Bencede iradeyle ve gerçekten bırakmak istemekle alakalı..
Kız arkadaşım, benim sigaradan nefret ettiğimi bildiği için bıraktı mesela..Hemde ekstra bişeyler kullanmadan..
Bencede iradeyle ve gerçekten bırakmak istemekle alakalı..
Kız arkadaşım, benim sigaradan nefret ettiğimi bildiği için bıraktı mesela..Hemde ekstra bişeyler kullanmadan..
keyif veren şeyler neden hep zararlı olur
bira, rakı, votka ah ah içtikçe insanı gençleştirse zinde yapsaydı ya, verdiği keyfin yanında![]()
![]()
Sigara kuzenim içiyordu günde 2 paket..Hap kullandı bir sıra o sıradada içiyordu , sonra birden bıraktı..Ne hap ne bantİnsanın kendi isteğiyle oluyor..
annemle ben birakamiyorm bi türlü.babam sağlık sorunlarindan dolayi 4-5 sene önce alkolu bıraktı.1 hafta önce doktoru sigara içinde ayni şeyi soledi.kontrolden sora birakti 2-3 günlük asabilikten sora kendini iyi hissetigini ben dişardan bile gozlemledim.Kafada bitirmek vs. önemlide iradede cok onemli eminim babam bikere daha agzina sürmez ama.ben birakmayi denesem 2.gün başlarimbende champix düşünüyordum yazdiklarinz dogrudur ama bende alirsam özgür gibi düşünüp gidip alirim büyük ihtimal
![]()
Dahada yeni bir karton sigara aldık evren şu kitabı şu karton bitincemi bitirsem bakarsın bırakırım filan yazık olcak daha 9 paket var![]()
sigara bırakmanın yöntemi filan yok herşeyi kafada bitirmek gerekiyor
benim dedem günde 4 paket içiyordu .millet paket alırken dedem 20 lik karton alıyordu.
doktor ya bırakırsın yada ölürsün diyince. tek seferde bıraktı.(ama ne yazık ki geç kalmıştı)
bence boş bir gününde Hastaneye git onkoloji servisine orda yatan hastaları uzaktan seyret
sonra içinden ben ne yapıyordum diyeceksin zaten.
kitabın videosu
Sigarayı %100 bırakacaksınız. İzleyin. - YouTube
ALLEN CARR
Sigara Birakma Yontemleri | Sigarayi Birakma Merkezleri | Sigarayi Birakma Tedavisi | Sigara
Valla linkteki merkeze gittim. İlk seansta 5 gün içmedim
6. gün lise öğrencileri gibi kaçak içmeye başladım
Son 2 seansta fayda etmedi. Bütçen uygun olsa tavsiye ederdim ama
pahalı bayağı. Gerçi ben para iadeli seçeneği seçtiğimden
geri aldım paramı. Yöntem değişik gelmişti bana. Ama
bu yöntemle bırakıp 1 ay, 3 sene sonra başlayanları
duyunca sihir bozuldu bende. Motivasyonumu bu bozmuştur benim.
konuyu canlandırayım.
bırakmaya karar vereli 3 gün olmuş.bu 3 günde nikotin sakızıyla şuan günde 2 tek sigaraya kadar düşürdüm ama çok zorluyor açıkçası.
ilk gün hedefim 4 sigaraydı
ikinci gün 3 e düştü
üçüncü gün 2 ye düştü
inş bu haftanın sonunda günde 1 sigaraya düşürücem.
ha unutmadan günde ortalama 1 buçuk paket içiyordum.
tanıyan arkadaşlar bilir hikayemi
yaklaşık 8 ay önceydi tv izlerken öksürük krizine girdim elektriler kesildi geldiginde ambulans içindeydim özel saglık sigortası varmı diye soruyordu bilmedigim bir adam yaklaşık 10 dakika baygın kalmışım, o gün bıraktım kafada 2 dikişli bır kırık agzımda 3 tane kırık dişle
( öksürük krizi gelince nefes almak için ayaga zıplıyorum nefes alamayınca bayılıp düşüyorum düşerken agzımı kapının koluna kafamıda yere vuruyorum)
orta okulda başlamıştım yak bitane diyen arkadaşlar yüzünden +23 sene bir fiil içmiştim samsunla başladım tekel 2000 le devam ettim kısa marlboro ile bıraktım.
aklıma bir kere bile gelmedi inanın ne bıktım otu nede usandım hapı herşey kafada bitiyor
mutlaka ve mutlaka bırakmanızı tavsiye ederim dünya varmış
azaltma diye birşey yok birden tamamen bırakcaksın.
Çok bilmiyecen, Bir bilenede sormuyacan, bileni bulmuşken yaptıracan
Bende kendi maceramı kısaca anlatayım hemen.
Bir kere şu söylenenler %100 doğru
bırakma işi tamamen kafada bitiyor ve azar azar bırakma diye birşey yok.
kaç sene içtim bilmiyorum 15 ? 18 ?
ama bırakmaya karar verdiğim günlerde 2 paket içiyordum günde.
eve biri gelirdi duramazdı, içersi bildiğin kahvehane gibi duman olurdu valla.
Benim bırakma kararım hastalıkla veya başıma bir iş gelmesinden sonra olmadı.
Kendime çok kızdım ama ciddi biçimde
ulan dedim nedirki bu sigara? bırakamıyorum? sokarım sigrasınada dalga dümenine
o gün bıraktım ve yanlışım yoksa 5 sene falan oldu hiç içmedim, bir dahada asla içmem heralde.
Ben size bıraktıktan sonraki basamakları anlatayım.
* ilk 2-3 gün en zorudur, mutlaka yanınızda ıvır zıvır sürekli ama sürekli atıştırmalık birşeyler bulundurun, hiç eksik olmasın bunlar elinizden. çok kasacak sizi bu günler.
* sonra ilk 2-3 hafta falan zor geçecek, çok sinirli asabi , yaptığınız işi düzgün yapamazsınız, etrafınızdaki herkes bunu bilmeli ki kavga etmeyesiniz alttan alsınlar.
* daha sonraları yavas yavas bu etki azalmaya başlıyor, günden güne uzaklaştığınızı hissediyorsunuz, hiç bir tane sigara içmemeniz şart.
* çok yemek yiyor ve yedikleriniz size yarıyor, muhtemelen kilo alacaksınız benden söylemesi. (Bunun önemi yok sigarayı bırakmak daha önemli)
* günler geçtikçe artık sigara aklınızdan çıkmaya başlıyor, yemeklerden sonra veya çay içerken artık sigara aramamaya başlıyorsunuz .
* 6 ay sonra ciddi rahatsınız, sigara içmiyor-istemiyorsun ama sanki hala bi ibnelik var gibi geliyor
* 8 ay 10 ay 1 sene geçtikten sonra artık %100 tamam
ne sigarası? sigara dumanı öyle bir rahatsız ediyorki seni nefes alamıyorsun
evde biri o gün sigara içsin akşam gelince kokuyu alıyorsun,
sigara içen birinin elbisesindeki saçındaki o pis nikotin kokusunu alıyorsun,
sigara içilen ortama - toplantıya gidip eve geldikten sonra üzerinde ne varsa (donuna kadar) çıkarıp kirliye atıyorsun, o derece yani.. ( tıpkı sigara içmenden önceki gibi ! )
işte böyle basamaklar
ama gerçekten istemiyorsan bırakamazsın
benimde nedenim sigaraya ve kendime sinirlenmiş olmamdı.
kesınlıkle ıcmıyorum dıyıp cat dıye bırakmandır...tabı bırazda ırade meselesı....gucluyse bırakırsın...
DİMMA 205 GTİ 16 V
1.
2.
3.
abi konunun anafikri sanırsam bu, daha öncede denedim 30 gün içmedim 31. gün puro yaktım![]()
ama şuan arabamda sigara içirmiyorum, sigara içen birini öptügüm zaman eskiden ne kadar igrençmişim, insanlar beni nasıl çekmiş diye düşünüyorum
tv lerde ilaçlar otlar bantlar var, inanın hepsi yalan, insan inandıktan sonra parmagına bagladıgı iple çözer bu sigara illetini
hani dicem sarışın mavi gözlü ilik gibi bir rus olur bırakamazsın anlarımbu kıyılmış yaprak ot be kardeşim bırak gitsin
![]()
Çok bilmiyecen, Bir bilenede sormuyacan, bileni bulmuşken yaptıracan
El kadar seye mahkum yasanmaz ya
Bende bu aralar ciddi anlamda birakmak istiyorum.
Ama insan hep kendini kandiriyor tamam ya bugun son diyor bu paketten sonra elveda diyor ama oyle olmuyor
Daha yarim saat once camel zikkimini aldim arabanin torpido gozune koydum cebimde tasimamaya calisiyorum adeti dusurmek icin ama cozum degil evdede asla icmiyorum aksam ne yemek sonrasi ne cay icerken
Ama calisirken hele biraz sikinti varsa herhangibir dayan cigaretteye
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)