düzeltme..
Printable View
düzeltme..
valla soyle soyleyım sıze arkadaslar ben ıstanbul maslakta 3.kolorduda askerlık yaptım benım komutanım bordoberelı ekıp basıydı ve takım olarak 5 kısı geldıler ve hıc akıllı olduklarını gormedım.saat kacda gelıncekse kafalarına gore gelırlerdı ve tek elle G3 pıyade tufegını cok rahat kullanırlardı.albaymıs yuzbasıymıs yok grup komutanıymıs hıc dınlemezlerdı kafayı yedıklerı ıcın gonderılmısler buraya saten.2.15 cm boy vardı komutanımda ve bı bagırdımı askerıyenın obur ucu duyardı oyle delı adamlardı ama kral adamlardı hala cok severımm...
O arkadaşına söylede öyle telsiz başından hükümler vermesin. Bolu dağ komando da aldığın eğitim sadece komando eğitimi. ÖzKuvKom da aldığın ise GNH eğitimi..
Hikaye yok. Benzer bir psikolojik baskı uygulanıyor. Yukarıda yazılanlarda 90 lı yılların ikinci yarısında uygulanan şeylerdir. Arazi GNH'ı dağın başında "hayatı idame eğitimi" ile başlar. Yırtıcı hayvan falan derken kaplan cart curt anlıyorsanız tabiiki yok.
O bazı paşaların göğsünde gördüğünüz GNH brövesini almak her babayiğidin harcı değildir. Tandoğanda satılmaz bunlar.. ;)
@ Gazihan
Sene / Tertip / dönem kaç??
merruse paşam, hayati idame eğitimi bende aldım :) ben 40 saat yaptım. astsubay ve subaylar 3 gün yapıyorlar. dağda hayvan yakalarsan götürüyorsun komutana eğitmene sana ekmek vs veriyor.
Allah aşkına bana anlatma bunları. :)
eğitimde yakından geçen köylere gidip oradan alışveri yapanları mı istersin, köye yakın geçen araçlara para verip kasa kasa cola mı getirtenleri mi istersin. neler oluyor neler :)
gnh brovesini bilmem ama komando brovem vardı. ayrıca şöyle bir ayrıntı hiç komando kursu görmeden de komando taburunda 2 sene görev yapan rütbeli personel görev bitiminde komando brovesi takar :) kısacası astsubay yazı işleri ile yükümlü bile olsa komando taburunda 2 yıl görev yaptıktan sonra broveyi takar.
çok güzel birlikler var dogrudur da , nerdeler peki ? Yıllardır berelilerin , komandolarımızın şanını duyarız ama binlerce insanımız öldü terminator olsa neye yarar su lanet illeti bitiremedikten sonra bende bunu anlıyamadım.Hani -25 de cıplak durabilirler , elleriyle vahşi kopekleri oldururler , dişiyle bomba imha ederlerde yahu 2 gün önce onlarca mehmetçiğimizi topraga gömdü bu hainler nerde kaldı bordosu beresi demekki birileri kullandırmıyor bu askerleri.. Komandolarımızın bu tarz eğitimelrini yıllardır duyarız keşke bordo bereliler pkk yı bitirdi lafınıda duysak.Tamam güzel seylerler bu eğitimler vs ama bana icraat olmayınca göz boyama gibi geliyor.(1993-97 arası foçadan cıkan paraş. komando yakınım vardı o dönemki op. ları saymıyorum.. son 10 sene özellikle)
Amerikanin Rusyanin Israilin Avrupanin koyacagi ambargoya, 10 yil surecek olagan ustu hal durumuna, olaylar dindikten sonra tum dunyanin karsiniza gecip sizden ''katlettiginiz!'' kurtler icin para toprak ve bagimsizlik istemesini kaldirabilecekseniz 2 aydan az bir surede irak ve suriyede dahil olmak uzere tum pkk cokertilir..
Estağfirullah. Benden paşa falan olmaz. Hayati idame almadan komando olamazsın zaten. Yukarıda bahsi geçenler GNH (Gayrı Nizami Harp kursu) nda yaşananaların çok küçük bir kısmı.
Peki sana hayati idame anlatmayalım, gel istersen GNH nedir onu anlatalım? Hem benim eve de yakınmışsın. Yüz yüz konuşuruz bunları. Bazı şeyleri public ortamda paylaşamazsın. Anlatabileceğimiz çok şey var merak etme.. Bazıları susmayı tercih eder sadece.. ;)
Bahsettiğim bröveyi ÖzKuvKom da görev yapan Destek kıtalarıda dahil hiçkimse o kursu almadan takamaz. Bak Destek kıtalarından er/erbaş arkadaşlar var bu sitede de.. Onlar takmışlarmı anlatsınlar bakalım.. ;)
Keşke koysalar..
Keşke koysalar ve ülkemin topraklarında ne yapacağıma zerre karışmasalar.. Tarımıma, madenime, petrolüme tek laf edecek imkanları kalmasa.. Bak o zaman nasıl gerçek anlamda süper güç olup çıkıyoruz 10 sene sonra..
10 sene sonunda da o laf söylendiğinde tepemizde adam varsa ağız dolusu siktir lan dese..
Ha ama ambargo koyana sen de ambargo koyacaksın elbette. Rusya mı koydu? Gemisini boğazdan geçirmeyeceksin. Avrupa mı koydu, avrupaya giden ne hat varsa kapayacaksın vanasını. Misliyle karşılık vereceksin her konuda..
Ülkemin topraklarında petrol da var, doğalgaz da.. Yıllardır biliyoruz araştırma iznimizin olmadığını. Herkes amborga koysa, bizde istediğimiz toprağımızı kazabilsek..
sizin zamanınızda ilk eğitim yeri tuzla piyade okulu sonra eski foçaya gidip orada eğitim devam ediyordu sanırım. sonradan değiştirdiler sistemi jandarma veya komando olark devam ettiğiniz takdirde bile eski foçada kalıyorsunuz ve eğitime başından sonuna kadar burada yapıyorsunuz.
ben nisan 2007 de gittim. 315. dönem olarak.
Evet, ben Tuzla'dan geldim Foça'ya. Eğitim kat kat ağır olmasına rağmen yine de Tuzla'daki disiplinden sonra ilaç gibi gelmişti Foça bana :) 35 günde 11 kg vermiştim, çok sağlam bir eğitimi vardı:) Bilirsiniz siz de komutanları çok kaliteli ve zamanında Güney Doğu'da fazlaca çatışmaya girmiş insanlardı.
13 hafta kurs gördük bizde. bizim dönemde 315. dönemde biraz sıkıntılı idi eski foçada kurs. genel tatbikat normalde 3gece 4 gün iken bizde 7 gece 8 güne çıkarmıişlardı. 11 haftalık kurs 13 haftaya çıkmıştı. nisan-temmuz döneminde aşırı sıcaklar oldu, elektronik termometreleri kapattılar. 45 dereceleri gördük. 5km tam teçhizatlı koşuda 2 kişi komalık oldu su ve tuz kaybından ötürü. bayılanlar oldu. bende hafif baygınlık geçirmedim değil :)
mesela aynı dönem ısparta eğirdir de eğitim gören asteğmen arkadaş ile karşılaştım görev yerine giderken aynı uçakla gidiyorduk. onunla sohbet imkanım olmuştu eğitimlerimiz birebir aynı idi, tek farkı onlar 13 gün biz 8 gün son tatbikat yapıyorduk ***** onlar dağ komando diye geçiyorlardı. birde onlara mıntıka veya dağ temizlği yaptırmıyorlardı. biz hem mıntıka temizliği, dağlardaki poşetleri pet şişeleri, dere yataklarında taşları vs herşeyi temizlettiriyorlardı :) biz biraz eziliyorduk :)
bende toplamda 13 kg vermiştim. fakat işin güzel yanı ilk haftalar pelte gibi oluyorken, son 2-3 hafta kala artık robota bağlamıştık hep "daha" diyorduk :) 2 hafta boyunca günde 2-2.5 saat uyuyabiliyorduk vs vs. güzel zamanlardı :)
Allah herkese nasip eder inşallah :)
ne operasyonundan bahsediyorsun sen, karakolunu korumak ne zamandan beri operasyon oluyor..
konuyu RTE ye bağlaman da ayrı bir saplantı, kurtulmanı tavsiye ederim..
"Orda" insanlar ölüyor, sokarım partisine de hükümetine de, bana "adam" gibi görev yapacak ordu yöneticileri lazım..
Yıllardır,görevlerdeler.Ama nasıl dağa çıkıyorlar,ne zaman iniyorlar belli değil.
Ben doğuda askerlik yaparken 3 defa pusu yerlerimiz birbirimize çok yakın idi.
Alay komutanı,tümen ve tugay vs komutanların korumaları bordo berelidir.
Şöyle bi anım geçti,görev bitti bizi alacak araçları bekliyoruz.Tam 13 adet 4komando tugayı komutanın muhafızlarını gördük.Tek tif bej renkte kamuflaj giymişler.Her taraflarında ilk kez gördüğüm alet edevat vardı.Yanlarına gittik muhabbet olsun diye.O esnada komutanım biz sizi dağda görsek Pkklı zannederiz dedim.'' aynen omzuna hafiften vurdu.'' Asker sen beni göremessin ben seni görürüm dedi''
işleri çok çok zordur yakınen biliyorum bi akrabamda onlardan birisi çünkü anlattıklarını dinleseniz 2 gece uyuyamazsınız en az..
emir gelmeden hakkaten kıllarını kıpırdatmazlar.
abi valla ben bilmem doğru yalan dediğin gibi şişirilmiş hikayelerdir muhtemelen zaten hakan astsubayda genel anlamda sıkmayı seven bi komutanımızdı :D:D bizde dinliyoduk işte :D hikayede olsa hurafede olsa bordo bereliler veya diğer harekatçılarımız tamamı bizim gözümüzde bir efsane