User Tag List

Sayfa 3/5 İlkİlk 12345 SonSon
89 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: 2012 yazı için " Work and Travel" düşünen öğrenci arkadaşlar..

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Her yaz buraya gelen ancak acikta kalip ac, susuz, evsiz yasayan turk kardeslerimize yardim ediyoruz. Tr deki araci firma ve j1 a sponsor olacak firmanizi iyi arastirin ve cebinizde mutlaka para ile gelin.

ERK_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sanctuary35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kendi memleketinizde yapmayacağınız işi başka memleketlerde yapmayın bence.. burda mühendislik okuyan adamın orda oda temizlemesi işletme okuyan adamın mcdonaltslarda calısması hic mantıklı gelmior bana.
    yanlis degerlendiriyorsun konuyu

en basitinden bir hayat tecrubesi yani deneyim olarak da bakabilirsin.. ayrica kendi memleketinizde yapmayacaginiz demissin; niye yapilmasin ki. is her zaman istir.

Ekurtoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2006 ve 2008 senelerinde yaptım. 2006 philadelphia da can kurtaran garanti para havuz başı kolay bir iş şirketin adı USA POOLS supervisor. Mike Horton.
    2008 senesi san diego pedicab (bisiklet) işi yaptım, kendiişinizin patronusunuz ama kazancınız psikolojinizle ve disiplininizle bağlantılı ben ikinci gidişimde para kazanamadım ama california gezmek için güzel bir yer, v8lerin tadına bakabilir, exotic bir lambo kiralayabilirsiniz misalen las vegas çok uzağında değil san diegonun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı siR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bize insani şartlar lazım degil hacı para lazım herşey k series swap için D:

alaskadan daha cok para kazandıran bir yer varmı bildign.. bu vergi işlerinden bahsediyorsun sanırım kesintisi felan... daha sonra kestikleri vergiyi geri ödüyorlarmıs sanırım öyle duydum ben...
    TAX return j1 ile gelenler icin buyuk sorun. Calistigin yere cikarken bir adres birakmak zorundasin tax zamaninda w2 formunun yollanmasi icin ( tr adresi olmuyor galiba, emin degilim ) En gec subat sonuna kadar isveren o adrese odedigin tax toplamini gosteren bir form gondermek zorunda ( yasal zorunluluk ) . O form ile birlikte tax return icin buradan herhangibir tax office ile anlasabilirsiniz yada kendiniz yapabilirsiniz ki en kolayi ve en hesapli yolu kendinizin halletmesidir.( www.turbotax.com ) Amerikadan ayrilmadan once hesabini kapatmadan acik birakman gerekecek tax refund almak icin. Para bankada hesabina yattiktan sonra online sekilde TR hesabina havale yapabilir yada burada yasayan herhangibir tanidigin&arkadasin varsa birakacagin atm karti ile sana havale yapmasini saglayabilirsin moneygram, paypal vs ile . Ayrica kesilen verginin tamami odenmiyor. Kisa sure kalacagin icin yaklasik %75 lik bir refund alirsin .

Sonuc olarak kagit uzerinde yaptiginiz hesaplar tamamen yanlis. Buraya para kazanmaktan ziyade az biraz ingilizcenizi gelistirmek, kendine guveninizi arttirmak ve gezmek, gormek yeni kulturler tanimak icin gelin . Diger turlu hayal kirikliklari yasamaniz olasi .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ERK_RS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yanlis degerlendiriyorsun konuyu

en basitinden bir hayat tecrubesi yani deneyim olarak da bakabilirsin.. ayrica kendi memleketinizde yapmayacaginiz demissin; niye yapilmasin ki. is her zaman istir.
    iş her zaman iştir ama benim durumum zaten iyi şu işi yapmam yada şundan aşağı işte calışmam diyen insanlar gidip orda ayak işleri yapmasını mantıklı bulmuyorum.
    hayat tecrübesi olarakta en az 5.000lira verip orda o işler yapılmaz. onun yerine koy cebine o parayı tatil yap gel yada dil okuluna git yada orda mesleğinin stajını yap.

TigeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok uçuk davranılmazsa benim duyduğum bildiğim kadarıyla her türlü masrafını çıkarıyorsun kar yapmak sana kalmış bişe harcamana bağlı. alaskada çok para olduğunu birkaç yerden duydum ama sadece para için gidilecek yer gezecek yeri yok abimde araştırıyordu ordan biliyorum

siR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turbo&quattro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    TAX return j1 ile gelenler icin buyuk sorun. Calistigin yere cikarken bir adres birakmak zorundasin tax zamaninda w2 formunun yollanmasi icin ( tr adresi olmuyor galiba, emin degilim ) En gec subat sonuna kadar isveren o adrese odedigin tax toplamini gosteren bir form gondermek zorunda ( yasal zorunluluk ) . O form ile birlikte tax return icin buradan herhangibir tax office ile anlasabilirsiniz yada kendiniz yapabilirsiniz ki en kolayi ve en hesapli yolu kendinizin halletmesidir.( TurboTax® Tax Preparation Software, FREE Tax Filing, Efile Taxes, Income Tax Returns ) Amerikadan ayrilmadan once hesabini kapatmadan acik birakman gerekecek tax refund almak icin. Para bankada hesabina yattiktan sonra online sekilde TR hesabina havale yapabilir yada burada yasayan herhangibir tanidigin&arkadasin varsa birakacagin atm karti ile sana havale yapmasini saglayabilirsin moneygram, paypal vs ile . Ayrica kesilen verginin tamami odenmiyor. Kisa sure kalacagin icin yaklasik %75 lik bir refund alirsin .

Sonuc olarak kagit uzerinde yaptiginiz hesaplar tamamen yanlis. Buraya para kazanmaktan ziyade az biraz ingilizcenizi gelistirmek, kendine guveninizi arttirmak ve gezmek, gormek yeni kulturler tanimak icin gelin . Diger turlu hayal kirikliklari yasamaniz olasi .

Yusuf abi senin bu dedigin tax olayı vs. sadece alaskaya özel degil sanırım.. çalışacagımız her yerde bu vergi bizden alınacak.. ancak ek işler kaçak çalışmalar felan yaparsak vergiden yırtarız.. yanlız alaskada vergide alınsa yine diyer yerlere göre çok kazanıyorsun çalışmana bağlı.. tatil gezme tozma kültür dil .. bunlar önemli tabiki ama önce 2 ay 2.5 ay para yapıp sonra travel kısmı daha mantıklı geliyor bana ..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ilk geldiginde sponsor firma araciligi ile geldigin icin yasal calismak zorundasin. Bunun icin calisacagin yer senden SSN isteyecek. SSN vergi vermeni saglayacak ve herkese bir defaya mahsus verilen numaradir. Ucuz yollu araba alip lokal pizzacilarda pizza dagiticiligi yapabilirsin ki bir sure bende yapmistim ve 350z cabrio almistim tax odemeyecegin icin tum para cebine kaliyor.
    Tax odemenin alaska ile alakasi yok. Nereye gelirsen gel odemek zorundasin.

said_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ilk geldiginde sponsor firma araciligi ile geldigin icin yasal calismak zorundasin. Bunun icin calisacagin yer senden SSN isteyecek. SSN vergi vermeni saglayacak ve herkese bir defaya mahsus verilen numaradir. Ucuz yollu araba alip lokal pizzacilarda pizza dagiticiligi yapabilirsin ki bir sure bende yapmistim ve 350z cabrio almistim tax odemeyecegin icin tum para cebine kaliyor.
    Tax odemenin alaska ile alakasi yok. Nereye gelirsen gel odemek zorundasin.
    abi pizza delivery işi güzel aslındada araba alsa bile üstüne alamıyoki american ehliyeti olmadan o şekildede kullanmak risk değilmi?

honour35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok değişik işler çıkabiliyor, haftada 1 gün sadece 4-5 saat bayrak sallayıp 25 dolar kazananda var yani. ama yusuf abi haklı, olayı sadece para amaçlı düşünmemek gerek. madem oyle amerıkaya ne gerek var, varsa tanıdığınız falan bellboy olun 3 aylıgına antalyada falan, ordada iyi para yaparsınız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı said_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi pizza delivery işi güzel aslındada araba alsa bile üstüne alamıyoki american ehliyeti olmadan o şekildede kullanmak risk değilmi?
    Amerikan ehliyeti almak kadar kolay birsey yok Ugrasinca en fazla 1 hafta icinde alinilabiliyor . Turk ehliyetini 1 sene olmasi gerek kullanabiliyorsun gecerli olan vizen ile birlikte. Aksi olsaydi eger Amerikaya gelen hicbir turist araba kiralayamazdi .

said_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Amerikan ehliyeti almak kadar kolay birsey yok Ugrasinca en fazla 1 hafta icinde alinilabiliyor . Turk ehliyetini 1 sene olmasi gerek kullanabiliyorsun gecerli olan vizen ile birlikte. Aksi olsaydi eger Amerikaya gelen hicbir turist araba kiralayamazdi .
    1 haftamı ? ben aylarca uğraştım ya nalet DMW yapmadığı eziyet kalmadı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben 1 hafta bile ugrasmadan almistim

JDM# - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konuyu hortlatmıs gıbı olucam fakat burada ve bır kac konuda okuduguma gore gıden arkadaslar var aramızda....
    fakat burda hep kazanılan para konusulmus...dil ögrenen gelıstıren var mı dill =)
    bende dusunuyorum bu olayı fakat dedıgım gıbı gıdıpte dıl olayını ıyıce gelıstırebılıyormuyuzz??
    bunun cevabını ıstıyorum sızlerden =)

siR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    orası kişiye kalmış.. sosyal ilişkisi bol bir işte calısırsan mecbur gelişir.. girişken davranmak gerek.. dil dile misalide olabilir .. konusmasan bile anlamak gelişir diye düşünüyorm

honour35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı JDM# Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konuyu hortlatmıs gıbı olucam fakat burada ve bır kac konuda okuduguma gore gıden arkadaslar var aramızda....
    fakat burda hep kazanılan para konusulmus...dil ögrenen gelıstıren var mı dill =)
    bende dusunuyorum bu olayı fakat dedıgım gıbı gıdıpte dıl olayını ıyıce gelıstırebılıyormuyuzz??
    bunun cevabını ıstıyorum sızlerden =)
    nekadar konuşursan okadar gelişiyor bu dil. arkadaşın dediği gibi girişkenliğede kalmış. ama süre kısa olduğu için genelde 3 ay falan, çok çokta birşey beklememek gerek bana göre

cliver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    birşeyi merak ediyorum bilen varsa yolunu söylesin turist vizesiyle falan gidip amerikada kaçak olarak yaşama ve calısma ımkanımız varmı???
    Alıntı cliver Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Güneşi göremedim diye ağlarsan yıldızlarıda göremezsin
    alın teri
    16 YA 234 minik serçem
    16 BS 462 Clio rsi
    16 R 5115 Saxo vts(Kermit)
    16 GU 424 punto hgt
    Anka Vts
    belediye otobüsü

ERK_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cliver Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    birşeyi merak ediyorum bilen varsa yolunu söylesin turist vizesiyle falan gidip amerikada kaçak olarak yaşama ve calısma ımkanımız varmı???
    turist vizesiyle gidip kacak olarak calisabilirsiniz.. ancak isvereninizin bunu kabul etmesi gerekir. olur da yakalanirsaniz sinir disi olursunuz ve isveren de cezalandirilir.
    yani riski var. ama gidip de calisan bir suru insan var.

emrecan_39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sanctuary35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kendi memleketinizde yapmayacağınız işi başka memleketlerde yapmayın bence.. burda mühendislik okuyan adamın orda oda temizlemesi işletme okuyan adamın mcdonaltslarda calısması hic mantıklı gelmior bana.
    ruslar gibi nataşalık mı yapalım
    Her Türlü Oto Müzik ve Görüntü Sistemleri konularında Yardımcı Olunur ..
    Emre Can Onursal ..
    Telefon :0537 790 72 39

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)