User Tag List

Sayfa 3/8 İlkİlk 12345 ... SonSon
138 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Kim? Haklı.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    neyse bu konuda fazla uzatmak istemiyorum çünkü motor sürmiyen bir insana ne desen boş o kaskın iinden bakmıyorsa hayatta anlamaz.. ben arabada sürüyorum motorda sürüyorum ve arabadayken motorlulara karşı gayet anlayışlıyım çünkü yaşadıkları trafikde zorlukları biliyorum neticede onlarda bir can taşıyor.. seni 4 airbah abs esp çelik barlar karoseri kaporta v.b koruyor o adamı hiç bir şey korumuyor biraz ayrıcalığı izin verinde olsun..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    darkmoon benim sorumun cevabı nedir?

cemsultan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    neyse bu konuda fazla uzatmak istemiyorum ben arabada sürüyorum motorda sürüyorum ve arabadayken motorlulara karşı gayet anlayışlıyım çünkü yaşadıkları trafikde zorlukları biliyorum neticede onlarda bir can taşıyor.. seni 4 airbah abs esp çelik barlar karoseri kaporta v.b koruyor o adamı hiç bir şey korumuyor biraz ayrıcalığı izin verinde olsun..
    Neden ayrıcalığı olacakmış ki, o da trafiğe çıkarken tüm kuralları kabul etmiş sayılmıyor mu? Allah korusun kaza bela olduğunda herkes aynı kurallardan işlem görmüyor mu?
    - 50 km/h hızla giderken 27 metre ilerideki yayaya çarpmadan durabilirsin, 60 km/h hızla aynı yayaya 44 km/h hızla çarparsın.

KA®ANLIK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bir ara motor sürmeni tavsiye ederim arabanın lastik izini takip et nerede olduğunu görürsün gördünmü zaten diyiceksinki ben iki araç ortasındayım..
    arkadaşım seninde motorlar hakkında gram bilgin yokmuş motorcu iki şerit arasından gider normal araba gibi şeritte gitmez iki şerit arasından giderki sağındaki ve solundaki araçları kendine siper eder doğru olanı budur zaten motor eğitimine gidersen ilk alıcağın eğitimde budur..
    eğer bir arabanın lastik izini takip ediyorsan, sağında ve solunda araba olmaz,
    resimli açıklamak isterdim sana ama,

kısaca:

motorlar araçlar gibi ŞERİTTE gitmek zorundadır. şeridi ortalamak zorunda değildir şeridin içinde herhangi bir yerde olabilirler. buna kimsenin itirazı yok zaten.
    ama videodaki gibi 2 şeritli bir yolda 2 arabanın arasından geçme gibi bir hakkı yoktur, bu şerit ihlalidir...

çıkıyorum, daha başka nasıl anlatılır bilmiyorum
    Loading...

metinalan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ka®anlık Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu 2 arabanın arasında gidebilir demek değil biliyorsun değil mi ?

Arkadan takip etmenin püf noktası, şeridi kullanmanın püf noktası, arabanın lastik izlerinden gitmen gerektiğini söylüyor...

Arabaların arasından gitmen gerektiğini değil...
    Alıntı poseidon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    altın elbiseli adam da trafik kurallarına uymak zorunda ama...
    Alıntı ka®anlık Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    adam senin dediklerini demiyor. şerit çizgilerinden gitmen gerektiğini söylemiyor.

Arabaların kullandığı ve motorların da kullanmak zorunda olduğu şeridi motorsiklet kullanırken nasıl kullanman gerektiğini anlatıyor. Yine şeridin içinde, arabanın lastik izinden gitmenin doğru olduğunu söylüyor. Arabaların arasından gitmekten bahsetmiyor.

Anlıyorsun değil mi
    +1.........

Edit: Bende motor kulanıyorum ama dogru olan budur ve güvenli olan kural. Digeri ide bi secenek tabi

YgtbrV - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cemsultan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Altın elbiseli, gümüş elbiseli falan filan farketmez , o senin dediğin kusura bakma ama gazoz kapağı, sadece kendine göre yontulmuş kurallar, git bakalım amerikada bunu yap da ne kadar ceza yersin bir gör, kırmızı ışıkta bütün arabalar bekler, motorlar aradan geçip kafaya çıkarsa cezayı yer, çıkmayıp herkes gibi şeridinde bekler.

Ayrıca o motor eğitimi verenlerin de içine edeyim o zaman, takip mesafesi diye bir kural var, motorcu önündeki arabanın götüne kadar girmezse çukura da düşmez, leş e de çarpmaz, her şeyin bir kuralı var, bende arada motor kullanırım ama kuralları kendime göre yontmam, adam gibi giderim şeridimde, kimsenin sağından solundan atlamam, hiç bir aracın da kıçına kadar girmem takip ve fren mesafesi bırakırım kendime.
    En mantıklı yorum bence
    Hızlı geliyor, hızlı geliyor...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benmi yalnış görüyorum arac soldak girip öne dalar gibi yapıyor
    Ya kelebekler hayatı görünce intahar ediyorsa???

poseidon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araçları motor veya araba diye ayırmazsak doğru sonuca ulaşacağız.
    Tüm motorlu araçlar önündeki aracı takip mesafesinden takip etmek zorunda,
    eğer şerit değiştirecekse aynasından yan şeritteki aracı görene kadar şerit değiştirmeyecek
    ne zaman aynada aracı görür o zaman şerit değiştirecek. Olay bu.

Herkes bu şekilde motor kullanırsa motorsikletler otomobillerin kör noktasında kalmaz.
    Aynı şey otomobil sürücüleri için geçerli.
    Ama yok motorsiklet şerit çizgisinde iki aracın arasına dalarsa
    küçük olmasından ve kör noktada olmasından dolayı kazaya sebebiyet verir
    ve bu durumdan maalesef motorlular zarar görür.
    "Laf ağızdan çıkana kadar sizin esirinizdir. Çıktıktan sonra siz onun esiri olursunuz."

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı SONE-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    darkmoon benim sorumun cevabı nedir?
    süratli ve sert vurursa koruması yoksaki türkiyede çoğunluğun yok motordan uçar büyük ihtimal kafası üstüne düşer kaskı kalitesiz bir kasksa kafa tramvası yaşayabilir ve klasik motorcu kazalarında bir numaralı şey omurilik zedenelenmesi yaşayabilirki bu felce kadar götürür adamı bunun dışında ellerinde ayakların koruma yoksa elleri ve ayakları zedelenir dokuda zedelenme olabilir kırıklar falanda muhakak olur tabi bu geliş hızına üstündeki korumalara çok bağlı..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    süratli ve sert vurursa koruması yoksaki türkiyede çoğunluğun yok motordan uçar büyük ihtimal kafası üstüne düşer kaskı kalitesiz bir kasksa kafa tramvası yaşayabilir ve klasik motorcu kazalarında bir numaralı şey omurilik zedenelenmesi yaşayabilirki bu felce kadar götürür adamı bunun dışında ellerinde ayakların koruma yoksa elleri ve ayakları zedelenir dokuda zedelenme olabilir kırıklar falanda muhakak olur tabi bu geliş hızına üstündeki korumalara çok bağlı..
    ben onu sormadım ki dostum. ben ne soruyorum sen ne yazıyorsun..
    trafikte kırmızıda beklerken motorcunun biri benim arabanın solundan hemen yanındaki arabanın sağından yani iki arabanın arasından duran trafikte ilerlemek için geçse, tam o sırada ben de kapıyı açsam ve motorcu ölse. suç kimde olur? bunu niye soruyorum: çünkü sık sık bu tipte motorcularla karşılaşıyorum. özellikle pizzacı motorcular bunu çok sık yapıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    trafik polisi değilim bilemem o kadarını

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    trafik polisi değilim bilemem o kadarını
    bence motorcu suçludur. duran trafikte aralardan makaslarla geçmek suçtur.. bir sağdan bir soldan..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bence motorcu suçludur. duran trafikte aralardan makaslarla geçmek suçtur.. bir sağdan bir soldan..
    bende öyle tahmin ediyorum motorcu yüksek ihtimal suçlu olur ama dikkatsiz araç sürmekden araba sürücüsüde biraz payını alır neticede normal yolda kapı açmakda pek mantıklı bir şey değil

metinalan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok eglenceli ama

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı metinalan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok eglenceli ama
    başına bir iş gelebilir metin, o zaman acı olur kardeşim. lütfen bunu yapmayın.. kapı açıldığı anda direk ölürsünüz.. şakası yok motor kullanmanın...

cemsultan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    trafikte kırmızıda beklerken motorcunun biri benim arabanın solundan hemen yanındaki arabanın sağından yani iki arabanın arasından duran trafikte ilerlemek için geçse, tam o sırada ben de kapıyı açsam ve motorcu ölse. suç kimde olur? bunu niye soruyorum: çünkü sık sık bu tipte motorcularla karşılaşıyorum. özellikle pizzacı motorcular bunu çok sık yapıyor.
    Ben cevap vereyim, kanuna göre motorcu öldüğüyle kalır.

Ama burası Türkiye, ne olacağı da belli olmaz.
    - 50 km/h hızla giderken 27 metre ilerideki yayaya çarpmadan durabilirsin, 60 km/h hızla aynı yayaya 44 km/h hızla çarparsın.

poseidon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kanun 1 şeritte 2 tane motorsiklete yan yana izin veriyor.
    1 araba 1 motor tehlike demek.
    "Laf ağızdan çıkana kadar sizin esirinizdir. Çıktıktan sonra siz onun esiri olursunuz."

Dr.Ecu Chiptuning Semii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    araç sahibi motorcuya saldırmaya kalksa sizce hangi yolu izler ?

hep aklımdadır full donanımlı (elbise) bi motorcuyla takışsan nasıl alaşagı edersin

levyeyle insen adam kafama vur die kafayı uzatır amk
    Dr.Ecu

gabxer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pizzacılar zamanında yetiştiremediklerinde kendi ceplerinden ödüyorlar adam tüm yol sıkışık aralardan geçmeyeyim biri kapısını açar belki diyemi düşünücek.Ekmek parası kazanmaya çalışıyor Türkiye gibi bir yerin trafiğinde.

Daha önce hiç motor kullanmadım,kullanmayı da düşünmüyorum ama sıkışık trafikte görürsem mümkün olduğunca yer açarım geçsin diye.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)