EBC disk balata kombinasyonu ile ilgili benim de şöyle bir sıkıntım oldu. Hem 20" jant hem de orjinal 18" jantlarla denememe ve sayısız defa rot-balansa girmeme hatta dört poryayı da söküp tek tek ölçtürmeme rağmen disklerin neden eğildiğini tespit edemedik. Sonuç üç kere tornaya giden bir disk takımı.
Ben pozitif bakmayı tercih ettim ve aracımın ağır (önceki kasa range) olmasından mütevellit bu problemlerle karşılaşabileceğime inanmak istedim. Murat beyler her ne kadar bu problemin poryadan olduğu konusunda fikir beyan ettilerse de malesef bu yönde bir soruna rastlayamadık.
Benim en çok merak ettiğim konu, sürekli takipte bulunduğum rangerovers.net forumu özellikle milliyetçi yaklaşımlardan dolayı ağırlıklı olarak EBC ürünleri kullanıyor araçlarında, ve memnuniyet oranı fena değil. Bu bağlamda acaba ülkemize gelen malın kalitesi ile oradakilerin farklı olma imkanı var mıdır diye düşünmemek imkansız oluyor.
Velhasıl, range şimdi kapıda yatıyor; onun papucunu dama atan golf için fren sisteminde bir renovasyon şart fakat malesef geçmiş tecrübelerimden dolayı EBC'ye (ürün olarak) başvurmakta tereddüt ediyorum.