eski haber ve yalandır büyük ihtimal. sadece helikopter düşse bile okdr olmaz. helikopter bu yolcu uçağı değil.
Printable View
eski haber ve yalandır büyük ihtimal. sadece helikopter düşse bile okdr olmaz. helikopter bu yolcu uçağı değil.
askerde kıdemlibaşçavuş hakan komutanımız vardı oda anlatırdı genç ken gaza gelip bende katılmaya gittim die ilk daha görüşmeye gitmiş bunların eline bi dosya vermişler okuyun kafanıza yatarsa imzalayın ve bizle kalın hesabı bunlar okumaya başlarken içeri biri girmiş bir iki tanesinin elinden dosyayı alıp fırlatmış çıkarmış bıçağı dayamış birinin boğazına sonra bunlara sormuş elinizde dosyalarda yazanları unutun benim bir eemrimle ölmek için burdaysanız kalın yoksa hiçbirinizi dosya imzalarken görmicem die tabi 30 35 kişilik kadrodan 2 kişi odada kalmış hepsi çıkıp gitmiş dio ogün bugündür uzak durdum o tarz işlerden masa başı askeriyim ben dio:D internette bi yazı okumuştum eğitim evrelerinin birinde çırılçıplak hiçbir silah verilmeden araziye dağıtılıyorlarmış tabi arazide yırtıcı hayvanlar filan 48 saat boyunca hayatta kalan eğitime devam ediyormuş geri kalanı zaiyat. 100 kişilik eğitim kadrosundan 32 tanesinin eğitimi bitirebildiğinide ayrı biyerde okumuştum.
ALLAH vatanı uğruna canını gözünü kırpmadan ortaya koyan bu yiğitlere yar ve yardımcı olsun ne diyelim
Hocam, karakollar o haldeyken orduevlerinde harcanan her kuruş yanlıştır..
Benim bahsettiğim orduevleri g.doğudaki yada anadoludaki, gerçekten amacına uygun kullanılan orduevleri değil tabiki..
büyük şehirlerde"paşaların" keyif çattığı mekanlar..
Benim ordum önce zor durumdaki karakollarını güçlendirecek, başka hiçbirşeyle uğraşmayacak çünkü orda insanlar ölüyor.. Diyorsanki ordumuzun gücü var (ki var olduğunu herkes biliyor) o zaman neden karakollar güçlendirilmedi bunca senedir?
allah babanın yardımcısı olsun, umarım baban ve hiçbir türk ordusu mensubu, benim hiçbir vatandaşım zor durumda, aciz kalmasın.
arkadaş bu başa gelmiş geçmiş ve şuanda başta olanların hepsinin ümüğünü sıkasım geliyor.
lan be şerefsiz! senin korumanın canı canda ER ON BAŞI yada SUBAY farketmez askerinki patlıcanmı ulan!
niye en iyi en kaliteli çelik yeleklerden maskelerden bu adamlara vermiyorsunuz!
uyuz oluyorum ya bi çelik yelek bile vermediler bizlere nöbet tutarken göreve giderken! yaw rahmetli babam rütbeli olduğu halde hiç hayatında çelik yeleği olmamış.
er in zaten hiç yok.
he birde unutmadan! babam pkk nın cephaneliğini havaya uçurduğunda soruşturma ve ceza almıştı bunuda söyliyim! tanıyın ibne siyasetçilerinizi! ceza alması için baskı siyasilerden yapılmıştı.
sen pkk nın cephaneliğini havaya uçur baştakiler sana ceza vermek için sınırı şu kadar geçtin diye kitlesinler cezayı.
ya zaten pkk yı kolluyanlar var hükümet içerisinde malesef bu bilinen bir gerçek kim bilir onlardan ne çıkarları varki kolluyorlar.
istihbarat bas bağırmış pkk büyük bir eyleme hazırlanıyor diye katırlarla ağır silahlar cephaneler taşınıyor diye rapor vermiş sizce pkk yı kolluyan birileri olmasa bunun önlemi alınmazmı...?
zaten orduyu dağıttılar nerdeyse btün paşalr komutanlar içeri alındı devlet orduyu yıprattı dağıttı ordu artık eskisi gibi tek başına kararlar alamıyor malesef artık herşey başbakanın lafına bakılıyor.
cumhur başkanı desen başbakanın piyonu zaten baş bakan ne derse oda onu yapıyor adam orduyuda ele geçirdi hem ordu hem cumuhrbaşkanlığı hem başbakanlık hepsini yönetiyor bizde bunu bilmemize rağmen salak salak bakıyoruz tüm gelişmelere.
zaten şehit gündemindeyken deniz feneri sanıkları serbest kaldı davaya bakan savcılara soruşturma açıldı ötv ye zam geldi aradan çaktırmadan bunları geçiriverdiler bize birde şimdi vanda deprem oldu bakalım bu arada neleri kaçıracaklar gene bize
karakollar eskiden daha bi çukurdaydı hangi akıla hizmetse.karakol baskınlarında etkili olmalarının yegane sebebi budur.karakol bölgedeki en yuksek tepeye yapılması lazım.sağında solunda yuksek tepeler var gerizekalılar ortasına karakol yapmışlar adam üstten aşşağı yağdırıyor olan benim kardeşlerime oluyor.
modernize etmesinler yıksınlar eskisini yenisini yapsınlar hakim bölgeye
evet bu kısmı. bordo bereli olduğunu kimse bilmez hepsi bekar kısmını :)Alıntı:
bu yüzdende dünyada özel kuvvetler denince herkesin aklına bordo bereliler gelir ve hepside bekardır evli olanların eşleri bile bordo bereli olduklarını bilmezler taki birlikten emekli oluncaya kadar
daha 6-8 ay önce evlendirdik birini :)
bordo bereliler ile james bond u karıştırmayın arkadaşlar. onlar seçkin özel birlikler askerler. ama insanlar. öyle yanında ailesini vursan umursamaz yok anasını keser emir almadan hareket edemez vs gibi haberler doğru değildir.
bildiğin eğlencesini de yapar gezmesini de yapar. görevini de layığı ile yapar. evli olanı da var çocuğu olanıda var. öyle gizli saklı da değiller bordo bere takıyorlar zaten :)
he tabi bordo berelilerin içinde de özel timler var. mak timleri var ismini bilmediğim timleri de var. gizli görevlerde bulunabilirler. bunlar ayrı olay.
http://haberpan.net/haber/11/02/08/0...mete-girdi.jpg
http://www.basaksehirrehberi.com/ima...7903100848.jpg
http://www.konhaber.com/new/depo/ed2/zzz-yeni-krkll.jpg
artık bu şekilde inşaa ediliyor yada revize ediliyor ama bende her zaman en yüksek tepeye yapılmasından yanayım karakolların..
valla bundan 8 sene önce bi üsteğmen vardı bizim kışlada izmirliydi oda ilk kışlaya geldiğimde dediğin gibi bordo bereyle geziyordu sonra birden bereyi çıkartıp kep takmaya başlamıştı bende sormuştum.
komutanım hayırdır kep takmışınız diye oda demiştiki bordo berelilerde evlilik yasaktır evlenen birlikten çıkartılıyor.
evli olanlarda birliğe katılmadan önce evlenmiş ancak eşleri dahi kimse onların bordo bereli olduklarını bilmez demişti bende o yüzden o şekilde söledim.
he belki ozmnlar böle birşey vardı yada yoktu adam salladı ben onun sölediğini yazdım buraya sadece