Bak dostum başka konuda yüklü araçlar standart racing motorlardan hızlıdır dedim. Burdaki iddalar n/a yüklü motor hızlıdır iddası. Daha ne yazıldığını anlamadan yorum yapma istersen
Printable View
Bide abi 2009 üyeliğin olunca binlerce postun olunca mekana kiramı ödüyorsun.? Ast üst muhabbetmi bu.? Kayıt olduğumdan bu yana yapılan her düzgün araca saygı işe yaklaştım tebrik ettim kaç mesajımı okudunki.? Nedir rahatsız olduğun mevzu senden izinmi alacağım konuşmak için. Kime gider yapmışım atar yapmışım kaç yalındasın ben kaç yaşındayım bi dikkat et uslubuna
ben ast üst mü dedim? başkasının dyno üzerindeki motoruyla başka üyelerle tartışmaya giriyorsun amacın ne? benim yaklaşık 15 senelik forum tecrübem der ki, bu kadar zıplama hemen, aykırı konu açıp onu geçerim bunu denerim diyerek forumda alay konusu oldun ama bir tek sen farkında değilsin, üzerine üstlük bu forumdakilerin çoğunun araçlarıyla birlikte 'gerçek' olduğunun farkında değilsin... sen bir yere misafirliğe gittiğinde kendini tanıtmak için telefondan video mu açıyorsun? önce foum adabını öğren, kendini ve aracını tanıtan konu aç, fikir alışverişinde bulun... ha çok mu önemli benim için :) forum ömrün kısa olmasın diye büyük önerisi diye düşün ;)
Konunun gelişmesi başka konulardaki motor/araç kıyaslamasından bu yöne geldi iki satır ile konuya girme. Herkes istediğini konuşmakta özgür burda ve yargı mercisi sen değilsin. Kimseden hızlı olduğunu idda eden yok alay konusu olanda yok. Bak benim hangi konuda kime hak vermişim kime vermemişim bi incele. Bide burda bi kardeşimiz hatalı cümle kullandı bi bak nasıl tatlı dilli uslubunca uyarmışım oda nasıl tatlıca uyarılı almış toparlamış. Keza bi abimizide ben kırdım istemeden ve usulunce gönlünü aldım. Ama sen kaç yaşındasın kalmış hayır mayırdır tavrındasın. Önce kendi uslubunu toparla sonra büyük olarak lafını dinlerim. Ne verirsen onu alırsın unutma.
neyse anla ya da anlama çok da umrumda değil, forumda kalırsan anlamışsındır, yoksa zaten önemi yok...
Bak buraya gelişim senin gibilerin sempatisini kazanmak için değil. Forumdan bilen eski üye arkadaşlarım var araç alıcam yaparkende bilgi ve yardım için buraya üye oldum 1. Burda kimseyi rahatsız eden bir sorunda yok 2. Kalırsın gidersinde gerek yok bırak yönetimin işi bunlar 3.
Bizden de ara ara motor forumlarına girip "şöyle geçeriz, böyle geçeriz, asıl biz deleriz" gibilerinden konu açanlar oluyor mu? Hayır nedir bu salyangoz merakı...
ben marka biliyorum,model biliyorum iddiam yok,çok bildiğimide söylemiyorum.200kg 1000cc racing 110nm torkuyla 350 yapamaz diyorum.sebep olarakta senin 350 yapıyor dediğin moto gpleri ele alıyorum.
en az 40kg daha hafif motosiklet.
55-60kg adamlar.
240+hp kullan at motorlar
çok daha hafif motor hareketli parçaları
çok daha hafif şanzıman
daha ince ve hafif zincir dişliler
daha hafif jantlar
adamın tulumundan oturuş pozisyonuna kadar rüzgar tünelinde geliştirilmiş body,aynalar bile yok
şimdi tüm bunlar ile 350km hız anca yapılıyorken,biz stock 1000liğe ne modifiye yapıp 350 yaptıracağız?
filtre+komple egzos+pc yazılım vs+dişli ayarı,hadi portları işletelim,egzantrik-piston seti alalım+krankı hafifletelim,aynaları sökelim,kafayı basalım,eeee?350mi?
yol kenarındaki ağaç dallarından anlayabileceğin sertlikte rüzgarın arkana alınca 290dan sonra hız tıkır tıkır 299a çıkarken aynı yolu u dönüşü yapıp gidince 290dan sonra 291,bir saniye sonra 292,bir saniye sonra 293,....diye gidiyor.
322 yapan s1000rr 330 yapsın kadranda ok.reelde?320 yapsın hadi.o motorun 30 km hız kazanmasını sağlamak için.....yazıyorum youtuba hep dyno üstünde videolar çıkıyor o süratler için
Dyno videosu koyup saniye vermiş hala anlıyorum bu işlerden diyor, 360 yaparım diyor. Artık forum hareket kazansın diye site yöneticileri tarafından kontrol edildiğini düşünmeye başladım bu hesapların :)
arkadaşlar 600 var 600 var. ben ZX-636 ile bütün 600cc ile denedim inanın çok ciddi fark var arada.
600RR içlerinde en yavaş ki bunu tüm motorcu arkadaşlar bilir. 600RR en iyi yanı hafif ve kıvrak oluşudur. bu yüzden pist dereceleri iyidir ama roll ve max speed olarak geride kalır. arkadaşlarım çok uzun düzlüklerde bile max 283kmh görebilmişti, aynı düzlükte ben rahatça 296kmh görmüştüm. sapanca otoban MC düzlüğünden bahsediyorum.
600 ler içinde roll de 250kmh ye kadar güç eğrisinden ötürü suzuki iyidir, ama üstü hızlarda R6 ve ZX6R dan geri kalır
özetle 1.8 ve üstü cc ler için lafım yok ama 1.4 ile çok çok extrem setup yoksa 600cc motoru zor kovalarsınız. daha önce yayınlanan videoyu izledim cupra ya çok emek harcanmış belli, arkadaşı da tebrik ediyorum gerçekten aracı çok güzel yürüyor ancak 600RR kullanan kişi cidden tecrübesiz ve videoda gaz kesiyor. oyüzden bu videoyu baz almadan tekrar bir deneme olmasını çok isterim.
sonuç olarak motosiklet ve araba mücadelesi hep olacaktır, hepimizin tutkusu zaten hız ve ivme
o yüzden buradayız ortak zevkimiz için bilgi paylaşıyoruz ancak kırıcı olmak bizleri üzer ve bir süre sonra bu platformdan uzaklaştırır. Naçizane tavsiyem ortamı çok germeden devam edelim derim.
bu arada 360kmh NA 1000cc ler için hayal hızlar.
ZX10 için söyleyebileceğim 299 dan sonra kadran yazmasa da devir saatinin gidişine göre anladığımız max 320-325kmh
K9 içinde sonuç fark etmez
@636 nickli abımızde onu dıyor hocam. 296 km kadran hızı %5lik sapma olsa ortalama 280 tekabül eder reel hız. 1000 cc de kadranda göremesekte motor devire bakarak 320 325 yapsa hadi 330 yaptı diyelim %5 lik sapmayla 313 km yapar ortalama. 350 reel hızlar için 45 km daha lazımki bu fizik kurallarına aykırır N/a olarak.
örnek olarak sana deselerki kadranda 296 gören makina(reelde 280 dedik ortalama) +45 reel hızlanıcam n/a olarak ve 320 325km yaparım dese sende has.... dersin :D o tork o güçle o hızlar 600 lük için hayalse , 1000lik içinde 350 hayal. işin içine haram beygir yada turbo girerse işin rengi değişir tabi :D
herkese hayırlı cumalar
edit:350 yazmısım 360km olucak
Bi eksper abim demişti ki kaportası insan olan bi araca hayatta binmem :)
bende sevmiyim motorları binmeyin 4 teker huzur 4X4 cennet :D
Ağzımı bozmak istemiyorum ama g.tünden anlayıpta aklın sıra laf sokmaya mı çalışıyosun ? Postların hepsini okumadan sazan gibi atlamışsın ben yazdığım postta bir insana mı hakaret ettim de sen gelip bana burada hakaret ediyorsun ? Gerçekte olsa tabiki böyle kibar konuşmam ama neyse...Sen takıl salak salak buralarda
yaw ben hala dragta 7 sn koşacak motor videosu bekliorum. 7.99 olsun kabulümdür. Bu ülkede çekilmiş ve drag telemetrisi ile gösterilmiş video bekliorum. Boşuna sallamayın video koyun.