çok afedersiniz dolar resmen ağzıma etti...
çok afedersiniz dolar resmen ağzıma etti...
dolar 2.80 lere oturacak bence. ve ülke olarak birilerinin çenesi, hıncı, menfaati yüzünden şapa oturucaz. hayırlısı, yeni krizimiz hayırlı olsun diyorum ben. bu sefer 2001 deki gibide kurtalamayacağız, satacak ne fabrika ne işletme kaldı.
Ben tekstilciyim aldığım iplik dolarla ben maliyetimi ortalamaya göre yapıyorum.Ama şu anki kur ortalamanın içine etti.Yani ben bugünkü kurlarla sattığım ürünlerden bırak para kazanmayı zarar bile eder duruma geldim.Yerimde oturup dolar alsaydım en azından emek harcamazdım.Ama bu bize az bile!!!
Bu dolar hiç durmaz bu dolar hiç durmaz...
Sen hep kendine eurolar aldın ben kendime yasaklar koydum bu dolar hiç durmaz..
Bütün özet bu, Rusya'ya dolar ambargosu kondu ve Amerika kendini bitirmemek için Euro'yu yok etmek zorunda.
Dolar endeksi 97 nin üzerinde kapandı
Hedefi 100 gibi görünüyor buda demek ki doların karşısında hangi para birimi olursa olsun değer kaybına devam edecek,teknik analiz gözü ile...
Bizdeki iç siyasi saçmalıklar ise tam euro gibi tepki vermesine neden oldu TLnin.
Euro dolar naparsa dolar tl de onun tam tersini yapar hale geldi iç siyasi gereksizlikler yüzünden
Yükseliş fed faiz arttırdım dediği güne kadar devam edecektir çünkü zaten olay dolar ana vatanına dönüyor korkusu
En baştan etkilenmemek için dolar gelirin varsa dolar giderin olmalıydı bunuda her iktisatcı vs söylemişti zaten
Hükümet neden müdahele etmiyor sorusuna gelirsek ise , euro bile değer kaybederken dolar karşısında sen şimdiden tl değersizleşmesin diye müdahele etmeye çalışırsan tüm cephaneni harcar sonra hiçbirşey yapamaz hale gelirsin.Zaten kamunun döviz borcu miktarıda az bir seviyede olduğu için bu yüzdende çok sıkıntı etmiyorlar.Sonuncu olarak ise özel sektöre dair "biz hep söyledik döviz gelirin varsa döviz giderin olsun" düşüncesi ile kendi içlerinde vicdan rahatlatıyor olabilirler ama dediğim gibi yani 1 euro 1 dolara eşit olabilecek bir dönemdeyken TCMB ninde pek yapabilecek birşeyi yok.
Şu volatiletiyeyi biraz kısabilirlerse bence iyidir ki asıl problem bence bu.Kendi adımada burdan bir soluklanır diyorsun satıyorsun falan haydaaa yine tam gaz devam ediyor vsBir fiil ekranbaşı işlem yapmayan hiçkimse bence şu anda bulaşmasın dolar vs işlerine.
Bunların tamamı kendi görüşlerim arkadaşlar that's all
''Döviz gelirsin varsa döviz giderin'' olsun ilk bakışta mantıklı görünsede bana satılan hammadde dolar ama benim %80 satışım TL.Bunu nasıl yapıcaz? O zaman Türkiye'de üretilen ipliği dolar olarak sattırmayacaksın ki söledikleriniz birşeye benzesin bu konuda acayip sinirliyim bu günlerde!!!
işte bu tarz işler yapmayın diyorlar aslında
ama ülkede döviz gideri olmayan hiçbirşeyde yok nerdeyse çünkü ülkede yerli üretim yok hatta olanlarda bile hammadde vs yine döviz ile alınıyor
e zaten bu yüzden bizde işte gelişmiş bir ülke sayılamıyoruz
katma değeri yüksek yüksek teknoloji ürünlere yönelmemiz lazım
hatta tarımı bile yüksek teknolojiyle daha verimli yapmamız lazım
ha gel gelelim burda böyle her ortalama T.C vatandaşı konuşur ama özelde kendi ne kadar yapıyordur bende dahil olmak üzere o ayrı konu
Hep diyorlarda icraat yok lafta kalıyor hep ben yeni kurdan ürün satmak istesem müşterim almaz.Ben ortalama aldığım kurdan ürün satsam zarar edicem.Çık çıkabilirsen işin içinden...
MB müdahalesi kalıcı düşüş sağlar mı? yoksa geçici pansuman mı olur?
Bikaç gündür düşüşte, daha da düşmeye devam eder mi ? Geçen hafta bozduracaktım bu haftaya kaldı malesef.
seçime kadar tutarlar diye düşünüyorum
seçime kadar görebilceği dip rakam nedir dolar/tl için sizce ? 2.40 inermi yoksa bu seviyede tutarlar seçimden sonra çoşarmı ?
İlker G.
uzun vadede ıllakı alınabılır gercı artık altınında ne oldugu bellı olmuyor bır arada bu fıyatlardan 85 e dusmustu sanrım
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)