User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
40 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: EBC kalitesizliği

mancolog - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

EBC kalitesizliği

EBC yellow stuff aldım. Bu balatalar hem orjinal hemde farklı disklerle çalışabilen hem pist hem yol amaçlı tasarlanmış balatalardır. Normal rodajımı 500 km yaptım ardından 2000km normal yol koşullarında kullandım ve ara ara drift etkinliklerinde kullandım.
    Fren balatalarımın Drift antremanlarında çok zarar görmediklerini tecrübe ettim.

Ancak geçenlerde pistgünleri ile birlikte katıldığım time trial da 3 kere piste çıktım. her çıkış arasında nereden baksanız 1 saat vardı yani frenlerimi soğutabilecek vaktim oldu ancak piste her çıkışımda 1 ısıtma 3 zaman yapmayı var sayarsak toplam 9 kere pisti turlamamda başıma gelen sonuç fotoğraftaki gibidir.

Yellow stuff yüksek ısıya dayanabilen bir balata olmalıydı ve 9 turda bu hale gelmemeliydi diye düşünüyorum...
    Balatalari yurtdisindan kendim tedarik ettirip Bostanci sanayideki bir frenciye taktirdim. Turkiye Murat beyin Ebc distrubutorlugu oldugundan haberdar degildim. Kisisel fikirlerimi beyan ettim ancak belli ki iyi bir musteri hizmeti mevcut ve kendileriyle irtibat a gececegim

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    oh maşallah...

elpadre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ohaaa nasıll oldu bu yaaa kesın bır hata vardır
    cok merak edıyorum ve soruyorum ?

sanal alemın kablosuz delıkanlıları klavyenın hangı tusu ates edıyor ? ?

tuned by : gürsel canpolat (16ec813)

dirk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben yellow,'u sadece toz yapmayan diye biliyorum.. Red Stuff pist için uygun demişlerdi aracıma ondan aldım herhangi bi sorun yaşamadım bu gune kadar.. Ama alan arkadaşlarım var cevremde durum onlarda nedir sorar yazarım.
    Aquila non captat muscas!

b16vtecturbo#gizlituning #hondateam#cilacılaranlamaz

TechTurkey Yekta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dirk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben yellow,'u sadece toz yapmayan diye biliyorum.. Red Stuff pist için uygun demişlerdi aracıma ondan aldım herhangi bi sorun yaşamadım bu gune kadar.. Ama alan arkadaşlarım var cevremde durum onlarda nedir sorar yazarım.
    pist ve yol kullanımına uygun olan yellow stuff, sadece pist kullanımı için olan blue stuff, sizin dediğiniz ise red veya green..

..:: EBC Brakes ::..

diskler bitikmiydi veya yeterince soğumasına engel birşey varmıydı? bende yellow stuff ve ebcc oluklu fren diskleri ile yolda da pistte de kullanıyorum.. hiçbir sıkıntı yok.. ayrıca 2bin km lik balataya göre baya yıpranmış gözüküyo balata kalınlığı da.. belki de üretim hatası vardır ama bütün set mi bu şekilde?
    YouTube
    DR.ECU

psikolojikdeli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tam Doğukan olsa onunda başına geldi böyle bişey diyecektim konuyu o açmış zaten fotoğrafları görünce ciddi anlamda şaşırmıştım disk yelpaze olsa yine böyle olacağını düşünmüyorum ebc ye mail atsan gerekirse ürünü yollasan mantıklı bir açıklama yaparlar herhalde

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    üretim hatası olabilir,
    ben de stoptech disklerden hiç memnun değilim.

EBC yi ölçemedim ama bu halde değillerdir inşsallah
    Built to fall....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende yellow stuff kullaniyorum, pist gunune de ciktim hemde rodaji daha tamamlanmadan. Pek bir sikinti yasamadim ama istersen EBC den Murat ile konus hemen ilgilenecektir.

Benim aracima diskleri taktigimizda garip sesler falan cikti birseyler oldu, kendisi geldi diskler sokuldukten sonra 2 saat calisti ter doktu.. Baktik cozulmuyor, diger diskleri deneyelim kesilirse sikinti olmaz dedi ve yeni paket diskleri koydu onumuze. Iyi esnaftir, temasa gecin derim.

Isin bir diger ilginc yani ise balatalari bu hale getirecek bir isi gormesi, ayrica arka balata sanirim. On balata olsa hadi olabilir bir sekilde ama arka balatayi bu hale getirmek ciddi enteresan. Bence sen aracinla beraber git Murat in yaninda ve eger fren sisteminde bir sorun varsa onu da gozden gecirirsiniz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ebc bende kullandim birak pisti gunluk kullanimda buna yakin hala gelmisti malesef cok cok kotu balatalari var disleride oem den cok kotu seside cabasi ..
    R

Arenimo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    44 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi EBC sorgusuz sualsiz değiştirmekte bende yellow stuf kullanmaktayım ve aşırı memnunum üretim hatası veya verimli soğumamış gibiler fakat ne olursa olsun gidin değiştirmekteler

Sert@ç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pistteyken el freni çekip bıraktıysanız yanmış olabilir
    Aynı şeyin benzeri başıma gelmişti
    Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 tane daha konu acarsan magnumdan lamboyu kazanıcaksın hemde yalamadan..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yan sanayi çakma olabilirmi ?

1.6 VTi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben de bu balatalardan almayı düşünüyordum(Yellow Stuff), iyi ki Wilwood Big Brake Kit almaya karar vermişim.
    Beni sallamayanları ARTIK ben de sallamıyorum. Muhattap olmaya tenezzül etmeyenlere selam olsun, siz olmasanız da olur, GERÇEK DOSTLARIM bana yeter.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende yellow stuff aldim rodajimi tamamladim gunluk sehirici kullanimda pek bi sorun yasamadim fakat performansli kullanimda kesinlikle berbat diyebilirim hic memnun degilim orjinal brembo balatalarim cok daha iyiydi
    INFINITE PERFORMANCE

wekoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende zamanında honda vti takmıştım memnun kalmamıştım oem daha iyi bence geşmiş olsun
    gariban 106 gti....

CocoRe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arka balataların bu hale gelmesi (neredeyse püre gibi erimiş) sistemsel bi sorun olduguna delalettir. Bence bu tarz eleştrilerden önce sistemi bi kontrol etmekte fayda var.
    dynojet w. Z1000SX

KVC S3
    Misafir
    Üstad yaşadığınız bu tecrübeye üzüldüm. Çünkü EBC hem fabrika olarak hem de Türkiye Distribütörü'nde çalışan ekip olarak çok profesyonel bir marka. Ben muhakkak bu duruma özel bir sorun olduğunu düşünmekteyim.

Problem çözen bir üründür. Doğru kullanım ile birlikte memnuniyet yaratmakta. Türkiye distribütörlüğü alındığından beri Anadolu'ya dağıtıyoruz şirket olarak. Ürün kalitesine bağlı olarak memnuniyetsizlik konusunda geri dönüş almadık. Kendi S3'ümde kullanıyorum yellow stuff ve gd diskler...Bütün çevremde aynı setup var.

Türkiye distribütöründe Murat ve Evren var..Direk başvurmanı tavsiye ederim...

MuratD
    Misafir
    Alıntı mancolog Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    EBC yellow stuff aldım. Bu balatalar hem orjinal hemde farklı disklerle çalışabilen hem pist hem yol amaçlı tasarlanmış balatalardır. Normal rodajımı 500 km yaptım ardından 2000km normal yol koşullarında kullandım ve ara ara drift etkinliklerinde kullandım.
    Fren balatalarımın Drift antremanlarında çok zarar görmediklerini tecrübe ettim.

Ancak geçenlerde pistgünleri ile birlikte katıldığım time trial da 3 kere piste çıktım. her çıkış arasında nereden baksanız 1 saat vardı yani frenlerimi soğutabilecek vaktim oldu ancak piste her çıkışımda 1 ısıtma 3 zaman yapmayı var sayarsak toplam 9 kere pisti turlamamda başıma gelen sonuç fotoğraftaki gibidir.

Yellow stuff yüksek ısıya dayanabilen bir balata olmalıydı ve 9 turda bu hale gelmemeliydi diye düşünüyorum...

Sevgili arkadaşım,

Öncelikle EBC ürünlerini tercih ettiğin için teşekkür ederim. Kısa olarak kendimi tanıtmak gerekirse, Murat DENİZ otomotiv sektörü ile uğraşıyor ve EBC ürünlerini Türkiye'ye ithal ediyorum.

Hemen resimlere karşılık ilk söylemek istediğim izlenim aracında yanlış giden birşeylerin olduğudur. Bunu bukadar emin söylememin sebebi aynı araçtan 4 tane kadar alıp ciddi emekler harcayarak uğraşmamdır. Balataların bu hale gelmesi, hele ki arka balatanın bu hale geldiği disklerin resimlerini de görmek isterim...

Pist şartları, dirft ve RB25 swap bir yana ki orjinal, SR20DET ile bile bu araç o kaliperle gerçekten çok vasat bir performans sergilemektedir.

Seni, otomobilini ve kullanım tarzını kesinlikle eleştirmiyorum, yanlış anlaşılmasın.

Ben normalde pek forumlara yazmam en azından 2002'li yıllardan bu yana yazmıyorum. Ama bu konu açıldığı günden beri bir çok arkadaşım, müşterim eşim dostum kısacası bu işler ile alakalı çevremde ki herkesin telefon ve mail bombardımanına maruz kaldım. Eksik olmasınlar, az çok beni ve firmamı tanıdıkları için bak böyle böyle bir durum var haberin olsun diye bilgi verdiler. Hepsine buradan sonsuz teşekkür ediyorum.

Objektif olmak adına bugüne kadar EBC ile alakalı tek bir forumda tek bir cümle yazmadım. Ve bundan sonra da yazmayı pek düşünmüyorum. Ancak bu sefer durum biraz daha farklı oldu nedense ve yazmak istedim. Buradan yazacaklarım daha önce EBC kullanmış, hali hazırda EBC kullanan, bir şekilde benden veya bayiler kanalı ile hatta ve hatta yurt dışından kendi imkanları ile getirmiş kişilere itafen olacaktır.

Satın alınan ürünlerden memnun kalmamış,veya çok memnun kalmış arkadaşlar olduğunu görüyorum. Kimilerini şahsen tanıyorum kimilerini gıyaben tanıyorum ve mümkün olduğunca benim ürünümü kullanan herkese gerek teknik konularda gerekse ürün ile alakalı problemlerinde elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Sattığım ürünü çok iyi tanıyor, çok güveniyorum. Ne yazık ki Türkiye'de bir alanda ilk ve tek olmak biraz sancılı oluyor. Bir düşünüyorum da bundan çok değil 12-13 sene evvel arabamıza takacak jant, egzoz bulamazken, bir coil over alacağım diye fransaya fuara gidilen dönemlerden bugünlere gelmek harika. Ülkemizde herşeyin en iyisi en hızlı şekilde bulunuyor. Geçmişte çektiğimiz parça tedarik sorunları düşünüyorum da vay bee nereden nereye gelmişiz.

Fazla uzatmadan çok açık ve net bir şekilde şunun altını çizmek istiyorum ürünlerimiz ile alakalı bir sıkıntı yaşadığınızda bizimle irtibata geçin gelin, siz gelemesseniz biz gelelim, ürünle alakalı sorun var veya yok, ortada bir sorun varsa beraber çözelim.

0212 285 13 22

www.skotomotiv.com

Saygılar diliyorum.

Murat DENİZ

DENON - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ebc hakkındaki fikirlerim dogukanın başına gelenlerden sonra cok değişti , balatalar resmen ısıdan sakıza dönmüş bence cogu kişi bu resımlerı gördükten sonra ebc tercih etmeyecektir

CNC MACHINE WORKS
    CUSTOM TUNE PARTS

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)