SErhat. Nickli Üyeden Alıntı
Maşallah.
FN2 oldukça güzel yürümüş.
Yalnız aklıma takılan birkaç husus var;bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse sevinirim.Amacım polemiğe sebep olmak falan değil..
1-)FN2'ye neden yürümez deniliyor?Hâli hazırda üzerinde 201 hp'lik makine var zaten.Keza bahsi geçen videodaki araç gibi de işlem yapılırsa gayet te güzel yürüyor görüldüğü üzere.Yürümez diye bir önyargı mı var yoksa FN2'lerin EP3'lere göre hâlen eksiklikleri mi var?
2-)AC 106'ya koca bir maşallah diyorum.Sahibini de tebrik etmek istiyorum.1.6 litrelik bir motordan çıkacak son güç çıkmış ve araç Type-R'larla yürüyor.Bazılarını da geçiyor.Fakat olayı bir de şöyle düşündüm.Yine kağıt üzerinde bir EP3 200 hp,FN2 201 hp,106 GTI ise 120 hp'lik bir güce sahip stok hâlde.Tamam 106'lar hafif arabalar ama bu arabalar nedir ki böyle hâlen daha kendilerinden 10 sene sonra üretilen araçlara bu denli kafa tutabiliyorlar?Mesela AC 106'daki specler(hakkında bilgim yok) bir EP3'e ya da FN2'ye yapılırsa bu sefer kafa tutma/geçme olayı biter mi?Yoksa aman aman fark olmaz mı?
3-)Golf GTI'ın bir mesajda(sanırım @miniks abinin mesajıydı) DSG olduğunu okudum.DSG'yi genel olarak serilik bakımından çoğunluk seviyor ama DSG'lerin fazla torka dayanıklı olmadığını da yine forumlardan ve kullananlardan duydum.Bu durumda GTI gibi bir araçta DSG olması kafama takıldı.Bu kadar güçlü;bu kadar torka sahip bir araçta insanların 122 Hp'lik 1.4 motorda bile sorun yaşadığı bir şanzımanın kullanılması ve bu şanzımanın da videolarda görüldüğü üzere gerçekten başarılı bir iş yapması..=)
Sorularıma teknik anlamda bilgili olan kişilerden cevap bekliyorum.Gerçekten amacım kimsenin arabasını kötülemek filan değil.Aksine herkesin aracına maşallah.Kana kan;dişe diş bir mücadele olmuş genelde;seyrederken zevk alıyor insan..Ama bahsettiğim hususlar aklıma takıldı işte bir kere..=)