PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Greencard Çıktı, Peki Bundan Sonra Ne Olacak?

Sayfa : 1 [2] 3 4

Anıl E.
09-10-2017, 09:31
85 Ohio

orayı unutmayalm

82-83

kerkük ile musul ya kral

direk 84 ya da 85'den başlayın. Şaşırmayın.

ghibli06
09-10-2017, 10:07
dış politika denen şey ateşte ısınmaya benzer, çok yakınına gidersen yanarsın uzak kalırsan donarsın, mesafeyi iyi belirlersen ısınır gidersin, biz ne yaptık? Trump çok iyi Obama iyi ki gitti, çok yakın müttefikiz vs vs... adam PKK ya 3000 tır silah yolladı gıkımız çıkmadı, silah ambargosu koydu gıkımız çıkmadı, Suriye'de güvenli bölge oluşturmamıza izin vermedi, İncirliği kapatırız dedik hiç sallamadı, bak bir daha USA ye gitmeyiz dedik, sıkıntı yok dedi... eskiden o 'monşerler' denen büyükelçiler bu çizgileri çok iyi çizer, ne yakar ne dondururlardı, şimdikiler gidip orada atarlanıyor, haklı da olsanız dış politika öyle idare edilmez, ne yapacağız yani Amerika ile savaşacak mıyız??? şimdi Rusya ile yakınız, hatta o kadar yakınız ki bizi yakmasına az kaldı, geçen sene ise adamlar domates hıyar bile almıyor diye düşmandık, bu derece zik zak olur mu dış politikada?

bu resme iyi bakın, helikopterimizi düşüren PKK bunu Rus füzesi ile yaptı ve de aynı dönemde boğazdan geçen Rus savaş gemisindeki askere bu pozu verdirdiler, yani adam dedi ki 'senin helikopterini ben vurdurdum, ayağını denk al!' şimdi bu Rusya ile can ciğer kuzu sarmasıyız, ben daha ne diyeyim???

https://img.haberler.com/haber/074/tsk-helikopter-fuze-ile-dusurulmus-olabilir-8451074_3027_m.jpg

ahmet3425
09-10-2017, 10:34
gecmiş olsun durumlar cok karıstı.

4-5 gün önce rusya-iran ve turkiye, suriye ve ırakta ortak operasyon kararı almıstı hatırlarsanız abd bu duruma ciddi sinirlendi üzerine birde bizimkilerin adamların ajanlarını tutuklaması abd nin yaptırım uygulaması icin eline ciddi koz verdi. hakkımızda hayırlısı olsun ticari acıdan abd ye bagımlı oldugumuz buyuk bi gercek bu durumdan onlar 1 zararlı cıkacaksa biz 5 zararlı cıkarız.

imprezaWRC
09-10-2017, 11:44
Son dakika haberi… ABD Turkiye’den yapılan vize başvurularını suresiz askıya aldı - Son Dakika Guncel Haberler (http://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-haberi-abd-turkiyeden-yapilan-vize-basvurularini-askiya-aldi-2041403/)

Abd Tr den vize basvurularini suresiz durdurmus.

Sorun yok, vize başvurusunda son aşamada ülkeyi Türkmenistan seçiyoruz :D :D :D

altugkocer
09-10-2017, 11:49

haahahah :hehe: :hehe: Yakında konu açılır

Amerikaya vize başvuru yöntemim (%100 çalışıyor)

XoR
09-10-2017, 12:01
Geçen sene aldığım 10 yıllık vizem satılıktır. Pasaport yeni kasa hatasızdır :D

Emre İlbi
09-10-2017, 12:21

Abi kahkaha attım süperdi :hehe::hehe:

semavi
10-10-2017, 17:07
Greencard basvurularini ve diger gocmen vizeleri suan icin etkilemiyor... Hemen basvurmaya bakin...

Bir Dis Politika uzmani olarak 'bilimsel' olarak aciklamak isterim dis politikamizi... 'Ahmete vermissin, kocana soylerim diyerek herkese vermek zorunda kalan mahalle o.pusuna' donduk! Belge aciklarim diyen istedigini yaptiriyor!

Rusya BMye teror destek belgelerini verecegiz haftaya dedi ve bir anda ozur diledik...

Zarrab davasi *****... Ucak soktular kicimiza geri yolladilar...

Iran'in zaten kolesi olduk...

Ozur dilerim, bu tarz yazmazdim ama... Sorun var ise editleyebilir moderatorler....

ES353
11-10-2017, 18:30
başvuru sitesinde sorun mu var ?

semavi
11-10-2017, 18:54
Evet suan icin sorun var. Bizde baglanamiyoruz ABD den... Bilginiz olsun

AdemAr
11-10-2017, 21:52
Başvuru sitesinde sadece check status kısmı mevcut bende bu vize yasağı yüzünden vs. mi böyle bir durum var?

BERKİN
12-10-2017, 21:45
Bende az önce başvurcaktım fakat check etme seçeneği mevcut sadece, hayırlısı diyelim nolcak zamanla göreceğiz..

oabayram
13-10-2017, 13:54
hala düzelmedi başvuru sistemi, acaba bize özel bir durum mu?

Rockford
13-10-2017, 13:57
başvuru son tarihi nedir bilgi varmı ?

srknzfr
13-10-2017, 14:58
arkadaşlar sitede görünen "down for maintanence" bizlere özel bir durum değil. Ukrayna'dan test ettik aynı hatayı vermekte.

Bilgilerinize.

Rsci
13-10-2017, 15:23
Son günü 7 kasım olması lazım. Normalde göcmenlik kanunu turistik vizeden ayrıldığı için etki etmemesi lazım ama iki üç gündür site o şekilde olunca Trye özeldir diye düsünmeye baslamıştım.

said_
14-10-2017, 10:48
bazen aşırı yoğunluktan site göçüyo.

son güne bırakmayın. bağlanmak imkansız gibi

NakkaSss
15-10-2017, 10:56
Valla bağlanamıyoruz site göçüyor. Son gün ne zaman acaba?

Emrecan-R
15-10-2017, 11:03
Valla bağlanamıyoruz site göçüyor. Son gün ne zaman acaba?

hangi site link verebilirmisiniz?

NakkaSss
15-10-2017, 11:04
hangi site link verebilirmisiniz?

Electronic Diversity Visa Lottery (https://www.dvlottery.state.gov/)

onursumer
15-10-2017, 11:48
bakımdaymış sonda deneyin diyor hiç inandırıcı değil :)

coolvtec
15-10-2017, 16:36
bakımdaymış sonda deneyin diyor hiç inandırıcı değil :)

TR'den yapılan başvurular için öyle diyordur.

turbo&quattro
15-10-2017, 19:33
Trump ile birlikte gocmenlere pek iyi bakilmiyor, site istenerek gocertilmis olabilir.

https://i.hizliresim.com/MakVl1.png (https://hizliresim.com/MakVl1)

GokhanRS
15-10-2017, 21:20
Hadi milliyetçilik yapalım, istemediğimiz ülkeye gitmeyelim, şurada 2023e ne kadar zaman kaldı, kralız be oğlum :)

ES353
15-10-2017, 21:30
acaba başvuru tarihi bitince '' başvuru tarihini sitenin (sözde) bakımda kaldığı gün kadar uzatıyoruz'' diyecekler mi ? :D

2jz
15-10-2017, 22:34
Sistem ilk günler açıktı. Fotoğraf olmadığı için başvuramadım. Şimdide sistem arızalı. Sadece şansımızı deneyeceğiz. Zaten lotoya bel bağlayacak kadar dibe vurmuşuz :)

M_PROJECT
16-10-2017, 20:07
The new registration period for DV#2019 opens at noon, October 18 (Eastern Daylight Time), and closes at noon, Wednesday, November 22 (Eastern Standard Time). More information about the new entry period can be found here: Diversity Visa Lottery Instructions (https://travel.state.gov/content/visas/en/immigrate/diversity-visa/instructions.html)

ES353
16-10-2017, 20:18
yeminle gram şaşırmadım.

dolar alırım dolar düşer dolar bozarım dolar yükselir aynısı altın ve euro için geçerli

avm de otururken karşımdan gelene kapalı alanda güneş gözlüğü takmış dememle gözlüğü çıkarır

trafikte o kadar yokmuş he derim 1 dk sonra trafik kilit olur

bu da hiç süpriz olmadı valla :D

semavi
16-10-2017, 20:25
yeminle gram şaşırmadım.

dolar alırım dolar düşer dolar bozarım dolar yükselir aynısı altın ve euro için geçerli

avm de otururken karşımdan gelene kapalı alanda güneş gözlüğü takmış dememle gözlüğü çıkarır

Umudunu kaybetme...

Suan cok daha dusuk kurlarla aldigim ve odemem gereken Altin, dolar ve Euro borclarim var... Bana gelecek para ise daha gelmedi ve TL... kurlar artiyor :)

defalarca benzer durumu yasadim...

Peki nasil mi bu sansi yakaladim ?

Ben degil hanim yakaladi :)

Kagitta 'spouse' ne demek senin adinin yaninda yazan deyince 'yanci' demek demistim, kahkahayi patlatmistik :)

MBuğra
16-10-2017, 21:21
Due to a technical issue, the DV-2019 entry period that began on October 3 has been closed. Entries submitted during October 3-10 are not valid and have been excluded from the system; they will not count as a duplicate entry. The technical issue has been resolved and a new full entry period will begin at noon, U.S. Eastern Daylight Time on Wednesday October 18, 2017 and will run until noon Eastern Standard Time on Wednesday November 22, 2017. Only entries submitted during this period will be accepted and considered for selection in the lottery. Please throw away any confirmation number or other documentation that you have if you submitted an entry during Oct. 3-10.

Yani diyo ki, kardes bizim sistemler coktu. 3 Kasim-10 Kasim arasi yapilan basvurularin hepsi gecersiz sayilacak, yeni basvurulari 18 Ekim'de almaya baslayacagiz ve 22 Kasim oglen vaktine kadar devam edecek.

Dolasiyila daha onceden aldiginiz onay numaralarini yirtip atin. Yaptiginiz onceki basvurularin gecersiz sayilmasindan oturu, yapacaginiz basvuru mukerrer basvuru olarak sayilmayacak. Sadece 2. basvurular green card lotosuna katilabilecek. ilkine kaydimi yaptirdim yae zaten diye yatmayin, ikincisini yapin. :D

-----

Bu arada sahsima ait bir sorum var:

Onceki basvuruda vize icin cektirdigim su fotografi greencard fotosu duzenleyen bir site araciligla greencard katilim standartlarina gore duzenledim. Alttan ve yanlardan bosluk birakti. Acaba boyle kabul olur mu yoksa fotografin komple alani kaplamasi mi lazim?

https://i.hizliresim.com/By8YO9.jpg

ibozum
17-10-2017, 09:48
Yani diyo ki, kardes bizim sistemler coktu. 3 Kasim-10 Kasim arasi yapilan basvurularin hepsi gecersiz sayilacak, yeni basvurulari 18 Ekim'de almaya baslayacagiz ve 22 Kasim oglen vaktine kadar devam edecek.

Dolasiyila daha onceden aldiginiz onay numaralarini yirtip atin. Yaptiginiz onceki basvurularin gecersiz sayilmasindan oturu, yapacaginiz basvuru mukerrer basvuru olarak sayilmayacak. Sadece 2. basvurular green card lotosuna katilabilecek. ilkine kaydimi yaptirdim yae zaten diye yatmayin, ikincisini yapin. :D

-----

Bu arada sahsima ait bir sorum var:

Onceki basvuruda vize icin cektirdigim su fotografi greencard fotosu duzenleyen bir site araciligla greencard katilim standartlarina gore duzenledim. Alttan ve yanlardan bosluk birakti. Acaba boyle kabul olur mu yoksa fotografin komple alani kaplamasi mi lazim?

https://i.hizliresim.com/By8YO9.jpg

Aynı mail bana da geldi.. şimdi yeniden başvuru yapacağız.. Ne güzel başvuru yaptık bitti demiştik..

Foto zaten yüzü kaplayacak şekilde kırptığı için etraftaki boşluklar sorun olmaz diye düşünüyorum.

Gko
18-10-2017, 16:15
j1 vizeler de alınmıyo mu acaba bilgisi olan var mı ? Bu yaz work&travel yapmaya karar vermiştim tam da :)

ES353
18-10-2017, 19:20
başvurdum bakalım çıkacak mı ?

(geleceğe not:çıkmadı)

ibozum
18-10-2017, 21:04
j1 vizeler de alınmıyo mu acaba bilgisi olan var mı ? Bu yaz work&travel yapmaya karar vermiştim tam da :)

Şuan için göçmenlik hariç her türlü vize başvuruları askıda/yasak (J1, H1, B1, B2 vb)

turbo&quattro
18-10-2017, 23:06
Bu arada konuyla alakasi yok ama Bugun Abd Maryland de gerceklesen isyeri basma olayinda oldurulen 3 kiside Turkmus az once bir arkadasim Soyledi. Bir mermer fabrikasi var sahibi Turk keza calisanlarida. Sagda solda gorduklerimiz var umarim onlardan birileri degildir.

turbo&quattro
18-10-2017, 23:08
Olayin oldugu yerde benim yillardan beri bmw mi goturdugum servisin hemen yani. Olumun nereden ne zaman gelecegi belli olmuyor.

Yiğit G.
19-10-2017, 16:36
Olayin oldugu yerde benim yillardan beri bmw mi goturdugum servisin hemen yani. Olumun nereden ne zaman gelecegi belli olmuyor.

Birşey sorucam şimdi christmas a annem gidiyor kardeşimin yanına , kardeşim ne lazımsa amazondan al eve gelsin annemle yollarım dedi.. Replica katana istiyordum uzun süredir burda türkiyede korkunç rakamlar ama amazonda uygun fiyatlı var , hatta kill bill hattori hanzo istiyorum ama annem dönerken nasıl geçirebilir bilemedim ? Gerçek kılıç çünkü.Direk valize verse sorun olur mu faturası falanda olacak ?

turbo&quattro
19-10-2017, 16:41
Buradan faturali alinan birseyin mantiken bavulda tasinabilmesi gerekiyor. Abd den cikarken bir sorun cikacagini sanmam ama Tr de ne derler hic bir fikrim yok.

onursumer
19-10-2017, 16:50
Birşey sorucam şimdi christmas a annem gidiyor kardeşimin yanına , kardeşim ne lazımsa amazondan al eve gelsin annemle yollarım dedi.. Replica katana istiyordum uzun süredir burda türkiyede korkunç rakamlar ama amazonda uygun fiyatlı var , hatta kill bill hattori hanzo istiyorum ama annem dönerken nasıl geçirebilir bilemedim ? Gerçek kılıç çünkü.Direk valize verse sorun olur mu faturası falanda olacak ?

bavulla ordan çıkardıktan sonra bizim hava alanlarında arama yapılmadığı surece sıkıntı olmaz bana kalırsa

atatürk hava limanında çok nadir dir gorduğum gümrükte arama

Yiğit G.
19-10-2017, 16:52
Buradan faturali alinan birseyin mantiken bavulda tasinabilmesi gerekiyor. Abd den cikarken bir sorun cikacagini sanmam ama Tr de ne derler hic bir fikrim yok.

ya işte şimdi yeni yeni kardeşimle beraber amerika ilişkilerimiz başladı ,o kadar çok almak istediğim şey var ki , ilk defa gidiyoruz zaten , bavuldan ne nasıl getirilir ne geçer ne geçmez hiç bilmiyorum.Mesela pulse rifle replica , Alien filminde kullanılan.. Turkiyede yok bunlardan.. Şimdi geçerse bu hiç düşünmeden alıcam.. Ama takılırsa çok üzülürüm.Çünkü gerçek silahın birebiri demesinler gerçeğe benziyor diye ama amerikada faturası vs oldugu sürece geçebilir herlade onlar anlar ne oldugunu , bizimkiler anlamayabilir.

http://www.laserfirecreations.com/Large%20Images/IMG_1243.JPG

turbo&quattro
19-10-2017, 16:59
Abi replikada, plastikte olsa silah islerine hic bulastirma anneni. Anlatana kadar baya ugrastirirlar.

turbo&quattro
19-10-2017, 17:00
Hele bu aralar cok hassaslar silah konusunda heryerde olan saldiri haberlerinden sonra.

Yiğit G.
19-10-2017, 17:00
bavulla ordan çıkardıktan sonra bizim hava alanlarında arama yapılmadığı surece sıkıntı olmaz bana kalırsa

atatürk hava limanında çok nadir dir gorduğum gümrükte arama

Abi düşündümde kılıç silah falan vazgeçtim şimdilik neden dersen kardeşim orada irtica başvurusu yaptı avukatla falan %90 da olacak bu iş vatandaşlık için , şimdi onun yanına gelip giden anneme bu tarz şeyler taşıttırmam kardeşimi etkiler diye çekindim birşey olursa sonuçta onların gözünde ortadogu islam ülkesinden gelip gidiyorlar bu tarz kılıç vs tehlike yaratabilir , kardeşim alsın vatandaşlığı o zaman herşeyi getiririm.

semavi
19-10-2017, 17:32
Ben her boydan bicak vs goturdum ve sorun yasamadim... Lakin el terazisi almistim onun yayini gorunce sorun cikardilar, silah zannettiler sanirim ve cantayi actim... Allahtan sirt cantasi idi. Belkide ucaga girecegi icin emin olmak istediler... Ingilizcesi var ise annenizin ve anlatabilecegini dusunuyorsaniz deneyebilirsiniz ama sahsen ben Rahmetli annem ile boyle bir riske girmezdim...

M_PROJECT
19-10-2017, 18:17

Bavula uygun sekilde sarilmis paketlenmis halde koyarsaniz bir sey olmaz , ben surekli bicak getirtiyorum mesela , koleksiyonum var , airsoft silahlarindan tutta , green gas tupune kadar bavulda getirdim . Airsoft silah getirirken mutlaka kutusunda ve paketleyerek bavula koydum , uzerine de airsoft gun diye not yazmistim , check in sirasinda bi kere deklere ettim ama sallayan olmadi tsa de hic bir sikinti cikartmadi . Getirecegin urun mutlaka orjinal kutusunda olsun kutudan cikmadigi surece sikinti olmaz . Kilic icin de aynisi gecerli ama yine de onu check in sirasinda deklere etmek gerekebilir . Getirip goturdugun urunler kardesini cok baglamaz , onun evinde kalsa da kardesin farkli bir birey annen farkli sikinti cikmaz o yonden rahat ol . Senelerce neler getirip goturdum ben hic bir kere bile basima bir durum gelmedi . Amerikadan cikarken zaten umursamiyorlar pek , cikiyorsun cunku ulkeyi terk etme eylemindesin , gittigi ulke dusunsun diyorlar genelde .

Emre İlbi
19-10-2017, 21:35
Aynı mail bana da geldi.. şimdi yeniden başvuru yapacağız.. Ne güzel başvuru yaptık bitti demiştik..

Foto zaten yüzü kaplayacak şekilde kırptığı için etraftaki boşluklar sorun olmaz diye düşünüyorum.

Abi bana bu konuyla ilgili herhangi bir mail gelmedi, ancak devlet sizden e-posta yoluyla para göndermenizi istemez vs. gibi bir mail geldi,

başlıkta "Sayın Çeşitlilik Vizesi Programı katılımcısı" şeklinde, benimle aynı durumda olan var mı?

birde tekrar başvuru yapmalı mıyım? bütün kayıtlar kesinlikle iptal edildi mi?

ibozum
19-10-2017, 23:13
Abi bana bu konuyla ilgili herhangi bir mail gelmedi, ancak devlet sizden e-posta yoluyla para göndermenizi istemez vs. gibi bir mail geldi,

başlıkta "Sayın Çeşitlilik Vizesi Programı katılımcısı" şeklinde, benimle aynı durumda olan var mı?

birde tekrar başvuru yapmalı mıyım? bütün kayıtlar kesinlikle iptal edildi mi?

Bu mail geliyor ardından dvlottery.state.gov adresine girdiğinde anasayfada daha önce başvurulanların hepsi iptal değerlendirilmeye alınmaaycak yeniden başvurup başvuru numarası alın diye belirtiyor.

muharrem7791
20-10-2017, 06:57
ya işte şimdi yeni yeni kardeşimle beraber amerika ilişkilerimiz başladı ,o kadar çok almak istediğim şey var ki , ilk defa gidiyoruz zaten , bavuldan ne nasıl getirilir ne geçer ne geçmez hiç bilmiyorum.Mesela pulse rifle replica , Alien filminde kullanılan.. Turkiyede yok bunlardan.. Şimdi geçerse bu hiç düşünmeden alıcam.. Ama takılırsa çok üzülürüm.Çünkü gerçek silahın birebiri demesinler gerçeğe benziyor diye ama amerikada faturası vs oldugu sürece geçebilir herlade onlar anlar ne oldugunu , bizimkiler anlamayabilir.

http://www.laserfirecreations.com/Large%20Images/IMG_1243.JPG

Abi arkadaşlar yorum yapmış burası ***** türkiye. 6136 sayılı kanun başınızı ağrıtmasın. Kaç kişinin canı yandı bu kanun yüzünden. türkiye zaten her şeye burun sokan bir ülke

XoR
20-10-2017, 08:36
Teknik sorun giderilmiş başvurular için açık 22 Kasıma kadar

Electronic Diversity Visa Lottery (https://www.dvlottery.state.gov/(S(zohtfwvoeswb4n5sgn2pzelk))/default.aspx)

Yiğit G.
20-10-2017, 15:18
Kardeşim amerikadan benim için başvurmuş.Acaba bir artısı olur mu ordan başvurmanın...

RedCan
20-10-2017, 16:56
Yani şimdi hiç başvuru yapmamış olanların, şu andan itibaren yaptığı başvurular sayılmayacak mı ?

muharrem7791
20-10-2017, 18:16
Yani şimdi hiç başvuru yapmamış olanların, şu andan itibaren yaptığı başvurular sayılmayacak mı ?

önceki yapılan başvurular iptal tekrar yeniden başvurulacak.

ibozum
21-10-2017, 09:04
Kardeşim amerikadan benim için başvurmuş.Acaba bir artısı olur mu ordan başvurmanın...

Herhangi bir artısı veya negatif durum olmaz. Ülke kotasına göre başvuruları alıyorlar. Yani Türk olarak başvurduk bu bölgeden seçilecekler içerisinde yerinizi alıyorsunuz. :)

DOHC
01-11-2017, 14:04
Trump şimdi de Green Card’a savaş actı - Dunya Haberleri (http://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/trump-simdi-de-green-carda-savas-acti-2072937/)

oabayram
01-11-2017, 15:33
ben de başvurdum inşallah çıkar...

srknzfr
01-11-2017, 15:38
Trump şimdi de Green Card’a savaş actı - Dunya Haberleri (http://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/trump-simdi-de-green-carda-savas-acti-2072937/)

ben zannetmiyorum böyle bir yasak koyabileceğini, Amerika bir göçmen ülkesi. Amerikalı dediğimiz kesimin b.klarını genel olarak bu vasıfsız göçmenler temizlediği için öyle kolay vazgeçemezler. :D

Bu sözüm tamamen vasıfsız olan göçmen sınıfı için tabiki

Pis işlerini yaptıracak iş gücüne ihtiyaçları var

mechanic
01-11-2017, 15:44
bu konuyu acan arkadas gitmis mi ya ne olmus?

ES353
01-11-2017, 16:05
yeminle gram şaşırmadım.

Beyler ben başvuruyorum normaldir böyle şeyler :D

Dou
01-11-2017, 16:18

Kardeşiniz vatandaşsa 4 ile 8 sene arasında kesin geliyor.

turbo&quattro
01-11-2017, 18:53
Trump amca Obama nin gectigimiz yillarda cikarmis oldugu ' ailesi kacak ama abd de dogan cocuklara taninan haklari ' geri almaya calisiyor su anda. Kalifiye olmayan gocmen istemiyor amcamiz greencard isleri baya zorlasacak gibi.

Iki ay once boyle bir ongorum olmus. Dun new york ta yasanan olaylar etkileyecek gibi.

semavi
01-11-2017, 20:05
bu konuyu acan arkadas gitmis mi ya ne olmus?

Houston'dan selamlar :)

Yiğit G.
01-11-2017, 20:34
Kardeşiniz vatandaşsa 4 ile 8 sene arasında kesin geliyor.

yok henüz değil oda orada olmaya uğraşıyor :) Vatandaş oldu diyelim 4 ila 8 sene arasında kesin geliyor ne demek tam olarak ? Bana mı çıkar kesin yani ?

Dou
02-11-2017, 00:08
yok henüz değil oda orada olmaya uğraşıyor :) Vatandaş oldu diyelim 4 ila 8 sene arasında kesin geliyor ne demek tam olarak ? Bana mı çıkar kesin yani ?

Vatandaş olursa evet, ama kardeşlere baya uzun sürüyor. Ablam ABD vatandaşı oradan biliyorum. Gitme gibi bir isteğim yok gerçi, annem için başvururken benim için de başvurdu. Buralarda mutluyum ben (Kanada). Kalıcı oturma iznimi aldım 2 seneye pasaportumu alacağım kısmetse.

ABD'de artık çok daha zor işler, Trump'tan ötürü ama hala şans var. Kanada'da ise "şansa" çıkma durumu son 5 senedir söz konusu değil, kalifiye olmayanı direk eliyorlar puanlama sistemiyle.

XoR
02-11-2017, 08:10
Iki ay once boyle bir ongorum olmus. Dun new york ta yasanan olaylar etkileyecek gibi.

Moruk seninle evlensek vatandaşlık ne zaman verirler :D :hehe: :hehe: çünkü bu green card işi yalan olur bu saatten sonra :D

muharrem7791
02-11-2017, 09:02

Bu adam kafayı yemiş yahu. Daha önceki kaç tane abd başkanları geldi geçti niye hepsi böyle bir uygulamaya girişmedi. Onlarca insanın hayalleriyle idealleriyle oynamaya hakkı yok. Bir saldırıyı yapanı green cardlı diye yaftalayıp yasaklamak nedir? Bizim ülkemizde nato incirlik üssü var bop projesine son çıkar amaçla hizmet ediyor o zaman onuda geri çekecekmidir?

YAS
02-11-2017, 09:18
Vatandaş olursa evet, ama kardeşlere baya uzun sürüyor. Ablam ABD vatandaşı oradan biliyorum. Gitme gibi bir isteğim yok gerçi, annem için başvururken benim için de başvurdu. Buralarda mutluyum ben (Kanada). Kalıcı oturma iznimi aldım 2 seneye pasaportumu alacağım kısmetse.

ABD'de artık çok daha zor işler, Trump'tan ötürü ama hala şans var. Kanada'da ise "şansa" çıkma durumu son 5 senedir söz konusu değil, kalifiye olmayanı direk eliyorlar puanlama sistemiyle.

Kanada hakkında bir kaç sorum var pm atsam musait vakitte bana geri dönüş yapabilirmisiniz,tesekkurler

turbo&quattro
02-11-2017, 15:31
Moruk seninle evlensek vatandaşlık ne zaman verirler :D :hehe: :hehe: çünkü bu green card işi yalan olur bu saatten sonra :D

$200k ya evlenirim, 3 ayda greencard garanti :)

EREN34
02-11-2017, 15:38

Beni de evlatlık alın :D

Hazır okumuş, iş güç sahibi adamım. Eve desteğim bile olur :)

turbo&quattro
02-11-2017, 15:42
Beni de evlatlık alın :D

Hazır okumuş, iş güç sahibi adamım. Eve desteğim bile olur :)

21 yasindan buyukleri evlatlik alamiyoruz ;)

EREN34
02-11-2017, 15:44
21 yasindan buyukleri evlatlik alamiyoruz ;)

O zaman eve hademe. :)

Yav alın da sıfatı pek mühim değil. Buralar iyice kabak tadı vermeye başladı :D

Dou
02-11-2017, 16:04
Kanada hakkında bir kaç sorum var pm atsam musait vakitte bana geri dönüş yapabilirmisiniz,tesekkurler

Atabilirsin kardeşim sıkıntı yok, bildiğim bir şeyse tabi ki yazarım

XoR
03-11-2017, 08:23
$200k ya evlenirim, 3 ayda greencard garanti :)

200 bin dolar başlık parasına ben Gigi Hadid ile evlenirim :D

RedCan
03-11-2017, 10:54
Başvurduk umarım çıkar. Halihazırda Özel sektörde çalışan mühendisim, fakat çıkarsa tereddütsüz düşünmeden gideceğim. Bu şekilde olmazsa farklı şekilde yerleşip yaşamayı da düşünmüyor değilim. Bakalım..

Octane
03-11-2017, 16:21
Ya bi şekilde gideyim de buradaki mühendisliğimi falan bırkaıp milletin yağını suyunu değiştirmeye razıyım.

semavi
03-11-2017, 17:03
Herkesin dusuncesi kendine...

Ben cikti ve 2 gunde evimi kapattim kacarcasina ciktim...

Tekrar benim ulkem olmadan tatile bile gelmeyi dusunmuyorum...

Cok doluyum maalesef...

Kimseye illaki gelin demem...

Octane gibi dusunenler gelsin... basarili olur...

Salla basi al maasi yaparim zannedenler ise basinida maasinida kaybeder... Oyleleri icin en guzel yer Turkiye... Sagci, solcu, Partili, Ataturkcu, Cemaatci vs bir tarafa takilip is gorsunler... Arada kaynarlar!

Bunlar benim dogrularim... Baskalarinin ki yanlistir demek degildir... Sahsi yorumlarim yani...

Diger ABD de yasayan arkadaslar katilir mi bilemiyorum....

turbo&quattro
03-11-2017, 17:07
Banada pm ler geliyor surekli nasl gelebiliriz, nasil olur vs diye oZellikle son zamanlarda mmelekette olan bitenden sonra. Herkesin hayata bakisi, maddi durumu, olanaklari farkli sunu bunu yap demek cok guc. Ben 2007 yilinda j1 vizesi ile geldim sonrasinda TR ye donmemeye karar verdim ve devami geldii. Beraber oldugum kisiyle evlendim green card aldim, kartimi elimde tutabilmek icin cok ugrastim ve Abd vatandasi oldum. Ask, mantik evliligi yapin tabiki ama greencard icin evlilik kesinlikle yapmayin, hayatinizin en zehir yillari olur TR yi mumla ararsiniz.
Eger imkaniniz varsa master yapin Abd de sonrasinda greencard islerinde sponsor olacak bir firma bulun aksi takdirde universite mezunu dahi olsaniz master olmadan sponsor bulamiyorsunuz ( ben bunu cok istedim, en az 6-7 avukatla gorustum hepsi bunu soyledi ). Yada para varsa yuklu bir miktar yatirimci vizesi alabilirsiniz ama sartlarini iyi arastirmak gerek. Bu ikisi haricindeki tumyollarda hem dunya paralar hemde yillarinizi harcarsiniz greencard alabilmek icin ki cogu senaryoda alamazsiniz zaten sansa fln cekiliste cikmazsa.

onur_S
03-11-2017, 18:29
gitmek zor karar, eninde sonunda dönüş Türkiye

Grimlord
03-11-2017, 18:53
Ben döndüğüme inanılmaz pişman oldum, 1 sene de olsa hayatımın en güzel ve huzurlu zamanını yaşamışım. Buraya dönünce farkettim. Bu ülke adamı kanser eder :D

punto_multijet
09-11-2017, 21:00
normal vize için guncel cekeyim.

bugun randevum vardı ve gittim 12. sıradaydım önümde 3 kişi hariç hepimiz aldık vize. benden sonrakişer nasıl bilmiyorum tabii ki

semavi
10-11-2017, 19:17
Bende babama vize aldiracagim en kisa zamanda...

turbo&quattro
10-11-2017, 19:44
Bizimkiler yilin en azindan 5-6 ayi burada yasamak isteseler sponsor olacagim ama birak yasamayi ziyaret icin bile gelmeyi dusunmuyorlar ��

G_TT_I
10-11-2017, 20:08
normal vize için guncel cekeyim.

bugun randevum vardı ve gittim 12. sıradaydım önümde 3 kişi hariç hepimiz aldık vize. benden sonrakişer nasıl bilmiyorum tabii ki

Bana normal gelmedi, gidenlerden arada onumde kalan oldu oda cok bariz eksik gelmisti gibi duyuyorum yada bi banko vardi ordaki kisi birakiyodu gibi duydum.
Bukadar zorken eksik evrak vs ile oraya gidecek kisiler olacagini sanmiyirum, vize icin biraz daha beklemek lazim gibi

semavi
25-12-2017, 20:28
Babama basvuru yaptik 1 ekime randevu verildi Turist vizesi icin... simdi ise 2019'a veriliyor randevular...

Yiğit G.
25-12-2017, 23:15
Bende markalara bakıyorum 150-200 bin dolar gibi mesela subway dükkanı devralabiliyormuşsunuz.. Tabi yerine göre 750.000 dolarada subway varmış.. Ama kazançları nasıl acaba haberi olan var mı ? Mesela subway devraldık iyide gidiyor işler aylık ne kadar kazanırız yani nasıl yaşarız şimdi tr de subway sahibi altında mercedes le geziyor yani iyi gelirli oluyor amerikada da öyle mi ? Rahat rahat arabamızı alıp evimizi + giderlerimizi karşılar mı öyle bir yerin aylık getirisi ?

cookies
26-12-2017, 08:21
Bende markalara bakıyorum 150-200 bin dolar gibi mesela subway dükkanı devralabiliyormuşsunuz.. Tabi yerine göre 750.000 dolarada subway varmış.. Ama kazançları nasıl acaba haberi olan var mı ? Mesela subway devraldık iyide gidiyor işler aylık ne kadar kazanırız yani nasıl yaşarız şimdi tr de subway sahibi altında mercedes le geziyor yani iyi gelirli oluyor amerikada da öyle mi ? Rahat rahat arabamızı alıp evimizi + giderlerimizi karşılar mı öyle bir yerin aylık getirisi ?

6 Dolara Eti Bol Efsane Sandviç: SUBWAY Bayiliği Nasıl Alınır? - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=Gf0gwSKO2Zk) fikir verir belki..

imprezaWRC
26-12-2017, 10:57
Ya bi şekilde gideyim de buradaki mühendisliğimi falan bırkaıp milletin yağını suyunu değiştirmeye razıyım.

Burada mühendis olmak bir fayda sağlamıyor ki, ilkokulu bile 7 senede bitirdiğini gururla söyleyebilen müteahhit sıfatlı insanlar yap sat yapıyor. Artık kafamı yastıktan kaldırasım yok, dün yine yurt dışı iş ilanlarına bakmaya başladım. Eşimin amcası Norveç'te eşi ile yılbaşı alışverişi yapıyor, adamların tek derdi kime ne hediye alsak. Bizde burada yarın sabah başımıza ne gelecek diye diken üstünde yaşamaya çalışıyoruz. Benimle aynı fikirde olanları görünce mutlu oluyorum. Benimle aynı görüşte olup aman bir halt olmaz böyle gelmiş böyle gider, yurt dışında bilmem kaçıncı sınıf olursun diye sürekli hayallerimin içine edenlere de küfür edesim geliyor, hatta bazılarına ince ince ediyorum ama fark ettim ki hergün artık kendimi tüketiyorum.

XoR
26-12-2017, 12:11
Burada mühendis olmak bir fayda sağlamıyor ki, ilkokulu bile 7 senede bitirdiğini gururla söyleyebilen müteahhit sıfatlı insanlar yap sat yapıyor. Artık kafamı yastıktan kaldırasım yok, dün yine yurt dışı iş ilanlarına bakmaya başladım. Eşimin amcası Norveç'te eşi ile yılbaşı alışverişi yapıyor, adamların tek derdi kime ne hediye alsak. Bizde burada yarın sabah başımıza ne gelecek diye diken üstünde yaşamaya çalışıyoruz. Benimle aynı fikirde olanları görünce mutlu oluyorum. Benimle aynı görüşte olup aman bir halt olmaz böyle gelmiş böyle gider, yurt dışında bilmem kaçıncı sınıf olursun diye sürekli hayallerimin içine edenlere de küfür edesim geliyor, hatta bazılarına ince ince ediyorum ama fark ettim ki hergün artık kendimi tüketiyorum.

Avustralya yıllık olarak kalifiye eleman alım listesi yayınlıyor. Evet çok uzak ama bence Amerika'ya oranla yaşam şartları daha yüksek

imprezaWRC
26-12-2017, 13:28
Avustralya yıllık olarak kalifiye eleman alım listesi yayınlıyor. Evet çok uzak ama bence Amerika'ya oranla yaşam şartları daha yüksek

Kanka listeye nereden bakıyoruz. Uzak diye benim gönlümde orası pek yok ama kısmet artık, ihtiyacım olan tek şey motivasyon ve biraz cesaret. Çocuğun hayatı da kurtulur oh mis.

XoR
26-12-2017, 13:51
Kanka listeye nereden bakıyoruz. Uzak diye benim gönlümde orası pek yok ama kısmet artık, ihtiyacım olan tek şey motivasyon ve biraz cesaret. Çocuğun hayatı da kurtulur oh mis.

Tekrar baktım listenin olduğu link bu sayfaya yönlendirdi. Biraz vakit ayırırsan Skilled Visa Points test üzerinden fikir verir sana ileriye yönelik.

Australia Skilled Immigration Points Test - Australian Visa Bureau (http://www.visabureau.com/australia/immigration-points-test.aspx)

Okuduğum farklı bir blog'da bu 12 aylık çalışma vizesi ile gidip çalıştığı firmanın sponsorluğu sayesinde 3 sene sonunda oturum 5 sene sonunda citizenship alan var.

Temmuz 2017 – Temmuz 2018 Döneminde BAĞIMSIZ VİZE KATEGORİSİNDE 43.990, SPONSORLUK KATEGORİSİNDE 28.850 kalifiye göçmen alınacağı bakanlığın resmi sitesinde yayınlandı.

Kalifiye Gocmenlik – Avustralyada Yaş** (http://www.avustralyadayasam.com/gocmenlik/kalifiye-eleman-gocmenlik-programi/)

M_PROJECT
26-12-2017, 14:38

cok bocuk var , adamin cukunu neyim sokar

XoR
26-12-2017, 14:52
cok bocuk var , adamin cukunu neyim sokar

cuk olsa gene iyi :D

http://www.awesomeinventions.com/wp-content/uploads/2015/03/snake-toilet.jpg

said_
26-12-2017, 21:55
la ben bu göçmenlik testinden çabuk elendim.

pazarlama satış ile alakalı uygun bir iş yokmuş :(

pazarlama okuyup napcan git bi IT oku diyolardı.

turbo&quattro
26-12-2017, 22:23
Yahu millet biyerini yirtiyo US e bi sekilde gidelim diye annem babamda tam tersi. Sponsor olayim size greencard alalim en azindan arada birkac ay gelip bende kalirsiniz yok napcaz biz orda ��*♂ï¸

2jz
26-12-2017, 22:46
Bayilikler amerika için iyi sayılabilecek rakam ama Türkiyeden giderken kuru 4'e çarpıyoruz 1 milyon üzeri rakamlar yapıyor.

Küçük yatırımcı vizelerinde 100k dolarlara çözülüyor ama o bile çoğumuz için büyük bir para. Tabi biraz daha fazla riske giriyorsunuz ister istemez. Zamanında para varken ve kur düşükken değerlendirmediğim için çok pişmanım.

En mantıklı yer aslında İngiltere ama 2 haftalık olan yatırımcı vizesi değerlendirme süresi 90 güne çıkmış. Sterlininde 5 liradan fazla olması sermaye açısından biraz zorluyor.

BERKİN
27-12-2017, 01:38
Yahu millet biyerini yirtiyo US e bi sekilde gidelim diye annem babamda tam tersi. Sponsor olayim size greencard alalim en azindan arada birkac ay gelip bende kalirsiniz yok napcaz biz orda ��*♂️

Abi bana sponsor ol kardeşin olurum, koşarak gelirim :D :D

turbo&quattro
27-12-2017, 01:41
Abi bana sponsor ol kardeşin olurum, koşarak gelirim :D :D

Dhaa oncede yazdim $100k ya evlenirim hahah :)

BERKİN
28-12-2017, 21:52
Ticaretin sağlam abi djdhdhd :D

YAS
28-12-2017, 22:12

Abi evlatlık fiyatı nedir,forumun genciyiz bize fiyat ne olur :D

Emrecan-R
28-12-2017, 22:30

cidden soruyorum, Türk vatandaşı erkek US vatandaşı bir erkekle evlenebiliyormu?

turbo&quattro
28-12-2017, 22:38
cidden soruyorum, Türk vatandaşı erkek US vatandaşı bir erkekle evlenebiliyormu?

Evlenebilir , greencard alabiliir.

Grimlord
28-12-2017, 22:49

Niyeti bozdun mu hacı hahaha :D Korkutma bizi :D

Emre İlbi
29-12-2017, 08:39
Niyeti bozdun mu hacı hahaha :D Korkutma bizi :D

bence diyor; daha yaş genç, hele bir oturma iznini alalımda, ilerde yolumuza bakarız :D

muharrem7791
29-12-2017, 10:52
Evlenebilir , greencard alabiliir.

peki ani evlilikle mi oluyor bu? Green card olayı

turbo&quattro
29-12-2017, 18:21
peki ani evlilikle mi oluyor bu? Green card olayı

Ani evlilik dedigin normal evlilikmi? Evetse evet.

Emrecan-R
29-12-2017, 18:54
bence diyor; daha yaş genç, hele bir oturma iznini alalımda, ilerde yolumuza bakarız :D

öyle alıcaksak hiç almayalımda garip geldi bana :D

Cagri B.
29-12-2017, 19:07
Buralarda sıradan hayat sürmek vs. Abd standardında ciddi erkek erkeğe evliliği.. çok farkları yok sanki ;)

RedCan
29-12-2017, 19:10
GreenCard'a başvurdum bende. Peki çıkarsa işimizi, evi vs kendimiz mi buluyoruz. Sadece çalışma iznimiz mi oluyor ?

2jz
29-12-2017, 19:13
GreenCard'a başvurdum bende. Peki çıkarsa işimizi, evi vs kendimiz mi buluyoruz. Sadece çalışma iznimiz mi oluyor ?

Daha ne istiyorsun ki :)

Süresiz çalışma ve oturma izni. Bsonrasında bazı şartları sağlarsan Amerikan pasaportu.

M_PROJECT
29-12-2017, 20:07

Evini
isini
Evrak islerini hepsini sen yaparsin .

Cikti diyelim 1 senelik takvimde 180 gunden fazla Amerika disinda kalamazsin , kalirsan hakkini kaybedersin .

5 sene boyunca bunu devam ettirmen gerekiyor . 5 sene sonunda Amerika vatandasligina basvurursun . Vatandaslik sorularina calisirsin , sozlu sinava girersin , gecersen vatandaslik sertifikani alirsin , sonra da pasaport istiyorsan pasaportuna basvurursun .

Evlilik yaparsan biraz daha kisa suruyor vatandaslik isleri .

turbo&quattro
29-12-2017, 20:21
Evini
isini

Cikti diyelim 1 senelik takvimde 180 gunden fazla Amerika disinda kalamazsin , kalirsan hakkini kaybedersin .

5 sene boyunca bunu devam ettirmen gerekiyor . 5 sene sonunda Amerika vatandasligina basvurursun . Vatandaslik sorularina calisirsin , sozlu sinava girersin , gecersen vatandaslik sertifikani alirsin , sonra da pasaport istiyorsan pasaportuna basvurursun .

Bu sebepten bir arkadasim vatandasliga basvuramiyor gunu vs tamamlamasina ragmen. Hos greencardini almadilar elinden ama ulkeye her giriste binlerce soru, ayri odaya aliyorlar. Muhtemelen uzatmazlarda greencard ini.

RedCan
31-12-2017, 12:00
Evini
isini

Radikal bir karar almak gerekiyor.. Halihazırda özel sektörde çalışan mühendisim. Her şeyi bırakıp gitmek, orada mecbur kalıp istemediğin işleri yapmak, american dream'i yaşamak..

Tüm bunları yapıp 5 sene sonunda vatandaşlığı alamamakta var.. Greencard ile gidip 5 sene sonunda vatandaşlığı alma oranı nedir acaba ?

M_PROJECT
31-12-2017, 12:15
Radikal bir karar almak gerekiyor.. Halihazırda özel sektörde çalışan mühendisim. Her şeyi bırakıp gitmek, orada mecbur kalıp istemediğin işleri yapmak, american dream'i yaşamak..

Tüm bunları yapıp 5 sene sonunda vatandaşlığı alamamakta var.. Greencard ile gidip 5 sene sonunda vatandaşlığı alma oranı nedir acaba ?

%100 , yani giris cikislarina dikkat edersen , sinavi da calisip gecersen alamama ihtimalin yok .

Sinav dedigime de bakma , sorular belli cevaplar belli .

ibozum
31-12-2017, 15:29
Bu sebepten bir arkadasim vatandasliga basvuramiyor gunu vs tamamlamasina ragmen. Hos greencardini almadilar elinden ama ulkeye her giriste binlerce soru, ayri odaya aliyorlar. Muhtemelen uzatmazlarda greencard ini.

Evlilik için GC başvurduğumuz andan itibaren kesintisiz Amerika'da kalma süresi nedir? Artı eğer çalışmıyorsak, başvuru tamamlanan kadar her hangi b'r yerde çalışamıyoruz mu?

Sorular sorular Yusuf Abi..

Ayrıca bu yaz DC'ye gelsek konaklamada hotel fiyatlarını ne yaparsın bize :D

turbo&quattro
31-12-2017, 19:22

Mustafaninda dedigi gibi Abd disinda uzunca vakit gecirmemek gecirsen bile belirlenen formlari doldurmak. Suca belaya karismamak, vergini duzenli odemek, ozellikle alkollu araba kullanirken yakalanmamak ( vatandaslik islemlerini uzatiyor baya ), okuma- yazma ve sozlu sinavi & testi gecmek. Bunlari yerine getirdigin takdirde belki yogunluklarindan dolayi sure uzayabilir ama alamama sansin olmaz. Benim vatandasligimi almam son evrede 3-5 ya surmesi gerekiyordu ama 1.5 sene surdu mesela.

Evlilik için GC başvurduğumuz andan itibaren kesintisiz Amerika'da kalma süresi nedir? Artı eğer çalışmıyorsak, başvuru tamamlanan kadar her hangi b'r yerde çalışamıyoruz mu?

Sorular sorular Yusuf Abi..

Ayrıca bu yaz DC'ye gelsek konaklamada hotel fiyatlarını ne yaparsın bize :D

Normal sartlarda evlendikten hemen sonra GC basvurduktan 3-5 ay sonra 2 yillik GC eline geciyor. Iki yilin exprie olmasindan 3 ay once 10 yilliga uzatmak icin basvuruyorsun ama o arada 1 yil GC yerine gecen bir mektup gibi birsey veriyorlar. 10 yilliga uzatmak 8-9 fln suruyor. 10 yillik GC eline gectikten sonra egerki hala evliysen ve ilk GC aldigin tarihin uzerinden 2 sene 9 ay gectiyse vatandasliga basvuruyorsun. Bu sureler icinde yurtdisina cikabilirsin ama 6 aydan fazla kalmamak sartiyla. Egerki kalman gereken bir durum varsa bir form doldurman gerek adini hatirlmaiyorum simdi. Ama yurt disinda cok fazla bulunmak soru isareti yaratiyor. Ben yilda 4kere fln Tr ye geliyorum, vatandaslik mulakatimi yapan memur bin tane soru sormustu neden giidp geliyom vs diye full time isim olmasina vergimi eksiksiz odememe ragmen.

DC icin birsye soylemek zor, fuar vs varsa sehirdd fiyatlar uzay oluyor ama yoksa mantikli gibi. Gelmeden birksc hafta once haber verirsin :)

McS_R53
31-12-2017, 21:31
benim 3 aylik formumu doldurmam gerekiyor 10 yillik green card icin ondan sonra ver elini vatandaslik :)

ibozum
01-01-2018, 00:05
Mustafaninda dedigi gibi Abd disinda uzunca vakit gecirmemek gecirsen bile belirlenen formlari doldurmak. Suca belaya karismamak, vergini duzenli odemek, ozellikle alkollu araba kullanirken yakalanmamak ( vatandaslik islemlerini uzatiyor baya ), okuma- yazma ve sozlu sinavi & testi gecmek. Bunlari yerine getirdigin takdirde belki yogunluklarindan dolayi sure uzayabilir ama alamama sansin olmaz. Benim vatandasligimi almam son evrede 3-5 ya surmesi gerekiyordu ama 1.5 sene surdu mesela.

Normal sartlarda evlendikten hemen sonra GC basvurduktan 3-5 ay sonra 2 yillik GC eline geciyor. Iki yilin exprie olmasindan 3 ay once 10 yilliga uzatmak icin basvuruyorsun ama o arada 1 yil GC yerine gecen bir mektup gibi birsey veriyorlar. 10 yilliga uzatmak 8-9 fln suruyor. 10 yillik GC eline gectikten sonra egerki hala evliysen ve ilk GC aldigin tarihin uzerinden 2 sene 9 ay gectiyse vatandasliga basvuruyorsun. Bu sureler icinde yurtdisina cikabilirsin ama 6 aydan fazla kalmamak sartiyla. Egerki kalman gereken bir durum varsa bir form doldurman gerek adini hatirlmaiyorum simdi. Ama yurt disinda cok fazla bulunmak soru isareti yaratiyor. Ben yilda 4kere fln Tr ye geliyorum, vatandaslik mulakatimi yapan memur bin tane soru sormustu neden giidp geliyom vs diye full time isim olmasina vergimi eksiksiz odememe ragmen.

DC icin birsye soylemek zor, fuar vs varsa sehirdd fiyatlar uzay oluyor ama yoksa mantikli gibi. Gelmeden birksc hafta once haber verirsin :)

Bilgilendirme için çok teşekkür ediyorum abi :)
Geliş tarihleri netleşsin ona göre haber veririm.

Peki evlilik için GC başvurusu yaptıktan sonra çalışamama gibi bir şey var mı?

Bu arada "happy new year" :)

turbo&quattro
01-01-2018, 02:38
GC basvurusu yaptiktan kisa bir sure sonra calisma izni geliyor onunla calisabilirsin.

GKS
02-01-2018, 09:59
https://www.youtube.com/watch?v=WNWQO70amq4

muharrem7791
02-01-2018, 15:39
https://www.youtube.com/watch?v=WNWQO70amq4

daha önce izlemiş idim gayet mantıklı anlamlı videolar çekiyorlar bu video çok şey anlatıyor dahası bu videoyu izleyen goc etme fikrine sokar

turbo&quattro
09-03-2018, 21:21
Iki tane Turk arkadas... biri evlendi ilk kez greencarda basvurdu iki sene once ama hala haber yok. Digeri evli iki yillik greencardini 10 yila uzatmak icin gecen sene basvurdu anca bu hafta haber verdiler dahada evrak yollayin diye. Iki uc farkli avukata gittiler neler oluyor diye, avukatlarin dedigi Trump bir genelge yayinlamis greencard vermemeye calisin isleri dahada zorlastirin diye. Bu aralar sakincali greencard isleri.

2jz
10-03-2018, 00:09
Iki tane Turk arkadas... biri evlendi ilk kez greencarda basvurdu iki sene once ama hala haber yok. Digeri evli iki yillik greencardini 10 yila uzatmak icin gecen sene basvurdu anca bu hafta haber verdiler dahada evrak yollayin diye. Iki uc farkli avukata gittiler neler oluyor diye, avukatlarin dedigi Trump bir genelge yayinlamis greencard vermemeye calisin isleri dahada zorlastirin diye. Bu aralar sakincali greencard isleri.

Geçtiğimiz yaz arkadaşım evlenip abd'ye gitti. Çalışma izni hala gelmemiş. Biraz zorlaştı galiba bu işler.

turbo&quattro
10-03-2018, 02:15
Geçtiğimiz yaz arkadaşım evlenip abd'ye gitti. Çalışma izni hala gelmemiş. Biraz zorlaştı galiba bu işler.

Normalde calisma izni en fazla 2 ay icinde geliyordu 3-4 ay icinde de GC aliniyordu ama Trump manyagi ile birlike hersey zorlasti .

TarikS
10-03-2018, 02:44

Ben inceyi benim H1 prosedüründe yapılan değişiklikten sezmiştim, biraz da o yüzden hiç bulaşmak istemedim bu evlilik işlerine. Harbiden sevip evlensek de büyük ihtimalle çelme yiyecekmişiz. :) F1 ile kalmak da ayrı çile olacaktı

Allah kolaylık versin

oabayram
10-05-2018, 15:04
bu ayın 15 inde açıklanacak sanırım. Başvurdum inşallah bana da çıkar... Bu arada merak ettiğim, diyelim ki çıktı istediğimiz eyalete yerleşebiliyor muyuz?

semavi
10-05-2018, 17:14
Cok az kaldi aciklanmasina....

2018 talihlileri icin durumlar pek iyi gitmiyor...

Cok yavas ilerliyor siralar... SOn iki ay kaldi ve suan icin siralamanin %55ini acikladilar...

Kazanmak kadar, hangi numaranin oldugu da cok onemli...

Dou
11-05-2018, 05:06
GC aldiktan sonra amma uzun suruyormus ABD vatandasligini almasi?

Ben kismetse 2019 sonunda Kanada pasaportunu aliyorum, 2013'te geldigimi dusunursek baya hizli ilerledi surec.

Dou
11-05-2018, 05:07
2013'te geldigimi dusunursek baya hizli ilerledi surec.

2013'te ogrenci vizesiyle geldigimi dusunursek baya hizli ilerledi surec. yazacaktim ama edit yokmus :/

arda-m
11-05-2018, 08:20

Cok yavas ilerliyor siralar... SOn iki ay kaldi ve suan icin siralamanin %55ini acikladilar...

gelicem gelicem az kaldı :)

_opeth
11-05-2018, 14:36
şaka maka 16 sayfayı okudum son 4 sayfada anlatıldıysa kusura bakmayın

Electronic Diversity Visa Lottery (https://www.dvlottery.state.gov/) burada 2019 kayıtları dolduğu söyleniyor. 2020 başvuruları olmayacak mı acaba? Bilgi sahibi olan var mıdır?

TarikS
11-05-2018, 23:38
2013'te ogrenci vizesiyle geldigimi dusunursek baya hizli ilerledi surec. yazacaktim ama edit yokmus :/

Valla Amerika'da da normalde 5 senede GC ile gelenler aldı hep ben ordayken ama şu an bi şırıngayla alttan kan alma durumu var, işkence ediyorlarmış resmen. İyi ki ısrarcı olmayıp gelmişim diyorum :) Şimdi GC çıkacak olursa bi düşünücem, görmezden gelebilirim bile :D Trump'la bu işler zor

turbo&quattro
12-05-2018, 02:15

Ben ilk GC 2013 haziranda aldim. 2016 nisanda vatandasliga basvurdum 2017 temmuzda vatandas oldum. Benim vatandasliga basvurdugum zamanlarda evlenen bir arkadasim iki senedir GC bekliyor.

oabayram
14-05-2018, 13:50

abi 15 mayısta açıklanmayacak mı ? bir de hangi numaranın olduğu nasıl ya da neden önemli anlayamadım confirmation number dan mı bahsediyorsun? açıklayabilir misin sana zahmet

semavi
14-05-2018, 16:40
15inde aciklanacak...

Kazanirsan sana bir numara verilecek EU ile baslayan... Bu senin sira numaran oluyor...

Gorusmelere bu sira numarasina gore cagiriliyorsun...

Insallah guzel haberler duyariz forumdan...

2017 kazanani olarak iki kisiyiz ama 2018i bos gectik sanirim...

oabayram
14-05-2018, 16:44
15inde aciklanacak...

Kazanirsan sana bir numara verilecek EU ile baslayan... Bu senin sira numaran oluyor...

eyvallah abi teşekkür ederim anladım şimdi

2jz
14-05-2018, 21:56
15inde aciklanacak...

Farz edelim çıktı. Sıra bize gelmeden ''Dükkanı kapattık'' deme ihtimalleri mi var?

Anıl E.
14-05-2018, 22:20
Deneyimli forum üyelerine soruyorum,ilk etapta ne yapmamız gerekiyor ? Ücreti ödemeden ön başvuru mu yapıyoruz ? Eylül ayında düğünüm var ,evlendikten sonra iki kişilik başvuru ypamayı düşünüyorum.

2jz
14-05-2018, 22:23
Deneyimli forum üyelerine soruyorum,ilk etapta ne yapmamız gerekiyor ? Ücreti ödemeden ön başvuru mu yapıyoruz ? Eylül ayında düğünüm var ,evlendikten sonra iki kişilik başvuru ypamayı düşünüyorum.

Ücret falan yok. Resmi sitedeki basit formu doldurup bekliyorsun hepsi bu kadar.

Anıl E.
14-05-2018, 22:28
Ücret falan yok. Resmi sitedeki basit formu doldurup bekliyorsun hepsi bu kadar.

Müstakbel eşim ingilizce öğretmeni,ben de işletme mezunuyum ve muhasebe bilgim var. Bakalım deneyelim şansımızı,sadece amerika şart değil ülke çeşidi olarak denemeyi düşünüyorum. Yollarını araştırıyorum

2jz
14-05-2018, 22:33
Müstakbel eşim ingilizce öğretmeni,ben de işletme mezunuyum ve muhasebe bilgim var. Bakalım deneyelim şansımızı,sadece amerika şart değil ülke çeşidi olarak denemeyi düşünüyorum. Yollarını araştırıyorum

Abd greencard için ad soyad, yaş, eğitim düzeyi (lise, lisans...) gibi temel bilgileri soruyor. Basit bir form zaten.

Bıktım gideceğim diyorsan ya master, doktoraya gidip kalmaya bakacaksın yada kanada, Avustralya gibi ülkelerin kalifiye göçmen politikalarını araştıracaksın.

semavi
14-05-2018, 23:16
Farz edelim çıktı. Sıra bize gelmeden ''Dükkanı kapattık'' deme ihtimalleri mi var?

Maalesef var...

Bu sene çok yavaş gidiyor mesela... Geçen sene pek böyle olmamıştı aslında...bu sene bir garip...

blow07
15-05-2018, 18:32
saat 19.00 itibari ile açıklandı . Bu sene bize çıkmadı piyango :D

semavi
15-05-2018, 20:26
Var mi cikan ?

turbo&quattro
15-05-2018, 20:43
$100k ya yada porsche gt3 e evlenebilirim ;D

2jz
15-05-2018, 21:09
Yine yeniden Has not been selected :)

pirasa
15-05-2018, 21:33
amcaoğluna çıkmış, onuda kardeşi kaydetmiş zaten çıkmaz diye. şimdi ne yapcam ben diyor :D ingilizce yok gibi bişey

BERKİN
15-05-2018, 21:53
Bizde şans olsa her sene bir umut diyip tıklamazdık :)

srkn
15-05-2018, 21:57
Ah be son bir rakamla kaçırdım seneye artık

8.000rpm
15-05-2018, 22:30
Bu nane eylülde mi başvuru alıyor anasını satayım?
Nedir olay?

ibozum
16-05-2018, 09:13
Yine yeniden Has not been selected :)

Has not been selected +1 :)

muharrem7791
16-05-2018, 09:36
Has not been selected +1 :)

Banada çıkmadı hayırlı forumlar acaba abd yetkilileri türkleri bu tür şekilde yaptırımmi uyguluyor nedir?açıkça size visa yok abdye gelmenizi istemiyoruz ilk kez başvurdum yok abi

scorpion
16-05-2018, 09:43
has not been selected gördüm rahatladım

semavi
16-05-2018, 17:27
Evet hata veriyor şuan...

Tekrar teşekkürler, çıkanlara tebrikler, çıkmayanlara bol şans seneye...

Yerleşme konusunda iki tarafı var olayın...

Öncelikle Türkiye'den bir akar gelir ayarlamaya çalışacağım... İhtimaller var bununla alakalı... olursa inanılmaz bir rahatlık olacak... en azından ilk zamanlar için çok rahatlatır. Orada çok fazla tanıdık var, yoğun bir şekilde araştıracağız iş durumunu artık...

Büyük şehir bende istemiyorum aslında. İş imkanım olsa da daha ufak bir yerde, ailemle daha huzurlu bir hayat yaşasam... tek derdim bu...

Iowada kaldım... Orasıda aşırı ufaktı ama güvenlik olayı süperdi, arabayı çalışır durumda bırakıp markete giriyorduk soğuklarda... Chicago öyle değildi tabi :)

Üniversite arkadaşımla konuştum, restoran işinde çalışıyor, oda sakın kaçırma gel diyor. Restoran işinide düşün diyor. Bakalım kimler neler diyecek...

Gerekli başvurular yapılır ve elenmezsek, ona göre tüm alternatifleri devreye sokacağım artık. Türkiye de çok rahatım aslında, maceraya da gerek yok diyor insan bazen. Ama dediğim gibi, akademide 2 yıllık yurt dışı tecrübesi bile önemli bir durum. zaten ah gidebilsek diyorduk, fırsat ayağımıza geldi.

Devlette Hoca olsam durum farklı olurdu, izni alıp 1 yada 2 yıl visiting scholar olarak gidilebiliyor buradaki maaşın yatar şekilde. Özellerde bu durum yok tabi...

Yenide ev almıştık, onuda satmak gerekecek sanırım :) Bir sürü detay :D

Çocukların olması dezavantaj tabi ki, ama onların yaşı için ciddi bir avantajda aynı zamanda... Eğer uygun bir ev kiralayabilrsem ya da uygun bir taksitle eve girilebilirse sorun yaşamam gibi geliyor... Ama 1500 dolarlık bir yerde oturmak illaki zorlar ve hazıra dağ dayanmaz. Iowada üniversitenin lojmanında kaldığımız için ucuzdu, o tarz imkanlara bakacağız artık.

Şuan çalıştığım kurumumla iş yapabileceğimi ümid ediyorum. O kısımdan çok ümitliyim çünkü mütevelli önem veriyor bu tarz şeylere. Mesela amerikaya dil kursuna anlaşıyor öğrenci, biz uçak biletini ödüyoruz...

Bu hafta sonu şu belgeleri doldurayım bir güzel...

Kendime alinti yapip durumu guncelleyeyim. Su siralar tam zamani ve okuyanlar olacaktir. Bir iki yardimi dokunsa, fikir verse yeter birilerine...

Akar gelir ayarlamak bir yana, ev yuzunden ektra aylik 3000tl borc yuku ile geldim... Inanilmaz zorlandik ilk etapta... Ama acta kalmadik acikta da kalmadik cok sukur... (sattik en sonunca ve kurtulduk o yukten.. Tabi dolar ucunca para p.c oldu!)

Buyuk sehir istemesem de sartlar buyuk sayilabilecek bir sehire itti beni... Houstondan basladim... Adana gibi ama... Genis bir sehir... Sicak genis ve duz...

Greencard ciktintan sonra 15 temmuz yasandi, sonrasinda sorunlu bir surece girdi universiteler... Ben 'bu yakilamayacak kadar onemli bir sans' diyerek ozel sektore gecmistim... Planlarimda 2017 haziranda gelmek olsa da, Trump reisin vize ban olaylarindan sonra vizemi aldigimin 2. gunu apar topar geldim... Avukatlar karsiliyordu gocmenleri... Baya stresli zamanlardi. Cok sukur sorun yasanmadi...

Cocuklarla gelmek maddi ve manevi anlamda bir sorumluluk... Ama aile ile gelmenin en guzeli ABD de yanlizlik cekmiyorsun... Esimden Allah razi olsun... Mutlu olmaya odaklandik ve oyleyiz suan...

IS konularinda secici olmadan basladim... Oncelikle bir depodan baslangic yaptim. Turk bir yatirimci idi ve ilerisi icin iyi bir teklif onermisti... Depodan yani isin mutfagindan baslayip farkli pozisyonalra gececektim ama iletisim sorunlarimiz nedeniyle 3 ay sabredip sonrasinda ayrilip mevcut isime gectim... Ilk etapta 2k+ bir gelir elde edebiliyordum... suan 3k+ elde edebiliyorum. Bu bana ortalama bir ev satinalma, 4 kisilik bir aileyi iyi kotu gecindirebilme imkani sagladi... Halimize sukurler olsun... Ama kisa bir sure icerisinde bir is degisikligi yada kendi isimi kurma durumu olabilir...

Havali tabiri ile garaj yada servis, gercekte ise bir tamirhane acmayi planliyorum :) Bir ustam var... Bakalim nasip olacak mi....

Houstonda rahatsiz oldugum seylerin basinda cok fazla gocmen olmasi :) Misfir misafiri istemez mantigindan dolayi degil, Ingilizcemi istedigim kadar ilerletemedim :) Heryer hispanic dolu... Adamlarin ana dili burada resmi dil oldugu icin ingilizce ogrenme dertleri yok... Ilk calistigim firmada Turkler coktu ve 3 ay turkce konustuk... Bu firmada da ofiste Turklerle, diger kademelerde hispaniklerle konusuyoruz... Ingilizcem geriledi neredeyse ama ispanyolcaya basladim :)

Az cok bir Turk nufusu olmasi kesinlikle avantaj... Karsilastigim iyi insanlar hatrina bende elimden geldigince yardimci olmaya calisiyorum yeni gelenlere... Tabi akbaba da cok... Yada yanlis ynlendirenler... Ben bildimciler...

kisacasi hersey agir aksakta olsa guzel gidiyor... arti ve eksileri topladigimda hala arti cikiyoruz ve donmeyi simdilik dusunmuyoruz..

Dun aldigim bir sevindirici haber ise, gelmesini en cok istedigim 2-3 arkadasimdan bir tanesine greencard cikti... cok mutlu olduk...

sormak istedikleriniz olursa elimden geldigince seffaf yanitlamaya calisiyorum... Cunku Turkler icin gurbet karari almak kolay olmuyor...

semavi
16-05-2018, 17:28
$100k ya yada porsche gt3 e evlenebilirim ;D

kesinlikle mantikli :)

oabayram
21-05-2018, 13:25
bir has not been selected da benden :(

Aksel35
21-05-2018, 13:49
3. başvurumdu yine has not been selected :agbe:

Grimlord
21-05-2018, 13:53
3 başvuru red yiyince bu sene başvurmadım, yine çıkmazdı zaten :D

semavi
21-05-2018, 14:31
Bu sene 3. de çıktı arkadaşıma... Bu şekilde düşünmemek lazım Hiç belli olmaz

BARR
21-05-2018, 14:50
3. başvurumdu yine has not been selected :agbe:

Seni kim neden alsın Aksel Opele para veren adamı alır mı Trump ahahahahah

Aksel35
21-05-2018, 15:21
Seni kim neden alsın Aksel Opele para veren adamı alır mı Trump ahahahahah

:eek: Yaptık bir hata ,şimdi satmaya çalışıyorum.Artık seçimden sonra gider diye düşünüyorum.

imprezaWRC
21-05-2018, 16:18
Greencard en çok Ankara Çankaya ve Antalya Muratpaşa'ya çıkmış, yok pardon loto ile karıştırdım. :D :D

imprezaWRC
12-06-2018, 10:30
semavi Çocukların ingilizce seviyesi nasıldı, gittikleri okulda Türk var mı? Dersleri, vaziyetleri nasıl, keyifleri yerinde mi, okuldan mutlular mı?

semavi
12-06-2018, 16:43
semavi Çocukların ingilizce seviyesi nasıldı, gittikleri okulda Türk var mı? Dersleri, vaziyetleri nasıl, keyifleri yerinde mi, okuldan mutlular mı?

El Cevap: Sen kendine yan, cocuklara degil :)

Acarsak...

Buyuk oglum Turkiye'de 1. sinifin ilk donemini bitirmisti... Yani bitirdi sayilirdi... Velhasil yazi yazma okuma gibi seyler tam oturmamisti... BUraya Subat Ayinda geldik ve 1 ay kardesimde kaldik. Hal boyle olunca cocugu okula yollayamadik. Spring break sonrasi okula baslayabildi... Yani Mart 22-23 gibi. Okul zaten mayis 25lerde bitiyor...

Buyuk oglum iletisimi ve konusmayi seven bir cocuk. Hi, My Name is Metin, what is your name? kalibini ogrendikten sonra tum amerika onun oldu... Bunu soyleyip direk kosturan cocuklarin arkasina takilan oyuna karisan bir cocuk...

Sonuc olarak yazin bir iki amerikali ufak tefek konusmasini duyunca 'burada mi dogdu' diye sordu...

Suan benden daha iyi. Aksan yok... Turkceyi de ogrenip geldigi icin onda da aksan yok. Yani iki dili de aksansiz konusuyor... Eger imkan olursa yanina ispanyolca ogrenebilirse omur boyu rahat eder...

2. oglum ise dil gelisimini tamamlayamadan geldi. GEcikme vardi ve hala var. Hem Turkce hem Ingilizce de... Onunla ozel olarak ilgileniyoruz... Ileride detaylari yazarim. Simdilik iyi gidiyor...

Dersler ile alakali sorunu yok buyuk oglumun. Ama ingilizce okuma noktasinda, az da olsa temeli Turkce almasi nedeniyle zorlaniyor. Suan duydugunu kayit aliyor ama okuma da biraz geri. Hic Turkce okuma ogrenmese belki daha iyi olabilirdi. Bu durumda surec icerisinde kapanir. Tabi ki bizimkinin konusmaya yatkin olup biraz da usengec olmasi ayri bir etken :) Okuldan genel olarak mutlu, sorun yasamiyoruz...

Houston'da Turk cok fazla... Her kesimden insan var burada. Cevremizde iki tane Turk marketi, Az cok gidilebilecek Turk, Ermeni, Arap gibi Turk kulturune yakin restoranlar, Dini acidan bakacak olursak, kultur merkezleri falan var. Ben her kesimden insana acik oldugum icin burada ki Turklerle bir problem yasamiyorum. Lakin kamplsmalar maalesef burada da var. Keske olmasa...

Ben maalesef ilk isimde Turklerle, ikinci isimde ise Turk ve hispaniclerle calisiyorum... BU dil anlaminda ciddi olarak geciktiriyor insani. Ingilizce magruz kaldigim dakika sayisi cok az oluyor gun icerisinde. Birde burada soyle bir duirum var. Ispanyolca resmi dil. Boyle olunca hispaniklerin bir cogu Ingilizce ogrenmiyor. Sag-sol-5-6 gibi seyleri soyleyemeyen ama yillardir burada olanlar var...

Mesela kadina lunch diyorum... anlamiyor. Onun soyledigi gibi soylemem lazim.. yani lonş :) Aksan bozmaya birebir...

Sonuc olarak... Amerika imkanlarin cok oldugu ama zor bir yer... Calisana kolay... Arada kaynarimcilara ise cehennem...

hddsheriff
05-09-2018, 11:03
Hort yapayım :)

1 aydan az kaldı dv2020 nin başlamasına , kur bu kaldeyken çıksa bile nasıl giderim diye düşünmeye başladım. 4 kişinin yapacağı masraf aşağı yukarı şu şekilde

Vize süreci. 4500 usd
Uçak bileti 1000 usd
6 ay yetecek para (en az ) 20.000 usd

Yani kabaca 200 k TL parası olmayan kart çıksa bile gidemez.

aposport
10-09-2018, 12:13

1 aydan az kaldı dv2020 nin başlamasına , kur bu kaldeyken çıksa bile nasıl giderim diye düşünmeye başladım. 4 kişinin yapacağı masraf aşağı yukarı şu şekilde

Vize süreci. 4500 usd
Uçak bileti 1000 usd

+1

2019 talihlisiyim. 2019 ilk ceyregi mulakata cagirirlar diye bekliyorum.

Yukarida bahsettigin rakamlar gercekten cok dusunduruyor beni de...

imprezaWRC
10-09-2018, 20:21

Vize süreci. 4500 usd
Uçak bileti 1000 usd

O paralara anca DVDidim2019 olur hemde çekilişsiz, şartsız...

hddsheriff
10-09-2018, 20:26
O paralara anca DVDidim2019 olur hemde çekilişsiz, şartsız...

Bıktım artık Hakan , çıkarsa ne varsa satıp gidicem.

semavi
10-09-2018, 21:18
Kazananlar bana gönül rahatlığı ile ulaşabilir...

Devasa paralara ihtiyacınız olmayabilir. Şartları konuşuruz... Kişiye göre değişir...

Ben çok komik bir bütçe ile geldim...

imprezaWRC
10-09-2018, 21:27
Bıktım artık Hakan , çıkarsa ne varsa satıp gidicem.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

hddsheriff
10-09-2018, 21:35
Kazananlar bana gönül rahatlığı ile ulaşabilir...

Devasa paralara ihtiyacınız olmayabilir. Şartları konuşuruz... Kişiye göre değişir...

Ben çok komik bir bütçe ile geldim...

Hele bir çıksın da soluğu yanında alıcam zaten :D

Shadow_Dancer
10-09-2018, 21:56
Amerikanın bi çok şehrine onlarca kere gittim, tatile gittim kaç kere.. Hiç buralara yerleşip buralarda uçarım diye düşünemedim ama ilk defa bu sene tam tekmil başvuracam.. Artık delta mı olur american mı olur bilmiyorum ama green card çıkarsa bi şekilde oralarda iş bulurum diye düşünüyorum..

CloudGrey
10-09-2018, 22:06

ekim 18 - kasım 22 değimli başvurular , yanlış okumuyorum ?

CloudGrey
10-09-2018, 22:07

ekim 18 - kasım 22 değimli başvurular , yanlış okumuyorum ?

ooow yanlısmıs kusurabakmayın :)

semavi
11-09-2018, 05:16
Amerikanın bi çok şehrine onlarca kere gittim, tatile gittim kaç kere.. Hiç buralara yerleşip buralarda uçarım diye düşünemedim ama ilk defa bu sene tam tekmil başvuracam.. Artık delta mı olur american mı olur bilmiyorum ama green card çıkarsa bi şekilde oralarda iş bulurum diye düşünüyorum..

Sen bulamayacaksın da kim bulacak?

Burası mükemmel herkes gelsin demem... Herkese göre değişir... ama gerçekten isteyenlere inşallah çıkar...

Şu muhabbeti tekrarlamak lazım. Yok mu Houston? Evi aldım. Mangal yapacağız :)

turbo&quattro
11-09-2018, 05:30

Himmm teklifim gecerli ;)

YAS
11-09-2018, 06:56
Konuda bilgili abiler olduğu için buraya yazmak istedim.H2b vizesi ile usa kervanına katılma şansımız yüzde kaç ? Aramızda alan oldu mu bu vizeyi? wat programı ile gelmeyi planlıyordum yıl başlarında ama ***** kur oranları ortada 3500 dolar gibi bir fiyat çekildi,ki bunun daha uçak bileti vs. i var.Uni yeni bitiyor staj yoluyla geliyim dedim 12 ay staj programı 4600 dolar fiyat çekildi.(Bildiğim)En son çare h2b kaldı sanırım.

Mesleğim Metot ve Otomasyon lakin lise zamanından sanayide oto elektrikçilikte yaptım evlere elektrik tesisatı da çektim.Elektrik alanında çoğu alanda elim yatkın.Bunu da
ek bilgi adına belirtmek isterim,vize alma veya başka yöntemler adına fikirlere açığım,teşekkürler.

Shadow_Dancer
11-09-2018, 09:03
Sen bulamayacaksın da kim bulacak?

Burası mükemmel herkes gelsin demem... Herkese göre değişir... ama gerçekten isteyenlere inşallah çıkar...

Şu muhabbeti tekrarlamak lazım. Yok mu Houston? Evi aldım. Mangal yapacağız :)

Bu aralar yok ama cikarsa haber ederim kardesim

hddsheriff
11-09-2018, 10:19
Konuda bilgili abiler olduğu için buraya yazmak istedim.H2b vizesi ile usa kervanına katılma şansımız yüzde kaç ? Aramızda alan oldu mu bu vizeyi? wat programı ile gelmeyi planlıyordum yıl başlarında ama ***** kur oranları ortada 3500 dolar gibi bir fiyat çekildi,ki bunun daha uçak bileti vs. i var.Uni yeni bitiyor staj yoluyla geliyim dedim 12 ay staj programı 4600 dolar fiyat çekildi.(Bildiğim)En son çare h2b kaldı sanırım.

Mesleğim Metot ve Otomasyon lakin lise zamanından sanayide oto elektrikçilikte yaptım evlere elektrik tesisatı da çektim.Elektrik alanında çoğu alanda elim yatkın.Bunu da
ek bilgi adına belirtmek isterim,vize alma veya başka yöntemler adına fikirlere açığım,teşekkürler.

Arda beşkardeş diye bir avukat var adam usa için vize süreçlerini neyin ne olduğunu anlatıyor izleyip fikir edinebilirsin

turbo&quattro
11-09-2018, 18:33

12 ay ne staji j1 mi? Eger alabiliyorsan al vizeni 1 yillik ve gel, sonrasi gelir zaten .

8.000rpm
15-09-2018, 17:49
10 yıllık vize var çok şükür
Lottery başvuru ne zaman?
Ekim kasım gibi mi?

hddsheriff
15-09-2018, 18:54
10 yıllık vize var çok şükür
Lottery başvuru ne zaman?
Ekim kasım gibi mi?

Ekimin ilk haftası başlayacak sanırım

2jz
16-09-2018, 14:57
TÜİK Uluslararası Göç İstatistiklerini yayımladı. Buna göre 2017 yılında 253 bin 640 kişi Türkiye'den göç etti. Göç edenlerin sayısı bir önceki yıla göre yüzde 42 arttı. Türkiye’den göç eden nüfusun yaş gruplarına bakıldığında; en fazla göç edenlerin 25-29 yaş grubu olduğu görüldü.

https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/turkiyeden-goc-yuzde-42-artti-2609707/

blow07
17-09-2018, 06:42
Wat ile geldik şuan Wisconsin deyim . Ama bi baltaya sap olamadık vize bitiyor dönüş vakti yaklaşıyor .��

Grimlord
17-09-2018, 16:10
Wat ile geldik şuan Wisconsin deyim . Ama bi baltaya sap olamadık vize bitiyor dönüş vakti yaklaşıyor .��

Dönme, ne işin var. Kalmaya bak :D

blow07
17-09-2018, 17:49
Dönme, ne işin var. Kalmaya bak :D

Kaçak kalmak istemiyorum ,kız da bulamadik kalacak :D

punto_multijet
31-10-2018, 12:00
greencard çıktığında gidip orada yaşamak mecburi değil mi?

kardeşim bir yerde mecbur olmadığını sadece her yıl giriş çıkış yapmanın yeterli olduğunu okumuş ama doğruluğu hakkında pek cvp bulamadım.

Nedir bu işin aslı astarı?

Tunacan
31-10-2018, 13:13
Herkes birşeyler sormuş ben de sorayım bari;

2 yaşında kızım dahil eşim ve kendim için başvurmak istiyorum.

Çıkarsa ailem için mi çıkar yoksa her fert için ayrı mı değerlendiriliyor?

CloudGrey
31-10-2018, 13:18

2 yaşındaki cocuk için başvuru yapılıyormu bilmiyorum.
ama eşlerinde birbirini kapsıyor.
sonuçta şöyle dersek ailede 3 kişisiniz kime çıkarsa çıksın ailecek gidiyorsunuz ;)

said_
31-10-2018, 13:25

kardeşim bir yerde mecbur olmadığını sadece her yıl giriş çıkış yapmanın yeterli olduğunu okumuş ama doğruluğu hakkında pek cvp bulamadım.

Kanunları okumak lazım ama bildiğim kadarı ile sürekli dışarıda kalırsanız, her ne kadar 6 ayda bir giriş çıkış yapmış olsanızda. problem çıkabiliyormuş. Greencard iptal edilebilir.

özel durumlarda sanırım bir başvuru yapılıp uzun süreli kalabiliyorsunuz. bir arkadaşım bu şekilde ülkesine geri dönmüştü.

M_PROJECT
31-10-2018, 13:36

Size yada esinize cikarsa 21 yasindan gun almamis cocuklarinizi da kapsar.

Ayri ayri basvurarak sansinizi katlamis olursunuz ama 2 yasinda bir cocuk icin basvuru haliyle kabul sayilmayacaktir.

M_PROJECT
31-10-2018, 13:38

1 yillik takvimin 6 ayini Amerika disinda gecirebilirsiniz , 5 yili doldurup vatandaslik alacaginiz zaman , disarda kaldiginiz sureler 5 yilin toplamindan duser.

Ne kadar az cikarsaniz 5 yili okadar cabuk doldurur ve vatandaslik icin basvuru yapabilirsiniz.

hddsheriff
31-10-2018, 14:35

Kendi adına bavurıyorsun eş kısmına eşini çocuk kısmına çocuğunu kaydedip gönderiyorsun, daha sonra eşin için doldurup eş kısmına kendini çocuk kısmına çocuğunu kaydediyorsun. 2 çekiliş hakkın oluyor.

semavi
31-10-2018, 19:30
Cevaplar benim soyleyeceklerimle ayni... biraz detay vereyim 5 yil kuralina...

Greencard cikti ilk girisi yaptiniz... Bir sonraki giris hakki 1 yila kadar uzuyor ilk giristen sonrasi icin... Bu sadece ilk giris sonrasi icj gecerli, zaten pasaportunuza bir yillik damga vurulacak...

Sonraki durum icin... 6 aydan fazla ABD disinda kalmamaniz gerekiyor...

5 yilin sonunda toplam 30 ay abdde kalmis olursaniz vatandaslik icin basvuru hakkiniz var...

Greencard size 10 yillik cikiyor... Yani bu sure icerisinde son 5 yilda 30 ay kuralini tamamlamak gerekir...

Sahsi tavsiyem... Eger kalinmayacaksa basvurulmamasi... Bosu bosuna sansimizi denemeyelim :) Yani gelis sartlarini, para, dil gibi durumlari onceden arastirmak ve size uygun olup olmadigini gormek daha iyi olur...

ABD hem kolay hem zor bir yer...
Calisana kolay...

Turkiye de ise salla basi almaasi sistemine aliskiniz... Yada biri is versin, azicik kazanayim devam edeyim mantigina... Bu nedenle ABD ile AVRUPA gocmenleri arasinda ciddi fark var. Almanya daki akraba es dost ile sakin karsilastirmayin... Burasi daha farkli...

Herkese bol sans...

oabayram
01-11-2018, 13:03
başvuramıyorum sayfa hata verip duruyor, başkasında da aynı durum var mı acaba?

said_
01-11-2018, 13:10
başvuramıyorum sayfa hata verip duruyor, başkasında da aynı durum var mı acaba?

evet ilerle dediğim zaman çakılıyor.

bir problem var sanırım

srknzfr
01-11-2018, 14:19
şu an ben de hata alıyorum. Son günler olduğu için siteye bir yüklenme söz konusu sanırım. ara ara denemek gerek

_muhaRRem
01-11-2018, 14:32
greencard huseyin var o hallediyor

kunteper
01-11-2018, 14:33
site iki senedir problemli, seneye tamamen kaparlarsa sasirmamak lazim :)

Teknikci
10-11-2018, 08:20
Gerçekten büyük şans :D Tebrik ederim iyi çıkmış...

CloudGrey
06-05-2019, 15:43
yarın kura belli olacak herhalde ?

XoR
06-05-2019, 15:52
yarın kura belli olacak herhalde ?

Çarşamba Ajax maçından sonra belli olur :D

CloudGrey
06-05-2019, 15:57
Çarşamba Ajax maçından sonra belli olur :D

şikogodan selamlarını iletirim :D

KÖROĞLU
06-05-2019, 16:46
Ben de başvurdum, çıkarsa ne yaparım bilmiyorum. Tam hayatı burada bir düzene oturttum sayılır, 1 ay sonra iş değiştiriyorum, şartlarım iyileşecek, firma çok sağlam .

Kalkar bunun üstüne gc çıkarsa sanırım üzülürüm. Bilemedim tech..

Octane
06-05-2019, 16:59
Ben de başvurdum, çıkarsa ne yaparım bilmiyorum. Tam hayatı burada bir düzene oturttum sayılır, 1 ay sonra iş değiştiriyorum, şartlarım iyileşecek, firma çok sağlam .

Burada ne kadar saglam, ne kadar kurumsal bir firma da olsa, bugunun kuruyla maksimum 2bin dolar maas alirsiniz, hadi 2500dolar olsun. Ustelik 150bin tlye polo almak yerine 10bin dolara 2015 a3 almak mumkun orada. Ustelik az bisey ubere cikan adam 3bin dolar para yapiyor asagi yukari. Hadi iki bin olsun.
Bana ciksa oyle bir giderim ki, daha da burda tozumu bulamazlar.

semavi
06-05-2019, 17:36

8 silindir ML550 ile uber yapiyordum :)

Allah askina ne olacak... Dil vs biraz varsa atlayip geleceksin Houston'a yardimci olacagiz bir sekilde. Sonra kendi yolunu cizersin zaten...

KÖROĞLU
06-05-2019, 18:45

Allah askina ne olacak... Dil vs biraz varsa atlayip geleceksin Houston'a yardimci olacagiz bir sekilde. Sonra kendi yolunu cizersin zaten...

:) Abi harikasın, şunu söylemen bile çok değerli benim için gerçekten.

Çocukla ilgili durumum var çıkarsa onu da çözersem gelmemem için bir sebep yok zaten. Bakalım zaman gösterecek hepsini.

turbo&quattro
06-05-2019, 19:23

Ne isi var houstonda Florida da beachte yasamak varken :)

Octane
06-05-2019, 19:51

Su an itibariyle 1500 dolara dogru yol aliyorsunuz :D

semavi
06-05-2019, 20:07
Ne isi var houstonda Florida da beachte yasamak varken :)

Bana da soyle guzel bir is bulsana :) Geleyim oralara :D

Yok be, Houstonda bir sekilde basliyor Turkler... Oturtsun, sonra nereye giderse gitsin :)

Burada basit yonlendirmelerle insanlarin hayatini duzene sokabiliyor eskiler... Lakin bazilari yanlis bilgilerde israr ediyor, bazilarinin derdi baska...

Velhasil...

Ciksin, elimden gelen bir sey olursa yaparim forumdakiler icin...

turbo&quattro
06-05-2019, 20:17

Yok be, Houstonda bir sekilde basliyor Turkler... Oturtsun, sonra nereye giderse gitsin :)

Burada basit yonlendirmelerle insanlarin hayatini duzene sokabiliyor eskiler... Lakin bazilari yanlis bilgilerde israr ediyor, bazilarinin derdi baska...

Velhasil...

Bi bana denk gelmedi o eskiler . Kazik yiye yiye buldum kendi yolumu bi sekilde..

Tabiki ciksinda GC gerisini bir sekilde yardimci oluruz .

pirasa
06-05-2019, 20:54
GC çıksın ikinizide bulucam.

semavi
06-05-2019, 21:24

Hayirlisi :D

https://www.youtube.com/watch?v=15SP588vCRM

turbo&quattro
07-05-2019, 00:28

Bizemi dedin ;D

KÖROĞLU
07-05-2019, 07:14

Velhasil...

Karar veremedim FL mı Houston mı, hahah.

Çok yaşayın, çok güzel günleriniz olsun, hiç tanımadıkları adamlara destek olmak için dünyanın öbür ucundan yazan güzel insanların da olduğunu gördük mutlu olduk.

:) Sevgiler.

Shadow_Dancer
07-05-2019, 07:21
Beyler 2020 basvurulari ne zaman aciklaniyor ? Aldigim kod numarasina gecersiz sayiyor

TarikS
07-05-2019, 07:26

Çıksa da zaten 1 sene süreniz var kartı teslim alana dek, o yüzden o süreçte buradaki hayatınızı ölçüp biçme imkanı veriyor denilebilir

CloudGrey
07-05-2019, 07:50
7 mayıs ta açıklanıyor olması lazım.
ama orda daha 7si olmadı sanırsam:D

https://i.hizliresim.com/ADBRmr.jpg (https://hizliresim.com/ADBRmr)

darkred
07-05-2019, 07:59
Bu akşam TR saatiyle 19:00'da sonuçlar açıklanacak.

Beklemedeyiz :)

hddsheriff
07-05-2019, 12:25
aynen bu akşam 19:00 da açıklanacak ama site çöker muhtemelen daha geç saatte bakıcaz sonuçlara. çıkarsa Kadir XL bir araba ayarlar artık bize :D

semavi
07-05-2019, 12:29
Beyler 2020 basvurulari ne zaman aciklaniyor ? Aldigim kod numarasina gecersiz sayiyor

Kankan el vermedi demek sana. Ayıp etmiş :)

Bugün 19daymis evet... Başvuru çoktur bakalım kimlere çıkacak forumdan

Kullanabilene iyi bir şans... Kullanamayan için yıkım bile olabilir. Umarım kullanabileceklere çıkar. ABD mükemmel bir yer diyemem... Video çekip anlatmaya da çalışıyorum insanlara...

Neyse. Size hala barbekü sözüm geçerli. Denk geliriz belki yine :)

semavi
07-05-2019, 12:30
aynen bu akşam 19:00 da açıklanacak ama site çöker muhtemelen daha geç saatte bakıcaz sonuçlara. çıkarsa Kadir XL bir araba ayarlar artık bize :D

XXL suburban ayarlayayım :) forumun yarısını alır :)

Emre İlbi
07-05-2019, 14:05

Kullanabilene iyi bir şans... Kullanamayan için yıkım bile olabilir. Umarım kullanabileceklere çıkar. ABD mükemmel bir yer diyemem... Video çekip anlatmaya da çalışıyorum insanlara...

Kadir abi selamlar,

Videoların içerik olarak gerçekten çok iyi, ancak hiç birini tam anlamıyla bitiremiyorum, inanılmaz gürültü var, artık başıma ağrılar girmeye başlıyor, ve bırakmak zorunda kalıyorum, eminim benim durumumda olan çok kişi vardır, görüntü ve ses konusu ile ilgili iyileştirme düşüncelerin var mı

hddsheriff
07-05-2019, 14:37
XXL suburban ayarlayayım :) forumun yarısını alır :)

Gc çıksın da ben at atabasına bile razıyım :D

turbo&quattro
07-05-2019, 15:00

Arkadas tatilde havuzbasinda rose fln keyif yapiyor. Bir hafta dokunmiyim dedim sonra zaten kendisi yazar nasil geliyoduk diye ;D

semavi
07-05-2019, 15:13
Kadir abi selamlar,

Videoların içerik olarak gerçekten çok iyi, ancak hiç birini tam anlamıyla bitiremiyorum, inanılmaz gürültü var, artık başıma ağrılar girmeye başlıyor, ve bırakmak zorunda kalıyorum, eminim benim durumumda olan çok kişi vardır, görüntü ve ses konusu ile ilgili iyileştirme düşüncelerin var mı

Emre Aslında o konuda haklılık payın var sorun şuradan kaynaklanıyor. Ben çok yoğunum ve genellikle fırsat bulamıyorum o yüzden arabada çekmeye çalıştım bazı videoları. Bilgisayara attım baktım fena değil yayınlayıp geçiyordum. ama geçen gün ilk defa kulaklıkla dinlemeye çalıştım gerçekten kulaklıkla dipten çok bass gürültü geliyor. O yüzden son videoları arabada değil de dışarıda çekmeye çalışıyorum zaten. iyileştirme yapmayı düşünebilirim ama ne bileyim üşeniyorum biraz biraz vakitsizlik diyelim. Bir de sadece bilgi veren videolar çektiğim için ses problemini bitirip sonrasında yine bu şekilde devam edeyim diye düşünüyorum Çok görsel bir şey çekmiyorum çünkü. Yani biraz aradayım açıkçası. GoPro ile çekiyorum Aslında telefonun kamerası daha iyi ses kalitesi de daha iyi. Varmış öyle ucuz bir setup önerin Çünkü ben youtuber değilim bu işe yatırım yapmayı ya da bu işten para kazanmayı pek düşünmüyorum. Kardeşim aktif etmişti reklamları Zaten oradan gelen para komik 15 20 dolar :)

Rockford
07-05-2019, 15:19
bakalım bu yıl da mı gol degil :)

YAS
07-05-2019, 15:33
semavi

Abi merhaba,sana pm attım.Müsait vaktinde cevaplarsan mutlu olurum.

Teşekkürler. :)

imprezaWRC
07-05-2019, 16:18
Gc çıksın da ben at atabasına bile razıyım :D

Abartma yahu, 5.950 USD'ye aşağıdakini veriyorlar.
Used Lexus LS 460 For Sale - CarGurus (https://www.cargurus.com/Cars/l-Used-Lexus-LS-460-d934#listing=156910856)

hddsheriff
07-05-2019, 16:20
Abartma yahu, 5.950 USD'ye aşağıdakini veriyorlar.
Used Lexus LS 460 For Sale - CarGurus (https://www.cargurus.com/Cars/l-Used-Lexus-LS-460-d934#listing=156910856)

Hakanım biliyorum da gc çıkmadıktan sonra neye yarar

imprezaWRC
07-05-2019, 16:26
Hakanım biliyorum da gc çıkmadıktan sonra neye yarar

Kısmet artık, hakkınızda hayırlısı olsun :)

Shadow_Dancer
07-05-2019, 16:33

Valla benden daha cok istiyor oraya gitmemi, benim duzenim keyfin acayip yerinde maksat alternatif olarak bi kosede dursun.. Kismet olurda bi gun gelirsek houston’a yapariz mangalimizi.

imprezaWRC
07-05-2019, 16:44
Bu gidişle Huostun'un gerçekten bir problemi olacak :)

hddsheriff
07-05-2019, 19:47
Has not been selected :(

volume81
07-05-2019, 20:55

bizimde hayaller yarım kaldı :(

CloudGrey
07-05-2019, 21:01
ee ben giremiom aha kesin cıktı selamun aleyküm şikago

BERKİN
08-05-2019, 01:56
Bu senede gol değil:)

KÖROĞLU
08-05-2019, 07:28
http://www.dvlottery.state.gov/

Adres bu değil mi gençler ? Ben mi beceremedim.

YAS
08-05-2019, 07:31
Günaydın sayın dinleyiciler,burası kaybedenler klubu

CloudGrey
08-05-2019, 08:06
http://www.dvlottery.state.gov/

Adres bu değil mi gençler ? Ben mi beceremedim.

site x-line olmuş 1-2 ay kendine gelmez

darkred
08-05-2019, 09:16

Abi ne ara baktın, ben henüz siteyi açabilmiş değilim :)

Site erişime kapatılmış diye konuşuluyor bazı forumlarda bilginize arkadaşlar.

KÖROĞLU
08-05-2019, 09:24
turbo&quattro semavi

20206CC3ERBXVW3A

Bu conf. no ile bakar mısınız oralardan, bizi burada hapsettiler, siteye bile sokmuyorlar :)

hddsheriff
08-05-2019, 09:41
Abi ne ara baktın, ben henüz siteyi açabilmiş değilim :)

Site erişime kapatılmış diye konuşuluyor bazı forumlarda bilginize arkadaşlar.

Valla sonuca baktım buraya yazdım biraz zor oldu ama açıldı site.

turbo&quattro semavi

20206CC3ERBXVW3A

Bu conf. no ile bakar mısınız oralardan, bizi burada hapsettiler, siteye bile sokmuyorlar :)

Soyadın ve doğum yılında lazım bakabilmeleri için

KÖROĞLU
08-05-2019, 09:48
valla sonuca baktım buraya yazdım biraz zor oldu ama açıldı site.

Soyadın ve doğum yılında lazım bakabilmeleri için

köroğlu 1985

said_
08-05-2019, 11:39
Site dünden beri çökmüş durumda.

sahurda bakacaz artık.
Shadow_Dancer bende sizin durumdayım, çıksında bir kenarda dursun istiyorum ama, olduda çıktı, her 6 ayda bir giriş çıkış yapmak yetiyormu yoksa arıza çıkarıyorlarmı acaba

Kahn23
08-05-2019, 12:05
Green Card hakkı çıkanların Amerika'ya giriş için belli süreleri var mı? Yoksa istediği zaman girebiliyor mu?

EREN34
08-05-2019, 12:08
Green Card hakkı çıkanların Amerika'ya giriş için belli süreleri var mı? Yoksa istediği zaman girebiliyor mu?

Belirli bir süre içinde griş yapmalı.

Belirli bir zaman zarfında min x ay kalmalı gibi maddeleri var.

Al, at cebe.Lazım olduğunda kullan konusu yok

GokhanRS
08-05-2019, 12:11
Gelmeyin amerikaya, burası çok kötü. Sürünüyoruz burada, Türk lere ırkçılık yapıyorlar, domates alamıyoz domateesss diyen yok mu oralarda :D yoksa almanyaya özel bir davranış biçimi mi? :D

CloudGrey
08-05-2019, 12:34
daha siteye giremedik bida amerikaya giricez

Emre İlbi
08-05-2019, 14:07
Emre Aslında o konuda haklılık payın var sorun şuradan kaynaklanıyor. Ben çok yoğunum ve genellikle fırsat bulamıyorum o yüzden arabada çekmeye çalıştım bazı videoları. Bilgisayara attım baktım fena değil yayınlayıp geçiyordum. ama geçen gün ilk defa kulaklıkla dinlemeye çalıştım gerçekten kulaklıkla dipten çok bass gürültü geliyor. O yüzden son videoları arabada değil de dışarıda çekmeye çalışıyorum zaten. iyileştirme yapmayı düşünebilirim ama ne bileyim üşeniyorum biraz biraz vakitsizlik diyelim. Bir de sadece bilgi veren videolar çektiğim için ses problemini bitirip sonrasında yine bu şekilde devam edeyim diye düşünüyorum Çok görsel bir şey çekmiyorum çünkü. Yani biraz aradayım açıkçası. GoPro ile çekiyorum Aslında telefonun kamerası daha iyi ses kalitesi de daha iyi. Varmış öyle ucuz bir setup önerin Çünkü ben youtuber değilim bu işe yatırım yapmayı ya da bu işten para kazanmayı pek düşünmüyorum. Kardeşim aktif etmişti reklamları Zaten oradan gelen para komik 15 20 dolar :)

Abi inan hiç anladığım konular değil, ancak mutlaka aramızda o konularda uzman arkadaşlar vardır,

Reklam konusu biraz farklı abi, zamanla takipçi sayın artar ise anca o zaman ciddi getirisi olur, 1-2 yıl gibi sürelerde 200 bin takipçiye ulaşanlar oldu, bence küçük düşünme abi

Carmageddon
08-05-2019, 14:09
Site iptal, hayal kurmaya devam. :)

YAS
08-05-2019, 14:10
Çare greencard hüseyin :)