hahahaa :))))kanka şaka bir yanada bak memeleri bagışlayacam hiç bir doktor yanaşmıyor kesip almaya ;)
Printable View
haluk abi son durum nedir senden bilgi bekliyorum aynı dertler bendede var :D
haluk yaşam tarzını değişmek gibi bir şey senin için bu çok zor inşallah başaralı olursun
kanka sporu bıraktığımdan beri 10 kilo verdim ama yusyuvarlak oldum ..hareket etmemiz lazım spor yapmamız lazım başka yolu yok
Abi siz şaşırdınız mı ?
o balon kelepçe ameliyatlarında kaç kişinin masada kaldıgını biliyormusunuz ?
Bir vucuda az gıda sokmak ile kilo verilmez böle sacma şeymi olur
Vucudun enerjiye ihtiyacı var besine ihtiyacı var
öle az yiyeyim vitamin hapı kullanayımla da olmaz bir anda gidiverirsiniz
bogazınızı tutmayı ögreniceksiniz sizi yemek yemeye teşvik eden ne varsa eş dost akraba arkaaş ilişkiyi kesiceksiniz
buzdolabınızdan şarkuteri ürünlerini çıkartıcaksınız
bunların yerine sebze koyucaksınız
sabah kahvaltıda size kibrit kutusu kadar peynir yetermi hiç böle saçmalıkmı olur 150 kg yim diyorsunuz
hıyar domates ve marul sürekli elinizin altında olucak acıktınız yada illede agzınız boş duramıcak bişiler yiceksiniz kalorisi olmayan bunlardan atıştırcaksınız ama bir oturuşta 1 kg degil tabiki
siz öncelikle her ögünde salata yeme alışkanlıgını edinin sonrası kolay basit bir liste vereyim uygulayın 1 ay boyunca düzenli her sabah akşam yürüyüş yapın don giymeyin pişik olmassınız
sabah
ögünden önce 500ml serin su
light beyaz peynir (yörsan yada bahçıvan marka) 100gr
3 - 4 dilim Halk ekmegin tam bugay kepek ekmegi var dilimli şekilde ondan tüketin 100 gr gibi olsun
3 domates
4 salatalık
5 adet yagsız tuzsuz zeytin
roka - tere - marul göbek maydonaz gırla istediginiz kadar yiyin
2 fincan şekersiz yeşil çay
ara ögünü mideniz ezilmeden aclık hissi gelmeden yiceksiniz bu cok önemli yani bu kahvaltıdan 3 saat sonra acıkmadan ara ögünü götürceksiniz eger acıkırsanız vucud depo yapmaya başlamıştır bile yag yakımınız zorlaşır
ara ögünde
500ml serin su
1 fincan şekersiz çay
5 adet arı marka çavdar grissiniz (mor paket)
öglen
500ml serin su
kocaman kase gözünüzü doyurcak şekilde salata yagsız tuzsuz olucak
roka marul göbek kıvırcık bol domates bol hıyar
üzerine limon sıkın yag tuz gerekmicek bana güvenin nar ekşiside koyabilirsiniz sirke koyun böle zararsız şeylerle tadlandırın
salatayı gömün ondan sonra 150 gr ızgarada pişmiş tavuk gögsü yada bonfile yiceksiniz
kesinlikle soslu ve marine edilmiş olmucak
direk kasaptan alındıgı gbi ızgarada pişcek yagsız
ara ögün
500ml serin su
1 kutu meyveli yogurt yada
4 adet kuru kayısı
1 kase light yogurt 200gr
akşam
500ml serin su
büyük kase salata yine
1 kase çorba yada 2 dilim kepek ekmegi(çorba içiyorsanız o ekmek yerine ikisini birlikte tüketmeyin)
1 tabak yagı suyu süzülmüş sebze bu aralar taze fasulye iyi
akşam yatmadan 1 saat önce
500ml serin su
1 porsiyon meyve
bunda da şekeri az olanı tercih edin mesela bu aralar mürdüm erik iyi gider 4 adt yiyebilirsiniz
yada 1 şeftali
uykudan kalkar kalmaz 500ml serin suyu gömceksiniz
siz iradenizi kullanın verdigim bu listeyi de uygulayın kimseye par vermenize ameliyat olmanıza gerek yok
Her sabah düzenli yürüyüş her akşam düzenli yürüyüş 1 km bile olsa ilkgün için yeterli zamanla km yi uzatırsınız hemen 8km yürüyün demiyorum size ama hareket şart yapamıyorum yok yapıcaksınız
cocuk istiyorum ama çiftleşmem gibi bişi olur :)
şimdiden başarılar
Eger uygularsanız 1 ay sonra bütün forum ile 10 ile 15 kg vermiş olmanızı kutlarız
bu süre zarfında şeker yok
kuruyemiş yok
tatlı yok
dondurma yok
pirinç yok
bulgur yok
makarna yok
mangal yok
alkol asla ve asla yok
bol hareket asansor yok merdiven cıkmak var
ilk 2 hafta dişinizi sıkın sonra görüceksiniz yaşam standardı olucak bir zaman sonra
hahaha dimi abi tekirdağa gidip ne ezmiştik :D
nan sigaranın üstündeki fotolar gibi olmuş dikkat et oğlum kendine
Haluk abi minik çok güzel özetlemiş olayı bu kiloda birisi için az yemek çözüm değil sorun olur spor illaki olacak ama şu durumda kondüzyon çalışmakta olmaz ilk etapta yürüyüşten başka çaren yok
herşey iradene sahip çıkmana bağlı abi yani yine senin elinde Allah yardımcın olsun güç kuvvet sabır versin
Abi birde beni ciddiye alırsanız gerçekten kg verirsiniz ben bu bilgiye gelene kadar 5000 tl harcadım :) şimdi bedava size dagıtıyorum
161 kg den 109 kg ye indim ben fotoşop degil gerçek :)
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...07592815_n.jpg
1.5 aydır tatildeydim 129 kg olmuşum :)
tam 4 gündur geldigimden beri spor ve diyet birlikte yapıyorum beslenmemi de ona göre orantılı olarak alıyorum ve 125 kg ye indim
hedefim 3 ayda 19 kg vermek inşallah
kankacım haluk abinin en önemli sorunu irade hani o kadar alışmış vaziyetteki nefsine hakim olabileceğinden çok ciddi tereddütlüyüm :)
sigarayı bırakamam diyordu onu bıraktıysa kesin gırtlağına sahip çıkar .zaten çok yemek yemeyi bırkmazsa haluk bizi bırakıcak
verdigin diyet
valla e5 üzerinde bütün hastanelerin diyetisyenleri isim olarak bilmesede görüntü itibarı ile tanır beni :) hepsinin diyet listesi var bende ama bu listelerden birini uygulamak için hayattan kopmak lazım ;) eve ekmek götürebilmek içinde çalışmaya ihtiyacım var. araştırmalarım sonucunda piskolojik tedavi ile zayıflamaya başlamaya karar verdim diyebilirim, olmazsa balon işini yapıcam neden illa zayıflamak dersen, allah bagışlarsa 9 yaşında bir oglum var okulda onunla dalga geçiyorlarmış şişkonun oglu diye, bi kaç kişinin gözünü şişirmiş ama dayak acısı geçene kadar etkili oluyor, yani oglumun pisikolojisi bozulacagına benim keyfim bozulsun daha iyi ;)
1 şişe viski ile 1 kasa portakal yemiştik dimi, yarım kilo badem içi, üstüne tam ekmek kokoreç, dönerkende birayla doritos yapmıştık, sizden ayrıldık evde de yemege oturmuştum :)
neyse bitcek inşallah bunlar kafaya koydum bu defa saglam bir yardımla sonuçlandırcam allahın izniyle:)
Üniversitede bir kız vardı bizim sınıfta baya baya kiloluydu , geçenlerde facebookta gördüm tanıyamadım incecik olmuş 40-50kg vermiş.Ama dayamış yağ yakıcıları zayıfladıkça daha da zayıflama isteği gelmiş tabi.En son haber aldığımda 2haftadır hastanede yatıyordu , vucudunda ki yağ oranı baya azalmış.Tabi bu kadar şeyden sonra en önemli kısım psikolojik destek oldu onun için.
Psikolojik destek ile başlamak ve devam etmekte en mantıklısı bence.
abi diyet diyorsun ama başka nasıl kilo vermeyi düşünüyorsun ? diyet işini muhakkak yapacaksın ve bu diyetin hayattan kopmakla alakası yok
sen bu işi kesin olarak kafaya koymuşsun belli miniklerin tavsiyelerini dinle abi sen şuan hemencecik bi 20 kilo verip diğer ameliyatları falan düşünüyorsun ama balonda kelepçe işide cidden çok tehlikeli işler kolay değil
ALLAH korusun başınıza bir iş gelse?Alıntı:
olmazsa balon işini yapıcam neden illa zayıflamak dersen, allah bagışlarsa 9 yaşında bir oglum var okulda onunla dalga geçiyorlarmış şişkonun oglu diye, bi kaç kişinin gözünü şişirmiş ama dayak acısı geçene kadar etkili oluyor, yani oglumun pisikolojisi bozulacagına benim keyfim bozulsun daha iyi
onlarca örnekten birinin sizin başınıza gelmeyeceği ne *****?o masadan kalkamama ihtimali var biliyorsunuz.
böyle basit bir olaydan psikolojisini düzeltmek istiyorsunuz gayet iyi anlıyorum ama,
ALLAH korusun---ya?
lütfen sağlıklı düşünün.
sizi tanımam etmem ama o yavrucağa bunu yapmaya hakkınız yok.oyüzden sporla diyetle hakikaten AZİMle yapın bu işi....
çok sagolsun listeyi kopyaladım hemen :) kibrit kutusu kadar peynir yazmıyor bunda :)))
çorluda bir pisikoloji doktoru varmış zayıflama merkezi açmış orkut arkadaşımız söyledi gidip bir görüşcem inandırıcı gelirse başlıyacagım inşallah. ;)
bu arada fazlasına gerek yok 100 kilo olayım yeter bana yoksa çok döverler beni :)
çorluda mı abi ? istersen birlikte gideriz boştayım biliyosun hatta ordanda bizim kokoreççiye giderik :p