User Tag List

5 sonuçtan 1 ile 5 arası

Konu: Sert süspansiyon/çukur sesleri

0M42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Sert süspansiyon/çukur sesleri

Yol sesinden ziyade özellikle çukurlardaki bam güm sesleri en aza indirmek için ne tür çalışmalar yapılabilir ? İzolasyon konusu hariç özellikle mekaniksel olarak ne tür işlemler yapılabilir ? Amortisörlerin yumuşatılması bir alternatif olabilir mi akabininde yol tutuşa dezavantajı olur mu ? Bazı araçlarda çukur sesleri yok denilecek kadar az ken bazı araçlarda neden kıyamet kopar ?

Tofaş serisi bu konuda çok iyidir ve aksine izolasyon yoksunudur tofaşı bu konuda ayrıcalıklı kılan nedir ? Tofaş ta çukurlar yumuşacıkken atıyorum A4 te neden çakıl taşının üzerinden geçerken bunu hissederiz ? Bu konuda bilgili arkadaşlardan detaylı bilgi istiyorum.

Ayrıca 50 yanak lastik ile 55 yanak arasında aman aman bir fark olur mu ?
    Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynı sıkıntı brnim aracımdada mevcut fakat cevabı bulabilmiş değilim sonuçcta c2, tahminim amortisörler aşırı sert fakat 50 yanaktan 55 yanağa geçmek birşey kazandırmayacaktır. Clio sportumda 60 yanak lastikten 50 yanağa geçiş yapmıştım araçda konfor artmıştı. Sebebi belli lastik seçimi. Lastik aşırı yumuşaktı buna bağlı olarak yol tutuş bozulmuştu araçda.

Cıhat YAVAS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynı dert benim aracımda da mevcuttu (Golf 4 GTI) geçen gün kış lastiğine geçiş yaptım ebatlarda değişme olmadı (205-55-16) sürekli aynı güzergah'ta kullandığım aracımın konforu bariz şekilde arttı o yüzden lastik seçiminin büyük etken olabileceğini düşünüyorum.Amortisör hakkında bir deneyimim yok malesef

0M42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracımda 195/50/15 kullanıyorum fakat 205/50/15 e geçiş yapacağım zaten jantlarımın genişliği 7 inç en başta bu ölçüyü kullanmam gerekirdi.Bu durumda yanaklarda toplamda 1 cm lik bir büyüme oluyor bunun dışında özellikle mekaniksel olarak neler yapılabilir merak ediyorum.
    Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..

MehmetOrkun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kesinlikle katılıyorum, tofaş arabalarında çukurlar yumuşak şekilde atlatılıyor . Benim corollada da aynı sıkıntı var. Bozuk yolda giderken ön takımda tık ses yok ama belli sert bi çukur veya tümsekten geçerken küt küt ses geliyor. Amortisör tepeye vurmuyor ama.
    RollaFx Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon,Stop ve Reflektör <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far <--> Anatomik Spoiler <--> Pioneer Müzik Sistemi-etna81.blogspot.com.tr

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler