User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
40 sonuçtan 39 ile 40 arası

Konu: EBC kalitesizliği

rqjnr
    Misafir
    EBC disk balata kombinasyonu ile ilgili benim de şöyle bir sıkıntım oldu. Hem 20" jant hem de orjinal 18" jantlarla denememe ve sayısız defa rot-balansa girmeme hatta dört poryayı da söküp tek tek ölçtürmeme rağmen disklerin neden eğildiğini tespit edemedik. Sonuç üç kere tornaya giden bir disk takımı.
    Ben pozitif bakmayı tercih ettim ve aracımın ağır (önceki kasa range) olmasından mütevellit bu problemlerle karşılaşabileceğime inanmak istedim. Murat beyler her ne kadar bu problemin poryadan olduğu konusunda fikir beyan ettilerse de malesef bu yönde bir soruna rastlayamadık.
    Benim en çok merak ettiğim konu, sürekli takipte bulunduğum rangerovers.net forumu özellikle milliyetçi yaklaşımlardan dolayı ağırlıklı olarak EBC ürünleri kullanıyor araçlarında, ve memnuniyet oranı fena değil. Bu bağlamda acaba ülkemize gelen malın kalitesi ile oradakilerin farklı olma imkanı var mıdır diye düşünmemek imkansız oluyor.
    Velhasıl, range şimdi kapıda yatıyor; onun papucunu dama atan golf için fren sisteminde bir renovasyon şart fakat malesef geçmiş tecrübelerimden dolayı EBC'ye (ürün olarak) başvurmakta tereddüt ediyorum.

BU®AK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben kendi aracım da (Vw polo) brembo oem soğutmalı disk ebc green stuff kombinasyonunu kullanıyorum. Şöyle kısaca başımdan geçenleri özetleyim.Aracımın frenlerinin biraz zayıf olduğunu gördüm ve araştırmalara başladım. Aracıma uyumlu brembo oem disklerin olduğunu gördüm. Balata olarak tek uyumlu seri ebc green stuff çıktı. Bende sipariş verdim ''bir deneyelim'' dedim. Ebc green st Ebc yi ilk takdığım da fren mesafesinde kısalma ve fren tepkisinin çok olumlu değiştiğini fark ettim. Uzunca bir süre kullandım balataları bitirdim ki şehir içi dahil normal bir gidişim hiç olmamıştır. Sonra işlerimin aciliyetin den 2 gün beklemeyim diye aracımın orijinal balatalarını taktırdım ki hayatımın en büyük hatasını burada yaptığımı fark ettim. Belli bir süre fazla zorlamadım fren alışsın adam gibi kullanırım dedim. Balataları alıştırdım sonra otobana çıktım 4-5 kez sıkı fren sonrası balata dan duman gelmeye başladı İlk önce aracımdan şüphelendim. Fren havası yok merkezi kontrol et vs derken balataların benim kullanımıma uygun olmadığını anladım tekrar ebc green stuff sipariş ettim. Şu anda aracımın üzerinde ve inanılmaz memnunum.

Yakın bir arkadaşımın accord 2.4 aracına oem brembo disk (sadece önler) ve ebc ultimax (ön-arka) ikilisini tercih ettik. Aracı bende uzun bir süre kullanmıştım. Frenlerin değişimine şahit olduk ve çok memnunduk.

Sonuç da kişisel fikrim bu şans işi değildir. Bence ya üretim bandı sıkıntısı, ürüne yansıyan bir problem yada ürün uyuşmazlığı-kullanılan aracın fren sisteminde olan problem olabilir diye düşünüyorum.Tabi bunlar benim düşüncem. Doğru yada yanlıştır tartışılır. Bugün farklı araç alsam yada frenleri orjinalinde sıkıntılı olduğunu düşündüğüm bir araç olsa direk yine ebc brembo ikilisine başvururum...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)