Orijinalini görmek için tıklayınız : Greencard Çıktı, Peki Bundan Sonra Ne Olacak?
Ehliyet bildiğim kadarıyla 6 ay geçerli sonrası için oradan ehliyet almak gerekecektir
R21TURBO 41
27-08-2021, 16:10
Ehliyet 3-6 ay gecerli. Araba satin almak icin Amerika ehliyeti sart oldugundan zaten bir onemi de kalmiyor ne kadar gecerli oldugunun. Uzun vadeli plan yapanlar , ilk is SSN - Ehliyet - Baka hesabi - Kredi karti - Telefon hatti , konularini halletmeli.
Bad-Fast
27-08-2021, 23:02
ehliyet ne kadar sürede sahip olunabiliyor acaba
arkadaşım bu hafta araba aldı , amerika ehliyeti olmadan.eyaletten eyalete kurallar değişebilir belki
R21TURBO 41
29-08-2021, 02:45
arkadaşım bu hafta araba aldı , amerika ehliyeti olmadan.eyaletten eyalete kurallar değişebilir belki
Eyaletler arası hatta eyalet içinde şehirler arası farklı uygulamalar var tabi araba almakta sıkıntı yok parayı verdikten sonra bayi arabayı sana satıyor. Sigorta kesilirken istenecek rakam ve 1 aylık geçici plakanın süresi dolduğund plaka çıkartmak ile alakalı süpriz yaşar arkadaşın.
R21TURBO 41
29-08-2021, 02:46
ehliyet ne kadar sürede sahip olunabiliyor acaba
Önden bir kursu vs yok. Ne zaman istersen gidip sınava girip alıyorsun.
Bad-Fast
30-08-2021, 00:24
çok saol bilgi için planlar var kafamızda bakalım çıkar mı :)
Önden bir kursu vs yok. Ne zaman istersen gidip sınava girip alıyorsun.
Verdiğiniz bilgiler Texas için tamamen yanlış bilginiz olsun...
Ehliyet oturum vizeleri için ilk 90 gün geçerli.
Ehliyete 1 ay kaldiktan sonra başvurulabilir.
Araba almak için pasaport yeterli. Galeriden aldığınızda işlemleri galeri yapar. Plaka vs çıkarma ile ugrasmazsiniz.
Sigortayı türk ehliyeti ile yaptırabilirsiniz...
R21TURBO 41
31-08-2021, 18:59
Verdiğiniz bilgiler Texas için tamamen yanlış bilginiz olsun...
Ehliyet oturum vizeleri için ilk 90 gün geçerli.
Ehliyete 1 ay kaldiktan sonra başvurulabilir.
Araba almak için pasaport yeterli. Galeriden aldığınızda işlemleri galeri yapar. Plaka vs çıkarma ile ugrasmazsiniz.
Sigortayı türk ehliyeti ile yaptırabilirsiniz...
Olabilir. Sizin yazdiklariniz da NC icin tamamen yanlis.
Sadece eyaletler arasi degil , ayni eyaletin farkli sehirlerinde farkli uygulamalar var diye belirttim zaten.
Mesela. Bir arkadasa araba almak icin 8-10 bayi ve galeriye gittik amerika ehliyeti olmadigi icin araba satmadilar. Ayni eyaletin farkli sehrinde bayi satti bize arabayi. Pasaport ve turk ehliyeti ile. Hic sorun olmadi. 11.000$ a satin alinan arabaya 2200$ trafik sigortasi cikmasina sorun demezseniz tabi. ​
Ehliyet almaya gittiginizde , baska ulkeye ait mevcut ehliyetin suresi ne kadar kalmis , ulkeye ne zaman girmissin bakmiyorlar burda. Gocmen vizen varsa 5 yillik , gocmen olmayan vizen varsa I-94 formunda yazan tarihe kadar ehliyet alabiliyorsun. Sinav limiti yok , haftada 1 kez sinava girebiliyorsun , istersen 50 kere de gec , istersen 100 kere de.
Arabayi aldiktan sonra plaka almakla ugrasmiyorsun , zaten bayi yada galeri 400 ila 800$ para aliyor bu isleri halletmek icin. Kagit gecici plakayi takiyorlar gidiyorsun. Gecici plakanin suresi dolmadan DMW gercek plakani evine gonderiyor. Plaka beklerken 55$ ceza makbuzu ile beraber , ehiyetiniz olmadigi icin plakaniz cikarilmamistir yazisi alan da var ; Gelen plakayi begenmeyip plakasina adini yazdiran da.
Turk ehliyeti ile sigorta kestirirsin , amerikalinin 60$ odedigi trafik sigortasina 1600$ odersin NC eyaletinde.
Benim North Carolina eyaletinde edindigim tecrubeler bu sekilde. Muhatap oldugunuz galeri , bayi , sigortaci tecrube sahibiyse , yani amerikali olmayan kisilere araba satma , sigorta kesme gibi tecrubeleri varsa , arka kapilardan dolasip cozum buluyorlar.
Sorun yasamamak , olasi problemleri ortadan kaldirmak , sacma sapan paralar odemek istemiyorsaniz. SSN + Amerika ehliyeti edindikten sonra araba alin . Hatta paraniz olsa da , cuzi bir miktarini kredi kullanin kredi puaniniz olussun ve yukselsin.
R21TURBO 41
01-09-2021, 02:40
Hazir konudayim , bos vaktim de var birkac tecrube paylasayim.
Semavi ninde dedigi gibi ciddi farkliliklar var , hem eyaletler arasi farklar hem de ayni eyaletteki uygulama farkliliklarindan dolayi. Ama 50 eyaletin hepsinde farkli oldugunu sanmam. 8-10 farkli modeli vardir eyaletin durumuna gore uygun olan kullaniliyordur. Herhalde oyledir.
Tutarsiklik cok fazla mesela.
Benimle ayni sartlarda ayni vize ( L 1 ) ile gelen arkadas SSN ( Sosyal guvenlik numarasi ) alamadi. Onaylamadilar. Oda TIN ( Vergi kimlik numarasi ) basvurusu yapti aldi. Bende TIN icin basvurdum vermedi. Baska bir arkadas her ikisini de aldi. Neye gore nasil oluyor hicbir bilgim yok.
Ben amerikan ehliyetim olmadigi icin araba alamadim , kural bu. Amerikan ehliyeti gostermedigin surece kurumsal firma yada bayilerden araba almak mumkun degil. Bagzi galeriler veriyor. Ama illaki sorun yasaniyor sonrasinda.Yasamayan cok az.
Turk yakin arkadasimin amerikan ehliyeti yok , arac ve karavan alip satiyor Marketplace den. Aldigi araclara plaka almayarak sorunu cozmus gozukuyor !
Aklima geldikce internetten ornek sinavlari cozuyordum , bir sabah toplanti iptal oldu , aklima geldi gidip alayim ehliyeti diye gittim sinava girdim gectim , hemen pesine direksiyon sinavi oldu , turladik yani abi ile aldim ehliyeti. Pasaport - I-94 ve Arac sigortasi istemislerdi evrak olarak.
Direksiyon sinavinda . Three To Turn dedikleri birseyi yapmanizi istiyorlar. Daha once ne oldugunu anlamadiklari icin kalan arkadaslar bana anlattigindan ayni duruma dusmedim. U donusu gibi birsey. Daha dogrusu 3 seferde U donusu. Saga yanasip dur. Tam sol yap ilerle dur. Tam sag yap geri gel dur. Bunlari yaparken de yan ve dikiz aynana bakman lazim. Haa birde stop tabelasinda 4 lastik tam duracak. Digerleri klasik ayna kontrolu sinyal vs.
Diger populer uygulama da . isaret verdigimde onune kucuk bir cocuk cikmis gibi frene bas demeleri. Bana onu yaptirmadi nelere bakiyo bilmiyorum ama o anda yedigi ters G ile neye bakabilirki zaten.
Maas musterisi oldugum banka 4 yildir bana kredi karti vermiyor. Esim calismiyor , SSN yada TIN yok. 4000$ limitli kredi karti aldi citibank tan ( BESTBUY) 6-7 ay once.
Turkcell wowifi inanilmaz bir ozellik , 4 yildir kullaniyorum.Ayda 49Tl odeyerek , Turkiye ile , Turkiye deymis gibi kesintisiz , net , gecikmesiz , gorusuyorum. Telefonu wifi ye baglamak yeterli.
Carsamba gunleri THY nin Washington-Istanbul ucusu en ucuz ucustu covid ten once , su an nasil bilmiyorum. 640 dolara gidis gelis bilet almisligim var.
Telefon hatti verizon kullaniyorum , yasadigim yerde en iyi ceken saglayici oldugu icin. 5gb internet , limitsiz konusma ve mesaj 55$. Hanim ve cocuklara aile paketi aldim. 3 Hat icin toplam 128 dolar oduyorum.
Ev interneti spectrum 200mbps aylik 80$ , bu baslangic paketi. 400mbps istersen 115$
Vatandas degilsen , evin fiyatinin %40 ini pesin odemek kaydi ile , kredi kullanarak ev satin alabiliyorsun.
Aracinizi sattiktan sonra , plakayi teslim etmedeen once , sigortayi iptal ederseniz cezasi 55$
Banka kredi karti scoru farkli , tasit kredisi scoru farkli , ev kredisi scoru farkli. Kredi puani onemli bir ayrinti burda.
Benim yasadigim yer gocmenlerin tercig ettigi bir yer degil , is imkani vs cok yok ayrica pahali ve bolgenin en yuksek vergi oranlarina sahip. Golf meraklilarinin yasadigi , uluslar arasi buyuk golf turnuvalarinin yapildigi , yemyesil bir sehir. Yani sehir komple golf sahasi diyebiliriz aslinda. O yuzden Amerikali olmayan biri ile alakali islem yapma tecrubeleri sifir. Belki onun zorlugunu yasamisimdir. Fazla gocmen olan buyuk sehirlerde daha kolaydir , mesela New Jersey de yasayan Turk biri bu konulari daha kolay asmistir diye tahmin ediyorum.
ITU nun SUNY programi ile illinois e universite okumaya gelen cok fazla Turk ogrenci var mesela , patir patir araba alip ustune de normal sayilabilecek fiyatlarda sigorta kestirip biniyorlar.
Aklima gelenler bunlar. Dedigim gibi birakin eyaletler arasi farki , eyalet icerisinde bile farkli uygulamalar olabiliyor.
Bir iki kelimesi birilerinin isine yararsa ne mutlu.
s.a. abilerim arkadaşlarım.. bu konu hakkında hiç bilgim olmadığı için öğrenmek açısından soracam şeyi mazur görün. Bu green card denen şeye başvurmak için ne yapmak lazım. şartları nedir ne değildir.. bilgi verebilirmisiniz....
Hazir konudayim , bos vaktim de var birkac tecrube paylasayim.
Semavi ninde dedigi gibi ciddi farkliliklar var , hem eyaletler arasi farklar hem de ayni eyaletteki uygulama farkliliklarindan dolayi. Ama 50 eyaletin hepsinde farkli oldugunu sanmam. 8-10 farkli modeli vardir eyaletin durumuna gore uygun olan kullaniliyordur. Herhalde oyledir.
Tutarsiklik cok fazla mesela.
Benimle ayni sartlarda ayni vize ( L 1 ) ile gelen arkadas SSN ( Sosyal guvenlik numarasi ) alamadi. Onaylamadilar. Oda TIN ( Vergi kimlik numarasi ) basvurusu yapti aldi. Bende TIN icin basvurdum vermedi. Baska bir arkadas her ikisini de aldi. Neye gore nasil oluyor hicbir bilgim yok.
Ben amerikan ehliyetim olmadigi icin araba alamadim , kural bu. Amerikan ehliyeti gostermedigin surece kurumsal firma yada bayilerden araba almak mumkun degil. Bagzi galeriler veriyor. Ama illaki sorun yasaniyor sonrasinda.Yasamayan cok az.
Turk yakin arkadasimin amerikan ehliyeti yok , arac ve karavan alip satiyor Marketplace den. Aldigi araclara plaka almayarak sorunu cozmus gozukuyor !
Aklima geldikce internetten ornek sinavlari cozuyordum , bir sabah toplanti iptal oldu , aklima geldi gidip alayim ehliyeti diye gittim sinava girdim gectim , hemen pesine direksiyon sinavi oldu , turladik yani abi ile aldim ehliyeti. Pasaport - I-94 ve Arac sigortasi istemislerdi evrak olarak.
Direksiyon sinavinda . Three To Turn dedikleri birseyi yapmanizi istiyorlar. Daha once ne oldugunu anlamadiklari icin kalan arkadaslar bana anlattigindan ayni duruma dusmedim. U donusu gibi birsey. Daha dogrusu 3 seferde U donusu. Saga yanasip dur. Tam sol yap ilerle dur. Tam sag yap geri gel dur. Bunlari yaparken de yan ve dikiz aynana bakman lazim. Haa birde stop tabelasinda 4 lastik tam duracak. Digerleri klasik ayna kontrolu sinyal vs.
Diger populer uygulama da . isaret verdigimde onune kucuk bir cocuk cikmis gibi frene bas demeleri. Bana onu yaptirmadi nelere bakiyo bilmiyorum ama o anda yedigi ters G ile neye bakabilirki zaten.
Maas musterisi oldugum banka 4 yildir bana kredi karti vermiyor. Esim calismiyor , SSN yada TIN yok. 4000$ limitli kredi karti aldi citibank tan ( BESTBUY) 6-7 ay once.
Turkcell wowifi inanilmaz bir ozellik , 4 yildir kullaniyorum.Ayda 49Tl odeyerek , Turkiye ile , Turkiye deymis gibi kesintisiz , net , gecikmesiz , gorusuyorum. Telefonu wifi ye baglamak yeterli.
Carsamba gunleri THY nin Washington-Istanbul ucusu en ucuz ucustu covid ten once , su an nasil bilmiyorum. 640 dolara gidis gelis bilet almisligim var.
Telefon hatti verizon kullaniyorum , yasadigim yerde en iyi ceken saglayici oldugu icin. 5gb internet , limitsiz konusma ve mesaj 55$. Hanim ve cocuklara aile paketi aldim. 3 Hat icin toplam 128 dolar oduyorum.
Ev interneti spectrum 200mbps aylik 80$ , bu baslangic paketi. 400mbps istersen 115$
Vatandas degilsen , evin fiyatinin %40 ini pesin odemek kaydi ile , kredi kullanarak ev satin alabiliyorsun.
Aracinizi sattiktan sonra , plakayi teslim etmedeen once , sigortayi iptal ederseniz cezasi 55$
Banka kredi karti scoru farkli , tasit kredisi scoru farkli , ev kredisi scoru farkli. Kredi puani onemli bir ayrinti burda.
Benim yasadigim yer gocmenlerin tercig ettigi bir yer degil , is imkani vs cok yok ayrica pahali ve bolgenin en yuksek vergi oranlarina sahip. Golf meraklilarinin yasadigi , uluslar arasi buyuk golf turnuvalarinin yapildigi , yemyesil bir sehir. Yani sehir komple golf sahasi diyebiliriz aslinda. O yuzden Amerikali olmayan biri ile alakali islem yapma tecrubeleri sifir. Belki onun zorlugunu yasamisimdir. Fazla gocmen olan buyuk sehirlerde daha kolaydir , mesela New Jersey de yasayan Turk biri bu konulari daha kolay asmistir diye tahmin ediyorum.
ITU nun SUNY programi ile illinois e universite okumaya gelen cok fazla Turk ogrenci var mesela , patir patir araba alip ustune de normal sayilabilecek fiyatlarda sigorta kestirip biniyorlar.
Aklima gelenler bunlar. Dedigim gibi birakin eyaletler arasi farki , eyalet icerisinde bile farkli uygulamalar olabiliyor.
Bir iki kelimesi birilerinin isine yararsa ne mutlu.
Teşekkürler detaylı bilgiler için...
North Carolina diyince aklıma hep MJ yani Jordan geliyor :)
Anladığım kadarıyla yaşamak içinde güzel bir doğası var
hddsheriff
01-09-2021, 13:00
s.a. abilerim arkadaşlarım.. bu konu hakkında hiç bilgim olmadığı için öğrenmek açısından soracam şeyi mazur görün. Bu green card denen şeye başvurmak için ne yapmak lazım. şartları nedir ne değildir.. bilgi verebilirmisiniz....
En az lise diploması
Geçerli pasaport
ABD vize ölçülerinde fotoğraf
Bunlar başvuru için gerekli olanlar bunlar.
Lise mezuniyeti yoksa ABD nin yayınladığı meslek listesinde ispatlayabileceğiniz mesleğinizin 7 ve üzeri puana sahip olması gerekir.
Başvurular Ekimin ilk haftası başlar kasımın ilk haftası biter.
Daha fazla bilgi için yeşilkart forum a bakabilirsin Facebook grupları da var aynı adla.
Bol şans.....
Olabilir. Sizin yazdiklariniz da NC icin tamamen yanlis.
Sadece eyaletler arasi degil , ayni eyaletin farkli sehirlerinde farkli uygulamalar var diye belirttim zaten.
Mesela. Bir arkadasa araba almak icin 8-10 bayi ve galeriye gittik amerika ehliyeti olmadigi icin araba satmadilar. Ayni eyaletin farkli sehrinde bayi satti bize arabayi. Pasaport ve turk ehliyeti ile. Hic sorun olmadi. 11.000$ a satin alinan arabaya 2200$ trafik sigortasi cikmasina sorun demezseniz tabi. ​
Ehliyet almaya gittiginizde , baska ulkeye ait mevcut ehliyetin suresi ne kadar kalmis , ulkeye ne zaman girmissin bakmiyorlar burda. Gocmen vizen varsa 5 yillik , gocmen olmayan vizen varsa I-94 formunda yazan tarihe kadar ehliyet alabiliyorsun. Sinav limiti yok , haftada 1 kez sinava girebiliyorsun , istersen 50 kere de gec , istersen 100 kere de.
Arabayi aldiktan sonra plaka almakla ugrasmiyorsun , zaten bayi yada galeri 400 ila 800$ para aliyor bu isleri halletmek icin. Kagit gecici plakayi takiyorlar gidiyorsun. Gecici plakanin suresi dolmadan DMW gercek plakani evine gonderiyor. Plaka beklerken 55$ ceza makbuzu ile beraber , ehiyetiniz olmadigi icin plakaniz cikarilmamistir yazisi alan da var ; Gelen plakayi begenmeyip plakasina adini yazdiran da.
Turk ehliyeti ile sigorta kestirirsin , amerikalinin 60$ odedigi trafik sigortasina 1600$ odersin NC eyaletinde.
Benim North Carolina eyaletinde edindigim tecrubeler bu sekilde. Muhatap oldugunuz galeri , bayi , sigortaci tecrube sahibiyse , yani amerikali olmayan kisilere araba satma , sigorta kesme gibi tecrubeleri varsa , arka kapilardan dolasip cozum buluyorlar.
Sorun yasamamak , olasi problemleri ortadan kaldirmak , sacma sapan paralar odemek istemiyorsaniz. SSN + Amerika ehliyeti edindikten sonra araba alin . Hatta paraniz olsa da , cuzi bir miktarini kredi kullanin kredi puaniniz olussun ve yukselsin.
Ben bu yuzden genelleyici bilgilerden kaciniyorum ve sadece Texas uzerine konusmaya calisiyorum. Dediginiz gibi, birakin eyaleti, sehir sehir bile degisiyor.... Onuda birakin DMV'de ayri siralarda bile farkli islem yapilabiliyor :)
Bende sizin gibi bazi masraf ve sureclerimi bir bosluk bulunca buraya aktarayim... dursun bir kenarda...
En az lise diploması
Geçerli pasaport
ABD vize ölçülerinde fotoğraf
Bunlar başvuru için gerekli olanlar bunlar.
Lise mezuniyeti yoksa ABD nin yayınladığı meslek listesinde ispatlayabileceğiniz mesleğinizin 7 ve üzeri puana sahip olması gerekir.
Başvurular Ekimin ilk haftası başlar kasımın ilk haftası biter.
Daha fazla bilgi için yeşilkart forum a bakabilirsin Facebook grupları da var aynı adla.
Bol şans.....
Çok teşekkür ederim...
Bad-Fast
01-09-2021, 23:38
çok güzel bilgi vermiş R21TURBO 41 arkadaş saolsn , her ne kadar eyalet fark etse de tecrübe paylaşmak çok güzel oldu :)
R21TURBO 41
02-09-2021, 01:17
birakin eyaleti, sehir sehir bile degisiyor.... Onuda birakin DMV'de ayri siralarda bile farkli islem yapilabiliyor :)
Bu süperdi yalnız. O kadar çok şey varki paylaşacak. Plakamı ILKER-41 almak işin DMW ye gittim , burda olmaz Raleigh ( Başkent ) e gitmen lazım , her yıl vergine ilave 290$ ödersin dedi. 10 gün sonra , yeni gelen bir arkadaşa plaka almak için aynı DMW ye gittik başka memura denk geldi işmemi bittikten sonra sordum adam birşeyler yaptı , 1 hafta sonra evine gelecek istediğin plaka , yıllık vergine ilave 38$ odicen dedi. 2 yıldır yazdığım plakayı kullanıyorum. Şu an istediğim plakayı telefondaki basit bir uygulamadan alabiliyorum :) :) Türk , Amerikalı tüm arkadaşlara özel plaka aidım. Şirket otoparkı nufus müdürlüğü gibi oldu :) :)
Aynı taktiği Tennessee de denedim olmadı hepsi 390$ Yıllık dedi. :)
R21TURBO 41
02-09-2021, 01:21
çok güzel bilgi vermiş R21TURBO 41 arkadaş saolsn , her ne kadar eyalet fark etse de tecrübe paylaşmak çok güzel oldu :)
Teşekkür ederim , dediğim gibi 1-2 kelimesi birilerinin işine yararsa ne mutlu. Ben ilk zamanlarımda semavi ye özelden mesaj atıp birşeyler sorduğumu çok iyi hatırlıyorum. Bu tarz yardımlaşmalar güzel şeyler. Ben de elimden geleni her zaman yaparım.
blumenberg
02-09-2021, 15:59
green card çıktıktan sonra hemen mi gitmek gerekiyor yoksa 1-2 sene bekleyince hak kaybı oluşuyor mu?
green card çıktıktan sonra hemen mi gitmek gerekiyor yoksa 1-2 sene bekleyince hak kaybı oluşuyor mu?
GC sonuçları açıklandıktan sonra kazandıysanız 1-2 ay içinde ds 260 formunu gönderiyorsunuz sonra size bir dosya numarası veriliyor.
O dosya numaraları aylara göre konsolosluğa görüşmeye gidiyor. 1-1000 arası Eylül 1001-2000 arası Ekim gibi.(rakamlar farazi)
Görüşme öncesi sağlık kontrolü vs var. Herşey okey olursa GreenCard vizeniz pasaportunuza basılıyor.
Basıldığı tarihten itibaren 6 ay içinde ABD'ye giriş yapmanız lazım.
Yani kazandım hadi gidiyorum deseniz en az 1-1.5 yıl sürüyor ABD ye girişiniz.
6 ay içinde girmezseniz hakkınızı kaybedersiniz. Gideyim 2 gün kalır dönerim derseniz oda olmuyor. Belirli süreleri var.
Vatandaşlık alana kadar 1 takvim yılının yarısından fazlasını ABD dışında geçiremezsiniz gibi. Bilenler tam süreleri yazarlar. Bu süreleri aşarsanız yine hakkınız yanıyor.
R21TURBO 41
02-09-2021, 18:31
Vatandaşlık alana kadar 1 takvim yılının yarısından fazlasını ABD dışında geçiremezsiniz gibi. Bilenler tam süreleri yazarlar. Bu süreleri aşarsanız yine hakkınız yanıyor.
Vatandasliga basvuru yaptiginizda . geriye donuk 5 yil icerisinde , toplamda 6 ay dan fazla amerika disinda kalmamis olmaniz gerekli. Ayrica tavsiyemdir , green card ile yasadiginiz donemde Amerika disina ciktiginiz gunleri ve nedenini not alin. Nereye gittin , neden gittin , ne kadar kaldin vs vs. Tarihleri I-94 sayfasinin seyehat detaylarindan bulursunuz ama buyuk ihtimal sebebini hatirlamazsiniz. GC dan vatandasliga gecen herkezin soyledi ; Her bir cikisin sebebini detayli olarak soruyorlar. Aklinizda bulunsun.
Bad-Fast
02-09-2021, 23:45
süper bilgiler ile devam ediyor :) , ben ve 2 arkadaşım bu sene başvurcaz , aklımdaki soru ilk şu aslında uberi bilen varsa sevinirim , birimize çıktı diyelim biz los angeles a gitmeyi düşünüyoruz , 1 kişinin çalışma izni olsa diğer kişiler onun üstünden uber yapsa sıkıntı olur mu ? green kartı olan adam gittiği gibi ehliyeti alıp uber yapabilir mi misal :)
Hocam birinize çıktı diyelim tamam da üçünüz nasıl gideceksiniz. Diğerleri kaçak mı gidecek ? O kısmı anlayamadım.
Yukarda da yazmıştım UBER 1 yıllık ehliyet istiyormuş bazı eyaletlerde ama lyft te sorun olmuyormuş. Ehliyetinizi alınca lyft yapabiliyormuşsunuz. Öyle okumuştum zamanında.
M_PROJECT
04-09-2021, 05:24
süper bilgiler ile devam ediyor :) , ben ve 2 arkadaşım bu sene başvurcaz , aklımdaki soru ilk şu aslında uberi bilen varsa sevinirim , birimize çıktı diyelim biz los angeles a gitmeyi düşünüyoruz , 1 kişinin çalışma izni olsa diğer kişiler onun üstünden uber yapsa sıkıntı olur mu ? green kartı olan adam gittiği gibi ehliyeti alıp uber yapabilir mi misal :)
uber ansizin sizden hesap dogrulamasi istiyor. Nasil ? Selfie cekerek tabiki. o yuzden bir hesabi alir ortak kullaniriz pek mumkun degil.
Bad-Fast
05-09-2021, 00:14
Hocam birinize çıktı diyelim tamam da üçünüz nasıl gideceksiniz. Diğerleri kaçak mı gidecek ? O kısmı anlayamadım.
Yukarda da yazmıştım UBER 1 yıllık ehliyet istiyormuş bazı eyaletlerde ama lyft te sorun olmuyormuş. Ehliyetinizi alınca lyft yapabiliyormuşsunuz. Öyle okumuştum zamanında.
diğer arkadaşlar dil okulu gibi şeyleri değerlendirecek :)
Bad-Fast
05-09-2021, 00:15
uber ansizin sizden hesap dogrulamasi istiyor. Nasil ? Selfie cekerek tabiki. o yuzden bir hesabi alir ortak kullaniriz pek mumkun degil.
bunu hiç duymamıştım bak , bir türk olarak aklıma hemen hazır başka telefondan selfi fotosunu çekmek geldi :D
Grimlord
05-09-2021, 10:08
7 senedir basvuruyorum, umarım o sene bu sene olur :D
greencard çıkarsa ailemi yanıma alabiliyor muyum ? ( evli değilim , bahsettiğim anne ve baba )
hddsheriff
08-09-2021, 22:58
greencard çıkarsa ailemi yanıma alabiliyor muyum ? ( evli değilim , bahsettiğim anne ve baba )
Teorik olarak evet ama uygulamada 15-20 yıl süren dosyalar var. Tabi 5 yıl sonunda vatandaş olduktan sonra geçerli bu yazdıklarım
Thracian
09-09-2021, 21:25
Bildiğim kadarıyla eş ve cocuklar için altsoya geçerli ama cocuk için bile 21 yaş sınırı var.
Ama kazandığında bekarsan ve konsolosluk görüşmesine gidene kadar evlenirsen oda geçerli.
Çiftseniz ve sonrasında hamilelik veya doğum olursa oda geçerli
melihyilmaz
03-10-2021, 21:02
Arkadaşlar merhaba Greencard basvurusu yapacagız eşimle beraber bu sene. Ben mühendisim oda mimari restoretör. Çıkarmış gibi hazırlık yapmak istiyoruz. Bu arada ikide küçük kızım var. 5 ve 3 yaslarında. Amerikada suc oranı düşük temiz duzgun nezih bir yer istiyoruz ama pahalı değil yaşanabilecek gibi. Tavsiyeleriniz illaki olacaktır. Bu yonde ilerlerin internette cok fazla bilgi var kafam karıstı. Birde biz diyelim ki kazandık illa ailecek mi gitmek zorundayız vede ev iş gibi ayarlamaları burdan yapabilirmiyim?
bu ay başlaması lazım ama hala başlamadı galiba başvuru
hddsheriff
03-10-2021, 22:35
bu ay başlaması lazım ama hala başlamadı galiba başvuru
7 Ekim 9 Kasım arasında olacak başvurular
hddsheriff
03-10-2021, 22:38
Arkadaşlar merhaba Greencard basvurusu yapacagız eşimle beraber bu sene. Ben mühendisim oda mimari restoretör. Çıkarmış gibi hazırlık yapmak istiyoruz. Bu arada ikide küçük kızım var. 5 ve 3 yaslarında. Amerikada suc oranı düşük temiz duzgun nezih bir yer istiyoruz ama pahalı değil yaşanabilecek gibi. Tavsiyeleriniz illaki olacaktır. Bu yonde ilerlerin internette cok fazla bilgi var kafam karıstı. Birde biz diyelim ki kazandık illa ailecek mi gitmek zorundayız vede ev iş gibi ayarlamaları burdan yapabilirmiyim?
Çıkma ihtimali %1 den az çıkmayacakmış gibi hazırla kendini yoksa üzüntüsü çok oluyor. 3 senedir çıkmıyor bize alıştık artık başvurup unutuyoruz.
Thracian
09-10-2021, 22:13
Hocam çok büyük hayaller kurma öncelikle çıkma ihtimali az.
Diyelim çıktı da, buradaki mesleğin başlarda çok işine yarayamayabilir. Sıfırdan başlaman gerekebilir.
Hazırlık için yeterince zamanın olacak. Sonuçlar nisanda açıklanacak. Kazanmışsan agustos eylul konsolosluk görüşmen olur. Kasım aralıkta gitme imkanın olur. 2022 eylüle kadar giriş yapabilirsin.
Yaşanacak yer için ilk olarak texas huston en tercih edilen yer.
Emre-Dylan
10-10-2021, 00:28
Bu sene de başvurduk bakalım inşallah çıkar ama çok çok zor trump şu lisans, yüksek lisans, doktora meselesini getirmesiyle çıkma ihtimali daha da düştü.
Bu sene de başvurduk bakalım inşallah çıkar ama çok çok zor trump şu lisans, yüksek lisans, doktora meselesini getirmesiyle çıkma ihtimali daha da düştü.
Öyle bir şart gelmedi. Lise mezunu olmak ve pasaport sahibi olmak yeterli
Emre-Dylan
10-10-2021, 13:51
Öyle bir şart gelmedi. Lise mezunu olmak ve pasaport sahibi olmak yeterli
Kadir abi trump'ın getirdiği kararlardan bir tanesi diye yayımlamışlardı nette bir ara. Yüksek lisans yada doktora yapmış biri, lisans mezununa bakarak çıkma oranının daha da fazla olduğunu yazmışlardı. Yalan haber mi? Yalansa çok iyi.
hddsheriff
10-10-2021, 14:43
Kadir abi trump'ın getirdiği kararlardan bir tanesi diye yayımlamışlardı nette bir ara. Yüksek lisans yada doktora yapmış biri, lisans mezununa bakarak çıkma oranının daha da fazla olduğunu yazmışlardı. Yalan haber mi? Yalansa çok iyi.
Yalan haber
Evet ama cok uzun yillar suruyor.
Ablam ABD vatandasi ve kardesi olmama ragmen 9 yildir green carddan hic bir haber gelmedi (basvurdugu surede benim Kanada'da sadece calisma vizem vardi). Anne baba 2-5 yil arasi suruyor.
O surede ben Kanada vatandasi oldum, artik gelmesin zaten.
bir ara Trump dediki, öğrenciler buraya gelip okul okuyor, master yapıyor sonra vizeden dolayı dönmek zorunda kalıyor, bu kadar emek veriyorlar, greencard ı onlara vermemiz lazım, kurra çok saçma demilşti. ama bu gerçekleşmedi.
eraslanb
11-10-2021, 11:26
Müracaat hangi siteden ve başvuru için tüyo veren biri olursa çok sevinirim.
Müracaat hangi siteden ve başvuru için tüyo veren biri olursa çok sevinirim.
https://dvprogram.state.gov/
burdan. tek tüyo var. hatasız doldurmak. başka bir tüyo yok. fotoğraf düzgün olacak birde.
fotoğrafı kontrol edebileceğiniz bir kısım var.
aposport
11-10-2021, 23:54
nasıl dolduracağınıza bu linkten bakabilirsiniz. Ayrıntılı anlatıyor.
Ucretsiz DV2023 Green Card Cekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır? | Yeşilkart Forum (https://yesilkartforum.com/forum/topic/4740/%C3%BCcretsiz-dv2023-green-card-%C3%A7ekili%C5%9F-ba%C5%9Fvurusu-nas%C4%B1l-yap%C4%B1l%C4%B1r)
MertSerhanÖ.
26-10-2021, 11:47
Bugün greencard için başvuru yapacağız eşimle.Bu ekstra fotoğraf yüklenmesi gerekiyormuş sanırım.Nasıl foto yükleyeceğiz direk o an kendimizi çekip mi koyuyoruz yoksa biometrik fotomuzu taratıp mı yüklüyoruz?
Silence45
26-10-2021, 12:29
Bugün greencard için başvuru yapacağız eşimle.Bu ekstra fotoğraf yüklenmesi gerekiyormuş sanırım.Nasıl foto yükleyeceğiz direk o an kendimizi çekip mi koyuyoruz yoksa biometrik fotomuzu taratıp mı yüklüyoruz?
Biometrik fotoyu çektirdiğiniz yere söylerseniz mail olarak atıyor zaten. Direk onu yüklersiniz en kolayı bu.
MertSerhanÖ.
26-10-2021, 12:54
tamamdır çok teşekkürler
tamamdır çok teşekkürler
600*600 ile 1200*1200 boyutlari arasinda kare bir fotograf istiyor bilginiz olsun.
https://youtu.be/-RmmTW4tXa0
geçen uber lafı geçmişti zamanında bu videoyu yapmıştık. edit bende çekim oradaki arkadaşta idi. Lafı geçti de tekrar izleyesim geldi :)
1 saat sonra birilerinin hayatını değiştirebilecek çekiliş
tüh keşke başvursaydım :D
Grimlord
07-05-2022, 20:34
7 yıl oldu, daha da başvurmam gayri :D
2 çocuk 2 yetişkin... Satılık volvoc70 var :D
Amerikan hayranlığım yok, ama Amerikan sistemini seviyorum... Daha önce doktora kabulü aldığım halde bir iki pürüz ve ailevi durum nedeniyle geri dönmüştüm. Sonra iş için falan tekrar gittim, geldim. Amerika'da yaşamanın ne kadar zor olduğunun bilincindeyim. Özellikle iş imkanları için şuan ne yapabilirim onu araştırıyorum. Büyük bir vakıf üniversitesinde İyi sayılabilecek bir konumda idareciyim. Sistemi çok iyi bildiğim için belki üniversite-abd bağlantısı üzerinden gitme durumum olabilir. Temsilcilik gibi. Başkanla oturup konuşacağım. Belki burda kadrolarımızın kalması üzerine bir pazarlık konusu olabilir. Maddi anlamda beni çok rahatlatır...
Maaş durumunu çözmeden gitmem kesinlikle. Normal şartlarda Greencard çıkmasa da zaten 2sene orada yaşamak istiyordum çocuklar çok büyümeden. Yani çok bir şey değişmedi planlarımda. Çocukların oraya gideceği zaman 3 ve 7 yaşında olması büyük avantaj olur diye düşünüyorum... Eğer istediğim ortam kurulamazsa 1 yada 2 yıllık gitmişim gibi davranır gerekirse dönerim, çok sorun değil benim adıma...
Orada ticaretle de uğraşabilirim. Yapmadığım iş değil...
Sanırım şimdi bana evrakların postalanmasını bekleyeceğim. O kadar yoğunluk var ki adam gibi okuyamadım bile şartları... Bu mesajı bile 1 saatte yazdım :D
Kendime alinti yapayim...
Universite isi 15 Temmuz nedeniyle olmadi, yurt disi kampusleri yasaklandi...
Kadrolarin kalma durumu olmadi zira Yrd Docentlik falan gozum gormedi
Bekledigimden erken geldim, Trump'in kapilari kapatma durumunda dolayi...
Maas durumunu cozemeden geldim...
Ticaretle ugrasiyorum...
Yani ticaretle ugrasma disinda hic bir sey tutmamis :)
Plan yapmayin plan, tutmaz Amerigada durumu olmus...
Sonuca gelelim...
Cok cok mutluyuz... Umarim boyle devam ederiz...
MertSerhanÖ.
07-05-2022, 23:04
has not been selected..:(
hddsheriff
08-05-2022, 00:20
bu sene de olmadı
Emre-Dylan
08-05-2022, 13:08
Yine çıkmadı bütün yollara başvuracağım artık 2018den beri kovalıyorum turist vizesinden gcye kadar. Yiyeceklerini bilsem f1 başvuru yaparım ama inanmaz yemez vize görevlisi. Bu uğurda bayağı bir para harcamaya hazırım sponsor falan, canıma tak etti artık abiler arkadaşlar...
Bu yıl başvuruyu son dakikaya bırakmıştım ve 3-4 dakikayla kaçırdım. Ben gece 00:00 ye kadar vaktim var diye geniş davranırken 3-4 dakikayla başvuruyu kaçırdım bu sene.
Yaa nasip seneye başvuruya devam.
mimarsertac
09-05-2022, 07:17
Bu yil da olmadi
sweatcaptain
09-05-2022, 08:07
Bu greencard olayını ne ye gore verıyorlar hala cozmus degılım. Onlarca sefer usa zıyaretım oldu bır kac faklı vızemde var basvurdum dırek red geldı ama ısı gucu olmayan (hayat mantalıtesı olarak calısmaz yanlıs anlasılmasın ) adlı sabıkalı bır arkadas a cıktı zart dıye aldılar krıter ne gercekten bellı degıl :)
melihyilmaz
09-05-2022, 09:28
Tekrar deneyiniz çıktı :D
Yine çıkmadı bütün yollara başvuracağım artık 2018den beri kovalıyorum turist vizesinden gcye kadar. Yiyeceklerini bilsem f1 başvuru yaparım ama inanmaz yemez vize görevlisi. Bu uğurda bayağı bir para harcamaya hazırım sponsor falan, canıma tak etti artık abiler arkadaşlar...
Amerika dünyanın en kolay vizesi bence. Yaş olarak okulla yeni ilişiğin kesilmemiş diye tahmin ediyorum, "bu kesin göçer" demezler. Mevcutta düzgün sigortalı kayıtlı bir işin varsa, biraz da yurt dışı giriş çıkışların varsa pasaportunda hiçbir sorun yaşamaman lazım. He bence atıyorum Coca Cola'da bilmem ne olarak çalışıyorum diye beyan etsen de sorun olmaz :D İşin kolaylaşır
F1 için de yüksek lisans gibiyse TOEFL veya IELTS'i verip bir okulla anlaşırsan kolay, dil kursu için gidiyorum dersen bu yaşta zor. Ancak yine yabancı bir firmada çalışıyormuş gibi yapsan, oradan seni dil öğrenesin diye gönderiyorlarmış gibi yapcan falan filan öyle yerler anca : )
Bu greencard olayını ne ye gore verıyorlar hala cozmus degılım. Onlarca sefer usa zıyaretım oldu bır kac faklı vızemde var basvurdum dırek red geldı ama ısı gucu olmayan (hayat mantalıtesı olarak calısmaz yanlıs anlasılmasın ) adlı sabıkalı bır arkadas a cıktı zart dıye aldılar krıter ne gercekten bellı degıl :)
Greencardda kriter yok. Eskiden pasaport bile istemiyolardı çekilişe başvurabiliyordun, he bir de lise mezuniyeti aramaya başladılar galiba.
Tamamen şans, piyango.
8.000rpm
09-05-2022, 09:54
bu yıl da hanımı da beni de seçmemeye karar vermişler arkadaşlar
Amerika dünyanın en kolay vizesi bence. Yaş olarak okulla yeni ilişiğin kesilmemiş diye tahmin ediyorum, "bu kesin göçer" demezler. Mevcutta düzgün sigortalı kayıtlı bir işin varsa, biraz da yurt dışı giriş çıkışların varsa pasaportunda hiçbir sorun yaşamaman lazım. He bence atıyorum Coca Cola'da bilmem ne olarak çalışıyorum diye beyan etsen de sorun olmaz :D İşin kolaylaşır
F1 için de yüksek lisans gibiyse TOEFL veya IELTS'i verip bir okulla anlaşırsan kolay, dil kursu için gidiyorum dersen bu yaşta zor. Ancak yine yabancı bir firmada çalışıyormuş gibi yapsan, oradan seni dil öğrenesin diye gönderiyorlarmış gibi yapcan falan filan öyle yerler anca : )
Greencardda kriter yok. Eskiden pasaport bile istemiyolardı çekilişe başvurabiliyordun, he bir de lise mezuniyeti aramaya başladılar galiba.
Tamamen şans, piyango.
2015'de vizeyi alırken eşime ve bana nerede çalıştığımızı sordular.
Eşim 3M ben Hilton dedim bir iki entry yaptı bişeyler oldu 10 saniye sonra onaylandı dedi. Nerede çalıştığının önemi oldukça büyük.
2015'de vizeyi alırken eşime ve bana nerede çalıştığımızı sordular.
Eşim 3M ben Hilton dedim bir iki entry yaptı bişeyler oldu 10 saniye sonra onaylandı dedi. Nerede çalıştığının önemi oldukça büyük.
2015'te ben de başıma gelenden bahsetmek isterim ama kendi kendimi kaşımak istemiyorum :D
Sadece aynı soruya cevap olarak Coca Cola CEO'suyum bile desem olurmuş diye anladım ben :D :D
Babayı aldık bu sene.
:D
https://www.biyografi.info/externalpicture/suleyman-demirel.jpg
2015'te ben de başıma gelenden bahsetmek isterim ama kendi kendimi kaşımak istemiyorum :D
Sadece aynı soruya cevap olarak Coca Cola CEO'suyum bile desem olurmuş diye anladım ben :D :D
:D
https://i.cnnturk.com/i/cnnturk/75/0x555/584ab9a8ae78491b30163df3
iki gun once forum uyelerinden ve ilk postlarda da kazanan olarak adi gecip, burada cok iyi bir dostluk kurdugumuz Strich Acht ile bulustuk burada... Forumda yazip greencard kazanmis olan 4-5 arkadas ile burada gorustuk hatta misafir ettik. Degisik bir keyif oldu :)
Bir aksamda yine 4 kisi, Shadow_Dancer turbo&quattro Strich Acht ve nickini bilmedigim bir arkadasimizla Houston'da bulusup bir seyler ictik, umarim devami gelir...
Aslinda buradan baya bir yayin yapmayi planliyordum ve konuda acmistim... Arabalar degisik seyler falan... Lakin iki ulke arasinda ki fark o kadar acildi ki, yanlis anlasilmak ve gereksiz sekilde insanlarin canini sikmaktan veya uzmekten cekindigi icin devam etmedim...
Belkide bizler, yani 35-45 arasi genc sayilabilecek nesil belki de alinteri ve maasi ile araba ev alabilen son nesil olarak tarihe gectik... Suan yeni mezun bir gencin aile destegi olmadan ev araba sahibi olmasi cok zor sanirim...
Hic bir gunah bir gencin gelecegini ve hayallerini calmaktan daha agir degildir sanirim...
Insanlarin gelecegini calanlarin gelecegi olmasin...
Emre-Dylan
09-05-2022, 22:10
Abi yok yav vermiyorlar yurtdışı giriş çıkışım yok. 6 yıldır aynı firmadayım mağaza müdürü yardımcısıyım üstelik. Yakında evleneceğim üstümde bir ev var yine de vermiyorlar h2b vizesi kovalıyorum, o da olmazsa meksikaya gezmeye gideceğim :D
Emre-Dylan
09-05-2022, 22:14
iki gun once forum uyelerinden ve ilk postlarda da kazanan olarak adi gecip, burada cok iyi bir dostluk kurdugumuz Strich Acht ile bulustuk burada... Forumda yazip greencard kazanmis olan 4-5 arkadas ile burada gorustuk hatta misafir ettik. Degisik bir keyif oldu :)
Bir aksamda yine 4 kisi, Shadow_Dancer turbo&quattro Strich Acht ve nickini bilmedigim bir arkadasimizla Houston'da bulusup bir seyler ictik, umarim devami gelir...
Aslinda buradan baya bir yayin yapmayi planliyordum ve konuda acmistim... Arabalar degisik seyler falan... Lakin iki ulke arasinda ki fark o kadar acildi ki, yanlis anlasilmak ve gereksiz sekilde insanlarin canini sikmaktan veya uzmekten cekindigi icin devam etmedim...
Belkide bizler, yani 35-45 arasi genc sayilabilecek nesil belki de alinteri ve maasi ile araba ev alabilen son nesil olarak tarihe gectik... Suan yeni mezun bir gencin aile destegi olmadan ev araba sahibi olmasi cok zor sanirim...
Hic bir gunah bir gencin gelecegini ve hayallerini calmaktan daha agir degildir sanirim...
O ekibe bir gün katılacağım kadir abi artık fıttırdım her yolu deneyeceğim. :) Yusuf abi miamiden houstona mı geldi, çok uzak iki şehir arası araçla zor yolculuk olur.
CloudGrey
09-05-2022, 22:59
O ekibe bir gün katılacağım kadir abi artık fıttırdım her yolu deneyeceğim. :) Yusuf abi miamiden houstona mı geldi, çok uzak iki şehir arası araçla zor yolculuk olur.
turist vizesi ile olmuyormu ?
benım avukat arkadasım 2017de butun bankalardan çekebildiği tüm kredileri çekti kartlarını patlattı.
turist vizesi ile amerikaya gitti bugün 5 yıl oldu , hala orda...
Emre-Dylan
09-05-2022, 23:26
turist vizesi ile olmuyormu ?
benım avukat arkadasım 2017de butun bankalardan çekebildiği tüm kredileri çekti kartlarını patlattı.
turist vizesi ile amerikaya gitti bugün 5 yıl oldu , hala orda...
Abi 2017de daha kolaydı o işler her geçen yıl zorlaşıyor gcye başvuranda azdı turist vizesine de. Ben 2018den beri kovalıyorum, rahip brunson bokuna iki ülke birbirine girdi diplomatik ilişkiler yerlerdeydi ben bu yola başvurduğumda belki onunda etkisi vardır biden biraz daha ılıman göçmenlere karşı.
Avukat doktor mühendis adama zaten verirler yada devlet memuruna. Bana sorulan son soru görüşmelerde, evli misiniz bekar mısınız oldu? Hayır dedim direkt size vize veremeyiz bağlantılarınız güçlü olmadığı için dedi ve 2 kere ret yedim bu şekilde. Bakalım deneyeceğim her yolu, bu sene kaçtım kaçtım kaçamadım bir daha sittin sene kaçamam buralardan.
Şimdi bana vatan toprak aşkı diye martaval okuyacak varsa forumdan sussun, küfür yemesin benden. Arkadaşın biri zaten eksilemiş derdi neyse geçmiş postlarda, Türkiye cennetcilerden galiba kendisi...
Dunayinin her yeri birilerine cennet. Bunu sorgulamiyorum artik... Herkes rahat ve guvenli oldugu yerde yasasin. Ben burada olmaktan mutluyum... Ileride olmazsam donerim Turkiye'ye yada giderim baska bir yere. Bir tane hayatim var...
R21TURBO 41
10-05-2022, 20:50
Ben bu sene kazanan duymadim hic, kime sonucu sorduysam cimkadi dedi. Forumlarda da kazandim yazan gormedim bi garip sanki bu seneki durum !!!
_driver_
10-05-2022, 22:23
Ben bu sene kazanan duymadim hic, kime sonucu sorduysam cimkadi dedi. Forumlarda da kazandim yazan gormedim bi garip sanki bu seneki durum !!!
Sınırdan geçenlerden sıra gelmemiş olabilir maalesef ki
muharrem7791
11-05-2022, 05:41
Kaçıncı başvurdum çıkmadı boşuna bekliyoruz zamandan kaybediyoruz ancak
GokhanRS
12-05-2022, 09:47
Abi 2017de daha kolaydı o işler her geçen yıl zorlaşıyor gcye başvuranda azdı turist vizesine de. Ben 2018den beri kovalıyorum, rahip brunson bokuna iki ülke birbirine girdi diplomatik ilişkiler yerlerdeydi ben bu yola başvurduğumda belki onunda etkisi vardır biden biraz daha ılıman göçmenlere karşı.
Avukat doktor mühendis adama zaten verirler yada devlet memuruna. Bana sorulan son soru görüşmelerde, evli misiniz bekar mısınız oldu? Hayır dedim direkt size vize veremeyiz bağlantılarınız güçlü olmadığı için dedi ve 2 kere ret yedim bu şekilde. Bakalım deneyeceğim her yolu, bu sene kaçtım kaçtım kaçamadım bir daha sittin sene kaçamam buralardan.
Şimdi bana vatan toprak aşkı diye martaval okuyacak varsa forumdan sussun, küfür yemesin benden. Arkadaşın biri zaten eksilemiş derdi neyse geçmiş postlarda, Türkiye cennetcilerden galiba kendisi...
ama Türkiye cennet cennet. değerini bilin terk etmeyin güzel cennet ülkemizi. kurulu düzenimiz olmasa var yaaaa.
GokhanRS
12-05-2022, 09:51
Dunayinin her yeri birilerine cennet. Bunu sorgulamiyorum artik... Herkes rahat ve guvenli oldugu yerde yasasin. Ben burada olmaktan mutluyum... Ileride olmazsam donerim Turkiye'ye yada giderim baska bir yere. Bir tane hayatim var...
abi rusya dan amerikaya geçiş yapsam ne sorunlar yaşarım sence? benim kız 6 yaşına geldi, okul öncesi dediğimiz sınıfta. ilkokul1 başlayacak gelecek sene. rusçası da rap yapar. yani taşınsak azından sık sık rusça kelimeler kaçırabilir. şuanki konjoktür de sence ırkçılığa maruz kalabilir mi?
CloudGrey
12-05-2022, 11:06
böyleside var ;
Oylesine Başvurduğu Green Card'''ı Kazanıp Adını '''İbo K*hpeoğlu''' Yazdığı İcin Kaybeden Adamın Gulduren Hikayesi (https://onedio.com/haber/oylesine-basvurdugu-green-card-i-kazanip-adini-ibo-k-hpeoglu-yazdigi-icin-kaybeden-adamin-gulduren-hikayesi-1066383)
böyleside var ;
Oylesine Başvurduğu Green Card'''ı Kazanıp Adını '''İbo K*hpeoğlu''' Yazdığı İcin Kaybeden Adamın Gulduren Hikayesi (https://onedio.com/haber/oylesine-basvurdugu-green-card-i-kazanip-adini-ibo-k-hpeoglu-yazdigi-icin-kaybeden-adamin-gulduren-hikayesi-1066383)
İşte bunlara ağız dolusu sövesim geliyor. Arkadaş nasıl bir işsizliktir bu.
Sayfayı aç, o kadar bilgiyi doldur, doğru şekilde fotoğraf yükle, pasaportunu bul ordan numarasına bak sisteme gir.
Ve hepsini öylesine yap, saçma bir isimle birde. Gelsin greencard çıksın...
Yıllardır olduğu gibi bu senede kabak.
Bari birisi çıkıpta konu başlığını “bu yıl da çıkmadı, s..i tuttuk” olarak değiştirse..
Strich Acht
12-05-2022, 20:54
daha sık görüşeceğiz öyle görünüyor :D
şaka bir yana pazar günü Türkiye'ye döndüğümden beri her ortamda bir mutsuzluk bir umutsuzluk bir kaçış çabası duyuyorum veya algıda seçicilik olarak daha çok kulağıma çarpıyor. bu insanların çoğu da ülke genelinde kalbur üstü sayılan insanlar, ortalama üzeri yaşayanlar. gerçekten çok acı...
Umarım herkesin gönlüne göre olur ve en önemlisi bu değerli ülke hak ettiği yerlere gelir.
Emre-Dylan
12-05-2022, 22:45
ama Türkiye cennet cennet. değerini bilin terk etmeyin güzel cennet ülkemizi. kurulu düzenimiz olmasa var yaaaa.
Abi büyük ihtimalle buldum gidiş yolunu h2b :) Çok sevdiğim bir abim yardımcı oldu forumdan. İşe alacak patron haziranda gelecek görüşeceğiz olumlu konuşmuş mailde. :)
hddsheriff
12-05-2022, 23:36
Bağı bahçeyi satıp e2 kovalıycaz başka seçenek yok gibi
turboman
12-05-2022, 23:57
Benimde seneye yurtdışı planı var. aslında hanım üniyi bitiriyor yüksek lisans yapacak bende yancı olarak gidecem yanında. Ev sahibi yılbaşına kadar evi boşalt dedi zaten yeni ev tutmayla uğraşmıyacam eşyaları arabayı ne var yok satıp gidecem bide greencard başvurusuda yaparım ekstra artık şansımıza neresi çıkarsa. Resmen şafak sayar gibi gün sayar oldum biranönce buralardan gitmek için...
aposport
13-05-2022, 08:39
Kadir Hocam,
Misafirperverliğin dillere destan. Herşey için teşekkürler yeniden.
Spn zamanlarda Amerika da bir çok şehir gezdim. Houston dan daha uygun ve bütçe dostu şehir görmedim.
NY konularını tamamlayıp, yakın zamanda toplantılarınıza katılmak dileğiyle.
GokhanRS
13-05-2022, 11:20
Abi büyük ihtimalle buldum gidiş yolunu h2b :) Çok sevdiğim bir abim yardımcı oldu forumdan. İşe alacak patron haziranda gelecek görüşeceğiz olumlu konuşmuş mailde. :)
hayırlı olsun şimdiden. umarım bir sorun çıkmaz.
Emre-Dylan
13-05-2022, 12:11
hayırlı olsun şimdiden. umarım bir sorun çıkmaz.
Umarım abi teşekkürler
R21TURBO 41
13-05-2022, 15:42
Su an cok ciddi calisan eksigi var ulkede. Gocmenlik ve vatandaslik burosu calisma vizesi suresi dolanlarin vize surelerini otm olarak 1.5 yil uzatilmasi karari aldi. Bunun yaninda H1-B / H2-A / H2-B ve H-3 ( sezonluk gecici tarim iscisi calisma vizeleri ) vizeleri ile ilgili kolaylik yapilacagi da aciklandi. Genelde Guney amerika ulkeleri vatandaslari cok faydalaniyor bu vizelerden ama ilgilenenlerin bilgisi olsun. Ulke kisitlamasi yok.
Kadir Hocam,
Spn zamanlarda Amerika da bir çok şehir gezdim. Houston dan daha uygun ve bütçe dostu şehir görmedim.
Tesekkurler guzel dusunceleriniz icin.... Her zaman beklerim....
Bence de Houston suan icin makul bir sehir. Bu ne kadar devam eder bilemiyorum ama 5-10 sene goturur en az :)
Emre-Dylan
13-05-2022, 19:13
Su an cok ciddi calisan eksigi var ulkede. Gocmenlik ve vatandaslik burosu calisma vizesi suresi dolanlarin vize surelerini otm olarak 1.5 yil uzatilmasi karari aldi. Bunun yaninda H1-B / H2-A / H2-B ve H-3 ( sezonluk gecici tarim iscisi calisma vizeleri ) vizeleri ile ilgili kolaylik yapilacagi da aciklandi. Genelde Guney amerika ulkeleri vatandaslari cok faydalaniyor bu vizelerden ama ilgilenenlerin bilgisi olsun. Ulke kisitlamasi yok.
H2b vizesini alınca eşime h4 vizesi çıkartabilir miyim? Nette bazı yerlerde evet diyor bazı yerlerde hayır tam bir bilgi alamadım. Teşekkürler
R21TURBO 41
13-05-2022, 21:05
Sen H2-B vizesi aldiginda esin H4 vizesi alir, hatta gayet de kolay alir. Genelde uygulanan 2 yol var.
1. Ayni anda sen H2-B randevusu aldiginda , esine H4 randevusu alacaksin. Senin H2-B vizen onaylandiginda zaten esinin H4 vizesi onaylanir. Ayni anda vizelerinizi almis olursunuz. Tum vizelerde bu durum gecerli. Senin vizen onaylandiginda ailenin vizesi cok kolay veriliyor. Olumsuz ornekleri de var ama. Yakin arkadasim H2-B vizesi aldi, esi askeri personel oldugu icin H4 vizesi vermediler. Sonra esine B1-B2 denedi onu da vermediler.
2. Secenek H2-B vizeni alip Amerika ya gidicen,sure doldugunda Turkiye ye geri geleceksin. Sonra H2-B uzatma basvurusu yaparken esin H4 basvurusu yapicak, Bagzi arkadaslar bunun daha garanti oldugunu soyluyor. Bence, hem sana ilk vizeyi verirken, esinin Turkiye de kaliyor olmasi 'bu adam vizesi bitince geri doner' algisi saglayabilir. Hem de Amerika ya gelip guzel guzel calisip vergini odediginde ve sure bittiginde Turkiye ye geri donmus olman ciddi bir positif veri olur.
Su an inanilmaz bir calisacak insan acigi var ulkede, en kucugunden en buyugune tum firmalar caliscak adam ariyor. Durum gercekten vahim burda. Benim sahsi dusuncem, bu siralar bu tip vizelere basvuran herkez , ciddi bir engeli yokssa vizeyi alir.
Emre-Dylan
14-05-2022, 00:45
Sen H2-B vizesi aldiginda esin H4 vizesi alir, hatta gayet de kolay alir. Genelde uygulanan 2 yol var.
1. Ayni anda sen H2-B randevusu aldiginda , esine H4 randevusu alacaksin. Senin H2-B vizen onaylandiginda zaten esinin H4 vizesi onaylanir. Ayni anda vizelerinizi almis olursunuz. Tum vizelerde bu durum gecerli. Senin vizen onaylandiginda ailenin vizesi cok kolay veriliyor. Olumsuz ornekleri de var ama. Yakin arkadasim H2-B vizesi aldi, esi askeri personel oldugu icin H4 vizesi vermediler. Sonra esine B1-B2 denedi onu da vermediler.
2. Secenek H2-B vizeni alip Amerika ya gidicen,sure doldugunda Turkiye ye geri geleceksin. Sonra H2-B uzatma basvurusu yaparken esin H4 basvurusu yapicak, Bagzi arkadaslar bunun daha garanti oldugunu soyluyor. Bence, hem sana ilk vizeyi verirken, esinin Turkiye de kaliyor olmasi 'bu adam vizesi bitince geri doner' algisi saglayabilir. Hem de Amerika ya gelip guzel guzel calisip vergini odediginde ve sure bittiginde Turkiye ye geri donmus olman ciddi bir positif veri olur.
Su an inanilmaz bir calisacak insan acigi var ulkede, en kucugunden en buyugune tum firmalar caliscak adam ariyor. Durum gercekten vahim burda. Benim sahsi dusuncem, bu siralar bu tip vizelere basvuran herkez , ciddi bir engeli yokssa vizeyi alir.
Abi 2. seçenek zor olur bizim ki beni bırakmaz bende onu burada bırakmak istemiyorum açıkçası. Benim vizem onaylandıktan sonra eşime vize başvurusu yapayım en iyisi.
Birde usadayken h2b vizesini uzatma şansımız yok mu hiç veya başka vize başvurusunda bulunabiliyor muyuz oradayken? İlla ki trye geri mi gelmem lazım h2b uzatma talebi için? Sanırım güneyde 7.5 ay sürüyor h2b kuzeyde ise 5.5 aymış. Bu konuda da bilgi paylaşırsan müteşekkir olurum.
Kadir hocam,
selamlar bir sorum olacaktı. Başvuru yaparken edu.tr uzantılı mailiniz ile mi yapmıştınız?
Kişisel başvurularımda asla şirket emaillerini kullanmam. :)
Kadir Hocam,
Beklerim her zaman
Birde usadayken h2b vizesini uzatma şansımız yok mu
Ben bir küçük tecrübemi paylaşayım, 2015'te turist vizemle oradayken yüksek lisans için okula kaydımı yaptırırken F1 öğrenci vizesi lazımdı, buradan da vize türü değişikliği için başvurabilirsin ama 9 aydır bekleyenler var dediler :) ben de TR'den yeni F1 başvurusu yaptım geldim vizeyi aldım döndüm 1 hafta içinde hazırdı. O zaman covid movid yok tabii :D
Emre-Dylan
16-05-2022, 21:28
Ben bir küçük tecrübemi paylaşayım, 2015'te turist vizemle oradayken yüksek lisans için okula kaydımı yaptırırken F1 öğrenci vizesi lazımdı, buradan da vize türü değişikliği için başvurabilirsin ama 9 aydır bekleyenler var dediler :) ben de TR'den yeni F1 başvurusu yaptım geldim vizeyi aldım döndüm 1 hafta içinde hazırdı. O zaman covid movid yok tabii :D
Abi gelmeseydim diyor musun :D
Kaan abiyle konuştuk uzatabilirsin dedi bir işimiz olsun da gerisi kolay be abi çözeriz bir şekilde artık :)
R21TURBO 41
16-05-2022, 21:54
Amerika da gocmenlik ve vatandaslik burosuna ( USCIS ) basvuru yapabiliyorsun. Illaki Turkiye ye gitmene gerek yok. Hatta sunu rahatlikla soyliyebilirim. Amerika da basvuru yapmak cok daha saglikli. Cikan karar olumsuz olursa itiraz etme, federal mahkemeye tasima gibi haklarin var. Turkiye deki konsolosluk vize basvurusunu red ettiginde yapacak hicbirseyin yok.
Soyle bir avantaji daha var. Vize uzatma islemi ile alakali evraklarin isleme alindigi andan itibaren vize suren bitik olsa dahi yasal olarak Amerika da kalmanda problem yok. Evraklarin islemde olduguna dair evrak gonderiyorlar, o evrak ile resmi islerini halledebiliyorsun. ***** cok fazla dosya oldugundan basvuru sonuclari baya bir gec cikiyor , bir yandan bu gecikme kotu gibi gozukse de , uzatma basvurularinda baya bi sure kazandiriyor.
Emre-Dylan
16-05-2022, 22:59
Amerika da gocmenlik ve vatandaslik burosuna ( USCIS ) basvuru yapabiliyorsun. Illaki Turkiye ye gitmene gerek yok. Hatta sunu rahatlikla soyliyebilirim. Amerika da basvuru yapmak cok daha saglikli. Cikan karar olumsuz olursa itiraz etme, federal mahkemeye tasima gibi haklarin var. Turkiye deki konsolosluk vize basvurusunu red ettiginde yapacak hicbirseyin yok.
Soyle bir avantaji daha var. Vize uzatma islemi ile alakali evraklarin isleme alindigi andan itibaren vize suren bitik olsa dahi yasal olarak Amerika da kalmanda problem yok. Evraklarin islemde olduguna dair evrak gonderiyorlar, o evrak ile resmi islerini halledebiliyorsun. ***** cok fazla dosya oldugundan basvuru sonuclari baya bir gec cikiyor , bir yandan bu gecikme kotu gibi gozukse de , uzatma basvurularinda baya bi sure kazandiriyor.
Abicim çok teşekkür ederim bu güzel bilgileri bana aktardığın için. İş veren Haziran ayında gelecek görüşeceğiz umarım maillerde ki yazışma gibi olumlu geçer. :)
GokhanRS
17-05-2022, 11:05
Abicim çok teşekkür ederim bu güzel bilgileri bana aktardığın için. İş veren Haziran ayında gelecek görüşeceğiz umarım maillerde ki yazışma gibi olumlu geçer. :)
sanki ingilizce çalışıyordun bir yandan sen. geliştirebildin mi? yoksa zaten mi iyiydi?
kelalper
17-05-2022, 13:30
Sıkıntı iş bulmakta sanırım orada. Tekne enerji sistemleri hakkında çalışmalarım yaptığım projeler vs var. Kanada da bir foruma yazmaya başladım bilgi isteyenlere. Burada gezgin korsanda yazdığım gibi. Orada global olarak bu işleri yapan bir herif özelden ulaştı bu kadar senedir bu işi yapıyorum senin kadar bilgi sahibi değilim benimle çalışmak ister misin diye? Dedim olm Alper gidiyoruz Kanadaya. Adamla sözleştik gecenin bir vakti online yüzyüze görüştük Teams üzerinden. Konuşmaya başladık adam beni sınadıkça kafasına vuruyorum adamın yüzü gülüyor içimden adam mazoşist heralde falan diyorum. Az buçuk Fransızcam da var derdimi anlatacak kadar diince adam iyice yamuldu. Ne zaman buraya taşınabilirsini falan soruyor. İçimden olm valla gidioz galiba lan diorum. Adam şöyle yaparız böyle yaparız seninle falan diye beni projelendiriyor. Diyorum olm gecenin 3 ü kesin rüya görüyorsun böyle bişey olamaz. Sonunda dayanamadım iyi güzel hoş ama neler vaad edebiliyorsun yapabileceklerimin karşılığında diye sordum. Adam işte çalışma izni prosedürlerinin zorluğuydu sigorta işlemlerinin zorluğuydu vs vs anlatıyor. İşte seninle min. şu kadar süreyle kontrat yapmamız gerek o kontratın yasal hale gelmesi için şu kadar para yatırmam gerek vs anlatıyor uzattıkça uzatıyor ama ucunda ücret yok hala. Ben de adama ayıp olmasın diye dinler gibi yapıyorum tabe. En sonunda 29000 Kanadı doları + yaptığım işten %10 komisyon dedi. Laaan ver mehteri oldum. Herif işte vergileri düştüğün zaman yılda eline 24000 Kanadı doları düşer demez mi? Direk filmlerde kullanılan bozuk plak efekti oldu bende. Herif meğer yıllık ücreti söylemiş. Üstüne basa basa sordum bu ücret yıllık mı aylık mı diye. Yıllık tabii ki dedi. Tepem bir attı herife direk sen beni ne zannediyorsun Suriyeli Afgan sığınmacı yerine koyuyorsun dedim. Bana hala yapacağı masraflardan bahsediyor. Git dedim kendine mülteci bul beni o ücrete oraya getiremezsin dedim kapadım.
Sıkıntı iş bulmakta sanırım orada. Tekne enerji sistemleri hakkında çalışmalarım yaptığım projeler vs var. Kanada da bir foruma yazmaya başladım bilgi isteyenlere. Burada gezgin korsanda yazdığım gibi. Orada global olarak bu işleri yapan bir herif özelden ulaştı bu kadar senedir bu işi yapıyorum senin kadar bilgi sahibi değilim benimle çalışmak ister misin diye? Dedim olm Alper gidiyoruz Kanadaya. Adamla sözleştik gecenin bir vakti online yüzyüze görüştük Teams üzerinden. Konuşmaya başladık adam beni sınadıkça kafasına vuruyorum adamın yüzü gülüyor içimden adam mazoşist heralde falan diyorum. Az buçuk Fransızcam da var derdimi anlatacak kadar diince adam iyice yamuldu. Ne zaman buraya taşınabilirsini falan soruyor. İçimden olm valla gidioz galiba lan diorum. Adam şöyle yaparız böyle yaparız seninle falan diye beni projelendiriyor. Diyorum olm gecenin 3 ü kesin rüya görüyorsun böyle bişey olamaz. Sonunda dayanamadım iyi güzel hoş ama neler vaad edebiliyorsun yapabileceklerimin karşılığında diye sordum. Adam işte çalışma izni prosedürlerinin zorluğuydu sigorta işlemlerinin zorluğuydu vs vs anlatıyor. İşte seninle min. şu kadar süreyle kontrat yapmamız gerek o kontratın yasal hale gelmesi için şu kadar para yatırmam gerek vs anlatıyor uzattıkça uzatıyor ama ucunda ücret yok hala. Ben de adama ayıp olmasın diye dinler gibi yapıyorum tabe. En sonunda 29000 Kanadı doları + yaptığım işten %10 komisyon dedi. Laaan ver mehteri oldum. Herif işte vergileri düştüğün zaman yılda eline 24000 Kanadı doları düşer demez mi? Direk filmlerde kullanılan bozuk plak efekti oldu bende. Herif meğer yıllık ücreti söylemiş. Üstüne basa basa sordum bu ücret yıllık mı aylık mı diye. Yıllık tabii ki dedi. Tepem bir attı herife direk sen beni ne zannediyorsun Suriyeli Afgan sığınmacı yerine koyuyorsun dedim. Bana hala yapacağı masraflardan bahsediyor. Git dedim kendine mülteci bul beni o ücrete oraya getiremezsin dedim kapadım.
abi aklında olsun avrupada da öyle mi bilmiyorum ama Amerika'da saatlik işler harici özellikle kurumsal işlerde hep yıllık ücret konuşulur : ) Kanada'da da öyledir.
verdiği ücret aşırı komik tabii ki. mcdonaldsta çalışan onun 2 katı kazanırsın .d
CloudGrey
17-05-2022, 13:53
abi adamla beni tanıştırırmısın ? ben para almadanda yaparım ne yapacaksan bu adam için :D beni yeterki kanadaya alsın
R21TURBO 41
17-05-2022, 15:40
Ne demek , elimden geldigince ogrendiklerimi, tecrubelerimi paylasmaya calisiyorum. Zor kararlar ve surecler bunlar. En kusuk destegin bile ciddi onemi var. Hersey gonlunce olur insallah.
R21TURBO 41
17-05-2022, 15:41
Alinti yaparak cevapliyamiyorum yawww :( Neyse artik
Emre-Dylan
17-05-2022, 16:52
Ne demek , elimden geldigince ogrendiklerimi, tecrubelerimi paylasmaya calisiyorum. Zor kararlar ve surecler bunlar. En kusuk destegin bile ciddi onemi var. Hersey gonlunce olur insallah.
Alinti yaparak cevapliyamiyorum yawww :( Neyse artik
Abi teşekkür ederim inşallah olurda kurtulurum artık.
Onu farkettim düzenli olarak konuyu takip ediyorum o yüzden :)
Emre-Dylan
17-05-2022, 16:56
sanki ingilizce çalışıyordun bir yandan sen. geliştirebildin mi? yoksa zaten mi iyiydi?
Abi işten güçten çok fırsat bulamadım inan bana bi ara umutsuzluğa kapıldım dedim çalıştığım şirkette yükseleyim derken 3. 4. sıralara geldi hedeflerimin arasında yurtdışı. İşveren türk bakalım bekliyoruz adamdan haber inşallah olur. Her şeyim hazır ne var ne yok satıp gideceğim oraya.
Ben sadece spesifik bir alanda çalışırım dersen iş bulmak zor olabilir. Genelde ABD tecrubesine bakıyorlar. İlk işi bulduktan sonra sorun çıkmıyor genelde..
Maksat para kazanmaksa aylık 3bini pizza dagitsan yapıyorsun zaten. Çalışma izni varsa heryer giriş seviyesi iş dolu.
hddsheriff
16-09-2022, 22:53
5 Ekim 8 Kasım arası gc2024 başvuruları başlayacak pasaport şartı kalktı başvurmayı düşünen arkadaşlar kaçırmasın. Bol şans
5 Ekim 8 Kasım arası gc2024 başvuruları başlayacak pasaport şartı kalktı başvurmayı düşünen arkadaşlar kaçırmasın. Bol şans
Rakipten korkmayan adam gibi adam :)
Bunun geyigi cok donuyor her yerde, millete soylemeyin falan diye de... O yuzden yazdim :)
hangi siteden başvuruluyor.
Selamlar,
Polonyada ikamet ediyorum şuan hali hazırda, Polish ID değerlendirilme sürecindeyim. Buradan başvurmamın bir artısı olur mu ? İlk defa başvuru yapacağım.
Teşekkürler.
hddsheriff
17-09-2022, 14:03
Bunun geyigi cok donuyor her yerde, millete soylemeyin falan diye de... O yuzden yazdim :)
Kısmetten öte yol yok , o yüzden rakip de yok :D
hddsheriff
17-09-2022, 15:38
hangi siteden başvuruluyor.
https://dvprogram.state.gov/
hddsheriff
17-09-2022, 15:40
Selamlar,
Polonyada ikamet ediyorum şuan hali hazırda, Polish ID değerlendirilme sürecindeyim. Buradan başvurmamın bir artısı olur mu ? İlk defa başvuru yapacağım.
Teşekkürler.
nereden başvurduğunun net bir etkisi yok, önemli olan başvurduğun yerden kaç kişi başvuruyor ve o ülkenin / bölgenin kotası.
uğur abi sende sıkı takiptesin valla. Hangimiz önce giderse diğerini yanına aldırsın :D
hddsheriff
17-09-2022, 23:12
uğur abi sende sıkı takiptesin valla. Hangimiz önce giderse diğerini yanına aldırsın :D
Valla iyice tak dedi Evren, gc e2 artık her yolu araştırıyorum.
evet arkadaşlar başvurular bu akşam başlıyor. tüm techturkey cemaatine bol şans diliyorum
8.000rpm
05-10-2022, 16:15
herkese hayırlı kısmetler sevgili dostlar
kolay iş yok
burada da orada da ya da dünyanı başka bir ülkesinde ya da ülkemin başka bir ilinde ilçesinde
kolaylıklar ve iyi şanslar diliyorum gönülden
Emre-Dylan
12-10-2022, 17:42
Kadir abi bu sene green card'da evli olarak başvuru yapacağım, eşimin bilgilerini istemekte 2. sayfaya geçtiğimizde. Bu istenilen bilgileri doldursak bile, eşim kendi adına daha sonradan sıfırdan başvuru yapıp şansımızı 2 katına çıkartabilir miyiz?
Yoksa o bilgiler aracılığıyla onu da çekilişe dahil ediyorlar mı? Tekrar eşimin adına başvurmamız gerekiyor mu?
Kadir abi bu sene green card'da evli olarak başvuru yapacağım, eşimin bilgilerini istemekte 2. sayfaya geçtiğimizde. Bu istenilen bilgileri doldursak bile, eşim kendi adına daha sonradan sıfırdan başvuru yapıp şansımızı 2 katına çıkartabilir miyiz?
Yoksa o bilgiler aracılığıyla onu da çekilişe dahil ediyorlar mı? Tekrar eşimin adına başvurmamız gerekiyor mu?
Evet şansın 2 katın çıkıyor.
Tum esler adina ayri basvuru yap :)
Evet esine de ayri basvuru yapiyorsun. Bende esime cikti mesela. Ben yanciyim :)
Bu fotoğraf çok önemli mi illa gidip bi yerde mi çekilelim yoksa evde yapanlar var ama ışık dengesi vs kafamı kurcalıyor
Fotocuya gidince tam tarif edemiyoruz öyle bi sorun var .Genelde biyometrik mi istiyorsunuz diyorlar ama öyle değil
Bu fotoğraf çok önemli mi illa gidip bi yerde mi çekilelim yoksa evde yapanlar var ama ışık dengesi vs kafamı kurcalıyor
Fotocuya gidince tam tarif edemiyoruz öyle bi sorun var .Genelde biyometrik mi istiyorsunuz diyorlar ama öyle değil
evde çekilebilirsiniz. selfie pek kurtarmıyor ama beyaz duvar önünde başkası çekmesi lazım. doğal ışık da olursa en güzeli. gölge olmayacak falan biraz uğraştırıyor
MertSerhanÖ.
13-10-2022, 13:08
Bu sene pasaporta gerek yok diye bir söylenti çıkmıştı.Doğru mudur yoksa yine pasaport şartı var mı?
muratburunce
13-10-2022, 13:36
Bu sene pasaporta gerek yok diye bir söylenti çıkmıştı.Doğru mudur yoksa yine pasaport şartı var mı?
pasaportsuz başvuru yapılıyor şirketten bir arkadaşa yaptık pasaport bilgisi falan sormadı hiç
Emre-Dylan
14-10-2022, 00:52
Tum esler adina ayri basvuru yap :)
Evet esine de ayri basvuru yapiyorsun. Bende esime cikti mesela. Ben yanciyim :)
Abi biliyorum eşine çıktığını o yüzden direkt sana yönelttim soruyu daha iyi bilirsin diye. Bende şans yok zaten, bu sene hanımın şansına çıkarsa çıkar artık :D
Tarifle uğraşma.
USA vize için biometrik de geç :)
Özellikler aynı. 600*600 ölçülerinde foto işte
Bu başvuruda evli olanlar tüm aile bireylerini tek tek fotoğrafları ile birlikte girmek zorunda mı?
hddsheriff
02-11-2022, 18:15
Bu başvuruda evli olanlar tüm aile bireylerini tek tek fotoğrafları ile birlikte girmek zorunda mı?
evet her bireye foto şart
Hikayemizi sonlandirdik artik...
Vatandasligimizi ve pasaportlarimizi aldik...
Konuyu actigim zaman dun gibi aklimda... Zaman hizli geciyor...Hayat cok hizli degisiyor...
Velhasil sirada Senator olmak kaldi, baskan olamiyor musuz :)
Konuyu actigim zaman dun gibi aklimda... Zaman hizli geciyor...Hayat cok hizli degisiyor...
Hayırlı olsun hocam çok sevindim, darısı başımıza.
imprezaWRC
05-11-2022, 13:12
Hayırlı olsun. Şirket adını Zorrunuza Mı Gitti Motors Hüstın olarak değiştirebilirsin :D
8.000rpm
05-11-2022, 20:32
hayırlı olsun
bundan sonrasının hayallerden de güzel olmasını tüm kalbimle diliyorum :)
Hayirli olsun abi . Cift vatandasliga mi gectiniz yoksa direk sadece Amerikan vatandasligi mi ?
Bir de, 5 yilinizi doldurduktan sonra ne kadar sure icerisinde vatandasliginizi aldiniz ? Basvuruyu tam 5 yilinizi doldurmadan mi yaptiniz vatandaslik icin ?
Abi çok sevindim hayırlı olsun. İlk gittiğin günler benim bile aklımda.
Yanlış hatırlamıyorsam forumdan bursalı bir arkadaşla hurdalığa gitmiştiniz.
O zamandan beri bizde bir umut deniyoruz. Geçen yıl oğlumun fotoğrafını çekemediğim için kaçırmıştım başvuruyu.
Bu senede yine son dakikada olsa az önce başvuruyu yaptım. İnşallah çıkarda gelirsek o tarafa arabaları senden alacağım :D
Hayırlı olsun. Şirket adını Zorrunuza Mı Gitti Motors Hüstın olarak değiştirebilirsin :D
Maalesef bu isin dogasinda haset kiskanma kiskanilma var... Dogada bulundugu miktarda olursa sorun yok, sineye cekiliyor ama fazlasi rahatsiz ediyor :)
hayırlı olsun
bundan sonrasının hayallerden de güzel olmasını tüm kalbimle diliyorum :)
Cok tesekkurler. Umarim mutlu etmeye devam eder burasi bizi
Hayirli olsun abi . Cift vatandasliga mi gectiniz yoksa direk sadece Amerikan vatandasligi mi ?
Bir de, 5 yilinizi doldurduktan sonra ne kadar sure icerisinde vatandasliginizi aldiniz ? Basvuruyu tam 5 yilinizi doldurmadan mi yaptiniz vatandaslik icin ?
Turk vatandasligi devam ediyor, atmadim :) 4yil 9 ayda basvurabilirsiniz... Houstonda ortalama 6-7 ay suruyor
Abi çok sevindim hayırlı olsun. İlk gittiğin günler benim bile aklımda.
Yanlış hatırlamıyorsam forumdan bursalı bir arkadaşla hurdalığa gitmiştiniz.
O zamandan beri bizde bir umut deniyoruz. Geçen yıl oğlumun fotoğrafını çekemediğim için kaçırmıştım başvuruyu.
Bu senede yine son dakikada olsa az önce başvuruyu yaptım. İnşallah çıkarda gelirsek o tarafa arabaları senden alacağım :D
O arkadasla suan beraber calisiyoruz gecici bir sure. Gecen geldi... Kafasi karisik :) Everemedik bir turlu :)
imprezaWRC
08-11-2022, 11:01
Maalesef bu isin dogasinda haset kiskanma kiskanilma var... Dogada bulundugu miktarda olursa sorun yok, sineye cekiliyor ama fazlasi rahatsiz ediyor :)
Hakkınızda hayırlısı, yolunuz açık olsun :) Arada bir buralara gelirsen elin kolun cilalar ile dolu olsun lütfen :)
Bad-Fast
08-11-2022, 13:12
bu vatandaşlık için oraya gidince uzun vade gelmemek lazım diyorlar bunun bir süresi veya detayı var mı :) , misal yılda gelip 1 ay durmak tr de sorun olmaz herhalde
R21TURBO 41
08-11-2022, 16:07
bu vatandaşlık için oraya gidince uzun vade gelmemek lazım diyorlar bunun bir süresi veya detayı var mı :) , misal yılda gelip 1 ay durmak tr de sorun olmaz herhalde
Vatandaslik basvurusu yaptiginizda, geriye donuk 5 yil icerisinde toplam 6 aydan fazla USA disinda gecirmemis olmaniz gerek. Turkiye de 1 ay kaldiginiz bir donem var ise neden oldugunu iyi anlatmaniz lazim.
Basvuru oncesi 5 yillik surecte tum giris cikislari soruyorlarmis.
Hakkınızda hayırlısı, yolunuz açık olsun :) Arada bir buralara gelirsen elin kolun cilalar ile dolu olsun lütfen :)
Yazmamisim... Benim Tum ailem surec icerisinde buraya yerlesti. Turkiye ile bir bagim kalmadi gidip gelme anlaminda...
Vatandaslik basvurusu yaptiginizda, geriye donuk 5 yil icerisinde toplam 6 aydan fazla USA disinda gecirmemis olmaniz gerek. Turkiye de 1 ay kaldiginiz bir donem var ise neden oldugunu iyi anlatmaniz lazim.
Basvuru oncesi 5 yillik surecte tum giris cikislari soruyorlarmis.
Mesela kart kazandiniz...
Ilk girisi yapip geri dondunuz bir kac hafta icinde, ikinci giris icin yaklasik 1 yil sureciniz var... Zaten Amerika'ya ilk giriste pasaportunuza basilan ve greencard yerine gecen damga 1 yillik.
Sonrasinda 6 aydan fazla ABD disinda kalmamaniz lazim...
son 5 yillik surec icerisinde toplam 30 ay ABD'de kaldiysaniz vatandaslik icin basvuru yapabilirsiniz.
Vatandaslik basvurusu 4 yil 9 ay dolunca yapilabiliyor.
Giris cikislar soruluyr...
Turkiye ile ABD savasirsa kimi tutacaksin diye bir soru yok :)
Reklam icin degil ama bilgi almak isteyen varsa benim youtube kanalina bakabilir. Bir kac sey anlatmisligim var :) (kadirzora)
Valla greencard başvurusu yapıp bekleyen biri olarak çok sevindim adınıza. Darısı başımıza :)
Bugün yine amerika greencard konularına daldım.
Benim arabayı satıyorum amerikada aynısını 2022 model olarak alıyorum üste 15 bin dollares kalıyor.
Çok canım sıkıldı yine...
Emre-Dylan
02-02-2023, 18:27
Konsolosluklar kapatılıyor yavaş yavaş geçicide olsa çok kötü durumdayız maddi manevi anası ağladı ülkenin umarım mayıs ayında usa konsolosluğu sıkıntı çıkartmaz TR vatandaşlarına.
hddsheriff
02-02-2023, 18:32
Bugün yine amerika greencard konularına daldım.
Benim arabayı satıyorum amerikada aynısını 2022 model olarak alıyorum üste 15 bin dollares kalıyor.
Çok canım sıkıldı yine...
valla ben gc den umudumu kestim, bu yıl çıktı çıktı yoksa b planına geçiyorum.
Bad-Fast
02-02-2023, 21:44
2.plan neyse söyleyin bizde düşünelim :)
hddsheriff
02-02-2023, 23:31
2.plan neyse söyleyin bizde düşünelim :)
Geçen hafta Karadağ da idim , güzel görüşmeler yaptım okullar kapanınca Abbas yolcu :)
Abi kararlı gördüm seni, haberlerini alıyorum. Sen yolu aç, GC çıkmazsa bizde geliriz arkandan. :icon_tup:
Geçen hafta Karadağ da idim , güzel görüşmeler yaptım okullar kapanınca Abbas yolcu :)
Karadağ'da yaşadım. Ne gibi görüşmeler yaptın da gitme kararı aldın merak ettim :) Orası çok Türkiye bırakıp da gidilecek ülke değil çünkü
hddsheriff
05-02-2023, 15:50
Karadağ'da yaşadım. Ne gibi görüşmeler yaptın da gitme kararı aldın merak ettim :) Orası çok Türkiye bırakıp da gidilecek ülke değil çünkü
Süper bir ülke değil farkındayım ama kendi işimi orada da yapabileceğim görüşmeler yaptım. Hayat standardımda bir değişiklik olmayacak belki ama kızlarım daha iyi ve daha güzel şartlarda yaşayıp eğitim görecek.
hddsheriff
05-02-2023, 15:50
Abi kararlı gördüm seni, haberlerini alıyorum. Sen yolu aç, GC çıkmazsa bizde geliriz arkandan. :icon_tup:
Her zaman evrenim :)
Eveetttt yarin aksam belli olacak bakalim herkezin hakkinda hayirlisi.
Abi gec gordum kusura bakma, hayirli ugurlu olsun hersey gonlunuzce olsun.
Greencard i sayende ogrendim, kac senedir cesaret edemiyorduk ama bu sene basvurduk yarin ne olacak bakalim. (cesaretide senden aldik saolasin valla)
Ferhat_V
06-05-2023, 01:16
Türkiyede yaşarken ne işim var yurtdışında diyordum..yurtdışına yerleşincede iyiki gelmişim diyorum.
yarın büyük gün inşallah aramızdan birileri hak kazanır..ciddi şekilde Türkiyeden çıkınca yaşadığını anlıyor insan..Amerikada yaşamak kim bilir nasıldır :)
Maalesef çıkmadı.İnşallah aramızdan çıkanlar vardır.Seneye diyelim artık :)
Diyelim ki çıktı ya sonra?
Bad-Fast
07-05-2023, 01:12
Patladık gene , çıkan var mı acaba aramızdan
MertSerhanÖ.
07-05-2023, 07:43
has been not se...
MertSerhanÖ.
07-05-2023, 07:44
püh awwwww
Grimlord
07-05-2023, 09:48
Ben sayamadim artık, 7. Ya da 8. Sene oldu :D
2 yıllık turist vizem daha var, ondan mi vermiyorlar acaba :p
hayırlısı olsun herkes için
CloudGrey
07-05-2023, 11:18
Ben sayamadim artık, 7. Ya da 8. Sene oldu :D
2 yıllık turist vizem daha var, ondan mi vermiyorlar acaba :p
grim senin yerinde olsam basar giderdim ,
2015 yılında avukat bir arkadaşım burdan alabildiği kadar kredi çekip turist vizesi ile gitti, hala orda...
Türkiyede yaşarken ne işim var yurtdışında diyordum..yurtdışına yerleşincede iyiki gelmişim diyorum.
yarın büyük gün inşallah aramızdan birileri hak kazanır..ciddi şekilde Türkiyeden çıkınca yaşadığını anlıyor insan..Amerikada yaşamak kim bilir nasıldır :)
Polonyadan üyeleri görmek sevindirici. Bir elin parmaklarını geçmeyiz sanırım. :)
Amerika herkes gibi benimde büyük hayal bu senede boş geçti. :)
Eldeki imkanlar ile yola devam. :)
hddsheriff
07-05-2023, 14:54
Daha yeni baktım sonuca , gerçi bakmasam da olurmuş, bayramdan sonra Karadağ a taşınacağım için çok ta önemli değil artık
MertSerhanÖ.
07-05-2023, 15:01
Polonyadan üyeleri görmek sevindirici. Bir elin parmaklarını geçmeyiz sanırım. :)
Amerika herkes gibi benimde büyük hayal bu senede boş geçti. :)
Eldeki imkanlar ile yola devam. :)
Polonya'ya nasıl geliyoz onu anlat sen.Son 1 haftamız Türkiye'de :(
Daha yeni baktım sonuca , gerçi bakmasam da olurmuş, bayramdan sonra Karadağ a taşınacağım için çok ta önemli değil artık
Hala burda mısın sen :)
hddsheriff
07-05-2023, 19:13
Hala burda mısın sen :)
Okulların kapanmasını bekliyorum :D
Please try again later didi :(
Diyelim ki çıktı ya sonra?
ne yapacağınızı düşünmek için 1 seneniz var abi mükemmel sistem bence :D hazırlıkları planları tamamladıktan sonra kartı alıp basıp gidersiniz
ne yapacağınızı düşünmek için 1 seneniz var abi mükemmel sistem bence :D hazırlıkları planları tamamladıktan sonra kartı alıp basıp gidersiniz
Bu soruyu sorduğumda daha kontrol etmemiştim.Şimdi dediğin gibi 1 sene daha buralardayız :(
Bu soruyu sorduğumda daha kontrol etmemiştim.Şimdi dediğin gibi 1 sene daha buralardayız :(
kazansanız da 1 sene vaktiniz var demek istedim abi :) bugün kazananlar 2024 mayısta greencardlarını teslim alacak
Merhabalar bu yıl başvuru tarihlerini bilen varmı?
Merhabalar bu yıl başvuru tarihlerini bilen varmı?
Yanlış okumadıysam 5 Ekim ile 8 Kasım arası olması lazım.
GokhanRS
02-10-2023, 12:08
Türkiye de başvurunca hiç çıkmadı. Artık rusyadayım, buradan başvursam ne olur acaba :)
Carmageddon
02-10-2023, 12:17
Türkiye de başvurunca hiç çıkmadı. Artık rusyadayım, buradan başvursam ne olur acaba :)
Eger ABD turist vizeniz yoksa veya başvurunuzu Turkiye disinda bir ABD konsolosluğuna tasiyamiyorsaniz çok bir anlamı yok artık Greencard'in. Gecen sene bir arkadaşım kazanmasına ragmen kendisine mulakat sırasi gelmediği icin hakkini kaybetti.
En temizi çıkar cikmaz turist vizesiyle ABD'ye gidip oradan islemler takip etmek sanirim.
Ferhat_V
27-10-2023, 20:51
basvurmayı unutmayın son 10 gün..
Bunun tayland versiyonu yok mu ya
Sonuclar yarin mi aciklanacak simdi? Eskiden tarih yaklasinca buralar hareketlenirdi :(
yapmayacağım bir hata yapıp confirmation noyu kaybettim. ne yapabilirim :(
yapmayacağım bir hata yapıp confirmation noyu kaybettim. ne yapabilirim :(
Entrant Status Check Web Site (https://dvprogram.state.gov/ESC/CheckConfirmation.aspx)
Adresinden öğrenebilirsiniz.
Sonuclar yarin mi aciklanacak simdi? Eskiden tarih yaklasinca buralar hareketlenirdi :(
şuan için çıksa bile randevu sırası gelmeyenler var :(
şuan için çıksa bile randevu sırası gelmeyenler var :(
Deme oyle be yuz yilda bir denk gelecek sansi yakalayip bundanmi kalinir. Yurtdisinda randevu aliniyor gibi birseyler kalmis aklimda en kotu oyle yaparim artik
Emre-Dylan
06-05-2024, 11:08
Bu sene başvuru yapmadım çıksa bile randevu verilmiyor bunu yapacak ne maddi gücüm kaldı ne manevi bu yüzden kimsenin hakkına da girmek istemedim başvurmadım umarım birilerine çıkarda kendini kurtarır bu ülkeden. Başka ülkeden randevu alınacak o şekilde gidilecek olursa o şekilde olur sadece.
1 sene daha buradayız her sene bir ümit diyoruz ama nafile
Maalesef randevu olayları biraz sıkıntılı bu gerçek. Birçok kişi çıktığına bile sevinemiyor maalesef. Açıklandığı gün 2 saat civarı canlı yayın yaptık daha sonra da ulaşanlar oldu şu an en az 8-10 kişi kazandığı için bana ulaşıyor bir arkadaş da buradan hatta. Ama şu ana kadar öyle 5.000 altında rakam duymadım genellikle hep yüksek rakamlar bir an önce form doldurup göndermesi gerekir kazanın arkadaşların kesinlikle süre kaybetmesinler.
Ben bu sene adres vesaire konusunda aslında yardımcı olmak istemiyordum çünkü artık bunaltmaya başladı bu olay beni ama buradan kazanan arkadaşları olursa elbette yardımcı olacağım elimden geldiğince hemen bana ulaşsınlar bu hakkı kaybetmesinler
bize de çıkmadı. kadir hocam emeklerine sağlık umarım bir gün bize de çıkar seni rahatsız ederiz.
bize de çıkmadı. kadir hocam emeklerine sağlık umarım bir gün bize de çıkar seni rahatsız ederiz.
Umarim... O sene bu sene degilmis diyelim
Green Card başvuruları bugün başladı.
Son başvuru tarihi 5 Kasım 2024
Green Card başvuruları bugün başladı.
Son başvuru tarihi 5 Kasım 2024
12-15 arası oldu benim başvuru, denemeye devam.
PowerSample
03-10-2024, 10:39
Merhabalar,
Bu sene bana 8xxx sıralamayla greencard çıktı ama maalesef Kadir abinin de dediği gibi Ankara konsolosluğunun hızı sebebiyle insan çıktığına sevinemiyor. Sıralamam yüksek olmamasına rağmen şuan randevu alamama ihtimalim fazla. Mecburen dosyamı Hong Kong'a taşıdım ve mülakat sürecini orada yöneteceğim. Bu sene buradan kazanan arkadaşlar olursa süreçle alakalı bilgi verebilirim.
Herkese bol şanslar.
Merhabalar,
Bu sene bana 8xxx sıralamayla greencard çıktı ama maalesef Kadir abinin de dediği gibi Ankara konsolosluğunun hızı sebebiyle insan çıktığına sevinemiyor. Sıralamam yüksek olmamasına rağmen şuan randevu alamama ihtimalim fazla. Mecburen dosyamı Hong Kong'a taşıdım ve mülakat sürecini orada yöneteceğim. Bu sene buradan kazanan arkadaşlar olursa süreçle alakalı bilgi verebilirim.
Herkese bol şanslar.
Hayırlı olsun, umarım gidersiniz.
Carmageddon
03-10-2024, 15:36
Merhabalar,
Herkese bol şanslar.
8000 oldukca iyi bir sira aslında. ABD turist vizeniz olsaydı eğer cok güzel olurmus. Ama yine de alabileceğinizi düşünüyorum. Umarım basarili olursunuz.
Merhabalar,
Herkese bol şanslar.
Haftabaşı "nizami" yoldan başvurduk vizeye, 2026 temmuz randevumuz :)
Artık şirketin gücünü kullanıp yapacağız birşeyler.
GuneyOnur
04-10-2024, 09:28
Nereden ve nasıl başvuracağımıza dair bir video vs. bir şey var mıdır acaba ?
Rockford
04-10-2024, 09:47
8000 oldukca iyi bir sira aslında. ABD turist vizeniz olsaydı eğer cok güzel olurmus. Ama yine de alabileceğinizi düşünüyorum. Umarım basarili olursunuz.
bilgi için sorayım turist vizesinin katkısı ne oluyor turist vizesiyle gidip işlemleri orda mı hallediyorlar?
GuneyOnur
04-10-2024, 10:06
Nereden ve nasıl başvuracağımıza dair bir video vs. bir şey var mıdır acaba ?
https://www.youtube.com/watch?v=_qUte7vjGD8
Bu videodan yararlanarak başvurdum bende hayırlısı artık.
Gercekten bu isin tadi kacti... Ciksa bile dikkatli olun. Soyle bayram tadinda, heyecanli bir bekleyis yok artik 2020den sonra...
Herkese bol sans...
Amerika cok bahalli gelmeyin!!!
:)
Gercekten bu isin tadi kacti... Ciksa bile dikkatli olun. Soyle bayram tadinda, heyecanli bir bekleyis yok artik 2020den sonra...
Herkese bol sans...
Yoh yoh gelemeyiz. Neğ değ olsag burdağ gurulu düsenimis va.
Memleketim cenned.
Yoh yoh gelemeyiz. Neğ değ olsag burdağ gurulu düsenimis va.
Memleketim cenned.
Allah seni inandirsin... Gozumde tutuyor :))))
Cok vatan millet sakarya tarafim yok... Dindar biriyimde diyemem...
Insan mutlu oldugu yerde bitirmeli hayatini... Burada daha mutluyum... Insallah oyle de devam eder...
Carmageddon
05-10-2024, 11:40
bilgi için sorayım turist vizesinin katkısı ne oluyor turist vizesiyle gidip işlemleri orda mı hallediyorlar?
Evet bu sekilde yaparak konsolosluk mülakat randevusuyla ilgili olabilecek olumsuzlukların büyük ölçüde önüne geciliyor. Mesela sıralamada 30xxx lerde olan birinin şansı süreç Turkiye'den yönetildiği zaman neredeyse sıfır fakat kisi ayni islemi ABD'de yönetirse alma ihtimali oldukça fazla. Ek olarak cok karisik bir süreç, kesinlikle bir avukatla calisilmasi lazım.
Emre-Dylan
07-10-2024, 08:55
Umutsuz bir şekilde yine başvurmuş bulunmaktayız bizde. 2018den bu zamana kadar turist vizesi gc H2b ne varsa zorladım artık düşmüyorum peşine nasibimiz yok anlaşılan…
Geçen akşam hanım şu manyak manyak haberleri anlatıyor, işte şu bunu kesmiş, bu bunu öldürmüş, tacizçi oe'leri salmışlar, ülkenin çivisi çıktı iyice falan....
Dedim ki GC başvuruları başlamış, getir evrakları, dolduralım madem :)
Aman yok ya dedi gitsek nereye gideceğiz, ne yapacağız, bu yaşta benzinlikte mi çalışacaksın, kamyon şoförlüğü mü yapacaksın, zaten gitmek istesem Amerika'ya gitmem, Danimarka, Norveç gibi yerlere gitmek isterim dedi :)
Eh doğru da oralara da gidemiyoruz :) Orada TIR nasıl olur yav :P
Geçen akşam hanım şu manyak manyak haberleri anlatıyor, işte şu bunu kesmiş, bu bunu öldürmüş, tacizçi oe'leri salmışlar, ülkenin çivisi çıktı iyice falan....
Dedim ki GC başvuruları başlamış, getir evrakları, dolduralım madem :)
Aman yok ya dedi gitsek nereye gideceğiz, ne yapacağız, bu yaşta benzinlikte mi çalışacaksın, kamyon şoförlüğü mü yapacaksın, zaten gitmek istesem Amerika'ya gitmem, Danimarka, Norveç gibi yerlere gitmek isterim dedi :)
Eh doğru da oralara da gidemiyoruz :) Orada TIR nasıl olur yav :P
Tir isleri zor isler... Gorundugu gibi degil. Amerika'da da suan ekenomik durgunluk var... Sakin ABD videolarini ergenlerden, danismanlik satanlardan vs seyretmeyin...
Az once telefon geldi. Yazilimci, gayet onu acik birisi ilk 2-3 aylik psikolojik stresi atlatamadi ve donuyor. Ev icin 3 aylik ceza odeyecek en az, esyalari satmis, simdi arabayi geri alir misin diye aradi beni... Bu arkadasin meselegi gecerli meslek halbu ki...
Para kazanilir, onemli olan nasil bir psikoloji ile gelinecegi...
Burasi cok calisanin cok kazanacagi, az calisanin geri donecegi bir yer...
Bunu bilmeli insanlar....
Tir isleri zor isler... Gorundugu gibi degil. Amerika'da da suan ekenomik durgunluk var... Sakin ABD videolarini ergenlerden, danismanlik satanlardan vs seyretmeyin...
Az once telefon geldi. Yazilimci, gayet onu acik birisi ilk 2-3 aylik psikolojik stresi atlatamadi ve donuyor. Ev icin 3 aylik ceza odeyecek en az, esyalari satmis, simdi arabayi geri alir misin diye aradi beni... Bu arkadasin meselegi gecerli meslek halbu ki...
Para kazanilir, onemli olan nasil bir psikoloji ile gelinecegi...
Burasi cok calisanin cok kazanacagi, az calisanin geri donecegi bir yer...
Bunu bilmeli insanlar....
Sen ne işle meşgulsün abi yani ilk gelenlere önerin ne olur ne işle meşgul olsunlar önerilerini sıralar mısın?
Herkese bol sans...
maceraaa doluu amarıkaa :D nedense istemsizce bu şarkı geliverdi bianda aklıma :D
maceraaa doluu amarıkaa :D nedense istemsizce bu şarkı geliverdi bianda aklıma :D
Rafet geldi konsere, bağıra bağıra soyledik onu :)))
Valla ben şanslıyım... Akademi ,idarecilik falan hepsini bırakıp hobimi ise cevirdim... Galeri açtım. Arabalarla hasır neşir oluyorum :)))
Gelmeyi planlayan arkadaslar semavi abinin youtube videolarini izlesin kitabin tam ortasindan butun gercekligi ile Amerikadaki hayati anlatiyor. Gelecek arkadaslar simdiden ciddi birikim yapsin koyabildigi kadar para koysun, artik malesef 3 - 5 bindolarla eskisi gibi hayat kurulamiyor, fiyatlar ciddi artti.
Gelmeyi planlayan arkadaslar semavi abinin youtube videolarini izlesin kitabin tam ortasindan butun gercekligi ile Amerikadaki hayati anlatiyor. Gelecek arkadaslar simdiden ciddi birikim yapsin koyabildigi kadar para koysun, artik malesef 3 - 5 bindolarla eskisi gibi hayat kurulamiyor, fiyatlar ciddi artti.
Bu arada yasitiz aslinda :) Ben uye olurken bir hata oldu duzeltemedim :)
Buradan adminlere sesleniyorum, 82liyim :)
GokhanRS
09-10-2024, 07:55
Bu arada yasitiz aslinda :) Ben uye olurken bir hata oldu duzeltemedim :)
Buradan adminlere sesleniyorum, 82liyim :)
moskova dan antalyaya evime dönme kararı aldım. 3 ay oldu hayattan soğuttu memleketim insanı. geliyorum yanına bir de orayı deneyelim. :)
Başvuru sırasında 2002 doğumlu bir çocugu girdiğimde ''Kutuya 2003-2024 yılları arasında dört haneli bir doğum yılı girmelisiniz'' diye uyarı veriyor 22 yaş üstü çocuk kabul olmuyor mu?
Etrafımda GC çıkan tüm arkadaşlarım ilk başvurusunda kazandı, o yüzden umudum epey düşük :)
Year One
13-10-2024, 19:16
Etrafımda GC çıkan tüm arkadaşlarım ilk başvurusunda kazandı, o yüzden umudum epey düşük :)
2010 dan bu yana her yıl başvuruyorum nasıl ilk başvuruda çıkar ya. ablam 2004 den beri ABD de yaşıyor. iş ve konaklama konusunda sıkıntım yok. ama vize bile alamadık :D yok vermiyorlar
2010 dan bu yana her yıl başvuruyorum nasıl ilk başvuruda çıkar ya. ablam 2004 den beri ABD de yaşıyor. iş ve konaklama konusunda sıkıntım yok. ama vize bile alamadık :D yok vermiyorlar
Yani kazananlara ilk başvurusunda çıkmış. Çıkarsa ilkinde çıkıyor sonradan çıkmıyor demek istemiş.
PowerSample
14-10-2024, 08:20
Başvuru sayısıyla alakalı bir durum olduğunu düşünmüyorum. Benim de ilk başvurum değildi. Takip ettiğim forumda 16. başvurusunda kazananları bile gördüm :)
Hepinize bol şans..
Konsolos gibi dusununce vermemek mantikli su durumda... Bizde de vermediler bir kardesimize maalesef. Alanda yillarin devlet memuruydu ve esi gelmiyordu ABDye. Sanirim ondan dolayi verdiler. Uzuldum sizin adiniza...
Son donemde sinirdan gecisler cok artti... Allahtan bir suredir 'gideriz ferrari aliriz' tayfasi azaldi. Yapamayip donen cok...
Bugun bir aileyi daha geri ugurluyoruz Turkiye'de...
Burayi basarmak olarak gorenler sorun yasayabiliyor...
Burada yasamayi secenler ise daha avantajli... Iki anlayis arasinda daglar kadar fark var cunku...
Year One
25-10-2024, 12:00
Konsolos gibi dusununce vermemek mantikli su durumda... Bizde de vermediler bir kardesimize maalesef. Alanda yillarin devlet memuruydu ve esi gelmiyordu ABDye. Sanirim ondan dolayi verdiler. Uzuldum sizin adiniza...
Son donemde sinirdan gecisler cok artti... Allahtan bir suredir 'gideriz ferrari aliriz' tayfasi azaldi. Yapamayip donen cok...
Bugun bir aileyi daha geri ugurluyoruz Turkiye'de...
Burayi basarmak olarak gorenler sorun yasayabiliyor...
Burada yasamayi secenler ise daha avantajli... Iki anlayis arasinda daglar kadar fark var cunku...
vallahi bir sonraki vize randevum 2025 aralıkta :D tanıdıgım yok diye işaretliycem ve Bulgar pasaportumla başvuruyorum ilk kez. öncesinde hep Türk ü kullanmıştım. öyle dediler çünkü. TR de yaşıyosan Türk pasaportunu kullan diye. bu kez stratejiyi değiştirdim. Hayır sevdiklerimin başına birşey gelse Allah korusun, acilinden gidip onlara ulaşamicam. böyle saçmalık olabilir mi....
SerkanYazgan.
25-10-2024, 12:02
Benim bir arkadaşıma geçen sene çıktı ama vize için çağırmadılar bile.Galiba hakkıda yandı daha çağırmazlar. İlk başvurusuydu :) Sıraya göremi ne çağırıyorlarmış belli bir kotasımı var bu işin anlamadım. Bende kaçıncı başvuruyu yapacağım bilmiyorum :)
Benim bir arkadaşıma geçen sene çıktı ama vize için çağırmadılar bile.Galiba hakkıda yandı daha çağırmazlar. İlk başvurusuydu :) Sıraya göremi ne çağırıyorlarmış belli bir kotasımı var bu işin anlamadım. Bende kaçıncı başvuruyu yapacağım bilmiyorum :)
Cikmasi ayri dert suan zaten...
vallahi bir sonraki vize randevum 2025 aralıkta :D tanıdıgım yok diye işaretliycem ve Bulgar pasaportumla başvuruyorum ilk kez. öncesinde hep Türk ü kullanmıştım. öyle dediler çünkü. TR de yaşıyosan Türk pasaportunu kullan diye. bu kez stratejiyi değiştirdim. Hayır sevdiklerimin başına birşey gelse Allah korusun, acilinden gidip onlara ulaşamicam. böyle saçmalık olabilir mi....
Bulgar pasaportu daha iyi olmus...
Allah korusun olum kalim saglik gibi durumlarda istisnalar var, biz riskli bir dogum icin kullanmistik boyle bir durumu.
Umarim bulgar pasaportu ile alirsiniz bir sekilde.
Geçen X'te okudum. Usa açık randevu tarihi 2026 2.çeyrek
Benim 10 yıllık turistik vizem var. Çıkarsa daha olumlu mu oluyor vizenin olması