ALLAH yardımcıları olsun
Printable View
ALLAH yardımcıları olsun
öyle hikayeleri varki adamların, damarlarına basman gerekiyor anlatmaları için..
benim dinlediğim adam akıllı iki hikaye var ,
biri uzman bascavus, kardaga çıkan timden biri, SAS yani, dondugunde rütbelilerden biri"ona göre satılmış biri" nie oyle yaptında boyle yaptında v.s. diyor, buda indiriyor tek vurusda komutanını, sonra boluk astsubayı oluo, hayatımda gordugum en iri insandı, 8km depar koşardı ((:
evet inanmıcaksınız bu herifler 8km mesafeyi en az 12-14 kmh hızla kosabiliyorlar..
bide yüzbasımız vardı , tim komutanı, takımı pusu yiyor, takımdan iki kişi ağır yaralanınca cekiyor takımı, tek basına tekrar pusuya girip 10 küsür kelleyi birbirine bağlayıp yuvarlaya yuvarlaya karakola donuyor, onuda boluk komutanı yapmıslar bu derece rahatsız, bereyi takınca sag gozunu kapatırdı..
böyle hikayeleri duyunca insanın gözünde daha bi efsaneleşiyor bu yiğitlerimiz. varsa bilenler duyanlar buyursunlar bi sorun olmazsa eğer...
hala bu ısın orduda bıttıgını dusunuyosun yani??? sen bunu akıl ettın koskoca tsk nın aklına gelmedı degıl mı karokalları yenılemek?
sana gore orda bına yapmak ıcın kullanılacak parayı ben orduevlerınde yıyorum degıl mı? cok mantıklı vallaha...!!!
bazı arkadaslara uyandırıyaım...sımdı bakıyorsunuz en populer yerlerde ordu evlerı yada oyak sıtelerı var yada skerı kamplar...oralar daha yakınlarında hıc bır bına yasam ıbaresı yokken tsk oralara bına yapara daha sonra dıgerlerı gelır yapar...hos bu nada bı kılıf bulursunuz sız? amannnn banane aq kım ne dusunurse dusunsun....
malulen emeklı albay(ozel kuvvetlerden) bı yakınım var su an bı teknesı var zaman zaman mavı yolculuk yaparız bodrumda, bı kac numara ogretmıstı bana suda hıc ses cıkarmadan hızlı bı sekılde haraket etmek fln gıbı...adamın yasadıkları ınanılmaz...bırde hala cakı gıbıler...50 kusur yasında adam suya bır dalıyor 5 kılo balık almadan gelmıyor resmen:D
mehmet komando kursunda ölüm koşusu diye tabir ettikleri bir eğitim var. eskiden 30 km olan parkur şu an 27 km ye indirilmiş durumda. ve 27 km yi 2.5 saatte tamamlıyorlar.
8-12-15-27km koşu testleri var.
yedeksubayları 3-5 km test. 8 km de eğitimlerde koşturuyorlardı.
tabi bunların hepsi tam teçhizatlı koşular. bot kamuflaj hücum yeleği 4 şarjor elde tüfeğin sırtta çantan çantanın içinde 2 adet 1.5lt su şişesi parka ve panço.
5km yi yedek subaylar 25dakikada max sürede tamamlamamız gerekiyordu. süreyi tutturamayanlar tutturana kadar koşturuyorlardı öğlenleri.
bu anlattıklarım bordo bereli eğitimi değil arkadaşlar. bildiğimiz temel komando kursu.
bordo bereliler 100km intikal yapabiliyorlar 1 gecede, tek mola 10 dakika ile :) işte bu tamamen hareket kabiliyeti. muhteşem birşey.
biz 11 saatte 40 km intikal yapabiliyorduk :) 2 mola ile.
Hey gidi günler gözümün önüne geldi :) Hakikaten her zaman zevkle ve gururla anarım o eğitim günlerini. Sizinki tam ızdırapmış, biz 5 hafta kaldık sadece. Son günlerde dediğiniz gibi robottan farkımız kalkmamıştı, deli gibi kondisyonumuz vardı :) Neyse konuyu dağıtmayayım :)
Bordo bereli olmak eminim çok gurur verici bir şeydir, katılmayı, daha doğrusu katılabilmeyi çok isterdim.
normalde 1 komando timi 18 kişi
4 tim+ 1destek timi bir bölük (destek timi her komando timine 3 kişi verir(destek timi 12 kişidir)
4 bölük bir taburu oluşturur.
bordo berelilerde;
1 tim 10 kişi ( 2 unsur olarak 5-5)
2 tim 1 bölük
4 tim bir tabura denk gelir.
yani 40 kişi taburu oluşturur :) normal bir tabur da bu sayı 320-340 komandoya tekabul eder :)
askeri kabiliyet olarak düzeylerini az çok kestirebilirsiniz bu sayılardan da.
"Orda insanlar ölüyor" diye kendini tekrarlama bence. Sen bu devlet için her işi yapmış , Öcalanı türkiyeye getirmiş komutanlarını, burda bazı arkadasların ben 13 hafta şu eğiimi aldım 13 kilo verdim diye böbürlenen arkadaşların yaptıklarını 10 yıldır yapan komutanları içeri atıp savaş sanatını bilen ve uygulayabilen bütün komutanlarını yok edersen orda insanlar ölür. Önce "one minute" edebiyatı yapıp ertesi gün tüm dünyadan özürdilersen, kasımpaşalı olamazsan ve tükürdüğünü yalarsan ki "bu millet tükürüleni yalamaz asla kim olursa olsun arkasında olacaktır", bunu yok sayarsan , dış politikanı dışardan yönettirirsen, son 10 yılda verilen şehit sayısını hesaba katarsan , Askerin bütün yetkilerinin birer birer elinden alındığını ve RTE'den habersiz kuş uçamaz hale getirtildiğini anlamazsan, İzinsiz yapılan operasyonlar sonucu içeriye atılır, vatan haini ilan edilirsen ordu yöneticilerine hiçbirşekilde soru soramazsın. Bunları düşünmez %50 ye katılırsan zaten yapılacak birşey kalmamıştır. Evet saplantılıyım çünkü düşünebiliyorum, düşününcede içim içimi yiyor.
(mesajın içerisinde gecen arkadaslar üzerine alınmasın lütfen herkese saygım sonsuz sadece ufak bir örnek içerisinde kullanmak istedim yapılanı küçümsediğim için değil diğer yapılanı göstermek için kullandım)
tuğral burada ben böbürlenmiyorum. yaptığım şeyde insanüstü birşey değil. her sene yaklaşık 2000 kişi alıyor bu eğitimi (yedeksubay). ayrıca çokta zor bitirdim kursu. ben sadece yaşadıklarımı anlatıyorum. uçtum kaçtım yazmıyorum.
bilal ben zaten sizi örnek gösterdim ama imam yanlış ise özürdilerim. Siz direk görüldüğünüz için daha kolay canlandırılabilsin diye sizi kullandım o anlamda söylemedim ve böbürlenedebilirsiniz bence. Kırdıysam üzdüysem affola. İlk mesajın sonuna da özellikle belirttim böbürlenmek kelimesi yanlış anlaşılmasın lütfen
Siyaset kısmına girmeden sohbet ediyorduk, çok güzel bir konuydu, epey insan (ben dahil) bordo bereliler hakkında bilmediğimiz şeyleri öğrendik, yine yok % 50, yok Rte, yok Ergenekon birileri yine konuyu bulandırdı. Bu arada her ne kadar kimse üstüne alınmasın demişsin ama böbürlenen de yok ayrıca. Sen kimseye askerlik anılarını anlatmadın mı Tugral??? Bunu da böbürlenmek değil de zamanında yaşanan anıların anlatılması olarak düşün lütfen.
Bende ilk muaynemde komando olmak istiyorum diye bi kutucuk vardı onu işaretlemiştim büyük bir zevkle. Şimdi bakıyorum üzülüyorum devletimin haline canını kaybeden şehitlerimize . Bir şehit babası söylüyordu "benim oğlum şehit olmadı orada öldürüldü bir savaş yaşanmadı, operasyon yapılmadıki benim oğlum nöbette vurularak öldürüldü " diyordu çok anlamlı geldi bana