User Tag List

Sayfa 6/8 İlkİlk ... 45678 SonSon
142 sonuçtan 96 ile 114 arası

Konu: FT VTI vs RED 106

miniks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dc_crx Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Orhan abi sökmede biryere kadar dediği için FT vti'da sökük olduğunu dile getirdim çamura batma yok abi dün dedin ki nos yok videolar burda açıklamanı yaptın teşekkür ettik deneme talebinide ters çevirmedik sadece bir süre şuan deneme yapmadığımızı söyledik sana Magic Performance ekibi olarak.

Ben ek kasada B16 motorun VTEC motorun hala iş yapmadığını söylüyorum varsa EK kasada B16 Blok'lu Deneyeceğimiz akşam onuda getir çıkalım deneyelim.. b18c Tr içerisinde evrağa sahip bir motor bile değil Yanlış mıyım abi..?
    Ben söylemesem B18C diye hanginiz biliceksiniz

şimdide hacime mi geldik

1600cc ile 2000cc typer geçerken ama 1600cc demiyordunuz şimdi 1900cc ye geçilince neden 1600cc diyorsun kardeşim ?

B16 bloga 87.2 krank yada 89 krank konulsun 106 yine geçemez
    Call for prayer
    http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
    insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
    Instagram hesabımız
    miniksracing - humidorturkiye

dc_crx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı by_hayali Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şimdi o araba timing ile o kadar güç alamazmı ?? Onurcan sen işi bilen adamsın kardeşim Hilmi dün başlamadı bu işe uyandırayım
    şaka niyetiyle yazıyosun diye düşünüyorum.
    abi gözünü sevim şuan o araba timingsiz mi yürüyor üzerinde ki custom egzantirk ile hilmi abi dese ki egzantirik değiştiricem tamam deriz demek ki kafasında plan var cams değiştireck 15 hp alacak denir ama hilmi abi işi bilen adam evet piyasaya timingsiz araba göndermez laf ebeliğine gerek yok yapılan bir timing üzerine tekrar ufak ince düzeltmeler ile 15 hp alınmaz yanlış mı doğru sende arabacı adamsın
    Onurcan Korkmaz
    Bemaps Chiptunıng

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yetişemeyiz biz onlara abi timing ile 15 hp alınan çağda yaşamaya başladık Honda'lar hızlı

Kaan
    bursa çocuğuyum her yerde sikişirim ben (I'm child of Bursa and I can fucking everywhere.. ) - YouTube
    kardeşim beni yanlış anlama ama inceden laf sokarken biraz düşüneceksin

senin yaşında gerçekten 23 ise ben o yaşımda 282hp paşaoğlu dyno B20 ile drag yapıyordum

saçmalamıcaksan kaale alıp cevap veririm ama küçümser şekilde laf sokacaksan seni daha hayatta kaale almam ne yazarsan yaz
    Call for prayer
    Instagram hesabımız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi gözünü sevim şuan o araba timingsiz mi yürüyor üzerinde ki custom egzantirk ile hilmi abi dese ki egzantirik değiştiricem tamam deriz demek ki kafasında plan var cams değiştireck 15 hp alacak denir ama hilmi abi işi bilen adam evet piyasaya timingsiz araba göndermez laf ebeliğine gerek yok yapılan bir timing üzerine tekrar ufak ince düzeltmeler ile 15 hp alınmaz yanlış mı doğru sende arabacı adamsın
    arabaa custom egzantrik oldugunu kim sana söyledi ?

PPR camleri söktük skunk2 cam taktık ilk gün 221 hp cıktı özgünün orda timing ile oynamadık

ben niye size yalan söyliyim ki

bir dahaki denemede turbo taktı diceksiniz demekki
    Call for prayer
    Instagram hesabımız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı miniks Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardeşim beni yanlış anlama ama inceden laf sokarken biraz düşüneceksin

senin yaşında gerçekten 23 ise ben o yaşımda 282hp paşaoğlu dyno B20 ile drag yapıyordum

saçmalamıcaksan kaale alıp cevap veririm ama küçümser şekilde laf sokacaksan seni daha hayatta kaale almam ne yazarsan yaz
    Konunun yaşla başla ne ilgisi var Allah Bol kazanç versin daha iyilerini yap inşallah bizim gücümüz bu pejolara yetiyor ne yapalım..
    205 GTİ kendi bloğu ile bende Dynomics 174 aldım 8v ile Dragta yapıyorum.. bunun övünülecek biryeri yok açıkcası

tamam aracın üzerinde ne egzantiriğin olduğunun önemi yok araç aklımda öyle kalmış 2.0 hacim ppr egz olarak kalmış fark etmez..

Sen üzerinde ki xxx egzantirik ile çıktın denedin typerı 106 geçtin kendini kanıtlamış 2 aracı Süper Maşallah Her zaman hızlının hızlısı vardır birşey diyemem sen Yıllardır Hondacısın 23 yaşından beri drag kovalıyorsun yaptığın bir araç ve rolling'e çıkaracaksın timingsiz çıkarırmısın ? kaba taslak manuele göre yapmışsındır birşey diyemem dyno üzerinde grafiğe göre illa ki oynaman gerekecektir ama bu sana 15 hp kazandırır mı abi eğer öyleyse birşey daha öğrenmiş olurum ve aracımı dyno üzerinde timing yaptırıp bir daha ayar yaptırtayım..
    Onurcan Korkmaz
    Bemaps Chiptunıng

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konunun yaşla başla ne ilgisi var Allah Bol kazanç versin daha iyilerini yap inşallah bizim gücümüz bu pejolara yetiyor ne yapalım..
    205 GTİ kendi bloğu ile bende Dynomics 174 aldım 8v ile Dragta yapıyorum.. bunun övünülecek biryeri yok açıkcası

tamam aracın üzerinde ne egzantiriğin olduğunun önemi yok araç aklımda öyle kalmış 2.0 hacim ppr egz olarak kalmış fark etmez..

Sen üzerinde ki xxx egzantirik ile çıktın denedin typerı 106 geçtin kendini kanıtlamış 2 aracı Süper Maşallah Her zaman hızlının hızlısı vardır birşey diyemem sen Yıllardır Hondacısın 23 yaşından beri drag kovalıyorsun yaptığın bir araç ve rolling'e çıkaracaksın timingsiz çıkarırmısın ? kaba taslak manuele göre yapmışsındır birşey diyemem dyno üzerinde grafiğe göre illa ki oynaman gerekecektir ama bu sana 15 hp kazandırır mı abi eğer öyleyse birşey daha öğrenmiş olurum ve aracımı dyno üzerinde timing yaptırıp bir daha ayar yaptırtayım..
    araç müşteri aracı ben hergünümü o araca verebilcek bir insan değilim çünkü ben sanayiideki bir usta değlimki başka işlerimde var

ben kayıp 15 20 hp var diyorum ister inanırsın istersen inanmazsın ister aracına timing yaparsın yaptırırsın istersen böyle kalırsın ama ben hoşnut olmazsam alınan güçten komple motoru söker en baştan yenisini yaparım

kendi B20 mizde 4 adet header denedik dyno üzerinde 2 farklı intake kit denedik özgünün orda gören görmüştür herkesin gücü buna yetmez herkese bunu yaptıramazsın ama sen en iyisine ulaşmak istiyorsan mecburen denemelisin

benim tecrübem sadece honda fanatikligim honda ben pejo bilmem anlamam o yüzden sen okadar beygir alırmısın almazmısın bilmem ama ben bir ti,ming ile 28 hp güç aldıgımı bile biliyorum buna özgünde şahittir

daha öncede söyledigim gibi bunu kimseye inandırmak zorunda değilim ben sadece bukadar eksigi var dedim kimseyi korkutmak için yazmadım ki bittiğinde hepberaber görücez inşallah
    Call for prayer
    Instagram hesabımız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ayrıca konunun yaş ile çok alakası var 10 senedir sadece honda ile uğraşan sayısız kol çıkartan yatak saran her boku deneyen tekrar tekrar yapan maksimumu almaya ugraşan birisi var karşında başkası olsa neysede benim hakkımda alaycı olmamalısın diye düşünüyorum

ben kimseyi küçümsemiyorum herkese saygım sonsuz ama saygı gösterildiği sürece
    Call for prayer
    Instagram hesabımız

engin_ant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    her araba kendi çapında yürüyor biz kimseye birşey demeyiz ama senin dediğin araçlar Red 106 gibi araçlar ile yürüyebilecek kapasitede bir araba değil tek başına Filitre egzozlu bir vtecte çok keyif veriyor ama iş denemeye gelince gerçekler ortaya çıkıyor Orçununda dediği gibi aynı hacimde bir honda pejo ile çarpışamaz

Edit:sen Flashı getir kangooyla saplim sana
    Bence benim sahsi fikirim ft vtec gitmesi gerektiginden az gitmis ama bu hali bile yetmis 106 ya ayriyeten konu ile alakamiz yoktu ama bizim TTvteci de cekmissin konuya sence tt vtec gitmiyomu biz biz o senin dedigin f.h.e vtecleri 20 boy geciyoz suphesi olani kumlucaya beklerim
    VHM V-Vtec VAV Type-R- HAG Crx- K CRX
    MSG Power Mustafa GENÇ

PPR Motorsport Kaan GÜVENİR
    [COLOR="Black"][B]Ayhan ŞEN Motor YENİLEME
    MAPPED BY SPEED

s.cabbar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    her araba kendi çapında yürüyor biz kimseye birşey demeyiz ama senin dediğin araçlar Red 106 gibi araçlar ile yürüyebilecek kapasitede bir araba değil tek başına Filitre egzozlu bir vtecte çok keyif veriyor ama iş denemeye gelince gerçekler ortaya çıkıyor Orçununda dediği gibi aynı hacimde bir honda pejo ile çarpışamaz

Edit:sen Flashı getir kangooyla saplim sana
    Madem tt vtec konuya dahil oldu banada cevap hakkı doğdu setup uma bakabilirsin denediğim araçlar da ortada red 106 ile yarışırım yürürüm ayrı mesele denemeden doğmamış çocuğa don biçmem herkezin emeği var ortada
    07 TT 475
    mapped by speed

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı engin_ant Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence benim sahsi fikirim ft vtec gitmesi gerektiginden az gitmis ama bu hali bile yetmis 106 ya ayriyeten konu ile alakamiz yoktu ama bizim TTvteci de cekmissin konuya sence tt vtec gitmiyomu biz biz o senin dedigin f.h.e vtecleri 20 boy geciyoz suphesi olani kumlucaya beklerim
    Alıntı s.cabbar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Madem tt vtec konuya dahil oldu banada cevap hakkı doğdu setup uma bakabilirsin denediğim araçlar da ortada red 106 ile yarışırım yürürüm ayrı mesele denemeden doğmamış çocuğa don biçmem herkezin emeği var ortada
    TT vteci konuya dahil eden ben değilim eden ile konuşun TT vtec hızlı olabilir ama bir typer yada sağlam bir 106 ile denediğini görmeden birşey diyemem deneyin egzantirkli kprolu sökük typer ile videonuz izleyip tebrik edelim.. Yanlış olmasın vtec'ler arasında gerçekten hızlıdır buna birşey diyemem o kadar net aracınızı bilmiyorum duymadım görmedim..
    Onurcan Korkmaz
    Bemaps Chiptunıng

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    araç müşteri aracı ben hergünümü o araca verebilcek bir insan değilim çünkü ben sanayiideki bir usta değlimki başka işlerimde var

ben kayıp 15 20 hp var diyorum ister inanırsın istersen inanmazsın ister aracına timing yaparsın yaptırırsın istersen böyle kalırsın ama ben hoşnut olmazsam alınan güçten komple motoru söker en baştan yenisini yaparım

kendi B20 mizde 4 adet header denedik dyno üzerinde 2 farklı intake kit denedik özgünün orda gören görmüştür herkesin gücü buna yetmez herkese bunu yaptıramazsın ama sen en iyisine ulaşmak istiyorsan mecburen denemelisin

benim tecrübem sadece honda fanatikligim honda ben pejo bilmem anlamam o yüzden sen okadar beygir alırmısın almazmısın bilmem ama ben bir ti,ming ile 28 hp güç aldıgımı bile biliyorum buna özgünde şahittir

daha öncede söyledigim gibi bunu kimseye inandırmak zorunda değilim ben sadece bukadar eksigi var dedim kimseyi korkutmak için yazmadım ki bittiğinde hepberaber görücez inşallah
    Ayrıca konunun yaş ile çok alakası var 10 senedir sadece honda ile uğraşan sayısız kol çıkartan yatak saran her boku deneyen tekrar tekrar yapan maksimumu almaya ugraşan birisi var karşında başkası olsa neysede benim hakkımda alaycı olmamalısın diye düşünüyorum

ben kimseyi küçümsemiyorum herkese saygım sonsuz ama saygı gösterildiği sürece
    Senin bilgine zaten diyecek lafım yok honda dedin mi akla gelecek isimlerden bir tanesin onada sözüm yok zaten abi zaten 6 sayfa oldu konu 1 postumda saygısızlık etmemişimdir ne sana nede benden büyük birine timing konusunda da biraz daha üzerine düşelim 205'inde 8v olarak tek olamaya devam edeyim bende abi
    Onurcan Korkmaz
    Bemaps Chiptunıng

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Senin bilgine zaten diyecek lafım yok honda dedin mi akla gelecek isimlerden bir tanesin onada sözüm yok zaten abi zaten 6 sayfa oldu konu 1 postumda saygısızlık etmemişimdir ne sana nede benden büyük birine timing konusunda da biraz daha üzerine düşelim 205'inde 8v olarak tek olamaya devam edeyim bende abi
    8V tek egzantrik ise timingden alabilcegin güçle 16V çift egzantrikten alacagün güç çok farklıdır bunu sana söylememe gerek bile yok

ayrıca pejo kapakları honda kapaklarına yaklaşabilirmi buda ayrı bir tartışma konusu

fakat hacim olayına girmeyin çünkü isteyen istediği hacimi yapar 106 ya yapabiliyorsanız 2000cc yapın bence çok zevkli olacaktır
    Call for prayer
    Instagram hesabımız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hilmi abi, pejo kapakları honda kapaklarına yaklaşabilir mi derken verim anlamını mı kast ettin?
    sence honda kapakları daha mı verimli?
    Bazen ne kadar küçük olduğunu anlamak için iyice yükseğe çıkmalısın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet kardeşim
    Call for prayer
    Instagram hesabımız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi ben bu düşüncene katılmıyorum n/a konusunda, (turbo için bilmiyorum).

neden katılmıyorum, hondaları sizlerden öğrendik bir iki eş dost ve kendi ufak çaplı tecrübelerimde oldu,pejo konusunda ise yine başka üstatlardan ve kendi araştırmalarım tecrübelerimden öğrendim.

karşılaştırmasını çok rahat şekilde yapıyorum.

k serisini ayrı tutuyorum, onda da emin olmadığım için.

106gti,206gti,206rc,306gti üst kapakları port maching/polish,egzantrik vs. konularında hondadan aşağı kalır değil ve çoğunu üzer, çok daha verimli.
    örneklerini sen benden daha iyi biliyorsundur.(neden bu araçları örnek verdiğimie gelince d-b-f-h-k serileri kapaklarını kıstas aldım)

pejo honda konusuna gelince de bende k serisini ayrı tutarak(ki ona uygun setupta 306da var) pejolar gerçekten üstünler n/a'da.

106da 1.6litrede 210-220hp aralığında gezen birçok 106 var yurt dışında,ülkemizde de yakın sonuçlar gördük. orj 118hp
    206gti 2.0litrede gs 206 örneği mevcut 220-230hp aralığındaydı hatırladığım. orj 136hp
    306gti 2.0litrede paşaoğlunun yeni yaptığı 230hp aldı '' eksiklerine rağmen ''(stroker girildiğinde ki 200cc arttırılabiliyor, 300-310hpler yurt dışı örnekleri mevcut) orj 165-167hp

hondanın da bu kadar verimli olduğu seri yok stroker olmadan, bi k var birde f serisi araçlar güzel oluyor bence.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı JDM VTİ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi ben bu düşüncene katılmıyorum n/a konusunda, (turbo için bilmiyorum).

neden katılmıyorum, hondaları sizlerden öğrendik bir iki eş dost ve kendi ufak çaplı tecrübelerimde oldu,pejo konusunda ise yine başka üstatlardan ve kendi araştırmalarım tecrübelerimden öğrendim.

karşılaştırmasını çok rahat şekilde yapıyorum.

k serisini ayrı tutuyorum, onda da emin olmadığım için.

106gti,206gti,206rc,306gti üst kapakları port maching/polish,egzantrik vs. konularında hondadan aşağı kalır değil ve çoğunu üzer, çok daha verimli.
    örneklerini sen benden daha iyi biliyorsundur.(neden bu araçları örnek verdiğimie gelince d-b-f-h-k serileri kapaklarını kıstas aldım)

pejo honda konusuna gelince de bende k serisini ayrı tutarak(ki ona uygun setupta 306da var) pejolar gerçekten üstünler n/a'da.

106da 1.6litrede 210-220hp aralığında gezen birçok 106 var yurt dışında,ülkemizde de yakın sonuçlar gördük. orj 118hp
    206gti 2.0litrede gs 206 örneği mevcut 220-230hp aralığındaydı hatırladığım. orj 136hp
    306gti 2.0litrede paşaoğlunun yeni yaptığı 230hp aldı '' eksiklerine rağmen ''(stroker girildiğinde ki 200cc arttırılabiliyor, 300-310hpler yurt dışı örnekleri mevcut) orj 165-167hp

hondanın da bu kadar verimli olduğu seri yok stroker olmadan, bi k var birde f serisi araçlar güzel oluyor bence.
    Yok sen çok yanlış anladın beni

Ben kapakların portlarından hava akış hızlarından bahsettim

Yani CFM değerlerine bakmamız lazım bende bilmiyorumki pejoları yukarıda da kötüdür demedim ayrı bir tartışma konusu dedim yani daha kötüdür iyidir diye birşey çıkmadı ağzımdan

ayrıca orjinal CRV kaç beygir ? B20 blok ondan çıkıyor dikkatini çekerim stroker değil üzerine vtec kapak içini yaparsan 250 - 300 hp arası gezersin

1.600cc vtec maksimum olucagı 220 hp

1600cc pejonun çıktıgı maks hp selçuğun rol sanırsam 200 küsür birşeydi ama 220 değildi
    Call for prayer
    Instagram hesabımız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ama kasa kilo farkı var birde pejoda tork daha yüksek ciddi anlamda bir tork farkı var buda 1600cc de avantaj demek

honda da 2 litre yapmadan o torkları alamıyorsun

unutma beygir araba sattırır tork yarış kazandırır
    Call for prayer
    Instagram hesabımız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    207.x çıkarmıştı abi rol 106.

cfm'leri karşılaştırma konusunu bilerek yazmadım, çünkü çok kısıtlı o konuda bilgim yurt dışı örneklerine de denk geldiğimi hatırlamıyorum gördüysem bile. bütün olarak ele aldım o yüzden.

yalnız kendi tecrübem 306 gti kapağımda yanlış hatırlamıyorsam 260-270cfmlerden > 310 veya 330cfm di kaan abi işlemişti. (race port filan değildi şuan eminim daha iyisini çıkartır)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    biliyorum abi tork olayınıda sözünüde, ayışığı ibrahim ustanın sr vtec ile deneme videom youtubeda var, torkun etkisine güzel bir örnektir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler