Gkn55 Nickli Üyeden Alýntý
ya benim üzüldüðüm nokta farklý aslýnda. sözüm de yalnýzca tek kiþiye deðil, cv film cevat hariç hepsi bu iþe girdi. Cevat'ý da tanýmam belki diðer meslektaþlarýndan kazanýlan rakamlarý duyunca o da ileri de bu iþe girebilir, bilemem.
sen bir YouTube kanalý açýyorsun, belirli bir kitle yakalýyorsun. Abonelikler, beðeniler, izlenme oranlarý derken, otomotiv firmalarý çapýna göre test arabasý veriyor, yeni çýkacak araçlarýn lansmanlarýna davet edilip dünyayý geziyorsun, araçlarýný yükleyen kiþiler video çekmen için seni tercih ediyor derken... Sen bu baðlantýlarla sanayiye girmeye baþlýyorsun, belki önceden de ayný ortamdaydýn ama artýk daha saygýn ve daha güçlüsün. Kitlen var takipçilerin var. Sanayideki tuning, bakým, vs. iþi yapan firmalar reklam ile bilinirlik kazanmak, senin "ben buraya yaptýrýyorum." sözünle güvenilirliklerini arttýrmak istiyorlar.
iþin çapý büyüdükçe rengi deðiþiyor, youtuber arkadaþlar edindikleri ya da youtuber olduktan sonra daha da çok saygýnlýk kazandýklarý çevrelerini sponsor olarak kullanýp hazýrladýklarý "proje" arabalarýný kendi mecralarýnda tanýtýp kendilerine güvenen ve takip eden kiþilere yüksek kar marjý ile itelemeye çalýþýyorlar. yani özetle biraz aðýr olacak ama "halkýn gücüyle elde ettiðin statüyü halký kazýklamak için kullanmak." diyebiliriz. son dönemde Doðan Kabak, The Makina, Otomobil Dünyam vs. vs. hep ayný yoldan yürümeye baþladý. Ýnsanlarýn aklý ile dalga geçilmesi gerçekten hoþuma gitmiyor.