Orijinalini görmek için tıklayınız : Vag 1.9 tdı
Sayfa :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
[
19]
PD130 Bora ve Golf'lerde kullanılan 5 ileri tiptronik araçların şanzıman markası ve kodu hakkında bilgisi olan var mı?
Pd130 Passat'lar ZF 5HP19 ama Bora için hiç bir şey bulamadım.
Jatco marka sanzuman bulunuyor japon markasi. Benim pd130 boram da vardi gayet basarili tek sorun mekatronik beyin.
Jatco marka sanzuman bulunuyor japon markasi. Benim pd130 boram da vardi gayet basarili tek sorun mekatronik beyin.
Teşekkürler hocam.
Şanzıman ile ilgili ufak bir problemimiz var. Araç sabah ilk çalışmadan sonra 2'den 3'e geçerken yüksek devirde vites yükseltiyor. Eğerki ilk çalıştırmadan sonra 2 dakika rölantide bekleyip hareket ederse yapmıyor. Araştırdım ama bir sonuca ulaşamadım.
Teşekkürler hocam.
Şanzıman ile ilgili ufak bir problemimiz var. Araç sabah ilk çalışmadan sonra 2'den 3'e geçerken yüksek devirde vites yükseltiyor. Eğerki ilk çalıştırmadan sonra 2 dakika rölantide bekleyip hareket ederse yapmıyor. Araştırdım ama bir sonuca ulaşamadım.
Araciniz golf yada bora ise jantco passat ise zf sanzuman bulunmakta.
ikiside eski tip torq konvektoru bulunan mekatronik beyinli sanzumanlar kronik problemleri malesef vites gecisleri. Tamir ettigini soyleyen ustalardan uzak durun. Cunki bir cozumu olmuyor sadece gecici. Yeni beyin bulmakda mesele ancak yurt disinda baglantiniz var ise oradan temin ederseniz sorununuz duzelir. Bendeki problemde aracim soguk iken geri vitese gecmemesi idi benzer yani beyin tamir gordu sadece kisa sure fark etti sonra ayni durum tekrar ortya cikti saglam cikma ile cozdum.
Araciniz golf yada bora ise jantco passat ise zf sanzuman bulunmakta.
ikiside eski tip torq konvektoru bulunan mekatronik beyinli sanzumanlar kronik problemleri malesef vites gecisleri. Tamir ettigini soyleyen ustalardan uzak durun. Cunki bir cozumu olmuyor sadece gecici. Yeni beyin bulmakda mesele ancak yurt disinda baglantiniz var ise oradan temin ederseniz sorununuz duzelir. Bendeki problemde aracim soguk iken geri vitese gecmemesi idi benzer yani beyin tamir gordu sadece kisa sure fark etti sonra ayni durum tekrar ortya cikti saglam cikma ile cozdum.
Sorun yaşadığımız araç pd130 Bora. Ustaya göstermedik ama bu hafta göstereceğiz Kayseri'de. Sundukları çözüme göre bir şeyler yapacağız.
Teşekkürler.
Sorun yaşadığımız araç pd130 Bora. Ustaya göstermedik ama bu hafta göstereceğiz Kayseri'de. Sundukları çözüme göre bir şeyler yapacağız.
Teşekkürler.
Sırf bu sebeple geliyorsanız bence gelmeyin,Ankara'ya gidin.
Sırf bu sebeple geliyorsanız bence gelmeyin,Ankara'ya gidin.
Kayseri iki adım ötesi olduğu için şansımızı Kayseri'den yana kullanalım dedik. Yok mu işinin ehli bir otomatik şanzımancı Kayseri'de?
Teşekkürler hocam.
Belki birinin işine yarar diye yazıyorum.
Aracı Kayseri'de Deniz Otomatik Şanzıman servisine gösterdik. Usta genelde şanzıman yağ filtresinden olur dedi. Çok yoğun olduğu için değiştiremedi. Nevşehir'de başka bir yere yönlendirdi. Bugün de bir aksilik olmazsa filtre değişecek. Sonucu paylaşacağım.
https://www.youtube.com/watch?v=rZalKP8X-d4
merhabalar, arkadaşlar 19tdi 110hp ahf motorda enjektör memesi değiştireceğim orjinallerin daha büyüğü olan t4 2.5tdi enjektörü takmayı planlıyorum. 1 adet enjektör memesi fiyatı olarak 140lira fiyat aldım. sizce bu fiyat yüksek mi ? bana yüksek geldi çünkü. sadece parça temini değişim için 100lira ücret daha vereceğim toplamda 660lira tutacak.
merhabalar, arkadaşlar 19tdi 110hp ahf motorda enjektör memesi değiştireceğim orjinallerin daha büyüğü olan t4 2.5tdi enjektörü takmayı planlıyorum. 1 adet enjektör memesi fiyatı olarak 140lira fiyat aldım. sizce bu fiyat yüksek mi ? bana yüksek geldi çünkü. sadece parça temini değişim için 100lira ücret daha vereceğim toplamda 660lira tutacak.
O motoru, forumdan tdipower iyi tanır,yardımcı olacaktır.
Onur Fatih
28-11-2017, 16:13
ah be abicm halen takamadın mı şu encektörleri :D
140 lira fazla birazz ebayden bulablirsin yalnız şu an için ben kodunu unuttum :/
yalnız faceden vag 1.9 tdi veya tdipower grubunda satan vardı daha 1 -2 gün öncesine kadar
zaten şu face grupları ortaya çıktığından beri foruma post atan yok :( gelişmelerden haberdar edersen yardımcı olurum
bakındımda şu şekilde bi kod buldum aratırsan bulablirsin : DSLA150P764
evlendik enjektörü bana taktılar heralde takamam :D
beyler golf 3 1.9 tdi 90'lıklar nasıldır kolay yüklenir mi yüklemeye karşılık verir mi nedir ne değildir.
dieselpower
14-12-2017, 06:41
beyler golf 3 1.9 tdi 90'lıklar nasıldır kolay yüklenir mi yüklemeye karşılık verir mi nedir ne değildir.
Aaz ahu nette baya örnekleri var..
araç tdi değil td çıktı beyler araba çok hoşuma gitti ama td olduğu için vazgeçtim td'ler nasıldır sizce ? iyi mi yapmışım ? yazılım vs yapılmıyor komple mekanik diye biliyorum ?
dieselpower
18-12-2017, 19:02
araç tdi değil td çıktı beyler araba çok hoşuma gitti ama td olduğu için vazgeçtim td'ler nasıldır sizce ? iyi mi yapmışım ? yazılım vs yapılmıyor komple mekanik diye biliyorum ?
mekanik evet. aaz ile 2260 ile mevcut projeler var..hosunuza gittiyse nakitte gömicem dersen güzel güçler çıkar tabi ortaya..
ironwolf
29-12-2017, 11:26
selam 1.9 pd 130 blt motor için 2260 vklr turbo takmak istiyorum manıfolta turboyu kaynak yaptırıcam daha önce yapan arkadaslar varmı 2260 x6 turbosunun fiyatları nasıl yardımcı olurmusunuz tesekkurler
selam 1.9 pd 130 blt motor için 2260 vklr turbo takmak istiyorum manıfolta turboyu kaynak yaptırıcam daha önce yapan arkadaslar varmı 2260 x6 turbosunun fiyatları nasıl yardımcı olurmusunuz tesekkurler
Vklr verimli güzel bir turbodur.
Ancak meşakkatlidir
Yağ giriş çıkış su giriş çıkış bölümleri çok yakın
Bu kısımlar içim flans rekorlu boru yaptırmanız gerek.
Vnt sistemi farklıdır kullanacağınız internal önemli.
İyi bir ustaniz varsa olur yoksa uğraşılmaz setup a göre q7 yada x5 turbolarinim momtaji daha basittir
byıldırım
22-02-2018, 01:29
Vklr verimli güzel bir turbodur.
Ancak meşakkatlidir
Yağ giriş çıkış su giriş çıkış bölümleri çok yakın
Bu kısımlar içim flans rekorlu boru yaptırmanız gerek.
Vnt sistemi farklıdır kullanacağınız internal önemli.
İyi bir ustaniz varsa olur yoksa uğraşılmaz setup a göre q7 yada x5 turbolarinim momtaji daha basittir
İlgilendiğiniz için yakalamışken ben de sorayım dedim.Blt motor için ben de q7 turbosu aldım,flanşlarını hazır bulabileceğimiz biri var mıdır?
Selamlar.
1.9 tdi golf 5 imiz var, hybrit turbo(1752 gtx),yazılım,egsoz,filtre,pd140 emme,pd130 enj memeleri var ve bakımları yapılmış enjektörün.
Araçta alıp verme mevcut. Isınınca yapıyor ama soğukken bu sorun yok. Başına gelen var mıdır?
Selamlar.
1.9 tdi golf 5 imiz var, hybrit turbo(1752 gtx),yazılım,egsoz,filtre,pd140 emme,pd130 enj memeleri var ve bakımları yapılmış enjektörün.
Araçta alıp verme mevcut. Isınınca yapıyor ama soğukken bu sorun yok. Başına gelen var mıdır?
Güncelll olsun
alıp verme nasıl oluyor ? ben bilmiyorum bu tabiri mesela
alıp verme nasıl oluyor ? ben bilmiyorum bu tabiri mesela
Düzensiz çalışma diyelim. Devir saati oynamıyor ama motorda da tekleme mevcut..
Bugün egzos muayenesi yaptırdım. Aracımda sadece soft yazılım var. Özel bir muayene istasyonuna gittim. Elemana bu araç geçer mi nasıl yaparız diye muhabbete girdim. Motor sıcaktı, tam gazda duman atıyor araç. Büyük ihtimal kalır dedi. Kaçak mazot kullanmıyorum. Mazot filtresi yeni değişti. Pompa geçen yıl değişti.
O zaman enjektördendir dedi. Yaptırman lazım dedi. Dedim herkes enjektör mü yaptırıyor? Yok mu bir yolu? Kemküm etti. Neyse bağladı makineyi, ekranda tam gaz verin yazısı çıkmadan 3-4sn önce tam gaz verip geçirdi muayeneden.
Aracımın muayeneden geçmemesinden korkuyordum açıkçası. Yanılmadım da normal şartlarda geçmezdi.
Şimdi tam gazda duman var. Normal kullanımda ben aynadan pek duman görmüyorum. Araç 230.000km’de.
Enjektör bakımı yaptırmalı mıyım? Yoksa iyice koyverene kadar devam edeyim?
Bugün egzos muayenesi yaptırdım. Aracımda sadece soft yazılım var. Özel bir muayene istasyonuna gittim. Elemana bu araç geçer mi nasıl yaparız diye muhabbete girdim. Motor sıcaktı, tam gazda duman atıyor araç. Büyük ihtimal kalır dedi. Kaçak mazot kullanmıyorum. Mazot filtresi yeni değişti. Pompa geçen yıl değişti.
O zaman enjektördendir dedi. Yaptırman lazım dedi. Dedim herkes enjektör mü yaptırıyor? Yok mu bir yolu? Kemküm etti. Neyse bağladı makineyi, ekranda tam gaz verin yazısı çıkmadan 3-4sn önce tam gaz verip geçirdi muayeneden.
Aracımın muayeneden geçmemesinden korkuyordum açıkçası. Yanılmadım da normal şartlarda geçmezdi.
Şimdi tam gazda duman var. Normal kullanımda ben aynadan pek duman görmüyorum. Araç 230.000km’de.
Enjektör bakımı yaptırmalı mıyım? Yoksa iyice koyverene kadar devam edeyim?
Benimki 150 binde iken enjektörler bakıma girmişti o ringler değişmişti test falanda yapıldı tabi. Ama yazılım olduğundan dip gazda duman vardı bosch servis gecirmemisti
Vag-com’dan enjektör değerlerine bakılabiliyor. Olması gereken değer aralıkları da yazıyor.
Bu şekilde enjektör hakkında sağlıklı bilgi elde edilebilir mi?
Bende olur çünkü zaten oradan bakıp karar vermiyorlar mı?
dieselpower
27-05-2018, 14:39
afn aracım var suan üstünde hybrid oem turbosu dp egzoz ve soft yazılımı mevcut. intercooler enjektör beraberinde yazılım güncellemeyi planlıyorum hedefim 160 170 bglerde az dumanlı bi şekilde kullanmak. cooler olarak 1.6 mj intercooleri düşünüyorum litre olarak yeter gibime geliyor. enjektörler konusunda hiçbi fikrim yok sıfır daha büyük bi enjektör mü almak gerekir yoksa mevcut enjektörleri bakıma soksak yeterli olur mu
Bkc kodlu 1.9 dan hybrid ile alınacak takribi güç nedir?
Üstünde sanıyorum ki gt17 var. 2056 ile pal ebatları çok benzer, hybrid yapılarak 2056 ayarına gelir diye düşünüyorum, yanlış mıyım?
Konu hakkında bilgisi olan varsa şimdiden teşekkürler.
1.9 AVF motora oil catch can takan var mı?
aykutsafakyaman
09-12-2018, 12:26
Konuyu hortlatayim. B5.5 1.9 avf için vagcom muadili bişey yapmamız mümkün mü ? Okuduğum yerlerde vag comun olmayacağını vcds ile sadece kumandadan cam kaldırma işinin yapılacağı yazıyor kesin bir bilgisi olan yazabilir mi ?
ottoman32
09-12-2018, 16:15
Konuyu hortlatayim. B5.5 1.9 avf için vagcom muadili bişey yapmamız mümkün mü ? Okuduğum yerlerde vag comun olmayacağını vcds ile sadece kumandadan cam kaldırma işinin yapılacağı yazıyor kesin bir bilgisi olan yazabilir mi ?
vagcom ile araç otomatikse şanzımanı kodlayabilirsiniz gerisi vagcanpro gibi bişeydi kadran selamlama falan açılabiliyor makyajlılarında ama
aykutsafakyaman
09-12-2018, 18:52
vagcom ile araç otomatikse şanzımanı kodlayabilirsiniz gerisi vagcanpro gibi bişeydi kadran selamlama falan açılabiliyor makyajlılarında ama
Araç manuel. Makyajlı dediğiniz hangileri ?
ottoman32
09-12-2018, 20:54
Araç manuel. Makyajlı dediğiniz hangileri ?
b5.5 lar oluyor 2003 sonrası herhalde
aykutsafakyaman
09-12-2018, 23:27
b5.5 lar oluyor 2003 sonrası herhalde
Benim aracım da B5.5
Abiler herkese selam, golf 5 1.9tdi 6 ileri aldım üzerinde soft yazılım harici hiçbirşey yok.Yakıt fazla gibi geldi yada çok trafkte kaldığım içinmi bilemedim normal seyir halinde 5-5.5 lt falan ama trafikte 8.5 9 lt sizce fazlamı bilemedim 1.9 tdi a göre fazlamı değilmi diye.
100 TL yakıt aldım yarı trafikli 240 km
Normal yakıt bende pd130 ibiza vardı o da öyleydi trafikte 8 lere kadar çıkıyordu.
Abiler herkese selam, golf 5 1.9tdi 6 ileri aldım üzerinde soft yazılım harici hiçbirşey yok.Yakıt fazla gibi geldi yada çok trafkte kaldığım içinmi bilemedim normal seyir halinde 5-5.5 lt falan ama trafikte 8.5 9 lt sizce fazlamı bilemedim 1.9 tdi a göre fazlamı değilmi diye.
aynı araçtan bende de var. egr+kat iptal+soft yazılım. aracı ben kullanıyorsam istanbul şehir içi ort 5.5 lt hanım kullanıyorsa 6.2 lt daha da üzerine çıkmadık. bi ara baya kasmıştım şehir içi 4.4 lt kadar indirebilmiştim.
aynı araçtan bende de var. egr+kat iptal+soft yazılım. aracı ben kullanıyorsam istanbul şehir içi ort 5.5 lt hanım kullanıyorsa 6.2 lt daha da üzerine çıkmadık. bi ara baya kasmıştım şehir içi 4.4 lt kadar indirebilmiştim.
Şehir içi trafikte mi peki 6.2 yakıyorsunuz trafik çok yoksa bende dün gece 5.5 lt ortalama ile gidip geldim göztepeden nişantaşına
aykutsafakyaman
11-12-2018, 12:31
Araba golf dimi ?
tuner faruk
11-12-2018, 13:32
Kanka beğenmediysen sunroofluysa satıcaksan alırım :D :D
Kanka beğenmediysen sunroofluysa satıcaksan alırım :D :D
Yok kanka satmayı düşünmüyorum herzamanki gibi bununla da güzel planlarım var :D
https://i.hizliresim.com/YQBjvE.jpg (https://hizliresim.com/YQBjvE)
Hayırlı olsun kanka, dur kalk ve yokuş ile kısa mesafe kullanıyorsan şu havalarda normal denebilir tabi bakım yapmakta faydalı olur bir tık da yazılım güncellenirse enfes olur :) megane ı verdin ? :)
Hayırlı olsun kanka, dur kalk ve yokuş ile kısa mesafe kullanıyorsan şu havalarda normal denebilir tabi bakım yapmakta faydalı olur bir tık da yazılım güncellenirse enfes olur :) megane ı verdin ? :)
Sağol kanka :) aynen meganeyi şutladım aynı gün gidip bunu aldım :D
Araba golf dimi ?
evet. golf V
aykutsafakyaman
12-12-2018, 13:44
evet. golf V
Passatla o değerler imkansız çünkü. Ben sıkıştırıyorum kabul ama izmirin rezalet trafiğinin de etkisiyle 8 lerin başında geziyor.
Bir sorum daha olcak abiler, arabanın debriyajı çok iyi yeni zaten kavraması herşeyi problemsiz fakat rolanti de ayağımı hafif debriyaja dokundurduğumda bi tık sarsıntı yaptığını farkettim bu volandan mı kaynaklı olur başına gelen varmı ? Yani volan vuruyorsa debriyajı erken yeriz sanırım ( volanda yeni değiştirilmiş )
Bir sorum daha olcak abiler, arabanın debriyajı çok iyi yeni zaten kavraması herşeyi problemsiz fakat rolanti de ayağımı hafif debriyaja dokundurduğumda bi tık sarsıntı yaptığını farkettim bu volandan mı kaynaklı olur başına gelen varmı ? Yani volan vuruyorsa debriyajı erken yeriz sanırım ( volanda yeni değiştirilmiş )
Dün dönemedim telde kanka geri geç uyandım aylar sonra o da sana denk geldi, uygun olunca görüşelim :)
Konu yeniden hareketlenmiş :) Buna sevindim.
Araya bir soru sıkıştırayım.
Aracım 240.000km’de. 10.000km’de 700-800ml yağ eksiltiyor. Bu sebeple yağ değişiminde Liqui Moly yağ kaçak önleyici koydum yine Liqui Moly High Tech 5w30 yağ ile birlikte.
Ancak sabah ilk marştan sonra araca ilk gaz vermemde açık mavi duman atıyor bir anlık ve daha sonra kesiliyor.
Her zaman yapmıyor. Bazen yapıyor ve gün içinde sıcak motorda hiç rastlamadım bu duruma.
Sebebi ne olabilir acaba?
Aracım 240.000km’de. 10.000km’de 700-800ml yağ eksiltiyor. Bu sebeple yağ değişiminde Liqui Moly yağ kaçak önleyici koydum yine Liqui Moly High Tech 5w30 yağ ile birlikte.
Ancak sabah ilk marştan sonra araca ilk gaz vermemde açık mavi duman atıyor bir anlık ve daha sonra kesiliyor.
Her zaman yapmıyor. Bazen yapıyor ve gün içinde sıcak motorda hiç rastlamadım bu duruma.
enjektör tamir takımı elden geçtimi? bende passat var iken sabahları bu şekilde yapıp geçiyordu tamir takımını yenilettim düzelmişti
enjektör tamir takımı elden geçtimi? bende passat var iken sabahları bu şekilde yapıp geçiyordu tamir takımını yenilettim düzelmişti
Henüz el değmedi. Çok nadir olduğu için daha iki kez gördüm bu dumanı.
Henüz el değmedi. Çok nadir olduğu için daha iki kez gördüm bu dumanı.
yeni yapmaya başladı demekki
aykutsafakyaman
13-12-2018, 22:11
Yakıt hep aynı yerden mi alıyorsunuz ?
Yakıt hep aynı yerden mi alıyorsunuz ?
Aynen sadece Shell alıyorum.
aykutsafakyaman
13-12-2018, 22:45
Aynen sadece Shell alıyorum.
Önceki kullandığınız yağ 5w30 muydu peki belki yağın farklı olması etkilemiştir.
Önceki kullandığınız yağ 5w30 muydu peki belki yağın farklı olması etkilemiştir.
Şimdiye kadar hep 5w30 kullandım. Ancak markaları farklı idi. Bir önceki yağ Motul X-clean idi.
Arkadaşlar 2008 2.0 tdi passat'ım var 140 hp BKP motor 143xxx km'de, ara sıra tekleme yapıyordu enjektör sandım usta pc'ye bağladığında enjektörlerin doğru değerlerinde püskürttüğünü sorun olmadığını söyledi.
Kızdırma bujisi ikazı yanıyordu pc'den silinince tüm arızalar gitti ama motor arıza ışığı yandı bir süre sonra hava kütle ölçer arızasıda vardı.
Dün akşam bindiğimde dip gaz yapmama rağmen araç 1x devri geçmedi rolantide kendisi gitti resmen 1.viteste, benim sorunum akışmetre mi acaba daha önce yaşayıp tecrübe eden var mı ?
Genel olarak kronik bozulacak parçalarından bahsedersek nelerden bahsetmek gerekli acaba değiştirmek istiyorum ?
1)Elfreni tuşu
2)Akış metre
3) ???
Arkadaşlar 2008 2.0 tdi passat'ım var 140 hp BKP motor 143xxx km'de, ara sıra tekleme yapıyordu enjektör sandım usta pc'ye bağladığında enjektörlerin doğru değerlerinde püskürttüğünü sorun olmadığını söyledi.
Kızdırma bujisi ikazı yanıyordu pc'den silinince tüm arızalar gitti ama motor arıza ışığı yandı bir süre sonra hava kütle ölçer arızasıda vardı.
Dün akşam bindiğimde dip gaz yapmama rağmen araç 1x devri geçmedi rolantide kendisi gitti resmen 1.viteste, benim sorunum akışmetre mi acaba daha önce yaşayıp tecrübe eden var mı ?
Genel olarak kronik bozulacak parçalarından bahsedersek nelerden bahsetmek gerekli acaba değiştirmek istiyorum ?
1)Elfreni tuşu
2)Akış metre
3) ???
Akışmetre temizlenip denenebilir. Yağsız kontak spreyle temizleyebilirsiniz.
aykutsafakyaman
14-12-2018, 12:54
Şimdiye kadar hep 5w30 kullandım. Ancak markaları farklı idi. Bir önceki yağ Motul X-clean idi.
Makineye bağlamakta fayda var. Yağ uygun değildir belki ben oradan yürüdüm ama belli ki başka bir problem de olabilir.
Akışmetre temizlenip denenebilir. Yağsız kontak spreyle temizleyebilirsiniz.
Denendi hocam sonuç aynı,esasında vag grubu diye genel olarak daha fazla tecrübe vardır diye buraya sormak istedim neleri olur biter diye aracın.
Makineye bağlamakta fayda var. Yağ uygun değildir belki ben oradan yürüdüm ama belli ki başka bir problem de olabilir.
Vag-com ile kontrol ediyorum, her hangi bir arıza kodu yok. Aracın çekişinde gidişinde anormal bir durum yok.
Enjektör değerlerini vagcom ile kontrol ediyorum onlarda da anormallik yok. Her şey normal.
Enjektör değerleri fotoda göründüğü gibi;
https://c1.staticflickr.com/5/4807/31372805287_f1f4a2b8af_c.jpg
aykutsafakyaman
14-12-2018, 17:36
Vag-com ile kontrol ediyorum, her hangi bir arıza kodu yok. Aracın çekişinde gidişinde anormal bir durum yok.
Enjektör değerlerini vagcom ile kontrol ediyorum onlarda da anormallik yok. Her şey normal.
Enjektör değerleri fotoda göründüğü gibi;
Ustamın yanına uğradığımda bi sorayım sadece ilk çalıştırmada yapıyor dimi ?
Ustamın yanına uğradığımda bi sorayım sadece ilk çalıştırmada yapıyor dimi ?
İlk marşta ve bazen yapıyor her zaman değil. Gün içinde mavi duman yok. Şimdiden teşekkür ederim.
1)Elfreni tuşu
2)Akış metre
3) ???
yakın arkadaşımda 2007 2.0 tdi 140 lık seat leon var. enjektörleri ölçtüklerinde değerlerin normal olduğunu ancak araca takıldığında motorun beşik gibi sallandığını vuruntuların olduğunu söylüyordu. kaç kere enjektörcülere gönderdi yapıldı dedi ama sonuç hala aynı. Enjektörlerin çıkmasını bulmak çok zor olduğunu sıfırlarının aşırı pahalı olduğunu söylemişti.
yakın arkadaşımda 2007 2.0 tdi 140 lık seat leon var. enjektörleri ölçtüklerinde değerlerin normal olduğunu ancak araca takıldığında motorun beşik gibi sallandığını vuruntuların olduğunu söylüyordu. kaç kere enjektörcülere gönderdi yapıldı dedi ama sonuç hala aynı. Enjektörlerin çıkmasını bulmak çok zor olduğunu sıfırlarının aşırı pahalı olduğunu söylemişti.
Akışmetre değilmiş bizim sorunumuz enjektörmüş 2 ve 3 arızalı gösteriyor şuanlık siemens enjektör olduğundan bulunması aşırı zor kaç yer gezdim aradım 1 tane orjinal buldum 1 tanede çıkma arayacağım.
Bakalım enejektörleri değişince sonuç ne olacak paylaşırım buradan bu arada enjektörün 1 adet orjinal fiyatı 4xxx TL :)
Akışmetre değilmiş bizim sorunumuz enjektörmüş 2 ve 3 arızalı gösteriyor şuanlık siemens enjektör olduğundan bulunması aşırı zor kaç yer gezdim aradım 1 tane orjinal buldum 1 tanede çıkma arayacağım.
Bakalım enejektörleri değişince sonuç ne olacak paylaşırım buradan bu arada enjektörün 1 adet orjinal fiyatı 4xxx TL :)
şimdi hocam senin arabanda olacak şeyi söyliyeyim para verip enjektörleri alacaksın arabana takacaksın arabayı biraz kullandıktan sonra bu sefer diğer enjektörler arıza verecek :) 2.0 tdi pd motorlarında sıkıntısı bu. Maslakta ömer şahin diye parçacı varmış bizim arkadaş onda enjektör var dedi oraya sorabilirsin. ayrıyeten 2.0 tdi ların enjektörleri tamir olmuyor diyende var oluyor diyende var.
şimdi hocam senin arabanda olacak şeyi söyliyeyim para verip enjektörleri alacaksın arabana takacaksın arabayı biraz kullandıktan sonra bu sefer diğer enjektörler arıza verecek :) 2.0 tdi pd motorlarında sıkıntısı bu. Maslakta ömer şahin diye parçacı varmış bizim arkadaş onda enjektör var dedi oraya sorabilirsin. ayrıyeten 2.0 tdi ların enjektörleri tamir olmuyor diyende var oluyor diyende var.
Büyükçekmece akınsal sanayide yapan biri var 3k tl ye yaptığını,yaptıklarının bir daha sorun yaşayıp geri dönmediğini söyledi ama emin değilim ben.
Şuan 2 enjektör alalım bakalım diğerleri arıza verir ise bu seferde onlara bakacağım, lanet bir motormuş resmen ya belirli km'lerde enjektör değişmek gerek resmen ve ucuzda değil
Büyükçekmece akınsal sanayide yapan biri var 3k tl ye yaptığını,yaptıklarının bir daha sorun yaşayıp geri dönmediğini söyledi ama emin değilim ben.
Şuan 2 enjektör alalım bakalım diğerleri arıza verir ise bu seferde onlara bakacağım, lanet bir motormuş resmen ya belirli km'lerde enjektör değişmek gerek resmen ve ucuzda değil
Maslakta exclusive garage fatih usta var ona götürmüştük aracı, 200 300 hp yürütenler var dedi motoru. enjektörleride yaptırdığım oldu sıkıntı çıkmadı demişti. yani trafikte o kadar 2.0 tdi pd yürüyor hiçbirimi sıkıntı çekmedi arabadan anlamadım gitti.
Arkadaşlar bugün başıma bir şey geldi. Hava -3 derece civarı yokuş çıkarken araç limp moda girdi. Kontak kapatıp açınca düzeldi. Eve gelince vag-com ile baktım “17965 - Charge Pressure Control: Positive Deviation” hatası aldım.
Nette araştırdım, MAF, MAP, N75 gibi bir çok şeyden olabilieceği yazıyor. Maf ve map sensörüm temizdir genelde. Daha önce temizledim. Yarın temizleyip tekrar deneyeceğim ne olur ne olmaz diye.
Velhasıl daha önce başına gelen var mı?
Golf V 1.9 tdı 105 HP DSG aracım 150 bin km oldu bakımı geldi 115 bin km de almıştım aracı bakımları düzenli olarak benden öncede yapılıyordu. son zamanlarda araçta şakırdama sesinin arttığını hissediyorum. araçta kat+egr iptali+yazılım mevcut. şuana kadar hep castrol kullandık motor yağında şimdi yapılacak bakımda motul xclean fe kullanmak istiyorum. bu şakırdama sesini azaltacak başka bir yol var mı? nedenleri nedir?
Öncelikle Büyükçekmece'de akınsal sanayii yok ne düşünerek yazdım bilemiyorum :)
Aracın 4 enjektör tamirini büyükçekmecede bulunan bosch car service'te değiştirdimm turbo revizyon ve mazot filtre değişikliği yaptım araba it gibi oldu bilginize.
Golf 3 1.9 tdi'da çıkan ahu/1z/aaz den en makul olanı hangisi? Sanırım aaz olan tdi değil td.
Bu 3 motorun kronik pompa sorunu olduğunu duydum, hoş o yaşta sorunu olmasa şaşardım. Kronik başka sorunu var mı? Bulunmayan yada saçma pahalı olan parçası vs?
aykutsafakyaman
14-04-2019, 08:21
Golf 3 1.9 tdi'da çıkan ahu/1z/aaz den en makul olanı hangisi? Sanırım aaz olan tdi değil td.
Bu 3 motorun kronik pompa sorunu olduğunu duydum, hoş o yaşta sorunu olmasa şaşardım. Kronik başka sorunu var mı? Bulunmayan yada saçma pahalı olan parçası vs?
En makulu afn 110 luk olan. 90 lik 1z tdi olan. Parça konusunda bi problem olacağını sanmıyorum.
En makulu afn 110 luk olan. 90 lik 1z tdi olan. Parça konusunda bi problem olacağını sanmıyorum.
Baktığım bir golf 3 var sanıyorum 1z var. 150hp falan çıkartır mı? O halde sağlıklı binilir mi limiti ne bu motorun
aykutsafakyaman
14-04-2019, 19:52
Baktığım bir golf 3 var sanıyorum 1z var. 150hp falan çıkartır mı? O halde sağlıklı binilir mi limiti ne bu motorun
WhatsApptan yaz bana bildiklerimi anlatirim ona göre burdan devam edersin konuyu guncellemeye :)