Thracian,
ons düşük ama dolar euro yüksek diye 98,5 seviyeleri bundan sonra gidişat hangi yönde peki
Hifi, ons aslında düşük değil. Şuan yüksek denilebilecek seviyede. Dolar ise 6 ay sonra olması gereken yerde.
Gr altını takıp etmiyorum. 2008 krizini amerika ' benden bu kadar' deyipsırtından atmaya başladı. Parasal genişlemeye son verdi. Bu da doların değerini arttırdı. Dolar değer arttırdıkça usd/try yukarı yönlü, ons/usd aşağı yönlü gidecektir.
Ama son 1 ayda, gelen 3 haber gramı yukarı attı. Bunlar;
1.abd nin faiz arttırımını 2015 in 2. Yarısında yapacagı. ( dolar ve altını etkiledi )
2. İsviçre merkez bankasının 1.2 euro/chf yi serbest bırakması ( altını etkiledi)
3. Politik sebeplerle tr de faiz indirim kararı ( doları etkiledi)
Benim görüşüm 1 ay içerisinde altın 94 ü görecek. Ons 1235 i görecek. Usd try 2.38 i görecek. Bunların zamanlaması aynı anda olursa altın gr düşer ayrı zamanda olursa üstte kalır.
Not: dediklerimi yapan benden daha çok kazanıyordur eminim. Gr altında 93 ün altına inmeden alım yapılmamalı, 2.35 in altına inmeden dolar alınmamalı. Euro ise hiç bulaşılmamalı.
ons 1300 doları kırarsa ki test etti perşembe günü 1400 dolara kadar yolu gözükmekte bence. 1400 doları kırarsa zaten 1600 dolar 2013 deki rakamlara gidecektir.
Ben altının değerleneceği kanaatindeyim. Euro bölgesinde ispanya yunanistan varken dağılma sürecine girebilir ab bu da altına yarar gidişat da bu yönde daha çüçeği burnunda hükümetler bir kaç aya çok şeyler değişebilir.
10bin lira 2-3 aylık süre için ne yatırım önerirsiniz tlde kalmak daha mantıklı geliyor bana ama böyle boş boş durmasınıda istemiyorum bi yandan
162 tl yeni çeyrek
şu konuşulan konulara çok uzağım ya
çeyrek alarak bizde yatırım yapıyoruz aklımız sıra![]()
97,5 alıp 85 den bozdurmakda var ama
ekran başında değilseniz yani baya mesai harcayıp iş olarak yapmıyorsanız riske girmeyinki ekran başı bile kolay değil
gram altının pay kısmı ons x dolar kuru ve şu anda ikiside düşüyor
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)