teşekkür ederim orhancım ,öptüm seni :D
Printable View
İmpetus 15" kullandım, ısıtma gereksinimi olmayan ve anlık tutunan bir lastik gerçekten tabiki yüksek ısılarda kötü olabilir ama günlük hayat için çok iyi.
Benim durumumda artık lastiklerin yol tutmadığı kabul gördü ama lastik ölçüsü arabayı desteklemiyor deniyor, tabi bende aynı ölçü re001 koyupödeneyelim yada bu lastikleri ölçüyü destekleyen arabaya koyalım diyorum :)
Olumlu yada olumsuz dönüş yapacakları günü bekliyorum, michelin slick'lerimin resmini çektim isteyene whatsapptan atarım.
Sorun sonuçlandı;
Toyo firmasi yol tutus ve fren problemi olduğunu kabul etti ama bunun sebebini benim aracimin lastik hava tablosunda 245/40/18 ebat yazmadığını bu sebeble aracin desteklemedigi bir lastik takıldığı icin 50km ile giderken kopmalar yaşandığını, 40km ile fren yapildiginda kayma oldugunu kabul etti :):):):):):):) yani kacar yol lastik ebatinda bulundu :)
Eger lastik tablusunda 245/40/18 yazan bir araba varsa lutfen bana pm atsin, bos vakti olursa masraflar bana ait olmak uzere bu lastikleri takip toyo yetkilisi ile denemek istiyorum,
Ozaman kapak olacak ama bu sefer fatura plakasi ile arac plakasi farkli derler :)
Toyo'yu ilk zamanlar herkes o kadar methediyordu tüm japon arabalarında t1 r görüyorduk ne oldu da sonradan bir sürü şikayet gelmeye başladı anlamadım..
O kadar iyi markalardan, modellerden olumsuz yorumlar okuyorum -kendim de tecrübe ediyorum ki- bana göre bu saatten sonra lastik lastiktir.. Kauçuk kalitesine bakarım hoşuma giderse çin malı bile takarım 300 km hızla gitmiyorum sonuçta markalı lastiğe 10 lira verip 100k gideceğime ucuz lastiğe 5 lira verip 50k giderim.
daha önce corsada kullardım yaklaşık bi sene kadar... evet limitleri tartışılır bi araç 1.7 dizel ancak viraj ve fren performansından son derece memnun kalmıştım.. yağmurlu havalardada gayet tatminkardı. sonrasında aynı lastikleri fiestada kullandık onda da aynı sonucu elde etmiştik.. tekrar aynı corsadan sahibim şu anda mıchelın le kullanıyoruz ama hiçbi şekilde toyo olan corsa kadar güvenemedim.. ama tabiki konu hakkında teknik bilgisi olanları dinlemek daha mantıklıdır.. bende konuyu detaylıce okuyacağım uygun zamanımda zaten.. keyifli forumlar
Bu arada ekleyeyim arkadaşın vti'ına benim tavsiyemle proxes t1 taktık acayip şikayetçi araba yağmurda çok kayıyor diyor..
80 90la giderken bu toyo proxes tr1 lerde frena anı basmalarda direk abs devreye grip tak tak vuruyor pedal araba kızaklanmaya başlıyor el frenı çekmesem durmucak araba oyle kızaklanıyo diskleri balatalar yenı 1 aylık neden olur bu lastikdenmı yoksa başka bir sorunmu var acaba
DRB kullanıyorum, sabun maşallah :)
proxes cf1 kullanıyorum 2011 yılının lastigi sabunoğlu sabun
konuya yancı olayım bende lastik bakıyorum toyo proxes ts(t1 sport olarak gecen lastikmiş) kullanan yorum yapabilecek varmı arkadaşlar
Audi TT'lerin fabrika çıkışı 18" janta sahip versiyonları var, firmayı daha fazla terletmek istersen bir Audi TT opsiyon listesi katalogu işini görecektir, hele bunu bir de yetkili servisten onaylatırsan bir yazı vb ile o zaman bu dedikleri de geçersiz kalır, vakit varsa denemekte fayda var bence :)
Herkese merhabalar öncelikle. Lassa Phenoma 16" kullanıyorum ve inanılmaz memnunum. 70 km hızla giderken yağmurlu havada frene ani basmamla ABS devreye bile girmedi ayrıca 240 km gibi hızlarda çok çok güven veriyor . W serisi olmasına rağmen çok sessiz bir lastik. Starmaxlardan sonra Audi' ye bindiğimi anladım. Made in TURKEY. Youtube' da 8. etapta test edilmiş videoları var. Fiyat - performans olarak çok iyi. Potenza serisi kalitesinde
Evet 16-17 ve 18" var galiba. Şiddetle tavsiye ederim
Polo'da 215/35/18 Toyo Proxes4 kullandim, efsane memnundum ben ya cok ilginc geliyor su an yorumlar :)
Lastiklerin tarihini hatirlamiyorum ama 17bindeyken "evet bu lastik bitmis" dedigimi hatirliyorum. Eskiyene kadarsa gercekten cok sasirtici gidiyordu Polo