User Tag List

Sayfa 5/8 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
139 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: TSK'nın Gözbebekleri Bordo Bereliler Kimdir ?

desibel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı B.Aktepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bordo bereliler ile james bond u karıştırmayın arkadaşlar. onlar seçkin özel birlikler askerler. ama insanlar. öyle yanında ailesini vursan umursamaz yok anasını keser emir almadan hareket edemez vs gibi haberler doğru değildir.

bildiğin eğlencesini de yapar gezmesini de yapar. görevini de layığı ile yapar. evli olanı da var çocuğu olanıda var. öyle gizli saklı da değiller bordo bere takıyorlar zaten

he tabi bordo berelilerin içinde de özel timler var. mak timleri var ismini bilmediğim timleri de var. gizli görevlerde bulunabilirler. bunlar ayrı olay.
    Askerliği nasıl yaptın bilmiyorum konuyla pek alakası yok ama sende özel harekat bordo bereliler doğuda görev alma gibi bi istek görüyorum doğrumudur ?
    Biz hayatı mayaların takvimine göre değil ALLAH ın taktirine göre yaşarız

EdgeVII
    Misafir
    Valla internette çok övülen bu bordo bereliler, sınırda askerlik yapan arkadaşımın anlattığına yaşadıklarına göre operasyona falan çıkmıyormuş, hiçbir atraksyonu yok diyor..

Bolu komando tugayı varken bordo bereli solda sıfır kalıyor der hep.
    Çok şişirilmiş bir birlik olduğunu tahmin etmek zor olmaz herhalde

TechTurkey B.Aktepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı desibel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Askerliği nasıl yaptın bilmiyorum konuyla pek alakası yok ama sende özel harekat bordo bereliler doğuda görev alma gibi bi istek görüyorum doğrumudur ?
    ben askerliğimi yedek subay olarak kendi isteğimle komando olarak yaptım.
    eski foçada 13 hafta temel komando kursu gördüm. rütbemi ve brovemi aldıktan sonra tim komutanı olarak görev yaptım. yedekte olsa subay olduğumuz için çok rütbeli personel ile konuşma fırsatım oldu. meraklı olduğum için çok dinledim çok sordum öğrenmeye çalıştım. kendi bölüğümdeki astsubay çavuş arkadaşım o sene özel kuvvetler seçmelerinde yaklaşık 100 kişiden 2 kişi olarak(zaten 2 kişi seçildi o dönem) özel kuvvetlere seçildi. haala kendisi ile görüşürüm konuşurum.

bana gelince ben şu an yaş itibari ile sözleşmeli subaylığa başvuramıyorum. o yüzden yüksek lisans yapıyorum. yaş sınırı 32 oluyor.
    dövmelerim var 2 adet. geçen sene onları lazerle sildirmeye başladım son aşamalarına gelmiş durumdayım hafif iz kaldı fakat.

kısmetse bu sene başvurumu yapacağım. amacım jandarma özel harekat birliğinde görev almak tim ve ilerde de bölük komutanı olarak kısmet kader tabi bu işler.
    Failure is not an option.

h.guroglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EdgeVII Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla internette çok övülen bu bordo bereliler, sınırda askerlik yapan arkadaşımın anlattığına yaşadıklarına göre operasyona falan çıkmıyormuş, hiçbir atraksyonu yok diyor..

iyide bordo berelilerin biline operasyonları çok azdır genelde gizli göreve gidip hedefi ele geçirip yada imha edip geri dönerler kimseninde haberi olmaz
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    japonlar 2 tur atıp soğutmak için kenara çekilirken bmw ler tapagaz dönüyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı EdgeVII Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

bolu dağ komando tugayı dediğin zamanında erlerden oluşan şimdi de profesyonelleşme ile birlikte uzman erbaşlardan oluşan bir tugay. elbet onlarda komando çok eğitimli askerler fakat bordo bereliler ile karşılaştırmak armut ile elma birbirine karşılaştırmak gibi birşey.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla bordo berelileri bilmemde,

bolu komando tugayı,kayseri komando ,birde halkalı komando duydum,bu bahsettigim yerler cidden ama cidden çok çok iyi operasyonlarda .

Bilmem derken şüphem var zannetmeyin diğer yerlerde askerlik yapan çok yakınım oldugu için bilirim.

Bu vatan için işini bilen yada bilmeyen bütün askerler kudret sahibidir .
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE .

EdgeVII
    Misafir
    Belki eğitimleri daha prof. olabilir bordo berelilerin ama iş yaptıkları yok diyor arkadaşım telsizciydi telsiz konuşmalarını da biliyor kendi üstlerinden duyduklrınıda ama bu bolu komando tugayı efsanedir , benim için önce bolu komando gelir bordo bereli arkasında kalıyor çünkü bir icraatleri olmuyor..
    Birde bu bolu komando gezici,sürekli yayan şekilde dağda bayırda operasyonda saygı duyulası bir tim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eski foçada 13 hafta temel komando kursu gördüm. rütbemi ve brovemi aldıktan sonra tim komutanı olarak görev yaptım. yedekte olsa subay olduğumuz için çok rütbeli personel ile konuşma fırsatım oldu. meraklı olduğum için çok dinledim çok sordum öğrenmeye çalıştım. kendi bölüğümdeki astsubay çavuş arkadaşım o sene özel kuvvetler seçmelerinde yaklaşık 100 kişiden 2 kişi olarak(zaten 2 kişi seçildi o dönem) özel kuvvetlere seçildi. haala kendisi ile görüşürüm konuşurum.

bana gelince ben şu an yaş itibari ile sözleşmeli subaylığa başvuramıyorum. o yüzden yüksek lisans yapıyorum. yaş sınırı 32 oluyor.
    dövmelerim var 2 adet. geçen sene onları lazerle sildirmeye başladım son aşamalarına gelmiş durumdayım hafif iz kaldı fakat.

kısmetse bu sene başvurumu yapacağım. amacım jandarma özel harekat birliğinde görev almak tim ve ilerde de bölük komutanı olarak kısmet kader tabi bu işler.
    Güzelmiş inşallah istediğine kavuşursun

Bende çok istemiştim ama kısmet olmadı ailede tek çocuk olunca onlar çok karşı geldi

Yanlız çokda erken gitme senden daha çok swaplı turbolu arabalar görmek istiyoruz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı desibel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Güzelmiş inşallah istediğine kavuşursun

Bende çok istemiştim ama kısmet olmadı ailede tek çocuk olunca onlar çok karşı geldi

Yanlız çokda erken gitme senden daha çok swaplı turbolu arabalar görmek istiyoruz
    eyvallah sağolasın fakat ben artık haddimi doldurdum b de k da istediğimi yapabildim çok şükür.
    Artık daha iyilerini sizlerden bekliyoruz

Mert- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    MAK timleri en sakıncalı olanları

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eyvallah sağolasın fakat ben artık haddimi doldurdum b de k da istediğimi yapabildim çok şükür.
    inşallah

-ER- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Artık XU da biraz geliştir kanka kendini eski 306cılardan kim kaldı

umarım başarıyla istediğin yere ulaşırsın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı -ER- Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Artık XU da biraz geliştir kanka kendini eski 306cılardan kim kaldı

umarım başarıyla istediğin yere ulaşırsın.
    306 di mi ilk hızlı arabam ahh ahh taa ki bir vtec geçene kadar

BaDCaT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)

Adamsin bilal baskan benide al yanina

anıl turan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ahmet_28 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    karakollar eskiden daha bi çukurdaydı hangi akıla hizmetse.karakol baskınlarında etkili olmalarının yegane sebebi budur.karakol bölgedeki en yuksek tepeye yapılması lazım.sağında solunda yuksek tepeler var gerizekalılar ortasına karakol yapmışlar adam üstten aşşağı yağdırıyor olan benim kardeşlerime oluyor.

modernize etmesinler yıksınlar eskisini yenisini yapsınlar hakim bölgeye
    bahsettiginiz karakollar, o zamanlar kacakciligi onlemek amaciyla kurulmustu... yani o zamanlar teror tehdidi dusunulmeden kurulmuslardi...

'84te baslayan ve gunumuze kadar artarak devam edilen faliyetler sebebiyle ancak yeni yeni aklimiz basimiza geldi de daha hakim ve daha az tehdit alabilecek yerlere saglam karakollar insaa edilmeye baslandi..

Tugral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XSi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence bunlara gerek yok.. boşuna masraf

mesela orduevlerini yenileyelim sürekli, yada balolarda havyar şampanya fln ikram edelim..
    Hükümet operasyon izni vermedikce TSK kılını bile kıpırdatamaz. Git RTE ye söyle bunları. Herkesin ağzında orduya laf sokmalar eskiden etseydinizde bu lafları adam deseydim size. Şimdi herkes konusuyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ordu evıne sallayanlar acaba turkıyede her kurum bu tarz mekanları oldugunu bılıyor mu?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı BaDCaT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Adamsin bilal baskan benide al yanina
    valla niyetin varsa hemen işlemlere başlıyalım ben yol gösteririm. bordo bereli bile olabilirsin bakarsın ideallerin varsa

Mehmet Gazihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vardır muhtemelen benden baskasıda sitede, Ben Özel Kuvvetlerde askerlik yaptım..

Benim görev yaptığım dönemde Kirazlıdere kışlasında idi, şimdi gölbasındaki o muhteşem tesisde..

benim zamanımda 3000 asker vardı.. kendi içlerinden en iyi 50 yi secer MAK ( muharebe arama kurtarma ) taburu die adlandırılır, Nokta görevleri hallederler(kardak kayalık, Egede, Akdenizde yunanla su altı üstü sürtüşme v.s.), imralıyı korur bu MAK, yurtdışından adam kaldırır getirir(apo v.s.) v.s.

3000 askerin 1500 ü sırası gelene kadar Ankara güvercinlik te istirahat eder, techizat bakımı yeni eğitimler v.s. 1500 ü silopide konusludur, ordan görevlere dağılırlar, habur kapı timi vardır, birinin kapıdan geçmesi için her sey müsait olsa bile geçirmeme yetkisine sahiptirler..

bu oluşumun küçük bir bölümü devamlı ırakdadırlar.. bu bolgedeki istihbarat bu adamlardan sorulur,

diceksiniz ki madem bu kadar iiler nedir bu basımızdaki PKK belası..

büyük tabloyu gorebilmeniz için mevzudan biraz uzaklasmanız gerekiyor.. bidefa bu PKK konusu iki kürdün basının altından cıkan bir ozgurluk mucadelsi gibi bişi deil..

biz bugün israil köpeği ile barısalım, yarın durur PKK bitane olay olmaz..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)