User Tag List

Sayfa 10/14 İlkİlk ... 89101112 ... SonSon
248 sonuçtan 172 ile 190 arası

Konu: Clio rs 182 vs 206rc

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı IMPREZA MANIAC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Niye böyle birşey yapıyolar?
    İlk 2008 ocak ayında Dubai daki bir üyenin başına geldi. Akabinde bir iki Avrupa ülkesinde yapıldı. Avusturalya da yapıldı. Türkiye'de sadece 307 CC'de böyle birşey olmuş. RC motorlu olanında. Ama henüz Türkiye'de böyle birşey yok. İklim şartları benzin kalitesi yada yağ koşulları olabilir. Gerizekalı servisler ısrar ile 10w40 yağ koyuyorlar bu araçlara misal.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı iynn-RS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bak şimdi kalbimi kırdın
    Eğer bu stock hali ise maşallah İbrahim. İşte olması gerekende bu bence. Olmayınca bana tuhaf geliyor olunca değil.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI

iynn-RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eğer bu stock hali ise maşallah İbrahim. İşte olması gerekende bu bence. Olmayınca bana tuhaf geliyor olunca değil.
    yok ya stock nası cıkarsın 183 ü

komple egzoz ve cai ile bu sonuc.bıde kısa var ama etkısı dynoya yansırmı bılmıyorum

hp den zıyade 216 nm torkun kısandan dolayı olustugunu soyluyolar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yok ya stock nası cıkarsın 183 ü

komple egzoz ve cai ile bu sonuc.bıde kısa var ama etkısı dynoya yansırmı bılmıyorum

hp den zıyade 216 nm torkun kısandan dolayı olustugunu soyluyolar.
    orda tam atmıslar gibi geldı kısayla tork

senın tork ıyı ıyı.. cemın tork tam fena ama
    e39 528İ Arctic Silver & e90 325i Sparkling graphit metallic

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı wolrath Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    stock halı 169 olan bır arabanın 182 cıkarması mı olması gereken...
    ares tsi lar gıbı underrated degıl kı

yok yok bu ıste bı ıs var... sen sumı degılsın baskası senın nıckınden yazı yazıyor... yahu neler soyluyorsunuz su 1 sene ıcınde herkesın yorumları ıyıce komıklestı
    bence ıstanbul dynolarıyla karıstırdı.ıstanbuldakılerde guc ılk satırda yazıyo.
    ankarada rulle power olayı oluyo rakımdan dolayı.

o nedenle ust satırda bende 169 yazıyor.stock 169 oldugunu dusunup yazdu buyuk ıhtımal.
    denız sevıyesıne gore hesaplanmıs halı 182.8

gonul ısterdıkı stock 169 versın

ılk aldıgımda full stock uraz da gırdım dyno ya. 2-3 ay kalıbrasyonu bozuk oldugu ıcın yatıyodu.kalıbrasyon yapıldıgını soyledıler.uzun aradan sonra ılk cıkan bendım galıba o dyno ya. 31 derece sıcaklıkta 161hp/193nm cıkmıstı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı wolrath Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    stock halı 169 olan bır arabanın 182 cıkarması mı olması gereken...
    ares tsi lar gıbı underrated degıl kı

yok yok bu ıste bı ıs var... sen sumı degılsın baskası senın nıckınden yazı yazıyor... yahu neler soyluyorsunuz su 1 sene ıcınde herkesın yorumları ıyıce komıklestı
    Ben benim hala Barış'çım. Ama benim güleceğim komik bir durum yok. Son 25 senedirde aynı benim. Değişen birşeyde yok. Aşağıda zaten İbrahim söylemiş. Göz alışkanlığı Paşaoğlu VAMAG çıktılarında ilk satıra baktım. 168 hp çıkmış olsa normaldi bence. Ayrıca atmosferik olarak fabrika verisinden overrate veren araç olmadığını sanırım herkez biliyordur.
    bence ıstanbul dynolarıyla karıstırdı.ıstanbuldakılerde guc ılk satırda yazıyo.
    ankarada rulle power olayı oluyo rakımdan dolayı.

o nedenle ust satırda bende 169 yazıyor.stock 169 oldugunu dusunup yazdu buyuk ıhtımal.
    denız sevıyesıne gore hesaplanmıs halı 182.8

gonul ısterdıkı stock 169 versın

ılk aldıgımda full stock uraz da gırdım dyno ya. 2-3 ay kalıbrasyonu bozuk oldugu ıcın yatıyodu.kalıbrasyon yapıldıgını soyledıler.uzun aradan sonra ılk cıkan bendım galıba o dyno ya. 31 derece sıcaklıkta 161hp/193nm cıkmıstı
    Aynen dediğin gibi ilk satıra baktım İbrahim. Ama şimdi ilk girdiğin 161 hp veren dynoda Serp dynomuydu ? Onda rule mule power zamazingoları varmıydı ?
    Schumi.Projects

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Aynen dediğin gibi ilk satıra baktım İbrahim. Ama şimdi ilk girdiğin 161 hp veren dynoda Serp dynomuydu ? Onda rule mule power zamazingoları varmıydı ?
    bosch servıs tı. serp yada vmag degıldı galıba.
    rule power onda da vardı.
    cıktıyıda ekleyım.sılık duruyo ama yaklastırdıgınızda goruntu netlesıyo

duzgun bı dynoda 20-25 derece sıcaklıkta 165 üstü kesın verırdı ama.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tuhaf bir dynoymuş. Almanca.
    Schumi.Projects

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tuhaf bir dynoymuş. Almanca.
    hakiki bosch

Cem.B - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    üff neyse ben burdan uğraşmak istemiorum havalar düzeldiğinde bi ara dener görürüz herneyse
    Team PAŞAOĞLU

BoraRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya hem RC 192 hp ise o kadar güç farkı varsa geçmesi lazım deniyor. Hemde 182 olan zaten 172 den güçlüyken 172 i geçer deniyo. Sonra birde üstüne üstlük bütün araçlar aynı gider öyle aynı parçalar ile fark olmaz kemküm deniyo. RS'leriniz stock dynoda kaç veriyo ? Peki RC'ler dynoda kaç veriyo. İkisi içinde 165 hp ler deniyor değil. Demek araçtan araca fark var. Cem'e sorun bakalım aracı kaç hp çıkmış full (tam) stock iken. Kaç tane RC dynoya çıktıysa %90'ı 160-170 hp aralığında çıktı. 177 fabrika değerini veren tek tük RC'ler var. Bunlardan çok mu varda hepsini geçip. O bunu geçer diye kanun yapıyorsunuz. Fizik kanunu demiişsiniz. Güleyim mi bilmiyom..

O zaman deneme videolarını gidin üniversitede fizik okuyan arkadaşlarınıza yada hocalarına gösterin. Sonra sorun. YA bu olay sizin kanunlara uyuyormu ? Yoksa ortada kanunsuz yasa dışı bişi mi var. ??

Havalar ısınsın ortalığı bir görelim. Sadece şunu söyleyecem. Hepiniz diyorsunu ve biliyorsunuz RC 165 hp civarı verir dynoda stock olarak. Ama normali bu değil. Çoğunuz ben RC'ler ile denerken diyorsunuz. Ama stock hali ile 177 hp veren araçlar var Cem'in RC gibi. Sonra nie bukadar işlem ile atmosferik araçta 30 hp alınırmı gibi tuhaf matematik sonuçları ortaya çıkıyor. Her neyse bekleyip görelim.
    Yazmayacağım, uzatmayacağım, tatlı sohpetle devam edeceğim dedikçe bazılarınızn yorumları irite etmeye başlıyor.

Bak arkadaşım, öncelikle benim hesaplarıma ve yorumlarıma yorum yazarken biraz daha az heyecanlan. Hafif tersinden kalkmış bir üniversite öğrencisi gibi bir elektrik veriyorsun farkında olmadan. Bu iyi birşey değil. ***** burası forum ortamı mimikler çalışmadığı için yazılan yorumun uslubuna dikkat etmek gerekiyor

Zira senin ısrarla tuhaf matematik sonucu dediğin şeylerden 10 senelik bilgisayar mühendisi olarak az çok mühendislikten anladığıma inanıyorum ve sana yukarıdaki ilk mesajında hafiften dalga geçerek ima ettiğin fizik kuralları muhabbetini hatırlatarak şunu söyleyeceğim; 2.0 litre hiçbir atmosferik araba, bir filtre ve egzoz değişimi ile 30 hp alamaz. Kaldı ki ben 20 hp ye de inanmıyorum. Bugüne kadar birçok araba değiştim. Hepsinde cai ve egzoz zaten fiks değiştirdiğim şeylerdi. Ama hiçbirinden 20 veya 30 hp almadım. Ama RC ler başka RC lerden ben alırım dersen o zaman asıl tuhaf matematiksel mantığı sen hortlatmış olursun

Keza dereceli egzantrik takıp ona istinaden egzoz ve filtre üçlüsüyle döngüyü tamamlayarak 20 ila 30 hp leri bu tür arabalarda ancak görebilirsiniz. Onu da yine bu döngünün vazgeçilmez bir parçası olan custom yazılım ile yakalarsınız. Bu işler öyle 10hp filtreden, 10hp egzozdan, 15 hp yazılımdan etti mi sana 35hp tamam o zaman ver bakalım ordan 2 kilo arnavut ciğeri gibi bakkal hesabıyla olmaz Bunlar birbirini tamamlayıcı elementlerdir. Bu döngünün parçalarından biri eksik olsun, o hp leri görmeniz oldukça zordur. Zaten bu nedenledir ki işe önce filtre ve egzozdan başlanır sonra yazılım ile desteklenir. Daha sonra moda göre dereceli takılarak yazılım tekrar güncellenir.

Ayrıca Ahmetin arabası hakiki arnavut ciğerli, diğer RC lerin arabası tavuk ciğerli muhabbeti artık sıktı. Artık bu muhabbetleri duydukça "neden Ahmetin arabasında boncuk mu var?" diye soruyor insan kendi kendine

Nedense şu forumda bir Allah' ın kulu çıkıp da "ulan benim arabam tavuk ciğerliymiş, standardından kötüymüş" demiyor ya ben de ona şaşıyorum. Herkesin araba özel hepsi arnavut ciğeri maşallah

Aynı şekil 1 A da olduğu gibi...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    birincisi kim 30 hp almış onu anlayamadım

ikinciis barışa,barış bak sen fn2 ile denedin noldu o akşam ben fn2 ile 10 defa denedim 10 undada yanyana gititk GKS fn2 ile,sende denedin muratta denedi,biz bu muabbetleri muratlada konuştuk ben ona dedim biz hiçbir zmn tam basamadık oda bastık dedi bende arkadaşımıdır sonuçta ne gerek var 2 araba dalgasına kavgamı edelim,yüzyüze gelince hiç bişi tartışmayıp forumda ağzıma geleni söyleyen adamlardan değilim ben

ben gks fn2 göksel kardeşimin seninle denerken 6 ya attım dahada basmadım bıraktım dediğini ben gayet net biliorum o akşam sadece filtre egzost vardı

dahada bişi demek istemiorum,hala nie sen onu geçtinmi bunu geçtinmi muabbeti varki

ikisindede aynı şeyler olunca ne olur ne biter görürüz işte sizde kısa olur o zmana kadar bende 15 leri takmam kısaya-timing aynı işte

bide ur rs ten bashediosun adam beni ztn 4 sonlaırna kadar 2-3 boy geçtiki ben 4 sonundan sonra yakalayıp geçtim senin arabandan hızlı olduğu aşikar bu mevzuyu nie uzatıosunuz
    Team PAŞAOĞLU

Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    beyler üşenmedim okudum ta en baştan konuyu bir çırpıda.ama bence de burda ne konuşulsa boş bnce fabrikadan çıkan her arabanın kendine özgü karakteri var.biri gider biri gitmez.en büyü kanıt birerebir deneme yapmaktır.bence boşa birbirinizi üzmeyin

kolay gelsin...

Göki,ZD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    BoraRS

Murat(sword) ile denemenizin video su varmı ?

Ben arabaları marka modele göre kıyaslamam ahmet mehmet diye karşılaştırırım.Benim sana bir sorum var Murat'ı 2 boy geçtin Maşallah(Umarım takıcağınız kısanın faydasını görürsünüz) Murat ile benim aramda direk kafadan kopan ve 200 km hızda aramızda 4 boy olması + cem(filtre,egsoz) beni top speed de ben 220 yi dayayıp giderken 2 boy geriden gelip 3 boy atmışken nasıl daha hızlı oldugunu söylüyorsunuz?

RCkid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı göki Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    BoraRS

Murat(sword) ile denemenizin video su varmı ?

Ben arabaları marka modele göre kıyaslamam ahmet mehmet diye karşılaştırırım.Benim sana bir sorum var Murat'ı 2 boy geçtin Maşallah(Umarım kısanın faydasını görürsünüz) Murat ile benim aramda direk kafadan kopan ve 200 km hızda aramızda 4 boy olması + cem(filtre,egsoz) beni top speed de ben 220 yi dayayıp giderken 2 boy geriden gelip 3 boy atmışken nasıl daha hızlı oldugunu söylüyorsunuz?
    olaylar nasıl karışık ya. kağıt kalem alıyom elime çiziyom durumu anca anlıyom
    USPerformance by UtkuSelamoğlu
    https://www.facebook.com/Thresholdoftimingadvance

100-200 km/h 5.761sec

tool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RCkid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    olaylar nasıl karışık ya. kağıt kalem alıyom elime çiziyom durumu anca anlıyom
    RC 2boy geriden gelip geciyor herhalde oyle gibi...
    Experience is what you get when you don't get what you want.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tool Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hehe işte zamanı gelince deneriz ederiz dioruz hala ona öle oldu buna böle oldu mevzusu oluo

işin suyu çıktı
    Team PAŞAOĞLU

Göki,ZD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tool Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynen öle Cem'in istediği km doğrultusunda bastıgımızda ben direk 2-3 boya çıkıyorum 220 km hıza kadar sonuç değişmiyor 220 km hızda bi süre gittikten sonra yanımdan geçtiğinde yuhhh bippp diye bi tepki vermiştim benim istediğim devirde bastıgımızda 3-4 boyluk bir fark olmustu topspeed deniyememiştik.

Not:aracım 40 kilo hafifti

tool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tekrar 106 alip deneyesim geldi ya, sabriniza hayranim
    Experience is what you get when you don't get what you want.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)