Orijinalini görmek için tıklayınız : Greencard Çıktı, Peki Bundan Sonra Ne Olacak?
Arkadaşlar
Dün gece greencard çıktığını öğrendim resmi siteden. Tabi bu kesin anlamına gelmiyor. Evrak toplama ve sonrasında bazı elemeler olacak ama evraklarla alakalı sorun yaşamazsak sanırım vermemezlik etmezler... Eşimde bende Akademisyeniz... Ben daha önce ABD'de iki kez bulundum, sorun yaşamadım. Karalisteli bir ülkeye de girip çıkmışlığımız yok (suriye-iran-afganistan vs)
Bundan sonra neler bekliyor bizi, daha önce greencard alan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim... 2017 için hak kazandık. En erken ne zaman gidebiliriz yada ne zamana kadar gidişi erteleyebiliriz... vs vs
Shadow_Dancer
05-05-2016, 09:04
Milli piyango vurmul resmen hayırlı olsun...
Emrecan-R
05-05-2016, 09:13
Bir an hayalllere daldım insallha banada cikar
turbo&quattro
05-05-2016, 09:20
Hocam bu resmi site, dikkatlice inceleyin.
https://travel.state.gov/content/visas/en/immigrate/diversity-visa/if-you-are-selected.html
Amerikayi gozunuzde buyutmeyin.
İs garantiniz varsa gidin.
Strich Acht
05-05-2016, 09:45
+1 bana da çıktı bu sene. :)
anlamadığım noktalar var benim de, kartı almak için illa gitmemiz gerekiyor sanırım, ama gidince ne kadar kalmak lazım gibi sorulara cevap bulamadım ? bazı yerlerde kartı alınca öyle zırt pırt gidip gelmeyin kalmanız lazım falan demişler.
iş bulmadan gitmemek lazım...
NakkaSss
05-05-2016, 09:49
Bana her zaman ki gibi çıkmadı :D
Nerden basvuruluyor? Bide hangi zamanlar açıyorlar bu alımları?
Nerden basvuruluyor? Bide hangi zamanlar açıyorlar bu alımları?
Yanlış hatırlamıyorsam Ekim ilk haftası açılıyor 1 ay kadar bir müddeti oluyor.
Bu siteden başvuru yapılıyor belirtilen zaman dilimlerinde. https://www.dvlottery.state.gov/
Çıkan arkadaşlara hayırlısı olsun. Umarım ardığınızı bulursunuz orada. Hep konuşması kolaydır bunu ama oraya gidip yerleşmek çok zordur diye tahmin ediyorum ve çevremdekilerden de bunu anlıyorum... :)
Yanlış hatırlamıyorsam Ekim ilk haftası açılıyor 1 ay kadar bir müddeti oluyor.
Bu siteden başvuru yapılıyor belirtilen zaman dilimlerinde. https://www.dvlottery.state.gov/
Teşekkürler :) Çıkanlara hayırlı olsun
Olm sende başvursana, dene şansını ne olacak dediğim arkadaşıma çıktı ama yine bana çıkmadı.......................
Eşim adına da çıkmıştı, ama bazı nedenlerden devamını getirmedim, şimdi pişmanmıyım bilmiyorum ama yeniden başvuru yapacağım kendi adıma. Hayırlı olsun çıkanlara.
Kadir abi hayırlı olsun :)
Çıkmadı bana.. Hayırlı olsun
Kandil gecesi yeğenlerle birlikte Dayı bizde gelirmiyiz hayalleriyle zor olsada siteye girip baktım Tabikide hüsranla ve hayal kırıklığıyla sonuçlandı Size tavsiyem www.yesilkart.gen.tr Sitesinde herşey detaylıca yazıyor ordan bakabilirsiniz
ehveniser1903
05-05-2016, 13:18
bundan sonra şu olacak.
ds260 formunu dolduracaksınız,sonra o form onaylanacak işleme alınacak.
işleme alındıktan sonra mülakat tarihiniz belli olacak.
doktor kontrolüne gireceksiniz.
mülakatınız olacak.
yaklaşık kişi başı 2500 lira kadar masraf edeceksiniz.
2 çocuk 2 yetişkin... Satılık volvoc70 var :D
Amerikan hayranlığım yok, ama Amerikan sistemini seviyorum... Daha önce doktora kabulü aldığım halde bir iki pürüz ve ailevi durum nedeniyle geri dönmüştüm. Sonra iş için falan tekrar gittim, geldim. Amerika'da yaşamanın ne kadar zor olduğunun bilincindeyim. Özellikle iş imkanları için şuan ne yapabilirim onu araştırıyorum. Büyük bir vakıf üniversitesinde İyi sayılabilecek bir konumda idareciyim. Sistemi çok iyi bildiğim için belki üniversite-abd bağlantısı üzerinden gitme durumum olabilir. Temsilcilik gibi. Başkanla oturup konuşacağım. Belki burda kadrolarımızın kalması üzerine bir pazarlık konusu olabilir. Maddi anlamda beni çok rahatlatır...
Maaş durumunu çözmeden gitmem kesinlikle. Normal şartlarda Greencard çıkmasa da zaten 2sene orada yaşamak istiyordum çocuklar çok büyümeden. Yani çok bir şey değişmedi planlarımda. Çocukların oraya gideceği zaman 3 ve 7 yaşında olması büyük avantaj olur diye düşünüyorum... Eğer istediğim ortam kurulamazsa 1 yada 2 yıllık gitmişim gibi davranır gerekirse dönerim, çok sorun değil benim adıma...
Orada ticaretle de uğraşabilirim. Yapmadığım iş değil...
Sanırım şimdi bana evrakların postalanmasını bekleyeceğim. O kadar yoğunluk var ki adam gibi okuyamadım bile şartları... Bu mesajı bile 1 saatte yazdım :D
oy oy, biraz okudum... işler değişikmiş, artık posta yokmuş...
Ben bu akşam bir gömüleyim bir bilenle bu işe... Sizlerde bildiklerinizi yazarsanız sevinirim...
oy oy, biraz okudum... işler değişikmiş, artık posta yokmuş...
Ben bu akşam bir gömüleyim bir bilenle bu işe... Sizlerde bildiklerinizi yazarsanız sevinirim...
Araştırmanız sonunda bilgilerinizi burada paylaşırsanız mükemmel olur bizde öğrenmiş oluruz sizin sayenizde.
Bana da çıkmamış. Amerikan rüyası yalan oldu :D Çıkanlara hayırlı olsun :)
BirkanYazici
05-05-2016, 17:29
başvuru bittikten sonra gelen sayfanın fotoğrafını çekmiştim ama o bilgilerle sonuca ulaşamıyorum birşeyler yanlış diyor aynı sorunla karşılaşan var mı acaba
Bende şu yazılmış...
You have been randomly selected for further processing in the Diversity Immigrant Visa Program for the fiscal year 2017 (October 1, 2016 to September 30, 2017). Selection does not guarantee that you will receive a visa because the number of applicants selected is greater than the number of visas available. Therefore, it is very important that you carefully follow instructions to increase your chances of possible visa issuance. The instructions are located on the Department of State website at http://www.dvselectee.state.gov. All DV applicants must use the online DS-260 Immigrant Visa and Alien Registration Application. Paper forms will not be accepted.
gerçekten zor bir karar... Bugün alt üst oldum... İş olayı ciddi sorun. Şimdi oradaki üniversitelerle yazışmam gerekecek önden... Yada burada ünvanlarımızı kullandırma yoluna gideceğiz... birde kira geliri bağlayıp oraya trden destekli 1500-2000 doları garantilemek lazım. bu durumda da gidebilirim çok rahatlıkla. orada bir şekilde düzene koyarım... Ama en büyük ihtimal sanırım bir iki üniversitenin koordinatörlüğü için uğraşmak...
Olmadı makine mühendisi biraderi alıp garaj mı açsam :)
Bu işte tecrübeli bir kişi ile gerekli başvuruları yapacağım hafta sonu... Hata olmaması lazım. Mülakatta çok eleneceğimizi düşünmüyorum iki akademisyen eş olarak. ama olmadı mı olmaz tabiki...
+1 bana da çıktı bu sene. :)
anlamadığım noktalar var benim de, kartı almak için illa gitmemiz gerekiyor sanırım, ama gidince ne kadar kalmak lazım gibi sorulara cevap bulamadım ? bazı yerlerde kartı alınca öyle zırt pırt gidip gelmeyin kalmanız lazım falan demişler.
iş bulmadan gitmemek lazım...
kontak halinde olalım sizinle...
BirkanYazici
05-05-2016, 17:54
Warning: The information entered is not valid.
Please review the Confirmation Number, your Last/Family Name, and Year of Birth to ensure you have entered them exactly as they appear on your DV Confirmation Page, including punctuation.
Elimdeki confirmation code ile bu sonuca ulaşıyorum yardım edebilecek birileri var mı? :D
öncelik ile hayırlı olsun, çok özel olmaz ise hangi üniversitede olduğunuzu merak ettim. konuya dönecek olur isek asıl macera ve koşuşturma bu dakikadan sonra başlıyor diyebilirim. green card'ın çıkmış olması bildiğim kadarı ile tam anlamı ile kabul edildiğinizi göstermez. zorlu bir süreç daha var. iş imkanını şimdiden ayarlayabilir iseniz işin %50 sini halletmiş olursunuz. kalacak ver ve gidiş taşınma olayları zaten spontane gelişir :)
Aynen.. macera yeni başlıyor... en büyük avantajım daha önce bir kere yerleşmek için oraya gitmiş olmam.. psikolojik açıdan hazırım... Alanım uluslararası ilişkiler oılduğu için, biraz daha önden bilgili gitmiş ve iyi çözümlemiştim orayı... ben ABD vatandaşıyım deyip tartışmışlığım bile var :)
Macera a dolu amarika a amarika şarkısı aklıma geldi :)
Umarım herşey yolunda gider de hayalin gerçek olur
Bu arada sanki kesin çıkmış gibi hazırlık yapıp, çıkmama ihtimaline göre davranmak gerektiğinin farkındayım :) Şimdilik çalıştığım kurumla paylaşmadım. kesin bir şey yok çünkü
Macera a dolu amarika a amarika şarkısı aklıma geldi :)
Umarım herşey yolunda gider de hayalin gerçek olur
benimki birazda gereklilik aslında. alanlarımızla alakalı zaten 1 yada 2 yıl gitmek istiyorduk... Bu denk geldi. Akademide sponsor burs vs ayarlandıktan sonra gidip 1 yıl yada 2 yıl kalmak çok sorun olmuyor. Ben bir kere gittim, 2 ablamda giti... bir çok akrabam orada ama greencard denk gelmemişti pek...
Daha önce Chicago-Iowa civarında kaldım 4-5 ay... 15-20 günlüğünede orlando ve detroite gitmiştim iş için...
Has not been selected. Çıkanlara hayırlı olsun :) her sene başvurabilioz demi buna?
Has not been selected +1
Çıkan arkadaşlara başarılar.
eyuparsln
05-05-2016, 19:37
has not been selected
İyi dilekler için çok teşekkürler...
Bilgi toplamaya devam ediyorum... Hazmettikçe yazacağım burayada...
Öncelikle hayırlı olsun, bol şans,
Volvo marka araçlara olan ilginizden dolayı Volvo Amerikaya yazın derim, alanınızdaki teknik bilginiz ve markaya olan ilginizi birleştirip farklı alanlarda imkanlar oluşturabilirsiniz...
hayatta bazı şeyler sadece diploma ile değil bir işe gönül vermiş olmakla da şekillenebiliyor...
Strich Acht
05-05-2016, 21:12
Bende şu yazılmış...
You have been randomly selected for further processing in the Diversity Immigrant Visa Program for the fiscal year 2017 (October 1, 2016 to September 30, 2017). Selection does not guarantee that you will receive a visa because the number of applicants selected is greater than the number of visas available. Therefore, it is very important that you carefully follow instructions to increase your chances of possible visa issuance. The instructions are located on the Department of State website at http://www.dvselectee.state.gov. All DV applicants must use the online DS-260 Immigrant Visa and Alien Registration Application. Paper forms will not be accepted.
gerçekten zor bir karar... Bugün alt üst oldum... İş olayı ciddi sorun. Şimdi oradaki üniversitelerle yazışmam gerekecek önden... Yada burada ünvanlarımızı kullandırma yoluna gideceğiz... birde kira geliri bağlayıp oraya trden destekli 1500-2000 doları garantilemek lazım. bu durumda da gidebilirim çok rahatlıkla. orada bir şekilde düzene koyarım... Ama en büyük ihtimal sanırım bir iki üniversitenin koordinatörlüğü için uğraşmak...
Olmadı makine mühendisi biraderi alıp garaj mı açsam :)
Bu işte tecrübeli bir kişi ile gerekli başvuruları yapacağım hafta sonu... Hata olmaması lazım. Mülakatta çok eleneceğimizi düşünmüyorum iki akademisyen eş olarak. ama olmadı mı olmaz tabiki...
kontak halinde olalım sizinle...
Evet süreçte haberleşmemiz paylaşımda bulunmamız faydalı olacak, bende kabaca bir baktım, normal vize alımının üzerine ilave bir kaç konunun dışında çok zor birşey gözükmüyor.
benim izlenimim, siz akedemisyensiniz, ben de oil&gas sektöründe çalışan 5 yıl y.dışı tecrübesi olan, bekar, 28 yaşında mühendisim, yani genel olarak şansımız yüksek bir tabakadayız, ne tipler gidiyor hiç bir kalifikasyonu olmayan...
Ben zaten önceden y.dışı iş araştırırken görüyordum özellikle meksika körfezi bölgesi benim dalımda iş kaynıyor fakat çalışma iznim vs olmadığı için par geçiyordum artık bunlara asılabilirim :) bunlar dışında da iyi kötü bir çevrem var orada.
ama buradaki mülakatı geçtikten sonraki süreci tam anlayamadım, resmi olarak green cardı almak için gitmek lazım ama nasıl gitmek ? 3-5 günlük kartı almalık mı yoksa gidiş o gidiş şeklinde mi konusunu araştıracağım. işlerin yoğunluğundan daha hiç bakamadım...
sizinki benimkine göre biraz daha zorlu... evlilik, çocuklar daha radikal kararlar almak gerektirir ama inş hayırlısıyla tamamlarız mutlu sona ulaşırız :)
Öncelikle hayırlı olsun, bol şans,
Volvo marka araçlara olan ilginizden dolayı Volvo Amerikaya yazın derim, alanınızdaki teknik bilginiz ve markaya olan ilginizi birleştirip farklı alanlarda imkanlar oluşturabilirsiniz...
hayatta bazı şeyler sadece diploma ile değil bir işe gönül vermiş olmakla da şekillenebiliyor...
Otomotiv işi zaten bana uzak değil... teknoloji sektörüde... Farklı alanlarda çalışıp kafa dinlemek için akademiye geçmiştim... orda idarecilikten aman vermediler ama baya tecrübe kazandık... her sey bir kazanım hayatta... ABD de araba alıp satmışlığımda var önceden :D sistem kolay bakacağız artık
gerçekten çok zorlu olabilecek bir süreç eğer dürüst olmazsan.
Yeni arkadaşıma çıktı benim. Ayrıca bende greencardımı geçen sene aldım.
Öncelikli olarak bankada en az 1 sene seni ve aileni destekleyecek paran olması gerektiğini söylemek istiyorum. Eğer yoksa şimdiden sponsor şirket arayışlarına başla Amerikada.
İkinci olarak tavsiyem kesinlikle hemen büyük şehre yerleşmemen. Ayrıca Cost of living olaylarına bak eyalete göre değişiyor. Eğer çocuk çocuk varsa bunun yanında çok iyi bir okul sistemi olan şehre taşınmanı öneririm. Genelde iyi okul sistemi daha az suç oranı demek. Suç oranına kesinlikle dikkat et.
Kanada'da yaşıyorum ama benden de bir kaç öneri var.
1-2 yıl işsiz kalacak gibi maddi olarak kendinizi hazırlayarak oraya gidin. Burada, ya da Amerika'da fark etmeksizin göçmenlik alıp direk gidenlerin en büyük problemi iş bulmak. Ne hayallerle gelip dönenlerle tanıştım. Türkiye'de isterseniz genetik mühendisliği okuyun, kimse sizin orada ne okuduğunuza bakmıyor. Dil yetersizliği, ya da dil bilseniz bile "aksan" büyük bir problem. İş görüşmesinde aksanınız olduğu için bile dezavantajlı başlıyorsunuz. Özellikle Amerika'da güney eyaletlerine giderseniz bu daha da yaygın. Güneyde hayat daha ucuz, fakat aynı şekilde suç oranları da güney eyaletlerde daha fazla.
Otomotiv sektöründe iş bakıyorsanız Michigan eyaletinde (Detroit), teknoloji sektöründe iş bakıyorsanız Washington eyaletine (DC değil, eyalet) bakmanızı öneririm.
bişi sorucam
ben sitesinden bakmaya calisitim zaman (dvlottery) session time out cikiyor surekli
bununla karsilasan arkadaslar oldumu acaba yogunluktan falan mi oluyor ?
Hayırlı olsun :)
Üniversitede öğrenciyken work and travel ile gidip 4 ay çalışıp yaşanmışlığım var.
Fırsatlar ülkesi lafını yakından gormuslugum var.
Mesele kurulu düzeni bırakıp başka bir yere göçme. Yabancı dil , iletişim hayat kurma tabi zor olacağını tahmin ediyorum. Ama bir şekilde gidip hayatını kuran çok insan tanıyorum / duydum
Dip not: Bize çıkmadı seneye kismetse :)
Evet hata veriyor şuan...
Tekrar teşekkürler, çıkanlara tebrikler, çıkmayanlara bol şans seneye...
Yerleşme konusunda iki tarafı var olayın...
Öncelikle Türkiye'den bir akar gelir ayarlamaya çalışacağım... İhtimaller var bununla alakalı... olursa inanılmaz bir rahatlık olacak... en azından ilk zamanlar için çok rahatlatır. Orada çok fazla tanıdık var, yoğun bir şekilde araştıracağız iş durumunu artık...
Büyük şehir bende istemiyorum aslında. İş imkanım olsa da daha ufak bir yerde, ailemle daha huzurlu bir hayat yaşasam... tek derdim bu...
Iowada kaldım... Orasıda aşırı ufaktı ama güvenlik olayı süperdi, arabayı çalışır durumda bırakıp markete giriyorduk soğuklarda... Chicago öyle değildi tabi :)
Üniversite arkadaşımla konuştum, restoran işinde çalışıyor, oda sakın kaçırma gel diyor. Restoran işinide düşün diyor. Bakalım kimler neler diyecek...
Gerekli başvurular yapılır ve elenmezsek, ona göre tüm alternatifleri devreye sokacağım artık. Türkiye de çok rahatım aslında, maceraya da gerek yok diyor insan bazen. Ama dediğim gibi, akademide 2 yıllık yurt dışı tecrübesi bile önemli bir durum. zaten ah gidebilsek diyorduk, fırsat ayağımıza geldi.
Devlette Hoca olsam durum farklı olurdu, izni alıp 1 yada 2 yıl visiting scholar olarak gidilebiliyor buradaki maaşın yatar şekilde. Özellerde bu durum yok tabi...
Yenide ev almıştık, onuda satmak gerekecek sanırım :) Bir sürü detay :D
Çocukların olması dezavantaj tabi ki, ama onların yaşı için ciddi bir avantajda aynı zamanda... Eğer uygun bir ev kiralayabilrsem ya da uygun bir taksitle eve girilebilirse sorun yaşamam gibi geliyor... Ama 1500 dolarlık bir yerde oturmak illaki zorlar ve hazıra dağ dayanmaz. Iowada üniversitenin lojmanında kaldığımız için ucuzdu, o tarz imkanlara bakacağız artık.
Şuan çalıştığım kurumumla iş yapabileceğimi ümid ediyorum. O kısımdan çok ümitliyim çünkü mütevelli önem veriyor bu tarz şeylere. Mesela amerikaya dil kursuna anlaşıyor öğrenci, biz uçak biletini ödüyoruz...
Bu hafta sonu şu belgeleri doldurayım bir güzel...
kelalper
07-05-2016, 16:21
Çok yakın arkadaşım Yale i ilk 23 de bitirdi ki bu okul 1.sisin demek. Saint Joseph mezunu aynı zamanda ve Toefl ı full çıkartıp gitti. Ailesi ciddi zengin anne baba zehir gibi akıllı kendiside aynı şekilde (İnek diyecekleriniz vardır ben bu adamı çocukluktan beri tanırım sadece son sene inekledi. Onda da sadece toefl a çalıştı.) Okuldan mezun olmadan zaten yüksek maaşla iş garantisi verdi bi şirket. Girdi. Sonra paralı askerlik için geri geldi. Askerliği yaptı yeniden döndü. 3 sene önce yeniden Türkiyeye temelli döndü. Tek söylediği abi eşşek yüküyle para ödüyolar onda sorun yok. Sosyal haklar falan süper ama paraya ihtiyacın yoksa orada kalmazsın. Irkçılık had safhada. Çalışırken hissetmiosun ama ikili insan ilişkilerinde inanılmaz ön yargılılar. Türksün ama Müslüman olamayacağına inanamıolar. Kimse kimseyle dost değil. Sadece arkadaşsın. Amerikalı Amerikalı ile bile dost olamıo. O kadar sene yaşadım hiç dost olan ikili ilişki görmedim. Böyle bi yerde sadece takılmak için arkadaşlığın olduğu zaman varlar dertleşebileceğin kimse yok. Dertleştiğin zamanda sana bana bunları neden anlatıo acaba diye mal mal bakıolar. Yani filmlerde gördüğün o brothers in arms olayı yok. Zaten o yüzden filmlerde onu işliyorlar sürekli. Sadece bi dostum oldu o da Japondu. Onu da Japonya da ailesi bi kızla evlendirdi Japonyaya döndü. Onlar bize daha yakın.
Ben bu nedenle pek sevemiyorum pek Amerikayı. Sadece bu adamdan da duymadım bunu. Musevi Türk arkadaşım var New Jersey de. Restaurantları var o da farklı konuşmuyor.
Irkçılık değil o korku..
Derin ABD sıradan vatandaşı öyle bir korkutuyorki..
Gazeteler, tvler, otobüslerin içindeki LCD paneller vs vs her mecrada anlatılan tek şey var bizim kötü canavar dusmanimiz muslumanlar deniyor bilinçaltına altına :)
O yüzden herkesten sempati beklenmeyecek ülke ABD.
Ama birçok yeri yaşama yaşanılacak yer.. Maddi imkanlar gerçekten çok iyi.
Oradaki asgari ücret ile buradaki ortalama ücretin sağladığından kat kat fazla kaliteli bir hayat yaşamaya yetiyor.
Biraz kalifiye isen ve biraz iş biliyorsan sırtın yere gelmez.
Eski iş yerim ambalaj sektörü, uretimde uzun yıllar mühendis olarak çalışan arkadaş, 1.5 senedir Amerika da.
Buradaki iş deneyimi sayesinde, Amerika 3m havada kalmış teknik danışman olarak ambalaj firmalarını ziyaret edip sorun çozuyor.
Hayatından çok memnun.
Ama Müslüman onyargisindan o da bahsediyor ki zaten bilinen bir gerçek.
Ama işinde iyi olanı el ustunde tutuyorlar.
vergi cok düşük, ama sosyal devlet değil. Resmi emeklilik sistemi yok. O yüzden insanciklar ölene kadar çalışmak zorunda (alt orta kesim)
Sağlık sistemi onlarin deyimiyi ile adam zigme şeklinde.
Sigortaniz yoksa ve hastaysaniz ölüm daha iyi bir seçenek. Grip olup doktora gittiginizde sigortaniz olsa bile fahiş fiyatlar çıkıyor.
Arkadasimin doğumu güzel bir hastanede 100 000 dolar tuttu sigorta 97000 mi ne ödedi.
Ayni sekilde bademcik operasyonu icin sigorta haricinde 1900 dolar odediler.
Eğitim sistemi de paraya dayalidir.
Cok cok başarılı degilse çocuk ( burs alamazsa/ iyi okullarda (uni) bedava okumak asla yok)
Işçi haklari avrupaya hatta Türkiye ye göre cok geridedir, işten atılmak cok kolaydır
işçi mahkemesi vb yalan.
Laik/Seküler bir ülke degildir, hayat ucuzdur.
Beyaz yakalı / Akademisyen işi bulup gidin derim, pırlanta gibi insanlar sadece gitmek için pompaci,oto yikamaci,pizzaci vb oldu. Onu tavsiye etmem.
Amerikayi tr deki durumunuz çok kötü degilse tavsiye etmem.
+1 has not been selected :) baska bir bahara.
ehveniser1903
08-05-2016, 11:59
çekilişi aldıysanız ilerde elenmezsiniz,mülakat zaten çok kolay birşey :)
bence planlarınızı yapın şimdiden,bir green card sahibi olarak yazıyorum bunları.
Şu durumda en son ihtiyacımız olan şey sadece iyi şeyler duymak :)
Yani iyisiyle kötüsü ile her yorum bizim için önemli...
Şuan için kadrolarımızın Türkiye'de kalıp kalmayacağı durumunu araştırıyorum. Bu durum eğer sıkıntı yaratmaz ise ona göre bir anlaşma yapacağım. Bunun avantajı sigortanın devam etmesi nedeniyle emeklilik ve sağlıkla alakalı haklardan faydalanma olacak...
35 gibi bir yaşta ABD de olmak, orada farklı işlerle ilgilenebileceğim gibi araya post doc sıkıştırmak güzel olur... Şuan tüm ihtimalleri düşündüğüm için çok farklı şeyler telaffuz ediyorum... Bunlardan bir tanesini tutturup devam etmek muhtemel...
Şunuda düşünüyoruz haliyle... öyle yada böyle 5 yıllık süreci atlatıp vatandaşlık almak, ingilizce konusunda gelinen nokta, post doc gibi bir şeyler yapıp TR'ye geri dönmekte olabilir... Bu durumunda çeşitli avantajları var...
Daha önce de dediğim gibi, ABD hayranlığından ziyade, ekonomik olarak imkanları yakaladığım takdirde, oradaki yaşamı çok sevdim... Dezavantajlar şuan için tabiki daha fazla... Avantajları dezavantajlardan daha fazla olacak bir hale getirebilirsem gideceğiz... yoksa çoluk çocuk maceraya atılmam... Ama şuan için işler iyi gidiyor gibi...
ABD de bulunduğum sürece müslüman önyargısı ile çok karşılaşmadım belkide bulunduğum eyaletlerden dolayı... Hatta hiç karşılaşmadım... (yok demiyorum) ama araplarda müslüman sizde, neden farklılık var sorusu ile devamlı muhatap oıldum... Bu bile bir önyargının olduğunu gösteriyor...
Amerika'da ki Türklere gördüğüm kadarıyla tanıdıktan sonra daha ılımlı bakılıyor...
çekilişi aldıysanız ilerde elenmezsiniz,mülakat zaten çok kolay birşey :)
bence planlarınızı yapın şimdiden,bir green card sahibi olarak yazıyorum bunları.
Sende nasıl işledi süreç? 5 senelik süreci nasıl bitirdin? Yada bitirdin mi?
Bu arada amerikanın cazip gelmesinin nedenlerinden bir tanesi kendime ve aileme daha fazlşa zaman ayırabileceğimi düşünmem... Bunun içerisinde otomobiller de var :)
turbo&quattro
09-05-2016, 00:45
Vergi nasil cok dusuk yahu Abd de . Maasinin %35 ini fln vergi olarak veriyorsun . X bir urun alirken vergi veriyorsun bu oran alkolde dahada yuksek. Sadece arabada alinmayan vergi kimseyi yaniltmasin Abd yi ayakta tutan yegane seylerden biri herseye alinan vergi.
ehveniser1903
09-05-2016, 10:09
Sende nasıl işledi süreç? 5 senelik süreci nasıl bitirdin? Yada bitirdin mi?
Bu arada amerikanın cazip gelmesinin nedenlerinden bir tanesi kendime ve aileme daha fazlşa zaman ayırabileceğimi düşünmem... Bunun içerisinde otomobiller de var :)
ilk abd girişimi 18 Haziranda yapacağım,6 ayda bir de giriş çıkış yapacağım şimdilik.
şu an üniversite 3.sınıftayım,okul bittiğinde de mesleki iş imkanlarını değerlendirerek veya sektör içi transferle oraya yerleşmeyi düşünüyorum
5 yıllık bir periyodun 3 yılını ABD içinde geçirmek vatandaş olmaya hak kazandırıyor.
süreç tamamen beklemek üzerine,sağlık kontrolüne kadar hiç bir aksiyona girmiyorsunuz desem yeridir.ne zaman ki size mülakat tarihinizle ilgili mail gelecek,sağlık kontrolü için randevu alacaksınız ve evrak toplamaya başlayacaksınız,o zaman anlayacaksınız nasıl ciddi bir işle karşı karşıya olduğunuzu :)
aşamalar konusunda size sürekli bilgi verebilirim yardımcı olmaya çalışabilirim.yaş büyük olduğu için sizin kararınız daha zor.
ilk abd girişimi 18 Haziranda yapacağım,6 ayda bir de giriş çıkış yapacağım şimdilik.
şu an üniversite 3.sınıftayım,okul bittiğinde de mesleki iş imkanlarını değerlendirerek veya sektör içi transferle oraya yerleşmeyi düşünüyorum
5 yıllık bir periyodun 3 yılını ABD içinde geçirmek vatandaş olmaya hak kazandırıyor.
süreç tamamen beklemek üzerine,sağlık kontrolüne kadar hiç bir aksiyona girmiyorsunuz desem yeridir.ne zaman ki size mülakat tarihinizle ilgili mail gelecek,sağlık kontrolü için randevu alacaksınız ve evrak toplamaya başlayacaksınız,o zaman anlayacaksınız nasıl ciddi bir işle karşı karşıya olduğunuzu :)
aşamalar konusunda size sürekli bilgi verebilirim yardımcı olmaya çalışabilirim.yaş büyük olduğu için sizin kararınız daha zor.
Bugün işle alakalı ilk görüşmeyi yaptım. Şuan netleşmediği için, önce bir çıksın modunda gitti tabiki doğal olarak... Ama alternatifler sıralandı ve gayet girişime açık bir durum ortaya çıktı...
Doktora konusunda destek almış olmam işin en güzel kısmıydı... Görevimden dolayı iş yüküm çok fazla çünkü... Onu hafifletmeye çalışacağız...
Başlangıç için iyi bir gelişme... Çünkü iş durumu netleşmiş olsa zaten gitmek için herhangi bir engel kalmıyor geriye...
ehveniser1903
09-05-2016, 12:05
Bugün işle alakalı ilk görüşmeyi yaptım. Şuan netleşmediği için, önce bir çıksın modunda gitti tabiki doğal olarak... Ama alternatifler sıralandı ve gayet girişime açık bir durum ortaya çıktı...
Doktora konusunda destek almış olmam işin en güzel kısmıydı... Görevimden dolayı iş yüküm çok fazla çünkü... Onu hafifletmeye çalışacağız...
Başlangıç için iyi bir gelişme... Çünkü iş durumu netleşmiş olsa zaten gitmek için herhangi bir engel kalmıyor geriye...
siz %99 seneye bu zamanlar vizenizde green card varmış gibi düşünebilirsiniz...sağlık kontrolünde bir sorun çıkmazsa mülakattan kalma durumu olmuyor çünkü.
dragstar
10-05-2016, 12:01
piyango çıkmış
Öyle düşünmeye başladık :) Evet bir piyango olduğu kesin... Eğer resmi süreçte sorun yaşanmaz ve gidersek bu piyangonun bize neye patlayacağı belli olacak :)
Çok absürt işler yapmak istemiyorum... Geçiş sürecinde belki farklı işlere tahammül edilebilir. İmkan olursa eşimi 1 sene çalışmayacak şekilde düşünüyorum. Hem çocuklarla ilgilenmek istiyor hem de akademik olarak 1 yıl kendine vakit ayırması doçentlik ve dil için çok önemli...
Kafamızda ticaret adına da bazı işler oluşmaya başladı.
Ya nasip... seneye bu zamanlar bu konunun sonuna ne yazacağımı merak ediyorum ölmez sağ kalırsak... Herşeyin hayırlısı olsun, dünya dönüyor ve her gün her şey değişiyor...
M_PROJECT
11-05-2016, 10:31
Öyle düşünmeye başladık :) Evet bir piyango olduğu kesin... Eğer resmi süreçte sorun yaşanmaz ve gidersek bu piyangonun bize neye patlayacağı belli olacak :)
Çok absürt işler yapmak istemiyorum... Geçiş sürecinde belki farklı işlere tahammül edilebilir. İmkan olursa eşimi 1 sene çalışmayacak şekilde düşünüyorum. Hem çocuklarla ilgilenmek istiyor hem de akademik olarak 1 yıl kendine vakit ayırması doçentlik ve dil için çok önemli...
Kafamızda ticaret adına da bazı işler oluşmaya başladı.
Ya nasip... seneye bu zamanlar bu konunun sonuna ne yazacağımı merak ediyorum ölmez sağ kalırsak... Herşeyin hayırlısı olsun, dünya dönüyor ve her gün her şey değişiyor...
resmi surecte hic bir sikinti yasamazsiniz , suan gidicekmis gibi dusunun bence , hangi sehre gitmeyi planliyorsunuz ? yazdiysaniz da dikkatli bakmadim :)
Çok yakın arkadaşım Yale i ilk 23 de bitirdi ki bu okul 1.sisin demek. Saint Joseph mezunu aynı zamanda ve Toefl ı full çıkartıp gitti. Ailesi ciddi zengin anne baba zehir gibi akıllı kendiside aynı şekilde (İnek diyecekleriniz vardır ben bu adamı çocukluktan beri tanırım sadece son sene inekledi. Onda da sadece toefl a çalıştı.) Okuldan mezun olmadan zaten yüksek maaşla iş garantisi verdi bi şirket. Girdi. Sonra paralı askerlik için geri geldi. Askerliği yaptı yeniden döndü. 3 sene önce yeniden Türkiyeye temelli döndü. Tek söylediği abi eşşek yüküyle para ödüyolar onda sorun yok. Sosyal haklar falan süper ama paraya ihtiyacın yoksa orada kalmazsın. Irkçılık had safhada. Çalışırken hissetmiosun ama ikili insan ilişkilerinde inanılmaz ön yargılılar. Türksün ama Müslüman olamayacağına inanamıolar. Kimse kimseyle dost değil. Sadece arkadaşsın. Amerikalı Amerikalı ile bile dost olamıo. O kadar sene yaşadım hiç dost olan ikili ilişki görmedim. Böyle bi yerde sadece takılmak için arkadaşlığın olduğu zaman varlar dertleşebileceğin kimse yok. Dertleştiğin zamanda sana bana bunları neden anlatıo acaba diye mal mal bakıolar. Yani filmlerde gördüğün o brothers in arms olayı yok. Zaten o yüzden filmlerde onu işliyorlar sürekli. Sadece bi dostum oldu o da Japondu. Onu da Japonya da ailesi bi kızla evlendirdi Japonyaya döndü. Onlar bize daha yakın.
Ben bu nedenle pek sevemiyorum pek Amerikayı. Sadece bu adamdan da duymadım bunu. Musevi Türk arkadaşım var New Jersey de. Restaurantları var o da farklı konuşmuyor.
Dostluk vs gibi kavramlarda artık buranında amerikadan farkı kalmadıki ilişkilerin hepsi çıkar ve menfaat üzerine kurulu.
Buradan Amerikaya gidenler zaten dostluk maneviyat vs gibi kavramlardan önce daha rahat ve kaliteli bir hayat yaşamak için gidiyorlar tabi bunun içinde iyi kazanmak gerekiyor.
Buradada iyi kazanmak mümkün ancak ordaki gibi güzel imkanlar kaliteli ve rahat bir yaşam burda mümkün değil.
Japonlar konusuna katılıyorum gerçekten söylediğiniz gibi bizlere daha yakın insanlar, dürüst ve saygılılar.
resmi surecte hic bir sikinti yasamazsiniz , suan gidicekmis gibi dusunun bence , hangi sehre gitmeyi planliyorsunuz ? yazdiysaniz da dikkatli bakmadim :)
Şuan tüm tanıdıkları yavaş yavaş teyakkuza geçiriyoruz... Bir çok eyalette akraba ve arkadaşlar var... O yüzden bir yer belirlemedik... Tabi daha çıktığını öğreneli 1 hafta oldu...
Alperin söylediklerinde doğruluk payı illaki vardır, oraya gidip yaşamış kişilerin düşünceleri önemsenmelidir. Ama ben bu durumların eyaletlere göre değişeceği kanaatindeyim. Daha önce karşılaştığım tecrübeler, oralardaki akrabalarımın anlattıkları da bu yönde...
Japonlar iyidir, hoştur ama dünya tarihinin en "vahşi" devletlerinden de biridir... Ben gittiğimde japon arkadaşlarım oldu... korelilerde çoktu... Japon gençlerin ABD'ye gelenlerinin değerlerine bağlı olmadıklarını gördüm...
Bizim oraya gitme amacımız, imkanlarımızı genişletmek... Türkiye'de ki bu kamplaşma ortamından, akademideki rezilliklerden, siyasetteki seviyesizliklerden vs insan ister istemez etkileniyor... Orada umduğumu bulamazsam dilimi geliştirir post doc yapar geri dönerim. Umrumda değil... Döner burada harcadığımı kazanırım...
Daha dün farkında olmadan kavşakta yaklaştığımız bir adamla kavga edecek noktaya geldik...
Daha dün bir hakimin "taraflı" kararı nedeniyle iki yeğenim mağdur oldu! Orada ki normal bir okul eğitimine burada kolej adı altında para ödüyorum...
Benim gittiğim eyaletlerde, yaşadığım insanlarla ya problem yaşamadım... En çok yaşayacağım problem müslüman kimliğinden dolayı belki ilk etapta bir geri durma, sonrasında ise "siz farklısınız" demek oldu... Türkler genel anlamda sorun yaşamıyor orada gördüğüm kadarıyla...
Ben ve çocuklarım zaten Sarışın sayılırız, pek farkedilmiyoruz :D
NewYorka ilk etapta korkuyla bakıyorum açıkçası :) Birde rahat bir şehir hayatı istiyorum, orada ne kadar sağlayabilirim bilemiyorum. Tabiki büyük şehirde büyük fırsatlar olur. bunun farkındayım ama iki tane küçük çocuğumun olması, öncelikli olarak akademi düşünmemiz, olmazsa ticarete yönelmemiz bizi orta büyüklükte şehğirlere itiyor. Ama NY de iş bulursam, tabiki giderim, orda tutunmanın ekonomik yeterlilik olduğunun farkındayım.
Sen ne dersin, ne önerirsin :)
Strich Acht
31-05-2016, 09:28
@semavi, merhabalar,
formu doldurdunuz mu ?
ben posta adresi haricinde tamamladım, fakat onu çözemedim. Teslim usulü nasıl acaba yazışma adresine, illa bulunmamız gerekir mi ? veya orada başvuru yapacağımız yerle aynı şehir/eyalet olması gerekli gibi durum var mıdır ?
Siz nasıl yaptınız ?
Kadir git güzelim Oradan bize parça lazım olursa gönderirsin. :) Ama sen üstüne karda koyarsın şimdi biz posta ile alalım yine eski düzen :)=
@semavi, merhabalar,
formu doldurdunuz mu ?
ben posta adresi haricinde tamamladım, fakat onu çözemedim. Teslim usulü nasıl acaba yazışma adresine, illa bulunmamız gerekir mi ? veya orada başvuru yapacağımız yerle aynı şehir/eyalet olması gerekli gibi durum var mıdır ?
Siz nasıl yaptınız ?
ben Ye (http://www.yesilkart.gen.tr) sitesinden faydalanıyorum. Daha doldurmadım maalesef.. orada açıklamalı bir dosya hazırlamışlar...
yok ben hala doldurmadım maalesef... b
Kadir git güzelim Oradan bize parça lazım olursa gönderirsin. :) Ama sen üstüne karda koyarsın şimdi biz posta ile alalım yine eski düzen :)=
Paypal da çıktı TRden... Kaçarın yok :D
Strich Acht
02-06-2016, 21:52
ben tamamladım ve sundum formu, hayırlısı artık bekleyeceğiz :)
Benimde tamamlanmaya yakın. 2-3 gecedir dolduruyorum... eskiye dönük adresler ve iş bilgileri konusunda eksiklikler kaldı. Onlarıda sakin kafa ile düzenleyip, ABD de bir arkadaşın adresini yazıp submit eeceğim. Ondan sonrası zaten muallakta bekleme gibi bir şey. Tez yazacağız artık...
Bende doldurup submit ettim evrakları 2 gün önce. Özellikle biraz geciktirdim. Aslında daha da geciktirsem olurdu ama çekindim :)
Şimdi boş boş bekleyeceğiz ve bu çok kötü bir durum... %98 çıkacak greencard ama o %2 yüzünden her şey yarım kalıyor ve plan yapamıyorsun... Ben yinede %100müş gibi düşünüp ona göre davranmaya başladım... Arabayı satışa koydum, masrafa çok gidecek gibi duruyor sağlık raporu fee fazlan derken :D
Strich Acht
15-06-2016, 16:56
hayırlısı olsun...
sizin case no kaç ?
benimki 21xxx, geneline bakınca Mart'tan önce mülakata çağırılmamış benim numaralar, o yüzden daha hiçbir şey olmamış gibi davranıyorum. :)
16900 küsür benimki :D
Sanırım Şubat Mart ayını bulur...
Nasıl geçecek bakalım onca süre... Allahtan kasım aralık gibi tarih belli olacak... Yani şuabata kadar beklemeyeceğiz. Görüşme tarihi belli olursa ben eşyaları toplarım muhtemelen (iş durumuna bağlı)
veliazak
20-06-2016, 23:33
Hayırlı olsun, Allah kolaylık versin.
9 ay 10 gün süren greencard süreci bugün itibariyle houston a girerek sonuçlandırıldı arkadaşlar...
Herkese selamlar
Güzel mi oralar ? İnsanlar birbirlerine saygılı mı
rain man
12-02-2017, 08:32
Zor bir süreçmış. Gözünüz aydın. Sizin için daha hayırlısı olur umarım. Her ihtimalde biraz uzaklaşmanın daha iyi hissettirecegi kesin.
Hayırlı olsun.. uyum sağlamayı bilene çok medeni bir ülke USA
Shadow_Dancer
12-02-2017, 10:20
9 ay 10 gün süren greencard süreci bugün itibariyle houston a girerek sonuçlandırıldı arkadaşlar...
Herkese selamlar
Galleriada güzel alışverişler diliyorum :) Yapısı itibariyle biraz sıkıcı bir şehirdir ama parkları vs çok güzeldir.
Thracian
12-02-2017, 19:50
Herkese selamlar
Söylememe gerek varmı bilmiyorum. Youtube can colpan da orada. İletişime geçin
turbo&quattro
12-02-2017, 20:32
Hos geldiniz :)
canatakann
12-02-2017, 22:28
Hayırlı olsun öncelikle.Müsait bi zamanda işleyişi karşılaştığınız zorlukları bizler için tekrardan ele alabilirseniz belki aramızdan bir kaç kişiye daha umut ışığı olabilirsiniz.Tekrardan hayırlı olsun,kolay gelsin
Çok teşekkürler arkadaşlar... ***** ev araba kredi kartı telefon hattı ve jetlag sorunlarımız var :D
Halolduğuında detaylı bir süreç yazısı yazacağım...
Korkacak çok bir şey yok ama beklemek can sıkıcı sadece bu süreçte... Ülkenin içinden geçtiği sürecide göz önünde bulundurursanız, insanı yoruyor...
9ay10 günlük yeni doğum hayırlı olsun abi :)
biz de aynı devam işte her şey tıkırında TR' de devam ediyoruz çok şükür :)
hayırlısı olsun yeni hayatınızda başarılar
Strich Acht
13-02-2017, 10:48
Hayirli olsun. Ben de nisani bekliyorum. Zaman gecmiyor :)
ahmetbaha-drs
13-02-2017, 10:51
Herkese selamlar
Kadir hocam ben daha buradasın sanıyordum, gitmeden son bir toplansaydık keske :) Hadi hayırlısı artık inşallah güzel bir yeni yaşam olsun..
Ben de başvuracağım herhalde evlenince de sorun olmuyormuş .
imprezaWRC
13-02-2017, 11:16
Herkese selamlar
Hayırlı olsun, umarım herşey gönlünüze göre olur.
Grimlord
13-02-2017, 11:18
Hayırlı olsun, umarım işler yolunda gider.
Ben de başvurdum, sanırım 2018e doğru belli olacak. Hiç ihtimal görmüyorum da gerçi :)
muratabdoglu
13-02-2017, 11:20
Hayırlı olsun, kolaylıklar dilerim...
Bende inşallah yüksek lisans için gitmek istiyorum :)
Thracian
13-02-2017, 19:31
Ben de başvuracağım herhalde evlenince de sorun olmuyormuş .
nişanlınla başvurup ayrı ayrı çıka bilir. Ağustosa kadar evlenirseniz faydalanabiliyorsunuz
Yiğit G.
13-02-2017, 19:40
Bilen biri yardımcı olursa sevinirim. Kardeşim amerikaya yerleşti new york'ta.. Şimdi üniversitede dr başlıcak orda kalır büyük ihtimalle.Bende kaçayım diyorum gideyim gelmem daha.. Kimse sorsam sen gidemessin diyorlar almazlar... Çalışmıyorum ve evli değilim.Vize çıkarmı acaba ?
Şunlar bana artı olur mu vize için ?
Daha önce birçok kez avrupaya gittim.
Üstüme taşınmazlar var ev vs..
2 üniversite okudum birtane yüksek lisansım var (güzel sanatlar)
Ailem akedemisyen
Neden soruyorum neredeyse benle aynı özelliklere sahip bir arkadaşım özellikle evli olmadıgı için direk vermemişler.. Hatta kagıtlarına bile bakmamışlar... Ha birde bilmiyorum artısı veya eksisi olur mu bütün vucudum dövme kollarım dahil.. Vize başvurusuna gittiğimde kapayım mı açayım mı ???
Bilen biri yardımcı olursa sevinirim. Kardeşim amerikaya yerleşti new york'ta.. Şimdi üniversitede dr başlıcak orda kalır büyük ihtimalle.Bende kaçayım diyorum gideyim gelmem daha.. Kimse sorsam sen gidemessin diyorlar almazlar... Çalışmıyorum ve evli değilim.Vize çıkarmı acaba ?
Şunlar bana artı olur mu vize için ?
Daha önce birçok kez avrupaya gittim.
Üstüme taşınmazlar var ev vs..
2 üniversite okudum birtane yüksek lisansım var (güzel sanatlar)
Ailem akedemisyen
Neden soruyorum neredeyse benle aynı özelliklere sahip bir arkadaşım özellikle evli olmadıgı için direk vermemişler.. Hatta kagıtlarına bile bakmamışlar... Ha birde bilmiyorum artısı veya eksisi olur mu bütün vucudum dövme kollarım dahil.. Vize başvurusuna gittiğimde kapayım mı açayım mı ???
Abı valla dedıgın durumlarda vıze alamayan tanıdıklarım var maalesef, yas ıtıbarıyle baslarım boyle memlekete deyıp goc etme ıhtımalın yuksek, buraya gelınce de belkı TR'dekı mulklerın kıra getırısını yıyeceksen dıye dusunulebılır. Tek hafıfletıcı sebep kardesınden bır yazı alman olur. basvuru esnasında da buradakı tanıdıgın olarak kardesını yazarsın, onun yerlesmesıne veya yasınmasına yardıma gıdıp gelecegım gıbı. Baska turlu ozellıkle bu aralar hıc sansın oldugunu sanmıyorum maalesef.
dovme olayının da hıc onemı olmaz, cunku daha mulakata gıtmeden vıze kararının cıktıgını dusunuyorum. degılse de adamlar zaten hıcbır seyı takmıyor dısbgorunusun hıc onemlı olmaz. tek dıyecegım tereddutlu veya gergın olma. acık acık her seyı anlat hem formda hem mulakatta, gerısı sansa kalmıs :D
Yigit ben gecen ay aldim vizeyi. Benimde bir cok avrupa giris cikisim var. Yazilim muh mezunuyum ve calisiyorum. Tek tapu ve hesap ciktilariyla gittim. Babam da benimle basvurdu. Mulakatta sadece evli misin diye sordular hayir dedim. Dosyami bile almadi adam is gorusmesi icin gidicektim davetiyeyi verdik tamam dedi gonderdi :)
ghibli06
14-02-2017, 10:20
vize olayı aslıda bir siyasi karar, dönem dönem çok zor dönem dönem ise çok rahat vize veriyorlar... ben mülakata girdiğimde 'mülakat dili seçimi-Türkçe-İngilizce!' vardı, Türkçe seçmiştim... okuduğum okulu görünce mülakatı yapan kadın 'neden İngilizce seçmediniz?' dedi, ben de 'kendi ülkemde Türkçe konuşuyorum da ondan ' dedim, gülüştük, bir kaç lay lay soru ve almıştım vizeyi, ama evli bir çift vardı arkamda sanırım Irak'lı ya da o bölgelerden birindeydi, kadına verdiler vizeyi adam alamadı...
Yiğit G.
14-02-2017, 13:58
O zaman şans faktörü de çok önemli.. Ben işimi garantiye alıp öncelikle bir kursa kayıt olayım.Birkaç kişiye sordum öyle daha rahat çıkarsın dediler.Neyse daha vaktim var biraz daha araştırayım :)
O zaman şans faktörü de çok önemli.. Ben işimi garantiye alıp öncelikle bir kursa kayıt olayım.Birkaç kişiye sordum öyle daha rahat çıkarsın dediler.Neyse daha vaktim var biraz daha araştırayım :)
En büyük bağlayıcı nedeni düzenli çalışılan iş olarak görüyorlar. Ben doktora öğrencisiyim "geri dönmeye yetecek güçlü bağların olmaması" sebebiyle reddedildi. Sigortalı düzgün nir işte çalışıyor olsam kesin alırdım.
Pasaportumuzun saygınlığı cumhuriyet tarihinin en kötü noktasında. Bizi kaçak göçmen veya terörist olarak görüyor adamlar. 2 ay önce arkadaşım gittiğinde belki 150-200 kişiyi geri çevirdiler havaalanından demişti. Oraya kadar gidip geri dönmek zorunda kalanlar bile var.
Biz iki arkadaş gidecektik diğer arkadaşımın 7 haneli hesap cüzdanı, 6.5 sayfa tapu dökümü vardı. Adam gidip alışveriş yapıp gezeceğim dedi güle oynaya aldı vizeyi, ben gittim çok iyi davrandı hatta okuduğum okullara falan baktı çok hoşuna gitti sorular falan sordu 10 dk gır gır şamata yaptık, en son reddedildi dedi.
Zaten alıp almayacağı vize randevusundan önce belli. Oradaki kişi sadece sohbet muhabbet için görüşüyor sizinle :)
Gidip şansınızı deneyin tabi. Taşınmazlardan falan kurtarıyordur belki durumunuz.
Lisans okuyorsanız yine kurtarır ama master, doktora yapmakta pek işe yaramıyor :)
Gel senı de benım geldıgım gıbı alalım :D 35 yasında ne ıngılızce kursu dıyerek hıc almazlar :D yıllık 9k'lık Busıness Management sertıfıkası egıtımı Manhattanda guzel bır okulda, sonra 1 yıl calısma ıznı derken 2 yıllık legallık kazanırsın o arada bırını bulup evlenırsen kalırsın veya greencarda falan basvurmaya devam, ben calısma vızesıne basvuruyorum sımdı bakalım. buna benzer bır 'egıtım' planı daha ınandırıcı durabılır aıle sırketımızı falan yonetecegım gerı gelıp va dıye de suslersın
Yiğit G.
15-02-2017, 06:53
Gel senı de benım geldıgım gıbı alalım :D 35 yasında ne ıngılızce kursu dıyerek hıc almazlar :D yıllık 9k'lık Busıness Management sertıfıkası egıtımı Manhattanda guzel bır okulda, sonra 1 yıl calısma ıznı derken 2 yıllık legallık kazanırsın o arada bırını bulup evlenırsen kalırsın veya greencarda falan basvurmaya devam, ben calısma vızesıne basvuruyorum sımdı bakalım. buna benzer bır 'egıtım' planı daha ınandırıcı durabılır aıle sırketımızı falan yonetecegım gerı gelıp va dıye de suslersın
yok ingilizcem gayet iyi sinema veya fotoğrafla ilgili bir kursa başvururum diye düşündüm :) Akademik branşımla ilgili yani.Aslında ülke durumu ile ilgisi yok ben hayatımı değiştirmek istiyorum avrupda olabilir irlanda veya iskoçya gibi veya bodrumda falan dağda ormanda izole bir ev alıp orda yaşayabilirim.. Çok sıkıldım aynı düzenden :)
yok ingilizcem gayet iyi sinema veya fotoğrafla ilgili bir kursa başvururum diye düşündüm :) Akademik branşımla ilgili yani.Aslında ülke durumu ile ilgisi yok ben hayatımı değiştirmek istiyorum avrupda olabilir irlanda veya iskoçya gibi veya bodrumda falan dağda ormanda izole bir ev alıp orda yaşayabilirim.. Çok sıkıldım aynı düzenden :)
Buradan yürürsen işin çok daha kolay olur Amerika için, bir sıkıntı çıkmayacaktır bence
Thracian
19-02-2017, 20:41
Greencard çıktı diyelim. 6 ay içinde abd ye girmek gerekiyor mu ? girdik 1 hafta kaldık hakkımız yanmadan dönebiliyormuyuz?
imprezaWRC
19-02-2017, 21:06
Yatırımcı vizesi hakkında bilgisi olan var mı?Veya bu konuda adam gibi bir kaynakda işimi görür.
Yatırımcı vizesi hakkında bilgisi olan var mı?Veya bu konuda adam gibi bir kaynakda işimi görür.
Konsolosluk web stesinde detaylar mevcut. Rakamlar biraz yüksek ama. Daha düşük rakamlara yatırım ve ticari vize varsa bende ilgilenirim.
http://www.buyusa.gov/turkey/amerikadayatirim/yatirimsss/index.asp
https://travel.state.gov/content/visas/en.html
https://travel.state.gov/content/visas/en/employment/treaty.html
https://travel.state.gov/content/visas/en/general/a-z.html
Son link sitenin indexi. Kafanıza yatan, makul başka bir seçenekte bulabilirsiniz belki.
Abi işin boyutuna göre 50k'e falan da olabiliyor sanırım ama yatırımlık/iş kurmalık 100-150 varsa daha rahat.
Harbici bir iş bulup ben burayı devralacağım veya bu işi kuracağım diyerek başlayan, ilk başta 5 yıllık çalışma/oturma vizesi şeklinde gelen(greencard değil), sonraki kontrolde her şey hakikaten faal ve usulüne uygunsa 5 yıl daha uzatılan bir vize. Bu süreçlerde green card'a tabii ki başvurulabiliyor.
Yatırımcı olarak bilmiyorum ama forumdan Mustafa Mert Kazanç var. O da gitti Amerika'ya kendi işini kurdu. Sosyal Medya'dan da sürekli paylaşım yaptı iş koşturmasını. Önüne birçok engel çıktı. En taze bilgilere o sahiptir. Bi sor istersen ;)
turbo&quattro
20-02-2017, 08:38
Abd de gelecek kurabilmek icin green card sart oglu sart. Yatirimci vizesi, ogrenci vizesi, calisma vizesi.... hepsinin bin bir tane sorunu var, yaptirimi var, ucreti var...green carda ulasabilmek icinde vize ile baslamak gerekiyor. Cok agrili, yorucu, sinir bozucu ve pahali bir surec.
Yiğit G. Sahip oldugn donanim cok iyi ama sirf biryerde calismadigin icin heleki Abd de su anda gocmenlik krizinim yasandigi bir donemde ben turist vizesi alabilecegini sanmiyorum ama tabiki bellide olmaz. Dil kursu fln degilde bransinla ilgili bir okul uzerinden yurumek daha akillica gibi.
imprezaWRC
20-02-2017, 10:48
Abd de gelecek kurabilmek icin green card sart oglu sart. Yatirimci vizesi, ogrenci vizesi, calisma vizesi.... hepsinin bin bir tane sorunu var, yaptirimi var, ucreti var...green carda ulasabilmek icinde vize ile baslamak gerekiyor. Cok agrili, yorucu, sinir bozucu ve pahali bir surec.
Yiğit G. Sahip oldugn donanim cok iyi ama sirf biryerde calismadigin icin heleki Abd de su anda gocmenlik krizinim yasandigi bir donemde ben turist vizesi alabilecegini sanmiyorum ama tabiki bellide olmaz. Dil kursu fln degilde bransinla ilgili bir okul uzerinden yurumek daha akillica gibi.
Bu gidişle zaten buralarda kalamayacağız öyle gözüküyor. Kalırsakda zaten yerin dibine konteyner gömüp orada ömrümü tamamlamak düşüncesindeyim.
Yiğit G.
20-02-2017, 17:51
peki birşey sorucam orda yaşayan arkadaşım şey dedi kaçak yaşamak ile ilgili , bir suça bir olaya karışmadıgın sürece polis seni sorgulasa bile kaçaklarla uğraşmıyorlar dedi.Hani polis kimlik sordu verdin aaa sen kaçaksın yürü sınır dışına muhabbeti yapmıyorlarmış genelde kagıt işleri ile ugrasmamak için.Uzun süredir sorunsuz kaçak yaşayanlar varmış ?
turbo&quattro
20-02-2017, 17:57
peki birşey sorucam orda yaşayan arkadaşım şey dedi kaçak yaşamak ile ilgili , bir suça bir olaya karışmadıgın sürece polis seni sorgulasa bile kaçaklarla uğraşmıyorlar dedi.Hani polis kimlik sordu verdin aaa sen kaçaksın yürü sınır dışına muhabbeti yapmıyorlarmış genelde kagıt işleri ile ugrasmamak için.Uzun süredir sorunsuz kaçak yaşayanlar varmış ?
Cok var hemde . Yakinen tanidigim iki Turk var burada kacak yasayan 15-20 seneden beri. Is flnbulunur bir sekilde ama hayatin boyunca ezik yasamaya mahkumsun. Vizyon sahibi kisilerin yapabilecegi sey degil o .
Ps
Gecen haberlerde seyrettim ozellikle meksika sinirindaki eyaletlerde polise kimlik sorup yasallik durumu sorgulma yetkisi getiriliyormus daha sonrada tum ulkede uygulanacakmis. Ayrica bu aralar cok fazla sinir disilar var. Su an icin polis kimlik sorup senin yasalligini sorgula(ya)miyor ama trump gocmenlere takmis durumda hersey olabilir.
ABD'ye girdik, ıvız zıvırlar devam ediyor. Misafir modundayız hala... sanırım okkalı bir yazı için 1 aya ihtiyacım olur...
Tek diyeceğim...
Biz dünya devletiyiz diyene fena söverim! Burada tutunamayıp geri de dönsem bu düşüncem asla değişmeyecek. Önceden de böyleydi, hala böyle!
ABD'ye girdik, ıvız zıvırlar devam ediyor. Misafir modundayız hala... sanırım okkalı bir yazı için 1 aya ihtiyacım olur...
Tek diyeceğim...
Biz dünya devletiyiz diyene fena söverim! Burada tutunamayıp geri de dönsem bu düşüncem asla değişmeyecek. Önceden de böyleydi, hala böyle!
Bir ay sonra dış mihraklar, faiz lobisi, amerikanın oyunları isimli yazımı yazarım size cevaben :(
turbo&quattro
20-02-2017, 21:35
semavi. Whatsapp in calismiyor ulasamiyorum sana . Ararmisin beni @ 443 930 sifir uc kirk8
Bir ay sonra dış mihraklar, faiz lobisi, amerikanın oyunları isimli yazımı yazarım size cevaben :(
Olur neden olmasın :)
3. Gelisim bu benim. Bu sefer tamamen yerlestik. Sanırım bizde dis mihrak olduk :)
Strich Acht
21-02-2017, 10:04
3. Gelisim bu benim. Bu sefer tamamen yerlestik. Sanırım bizde dis mihrak olduk :)
nasıl geçiyor günler ?
tecrübeler ile ilgili bir yazıyı merakla bekliyorum. :)
turbo&quattro selam, ben sizden bir telefon almıştım hatırlarsanız. Aklıma takıldı, ben oraya gelirsem orada çalışmasında sıkıntı olmaz değil mi ? :)
GokhanRS
21-02-2017, 11:07
dış mihraklar napıyonuz, gitmişken fetöyü yakalayın, :D
ahmet3425
21-02-2017, 11:53
Bizim sirketinde arkansas da dun toplantisi vardi abi senin bulundugun bolgeye yakin sanirim arada bende gelip gidicem oralara bulurum seni :)
A heber izlemeye başlayayım o zaman :)
Takılıyorum tabiyki. Hayırlı olsun en iyisini yaptınız, Allah utandırmasın inşallah.
imprezaWRC
21-02-2017, 12:13
A heber izlemeye başlayayım o zaman :)
Takılıyorum tabiyki. Hayırlı olsun en iyisini yaptınız, Allah utandırmasın inşallah.
TRT kanalları, atv, ahaber, tv8 şahsen izlemiyorum. Kanal listesinden çıkarınca eblek televizyon yeniden kanal taraması yapıyor yine o bir halta yaramayan kanalları buluyor ekliyor. Otomatik taramayı kapatıyorsun yine buluyor. Bende kanalları gezerken bunların hepsini atlıyorum, artık refleks oldu misal ilk 9 kanal TRT'nin ben 10'dan itibaren başlıyorum.
TRT kanalları, atv, ahaber, tv8 şahsen izlemiyorum. Kanal listesinden çıkarınca eblek televizyon yeniden kanal taraması yapıyor yine o bir halta yaramayan kanalları buluyor ekliyor. Otomatik taramayı kapatıyorsun yine buluyor. Bende kanalları gezerken bunların hepsini atlıyorum, artık refleks oldu misal ilk 9 kanal TRT'nin ben 10'dan itibaren başlıyorum.
ilber Ortaylı - Kanal 24, Ay Ne *** Bir Kanal Ya - YouTube (https://m.youtube.com/watch?v=VqnK_7pf4vs)
İlber Ortaylı - Ay ne boktan bir kanal bu
Yandaş kanallara bakış açım :)
Bizim sirketinde arkansas da dun toplantisi vardi abi senin bulundugun bolgeye yakin sanirim arada bende gelip gidicem oralara bulurum seni :)
Beklerim Ahmet Her zaman. Hem ben hem Ayşegül Ablan...
Ben yıllardır TV seyretmem zaten. Bundan sonrada anca çocuk kanalları :)
twitterdan haber alıyordum, artık oraya da bakmıyorum...
Çok iddialı cümleler kurmak istemiyorum Türkiye'nin durumu ile ilgili ama hava değişimi iyi geldi şimdilik... Gerisi kader...
Beklerim Ahmet Her zaman. Hem ben hem Ayşegül Ablan...
Ben yıllardır TV seyretmem zaten. Bundan sonrada anca çocuk kanalları :)
twitterdan haber alıyordum, artık oraya da bakmıyorum...
Çok iddialı cümleler kurmak istemiyorum Türkiye'nin durumu ile ilgili ama hava değişimi iyi geldi şimdilik... Gerisi kader...
hayırlısı olsun bence tek sorun yemekler o da alışana kadar:)
Evet yemek konusu biraz sorun oluyor eger helal hassasiyetiniz varsa. Ama cesit cok. Bir sekilde halloluyor
turbo&quattro
21-02-2017, 22:37
nasıl geçiyor günler ?
tecrübeler ile ilgili bir yazıyı merakla bekliyorum. :)
turbo&quattro selam, ben sizden bir telefon almıştım hatırlarsanız. Aklıma takıldı, ben oraya gelirsem orada çalışmasında sıkıntı olmaz değil mi ? :)
Calisir sorunsuz..
Evet yemek konusu biraz sorun oluyor eger helal hassasiyetiniz varsa. Ama cesit cok. Bir sekilde halloluyor
Nereye yerleştiğiniz gözümden kaçtı ama en azından California da yaşarken bir çok arap market vardı ve o arap marketlerde hepsi neredeyse helal etti. Hatta Amerikalıların yemediği bir çok et sakatat vs oluyor ve lezzetli :) Biz abimle bir çok kez yürek , böbrek vs alıp yapmıştık. Uzun lavaş pideler vs sanki antepteymişiz gibi takılıyorduk haftasonları hiç zorluk çekmiyorduk.
Yine arap marketlerde bir çok Türk markası ülker , öncü (salça) vs gibi bir çok şeyi bulabiliyordunuz aklınıza gelebilecek abur cuburların bir çoğu bulunuyor.
Yemek konusunda da genel olarak antepin yemekleri hariç bana göre Ankara dan kat kat daha iyiydi :D Hele bir Five Guys veya In-N-out her gün yemeye razıyım aklıma geldikçe özlüyorum :) Özellikle San diego , meksika sınırında olduğu için heralde 2-3 günde bir 4-5 taco birtanede burrito atıyordum miss.. :) Hayırlı uğurlu olsun , inşallah düzeni otururuk keyifle bir yaşantı sürersin. Benim imkanım var iken red ettim gitmeyi çünkü çalışma izni vs çok zorlu periyotlar birde Türkiye deki arkadaşlık ortamından sonra onların ortamı bana baya soğuk ve keyif vermemişti. Zaten bizim birader bile 5-6 tane yakın türk arkadaşı var evli çiftler onlarla aile gibi takılıyor sizde öyle çekirdek bir ortam kurarsanız tadından yenmez. 6-7 Senedir orada yaşıyor , kafanıza takılan bir şey olursa california vs yardımcı olmaya çalışırım bilgi alıp.
Aile ile olunca yanlızlık daha az çekiliyor coluk çocuk stresinden :)
Evde yemek konusunda kesinlikle sorun yok. Tek sorun ha deyince dışarıda bir şey yemek... Öyle geçerken şundan yarım ekmek versene olayı yok ***** :D
Belli bir Türk çevresi var burada... Sorun yaşamayız o konuda.
Biz kalabilmek adına elimizden geleni yapacağız...
Year One
22-02-2017, 08:37
ablam daytona/fl da da yaşıyor ya bu yaz gitmeyi planlıyodum acaba vize konusunda sıkıntı çıkartırlarmı :)
Bu arada unutmusum yazmayı. Houston a ydrlestim. Cok teşekkürler iyi dilek ve destekleriniz icin...
Cok var hemde . Yakinen tanidigim iki Turk var burada kacak yasayan 15-20 seneden beri. Is flnbulunur bir sekilde ama hayatin boyunca ezik yasamaya mahkumsun. Vizyon sahibi kisilerin yapabilecegi sey degil o .
Ps
Gecen haberlerde seyrettim ozellikle meksika sinirindaki eyaletlerde polise kimlik sorup yasallik durumu sorgulma yetkisi getiriliyormus daha sonrada tum ulkede uygulanacakmis. Ayrica bu aralar cok fazla sinir disilar var. Su an icin polis kimlik sorup senin yasalligini sorgula(ya)miyor ama trump gocmenlere takmis durumda hersey olabilir.
New York'ta TLC plakalı (uber vb.) araçlar için checkpointler kurmuşlar hem Manhattan'da hem JFK'de vs, normal polisler ve immigrant polisleriyle beraber. Yakın zamanda öğrenci olup da SSN'i vasıtasıyle Uber yaptığı tespit edilen bir arkadaşı deport etmişler. Bunu duyan aynı durumdaki bir arkadaşım arabayı yatırıyor şu an işe çıkmaya korkuyor resmen :( Durumlar karışık benim de H1 alma ümidim pek yok ama hayırlısı. :D
Bir iki kelam edeyim...
Houstona yerleştim ve bir Apartman kompleksinden 2 oda 1 salon ev kiraladım... Türkiye'de ki tatil sitelerini düşünün, 2-3 katlı işte öyle bir şey... Havuz vs var içinde...
Öncelikle... Burada eşya taşıma derdi pek olmuyor. Beyaz eşyalar apartmanlarda sabit, evlerde de genelklikle var. Her yer dolap ve soyunma odası olduğu için yatak odası takımı, çocuk dolabı vs gibi gereksiz şeyler taşınmıyor... Allah'ım ne büyük rahatlık, bilemezsiniz...
1dolar=1 TL mantığı ile giderseniz çok ucuz memleket... Ama hala TL'ye çeviriyorsanız tanesi 50 cente elma yemek, 1.5 kilosu 6 dolara mandalina almak hayal olabilir :)
Et, benzin, Araba ucuz... İyi okul, iyi bölge demek, kira fazlalaşıyor...
İkinci el arabalar rezil... Türkiye'de görebileceğiniz en kötü şirket arabası, burada temiz diye satınalınabilir... Ararsanız temizleri de var tabi, hepsi kötü değil... Araba değerli değil çünkü... 5 bin dolara tenekemi sattım Türkiye'de... Burada 2002 Chrysler PT cruiser ve 2007 Dodge Grand Caravan aldım (DVD poketli)... Hava atacak kadar nazım geçsin!!!
İstanbul'dan gelirken en büyük mutluluklarımdan birisi Trafikten kurtulmaktı! Maalesef İş-Ev lokasyonumda trafik var!
Trafik akışını ise beğenmedim! Türkiye'de sol şeritte 180 en sağda 80 le gidersiniz ya... Burada tüm şeritler o yolun izin verdiği üst limitle akıyor! Çok araba var ve trafik çok kalabalık ama düzenli şekilde akıyor... Sıkıcı yani...
11 Şubat'ta geldim Houston'a... O zamandan beri işte kapri&tişört giyiyorum. ÇBir iki defa serin oldu sadece... Yazı için Adana'ya %20 koyun diyorlar!! Aman Allah'ım...
Oğlumu okula yazdırdık... Gayet iyi gidiyor süreç. Okul kalitesini anlatmaya gerek yok...
Bu yıl emekleme yılı... Çok iyi mevkileri bırakıp geldik çocuklarımız için... Sonrasında ise ABD çalıştığın kadar para kazanabileceğin bir yer...
Bende 1-2 yıl içinde belki bir girişim yaparım diye düşünüyorum...
Türkiye'den getirilecek para ile yaşamak mantıklı değil, hazıra dağ dayanmaz gerçekten...
Sağlık pahalı, Usta bulmak sıkıntılı, Tüketim çılgınlığı çok...
Bankacılık uygulamalrı, GSM ve yol kalitesinde! (yol yaptılar!) Türkiye daha önde... Tabi Houston yolları için konuşuyorum... Farklı eyaletlerde çok daha iyi olduğu söyleniyor.
Ha bu arada dibimizde Arap marketi var ve Türk marketinden hem daha ucuz hemde daha çok çeşit var. Büyük rahatlık oldu kasap vs olması...
Burası mükemmel diyemeyeceğim... Kişiye göre değişir. Ben geldim, herkes gelmeli mantığında da değilim... Biz istediğimize kavuştuk ve buradan devam etmeyi planlıyoruz... Umarım sorun yaşamadan devam ederiz...
Yeni açıklanan Greencard çekilişinde kazananlar var ise tebrik ederim şimdiden...
İşten dolayı internete pek giremiyorum... Masa başına geçersem daha çok yazabilirim umarım...
semavi paylşamak istersen tabi rakamlı örnekler verebilir miyiz ?
Mesela TR den 10K usd ile geldim. Evi şu rakama tuttum, şu işi yapıyorum ya da işi şu şekilde buldum saatlik kazancım şu,
bunun için iyi derecede dil lazım vs. Hani belki bir rehber olur insanlara bu durum.
Hakkınızda hayırlısı olsun bence çok iyi oldu hiç olmazsa evlatların buradan daha iyi eğitim alacak ona eminim.
alihan11
04-05-2017, 07:47
çıkmadıya :D neyse tatile devam
Year One
04-05-2017, 09:22
bu yıl da has not been selected :)
Grimlord
04-05-2017, 09:27
Bir Has not been selected da benden olsun :D
Yine "has not been selected"
https://www.youtube.com/watch?v=fWr9h8cO5PI
Thracian
04-05-2017, 20:40
has not been selected
al bende de o kadar. Hem nişanlıma hem bana
https://www.youtube.com/watch?v=fWr9h8cO5PI
çok iyi cidden. Çocuğun mütevaziliğine, bakış açısına, yapmak istediği şeye hayran kaldım. Helal olsun cidden.
yarın ok dese cebine 60 milyon dolar girecek adamla uzaktan yakından alakası yok.
alihan11
04-05-2017, 21:12
beyler arkadaşıma çıkmış ama ingilizce fln bilmiyor direk kursa mı yazılsın almama ihtimalleri varmı?
has not been selected +1 :)
hddsheriff
04-05-2017, 21:19
E2 Vizesine Uygun Devren Oto Tamirhane Amerika'da (Meineke)
İlan No: 314277780
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-isyeri-devren-e2-vizesine-uygun-devren-oto-tamirhane-amerika-da-meineke-314277780/detay)
Green kart a alternatif düşünenler baksın, adam video vs de koymuş
E2 Vizesine Uygun Devren Oto Tamirhane Amerika'da (Meineke)
İlan No: 314277780
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-isyeri-devren-e2-vizesine-uygun-devren-oto-tamirhane-amerika-da-meineke-314277780/detay)
Green kart a alternatif düşünenler baksın, adam video vs de koymuş
Video nedense bana samimi gelmedi. Yani abiye göre ver parayı al işlet. Sonra da yılda hatırı sayılır para kazan durumu o kadar kolay olmasa gerek.
Ben hep başında durmadığın yere sahip olamazsın modundayım ondan belki de. 205K usd + diğer maliyetlerden bahsedilmemiş.
205K da az değil. Avukat + franchise ücretinden bahsedilmemiş. Hayal gibi duruyor gerçekten :)
hddsheriff
04-05-2017, 22:31
Video nedense bana samimi gelmedi. Yani abiye göre ver parayı al işlet. Sonra da yılda hatırı sayılır para kazan durumu o kadar kolay olmasa gerek.
Ben hep başında durmadığın yere sahip olamazsın modundayım ondan belki de. 205K usd + diğer maliyetlerden bahsedilmemiş.
205K da az değil. Avukat + franchise ücretinden bahsedilmemiş. Hayal gibi duruyor gerçekten :)
Ben işi beğenmedim açıkçası burada ki speedy tarzı bir servis bence iş yapmaz. Yani o söylenen rakamlar kazanılmaz gibi geldi bana. Ayrıca madem başında durmadan o paraları kazanıyorsun git çalış başka yerde dükkan kazansın.
Ayrıca atalarımız ne demiş ? Toprak toprağı gurbette s...... :D
Bir "has not been selected" da benden gelsin :)
turbo&quattro
05-05-2017, 00:56
E2 ytirimci vizesi biraz zahmetli ve riskli. Yasal olarak 3-4 abd li calistirmak gerek yani tamircilerde olan kacak isci durumu olamaz. Egerki cocugunuz varsa 21 yasindan itibaren bu vizeden yararlanamaz aniden kacak duruma duser, battiginiz yada belirlenen miktar tutturulamadiginda vizede gider... oyle $200k vereyim vize alayim omur boyu abd de takilayim durumu yok.
Ben işi beğenmedim açıkçası burada ki speedy tarzı bir servis bence iş yapmaz. Yani o söylenen rakamlar kazanılmaz gibi geldi bana. Ayrıca madem başında durmadan o paraları kazanıyorsun git çalış başka yerde dükkan kazansın.
Ayrıca atalarımız ne demiş ? Toprak toprağı gurbette s...... :D
:) kesinlikle katılıyorum. %30'u avukat falan vs denmiş. Kontrol etmediğin yerde hüküm süremezsin.
Stok takibi yapamazsın, kevin seni sevgiyle kucaklar orda. Ayrıca video gereksiz derece de iyi çekilmiş, reklam kokan hareketler.
Kimse altın yumurtlayan tavuğu kesmez.
2. çekilişim ''has not been selected '' .Ekimde tekrar deneyeceğim
E1-E2 gibi yatırımcı vizeleriyle ilgilenen birisi yukarıdaki ilana güler geçer. Biraz daha kolay yoldan zengin olma sevdalısı milletimize yönelik bir ilan :)
has not been selected hıııammmına....
Greencard için kim nasıl başvuru yaptı?
Kendiniz direkt mi başvurdunuz yoksa araca firma ile mi?
Elimde şu anda 10 yıllık turist vizesi mevcut.
Greencard başvurusunda beni farklı kılar mı?
Year One
05-05-2017, 10:50
Greencard için kim nasıl başvuru yaptı?
Kendiniz direkt mi başvurdunuz yoksa araca firma ile mi?
Elimde şu anda 10 yıllık turist vizesi mevcut.
Greencard başvurusunda beni farklı kılar mı?
hiç bir zaman aracı kurumla basvurmadım
Amerikan konsoloslugunun sitesinden form doldurarak ben ve eşim başvuruyoruz.
vize nin + yada - herhangi bir etkisi olmaz. tamamen şans işi
imprezaWRC
05-05-2017, 12:19
:) kesinlikle katılıyorum. %30'u avukat falan vs denmiş. Kontrol etmediğin yerde hüküm süremezsin.
Stok takibi yapamazsın, kevin seni sevgiyle kucaklar orda. Ayrıca video gereksiz derece de iyi çekilmiş, reklam kokan hareketler.
Kimse altın yumurtlayan tavuğu kesmez.
2015'de Amerika'ya git hemen böyle işletme sahibi ol, hadi ya, o kadar kolaysa ben hemen gidiyorum.
Dediğin gibi, bence de reklam kokan hareketler, başka iş fırsatları çıkmış mış, bunu satacakmışmış, hadi oradan ya, ne oldu Mc Donalds ortaklık mı teklif etti de bu kadar güzel çalışan işi satacaksın.
Grimlord
05-05-2017, 12:43
Kimseye para kaptırmaya gerek yok. Electronic Diversity Visa Lottery (https://www.dvlottery.state.gov) sitesinden kendiniz başvurabilirsiniz. Ha ama ben uğraşamam derseniz bir sürü firma var, sizin için bir kaç sene boyunca başvuru yapıyorlar.
Ben tamamen loto olduğuna da pek inanmıyorum, kesinlikle detaylı şekilde background check yapılıyodur.
semavi paylşamak istersen tabi rakamlı örnekler verebilir miyiz ?
Mesela TR den 10K usd ile geldim. Evi şu rakama tuttum, şu işi yapıyorum ya da işi şu şekilde buldum saatlik kazancım şu,
bunun için iyi derecede dil lazım vs. Hani belki bir rehber olur insanlara bu durum.
Hakkınızda hayırlısı olsun bence çok iyi oldu hiç olmazsa evlatların buradan daha iyi eğitim alacak ona eminim.
Apartman dairesini 1350 dolara tuttum (İyi okul bölgesi olsun diye) 2 oda 1 salon 2 banyo... yarım kira deposit aldılar...
Tr'den getirdiğim para kıçı kırık bir araba alınca ve daireyi tutunca bitti... (4-5bin dolar kadar)
İlk iş deneyimim saatlik 11 dolardan başladı... İyi bir dile ihtiyaç duyulan bir iş değil. Tabiki benim devam edeceğim işler daha kazançlı ve daha iyi dile ihtiyaç duyulan işler. Bu başlangıçtı. Değişik bir deneyim oluyor benim için...
Oğlum okulu seviyor...
Kafamız rahat...
Amerika'nın belki de yarısı ingilizceyi iyi konuşamıyor :) En azından texas öyle... Para kazanma tamamen nasip işi...
Çok giremiyorum... ara ara yazarım...
Değişiklikler olursa da yazdıklarımdan görülür... Şu an Ak dediğimiz belki de ileri de kara olur... Gördükçe öğrenbiyoruz...
Apartman dairesini 1350 dolara tuttum (İyi okul bölgesi olsun diye) 2 oda 1 salon 2 banyo... yarım kira deposit aldılar...
Tr'den getirdiğim para kıçı kırık bir araba alınca ve daireyi tutunca bitti... (4-5bin dolar kadar)
İlk iş deneyimim saatlik 11 dolardan başladı... İyi bir dile ihtiyaç duyulan bir iş değil. Tabiki benim devam edeceğim işler daha kazançlı ve daha iyi dile ihtiyaç duyulan işler. Bu başlangıçtı. Değişik bir deneyim oluyor benim için...
Oğlum okulu seviyor...
Kafamız rahat...
Amerika'nın belki de yarısı ingilizceyi iyi konuşamıyor :) En azından texas öyle... Para kazanma tamamen nasip işi...
Çok giremiyorum... ara ara yazarım...
Değişiklikler olursa da yazdıklarımdan görülür... Şu an Ak dediğimiz belki de ileri de kara olur... Gördükçe öğrenbiyoruz...
Abi büyük cesaret yaptığın ama ben çok taktir ediyorum evladın için onun geleceği için faydalı olacak.
Hadi şartlar olmadı 5 sene sonra geri geldin desek (umarım olmaz) çocuklar dil biliyor olacak, biz 30 yaşından sonra kurslarda sürünüyoruz öğrenelim diye.
Kira şuan ki kazancına göre yüksek geldi bana. Umarım daha iyi ücretli bir iş bulursun. Günde kaç saat çalışıyorsun ?
Burayı blog gibi düşün müsait olduğunda yazarsan insanların aklındaki soru işaretleri azalır belki.
Benim gitme şansım yok özel durumlardan ötürü olsaydı dk düşünmezdim yolunu arardım.
turbo&quattro
11-05-2017, 07:23
Konuyu merakla takipteyiz :)
Kimseye para kaptırmaya gerek yok. Electronic Diversity Visa Lottery (https://www.dvlottery.state.gov) sitesinden kendiniz başvurabilirsiniz. Ha ama ben uğraşamam derseniz bir sürü firma var, sizin için bir kaç sene boyunca başvuru yapıyorlar.
Ben tamamen loto olduğuna da pek inanmıyorum, kesinlikle detaylı şekilde background check yapılıyodur.
Detaylı bg check kısmına katılmıyorum, eğer öyle olsaydı bu yıl bana çıkmıştı. Global bir internet şirketinde çalışıyorum, zaten devlet için bir yük veya risk olmayacaktım. Bence biz millet olarak herkesi kendimiz gibi sanıyoruz ama onlar bizden dürüstler.
Konuyu okuduktan sonra gecen gun telefonum çaldı greencard başvurunuz ıcın aramıştık şenol benlı ıle mı görusuyoruz dedı kadın :D yanlış numara dedım kapattılar. :D tesadüfe bak
ahmetaggun
11-05-2017, 14:38
Konuyu okuduktan sonra gecen gun telefonum çaldı greencard başvurunuz ıcın aramıştık şenol benlı ıle mı görusuyoruz dedı kadın :D yanlış numara dedım kapattılar. :D tesadüfe bak
O da güzel.:D:D
Abi büyük cesaret yaptığın ama ben çok taktir ediyorum evladın için onun geleceği için faydalı olacak.
Hadi şartlar olmadı 5 sene sonra geri geldin desek (umarım olmaz) çocuklar dil biliyor olacak, biz 30 yaşından sonra kurslarda sürünüyoruz öğrenelim diye.
Kira şuan ki kazancına göre yüksek geldi bana. Umarım daha iyi ücretli bir iş bulursun. Günde kaç saat çalışıyorsun ?
Burayı blog gibi düşün müsait olduğunda yazarsan insanların aklındaki soru işaretleri azalır belki.
Benim gitme şansım yok özel durumlardan ötürü olsaydı dk düşünmezdim yolunu arardım.
Evet, kira okul bölgesinden dolayı biraz yüksek... Mecbur kaldık biraz...
Günde 8-9 saat çalışıyorum ama 2 saatimde yolda geçiyor... İstanbul kurtulacağım senin trafiğinden dedim ama Houston trafiğide berbat... Ayrıca trafik akışınıda çok beğenmiyorum...
Kovaladığım işler var... Birinden birisi olacak sanırım yakında. Maddi olarak rahatlarsam ABD hakkında daha makul yorumlar yaparım, şuan biraz gömülü kaldık işe :)
İlk 6 ayı alışma ilk iki seneyi ise tutunma evresi olarak görüyorum... Çok zor bir yer değil, ama çok zor bir yer :) Yani kendine göre zorlukları ve kolaylıkları mevcut...
Bugün bir miata baktım 2bin dolar dediler, keyfim yerine geldi :)
Yanlız texas gibi çölden hallice ve tek tepesi "yollar" olan bir yeri yeşilendirmişler... Aklıma geldikçe sövüyorum bize! İstanbul'u ne hale getirdik!
Burası süper harika edebiyatı yapmayacağım. Türkiye'de çok eksiğimiz yok aslında elle tutulur olarak... Mesele elle tutulamayan şeylerde, ahlak, insanlık vs... Bizi buralara "arkamıza bakmadan" gelmeye zorlayanlar utansın...
Neyse çok su götürür... Çok çok ufaktan içimi dökeyim dedim, o kadarlık hakkım olsun, polemik yapmayalım gençler :) Ağlama duvarı diyelim :)
ghibli06
14-05-2017, 06:49
Evet, kira okul bölgesinden dolayı biraz yüksek... Mecbur kaldık biraz...
Günde 8-9 saat çalışıyorum ama 2 saatimde yolda geçiyor... İstanbul kurtulacağım senin trafiğinden dedim ama Houston trafiğide berbat... Ayrıca trafik akışınıda çok beğenmiyorum...
Kovaladığım işler var... Birinden birisi olacak sanırım yakında. Maddi olarak rahatlarsam ABD hakkında daha makul yorumlar yaparım, şuan biraz gömülü kaldık işe :)
İlk 6 ayı alışma ilk iki seneyi ise tutunma evresi olarak görüyorum... Çok zor bir yer değil, ama çok zor bir yer :) Yani kendine göre zorlukları ve kolaylıkları mevcut...
Bugün bir miata baktım 2bin dolar dediler, keyfim yerine geldi :)
Yanlız texas gibi çölden hallice ve tek tepesi "yollar" olan bir yeri yeşilendirmişler... Aklıma geldikçe sövüyorum bize! İstanbul'u ne hale getirdik!
Burası süper harika edebiyatı yapmayacağım. Türkiye'de çok eksiğimiz yok aslında elle tutulur olarak... Mesele elle tutulamayan şeylerde, ahlak, insanlık vs... Bizi buralara "arkamıza bakmadan" gelmeye zorlayanlar utansın...
Neyse çok su götürür... Çok çok ufaktan içimi dökeyim dedim, o kadarlık hakkım olsun, polemik yapmayalım gençler :) Ağlama duvarı diyelim :)
burda bağlayıcılığı şeylerin çokluğu ve de hiç bir zaman kaçamayacağımız sorumluluklardan dolayı kalmak zorundayız ülkede, yoksa 1 dakika bile düşünmeyeceğim... kafama mıçayım okul bittiğnde Illinoi'de master hazırdı dedim ben ülkemi bırakmam, ülke bizi bıraktı!
siz yazdıkça okuyorum, inşallah güzel olacak hayallerinizin peşinden gittiniz, tebrik ediyorum...
hayallerimiz mi desek yoksa çocuklarımızın hayalleri güzel olsun diye mi geldik desek emin değilim :) Türkiye'de bıraktığımız kazanımları burada edinmek belki zaman alacak ama dediğim gibi... Huzurluyum... Umarım ülkem benden daha huzurlu olur... :(
ghibli06
14-05-2017, 07:24
hayallerimiz mi desek yoksa çocuklarımızın hayalleri güzel olsun diye mi geldik desek emin değilim :) Türkiye'de bıraktığımız kazanımları burada edinmek belki zaman alacak ama dediğim gibi... Huzurluyum... Umarım ülkem benden daha huzurlu olur... :(
çocuklarınıza güzel bir hayat kurmak tabii ki sizin hayaliniz daha ne olsun :)
alihan11
14-05-2017, 10:00
mba yapma hakkında bilgisi olan varmı? seneye okulum bitiyor. okulların fiyatları nasıl , başvurulur nasıl oluyor, aranan şartlar ? vs.
Grimlord
14-05-2017, 11:12
mba yapma hakkında bilgisi olan varmı? seneye okulum bitiyor. okulların fiyatları nasıl , başvurulur nasıl oluyor, aranan şartlar ? vs.
Fiyatlar Türkiye'ye göre ciddi pahalı, TOEFL veya IELTS sınavına girmen ve iyi alman gerek. Kimisi ortalamaya göre seçiyor, kimisi kendi sınavını yapıyor.
ABD yerine Kanadayı düşünebilirsin, kur farkından dolayı daha ucuza gelir.
ABD şuan için Türkiye'den para getirerek yaşanacak bir yer değil.... Burada kazanıp harcarsanız çok ucuz... Ayrıca öğrenciler F1 vizesi ile geliyor ve çalışma durumları sanırım sıkıntılı oluyor yada çok az saat çalışabiliyorlar. Vize türlerini iyi araştırmak lazım...
turbo&quattro
12-07-2017, 23:12
Uzun suren macerada nihayet mutlu son. Bugun itibari ile Amerikan vatandasiyim ayni zamanda Turk . Vize, greencard vs.. Ugrasan herkese Allah sabilarin en buyugunu versin :)
Uzun suren macerada nihayet mutlu son. Bugun itibari ile Amerikan vatandasiyim ayni zamanda Turk . Vize, greencard vs.. Ugrasan herkese Allah sabilarin en buyugunu versin :)
Tebrikler!
Darisi bizim basimiza artik!
Abi özel değilse ufak bir soru sorabilir miyim? Uzun zamandır Amerikadasınız diye hatırlıyorum yazdıklarınızdan. Vatandaşlık herkes için farklı süre mi alıyor? Arkadaşım 2009 yılında greencard ile gidip 2015 yılında vatandaşlık almıştı.
turbo&quattro
13-07-2017, 00:29
Abi özel değilse ufak bir soru sorabilir miyim? Uzun zamandır Amerikadasınız diye hatırlıyorum yazdıklarınızdan. Vatandaşlık herkes için farklı süre mi alıyor? Arkadaşım 2009 yılında greencard ile gidip 2015 yılında vatandaşlık almıştı.
Her vizenin yaptirimlari farkli. Greencardli biri greencardini ilk aldigi tarihten 4 yil 9 ay sonra US vatandasligina basvurabiliyor.
Her vizenin yaptirimlari farkli. Greencardli biri greencardini ilk aldigi tarihten 4 yil 9 ay sonra US vatandasligina basvurabiliyor.
Anladım abi. Ben sizi greencard ile gittiniz diye düşünmüştüm. Hayırlı olsun
Electronic Diversity Visa Lottery (https://www.dvlottery.state.gov/)
bu sayfadan nasıl başvuruyoruz açıkmı başvurular kapalımı bişey anlamadım
sayfayı açınca bu çıkıyor
Enter Entrant Information
1. Confirmation Number:
In the space below, type the confirmation number that was given when you applied.
daha başvurmadımki nasıl başvuruluyor varmı bilen?
turbo&quattro
04-08-2017, 16:14
Trump amca greencard olayina kiistlama Getiiryor. Artik sansinda yaninda baya bi kalifiye olmak gerekiyor
turbo&quattro
05-09-2017, 18:23
Trump amca Obama nin gectigimiz yillarda cikarmis oldugu ' ailesi kacak ama abd de dogan cocuklara taninan haklari ' geri almaya calisiyor su anda. Kalifiye olmayan gocmen istemiyor amcamiz greencard isleri baya zorlasacak gibi.
2018 sureci bitti, 2019u etkiler mi bilemiyorum...
Isleri zorlastiracagi kesin...
***** burada alt seviye isleri genellikle gocmenler yapsa da, zenginlesmeye basladilar. Beyaz Amerikalilar ucuza pek calismiyorlar ve her isi yaptiramiyorsun... Profesyonellik onemli olsa da ABD deki cogu kucuk firma profesyonellikle yonetilmiyor...
Trumpun populist soylemlerinden dolayi tepki aliyor ve bazi uygulamalar mantik disi... Kabul edilmeli ki her ulkenin mantikli bir gocmen politikasina ihtiyaci var...
2019 basvurularina 1 aydan az bir sure kaldi...
dusunenler kacirmasin...
ahmetbaha-drs
05-09-2017, 19:07
semavi Kadir hocam siz iyi misiniz? Maddi-Manevi bir zararınız yoktur inşallah doğal afetten dolayı?.. Geçmiş Olsun.
Ucuz atlattik cok sukur... Bir sorunumuz yok suan icin...Sagolasin
Cok fenaydi lakin... Yarisi istanbula yagsa suan marmara ile karadeniz birlesmisti sanirim :)
turbo&quattro
05-09-2017, 20:40
Ucuz atlattik cok sukur... Bir sorunumuz yok suan icin...Sagolasin
Cok fenaydi lakin... Yarisi istanbula yagsa suan marmara ile karadeniz birlesmisti sanirim :)
Bizim bu taraflarada birseyler yaklasiyormus :D
Alcak araban varsa aman dıkkat :)
Cıddı soylemler de var. Bır uzman 25senedır bılımadamıyım boylesını gormedım demıs...
Alcak araban varsa aman dıkkat :)
Cıddı soylemler de var. Bır uzman 25senedır bılımadamıyım boylesını gormedım demıs...
ben bir geleyim her şey düzelecek :D
Bu sene de şansımızı denicez artık greencard için.. buraya mutlu haberler yazmak dileğiyle :D
Black_Eagle
06-09-2017, 10:19
Trump amca Obama nin gectigimiz yillarda cikarmis oldugu ' ailesi kacak ama abd de dogan cocuklara taninan haklari ' geri almaya calisiyor su anda. Kalifiye olmayan gocmen istemiyor amcamiz greencard isleri baya zorlasacak gibi.
Bu kötü olmuş ya. Son zamanlarda ciddi olarak niyetlendik biz çocuk amerikada doğsun diye. Gerçi biz kacak olarak girmeyecektik ama...
turbo&quattro
06-09-2017, 14:58
Bu kötü olmuş ya. Son zamanlarda ciddi olarak niyetlendik biz çocuk amerikada doğsun diye. Gerçi biz kacak olarak girmeyecektik ama...
Kusura bakmayin yanlis bilgilendirme yapmisim. Sonlandirilmasi dusunulen programin ismi DACA. Yani ailesi kacak olan ve ailesinin daha cocukken ulkeye kacak soktuklari cocuklar yani abd de dogan cocuklar degil. Abd de yapilan dogumlarda cocuk direkt vatandas oluyor ama bu adam onada bir kisitlama getirir yakinda.
greencard başvurusunda dikkat edilecek hususlar nedir?
dvlottery.com buradan başvurmanız yeterli. aracı kurumlara falan para vermeyin. başvurular ücretsiz.
Başvuru formu ad soyad, doğum yılı, eğitim durumu (lise, üni, mas) gibi çok genel bilgilerden oluşuyor.
Dikkat edilecek tek şey formu doldurduktan sonraki çıkan numarayı bir yere yazıp kaybetmemek :)
ben bir geleyim her şey düzelecek :D
Seni bekliyoruz ozlemle :)
Buradan basvuracaksiniz. Internetteki forumlarda bvasvburuyu Turkce ve Bilale anlatir gibi anlatiyorlar. Cok basit. Tamamen ucretsiz...
Sakin usenip para verip 5 yillik falan hizmet satinalmayin. Bir cok kisi dogum olum bosanma gibi olaylari bildirmedigi icin kazandigi icin eleniyor. Direk elenme sebebi cunku!
www.yesilkartforum.com
buradan yardim alabilirsiniz basvuracaginiz zaman... her turlu bilgi veriliyor ucretsiz bir sekilde...
Basvuruda dikkat edilecek seyler... Standarta uygun resim ve dogru bilgi... Hepsi bu kadar... Ha birde Ingilizce karakterler...
Bu başvuruda TR deki Yüksek Lisans diploması üniversite derecesinde mi doktora derecesinde mi kabul görüyor ?
turbo&quattro
06-09-2017, 17:13
Buradan basvuracaksiniz. Internetteki forumlarda bvasvburuyu Turkce ve Bilale anlatir gibi anlatiyorlar. Cok basit. Tamamen ucretsiz...
Sakin usenip para verip 5 yillik falan hizmet satinalmayin. Bir cok kisi dogum olum bosanma gibi olaylari bildirmedigi icin kazandigi icin eleniyor. Direk elenme sebebi cunku!
www.yesilkartforum.com
buradan yardim alabilirsiniz basvuracaginiz zaman... her turlu bilgi veriliyor ucretsiz bir sekilde...
Basvuruda dikkat edilecek seyler... Standarta uygun resim ve dogru bilgi... Hepsi bu kadar... Ha birde Ingilizce karakterler...
Buralar sana emanet TR ye gidiyorum bugun yaklasik 1 aylik :D
timucintt
06-09-2017, 20:06
abi hayırlı olsun :) MPS garage çok yakında desene :D
abi hayırlı olsun :) MPS garage çok yakında desene :D
Sagol Timucin :) Saka maka kac yildir karsilasiyoruz bu forumlarda :D
MPS icin niyetlendim ama duzgunlerine 6-7 bin istiyorlar... ben mps6 istiyorum ama bulmak daha zor onu...
6 bine s60r c32amg c55 amg e55 amg ml55 amg ve bilumum acayip arabalarda var :)
Suan elimde bir aile arabasi var. Birde yaptirip satmam gereken araba var. Onu ayaga kaldirayim alacagim bir seyler ama araba almakta riskli... 600bin arabadan bahsediyorlar sel altinda kalan...
Ama ne olursa olsun bir 6mps almak istiyorum. Degisik bir keyfi var o kasa 6larin...
Strich Acht
07-09-2017, 01:51
semavi selamlar nasıl gidiyor ? iyice alıştınız mı ?
Ben de bu ayın 18 inde geliyorum artık, biraz ağırdan aldım. :)
Gözümde büyüyor valla, çok zorlamaz umarım. :)
Valla biz o kadar istekliydik ki pasaport elime geçtiği gün bilet aldım ve 2 gün sonra evi kapattım...
Herşey yolunda çok şükür... Memnunuz hayatımızdan...
Çıktıktan sonra belirli bir süre içinde gitme şartı var mı? mesela 1 sene sonrasına gidilebiliyor mu?
optimus_prime
07-09-2017, 10:29
başvurular kasımdaydı dimi?
öncesinde birşey yapmak gerekiyor mu?
trump reisin yeni kuralları geçerli olacak mı acaba?
Basvurular ekimden kasim basina kadar...
Cikarsa vizeniz onaylandigi tarihten sonra yaklasik ilk 6 ay icinde girmeniz gerekiyor...
Ilk giris sonrasi 1 yil girmeme hakkiniz var...
SOnrasinda ise 6 aylik periyorlarda kesinlikle giris yapmis olmaniz gerekiyor her seferinde...
5 yil sonunda 30 ay orada kalip kalmadiginiza bakilacak... Ona gore karar verilecek pasaport alip almamaniza...
biz ilk 7 ayi doldurduk cok sukur...
Donmeyide dusunmedigim icin sure falan saymiyorum... Hayatimi devam ettirmeye calisiyorum
GokhanRS
08-09-2017, 19:42
Abi ne iş yapıyorsun şimdi?
Bir markanin zincirini kuracagiz... Biraz gecikmeler oldu daha baslayamadik ama sirketin diger kolu olan Catering kisminin operasyonuna yardimci oluyorum... Satis pazarlama yometim kismi sorun degil ama sektor yeni benim icin... Simdilik iyi kurduk duzenimizi cok sukur...
Arada spor olsun diye araba aliyorum satiyorum falan... Ama selden sonra cok al sat yapmayabilirim, riskli cunku...
Grimlord
04-10-2017, 23:11
Greencard başvuruları aktif arkadaşlar, patron çıldırdı :D Biraz bekletse de yapabilirsiniz.
Bu sene de attık oltamızı bakalım ama çok zor, Trump reyiz iyice zorlaştırdı kriterleri.
basvuru buradan. Resmi site ve ucretsiz.
IOnternette turkce karsiliklari var forumlarda...
Emre İlbi
05-10-2017, 22:35
basvuru buradan. Resmi site ve ucretsiz.
IOnternette turkce karsiliklari var forumlarda...
Dün sabah bende başvuru yaptım, lakin kafama takılan bir soru var abi,
fotoğrafım standartlara uygun şekilde çekildi, ancak kafama takılan bir soru var, hafif kirli sakalla çekindim fotoyu, bu herhangi bir sorun teşkil eder mi abi?
Hic bir sey olmaz... Ben evde kendim cektim. Golge bile olmustu arklada... Hele ki kucuk oglumun fotosu evlere senlikti...
Yeterki yuz kafa orani falan tutsun...
Sistem kabul ettiyse sorun yok
BurakYozgat.
06-10-2017, 10:35
https://i.hizliresim.com/kXnrz7.jpg (https://hizliresim.com/kXnrz7)
Oldu sanırım gerisi beklemeye kaldı
bende başvurdum fakat şimdi bunların kabul kriterleri nedir ? neye göre okey veriyolar?
Ben bu fotograf isini cozemedim ya, elimde UK vizesi icin cektirdigim hazir biyometrik var ama napsam olmuyor.
Official sitede ki photo tool'u da calistiramadim bi turlu. Sizler nasil yaptiniz?
Offical siteyeden devam edin... Yogunluk vardir, acele etmeyin...
Lise mezunu olmaniz yeterli bu arada...
Emre İlbi
06-10-2017, 17:48
Hic bir sey olmaz... Ben evde kendim cektim. Golge bile olmustu arklada... Hele ki kucuk oglumun fotosu evlere senlikti...
Yeterki yuz kafa orani falan tutsun...
Sistem kabul ettiyse sorun yok
abi sistem kabul ettide, elenme durumunda etkisi olur mu onu merak etmiştim :)
Ben bu fotograf isini cozemedim ya, elimde UK vizesi icin cektirdigim hazir biyometrik var ama napsam olmuyor.
Official sitede ki photo tool'u da calistiramadim bi turlu. Sizler nasil yaptiniz?
Create your own passport photo for free - IDPhoto4You (http://www.idphoto4you.com/)
buğra ben burada düzenledim
turbo&quattro
06-10-2017, 18:01
semavi bey gorusemiyoruz bayadir :)
semavi bey gorusemiyoruz bayadir :)
Cok calisiyorum cok :)
Goruselim bir ara, laflayalim :)
Offical siteyeden devam edin... Yogunluk vardir, acele etmeyin...
Lise mezunu olmaniz yeterli bu arada...
Lise mezunu olmayan başvuramıyor mu? Yoksa başvursada kesin çıkmıyor mu?
Sanirim ABD nin kabul ettigi bazi is kollari var, bunlardan birisinde yeterli sartlari tasiyorsaniz lise mezuniyeti aranmayabiliyor... Detayli bilgileri www.yesilkarforum.com gibi greencard forumlarindan ogrenebilirsiniz, cok tecrubeli arkadaslar var... Bu tip detaylarda yailtmak istemem sahsen...
turbo&quattro
06-10-2017, 18:37
Cok calisiyorum cok :)
Goruselim bir ara, laflayalim :)
Unutmazsam ararim ise giderken :]
Simdi tamamladim basvuruyu. 2 sene once basvurdugum da daha cok soru sormuslardi. Simdi 1 sayfada hersey bitti.
Fotografi da emre ilbi sayesinde hallettim. Fotograf tam kareyi doldurmadi, sagdan soldan alttan ustten bosluk kaldi ama sistem kabul etti. Ins bi aksilik olmaz.
Emre İlbi
06-10-2017, 20:42
https://travel.state.gov/content/dam/visas/Diversity-Visa/DV-Instructions-Translations/DV-2019-Instructions-Translations/DV-2019-TURKISH.pdf
verdiğim linkten aradığınız cevabı bulabilirsiniz
turbo&quattro
08-10-2017, 19:34
Son dakika haberi… ABD Turkiye’den yapılan vize başvurularını suresiz askıya aldı - Son Dakika Guncel Haberler (http://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-haberi-abd-turkiyeden-yapilan-vize-basvurularini-askiya-aldi-2041403/)
Abd Tr den vize basvurularini suresiz durdurmus.
free-hifi
08-10-2017, 19:54
Amerika da sebebi ne gösteriliyor
Çok büyük çoğunluğu ilgilendiren göçmen olmayan vize hizmetlerini durdurmuşlar.
Adamların konsolosluk çalışanını ajan diye göz altına aldık , fetoculara vize verip yolluyor diye :)) Amerika da adamı alamazsınız , suçu yok bırakın diyip süre vermişlerdi şimdide böyle ..tiler :) Biz kimiz hala anlam veremiyorum , önüne gelene atar gider sanarsın en yüksek refah seviyesiyle yaşayan , güllük gülistanlık ülkeyiz bu toplara giriyoruz , pes valla.
turbo&quattro
08-10-2017, 20:11
Tv de haberlere ve cesitli haber sitelerine baktim ama birsey goremedim. Bizim gundem su an NFL maclari oncesi okunan istiklal marsinda ayaga kalkma kalkmama mevzusu, vize vs isleri haber fln yapilmaz heralde.
Yiğit G.
08-10-2017, 20:35
beyler kardeşim amerikada yaşıyor annem geçen hafta vize aldı 10 yıllık.Bilet de aldı bugun amerikaya christmas için.Sorun olur mu sizce çıkarken ?
onursumer
08-10-2017, 20:36
beyler kardeşim amerikada yaşıyor annem geçen hafta vize aldı 10 yıllık.Bilet de aldı bugun amerikaya christmas için.Sorun olur mu sizce çıkarken ?
konsolosluk çalışanlarının güvenliğini bahane ederek durdurduklarını açıklamışlar , normal şartlarda sıkıntı çıkmaması gerek diye düşünüyorum
Yiğit G.
08-10-2017, 20:40
konsolosluk çalışanlarının güvenliğini bahane ederek durdurduklarını açıklamışlar , normal şartlarda sıkıntı çıkmaması gerek diye düşünüyorum
yani vizesi olanlar gidebiliyor sorun yok bugunden itibaren vizeye basvuranlar için sorun anladıgım kadarı ile.
Vizesi olanlara , greencard hakkı sahip olanlara vs etkileyen bir durdurma değil ama yeni başvuracaklar için geçerli. Bizimde birader yaşıyor ailede herkesin uzun yıllık vizesi var bir sıkıntı yok yani , bir an bizde tırsmadık değil :)
Diğer bir merak ettiğim de ileri tarihli vize randevusu alıp , parasını vs yatırıp, plan program yapan herhalde baya bir insan vardır onlara Allah sabır versin hatta maddi anlamda planlama yapıp hatta bir çok kişi uçak biletini , okul parasını vs önceden yatırıp veya alıp öyle vize görüşmesine gidiyordu herhangi bir sıkıntısı yoksa şimdi onların hepsi patlamıştır yazık.
turbo&quattro
08-10-2017, 20:50
Tr den cikarken ve Abd ye giristede sorun cikmaz. Gecen hafta bugun giris yaptim tekrardan Abd ye US pasaportumla ( giriste green card ve US pasaportlular ve ziyaretcileri ayiriyorlar. Onunde 60 yaslarinda bir teyze nasil olduysa US pasaportlularin arasinda karismis gram ingilizce bilmiyormus giriste memurla anlasamadilar, ben dedim tercume ederim vs.. kadin 6 ay kalip Tr ye gidiyormus birkac haftalik sonra tekrar US donuyormus. Memur 3-5 soru sordu iyi tatiller dedi soktu iceriye. Annendede sorun cikmaz asiri extreme birsey olmadigi surece.
Şaşırdık mı? Şahsen ben hiç şaşırmadım. Daha bunlar iyi günlerimiz bence. Eeeyyyyy avrupaaaa
Panik yok...... 84 New York 85 Washington ...
Grimlord
08-10-2017, 21:00
82 portland 83 las vegas 84 seattle
GokhanRS
08-10-2017, 22:28
Tüh şimdi hükümetin oy verenleri nasıl gidecek Amerikaya?
Hayır adamların oy veren kitlesi kahvaltı akşam yemeği hepsini farklı ülkelerde yiyip hafta sonu mitingde kılıyık diye bağırıyor.
Ulan adamlar ne halt yapsa hep bizi buluyor. Hiç kendi kitlesine giren çıkan yok.
Gergin saatler: Amerikanın vize iptaline karşılık Turkiye de vizeleri durdurdu! (https://www.habermat.com/mobil/4392/gergin-saatler-amerikanin-vize-iptaline-karsilik-turkiye-de-vizeleri-durdurdu.html)
Bu hızla gidersek tüm dünya ile ipleri koparacağız
Ya arkadas diplomasi nedir, nasil iliski gelistirilir hic mi anlayan, durun lan bir biz ne b*k yiyoruz diyen bir kisi yok kabinede. Bu nedir ya liseli ergen gibi her gidene bir atar keserim bicerim sana mi sorucam tarzi dis politika izlenir mi. Adamin sabah uyandigindaki haleti ruhiyesine gore dis politika ya da egitim sistemi degistiriyoruz. Asil diktatorluk “keyfiliktir” bunu unutmayin. İllaki bir etnik gruba katliam uygulamaniz sart degil.
korvet kamaro fiyatları düşse bari
Ülke ilişkileri "Sen bunu yaptın ahanda ben de bunu yaptım" tadında olmamalı.. Diplomasi diye bir şey var.. Kahkaha attım duyduğumda..
Türkiye zaten vize uygulamıyor Amerikaya.. Uygulamadığın şeyi nasıl durdurabilirsin? Komik..
turbo&quattro
09-10-2017, 00:56
Ülke ilişkileri "Sen bunu yaptın ahanda ben de bunu yaptım" tadında olmamalı.. Diplomasi diye bir şey var.. Kahkaha attım duyduğumda..
Türkiye zaten vize uygulamıyor Amerikaya.. Uygulamadığın şeyi nasıl durdurabilirsin? Komik..
Abi internetten $20 karsiliginda sadece 2-3 dakika ayirarak vize aliyorsun :)
82 83 dolu. Oralar musul ve kerkük...... :).....
oabayram
09-10-2017, 08:00
eeee şimdi greencard'a başvuramayacak mıyız?
muharrem7791
09-10-2017, 08:03
bu olay kanımca karşılıklı dövüştür. siyasi şov kendi nefsi egolarını tatmin etmekten başka bir şey değildir.Green card olayını etkilemez sanırım.
Kolayı sokağa döktüm.
İphone ise uçak moduna aldım. Şimdi onlar düşünsün.
Yanlığ anlamadıysam greencard başvurularını etkilemiyor bu uygulama çünkü ABD'den yapılan açıklama da göçmen olmayan vizeler askıya alınmış. Yani turistik, eğitim, hizmet vize türleri vs. Greencard göçmenlik vizesi olduğundan bi kısıtlama olduğunu düşünmüyorum.
Son dakika: Turkiye'den ABD'ye vize karşılığı - Son Dakika Haberler (http://mobil.hurriyet.com.tr/son-dakika-abd-vize-basvurusunu-askiya-aldi-40603924)
Yaw onu bunu bırakın, ayfon sevkiyatları durursa ne yapar bu Türk milletti, maazallağ :).....
Aslında daha iyi olabilir, Amerika'ya gitmek isteyen bizler için.
Şöyle ki, ABD hükümetinin sizle benle sorunu var mı? Yok. Hükümetle var.
Zamanında Almanya'ya yapıldığı gibi, gidip 'kardeşim bu ülkede ben de çok zor şartlardayım, toplumsal baskı had safhada, corruption had safhada, ben de geliim' deyip sığınmacı olarak göçmenlik başvurusunda bulunulabilir.
Adamlar gelme demiyor, gelip geri dönme diyor.
Abi internetten $20 karsiliginda sadece 2-3 dakika ayirarak vize aliyorsun :)
Yusuf selam, peki Amerikan pasaportu ile kimlik gösterilerek Türkiye'ye girilebilecek mi bilgin var mı ?
turbo&quattro
09-10-2017, 08:47
Yusuf selam, peki Amerikan pasaportu ile kimlik gösterilerek Türkiye'ye girilebilecek mi bilgin var mı ?
Hala oyle ama ben Turk pasaportumla giriyorum hala .
Hala oyle ama ben Turk pasaportumla giriyorum hala .
Arkadaşımın düğünü var 20 güne o nedenle ne yapıcam bilmiyorum. 20 günde Tr pasaportu yetişir mi açıp konuşucam konsoloslukla..
turbo&quattro
09-10-2017, 08:52
Yetisir yahu pasaport birkac gune cikiyor , sistem hala degismediyse.
SekoLive
09-10-2017, 08:54
85 Ohio
orayı unutmayalm
M_PROJECT
09-10-2017, 09:04
O uygulamanin konu ile alakasi yok. Sikintisiz girebilirsiniz , girdi ciktilari tek pasaportta toplamak herzaman daha mantikli