User Tag List

Sayfa 5/8 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
138 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Kim? Haklı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    altın elbiseli adam 6.dakkadan sonra oturup izleyin biraz bilgi edinirsinizde uzun uzun yazmanıza gerek kalmaz...

BORKED
    Burda iki tarafında haksız olduğu yerler var: 1) Kızgın sürücüler var yukarıdaki bir arkadaşımız gibi motorsikletlerin aradan geçmesine takılmış, empatiden yoksun 2) Bir de inanılmaz bitirim olmaya çalışan motorcular var - videodaki arkadaşımız gibi.

Emin olun bu araçlardan ikisini de hakkını vererek adam akıllı kurallara uyarak kullanırsanız hiç sorun yaşamazsınız. Kaldı ki motorsikletlerin trafik sıkışınca aradan kaçması en doğal haklarıdır (ülkemizden çok daha medeni çoğu ülkede de örneğin ABD ve İsviçre) bu yasal haklarıdır.

Bir düşünün motorcu trafikte küçük bir yer kaplar arabanın 1/10'u kadardır motoru bu onun için büyük bir tehlike arz eder eğer adam bu kadar riskin karşılığını trafikte aradan geçerek bile alamayacaksa bu saçma olur.

YgtbrV - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SONE-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    geçen gördüm birini. kafada kask var iyi güzel de, kollar çıplak, tshirtli.. bir kaza yapsa kolları cayır cayır soyulur... bir daha da o kollardan hayır gelmez..
    Haklısın ama hep aklıma gelir biri vardı cbr ile geziyordu altında capri, üstünde kısa kollu t-shirt, ayağında parmak arası terlik, kafasında kask. Çok cool duruyordu ama çokta tehlikeli

Acunun kaskıda yok
    Hızlı geliyor, hızlı geliyor...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MKUR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    B Kızgın sürücüler var yukarıdaki bir arkadaşımız gibi motorsikletlerin aradan geçmesine takılmış, empatiden yoksun
    yaw ben empati kursam ne olur, kurmasam ne olur? motorcunun bu yapacağı hata sonucu hayatını kaybetme riski var. motorcular empati kurmalı, demeli ki "ya adamın birisi kapıyı açarsa nic'olur benim halim, en iyisi herkes gibi ışığın yanmasını beklemeliyim."

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir düşünün motorcu trafikte küçük bir yer kaplar arabanın 1/10'u kadardır motoru bu onun için büyük bir tehlike arz eder eğer adam bu kadar riskin karşılığını trafikte aradan geçerek bile alamayacaksa bu saçma olur.
    O zaman trafikte en çok hakka bisikletliler mi? Sahip.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı YgtbrV Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O zaman trafikte en çok hakka bisikletliler mi? Sahip.
    Bisiklet kullanmak için ehliyet gerekmez dolayısıyla trafiğe motorsiklet gibi ait değildir. Bunu biliyordun Cem Yılmaz olmak için yaptın o yorumu şimdi doğru söyle

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SONE-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yaw ben empati kursam ne olur, kurmasam ne olur? motorcunun bu yapacağı hata sonucu hayatını kaybetme riski var. motorcular empati kurmalı, demeli ki "ya adamın birisi kapıyı açarsa nic'olur benim halim, en iyisi herkes gibi ışığın yanmasını beklemeliyim."
    Empati kurmak karşındakinin pozisyonunda kendin olduğunu düşünüp hareket etmektir arkadaşım. Sen neden duran trafikte kapını açıyorsun motorcu geçerken? Şöyle düşün sen motorunun üzerinde olsan, üzerine yağmur yağarken, hayaların sıcaktan pişerken ve 2 tonluk arabalardan kendi korumaya çalışırken birisi yoluna kapısını açsın mı istersin? Ha bi de kapını açarsan en çok zarar da kapıya gelir...

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Kim ne derse desin , Türkiye'de 10 kişiden 1'i doğru düzgün adam gibi motor sürüyordur.Onun dışında ki herkes motorun avantajlarını kullanıp aralardan sıvışma derdinde ama bu hareketleri yaparken hep şikayet ettikleri otomobilleri düşünmüyorlar.

Ara sokaklarda tapa gaz giderler, ara sokakta tek şerit yolda teğet geçerler , sıkışık trafikte mühendislik hesapları yaparak yalayarak geçerler,e5'te tapa gaz bariyer araba arası geçerler.

Her sürücü aynadan sağını solunu kontrol etmeli ama kamikaze bir motorcu fırlıyacak mı diye diken üstünde oturmak zorunda değil kimse.

Ben arkadan motor geldiğini gördüğüm zaman özellikle biraz daha yer açarım ki rahat geçsinler diye , ama baktım onlar umursamıyor ben hiç umursamıcam bu saatten sonra.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kim ne derse desin , Türkiye'de 10 kişiden 1'i doğru düzgün adam gibi motor sürüyordur.Onun dışında ki herkes motorun avantajlarını kullanıp aralardan sıvışma derdinde ama bu hareketleri yaparken hep şikayet ettikleri otomobilleri düşünmüyorlar.

Ara sokaklarda tapa gaz giderler, ara sokakta tek şerit yolda teğet geçerler , sıkışık trafikte mühendislik hesapları yaparak yalayarak geçerler,e5'te tapa gaz bariyer araba arası geçerler.

Her sürücü aynadan sağını solunu kontrol etmeli ama kamikaze bir motorcu fırlıyacak mı diye diken üstünde oturmak zorunda değil kimse.

Ben arkadan motor geldiğini gördüğüm zaman özellikle biraz daha yer açarım ki rahat geçsinler diye , ama baktım onlar umursamıyor ben hiç umursamıcam bu saatten sonra.
    Son cümle dışında Katılıyorum o yüzden videodaki motorcu da kesinlikle hatalı. Ben sadece bazı arkadaşların tepkilerini yanlış buldum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bisiklet kullanmak için ehliyet gerekmez dolayısıyla trafiğe motorsiklet gibi ait değildir. Bunu biliyordun Cem Yılmaz olmak için yaptın o yorumu şimdi doğru söyle
    Bisikletin sadece bir spor aracı olmadığını, aynı zamanda şehir içinde kullanılacak bir taşıma aracı olduğunu biliyor olmasın sende ...

ALPER-VNS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    altın elbiseli amca güzel anlatıyo ama param olsa bi motor almıştım valla şimdi

Burak İ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arabadan inen adamın bakışlar efsane
    Gökteki Melekler Bizim Şehitler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı YgtbrV Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bisikletin sadece bir spor aracı olmadığını, aynı zamanda şehir içinde kullanılacak bir taşıma aracı olduğunu biliyor olmasın sende ...
    Evet tabii o yüzden bisikletli görünce ona göre yanından hızımı ayarlayıp geçiyorum bazen durup yol bile veriyorum ama yine de trafiğe ait olmadığından şerit kullanımına bir motor kadar kafa patlatmamıza gerek yok bence

Emir_b16a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Semii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    araç sahibi motorcuya saldırmaya kalksa sizce hangi yolu izler ?

hep aklımdadır full donanımlı (elbise) bi motorcuyla takışsan nasıl alaşagı edersin

levyeyle insen adam kafama vur die kafayı uzatır amk
    kasın aralığından parmağını gözüne sok yeter ona
    atın iyisine ''Doru'' yiğidin iyisine ''Deli'' derler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet tabii o yüzden bisikletli görünce ona göre yanından hızımı ayarlayıp geçiyorum bazen durup yol bile veriyorum ama yine de trafiğe ait olmadığından şerit kullanımına bir motor kadar kafa patlatmamıza gerek yok bence
    Bisikletliler bisiklet yoluna

cemsultan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kaldı ki motorsikletlerin trafik sıkışınca aradan kaçması en doğal haklarıdır (ülkemizden çok daha medeni çoğu ülkede de örneğin ABD ve İsviçre) bu yasal haklarıdır.

İşte burada kuralları kendi istedikleri gibi yontma ortaya çıkıyor.

Böyle bir hak dünyanın hiç bir yerinde yok kusura bakma, bir direksiyon eğitmeni olarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Haklı olduğun nokta ise şurada;
    Bir motorsikletin de trafikte en az bir otomobilin kapladığı alan kadar hakkı vardır, Amerika ve İsviçre gibi ülkelerde otomobil sürücüleri motorsikletlerin bu haklarına son derece saygılıdır, bu saygı malesef ki bizde yoktur, o yüzden de burası Türkiye olduğu için bu konunun da sonu gelmez.
    - 50 km/h hızla giderken 27 metre ilerideki yayaya çarpmadan durabilirsin, 60 km/h hızla aynı yayaya 44 km/h hızla çarparsın.

AşkınS. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    motorcu dibine kadar haksız arkadasım,adam zorunda degil,geçecek karşı şeride boşluk bekleyecek.

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Ydısında bazı ulkelerde benım hatırladıgım kadarıyla(bıyerde ızlemıstım sanırım tv yada utube vs)
    sarı cızgı var eger o sarı cızgı tam uzun devam ederse araclar serıt degıstırmesı yasak ve motor suruculerı o cızgı uzerınden gıdebılırler.Onun harici yok efendim çizgi üzerinden gidin vs asparagas kanun(lafa bak asparagas kanun) böyle işte..
    - K -

________
    Dr.Ecu

Zero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Burak İ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arabadan inen adamın bakışlar efsane

Arabadan inene hak vermistim taaki kafa atacakgibi gelip atmayana kadar.Madem uzattin kafayi motorcuya dogru kask falan dinlemeyeceksin vuracaksin saka bir yana motorcunun kacmasi haksiz oldugunun bilincinde demek degil mi sizce? Tam iki aracin arasina denk geldigi an gecmeye calisiyor arabali bilerek sikistirmiyor bence.

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    motorcu dayaklık kasınmıs resmen dua etsin yedıyse dayakla kurtuldu mazda yol vermese asvalttan jiletle kazırlardı.
    işe bazen arabayla gidiyorum e5 te kasap cok motor sürücüsü var kafada kask yok üstü sivil motorla sacma sapan hereketler yapıyolar motorcunun kendini koruması lazm arabalardan farketsin die bekliyolar
    www.vava.cars
    Lapiztes mk7R

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)