Orijinalini görmek için tıklayınız : Vag 1.9 tdı
Sayfa :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
[
15]
16
17
18
19
ResuscitateR
20-04-2014, 22:49
Benim hep merak ettiğim bi konu var bilgilendirirseniz sevinirim.. PD105 motorlar ile neden çok fazla uğraşılmıyo? Jetta-Golf-Octavia dolu piyasada.. Verim açısından mı uygun deil? Nedeni nedir?
Pd130 bulup alacak olsak temizi çok çok zor ve modeller düşük.. 2.0 tdi alacak olsak bahsedilen kronik sorunları (enjektör vs..) modelden ve hacimden dolayı vergisi yüksek piyasası yüksek..
PD105 için GTB2260 turboları veya yapılabilecek (yapılabiliyorsa tabi merakım o) diğer bir çok işlemleri neden araştırıpta bulamıyorum?
Onur Fatih
21-04-2014, 01:17
Benim hep merak ettiğim bi konu var bilgilendirirseniz sevinirim.. PD105 motorlar ile neden çok fazla uğraşılmıyo? Jetta-Golf-Octavia dolu piyasada.. Verim açısından mı uygun deil? Nedeni nedir?
Pd130 bulup alacak olsak temizi çok çok zor ve modeller düşük.. 2.0 tdi alacak olsak bahsedilen kronik sorunları (enjektör vs..) modelden ve hacimden dolayı vergisi yüksek piyasası yüksek..
PD105 için GTB2260 turboları veya yapılabilecek (yapılabiliyorsa tabi merakım o) diğer bir çok işlemleri neden araştırıpta bulamıyorum?
Forumda var pd105 2260 li, pd130 lara yapilan islemler aynisi var r8 ile videosu vardi hatta aratrsaniz cikar
ErenDurmus
21-04-2014, 08:46
Paşaoğlu nun yaptıgı Golf V PD105 araç var . Onu inceleyebilirsiniz . Gayette verimli araçtır :)
ResuscitateR
21-04-2014, 12:02
Evet buldum :) inceliyorum çok teşekkürler.. Gayette canlı bi araç olmuş :)
Onur Fatih
22-04-2014, 21:27
Revizyonla turbosunu buyutup sikintisiz kullanan oldu mu cok acmadan normal bi sekilde
Bu fordcu vardiya o yapmisti galiba.
onur senın orjınal turbonun modelı ne?
Onur Fatih
22-04-2014, 23:23
Vnt15 turbom govdesi kalip icini buyutme planim var debriyajda yapicam bi kac kisiyle konustum ulkudeki polo cuplarin turbosunun aynisini yaptiricam sorunsuz binmek istiyorum ins istedigim gibi oljr
tdipower
22-04-2014, 23:28
konuyu merakla takip ediyorum
Vnt15 turbom govdesi kalip icini buyutme planim var debriyajda yapicam bi kac kisiyle konustum ulkudeki polo cuplarin turbosunun aynisini yaptiricam sorunsuz binmek istiyorum ins istedigim gibi oljr
polo lardan genelde kkk çıkıyor demişti Mehmet abi bi yazısında burada..
konuyu merakla takip ediyorum
siz yavaşları da hızlandırıyormuşsunuz duyduğuma göre sanırım?
Basinca gelicek bir turbo degil gt15. Hybrid falan ugrasma direk gt1749 tak. Ne kdr buyuk palde olsa basinc acman gerek gt15 ile bu durum sikintili..
bencede gt 15 e sorunsuz bınemezsın onur en mantıklısı 1749 takmak
gtc1244 takın canavar gibi :D:D
Onur Fatih
23-04-2014, 11:25
1749 un sıfırını alıp takmayı bende isterim fakat takan oldu mu hiç bilmiyorum 15 ten sonra 17 takmanında pek bi anlamı yok açıkcası ben +200 istiyorum az da.. Egeturbo var polo cup ların turbosunu hibrit yapmış bi model söyledi unuttum tamir takımıyla beraber komple değiştireceğini söyledi turbonun içinin sadece gövdesi gt 15 kalıcak dedi bakalım artık
üstündeki monifolda flanşla uydurabileceğim turbo var mı bilmiyorum 1749 u takmam için ne gerekir mesela
mechanic
23-04-2014, 18:00
1749 un sıfırını alıp takmayı bende isterim fakat takan oldu mu hiç bilmiyorum 15 ten sonra 17 takmanında pek bi anlamı yok açıkcası ben +200 istiyorum az da.. Egeturbo var polo cup ların turbosunu hibrit yapmış bi model söyledi unuttum tamir takımıyla beraber komple değiştireceğini söyledi turbonun içinin sadece gövdesi gt 15 kalıcak dedi bakalım artık
üstündeki monifolda flanşla uydurabileceğim turbo var mı bilmiyorum 1749 u takmam için ne gerekir mesela
hocam yanlış anlama sendeki araba bende de var,
bunu satıp pd150 alıp sadece yazılım yapmayı düşünüyorum masrafsız ve sorunsuz.
elimdeki ile uğraştığında yapacağın masrafı düşünerek hareket etmeni öneririm.
Onur Fatih
23-04-2014, 19:59
hocam yanlış anlama sendeki araba bende de var,
bunu satıp pd150 alıp sadece yazılım yapmayı düşünüyorum masrafsız ve sorunsuz.
elimdeki ile uğraştığında yapacağın masrafı düşünerek hareket etmeni öneririm.
Temiz yorulmamis pd 150 ilanlarda 28-30 binden asagi degil. Ikinci al araba aldigin zamanda illa ki masraf yapiyorsun. Bu arabanin on takimindan trigerinden vs her biyerini yaptirdim. Icim sinerek biniyorum. Bakalim artik planim bu sekilde imkanlar el verirse yapmayi dusunuyorum :)
Mehmet Gazihan
24-04-2014, 09:35
Bişey daha sorayım orjinal kkk turbonun en verimli ve uzun süreli gitmesi için basınc maksimum kaç açılmalı
Yani orjinal turbo ile chipli uzun süreli aracını test eden olabildimi çünkü bendede pd130 var ve aracımı hep devirli kullanıyorum ve yolu bulursam 230-240 sürekli basıyırum o yüzden sordum
Atlamışım mami.
Ben Polo Cup ımı 10k km de almıştım. Uzun bi süre orjinal turbo ile 1.6-1.8 aralığında kullandım sorunsuz. Ben çok yüksek hızlara çok sık çıkmazdım. O bahsettiğin hızlarda turbonun yükü çok ağır. Bence o hızlarda basınçla değil mazotla yürümek lazım. Hem yükesk devirde düşük turbo basıncı Eksozuda rahatlatır.
mami_makinen
26-04-2014, 19:54
Arkadaşlar bi sorum olacak aracım pd130 golf trafikte dur kalk yaparken özellikle beyaz duman atıyor turboyu söktürdüm baktırdım hiç bişey çıkmadı daha sonra enjektörlerin oringlerini değiştirdim ve bakımları yapıldı şuan dumanın 100 de 90 ı kesildi fakat ara sıra az da olsa yine atıyor daha önce bu durumla karşılaşmış olan varmı ? Başka nerden yapabilir acaba ?
mami_makinen
26-04-2014, 22:17
Arkadaşlar bi sorum olacak aracım pd130 golf trafikte dur kalk yaparken özellikle beyaz duman atıyor turboyu söktürdüm baktırdım hiç bişey çıkmadı daha sonra enjektörlerin oringlerini değiştirdim ve bakımları yapıldı şuan dumanın 100 de 90 ı kesildi fakat ara sıra az da olsa yine atıyor daha önce bu durumla karşılaşmış olan varmı ? Başka nerden yapabilir acaba ?
Yokmu hiç tecrübeli arkadaşımız bu konu hakkında
Mehmet Gazihan
26-04-2014, 22:27
Mami pompaların en alt Oringi sızdırıyor. Oring i değiştirdiğinde azaldıysa silindir kapağında bastığı yüzey bozulmuştur. daha kalın oringler var geçicide olsa çözüyor. Doğru çözüm kapağı değiştirmek.
mami_makinen
26-04-2014, 22:35
Mami pompaların en alt Oringi sızdırıyor. Oring i değiştirdiğinde azaldıysa silindir kapağında bastığı yüzey bozulmuştur. daha kalın oringler var geçicide olsa çözüyor. Doğru çözüm kapağı değiştirmek.
Eyvallah teşekkür ederim
by_speedvw
27-04-2014, 21:55
Temiz yorulmamis pd 150 ilanlarda 28-30 binden asagi degil. Ikinci al araba aldigin zamanda illa ki masraf yapiyorsun. Bu arabanin on takimindan trigerinden vs her biyerini yaptirdim. Icim sinerek biniyorum. Bakalim artik planim bu sekilde imkanlar el verirse yapmayi dusunuyorum :)
onur toprak olarak soruyorum sana aracından memnunmusun Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-neredeyse-kusursuz-147582927/detay) bu aracı dusunuyorumda yazılım ne ne oluyor bunlar kendımde vw yetkili servşs teknisyeniyim kurcalicam biraz :)
tdipower
27-04-2014, 22:00
ben de golfe gtb2563vk takıyorum bakalım nasıl olacak :) orjinal turboyu emekli ettik sonunda..
by_speedvw
27-04-2014, 22:14
ben de golfe gtb2563vk takıyorum bakalım nasıl olacak :) orjinal turboyu emekli ettik sonunda..
ne kadarlık basınç açmayı düşünüyorsun geç doldurmaz mı o turboyla
tdipower
27-04-2014, 22:22
ne kadarlık basınç açmayı düşünüyorsun geç doldurmaz mı o turboyla
geç dolmuyor aksine orjinal turbosundan daha erken spool edecek. basınç için şuan birşey söyleyemem
CasabLanca
27-04-2014, 23:00
onur toprak olarak soruyorum sana aracından memnunmusun Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-neredeyse-kusursuz-147582927/detay) bu aracı dusunuyorumda yazılım ne ne oluyor bunlar kendımde vw yetkili servşs teknisyeniyim kurcalicam biraz :)
Onur aracı benden almıştı, aracı aldığı gün hemen yazılım yaptık stock olarak kat iptaliyle sadece 116 beygir dyno verdi kısık bir yazılım ile 150 beygir üstünü gördük :icon_tup:
Onur Fatih
27-04-2014, 23:04
Bana gore tipleri cok guzel eski durmuyor yuzu yalitimi cok iyi trim sesleri nerdeyse yok bende yol tutusu guzel
Kemikli araba kisacasi eksi yonlerine gelince
Motor sarsintili ve sesli
Vitesler sert. Debriyaj setinden mi bilmiyorum.
Sanziman kisa. Sehir ici yakit makul s.disi 140+ km lerde yakit fazla sanzimandan dolayi. 218 gibi kesicide. Sadece yazilimla dumduz yolda kesiciye giriyorum.
Kartel koruma cok alcak. Yuklu kamyonlarin asfaltta yaptigi ize bile denk geliyo surtuyor. Yay yok bende.
Bunlar disinda simdi aklima gelenler frenler cok cok basarili o yillarin araclarina gore focus astra hepsini kullandim. Abs cok guzel nerde calisacagini iyi biliyor. Dozajlayarak kullaniyorum ben genelde.
Klimasi guzel gorus acilari iyi. Yol bilgisayarinin ekrani kucuk fakat kullanisli. Dij. Klimanin pikselleri genelde öluyor veya akiyor. Pahali ve cikmasi pek yok. 25 bin liraya kadar alacagim tek araba. Su da bi gercek kesinlikle boradan kaliteli. Iddia deden olursa kanitlarim :)
Onur Fatih
27-04-2014, 23:07
Onur aracı benden almıştı, aracı aldığı gün hemen yazılım yaptık stock olarak kat iptaliyle sadece 116 beygir dyno verdi kısık bir yazılım ile 150 beygir üstünü gördük :icon_tup:
2 beygir oldu mu :P 118 verdi :)
Yazilimdan sonra keyifli oldu 1.6 yazilimli dizellerin cogundan hizli.
Hatta erhan abi cok acmamisti. Turbo durumundan dolayi.
pd130-150leri kolay ve kesin olarak ayırt etmenin yolu varmıdır ? Yada aracın başına gittiğimizde 130-150 olduguna nereyi kontrol ederek emin olabiliriz?
tdipower
30-04-2014, 23:50
motor koduna bakın
Onur Fatih
05-05-2014, 12:10
Yok mu hareket kimsede konu cok sessiz kaldi :)
Şu ara niyetleniyorum 1.9tdilara 20bin civarı bütçe ile hangi 1.9tdi alınır?
130luk bulunabilir mi bulunursa yazılımla 170 180 oluyormuş heralde..
105likler sadece yazılım downpipe vs ile ne verir?
alırken nelere bakmak gerekir yada bu sorularımın cevabı eski sayfalarda varmı :)
Onur Fatih
05-05-2014, 15:01
Pd alamazsin o paralara. Vp alabilirsin 90 ve 110 luklardan. Leon toledo golf bora passat octavia ibiza hepsinde mevcut bu motor
EmrahERKAN
05-05-2014, 15:57
http://i57.tinypic.com/2nhhser.jpg
Konuyu Ufaktan canlandıralım :)
ErenDurmus
05-05-2014, 16:37
Keşke turbo ön tarafta olsaydı , kaput içi renklenirdi :rolleyes:
http://i57.tinypic.com/2nhhser.jpg
Konuyu Ufaktan canlandıralım :)
manifold tanıdık geldi
motor ve turbo modeli nedir ?
EmrahERKAN
05-05-2014, 17:01
manifold tanıdık geldi
Tanıdık gelmiştir. Şero nun manifold u Rayif usta
Keşke turbo ön tarafta olsaydı , kaput içi renklenirdi :rolleyes:
Olaydı iyiydi :) rahat calısırdı ustalar :)
motor ve turbo modeli nedir ?
ASZ motor , GTB2260VK turbo
maşallah güzel görünüyor.hayırlı kazasız belasız gazlamalar..
Pd alamazsin o paralara. Vp alabilirsin 90 ve 110 luklardan. Leon toledo golf bora passat octavia ibiza hepsinde mevcut bu motor
Onlar yazılımla vs ne olur ? ikinci araç olcak günlük kullanımda da arka tarafı boşaltmayı falan düşünüyorum 150-180 aralığına çıkabilirse yeterli olur bence.. Yada pd leri kaçtan itibaren bulabiliriz?
Bide 130lukların alayı pd midir? bazı ilanlarda ASZ falan yazıyor. Olayı nedir ki pd'nin verdiği güçleri verirmi vermezmi ?
Ufak tefek şeyler ile +150 180 hplerde günlük binilecek durumda bi araba istediğim bunun içinde şartmıdır pd? şunlarda olur diyecek seçenekler varmı ?
Ne çok soru sordum ya :D dizel konusunda cahilim :D
Onur Fatih
05-05-2014, 22:40
110 olanlar 150 olur bora toledo ve golfler fakat daha fazlasını bekleme onun için turbo büyütmen lazım pd ler 25 bin liradan başlıyor onu da bulabilirsen
Onlar yazılımla vs ne olur ? ikinci araç olcak günlük kullanımda da arka tarafı boşaltmayı falan düşünüyorum 150-180 aralığına çıkabilirse yeterli olur bence.. Yada pd leri kaçtan itibaren bulabiliriz?
Bide 130lukların alayı pd midir? bazı ilanlarda ASZ falan yazıyor. Olayı nedir ki pd'nin verdiği güçleri verirmi vermezmi ?
Ufak tefek şeyler ile +150 180 hplerde günlük binilecek durumda bi araba istediğim bunun içinde şartmıdır pd? şunlarda olur diyecek seçenekler varmı ?
Ne çok soru sordum ya :D dizel konusunda cahilim :D
Bana gelseydin ya özelden :) ASZ 130 luğun motor kodu. ARL de 150 lik, ARL ve ASZ en çok denk gelebileceğin pd motorlar TR de.
Şart değil PD olması istediğin güç aralığı için ama PD olursa daha keyifle binersin bence uzun vadede önü daha da açık hem.
Ancak VP ile de 150 üzerini sağlıklı çıkarman için pompa turbo enjektör gerekecek. PD de sadece yazılımla 180 hp civarı sağlıklı binersin.
Minimum 25 lira şuan gün şartlarında PD için gerekli mebla.
Onur Fatih
05-05-2014, 23:47
Bana gelseydin ya özelden :) ASZ 130 luğun motor kodu. ARL de 150 lik, ARL ve ASZ en çok denk gelebileceğin pd motorlar TR de.
Şart değil PD olması istediğin güç aralığı için ama PD olursa daha keyifle binersin bence uzun vadede önü daha da açık hem.
Ancak VP ile de 150 üzerini sağlıklı çıkarman için pompa turbo enjektör gerekecek. PD de sadece yazılımla 180 hp civarı sağlıklı binersin.
pompaya ne gibi bi işlem yapıyorlar vp lerde
tdipower
05-05-2014, 23:56
daha büyük bir pompa rotoru adapte ediliyor bu şekilde daha fazla yakıt basılabiliyor
Onur Fatih
05-05-2014, 23:59
daha büyük bir pompa rotoru adapte ediliyor bu şekilde daha fazla yakıt basılabiliyor
üstündeki pompanın üst limiti ne serdar abi
tdipower
06-05-2014, 00:05
200 civarı hedefliyorsan mesela mutlaka o pompayı yapman lazım onur
Eyup Duygun
06-05-2014, 00:10
600 torkta egt em ne olur :D
Ecutuned İbiza TDİ Rev lımıt - YouTube (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=yCYWocwFVb8)
90 lıkların çoğunda 9mm
90 lıklardan tek tük 10mm
110 lukların hepsinden 10mm
rotor çıkıyor diye hatırlıyorum, net değil, yanılıyor da olabilirim. baştan söyliyim :)
oem enjektör, oem turbo ile
9mm için 130-135 limit denebilir
10mm için 155-160 limit "
11 veya 12mm rotor upgrade ile güçler çıkıyor yoksa diğer upgradeleri tamamlasan bile biyerden sonra ekstra getiri alamıyorsunuz.
Ecutuned İbiza TDİ Rev lımıt - YouTube (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=yCYWocwFVb8)
özendiriyorsun :D
tdipower
06-05-2014, 00:11
700 dereceyi geçmez :D
reklamlar
ibiza için seat sport paspas satılık beyler :D
reklamlar
Eyup Duygun
06-05-2014, 00:36
Leventcım estagfurullah kul yapısı ürünler bunlar Allah herkese daha ıyılerını nasip eder inşallah..ah bıde bende eskı hevesım olsa :) Nos kılıt fıber uclusu cok can yakar..
Serdar 600 torkta neymıs dıme o torkda egt mı olur daha 800 u var 900 u var :D
Hepimize inşallah Eyüpcüm, ama kilidi yap hevesim olsayı falan boşver :)
Yap, boşuna biniyormuşum bu kadar süredir kilitsiz dersin :D
Başgan aklımdasın bi kaç güne bıkacaksın zaten :D :D bi iki durum var önce netleşsin diye sormadım sana. Boşuna rahatsız etmeyım dedım :D :)
Mehmet Gazihan
06-05-2014, 09:40
Beyler PD150 Toledomu satıyorum. Motoru elden geçirildi, iyi durumdadır. KM sine takılmayın derim.
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-seat-toledo-1.9-dti-160945508/detay)
nerdeyse VP parasına..
üzerindeki mekanik extralar,
Bronz disk
Port Polish silindir kapağı
Kumandalı eksoz
6cm spor yay
18" OZ Jant 9.9kg
Sıfır Starmax lastikler
Niyetli olana yardımcı olurum..
arkadaşlar ufak bi sorunum var. aracımla bi gün yokuş tırmanırken motor arıza ışığını yaktı. aynı gün servise götürmek için yola koyuldum. sevise gideceğini anlayınca söndürüverdi ışığı hemen :D ertesi gün yine başka bi yokuşu tırmanırken aynı ışığı yaktı. işlerimi halledip yine servise gidecekken yine söndürdü ışığı. inat ettim gittim servise. bilgisayara bağladılar ve arızanın turbodan geldiğini ve aracı sıkıştırınca arıza verdiğini söyledi servis. sizce neden olabilir. turbonun ömrü dolmuş mudur? (araç 2005 model passat tdi(130))
Eyup Duygun
06-05-2014, 11:14
Hepimize inşallah Eyüpcüm, ama kilidi yap hevesim olsayı falan boşver :)
Yap, boşuna biniyormuşum bu kadar süredir kilitsiz dersin :D
Gecti benden gecti :D
1.20 Dizel yokmu soyle az kmde bınelım ..
Gecti benden gecti :D
1.20 Dizel yokmu soyle az kmde bınelım ..
Var var PD130 ile takaslı :D
Mehmet Gazihan
06-05-2014, 11:58
arkadaşlar ufak bi sorunum var. aracımla bi gün yokuş tırmanırken motor arıza ışığını yaktı. aynı gün servise götürmek için yola koyuldum. sevise gideceğini anlayınca söndürüverdi ışığı hemen :D ertesi gün yine başka bi yokuşu tırmanırken aynı ışığı yaktı. işlerimi halledip yine servise gidecekken yine söndürdü ışığı. inat ettim gittim servise. bilgisayara bağladılar ve arızanın turbodan geldiğini ve aracı sıkıştırınca arıza verdiğini söyledi servis. sizce neden olabilir. turbonun ömrü dolmuş mudur? (araç 2005 model passat tdi(130))
Ömrü dolmak demeyelimde.. bi temizlik bakım zamanı gelmiş..
300-500 sıkışmıştır arasına muhtemelen
ResuscitateR
12-05-2014, 17:55
Arkadaşlar Pd100 (ATD) motora sahip bi araç alma niyetindeyim. 190-210 hp'ler için yapılabilecekler neler olabilir bu motorda? Yada enjektör+turbo+egzoz ile sağlıklı bir şekilde bu güçler alınıp pd130-150 kadar verim alanıbilir mi? ( Sonuçta aynı alt yapıya sahip diye düşünüyorum.. Çok büyük farklılıklar varmı bilmiyorum? ) 90'lık veya 110'luk lar mı tercih edilmeli? Bilgi ve tecrübelerinize göre araç için araştırma yapıcam.. Teşekkürler..
Arkadaşlar Pd100 (ATD) motora sahip bi araç alma niyetindeyim. 190-210 hp'ler için yapılabilecekler neler olabilir bu motorda? Yada enjektör+turbo+egzoz ile sağlıklı bir şekilde bu güçler alınıp pd130-150 kadar verim alanıbilir mi? ( Sonuçta aynı alt yapıya sahip diye düşünüyorum.. Çok büyük farklılıklar varmı bilmiyorum? ) 90'lık veya 110'luk lar mı tercih edilmeli? Bilgi ve tecrübelerinize göre araç için araştırma yapıcam.. Teşekkürler..
PD ailesinin bir üyesi olmasıyla ATD > 90-110'luk VP bence.
Fakat PD130 lardan enjektör olarak zayıflar, ben olsam;
Turbo, cooler, enjektör, egzoz ile işi sonlandırırım + olarak uzun 5. vites dişlisi takarım bir de uzun yolda tadına doyulmaz sonra :)
ResuscitateR
12-05-2014, 20:06
Benim fazla bir bilgim yok işin aslı.. Ama burda bir arkadaş pd100'lerin kranklarının zayıf oldugunu ve yüklenmek isteniliosa bunun pd130'un ki ile değiştirilmesinin daha doğru olacagını yazmıştı.. Şimdiye kadar ki tek tecrübem yazılımlı bir kia rio sahibi olmaktı. Alıp uğraşıp yükleyip emek harcamak istiyorum.. Her türlü bilgiye açığım..
ResuscitateR
18-05-2014, 13:19
1.7 dti Corsa aldım benim Vag defterim kapandı :)
buyuten gtb22 derdinde anladigim kadariyla;
gtx28 deneyen yokmu :D:D
tdipower
18-05-2014, 23:02
buyuten gtb22 derdinde anladigim kadariyla;
gtx28 deneyen yokmu :D:D
gtx2863 ile aynı boyutta gtb2563vk kullanıyorum ben :)
gtx2863 ile aynı boyutta gtb2563vk kullanıyorum ben :)
300 bariyerini geciyor sanirim degilmi?
tdipower
18-05-2014, 23:15
yeteri kadar yakıt verilirse 300 üstü alınabilir aynen :) 2 farklı pd motora uyguladıktan sonra sonunda kendi arabama takmak için vakit bulabildim yakıt sisteminide güncelledim ilerleyen günlerde göreceğiz bakalım golf ile neler oluyor
Onur Fatih
19-05-2014, 00:53
Dün istanbuldaydım kadir abiyle görüştük çayımızı çorbamızı içtikten sonra denedik bizim yavruları :) 2 - 45 bastık 140a kadar kafa burun sonrasında passat yürüyor 1 boy kadar 200e kadar basabildik tünel münel yaptım da yok geçemedim :D
Çekişmeli oldu passatın maşallahı var hiç duman yok passatta :) daha bi 5 boy hızlanır diye düşünüyorum :)
videoları yukluyorum bırazdan koyarım.buarada onurcum 200ü göremedik 180-190 olmuştur. 3. vitesin sonuna kadar toledo tutunur gibi oluyor ben 4 e atınca ara açılıyor oda 2 boy civarı oluyor daha üst hızlarda ne olur bilemem. yinede toleda ıyı tutunuyor iyi gidiyor. kamera açısı kötü oldu kusura bakmayın. çünkü ben onur geçer diye sola çevirdim kamerayı ama onuru hiç gözükmedi kendi başıma çeker gibi oldum kusura bakmayın. zaten dizel olduğumuz için ses seda yok :D
https://www.facebook.com/photo.php?v=757915570895764&set=vb.100000319851102&type=2&theater
https://www.facebook.com/photo.php?v=757924614228193
konu düzenleme süresi kısıtlandığından mecbur yeni ekleme yapmak durumundayım
https://www.facebook.com/photo.php?v=757932067560781
Pd140 yani bkd motorun onu acik midir neler yapilabilir arizalari varmidir?
Su aralar 2.0 tdi dusunuyorum ama hic bilgim yok
enjektör sorunu olabiliyormuş ama bkd nin önü epey açık demişti levent. 300hpler hayal değilmiş bkd ile.
Ama ben manuel tavsiye ederim dsg6 bile olsa makina hacimli ve stock halde 320 tork var. Yazılım egzoz vs derken 500nm bulunur.Dsgye sorun olabilir fazla tork. Manuelde taş çatlasın şahin usta bi el atar debriyaja. Bide 3 ayda 1 ön lastikler biter :)
Şahsen benimde kredi borcunu bitirdiğimde kafamda olan bir araç 2.0tdi golf pd (2006)
enjektör sorunu olabiliyormuş ama bkd nin önü epey açık demişti levent. 300hpler hayal değilmiş bkd ile.
Ama ben manuel tavsiye ederim dsg6 bile olsa makina hacimli ve stock halde 320 tork var. Yazılım egzoz vs derken 500nm bulunur.Dsgye sorun olabilir fazla tork. Manuelde taş çatlasın şahin usta bi el atar debriyaja. Bide 3 ayda 1 ön lastikler biter :)
Şahsen benimde kredi borcunu bitirdiğimde kafamda olan bir araç 2.0tdi golf pd (2006)
Enjektorlere guncelleme gelmisti dogus otoda yani yeni enjektor problem degil onun disinda
Bunun disinda ne gibi problemleri olabilir en onemlisi agir bakimlari kac kmde ?
Triger filan varmi bu motorda
Yani uzun sure ailecek kullanilcak birsey olcagi icin masraf istemiyorum
Pd140 yani bkd motorun onu acik midir neler yapilabilir arizalari varmidir?
Su aralar 2.0 tdi dusunuyorum ama hic bilgim yok
Darkside Developments Seat Arosa 2.0TDi 10.34s 1/4 Mile at Santa Pod Raceway (UK's Fastest FWD TDi) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=ySXnETFNOGo)
Darkside Developments - Seat Arosa 2.0 TDi (http://www.darksidedevelopments.co.uk/arosa-mk2-2-0-16v-bkd/)
Yeterince açıklayıcı olmuştur sanıyorum
Onur Fatih
19-05-2014, 20:54
2.0 tdi lar sadece yazılım egzoz ile kaç hp civarlarında oluyor
2.0 tdi lar sadece yazılım egzoz ile kaç hp civarlarında oluyor
otto985 batu'nun aracı örnek olabilir buna, 200 hp 400nm paşaoğlu dyno verisi vardı ukku'nun eklediği olarak forumda.
Bide bu pd140in ortalama tuketim degerleri nedir bilen var mi ?
Eyup Duygun
19-05-2014, 22:16
2 lıtre pd ıyıdır ama nazlı bı kapagı vardır.cok allengırlı bı suru sey takmıs vw.
elını suren dızel bılen tuner 200hp alır cok cok rahat uzerindkeı turbo azcık daha fazlasınıda ufler.
sahsen 2 lıtre pd yapacak olsam dırek gt20 bılyalı turbo yapardım kalıtelı coolerla beraber..
önu acık konusu sızın ne kadar paranız varsa o kadar hp var klask olacak ama bu boyle
std nozzle ıle tune edılmıs 2lt pd 6.xx lıtre tuketır.cok ugrassan belkı 5 lere ıner ama sacma ugras olur.200-220hp olupda 6 lt yakan baska bır araba zaten yok
2 lıtre pd ıyıdır ama nazlı bı kapagı vardır.cok allengırlı bı suru sey takmıs vw.
elını suren dızel bılen tuner 200hp alır cok cok rahat uzerindkeı turbo azcık daha fazlasınıda ufler.
sahsen 2 lıtre pd yapacak olsam dırek gt20 bılyalı turbo yapardım kalıtelı coolerla beraber..
önu acık konusu sızın ne kadar paranız varsa o kadar hp var klask olacak ama bu boyle
std nozzle ıle tune edılmıs 2lt pd 6.xx lıtre tuketır.cok ugrassan belkı 5 lere ıner ama sacma ugras olur.200-220hp olupda 6 lt yakan baska bır araba zaten yok
Bide bu motor 8 valf mi 16 mi bazi yerler 8 bazilari 16 yaziyor
Yazilimla stok 2.0 tfsi kadar yuruse yeter
Umarim bahsettiginiz ortalamari yakalarim ***** gunde 200+km yapiyorum...
Sertac bende 2.0tdi passat cc vardi 170'liklerden pd motormudur nedir ne degildir bilmiyorum. dp egzoz yazilim vardi. kac hp oldu bilmiyorm ama hayatimda en cok zevk aldigim arabamdir. istanbul'da beylikduzu civari haftada 1 maslak veya bebek civari dolaniyordum 1000km'nin hic altina inmedi. adana ceyhan'da fabrikada fulluyodum depoyu 140 sabit istanbula cok rahat geliyodum 1 gun sonra isik yakiyodu. kac lt yakit aliyodu hatirlamiyorm. harika otesiydi diyebilirim. gidiside cok guzeldi.
Bide bu motor 8 valf mi 16 mi bazi yerler 8 bazilari 16 yaziyor
Yazilimla stok 2.0 tfsi kadar yuruse yeter
Umarim bahsettiginiz ortalamari yakalarim ***** gunde 200+km yapiyorum...
8v de var 16v de var, BKD motorlular 16v.
List of Volkswagen Group diesel engines - Wikipedia, the free encyclopedia (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Volkswagen_Group_diesel_engines#2.0_R4_16v _TDI_PD_103-125kW)
Burda yazıyor kodlar vs.
Bu arada Aykut, CC de CR motor olması lazım emin değilim ama öyle hatırlıyorum.
Sertac bende 2.0tdi passat cc vardi 170'liklerden pd motormudur nedir ne degildir bilmiyorum. dp egzoz yazilim vardi. kac hp oldu bilmiyorm ama hayatimda en cok zevk aldigim arabamdir. istanbul'da beylikduzu civari haftada 1 maslak veya bebek civari dolaniyordum 1000km'nin hic altina inmedi. adana ceyhan'da fabrikada fulluyodum depoyu 140 sabit istanbula cok rahat geliyodum 1 gun sonra isik yakiyodu. kac lt yakit aliyodu hatirlamiyorm. harika otesiydi diyebilirim. gidiside cok guzeldi.
Aykut ccdeki cr
Bende yazdiklarini yaptirsam fazlasiyla yeter hatta parca duruyosa aliyim senden
Muhtemelen 1/1.5 litre fark olur cr pd arasinda
Suan alma sebebimde az yakmasi 2.0 tfsi ile bakkala gidiyoruz... Ailecek herkesin binilmeye cok uygun bakalim umarim aksilik cikmazda alirim
8v de var 16v de var, BKD motorlular 16v.
List of Volkswagen Group diesel engines - Wikipedia, the free encyclopedia (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Volkswagen_Group_diesel_engines#2.0_R4_16v _TDI_PD_103-125kW)
Burda yazıyor kodlar vs.
Bu arada Aykut, CC de CR motor olması lazım emin değilim ama öyle hatırlıyorum.
bende listeye baktim 16v yaziyor ama bi kac yerde 8v yazinca kararsiz kaldim
Cc de cr motor var zaten my2007 sonrasi cr
Malesef Sertac dp fln arabanin ustunde gitti. Sen suan pd alsan zaten leondan sonra hic yakmiyoms gibi hissedersin. Bizde fluance var otomatik git gele kullaniyoruz oda cok iyi yakiyor otomatik viteside guzel ayrica aklinda olsun. Tabi bi vw kalitesi yok aracta.
_muhaRRem
20-05-2014, 00:31
bütün kronik sorunları halledilmiş sıfır hata 2006 model leon pd140 var bende satıyorum. Almak isteyen pm atsın.
Kati iptal edince dp yapinca duman artiyormu aracta? Soyle diyim dumansiz yazilimli bir aracimiz var ornek benim arac.kati iptal etsem cokmu duman atar?
Sıfır toplanmış ve sıfır turbolu 1.9 TDI ARL 150hp motordan sadece yazılım ve komple egzoz ile kaç hp alınır günlük kullnıma uygun?
Onur Fatih
20-05-2014, 14:58
Sıfır toplanmış ve sıfır turbolu 1.9 TDI ARL 150hp motordan sadece yazılım ve komple egzoz ile kaç hp alınır günlük kullnıma uygun?
200 hp civarında oluyorlar bi kaç örneğini görmüştüm ama üst limit nedir bilmiyorum :)
180-190 DD alırsın Baran net şekilde.
Bu arada bkd motorlarda tiptronic varmi yoksa hepsi dsg mi ?
180-190 DD alırsın Baran net şekilde.
bahsettigin güç kolay kolay çıkmaz...tamemen standart bi araçtan hayatta çıkmaz. kendi arabamdan biliyorum...
0 motorlu 0 turbolu da bi ARL olmadıgı için piyasada o güçler bayaaa bi hayal olur..
belki x bi dynoda o güçleri yakalarsın da bu da demektir ki x bi güç yakaladın :) dd çok farklı adamı intahar ettirir
Biz var şuanda hem de 4 motion.
Üzerindeki yazılımı beğenmediğim için yazılım arayışındayım. Adam gibi yapılıp binilmesini istiyorum.
_muhaRRem
20-05-2014, 16:53
bahsettigin güç kolay kolay çıkmaz...tamemen standart bi araçtan hayatta çıkmaz. kendi arabamdan biliyorum...
0 motorlu 0 turbolu da bi ARL olmadıgı için piyasada o güçler bayaaa bi hayal olur..
belki x bi dynoda o güçleri yakalarsın da bu da demektir ki x bi güç yakaladın :) dd çok farklı adamı intahar ettirir
Benim araba stock 141dd cikti sonea bir yazilimla 174 dd mi ne oldu eyube sor :D
ARL diyoruz ama ASZ değil. Turbolar farklı bildiğin gibi Rauf usta :)
180 çıkmasa bile düzgün bir yazılımla (biraz da cömert bir yazılımla) 170+ dd gayet net çıkar bence.
Eyüpün araba full stok sadece yazılımlıyken 164 mü 168 mi DD çıkmıştı diye hatırlıyorum.
PD150 turbolu PD130 Yazılımı düzeltilmemiş turbo değiştikten sonra, yani yazılım 49va ya göre fakat üzerinde vb turbo var.
http://i906.photobucket.com/albums/ac265/sleithykeithy/img001.jpg
Bu da başka bir örnek.
http://cdn1.bigcommerce.com/server3600/f4487/product_images/uploaded_images/golf-pd-1.9-tdi-150bhp-arl1.jpg
Darkside Developments - Dyno Graph Results (http://www.darksidedevelopments.co.uk/dyno-graph-results/)
Kati iptal edince dp yapinca duman artiyormu aracta? Soyle diyim dumansiz yazilimli bir aracimiz var ornek benim arac.kati iptal etsem cokmu duman atar?
Guncel:),,,
Eyup Duygun
20-05-2014, 17:16
guzel tune ıle cok saglıklı arl den cıkabılır o gucler. rayıfın demek ıstedıgıde bu heralde.
muharremın arabada soft yazılımla 174dd cıkmıstı..
benım kendı full stock ıbızam 159dd cıkmıstı soft oglu soft yazılımla.sonra uzerıne cok ugrasılmıs yazılım ıle 177 dd corsa 1.7 gectı ama olcmedım.
Eyüp konuşalım bir ara yazılım işini aklımdasın.
Öyleyse kusura bakmasın Rauf :)
Ben Baran'ın araba üzerinden konuştum direk tabi :D
tdipower
20-05-2014, 23:13
bazen bu konuyu sessizce okumak çok keyif veriyor :D
Eyup Duygun
21-05-2014, 00:50
Eyüp konuşalım bir ara yazılım işini aklımdasın.
Her zaman yardımcı olurum..
bazen bu konuyu sessizce okumak çok keyif veriyor :D
nasıl yani serdar :D
bende sadece yazılım diye okumusum pardon
yazan arkadas komple eksozlu yazmış tabi eksoz baya bişey katacaktır pd ye
neyse
hadi yapında bizde görek
Herseyo orj pd150 a
Leonum 175 cikti dumansiz katalizor dahil hersey duruyor Zirstock. Ondan onceki pd130 boram yazilim filtre ile katalizor sokuktu aracta 176 vermisti motor yeniydi leonumunda motor yeni ama katalizor cok sıkıyor caraci hissediyorum boraya daha sonra gtb2260vk turbo ozel wg sistemi acik filtre 76 downpipe 7.5 litre cooler egr iptali 60 mm intercooler borulama ortadan qtp egzos yapmıştım aracim tiptironic oldugundan 220 bg civari biniyordum. Leona sadece filtre egzos ve ilerde daha büyük cooler s3 un olabilir
tdipower
23-05-2014, 21:44
deneyimlerini benimle telefonda paylaşanlar var ama buraya yazan yok çok tehlikeli adamlarsınız valla ahahaha :D
Hepsi senin yuzundendir serdar:D
Hazır burada dizel konusu varken sorayım dedim. Emme ve gaz kelebeği temizliği yaptırmak istiyorum. İstanbul içi yer farketmez,uygun fiyata nerede yaptırabilirim ? Sizler nerede yaptırıyorsunuz ? özellikle corsacılara soruyorum bunu onlar çok yaptırıyor diye biliyorum.
Abiler bi şey sormak istiyorum
2007 model 1.4 tdi polo pd motor mu ? 3 silindir mi ? ve kaç beygir acaba ?
Onur Fatih
31-05-2014, 20:31
Pd motor 3 silindir 80 veya 85 hp
1.4 pd tdı motor.3 silindir 1422cc. TR'de 70-75-80hp olarak 3 çeşidi var.PD130'un tek silindir eksiği.Üstteki yoruma ek olarak yazayım 85hp olarak yok.Bazı audi modellerinde 90hp olarak geldi sadece.
Bi şeyler yapsak değer mi sizce abiler ?
Bi şeyler yapsak değer mi sizce abiler ?
SkodaForumdan bir arkadaşta pd75 fabia+boosterperformance yazılım var.Test ettik gayet zevkli bir hale bürünmüş.107hp civarı olmuş tork 230civarıydı sanırım.Kmsi ise 220binde gayet sağlam motor,turbo hala orjinal.Yani yazılımlı 1.6 tdı gibi gitmez ama eğlenceli olur.Stock 1.6 dizellerden iyi gidiyor bence.
Valla gecen ***** yere beyaz bi 1.4tdi polo glmsti tam speclerini bilmiyorum ama yazilim eksoz vardi gbi...cok guzel gdyodu:)
Bu arada bkd motorlarda tiptronic varmi yoksa hepsi dsg mi ?
Bkd lerde 6 ileri dsg geliyor. Hatta vw pd130 yerine pd140 2.0 tdi motora geçmesinin nedeni dsg uyumudur
6 ileri dsg ve bkd hakkında konuşmak istiyorum. Ben okuduklarımı yazayım,fikirlerimi beyan edeyim sizler doğru yanlış düzeltirseniz sevinirim.
Dsg şanzıman 2'ye ayrılıyor
1) 6 ileri kuru tip
2) 7 ileri yağlı tip
7 ileri olanlar şanzıman yağları çok ısındığı için vede yüksek hp değik yüksek tork ta hata veriyorlar diye duydum.
Okuduğuma göre ''dsgnin tork dayanımı düşük 400 ve üzeri torkta kaçırmalar vs oluyor '' diyorlar.
6 ileri tip 7' ileriye göre daha sorunsuz ama bariz şekilde vites atış hızı daha yavaş.Bu vites atış hızı için bişey yapabilirmiyiz ?
Atıyorum bkd pd140 dizel aldık dsg şanzıman ile hard bi yazılım egzoz vs yaptık. ***** bkd'ler 2006dan sonra cr oldu o sebeple en genç bkd 2006 model yani 8 yaşında. 8yaşında dsg sistemi hard yazılımı ve yaklaşık 450nm torku kırmadan,saçmalamadan,yolda bırakmadan gündelik kullanıma uygun şekilde sunabilir mi ?
Yada özel kitleri vs ( uçuk olmayan) hani dayanımı yükseltmek için dsg upgrade kitleri var mı ?
Öncesinde okuduk forumdan bi golf r sahibi dsg kavraması ile çok sorun yaşamıştı. Bizde yaşarmıyız ?
6 ileri dsg ve bkd hakkında konuşmak istiyorum. Ben okuduklarımı yazayım,fikirlerimi beyan edeyim sizler doğru yanlış düzeltirseniz sevinirim.
Dsg şanzıman 2'ye ayrılıyor
1) 6 ileri kuru tip
2) 7 ileri yağlı tip
7 ileri olanlar şanzıman yağları çok ısındığı için vede yüksek hp değik yüksek tork ta hata veriyorlar diye duydum.
Okuduğuma göre ''dsgnin tork dayanımı düşük 400 ve üzeri torkta kaçırmalar vs oluyor '' diyorlar.
6 ileri tip 7' ileriye göre daha sorunsuz ama bariz şekilde vites atış hızı daha yavaş.Bu vites atış hızı için bişey yapabilirmiyiz ?
Atıyorum bkd pd140 dizel aldık dsg şanzıman ile hard bi yazılım egzoz vs yaptık. ***** bkd'ler 2006dan sonra cr oldu o sebeple en genç bkd 2006 model yani 8 yaşında. 8yaşında dsg sistemi hard yazılımı ve yaklaşık 450nm torku kırmadan,saçmalamadan,yolda bırakmadan gündelik kullanıma uygun şekilde sunabilir mi ?
Yada özel kitleri vs ( uçuk olmayan) hani dayanımı yükseltmek için dsg upgrade kitleri var mı ?
Öncesinde okuduk forumdan bi golf r sahibi dsg kavraması ile çok sorun yaşamıştı. Bizde yaşarmıyız ?
-6ileri yağlı tip
7ileri ise kuru tip ve aynı zamanda 7 ilerinin fazla torka dayanıklı bir modeli daha var 2.0 tdı tiguanda kullanılıyor ve bir kaç modelde daha.
-2.0 TDI ise 2008den sonra CR oldu.2006 değil.2008 yılında hem pd hem cr motorlar mevcut.Genelde 2008'in 2. yarısında geldi CR ler.
-6ileri yağlı tip
7ileri ise kuru tip ve aynı zamanda 7 ilerinin fazla torka dayanıklı bir modeli daha var 2.0 tdı tiguanda kullanılıyor ve bir kaç modelde daha.
-2.0 TDI ise 2008den sonra CR oldu.2006 değil.2008 yılında hem pd hem cr motorlar mevcut.Genelde 2008'in 2. yarısında geldi CR ler.
Yağlı kuru karışmış düzelttim. Peki 6 ileriler 7ler gibi hızlı vites atamıyor onun bi çözümü (retard süresiyle oynamak vs) gibi bir çözümü var mı ?
Bide 6 ileri olan kavramayı yedi bitirdi diyelim.Bize kavrama kaç liraya patlar masraf olarak ?
Yağlı kuru karışmış düzelttim. Peki 6 ileriler 7ler gibi hızlı vites atamıyor onun bi çözümü (retard süresiyle oynamak vs) gibi bir çözümü var mı ?
Bide 6 ileri olan kavramayı yedi bitirdi diyelim.Bize kavrama kaç liraya patlar masraf olarak ?
6 ileri ile 7 ileri arasında atış hızı olarak çok aşırı bir fark yok. 6 ilerileri dsg yazılımı ile hızlandırmak mümkün ama tabi bu işlemi yapıyorsanız büyük olasılıkla motorda da yazılım olacaktır yani 350 nm ye göre tasarlanmış şanzımana 420 nm civarı güç vereceksiniz, bir de üstüne atış hızını artırmak sağlıklı olur mu bilemem hele ki en genci 6 yaşında olan araçlarda. Dsg yazılımı yapanlar tabikide daha iyi bilir sonuçta yağ basıncı vs de artıyor yazılımla ama ben olsam göze almazdım.
6 ilerilerin kavraması 7 ileriye göre daha sağlam yağlı tip olduğu için, ama esas ömrünü belirleyen kullanım şekli oluyor. Fiyatları hakkında bir bilgim yok ama ucuz olmadığı kesin :)
Onur Fatih
01-06-2014, 14:27
Yüksek tork kavramada illa ki problem yaratır ki yazılımsız olarak kullanılan 2.0 tdi dsg ler hakkında bile oldukça sorun yaşayanlar var
Bence en güzeli düz vites. Yazılım egsozla bilinçli kullanıldığı sürece sorun yaşamazsınız debriyajla ilgili. Çok hard kullananlar içinde oem set yerine bronz debriyajla kökten çözebilirsiniz sorunu. Dgs de böyle bi seçenek yok malesef
CasabLanca
01-06-2014, 17:36
Valla gecen ***** yere beyaz bi 1.4tdi polo glmsti tam speclerini bilmiyorum ama yazilim eksoz vardi gbi...cok guzel gdyodu:)
Anıl'ın polosu remaps yazılımlı gidişi sesi süper
Onur Fatih
11-06-2014, 01:13
Konu neden cok sessiz hani nerdeyiz :)
aspensilber
11-06-2014, 12:39
gereksiz yere yeni konu açmak istemem acaba 1.6 90 hplik polosu olan ve oynamış birisi var mı?
Onur Fatih
11-06-2014, 18:41
gereksiz yere yeni konu açmak istemem acaba 1.6 90 hplik polosu olan ve oynamış birisi var mı?
polo gti ile yürüyen var yeter mi :)
tdipower
11-06-2014, 22:51
Konu neden cok sessiz hani nerdeyiz :)
fırtına öncesi sessizlik olabilir
fırtına öncesi sessizlik olabilir
Aynen niye acaba :D
Onur Fatih
13-06-2014, 00:01
Meraklandik simdi :)
Eyup Duygun
13-06-2014, 00:44
Beyler arabamı 1-2 hafta satılık ılanını hızlandırıyorum..Istedıgım bır arac buldum yada r56 mınısı olan varsa takasda ederım :)
Gelenle pazarlık ederım.Guzellık yapıcam..
http://www.techturkey.com/forum/otomobiller/183100-400hp-pd130-ibiza-satilik.html
Arl pd150 leonumun turbosunu degisecegim farkli bi platformdan trubo dusunmuyorum 230 240 stabil goturebilecek hybrid bi turbo olabilir 1756 gibi. Nereden temin edebilirim acaba. Elimde bi bosta 1749 var donusturebilinirmi ?
Arl pd150 leonumun turbosunu degisecegim farkli bi platformdan trubo dusunmuyorum 230 240 stabil goturebilecek hybrid bi turbo olabilir 1756 gibi. Nereden temin edebilirim acaba. Elimde bi bosta 1749 var donusturebilinirmi ?
1756 çok sağlıklı olmaz uzun vadede senin ilacın 2260 diğer seçeneklerle vakit harcama boşa.dönüşüm işi sıkıntılı bidefa tak başın ağrımasın
2260 gtb mehmet gazıhanda bir tane boşta var idi daha degişk birsey bakar isen tdi power serdar da var diye biliyorum
Deniz merhaba,
bulabilirsen 17/22 tavsiye ederim. Hiçbir yeri değiştirme derdin olmayacak direk 17/49 u söküp onu takacaksın.
Benim İbiza 'nın turbosundan, Yasin 'e de sorabilirsin kullanmıştı. O da tavsiye edecektir.
1756 çok sağlıklı olmaz uzun vadede senin ilacın 2260 diğer seçeneklerle vakit harcama boşa.dönüşüm işi sıkıntılı bidefa tak başın ağrımasın
Kesinlikle 2260 daha iyi olacaktir borama takmistim ancak intercooler ve egzoscyaglama fln masraflar artacak o kadar butcem de yok malesef :( gundelik 230 bg civarlari verebilecek bi turbo olursa süper olur
Deniz merhaba,
bulabilirsen 17/22 tavsiye ederim. Hiçbir yeri değiştirme derdin olmayacak direk 17/49 u söküp onu takacaksın.
Benim İbiza 'nın turbosundan, Yasin 'e de sorabilirsin kullanmıştı. O da tavsiye edecektir.
Haci 1722 sonradan yapılmamı yani 1749 un donusturulmus seklimi hazirmi ? Eger hazirsa nerden alabilirim tr de elimde bosta mili kirik 1749 var o degerlenirse muhtesem olur
17/22 hybrid yerine 2056 veya 2060 bakın derim 2260 fazla gelir derseniz eğer..
:icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup: :icon_tup::icon_tup::icon_tup:
Haci 1722 sonradan yapılmamı yani 1749 un donusturulmus seklimi hazirmi ? Eger hazirsa nerden alabilirim tr de elimde bosta mili kirik 1749 var o degerlenirse muhtesem olur
Ege Turbo Arda ile görüş yardımcı olacaktır.
17/22 hybrid yerine 2056 veya 2060 bakın derim 2260 fazla gelir derseniz eğer..
Bu turbolarda flansli takilmaso gerrkiyor ve bi cok parca degisecek sekilde turbo giris cikis egzos yaglama intcooler borulari. Malesef maliyeti beni aşıyor oda
tdipower
25-06-2014, 00:35
al tak yapayım diyorsanız hybrid için yardımcı olurum
bektas_talay
29-06-2014, 22:32
selamlar saygılar... polo gti ımı satıcam sattığım an kafamda olan jetta 1.9 pd 105 hp aracı almak istiyorum gelelim şimdi sorulara :)
1- 105 liğe 2260 takmak istiyorum
2- %160 enjektör - egzantrik - cooler - eksoz standart biçimde olucak 2260 yerine 1749 nasıl olur olursa 1749 hybrid nasıl olur ?
3- 105 liğin üst kapak falan sorun yaratırmı duyduğuma göre krank farklı imiş 150 liklerden motor içi yapmaya gerek varmı ?
amacım şöyle 250 hp verse kafi polo gti ı aratmasın bana :)
tabi debriyaj volan vs set olarak alıcam bütce 12 tl falan var ayıracağım araca.
jetta da kararlı olduğum için 1.9 105 de ısrarcıyım başka araç istemiyorum 2.0 cr bakmıyorum
Mehmet Gazihan
30-06-2014, 10:47
%160 çok büyük , %80le 250hp ideal. GT22 2bar bi ömür bin..
250hp için motor içi önemli değil.
selamlar saygılar... polo gti ımı satıcam sattığım an kafamda olan jetta 1.9 pd 105 hp aracı almak istiyorum gelelim şimdi sorulara :)
1- 105 liğe 2260 takmak istiyorum
2- %160 enjektör - egzantrik - cooler - eksoz standart biçimde olucak 2260 yerine 1749 nasıl olur olursa 1749 hybrid nasıl olur ?
3- 105 liğin üst kapak falan sorun yaratırmı duyduğuma göre krank farklı imiş 150 liklerden motor içi yapmaya gerek varmı ?
amacım şöyle 250 hp verse kafi polo gti ı aratmasın bana :)
tabi debriyaj volan vs set olarak alıcam bütce 12 tl falan var ayıracağım araca.
jetta da kararlı olduğum için 1.9 105 de ısrarcıyım başka araç istemiyorum 2.0 cr bakmıyorum
laaaa
%160 ı 5sec koşan araba takmıyor
sen hayırdır :D
bektas_talay
30-06-2014, 12:16
%160 çok büyük , %80le 250hp ideal. GT22 2bar bi ömür bin..
250hp için motor içi önemli değil.
2.0 140 cr için ne diyosun peki Mehmet abi?
laaaa
%160 ı 5sec koşan araba takmıyor
sen hayırdır :D
Almışken en iyisini alak dedim ahhaha :D
Mehmet Gazihan
30-06-2014, 12:29
2.0 140 cr için ne diyosun peki Mehmet abi?
250hp için PD daha az para harcatır, daha sağlam olur..
Eyup Duygun
30-06-2014, 13:40
Egz falan 250hp ıcın gereksız oglu gereksız.Cok kalıtelı bır cooler ve manıfoldla beraber gt22 2 bar 10 sene basar.
pd 105 dsg yuklendiginde dsg nin en ust limiti nedir?
250hp gibi dsg dayanir mi diye soracam da torku kac oluyor bilmedigimden hp baz alarak soruyorum.
pd130 debriyaj ne kadar güce dayanır ? sachs mı daha iyi luk mu? y.dışında genelde sachs kullanıldığını goruyorum pd lerde nedense
Gul gibi focusu sat
Yag yakan gti al
Sonra tekrar dogru yolu bul
Bunada sukur :)
arkadaşlar yarın egzosu yaptırıcam,60 lık dp - 60 lık boru ve 60 lık son susturucu yaptırıcam,tavsiye ve onerısı olan varsa yazarsanız sevinirim
Arkadaşlar yok mu önerisi ya da tavsiyesi olan?
PD130 TDİ araba korumaya alıyor gitmiyor stop edip çalıştırınca düzeliyor sıkıntı nedir bilen var mı?
Eyup Duygun
07-07-2014, 14:42
arkadaşlar yarın egzosu yaptırıcam,60 lık dp - 60 lık boru ve 60 lık son susturucu yaptırıcam,tavsiye ve onerısı olan varsa yazarsanız sevinirim
Biraz daha ayrıntı verirsen aracınla ılgılı yardımcı olabilirim..
ErenDurmus
07-07-2014, 14:48
PD130 TDİ araba korumaya alıyor gitmiyor stop edip çalıştırınca düzeliyor sıkıntı nedir bilen var mı?
Sabit gaz uzun süre gidildiğinde yapabilir , yada anlık fazla basınç oluyorsa da korumaya alabilir .
Bilgisayara bağlatırsanız, araç kaydetmiştir ne olduğunu. Yüzde 90 da overboost condition, yani fazla turbo basıncıdır. Tekrar tekrar korumaya alıyorsa mutlaka baktırın
tdipower
08-07-2014, 00:14
2000 km kullanılmış sıfır gibi gtb2563vk turbo var arkadaşlar turbo büyütmeyi düşünenler pm atın lütfen..
Wheel ölçülerini vereyim, 300hp üfler uygun setup ile.
gtb 2260 > 60mm - 44mm
gtb 2563 > 63mm - 47mm
Turbo basınç sensoru olması lazım,aynısı başımıza gelmişti.çıkması 50lira falandı
arkadaşlar aracıma acil 8-9 lt tek taraflı intercoler arıyorum...
Eyup Duygun
08-07-2014, 01:23
2000 km kullanılmış sıfır gibi gtb2563vk turbo var arkadaşlar turbo büyütmeyi düşünenler pm atın lütfen..
gtb 2260 > 60mm - 44mm
gtb 2563 > 63mm - 47mm
seytanda durtmuyor degıl belkı bakarsın nossuz 8.xx e ınerız :)
daha önce yazmıştım turbo alt devirlerde miyavlama yapıyor gibi ses geliyor diye video da koymuştum. sorunu bulduk. spiral değişimi yaptırmıştık sanırımki spiralin yapısından dolayı bu ses geliyor çünkü eniştemin 320d yede egzoz spirali değiştirdik ondada miyavlama başladı:)
gtb 2260 > 60mm - 44mm
gtb 2563 > 63mm - 47mm
hayırlı işler ;)
Arkadaşlar pd130-pd140-pd150 bu motorların hepsi aynı sağlamlıkta mı?
Pd 140,130 dan daha mı iyi mesela?
Ve pd140-150 motorlar hangi arabalarda var?
Anlaşılan bu konuda tsi konusu gibi.
Mehmet Gazihan
12-07-2014, 15:18
PD150 - 160 motorlarda yapısal bazı farklılıklar var. Kapak saplamaları daha başarılı v.s.
Old Leon Toledodan Çıkar Golf4 de de var.
PD140 2.0 TDI dır. 1.9 lar 130-150-160 olarak gider.
PD150 - 160 motorlarda yapısal bazı farklılıklar var. Kapak saplamaları daha başarılı v.s.
Old Leon Toledodan Çıkar Golf4 de de var.
PD140 2.0 TDI dır. 1.9 lar 130-150-160 olarak gider.
Anladım teşekkür ederim Mehmet abi.
Peki internette satılık olan 2.0 TDİ Jetta ve Golf modellerinde PD motor ile CR motoru nasıl ayırabiliriz? İlan açıklamalarında yazmıyor,ilana bakıp anlamamız mümkün değil sanırsam dimi?
2008 den sonra hepsi cr. Digerleride motor kodundan anlasiliyor sanirim tam kodlari bilmiyorum biraz arastiri ver
Mehmet Gazihan
12-07-2014, 15:44
Anladım teşekkür ederim Mehmet abi.
Peki internette satılık olan 2.0 TDİ Jetta ve Golf modellerinde PD motor ile CR motoru nasıl ayırabiliriz? İlan açıklamalarında yazmıyor,ilana bakıp anlamamız mümkün değil sanırsam dimi?
Motor kodu en net sonucu gösterir..
VAG grubu bu hususta çok fazla süpriz dolu..
2008 den sonra hepsi cr. Digerleride motor kodundan anlasiliyor sanirim tam kodlari bilmiyorum biraz arastiri ver
Motor kodu en net sonucu gösterir..
VAG grubu bu hususta çok fazla süpriz dolu..
Anlaşıldı cevaplar için çok teşekkür ederim.
erhanarici18
13-07-2014, 17:47
hangi motor kodu hangisi bunu nerden bulabiliriz bi liste şeklinde varmı bu motor bu kadar hp diye
mesela arl=pd150 asz=?
en azından her satıcıdan motor kodunu isteyebilirim
ayrıca motor kodları her markada aynı mı
mesela arl pd150; golf bora leon toledo hepsinde aynımıdır
TDİ logosunda gri, tek kırmızı, iki kırmızı, 3 kırmızı gücü belli edermi
hangi motor kodu hangisi bunu nerden bulabiliriz bi liste şeklinde varmı bu motor bu kadar hp diye
mesela arl=pd150 asz=?
List of Volkswagen Group diesel engines - Wikipedia, the free encyclopedia (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Volkswagen_Group_diesel_engines#1.9_R4_TDI _PD_43-118kW)
Bütün kodlar burda yazıyor hangi araçlardan ne çıktığına dair,
TDi logosundaki kırmızı doğru gösteriyor fakat değiştiren bol kırmızılı takanları da gördük :)
ASZ, BLT > fwd pd130
ARL, BTB > pd150
2005 5 ve 6. aylarda kodlar A serisinden B serisine döndü genelinde. O yüzden farklılık. Motorlar aynı yoksa. Bir de ASZ de o meşhur uzun şanzıman varken BLT lerde genellikle daha kısası oluyor.
Onur Fatih
15-07-2014, 16:46
yok mu satılık pd130 bora,golf :D
mesela arl=pd150 asz=?
satıcılar da bilmiyor motor kodunu :) o şekilde attığın mesajlara cevap alamayabilrsin . %90 böyle. bilinçli kullanıcı / temiz araç bulmak lazım, oda yüksek fiyat demek.
biri bana bi golf 3 için '' her isteyene motor kodu mu vercem, 130 beygir bu passat motoru'' demişti.bunun dışında '' motor kodu ne ? '' gibi cevaplar vs vs
erhanarici18
15-07-2014, 18:10
satıcılar da bilmiyor motor kodunu :) o şekilde attığın mesajlara cevap alamayabilrsin . %90 böyle. bilinçli kullanıcı / temiz araç bulmak lazım, oda yüksek fiyat demek.
biri bana bi golf 3 için '' her isteyene motor kodu mu vercem, 130 beygir bu passat motoru'' demişti.bunun dışında '' motor kodu ne ? '' gibi cevaplar vs vs
hadi bilmiyoda ruhsata bakıp söylemekte mi zor
sen gene iyi cevaplar almışsın :D daha beterleri geldi
murat çelik
15-07-2014, 20:34
Var cordoba olurmu pd 300 dahası yolda :D
Onur Fatih
15-07-2014, 20:37
Var cordoba olurmu pd 300 dahası yolda :D
Abi seati seviyorum ama satarken zorlandim cok :) cordoba ufak kalir toledodan sonra ben agir basli biseyler istiyorum :)
Boldenon
15-07-2014, 20:53
Abi seati seviyorum ama satarken zorlandim cok :) cordoba ufak kalir toledodan sonra ben agir basli biseyler istiyorum :)
bence yine toledo ya da siyah bi bora bulursan dadından yinmez. bu ara çok çekici geliyor siyah boralar. basıklık ve jant ikilisi güzel gösteriyor
Onur Fatih
15-07-2014, 21:50
bence yine toledo ya da siyah bi bora bulursan dadından yinmez. bu ara çok çekici geliyor siyah boralar. basıklık ve jant ikilisi güzel gösteriyor
Abi sabahtan beri bakiyorum pd130 bora manuel yok. Golf var bi kac tane onlar ucuk yazmis. Agustosa kadar beklemeyi dusunuyorum :)
erhanarici18
15-07-2014, 22:04
pd130 bora nın hakkı nedir sizce
km150 160 binde
ayrıca ilanlarda pd150 golf var dibim düştü valla :D
Boldenon
15-07-2014, 22:11
Abi sabahtan beri bakiyorum pd130 bora manuel yok. Golf var bi kac tane onlar ucuk yazmis. Agustosa kadar beklemeyi dusunuyorum :)
valla bence leonlarada bak. çok güzel şu mk1 ler :)
Onur Fatih
15-07-2014, 22:12
150-160 binde kalmamistir ama 200k yi gecmemis bi boranin hakki 26 bence
Boldenon
15-07-2014, 22:14
150-160 binde kalmamistir ama 200k yi gecmemis bi boranin hakki 26 bence
aynen 24-26 arası gideri var
Onur Fatih
15-07-2014, 22:20
valla bence leonlarada bak. çok güzel şu mk1 ler :)
Abi oyle de adamlarin hepsi arabanin kiymetli oldugunun farkinda :) boralarda benim gozum :D
Ya bu pd lerin hepsi 150-200k civarı,problem olmaz dimi motor açısından Onur Fatih?
aracın bakımları düzgün yapıldıysa yağı vs.. sıkıntı olmuyor pek.her motor için geçerli bu zaten ama pd sağlam bi motor.
mami_makinen
16-07-2014, 01:17
2004 golf var 2 parça boyalı 205000 km de
Onur Fatih
16-07-2014, 01:27
pm attım.....
Onur Fatih
17-07-2014, 20:21
otomatik pd 130 lar hakkında bilgisi olan var mı nasıldır ne değildir :)
erhanarici18
17-07-2014, 20:35
otomatik pd 130 lar hakkında bilgisi olan var mı nasıldır ne değildir :)
kardeşim bi tanıdığımda pd130 leon var nette ilanı vardı kalkmış
arkadaş babasına aldı bi kaç yıldır biniyo orjinal 150binlerde ben niyet ettim ama bütçeyi aştı bebekler bebeği temiz bi araç asz motor 6 ileri ilgilenirsen görüştüreyim
Sadık Özyer
17-07-2014, 20:36
PDler ve CR ler arasındaki fark ne ? PD ler enjektöre pompa CR ler 4 enjektör bir pompa mı ?
Onur Fatih
17-07-2014, 20:54
kardeşim bi tanıdığımda pd130 leon var nette ilanı vardı kalkmış
arkadaş babasına aldı bi kaç yıldır biniyo orjinal 150binlerde ben niyet ettim ama bütçeyi aştı bebekler bebeği temiz bi araç asz motor 6 ileri ilgilenirsen görüştüreyim
Siyah olan leon sanirim bende goremiyorum nette son ne istiyorlar pm alsam zahmet olmazsa :)
Boldenon
17-07-2014, 21:04
PDler ve CR ler arasındaki fark ne ? PD ler enjektöre pompa CR ler 4 enjektör bir pompa mı ?
pd lerde pompadanher enjektöre ayrı hat gidiyor. cr yani common rail olanlarda tek hat çıkıp 4 e bölünüyor. veya silindir sayısına
erhanarici18
17-07-2014, 21:38
Siyah olan leon sanirim bende goremiyorum nette son ne istiyorlar pm alsam zahmet olmazsa :)
mesaj kutun dolu
Onur Fatih
18-07-2014, 02:42
temizledim.
yok mu pd lerdeki otomatik hakkında bilgisi olan :)
tdipower
18-07-2014, 02:52
onur ne bilgisi istiyorsun?
Onur Fatih
18-07-2014, 03:07
onur ne bilgisi istiyorsun?
abi vites geçişleri tüketimi sorunsuzluğu hakkında
az bişey gıdıklasak tatmin eder mi yazılımla vs
tdipower
18-07-2014, 03:12
tüketim fazla oluyor biraz manuele göre yazılımla baya keyifli olur konforlu binersin
Onur Fatih
19-07-2014, 16:52
anladım abi bi tane var otomatiği zaten ilanlarda o da içime sinmedi bakıyoruz işte :)
Onur Fatih
25-07-2014, 04:10
Pd105 boralar var mi 2004-2005 pasific donanimlara bakiyorum motorun ustunde kapak farkli biraz eski tip pompali degil galiba birde bunlarin sanzimani nasil oranlari vs
Onur Fatih
28-07-2014, 17:19
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-pd-130-luk-6-ileri-tdi-farkli-olmak-isteyene-173509012/detay)
aracı ciddi düşünüyorum fiyat fazla mı ederi nedir :)
Pd105 boralar var mi 2004-2005 pasific donanimlara bakiyorum motorun ustunde kapak farkli biraz eski tip pompali degil galiba birde bunlarin sanzimani nasil oranlari vs
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-pd-130-luk-6-ileri-tdi-farkli-olmak-isteyene-173509012/detay)
Pasific lerin hepsi 90 lık diye biliyorum ben ama yanılıyor da olabilirim ama alayı VP idi gördüklerim bugüne kadar.
İlandaki Bora ise fiyatı normal seviyede bence.
Onur Fatih
28-07-2014, 19:12
Pasific lerin hepsi 90 lık diye biliyorum ben ama yanılıyor da olabilirim ama alayı VP idi gördüklerim bugüne kadar.
İlandaki Bora ise fiyatı normal seviyede bence.
Valla ne bileyim adamlar ayni bloga cesit cesit motor cikarmislar :)
Satarken zarar etmek istemiyorum fiyat guzel de model yili dusuk geldi
Boldenon
28-07-2014, 20:40
araç temiz ve düzgün görünüyor. tampon içindeki cooler a bakılırsa birazda modifiye var sanırım. ben 25 e kadar veririm. tabi sıkı bir incelemeden sonra.
Onur Fatih
28-07-2014, 22:37
araç temiz ve düzgün görünüyor. tampon içindeki cooler a bakılırsa birazda modifiye var sanırım. ben 25 e kadar veririm. tabi sıkı bir incelemeden sonra.
Abi buyuk coler var turbosunda islem var pall vs buyutulmus benim elimde zaten gtb2260vk var su an alirsam direk onu takicam. 25 e kadar dusmuyor herif iste :)
Biraz daha zorlayacagim bakalim.
birde aracin sahibi 2,5 tdi t5 lerin enjektorunu takmis buna ne derece dogrudur soyledigi bilgisi olan var mi
Boldenon
28-07-2014, 23:09
ben direk uyacağını hiç sanmam o enjektörlerin. bu motorun ihtiyacı büyük turbo ki o sende var. cooler hazır büyük. e birde firad nozzle alırsın 10 numara olur. kompresyon testi yapmadan alma derim.
Onur Fatih
28-07-2014, 23:49
zaten direk kompresyona sokarım :) araç sahibi bugün whatsap tan aracın detaylı tüm resimlerini attı koltukların vs en ufak nokta kusur yok direksiyon vites topuzu tertemiz.
eğer ağustosun 20 sine kadar satılmazsa nasip olursa 21in de gidip bakıcam. Satılırsa da kısmet diyelim o zamana kadar almam lazım.
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2003-model-comfortline-1.9-tdi-150-beygir-172192644/detay) fatih golf düşünür isen bir bak istersen bu araca bir tanede izmirde 110 luk var onun fiyatı daha uygun Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-sahibinden-cok-temiz-golf-comforline-158610440/detay) izmirdekide bu
Onur Fatih
29-07-2014, 19:54
Abi ben pd ariyorum golf 4 ler cok hosuma gitmiyor. Bora ve toledo oncelikle bakalim 15 gune kadar bulamazsam ve diger sayfadaki arac satilmazsa gidip bakicam ona bir
erhanarici18
01-08-2014, 16:10
arkadaşlar sonunda pd130u aldım kartal civarında oturuyorum
bu pd'lerden anlayan usta varmı bu civarda; motor durumu, turbonun durumu, cooler'ın, enjektörlerin durumunu vs. vs. kontol edecek gerekirse değişimini bakımını yapacak iyi bi usta usta arıyorum
Ben pendikte oturuyorum ustamda burda iyi ustadir kardesimin eski calistigi servis. Karci oto ucevler de.yusuf usta var kadir gonderdi dersen yardimci olur dukkan yogunluguna gore.
erhanarici18
01-08-2014, 17:06
Ben pendikte oturuyorum ustamda burda iyi ustadir kardesimin eski calistigi servis. Karci oto ucevler de.yusuf usta var kadir gonderdi dersen yardimci olur dukkan yogunluguna gore.
bayaa yakın bana kurfalı'dayım zaten en kısa zamanda gidiyim
pazar günleri açık mı
Pazar kapali.pd130.kullanici olarak bende sunlari soyliyim.enjektorlerin net durumu ve turbonun net durumu sokulmeden anlasilmaz.pcye baglanir enjektor degerleri kontrol edilir turbo icinde otme vs yoksa cekistede sorun yoksa sokturmeye degmez. Diger seyler on takimdi bilmem neydi hepsini yusuf soyler.sen passatci kadirin selami var dersin.uzun boylu zayif ama gobekli gozluklu arkadas.iscilik fiyatlari sanayide dukkana oranla birazcik yuksek olabilir onunda sebebi orasi servis mantigi ile calisiyor herseyin kaydi tutuluyor vs
erhanarici18
01-08-2014, 17:23
şimdilik arabanın sorunlarını döksün yeter bana arabada ne olduğunu bilelim en kısa zamanda hepsini yaptırırz
ara sıra basıyoruz kör topal gitmeyelim :)
Oyle tabi trigerdi vs vs cikar hepsi
Onur Fatih
01-08-2014, 18:53
Bende yarin ferdi abinin leona bakmaya gidicem hayirlisi bakalim :)
şimdilik arabanın sorunlarını döksün yeter bana arabada ne olduğunu bilelim en kısa zamanda hepsini yaptırırz
ara sıra basıyoruz kör topal gitmeyelim :)
Pd130 bora guzeldir hayirli oksun dostum. Enjektor degerleri makinede anlasilir. Turbo ise pek belli etmeyrbiliyor km durumuna gore degisir otmesi kotu durumda olduğunu da gostermez balans yapmis olabilir filtreden gelen ufakta olsa parclar zamanla balansi arttiriyor onemli olan milin asinmamis olmasi zamaninda bakim yapilmasi cok cok onemli. Kafam rahat olsun derseniz turbo gobegini sifir alip takin sifir sekilde binin
erhanarici18
01-08-2014, 22:24
Pd130 bora guzeldir hayirli oksun dostum. Enjektor degerleri makinede anlasilir. Turbo ise pek belli etmeyrbiliyor km durumuna gore degisir otmesi kotu durumda olduğunu da gostermez balans yapmis olabilir filtreden gelen ufakta olsa parclar zamanla balansi arttiriyor onemli olan milin asinmamis olmasi zamaninda bakim yapilmasi cok cok onemli. Kafam rahat olsun derseniz turbo gobegini sifir alip takin sifir sekilde binin
abi genel kontrol yapalımda ileride daha büyük dert açmasın almancı amcadan aldık aracı 2011 den beri yapılan bakımların listesi elimde ama turboyla ilgili bi bakım yok makinaya bağlayalım enjektörleri görelim kompresyon testine sokalım bi kaç arkadaş turboda üfleme yok dedi ama ustası bi görsün şanzımana bi bakılsın cooler'da hortumlarda borularda kaçırma varmı vs vs
bu arada KM 160K
kardeşim inş anlaşırsınız benim adımı ver forumdan olduğunu söyle bastır biraz
borayı almaya beraber gittiğim bi arkadaşım vardı arabasından soğudu resmen (1.4 cordoba 75lik) şu an satıyo satarsa ciddi düşünüyodu leonu artık kime niyet kime kısmet
Boldenon
01-08-2014, 23:16
hadi hayırlısı :)
Mehmet Gazihan
02-08-2014, 05:33
arkadaşlar sonunda pd130u aldım kartal civarında oturuyorum
bu pd'lerden anlayan usta varmı bu civarda; motor durumu, turbonun durumu, cooler'ın, enjektörlerin durumunu vs. vs. kontol edecek gerekirse değişimini bakımını yapacak iyi bi usta usta arıyorum
Hayırlı olsun.
Pendik Sanayide Fatih Usta TDI dan anlar... 532 403 67 64
erhanarici18
02-08-2014, 20:23
Hayırlı olsun.
Pendik Sanayide Fatih Usta TDI dan anlar... 532 403 67 64
abi sanada yazılım için uğrayacağım biraz laflarız
Bora almak istiyorum ama kesinlikle bora ve dizel olucak ayrıca modifiye de edicem fakat 16.000 tl param var bu paraya da yalnızca 110 luk tdi lar oluyor
öğrendiğim kadarıyla da bu motor modifiyeye pek uygun değil daha önce işlem yapanlar var mı ? Ne kadar güç elde edilebilir ? Maliyet ne civarda olur Başka araç mı baksam ? Pd bulabilirsem 250 hp ye kadar bi güç düşünüyordum fakat bunda ne olur hiç bilmiyorum
İki gün önce şahin doğan bakarken şimdi bunlara takılıyorum :D
Onur Fatih
10-08-2014, 11:30
Bulamazsin o paralara bora bosuna bakma :)
Bulamazsin o paralara bora bosuna bakma :)
Suan da bu paraya ve 1-2 ustune bir suru arac var ***** sitede ama demek istediğin temizini mi bulamayiz alternatif ne olur peki toledo da var mi pd ?
Trance-R
10-08-2014, 12:04
aracı alırsın, alamazsın diyen olmaz kesinlikle.
Önemlisi, aracı aldıktan sonra yapabileceğin bakım masrafları olucaktır.
16'lık araç, bir çok yönden (-) durumdadır. Turbo, enjektör, motor durumu araçların iyi baktırılmalıdır. bu fiyatlardaki BORA'lar için diyorum :)
yürüyen aksam, kaporta durumu, kaza durumları bakılıp alınmalı.
birde, daha önceki bakım durumu ? ..
16'lık BORA yerine alternatif araçlar bakılmalı diye düşünüyorum.
Bora almak istiyorum ama kesinlikle bora ve dizel olucak ayrıca modifiye de edicem fakat 16.000 tl param var bu paraya da yalnızca 110 luk tdi lar oluyor
öğrendiğim kadarıyla da bu motor modifiyeye pek uygun değil daha önce işlem yapanlar var mı ? Ne kadar güç elde edilebilir ? Maliyet ne civarda olur Başka araç mı baksam ? Pd bulabilirsem 250 hp ye kadar bi güç düşünüyordum fakat bunda ne olur hiç bilmiyorum
İki gün önce şahin doğan bakarken şimdi bunlara takılıyorum :D
adam 30 mılyara araba bulamıyo bence sen 110 luk tdı al yazılım yap keyfını sur daha fazlasınıda ısteme :)
adam 30 mılyara araba bulamıyo bence sen 110 luk tdı al yazılım yap keyfını sur daha fazlasınıda ısteme :)
Mantikli :D
Ya da benzinliye yonelicem yay jant gezicez
Onur Fatih
10-08-2014, 14:39
Toledo da bulamazsin boraya hic bakma les arabalarla karsilasirsin biraz daha zorlarsan olabilir
sadece yazilimla keyifli oluyorlar
Mehmet Gazihan
11-08-2014, 16:13
abi sanada yazılım için uğrayacağım biraz laflarız
Herzaman beklerim.
Araba bakmaya devam ederken bugun 1.4 pd tdi gördüm bu motor da fabrika çıkışı forget ise 1.4 tdi fabia lara yönelicem.
Bilgi sahibi olan var mı ?
yukcell88
15-08-2014, 08:45
Bak yaa... Ben de bu araçları niye göremiyorum hiç ilanda diyordum :) Techturkey içinde dolaşıyormuş, kapalı pazar oluşturmuşsunuz maşallah :) Hayırlısı olsun Onur'cum. pd 130 candır, tabi oynandıktan sonra :bravo:
Arkadaslar aracimi satiyorum bilginiz olsun.
Vag 1.9 lar çok sağlam makinalardır. Yüklenin yüklenebildiğinizkadar :D
Onur Fatih
17-08-2014, 01:57
Kadir abi whatsaptan yazsana arabayi bana?
Pd105 5 ileri olanlarin sanzimani kacta bitiyor 5 in sonu kac? Caddylerdeki sanzimandan bahsediyorum bilgisi olan var mi
tdipower
17-08-2014, 12:03
o şanzıman kısa onur
Onur Fatih
17-08-2014, 12:16
o şanzıman kısa onur
Kadranda 230 yapar mi abi
murat çelik
17-08-2014, 12:32
Yapar devir çevirmen lazım
Onur Fatih
17-08-2014, 13:45
Anladim murat abi
Bi leon buldum yarin bakmaya gidicem pd105 bakalim bi yarin yazarim 130 bulamadik
Anladim murat abi
Bi leon buldum yarin bakmaya gidicem pd105 bakalim bi yarin yazarim 130 bulamadik
Kadranda 4500 rpm de 220 görüyor Leon 1P 1.9 TDi..
Onur Fatih
17-08-2014, 15:39
Iyiymis o zaman biraz daha donse 230u gecer sanirim
erhanarici18
17-08-2014, 20:52
Kadranda 4500 rpm de 220 görüyor Leon 1P 1.9 TDi..
boranın şanzıman farklımıydı
4000de 220 gördüm ben
http://i.hizliresim.com/q9Nrlq.jpg
Onur Fatih
17-08-2014, 21:42
Bora 6 ileri
erhanarici18
17-08-2014, 21:52
Bora 6 ileri
pardoonn...
130luk leondan bahsediyosunuz sandım
ferdinin leonu naptın kardeşim olmadı mı
Onur Fatih
17-08-2014, 23:34
pardoonn...
130luk leondan bahsediyosunuz sandım
ferdinin leonu naptın kardeşim olmadı mı
Yok ufak bir mebla yuzunden anlasamadik arabayi inceledim guzel masallah
105 leon ve pd bora buldum carsamba sonuclanacak bugun borayi gordum sali gece abtalyaya gidiyorum bakalim olmazsa leona bakicam
erhanarici18
18-08-2014, 11:47
Yok ufak bir mebla yuzunden anlasamadik arabayi inceledim guzel masallah
105 leon ve pd bora buldum carsamba sonuclanacak bugun borayi gordum sali gece abtalyaya gidiyorum bakalim olmazsa leona bakicam
bende o antalyadakini tavsiye edicektim
2000 model olan dimi
Onur Fatih
18-08-2014, 12:48
Evet antalyadakinden bahsediyorum biletimi falan aldim bakalim yarin gece biniyorum.
araba gumruk girisli km si orj 4 cam manuel. Almanyanin ikliminden dolayi bu sekilde yapmis olabilirler dijital klimada var ama araba trendline gibi duruyor. Zaten araci satan kiside almancidan almis almanci tr ye sokmus bunu 2. Sahibi oluyor.
Fotolarda tamponlar sag far vs hos gorunmuyor bi el aticaz artik
ResuscitateR
18-08-2014, 13:11
Gayet temiz görünüyo ve fiyat olarakta uygun gibi.. Nedense ben ne zaman araç alıcak olsam araç arıyor olsam pd130'larda böyle fiyatlarla karşılaşamıyorum :) Nasip olurda alırsan kazasız belasız ii günlerde kullan..
EmrahERKAN
18-08-2014, 13:25
http://www.techturkey.com/forum/modifiye-parcalari/189719-firad-80-nozzle-pd130-icin.html#post7588749
Enjektorleri satıyorum arkadaşlar
Onur Fatih
18-08-2014, 14:11
Gayet temiz görünüyo ve fiyat olarakta uygun gibi.. Nedense ben ne zaman araç alıcak olsam araç arıyor olsam pd130'larda böyle fiyatlarla karşılaşamıyorum :) Nasip olurda alırsan kazasız belasız ii günlerde kullan..
Cok tesekkur ediyorum sagol abi
erhanarici18
18-08-2014, 19:04
Evet antalyadakinden bahsediyorum biletimi falan aldim bakalim yarin gece biniyorum.
araba gumruk girisli km si orj 4 cam manuel. Almanyanin ikliminden dolayi bu sekilde yapmis olabilirler dijital klimada var ama araba trendline gibi duruyor. Zaten araci satan kiside almancidan almis almanci tr ye sokmus bunu 2. Sahibi oluyor.
Fotolarda tamponlar sag far vs hos gorunmuyor bi el aticaz artik
aracın bi tek boya sorunu var gibi duruyo yoksa çizgileri düzgün bazı araçlardaki gibi sağında solunda tampon çamurluk aralarında parmak girecek gibi boşluklar yok
belki sol tarafından ufak bi tıklaması olabilir sol far yeni duruyo diğeri sararmış
inş hayırlısı olur
BKD kod. lu Golf 5 2.0 tdi arıyorum çevresinde satılık olan bir araç var mı ?