User Tag List

Sayfa 313/692 İlkİlk ... 213263303311312313314315323363413 ... SonSon
13131 sonuçtan 5.929 ile 5.947 arası

Konu: iPhone & iPad & iOS Hakkında Herşey ( sorular & sorunlar )

powERS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fatiii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    internet üzerinde apple ın size ayırmış olduğu 5gb lık bir bellek..internet üzerinden fotografları rehberinizi falan yedekleyip yeni bir iphone yada silinme durumunda internet üzerinden yedeğinizi indirebilirsiniz..

ben sadece rehberi yedekliyorum fotolar falan işin içine girince internetten inmesi baya uzun oluyo hemde kişiler çok yer kaplamadığı için 3g üstündende indirebiliyorum.

resim mesim lazım değil kişileri birde takvimlerle notları atalım yeter.

ama izlenmesi gereken yol nedir?

ben geçen gün hatunun telefonu servise verdim. yedeklemeye uğraştım ama yapabildimmi yapamadımmı bilmiyorum. tatmin edici bi sonuç göremedim. yapıldı filan diye bi notta çıkmadı.

sağlıklı yol nedir sakin sakin yapalım.

*Çirkin araba yoktur, Pahalı Yakıt Vardır...

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Silence45 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben iphone 5te kullanıyorum.Kendi çevirip attığı için otomatik açıyor ekstra bir uygulama gerekmiyor abi.
    bende çalışmadı

Alıntı zetcelsius Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eğer evde izliyecekseniz bilgisayarınızdaki filmleri itunes un içine atın daha sonra
    da itunes da ev paylaşımını açın aynı şekilde ipad den de ev paylaşını açın bu şekilde
    izliyebilirsiniz.

Bir diğer seçenek airplayit kurmak,ev ağı üzerinden veya bilgisayarınız açıksa internet üzerinden de ulaşabiliyorsunuz arşive, +1080p mkv gibi ipad in desteklemediği formatlarıda bilgisayara on the fly veya offline çevirtip izleyebilirsiniz.
    Ancak altyazı problemi var ve çevirim yaparken 4 çekirdeği de %99 kullanıyor
    program..
    yok ev için değil zaten media center olarak pc mi tv üzerinden gorup film falan izleyebiliyorm o kısım değil problem

dun itools ile videolara 1 tane filmi tuttum bıraktım abartmıyorum sanırım 3 saat falan rahat surdu

4.7gb lık film 3gb oldu herşey normal

ipadden videolarıma giriyorum film orda açılması için giriyorum süre yazıyor

okadar oynatamıyorum bilinmeyen gozukuyor neden acaba ?

eğer ben hem filmmleri başka formata çeviriceksem hemde tekrar atarken convert olcaksa 1 film 1 gün surer ya

şu mkv leri fln nası atarım bi yol gosterin ama boyutunuda küçültmek istiyorum yoksa playerler var indirdiğim ace falan sanırım onlarla oynar

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

fatiii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı powERS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    resim mesim lazım değil kişileri birde takvimlerle notları atalım yeter.

ama izlenmesi gereken yol nedir?

ben geçen gün hatunun telefonu servise verdim. yedeklemeye uğraştım ama yapabildimmi yapamadımmı bilmiyorum. tatmin edici bi sonuç göremedim. yapıldı filan diye bi notta çıkmadı.

sağlıklı yol nedir sakin sakin yapalım.
    wi-fi ağına bağlan i cloud un içine gir orda sadece kişileri açık konuma getir sonra en altta saklama ve yedekleme diye bölüm var oraya gir i cloud yedekleme açıktır muhtemelen değilse onuda aç sonra onun altında şimdi yedekle yazar ona bas otomatik yedekler..

ondan sonra wi-fi ye bağlandığın süre zarfında kendisi otomatik yedekler zaten şimdi yedekle yazısının altında son yedekleme süresi yazar

düzeltme:takvimler,notlar yazmıştın onlarıda aynı yerden aktif hale getir

powERS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tamamdır dediklerini yaptım. kalan süre hesaplanıyor yazıyor şu anda

kişiler ve takvim açık.

notlar için yeni bi hesap yaratma gibi bişey çıkarttı uraşmadım.

edt.1

11:35 te yedekle dedim.

11:57 de 14 saat kaldı diyor.

kapasite 5.0gb kullanılabilir 2.2 gösteriyor. daha ilk kez yaptım ben icloud işlemini kendi hesabımda..

ve sadece kişiler ve takvim açık.

nedir bunun derdi şimdi ?

edt.2

iptal ettim tabiki. yedeği 2.7gb olarak gösteriyor
    nedir diye baktım

alanı yönet sekmesinde neler yedeklendiği gözüküyor. ben sadece kişileri ve takvimi seçmeme rağmen alayı açık gözüküyor. kapatmaya çalışınca

kapat ve alandan sil çıkıyor. onayladıktan sonra tekrar acık gibi gozuksede bir sure sonra kapalı konumuna geliyor.

zaten resimleri kapatınca rahatlıyor şu anda 79mb yedek

diğer uygulamalarıda kapatınca sağlıklı olacak sanırım.

*Çirkin araba yoktur, Pahalı Yakıt Vardır...

başalp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fatiii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kesin bir süre yok belki 1 hafta kullanırsın belki 2 hafta,daha çok operatörle alakalı

öyle kesin bir süre söz konusu değil.
    süreyi bilmeyen yazmasın diye ondan demiştim. telefoncularda aynı şeyden bahsediyor çünki, 1 hafta müsadesi var diyende var 1 ay g,der diyende var. peki kapanınca açılması kolay oluyor mu?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    6.1 den sonra 4s leriniz ne durumda arkadaslar sarj ve hiz farki yasayan oldu mu ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1-2 saat sabrederseniz icloud un herşeyini ekran görüntüleri ile anlatayım..

By_HaNNibaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ygtkrmdnz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    6.1 den sonra 4s leriniz ne durumda arkadaslar sarj ve hiz farki yasayan oldu mu ?
    Ben bi fark göremedim tıngır mıngır kendi halinde çalişmaya devam ediyor.
    Şu %20 den sonra birden şarjin azalmasi kayboldu dün akşam kariştirdim telefonu güzel güzel azaldi şarji

fatiii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı başalp Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    süreyi bilmeyen yazmasın diye ondan demiştim. telefoncularda aynı şeyden bahsediyor çünki, 1 hafta müsadesi var diyende var 1 ay g,der diyende var. peki kapanınca açılması kolay oluyor mu?
    kapanırda kayıt yaptırırsanız tekrar açılması nerden baksanız gene 2-3 günü bulur.kapanmadan yapıtırn derim

bazen mesaj geliyor bazen gelmiyor küt diye hat gidiyor.mesaj geldikten sonra maksimum 1 hafta içinde kapanıyor 4. günü falanda kapanabiliyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iCloud nedir, nasıl kullanılır, siz farkında olmadan yedekleme nasıl olur, kişiye özel ayarlar nasıl yapılır, bunları aşağıda anlatmaya çalıştım.. Sıkılmadan okuyacağınızı tahmin ediyorum. Sorularınız olursa lütfen sormaktan çekinmeyin.

---------------------------------

Öncelikle ayarlara girip "icloud" seçeneğini seçiyoruz..

daha sonra karşımıza böyle bir ekran geliyor.
    Burada en alttaki hesabı sil seçeneğine tıklamayın.. Geri dönüş yok..

Bu ekranda benim yedeklemek istediğim bölümler aşağıdaki seçenekler.
    Asıl önemli olan kısım "kişiler"
    diğer yerler kişinin isteğine bağlı.

İstediğiniz şeyleri seçtikten sonra,
    En alttaki "Saklama alanı ve yedekleme" butonuna tıklıyorsunuz.

Daha sonra karşınıza gelen ekran ise aşağıdaki..
    Burada "icloud yedekleme" seçeneği açık olmalı.

"Şimdi Yedekle" dediğinizde yedekleme başlar.
    Ayrıca iPhone otomatik olarak da yedekler.
    Hergün 1 kez, cihazı fişe ilk taktığınızda kendi kendine yedekleme yapar. Ancak bunun için wireless e bağlı olması gerekiyor.
    Wireless bağlantısı yoksa otomatik yedekleme yapmaz.
    Otomatik yedeklemede olmazsa olmaz iki koşul var. O an şarj oluyor olacak + Wireless e bağlı olacak.

Saklama planını değiştir seçeneğine tıkladığınızda size verilen 5gb yetersiz değilse daha fazla alan satın alabiliyorsunuz.

Asıl bizim biraz elden geçirmemiz gereken bölüm "Alanı yönet" seçeneği..
    Buraya tıkladığınızda resimdeki sağda olan ekran açılacak.
    "Saklama planını değiştir" butonu da yine alan satış ekranına gider. Tıklamayın.
    Bende Engin iPhone5 yazan, sizde telefonunuzun ismi yazan kısma, yani ilk seçeneğe tıklayın.

Burada programların isimlerini göreceksiniz.
    Burada daha önceden yükleyip sildiğiniz uygulamaları da görürsünüz. bazılarında data yoktur, bazılarında çok fazla data vardır.
    programların hepsini kapatıyorum ben.
    Restore ettiğimde hepsini tek tek yükleme şansım var zaten tertemiz telefona. Ücretli bile alsanız o uygulamayı yine ücretsiz yüklebiliyorsunuz. Dolayısıyla varsın gitsin içindeki ayarlarım vs farketmez. Çok gereksiz alan kaplıyor icloudda bana göre, ayrıca yedekleme sırsında gereksiz data kaybı + yedeklem süresi uzuyor.

Eğer yine de içinde yedeklemek istediğiniz uygulamalar varsa onları açın. foto gibi, whatsapp konuşmalarınız gibi.. çok önemli değil derseniz alayını kapatın burada.

KApanış ekranı ise yine aşağıdaki resimde.. switch i kapattığınızda size soracak.. tüm verileriniz silinecek vs diyor. Kapat ve sil deyin.
    Bu, iclouddaki verilerinizden bahseder. Telefonunuzdaki herhangi bir şeyi silmiyor.. Relax

Bu işlemi de yaptıktan sonra artık telefonunuz yedekleme işlemine hazır.
    Home butonu ile çıkabilirsiniz ekrandan.
    Kendisi şarj oluyorken wireless e bağlandığı an otomatik yedeklemenizi yapar.
    eğer manuel yedekleme yapmak istiyorsanız "Saklama ve yedekleme" başlıklı ekranın en altındaki "şimdi yedekle" isimli butona tıklayarak işlemi başlatabilirsiniz. manuel yedeklemelerde 3G üzerinden de yedekleme yapabilirsiniz.

Bu işlemleri biz niye yaptık..
    Telefonunuza restore attınız (onu da bir ara bu şekilde ekran görüntüleri ile anlatacağım tekrar)
    rehberiniz ne olacak?
    Herşey çok basit.
    telefonu sıfırladığınızda ilk kurulum ekranlarını herkes hatırlıyordur herhalde..
    sizden iTunes/AppStore Hesap bilgilerinizi soruyor.. Oraya kullanıcı adı ve şifrenizi girdiğiniz an telefon açılır açılmaz rehberinizdeki tüm kişiler yavaş yavaş yüklenmeye başlar. 300 kişilik bir rehber, 3G ile yaklaşık 2 dk da tam olarak yerine geliyor.

Aynı şey yeni bir telefon aldınız, onun için de geçerli.. Appstore hesabınızı giriyorsunuz, aynı şekilde direkt tüm kişiler gelir. (tabi yedeklediğiniz herşey.)

Sadeceiphone için geçerli değil. ipad aldınız, hesabınızı girdiniz, kişiler o cihaz içinde de olur.. MacBook aldınız, ona da gelir..

Eğer bu icloud yedeklemelerinizi yapmazsanız rehberinizin yedeğini 3ncü parti uygulamaları yükleyerek, tekrar yüklemeniz gerekir ki icloud varken bu tip işlemler bana çok iş yükü geliyor. iCloud büyük rahatlık oldu.. Herkesin kullanmasını tavsiye ediyorum.

Sevgiler - Saygılar.

Q.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    elin dert görmesin Q başkan! bir soru sarayım hemen..benim hanımın telefonu jail breakli o bu işlemleri yaparsa bir sıkıntı olur mu?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende çalışmadı

yok ev için değil zaten media center olarak pc mi tv üzerinden gorup film falan izleyebiliyorm o kısım değil problem

dun itools ile videolara 1 tane filmi tuttum bıraktım abartmıyorum sanırım 3 saat falan rahat surdu

4.7gb lık film 3gb oldu herşey normal

ipadden videolarıma giriyorum film orda açılması için giriyorum süre yazıyor

okadar oynatamıyorum bilinmeyen gozukuyor neden acaba ?

eğer ben hem filmmleri başka formata çeviriceksem hemde tekrar atarken convert olcaksa 1 film 1 gün surer ya

şu mkv leri fln nası atarım bi yol gosterin ama boyutunuda küçültmek istiyorum yoksa playerler var indirdiğim ace falan sanırım onlarla oynar
    Cineplayer Xd alıcaksın o zaman sanırım şu an bi tek onda ac3 desteği falan var,
    ace player de iyidir ama dediğim gibi hd filmlerdeki bazı ses formatlarını oynatmıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı the "K" Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    elin dert görmesin Q başkan! bir soru sarayım hemen..benim hanımın telefonu jail breakli o bu işlemleri yaparsa bir sıkıntı olur mu?
    olmaz.. aynen devam..

DERAN_TUYNER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    +olarak www.icloud.com uda kullanmanizi tavsiye ederim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DERAN_TUYNER Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    +olarak www.icloud.com uda kullanmanizi tavsiye ederim

Haklısın Deran..
    icloud.com da özellikle rehber bölümüne girdiğiniz an, telefonunuzdaki tüm rehberin orada olduğunu göreceksiniz.

Baya bir kişinin isimlerini düzenlemek, kişi kartlarına foto yüklemek vs istediğinizde, yaptığınız değişiklikler 1 saniye içinde telefona gelir. Çok keyiflidir icloud.com da yaptığınız değişiklikleri telefonda anında görmek

Rehber, Mail, Takvim, Notlar, Anımsatıcılar, iWork ve iPhone'umu bul seçenkleri mevcut.

Telinizi kaybetiğinizde çaldırdığınızda "iPhone'umu Bul" seçeneğinden harita üzerinde nerede olduğunu görebilirsiniz.
    Telefona mesaj gönderebilirsiniz (telefonu x yere getir vs diye)
    telefon içindeki bilgileri uzaktan silebilirsiniz.

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eyvallah baskan Gereksiz uygulamalari sildim ben de simdi sayende

Rehber yedekleme icin ayrica Turkcell Yedekleme uygulamasini tavsiye ederim Turkcell'lilere, benim isimi cok kolaylastirdigi oldu gecmiste.

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    acaip ayar oldum bi film yükleyemedim arkadaş şu ipade

ipad hangi formatı destekliyor mini olduğundna çozunurluğu 1024x768 yapıcam yer kaplamasın diyede format lazım bana

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Quantum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Haklısın Deran..
    icloud.com da özellikle rehber bölümüne girdiğiniz an, telefonunuzdaki tüm rehberin orada olduğunu göreceksiniz.

Baya bir kişinin isimlerini düzenlemek, kişi kartlarına foto yüklemek vs istediğinizde, yaptığınız değişiklikler 1 saniye içinde telefona gelir. Çok keyiflidir icloud.com da yaptığınız değişiklikleri telefonda anında görmek

Rehber, Mail, Takvim, Notlar, Anımsatıcılar, iWork ve iPhone'umu bul seçenkleri mevcut.

Telinizi kaybetiğinizde çaldırdığınızda "iPhone'umu Bul" seçeneğinden harita üzerinde nerede olduğunu görebilirsiniz.
    Telefona mesaj gönderebilirsiniz (telefonu x yere getir vs diye)
    telefon içindeki bilgileri uzaktan silebilirsiniz.
    Engin abi bi sorum olucak.
    şimdi kardeşimin hesabını kullanıyordum ben icloud vs hepsi aynı idi sonra annemin telefonada girmiş kardeşim şimdi karıştı biraz durumlar 3 iphone aynı adresi kullanıyor nasıl düzeltebiliriz 2. sorum ise ben icloud adresini değiştirmek istedim hesabı sil deyince bütün her şey siliniyor mu telefonda ki teşekkürler

musti2jz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    restore yapmayı öğrendim sanıyordum ama tam öğrenememişim sanırım :S dün telefona komple restore yaptım yeni iphone olarak uygula diyerek yaptım yani yedekten dönmedim ve 6.1 sürümüne geçtim ardından telefon numaramı kaydettim ve bugün bir daha restore yapmam gerekti ama aynı şekilde restore ettiğimde numaram rehberde kayıtlı olarak duruyordu hala ayrıca iphone kullanmaya başlarken app store için şifre istediğinde msn adresimde görünüyordu sadece şifreyi girmem yetti yani. nasıl oldu bu iş anlamadım.
    Delikanlılık efendiliktir, gereksiz action değil...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler