Neden ayrıcalığı olacakmış ki, o da trafiğe çıkarken tüm kuralları kabul etmiş sayılmıyor mu? Allah korusun kaza bela olduğunda herkes aynı kurallardan işlem görmüyor mu?
Printable View
eğer bir arabanın lastik izini takip ediyorsan, sağında ve solunda araba olmaz,
resimli açıklamak isterdim sana ama,
kısaca:
motorlar araçlar gibi ŞERİTTE gitmek zorundadır. şeridi ortalamak zorunda değildir şeridin içinde herhangi bir yerde olabilirler. buna kimsenin itirazı yok zaten.
ama videodaki gibi 2 şeritli bir yolda 2 arabanın arasından geçme gibi bir hakkı yoktur, bu şerit ihlalidir...
çıkıyorum, daha başka nasıl anlatılır bilmiyorum :)
benmi yalnış görüyorum arac soldak girip öne dalar gibi yapıyor
Araçları motor veya araba diye ayırmazsak doğru sonuca ulaşacağız.
Tüm motorlu araçlar önündeki aracı takip mesafesinden takip etmek zorunda,
eğer şerit değiştirecekse aynasından yan şeritteki aracı görene kadar şerit değiştirmeyecek
ne zaman aynada aracı görür o zaman şerit değiştirecek. Olay bu.
Herkes bu şekilde motor kullanırsa motorsikletler otomobillerin kör noktasında kalmaz.
Aynı şey otomobil sürücüleri için geçerli.
Ama yok motorsiklet şerit çizgisinde iki aracın arasına dalarsa
küçük olmasından ve kör noktada olmasından dolayı kazaya sebebiyet verir
ve bu durumdan maalesef motorlular zarar görür.
süratli ve sert vurursa koruması yoksaki türkiyede çoğunluğun yok motordan uçar büyük ihtimal kafası üstüne düşer kaskı kalitesiz bir kasksa kafa tramvası yaşayabilir ve klasik motorcu kazalarında bir numaralı şey omurilik zedenelenmesi yaşayabilirki bu felce kadar götürür adamı bunun dışında ellerinde ayakların koruma yoksa elleri ve ayakları zedelenir dokuda zedelenme olabilir kırıklar falanda muhakak olur tabi bu geliş hızına üstündeki korumalara çok bağlı..
ben onu sormadım ki dostum. ben ne soruyorum sen ne yazıyorsun..
trafikte kırmızıda beklerken motorcunun biri benim arabanın solundan hemen yanındaki arabanın sağından yani iki arabanın arasından duran trafikte ilerlemek için geçse, tam o sırada ben de kapıyı açsam ve motorcu ölse. suç kimde olur? bunu niye soruyorum: çünkü sık sık bu tipte motorcularla karşılaşıyorum. özellikle pizzacı motorcular bunu çok sık yapıyor.
trafik polisi değilim bilemem o kadarını
Kanun 1 şeritte 2 tane motorsiklete yan yana izin veriyor.
1 araba 1 motor tehlike demek.
araç sahibi motorcuya saldırmaya kalksa sizce hangi yolu izler ?
hep aklımdadır full donanımlı (elbise) bi motorcuyla takışsan nasıl alaşagı edersin :D
levyeyle insen adam kafama vur die kafayı uzatır amk :D
Pizzacılar zamanında yetiştiremediklerinde kendi ceplerinden ödüyorlar adam tüm yol sıkışık aralardan geçmeyeyim biri kapısını açar belki diyemi düşünücek.Ekmek parası kazanmaya çalışıyor Türkiye gibi bir yerin trafiğinde.
Daha önce hiç motor kullanmadım,kullanmayı da düşünmüyorum ama sıkışık trafikte görürsem mümkün olduğunca yer açarım geçsin diye.
Dedim ya abi bu yanlıştır zaten diye yapmamak lazım araba kulunaırken diyorum bunları ama motorda kulanıyorum ona binincede farklı düşünüyorsun ama dogrudur ama yanlıştır , araba kulanırken aldıgın bazi insiyafileri kullanığını düsünmek lazım motorcu icinde ama bu video icin ve tartıştıgımız konuda size katılıyorum ,
İki şerit arasından gitmek tehliklei ve yanlıştır :)
Bir şiridin sagini ve solunu kulmak dogru olandır
Kızgın Motorcu - Video Vidivodo
bide böyleleri var :D
türkiyede olsa motorcu çoktan dayağı yemişti :D
Ne olursa olsun haklı veya haksız olun.
Motorcuya kafasında kask varken kafa yeme mesafesinde durmayın.
sen motor sürüyorum diyorsun kaç defa bir şeridin sağını yada solunu kullandın kullanırsan ne olur dur anlatıyım arkadan biri arabayla gelir korna çalar hatta seni taciz eder arabayla ve hatta seni o şerit içinde sollmaya kalkar.. yada arkandan bağırır ulan ufacık motorla koca yolu kapatmışsın geçsene şöyle kenara diye..
iki şerit ortasına istesende istemesende kayarsın.. gerçek hayatla burda klavyenden yazmak bir değil ne yazıkki..
evet motorda sürsem yalan diyemem hodük çok fazla var.. eğitimsiz korumasız etrafda gezen o kadar çok ki.. adam 10 bin tl yemotor alıyor kafasında 10 tl lik çin malı kask hayatın bu kadarmı değersiz..
İşin gerçeği hödük olmalarını çok önemsemiyorum biraz ön yargılıyım malesef yakın zamanda İstanbulda ölen akademisyen motorcunun babası, babamın samimi arkadaşıydı.Kendimde Ankarada da incek yolunda yüz üstü yerde ölü yatan motorcuyu gördükten sonra mümkün mertebe uzaktan takip ediyorum.
Kendi canını önemsemiyorsa da ,bana çarpıp ölmesin diye...
yalnız otomobildeki adam arkadan sağlam gelmiş :D :D
bende motosiklet kullanıyorum genelde normal şeritte giderim ama trafik sıkışıkken istanbulda mecburen arabaların arasına giriyosun yoksa tepene çıkmaya çalışan mallar sürekli rahatsız ediyo :)
orhanın hesaptan yazmışım ben cabriolet :)
hep motorcuların yanından arabayla ön kaldırıp geçme gibi bi fantazim olmuştur :D
Motorcunun lastiklerini indirip sibob kapaklarını çalalım.
Burda iki tarafında haksız olduğu yerler var: 1) Kızgın sürücüler var yukarıdaki bir arkadaşımız gibi motorsikletlerin aradan geçmesine takılmış, empatiden yoksun 2) Bir de inanılmaz bitirim olmaya çalışan motorcular var - videodaki arkadaşımız gibi.
Emin olun bu araçlardan ikisini de hakkını vererek adam akıllı kurallara uyarak kullanırsanız hiç sorun yaşamazsınız. Kaldı ki motorsikletlerin trafik sıkışınca aradan kaçması en doğal haklarıdır (ülkemizden çok daha medeni çoğu ülkede de örneğin ABD ve İsviçre) bu yasal haklarıdır.
Bir düşünün motorcu trafikte küçük bir yer kaplar arabanın 1/10'u kadardır motoru bu onun için büyük bir tehlike arz eder eğer adam bu kadar riskin karşılığını trafikte aradan geçerek bile alamayacaksa bu saçma olur.
Haklısın ama hep aklıma gelir biri vardı cbr ile geziyordu altında capri, üstünde kısa kollu t-shirt, ayağında parmak arası terlik, kafasında kask. :beuj: Çok cool duruyordu ama çokta tehlikeli :icon13:
Acunun kaskıda yok :D
http://i49.tinypic.com/2rrxvnc.jpg