Nam yapımı coilover kullanan var mı? varsa nasıl?
paliolara takan vardı,hiç biri memnun kalmadı.tekrar söktüler.Çok sert olduğundan ve zıplamasından şikayetçilerdi.
03 FIAT PALIO SPORTING 1.6 16V | 98 HONDA CIVIC VTEC VTI HB
14 SEAT LEON FR 1.4 TSI | 15 VW CC 1.4 TSI DSG
17 VW PASSAT B8 1.4 TSI| 18 SEAT LEON FR 1.4ECOTSI DSG
13 VW POLO GTI 1.4 TSI DSG
aynı şekilde de 106 s16'sı olan bir tanıdığım takmıştı öve öve bitiremedi ve 106'lardaki avantajlarını anlata anlata bitirememişti, belki fransız grubunda faydalıdır diye düşünüyorum ben de...
Beni sallamayanları ARTIK ben de sallamıyorum. Muhattap olmaya tenezzül etmeyenlere selam olsun, siz olmasanız da olur, GERÇEK DOSTLARIM bana yeter.
Geyik bir yana yapılan işlemin teknik detayı nedir biri anlatabilirmi ben uygulamadım o nedenle merak ediyorum içindeki yağ mı değişiyo nooluyo![]()
Intercity Istanbul Park
Caterham Türkiye
OMP Türkiye
Pist Günleri
Intercity Endurance Cup
Intercity Clio Cup
Intercity Megane Cup
Intercity Caterham Cup
amortisör içindeki yağ delikleriyle oynayıp yapılıyor sanırım.. misal 3 taneyse 1 tanesini kapatıp sertleştiriliyor..
Benim de yaptıran arkadaslarım hic memnun kalmadılar.
Hic güvenli gelmiyor bana, özellikle cok alcaltılmıs otomobillerde...
Görsel acıdan iyi durabilirler ama mazallah cok büyük kazalara sebebiyet verebilir o sekilde mühendislikten yoksun alcaltılmıs otomobiller...
Benim gözümde yayı kesik otomobilden farkı yok bu uygulama yapılan otomobillerin...
@premiumparts / www.premiumpartstr.com
Premium Brands & Special Cars
OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH
-Benim bir arkadaşım opel astrasına yaptırdı cocuk 10 numarada yanlıyor 1.5 sene falan olmuştur hiç sorun olmadı daha ..
şimdi şöyle söyliyim ağarlık merkezi 4 tekerden aynı anda ve aynı ölçülerde inerse dengeli olur ama tahminlerimce bu işlemlerde bunun mühendislik olarak yapılması zor yüksek hızlarda 1-2 milim bile ciddi sorunlar çıkartabilir. eskisine göre daha iyi yol tutmayacağı gibi çok sert olucağından esneme payı olmayacak buda devamlı arabanın zıplamasını sağlayacak, yüksek hızda bu zıplamalar arabayı komple yerden kesecektir yada kesme ihtimali vardır ama orjinal olarak alınan coiloverlar da sertler ama esneme payları var ve dört lastiği orantılı bir biçimde indirebiliyorsun.
Ama neden tercih ediliyor 1. ucuz 2. tüm araçlara uygulanıyor (artık bazı modeller için yay bile bulamıyabiliyorsun)
bende bu tarz uygulamalarda dolayı kaza yapan kişiler biliyorum kendileri söylemişti arabayı alçaltım yol tutması zayıfladı diye.
Bunlar benim tahminlerim kesinlikle teknik bir bilgi olarak yazmadım.
Samsa
ben vtec II de kullanıyorum yaklaşık 1 seneyi aştı..sorunsuz birşekilde kullanıyorum.. memnunum..etrafımda kullanan arkadaşlarımda var onlar da memnun. ama hepsi honda markalı..
Normal $artlarda belli bir indirme seviyesine kadar iyi ancak indirmeler abartılı ve sertlikte bir o kadar fazla olunca amortisör neredeyse hiç çalı$amıyor. Tabi ön takıma verdiği zararda cabası.. Bu durumda düzgün bir yolda bile süratle doğru orantıda sekmeler ba$lıyor. Dolayısıyla aracın yolla bağlantısını sık aralıklarla kesiyor. Ne frenlemede , ne de yola tutunmada istikrar sağlanmı$ oluyor.
Koni bile amortisörünün 3.5luk yayla kullanılmasını tavsiye ediyor![]()
(Koni bile amortisörünün 3.5luk yayla kullanılmasını tavsiye ediyor ) Bu çok güzel bir bilgi, grkm sağol.
Amortisörü tanımlayan tek parametre sertlik değil ki. en açığı amortisörün çalışma aralığı değiştirilmeden sadece sertleşmesi doğru değil.
Sönümleme özelliği, süresi, eski haline gelmesi için gereken süre, içindeki akışkanın vizkositesi vs vs
Azim Oto Özel Ford Servisi
http://www.azimfordservisi.com/
ömer haklı son yazdıklarında..
sektırme olayında ise konıyı 4 luk ap yaylarla kullandım.. ona rağmen sektırme olayı azda olsa vardı.. sert arabaların ortak sonucu bu...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)