Askerliği nasıl yaptın bilmiyorum konuyla pek alakası yok ama sende özel harekat bordo bereliler doğuda görev alma gibi bi istek görüyorum doğrumudur :)?
Printable View
Valla internette çok övülen bu bordo bereliler, sınırda askerlik yapan arkadaşımın anlattığına yaşadıklarına göre operasyona falan çıkmıyormuş, hiçbir atraksyonu yok diyor..
Bolu komando tugayı varken bordo bereli solda sıfır kalıyor der hep.
Çok şişirilmiş bir birlik olduğunu tahmin etmek zor olmaz herhalde
ben askerliğimi yedek subay olarak kendi isteğimle komando olarak yaptım.
eski foçada 13 hafta temel komando kursu gördüm. rütbemi ve brovemi aldıktan sonra tim komutanı olarak görev yaptım. yedekte olsa subay olduğumuz için çok rütbeli personel ile konuşma fırsatım oldu. meraklı olduğum için çok dinledim çok sordum öğrenmeye çalıştım. kendi bölüğümdeki astsubay çavuş arkadaşım o sene özel kuvvetler seçmelerinde yaklaşık 100 kişiden 2 kişi olarak(zaten 2 kişi seçildi o dönem) özel kuvvetlere seçildi. haala kendisi ile görüşürüm konuşurum.
bana gelince ben şu an yaş itibari ile sözleşmeli subaylığa başvuramıyorum. o yüzden yüksek lisans yapıyorum. yaş sınırı 32 oluyor. :)
dövmelerim var 2 adet. geçen sene onları lazerle sildirmeye başladım son aşamalarına gelmiş durumdayım hafif iz kaldı fakat.
kısmetse bu sene başvurumu yapacağım. amacım jandarma özel harekat birliğinde görev almak tim ve ilerde de bölük komutanı olarak :) kısmet kader tabi bu işler.
bolu dağ komando tugayı dediğin zamanında erlerden oluşan şimdi de profesyonelleşme ile birlikte uzman erbaşlardan oluşan bir tugay. elbet onlarda komando çok eğitimli askerler fakat bordo bereliler ile karşılaştırmak armut ile elma birbirine karşılaştırmak gibi birşey.
Valla bordo berelileri bilmemde,
bolu komando tugayı,kayseri komando ,birde halkalı komando duydum,bu bahsettigim yerler cidden ama cidden çok çok iyi operasyonlarda .
Bilmem derken şüphem var zannetmeyin diğer yerlerde askerlik yapan çok yakınım oldugu için bilirim.
Bu vatan için işini bilen yada bilmeyen bütün askerler kudret sahibidir .
Belki eğitimleri daha prof. olabilir bordo berelilerin ama iş yaptıkları yok diyor arkadaşım telsizciydi telsiz konuşmalarını da biliyor kendi üstlerinden duyduklrınıda ama bu bolu komando tugayı efsanedir , benim için önce bolu komando gelir bordo bereli arkasında kalıyor çünkü bir icraatleri olmuyor..
Birde bu bolu komando gezici,sürekli yayan şekilde dağda bayırda operasyonda saygı duyulası bir tim.
MAK timleri en sakıncalı olanları :)
bahsettiginiz karakollar, o zamanlar kacakciligi onlemek amaciyla kurulmustu... yani o zamanlar teror tehdidi dusunulmeden kurulmuslardi...
'84te baslayan ve gunumuze kadar artarak devam edilen faliyetler sebebiyle ancak yeni yeni aklimiz basimiza geldi de daha hakim ve daha az tehdit alabilecek yerlere saglam karakollar insaa edilmeye baslandi..
ordu evıne sallayanlar acaba turkıyede her kurum bu tarz mekanları oldugunu bılıyor mu?
Vardır muhtemelen benden baskasıda sitede, Ben Özel Kuvvetlerde askerlik yaptım..
Benim görev yaptığım dönemde Kirazlıdere kışlasında idi, şimdi gölbasındaki o muhteşem tesisde..
benim zamanımda 3000 asker vardı.. kendi içlerinden en iyi 50 yi secer MAK ( muharebe arama kurtarma ) taburu die adlandırılır, Nokta görevleri hallederler(kardak kayalık, Egede, Akdenizde yunanla su altı üstü sürtüşme v.s.), imralıyı korur bu MAK, yurtdışından adam kaldırır getirir(apo v.s.) v.s.
3000 askerin 1500 ü sırası gelene kadar Ankara güvercinlik te istirahat eder, techizat bakımı yeni eğitimler v.s. 1500 ü silopide konusludur, ordan görevlere dağılırlar, habur kapı timi vardır, birinin kapıdan geçmesi için her sey müsait olsa bile geçirmeme yetkisine sahiptirler..
bu oluşumun küçük bir bölümü devamlı ırakdadırlar.. bu bolgedeki istihbarat bu adamlardan sorulur,
diceksiniz ki madem bu kadar iiler nedir bu basımızdaki PKK belası..
büyük tabloyu gorebilmeniz için mevzudan biraz uzaklasmanız gerekiyor.. bidefa bu PKK konusu iki kürdün basının altından cıkan bir ozgurluk mucadelsi gibi bişi deil..
biz bugün israil köpeği ile barısalım, yarın durur PKK bitane olay olmaz..