur. Umarım hakkında hayırlısı olur.
haklısınız benim dediğim farklı bişi ..30000 çok büyük sermaye.. hemen açar istediği yeri ... ben dolaylı yoldan az sermaye ile bir yuer açarsa olanları anlattım.. yoksa ticarette cesaret olmasa hala esnaflık yapmazdım.. ben arkadaşın az olsan sermayesi yanmasın diye tavsiyede bulundum.. tabiki karar onun biz karışamayız...
low is low
15 e araba al sarıya kapla taksi plakası kirala sabah kendin çalış gece söföre ver...yada al araba kirala çevrenden başla büyür gider 1 seneye zaten...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)