User Tag List

Sayfa 6/11 İlkİlk ... 45678 ... SonSon
206 sonuçtan 96 ile 114 arası

Konu: DSG daha iyi tanıyalım.

Redbull - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jetta tdi dsg aldım çok başarılıymış gerçekten de.
    402mt İstanbul Park ısınma kalkışı 13.6xx sec
    402mt İstanbul Park n/a s2k Best time 13:407 sec

penguinhakan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı qatrio Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kuzenimdeki scirocco dsgsinde bir sikinti var biz cozemedik size sormak istiyorum olay su sekilde gelisiyo arac arasira gaza bastiginizda ozellikle 1 ve 2 viteste gitmiyor haraket etmiyor ve devir 0.8- 1.3rpm arasi inip inip cikiyo. Yol bilgisayarinda D isigi veya o an 1 yada 2 deyse o yanip sonmeye basliyo bu sorun nedir? Cocuk araci yakicak yoksa
    Mekatronik arızalanmış , değişmesi gerekiyor , garantisi varsa aracın hiç durmayın değiştirin.
    1.4 TSI GTX28 Loading...

GTCihad - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir kiralama firmasından kiralanmış Jetta 1.6 tdı dsg kullanıyorum , şirket aracım.

Şanzumanda çok fazla sarsma , takur tukur sesler , gaza basınca gitmeme gibi sorunlar vardı 1 ay uğraştık , 15 araba değiştim her servise gittiğinde . Kavrama değişti geldi olmadı. En son kiralama firması yetkilisi , malesef bu DSG'ler böyle , çok sorun yaşıyoruz küçük motorlarda sıkıntılı , sizinde probleminiz malesef çözülmeyecek bu devam eder dedi.

Aradan zaman geçti araç tekrar servise girdi bu sefer mekatronik değişti ve şu an yağ gibi

Ama hatırlarsanız çok büyük sorunlar yaşayanlar var otomatikleştirilmiş şanzumanlar bence riskli ve şans işi. (kullanımada bağlıdır muhakkak)
    BVP Mugen TYPE R
    Cooper S R56
    YTP 106 GTI
    Jet 106 GTI

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1 - Çok fazla sarsma oluyorsa ki bu ikinci viteste dönüşlerde kendini gösterir , kavrama artık değişme vakti gelmiştir , bunu VW (Kavrama üreticisi firma LUK) farkına vararak revize etti ve garanti kapsamında bu şikayetle gelenlerin kavramaları değişti.

2 - Takur tukur seslerden metal sesi şansırgı sesine benzer özellikle parke yollarda ve düz olmayan yollarda 4.vitese kadar yapar , bu ise normal sayılacak bir DSG nin kavrama içindeki parçalarından kaynaklanıyor , eğer kavramayı takarken yeterli boşluk vermeden takarsanız bu
    sesleri en aza indiriyorsunuz ama belli bir süre sonra ve ısınınca tekrar ortaya çıkar.

3 - DSG 7 şans işi değil yeni bir teknoloji olduğunu için revize ediliyor devamlı , bu demek değildir ki bu durum bizim iyidir , ama malesef boyle.

4 - Kavrama değiştikten sonra eğer araçlardaki sorunlar gitmedi ise muhtemelen mekatronik kavrama ile uyumsuz çalışmıştır , o yüzden mekatronik değiştirince sorun düzelmiştir.
    1.4 TSI GTX28 Loading...

brutal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu gün yetkili servise çektik aracı büyük ihtimal kavrama ve mekatronik değişecek. Tabi garanti geçen sene bittiği için ne hesap çıkacak meraktayım. Herkez övgü ile bahsetsede 50.000km de bir araç için hiç normal değil bunlar.
    FastCare.com.tr
    detailing & mini onarım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı brutal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu gün yetkili servise çektik aracı büyük ihtimal kavrama ve mekatronik değişecek. Tabi garanti geçen sene bittiği için ne hesap çıkacak meraktayım. Herkez övgü ile bahsetsede 50.000km de bir araç için hiç normal değil bunlar.
    Aracin iyi niyet garantisi devam ediyor olmasi lazim eger bakimlari serviste yaptiriyorsa iz. Durum boyle ise size sadece iscilik ucreti %30 talep ederler bunun ustunu sakin vermeyin
    1.4 TSI GTX28 Loading...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı penguinhakan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aracin iyi niyet garantisi devam ediyor olmasi lazim eger bakimlari serviste yaptiriyorsa iz. Durum boyle ise size sadece iscilik ucreti %30 talep ederler bunun ustunu sakin vermeyin
    15.000 ve 30.000 serviste 45.000 kendi servisimde yaptık, 60.000 a şanzıman yağını serviste değiştirmeyi beklerken bu geldi başımıza, bakalım pazartesi haber gelir herhalde, birde parça türkiyede yok gibi birşey dediler 1 ay yatıcak araba
    FastCare.com.tr
    detailing & mini onarım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mekatronik denilen parça garanti kapsamında değişiyor, duyuma göre her araçta bir defaya mahsus garantiye alınıyormuş, kısacası üretim hatası...
    FastCare.com.tr
    detailing & mini onarım

Erim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benimde 2011 seat leon 1.6 tdi dsg aracım var 2 . viteste dönüşlerde titreme sallanma bazende 2 den 3 e geçerken bir titreme sallanma oluyor.Aracım ilk aldığımdan daha farklı bir kullanımı var biyerde bi sorun var ama ne kavramada mı mekatronikte mi bilmiyorum.Servise gittiğmide bir sorun yok derlerse ne gibi hazır cevaplarda bulunmalıyım bu mekatronik yada kavramanın değişmesi için ?

zafa38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim aracın sıkıntısıda aynı sekilde ses ve titretme idi yaklasık 30 bin kmde servise defalarca gidip gelmelerim adaptasyon lar yol testleri dogusla yazısmalar sonucunda mekatronik değişimi dendi değişti daha kotu oldu sanzıman ardından komple sanzıman değişti garantiden 12.000TL gibi bi rakam yazıordu. simdi aracım 60 bin km de yine 2 de titretmeye basladı kavrama gidiyor sanırım yeni şanzımanımın içine yeni tip kavrama koymamıslar yakında servise gidicegim kavrama yuzunden aracın garantisi bitti ama iyi niyet garantisi ne verir yoksa hiçmi vermez bilemiyorum bu DSG harbi yordu rahatlıgı kadar ugrastırdı...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Haziranda garantim doluyor.
    Şu anda da herhangi bir sıkıntım yok.
    Acaba servise götürsem, garantiden değişmesi gereken parçayı değiştirirler mi yoksa illaki arıza vermesi mi gerekli?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Actrocco Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Acaba servise götürsem, garantiden değişmesi gereken parçayı değiştirirler mi yoksa illaki arıza vermesi mi gerekli?
    Sorunu olanlarınkini ısrar ısrar sonucunda zar zor değiştiriyorlar bi sorunu yoksa şuan aracınızın sanmıyorum

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Actrocco Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Teknik servisde parca değişimi arıza verince sorun olunca değişir.Bana sorarsanız garantisi bitmeden garanti uzatma yapın.
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yamulmuyorsam yağsız kavrama olanlar 7 ileri yani dsg7 ler hala sakat. o yüzden 7 ilerisi olanlar iyi niyet garantisini kesinlikle sürdürsünler. hem de kesinlikle. 6 ileri için durum gayet iyi. sikinti yok. 1.7 lt lik yağ hacmiyle fazlasıyla iyi gidiyor.

utkunoa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    haftaya benim aravta kavramadan servise gidicek dsg sanzumanin kavramalari deisecek garantiden. umarim adaptasyon sorunu olmaz. ayrica aracim hem 2012 uretimi hem 2012 model yinede kavrama sorunu var yani yeni yeni basladi arac 26 binde 2. viteste hafif hizlarda donuslerde ufaktan sangirdiyor
    1996 BMW E36 325i Sedan Turbo
    2008 BMW E92 M3
    2017 BMW F82 M4 Competition
    #unptuned

Ertug_T. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    6 ileri dsg ile ilgili tecrübeli olan varmıdır acaba? yada kronik bir sorun yaşayan oldumu hiç? golf gti araç.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı utkunoa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    haftaya benim aravta kavramadan servise gidicek dsg sanzumanin kavramalari deisecek garantiden. umarim adaptasyon sorunu olmaz. ayrica aracim hem 2012 uretimi hem 2012 model yinede kavrama sorunu var yani yeni yeni basladi arac 26 binde 2. viteste hafif hizlarda donuslerde ufaktan sangirdiyor
    Servise gösterdiniz mi aracı ? Bendede aynı sorun var umarım anlayışlı karşılayıp kavramayı değiştirirler ..

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar sanırım bu DSG'de aracın beygiri ile orantılı bir sorun mu var.DSG 120BG üstündeki araçlarda daha çok çıkıyor sanırım bu sorun yanlışmıyım yoksa ?

açıkcası 85BG 105BG 120BG olan modellerde bu sorunu ben hiç duymadım.hep 120BG üstü olan modellerde duydum.
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar bir sorum olacak,

2006 passat tdi aracımızda ilk kalkış ve geri vitesde frenden ayagı cekince küt diye vurma yapıyor. sebebi nedir acaba ??
    ☻/
    /▌
    / \

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)