Banada oem egsozumla yazıyorlardı biara zor yırttım. Düz borunun zırıltısı bile ceza yazmalarına yetiyor.
Printable View
Banada oem egsozumla yazıyorlardı biara zor yırttım. Düz borunun zırıltısı bile ceza yazmalarına yetiyor.
geçen hafta içi aldım cupra yı istanbuldan,sabah 05:50 de adanaya gırdım,07:30 da iş yerine giderken polisler hayırladı :)
son bi ayda bana gelen eksozdan baglı araclar
honda civic 1.4 honda s2000 peugeot 206hdi laguna dci megane rs clio rs seat leon astra gsi
Direkten döndü ama arkamdan yazmıslarda olabılır :) real egzoz vardı daha headırs ı deıstırmeden uyardılar guzelce :) bundan sonra ara sokaklardan gıdecegım :)
1.6 ies Turbo silincer var takarız dedik bagliycaz dedi emniyet kemerinden ceza kesti saldi ama gercek ceza eksozdu
Trafikte AB standartları adı altında yapılacak uygulamalar geçenlerde böyle yayınlanmıştı.
Hükümetin Meclis'e sevkettiği tasarıya göre, artık yol kenarlarına dikkat dağıtan panolar kurmak ve yağmurlu havalarda su birikintilerinin içinden geçip kaldırımdakileri ıslatmak yasak olacak.? Yayalara su sıçratan ve korna çalan ceza ödeyecek, ışıkların çevresinde reklam panosu olmayacak. Artık trafiğe de AB standartları geliyor.
Hükümetin Meclis'e sevk ettiği tasarıda, trafik yasalarında var olan ama yaptırım uygulanmayan birçok kuralı AB normlarıyla uluslararası güvence altına alıyor.
Tasarıya göre; karayolları kenarlarına, trafik işaretlerini az görünür veya etkisiz kılacak, yol kullanıcılarını şaşırtacak, trafik güvenliğine zarar verecek pano, ilan, işaret veya cihazı kurmak yasaklanacak.
Anons-trafik güvenliğinde yayalar da en az sürücüler kadar sorumlu olacak. Buna göre, yayalar karşıdan karşıya geçerken daha uzun güzergâhı tercih etmeyecek, oyalanmayacak, dümdüz karşıya geçecek. Geri vites lambaları arkadan gelenleri rahatsız edecek, gözleri kamaştıracak şekilde olmayacak. Her motorlu araca, park edildiğinde önemli bileşenlerinden birinin devre dışı kalması veya bloke edilmesi sayesinde hırsızlığı önleyen bir cihaz takılacak.
Anons-uygulama kapsamında kaldırım işgallerinin de önüne geçilecek. Kaldırımlara araç park edilmeyecek. Market ve kafeler başta olmak üzere işyerleri kaldırımlara masa ve sandalye gibi yayaların geçişini zorlaştıracak hiçbir şey koyamayacak. Yayaları ıslatana ceza geliyor Taşıtların egzosuna özel cihazlar taktırarak yüksek ses çıkarmasını sağlamak, korna çalmak, yüksek sesle müzik dinlemek, yağmurlu havalarda su birikintilerin içinden geçip kaldırımdakileri ıslatmak da yasak olacak. Sürücüler toz kaldırarak da yayaları rahatsız edemeyecek.
(alıntıdır)
Desibel ölçümünü bende mantıklı buluyorum.
Örneğin Supersprint susturuculu çoğu araç devletin bünyesinde bulunan veya trafikte gezen kamyonlarlardan daha sessizdir.
Ayrıca polisler sadece ucu krom eksozlu araçları alıyorsa Mercedeslerin Bmwlerin ve türevi bütün lüks arabaların bağlanması lazım.
Geri vites lambaları arkadan gelenleri rahatsız edecek, gözleri kamaştıracak şekilde olmayacak.
bu iyiymiş:)
şayet ben lüks bir aracın durudurulup bağlandığını hiç görmedim.. neyse eleştiriler gelir :D ama tek şunu bilirim ne olursa olsun kaderimiz taşrada lise okumuş 2 sene ıvır zıvır eğitim almış belki açık lise mezunu zihniyeti belli olmayan ben polis oldum adam hası benim tribinde kedini bi *** zanneden ben bilmez merkez bilir zihniyetli honda civic araca seat leon diyebilen kendi bildiginin yanlış olduğunu söylediğinde hırslanıp çocuk gibi davranabilen kahve ye gelip bedava olduğunu bildiğini için ayranın üstüne çay içen kişilere kişilere emanet karayollarındayız onlar haklı biz kimiz..
edit : çocuk gibi hırsı çok yaparlar abi eksoz kafası dersin vay anam ben bilmiyormuısyum seni bağlayayımda sen gör :D yaşanmış bir olaydır..
http://i.ensonhaber.com/resimler/diger/nn_4.jpg
resimde görülen aracın katalog resmi ...
bu adamın aracında ... adam bunu gösteriyor
bak ben aldım böyle bu araç böyle satılıyor.. olmaz söktürcen diyor bizimki..
zihniyetinin amk senin.. neysee
geçende valde hanımın aracına egzosdan ve fardan ceza yazmışlar şaşırdım,orjinal egzosu olan elentraya böle bi ceza nasıl olur die celallendim ve tanıdıklar sonucu cezayı iptal ettirdim.ceza yazan memurlar birde güzel fırca yedi :D
Olayın tek çözüm yolu şudur;
Ceza yiyen tüm arkadaşlar yetkili sulh ceza mahkemesine itiraz edecekler ve mutlaka bir iptal kararı çıkacaktır. İşte bu karar emsal olacak, en azından egzoz ucuna ceza kesilmesi gibi keyfi uygulamaların önüne geçilecek.
Daha sonra herkes "aslı gibidir" kaşeli mahkeme karar örneğini yanında arabasında bulunduracak, iptal kararını göstermenize rağmen size aynı sebepten ceza yazacak memur Türkiye sınırlarında yoktur,
Avlarım kovalarım mevzusu bir yana yukarıda yazdıklarım memurun sınırsız takdir hakkını sınırlamak adına yapılabilecek tek çözüm yoludur. İtirazlar hiç sonuçlanmasa bile yapılan başvurularının sıklığı nedeniyle mevcut keyfi uygulamaların sonu gelebilir.
Diğer yandan; mahalle arasında bağırta çağırta gazlayanlar için yapılabilecek hiç bir şey yok.
yaaw 1 saat once İŞYERİME gelen evragı actımkı oda ne :)
66 tl
arkadan yazmıslar :)
acıklama kısmında : dügün konvoyunda gürültü cıkarıp rahatsız etme yazmıslar :D
Ozan abi güzel yazmış, çok doğru bir yol olacağını düşünüyorum,
ben ekzos'dan değilde, Cam filmiden yedim, az daha APP'den bağlıyordu,
olay sadece ekzos değil, film ve APP'de var işin içinde,
Kayseri trafik şube müdürüyle 3 ay önce yaptığım görüşmede,
Ekzos, film ve APP olan araçların "modifiyeli araç" olarak nitelendirildiğini söylemişti,
traji komik bir durum :D
bir abimin aracı orjinal çift ekzoslu, Makine mühendisleri odasından onay alana kadar kaç ceza yediğini unuttum :D
bir diğer abimin aracıda orjinal 4 çıkış ekzoslu, Oda aynı şekilde çok ceza yedi,
en son arabanın fabrikasından yazı geldi, öyle kurtuldu ceza yemekten :D
Son olarak sırf ekzosdan aracı bağlanan bir sürü arkadaşım var,
ben çok bağıran eksozları sevmem ama sesi az çıkan ancak tatlı bir ses alabileceğim, bunun yanında performans alabileceğim ekzosları çok severim,
lakin taktıramıyorum, sırf polislerdeki katılık yüzünden :cool:
tüv onaylı bir egszost aldıysanız üzerinde çkıkardığı sesin db sini görebilirsiniz. zaten bu egzostlar dışardan tüv onayı ile geldiyse ceza eşik sınırında yada altındadır.
Ama bunu nasıl anlatırız bilmiyorum.
Şu dolmuslarda olan rüzgar sesi çıkaran egzozları tek tek avlayıp polise götürüp ceza yazdırasım var kafa mikiyor .