PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Greencard Çıktı, Peki Bundan Sonra Ne Olacak?

Sayfa : 1 2 [3] 4

turbo&quattro
08-05-2019, 14:49
Site ucmus calismiyor@tolga_kaan

Shadow_Dancer
08-05-2019, 15:06
Site dünden beri çökmüş durumda.

sahurda bakacaz artık.
Shadow_Dancer bende sizin durumdayım, çıksında bir kenarda dursun istiyorum ama, olduda çıktı, her 6 ayda bir giriş çıkış yapmak yetiyormu yoksa arıza çıkarıyorlarmı acaba

Bildigim kadariyla cikariyorlar

turbo&quattro
08-05-2019, 15:11
Bildigim kadariyla cikariyorlar

Cnm not has been selectid mi oldun sende.

GokhanRS
08-05-2019, 15:16
üzülmeyin green card filan, denedik olmadı dersiniz. illa kafaya taktıysanız dil eğitim kursuna kayıt olup normal yollarla vize alıp gidin.

turbo&quattro
09-05-2019, 03:21
turbo&quattro semavi

20206CC3ERBXVW3A

Bu conf. no ile bakar mısınız oralardan, bizi burada hapsettiler, siteye bile sokmuyorlar :)

;(
Based on the information provided, the Entry HAS NOT BEEN SELECTED for further processing for the Electronic Diversity Visa program at this time.

KÖROĞLU
09-05-2019, 07:04
;(
Based on the information provided, the Entry HAS NOT BEEN SELECTED for further processing for the Electronic Diversity Visa program at this time.

Sağlık olsun, kazanan varsa aramızda tebrik ederim. Aslında bir açıdan iyi oldu beni ikilemde bırakmadı. Herkes çıktı diye sevinirken ben çıkmadı diye sevindim sanırım.

Zahmet verdim, teşekkür ederim.

BARR
09-05-2019, 07:12
GreenCard çıktı, uygun bir fiyata satmak istiyorum. Başvuranlar arasında çekiliş yapılacaktır. Başvuru ücreti 200dolar olur, geri iade edilmeyecektir.

Başvurular XoR' bey'e, ücret ise bana gönderilecektir.

Çekiliş yönetimden izinlidir.

:hehe:

darkred
09-05-2019, 07:41
Bizedemi HNBS...

:D

weST.27
09-05-2019, 07:47
Arkadaşlar hala giremiyorum siteye kontrolümü sağlayamadım... Var mıdır bir yolu siteye giriş için

CloudGrey
09-05-2019, 07:52
normal girdim yok , vpn le yok.

deepwebte bizim rus hackır kankilere söledim onlar bile giremiyor.

Rockford
09-05-2019, 07:58
bu yıl da gol degil

CloudGrey
09-05-2019, 08:00
vpn ile girdim.

sen gelme lan AYI yazısı çıktı bana

weST.27
09-05-2019, 08:17
Şimdi girdi site, HNBS :(

pirasa
09-05-2019, 08:23
banada çıkmadı

XoR
09-05-2019, 08:32
GreenCard çıktı, uygun bir fiyata satmak istiyorum. Başvuranlar arasında çekiliş yapılacaktır. Başvuru ücreti 200dolar olur, geri iade edilmeyecektir.

Başvurular XoR' bey'e, ücret ise bana gönderilecektir.

Çekiliş yönetimden izinlidir.

:hehe:

Hanımı boşayıp Yusuf'la evlenmeye karar verdim ama başlık parasında anlaşamıyoruz :D

KÖROĞLU
09-05-2019, 08:37
Hanımı boşayıp Yusuf'la evlenmeye karar verdim ama başlık parasında anlaşamıyoruz :D

Amcadan tesla versek ? olmuyor mu :)

XoR
09-05-2019, 08:41
Amcadan tesla versek ? olmuyor mu :)

Ağırlığımca dolar isterim diye tutturdu :D

80 kg :hehe:

KÖROĞLU
09-05-2019, 08:42

Al sen gel Akyazı da hallederiz, +10 kg da benden, dert ettiğiniz şeylere bak.

punto_multijet
09-05-2019, 09:04
vize ile gidip kalmak her sene cekiliş için kasmaktan daha mı sıkıntılı?
misal kardeşim green card için basvurdu ama zaten vizeside var 10 yıl. green cıkmadı diyelim o vizeyi değerlendiremez mi?

XoR
09-05-2019, 09:24
misal kardeşim green card için basvurdu ama zaten vizeside var 10 yıl. green cıkmadı diyelim o vizeyi değerlendiremez mi?

Pasaport kontrolündeki verdiğiniz cevaplar ve ziyaret nedenine göre maksimum 180 gün kalış izni verilebilir normal vize ile.

punto_multijet
09-05-2019, 09:36
Pasaport kontrolündeki verdiğiniz cevaplar ve ziyaret nedenine göre maksimum 180 gün kalış izni verilebilir normal vize ile.

koray o konuda sorun yok onu biliyorum birden cok kez usa ziyaretimiz oldu. demek istediğim normal vize ile gittikten sonra orada kalmak ile ilgili bir yol yok mudur yasal çerçevede?

CloudGrey
09-05-2019, 09:46
koray o konuda sorun yok onu biliyorum birden cok kez usa ziyaretimiz oldu. demek istediğim normal vize ile gittikten sonra orada kalmak ile ilgili bir yol yok mudur yasal çerçevede?

amerikan bi manita bulup 3 ayda evlemeye ikna edersen olabilir :)

illegal olarakta yada nigga kankilerlerle drugdealer olup hızlı para yapıcaksın enselenene kadar :D

XoR
09-05-2019, 09:48

Kaancım o konuda Yusuf/Semavi daha net bilgi verebilir :)

Ama aklıma ilk gelen pasaport sahibi biriyle evlenmek :D ki onda bile sanırım geri gelip vize değiştirmek gerekecektir diye düşünüyorum (ingiltere prosedüründen feyz aldım)

Başını belaya sokmadıkça ve amerika'dan çıkmak zorunda kalmadığın sürece gittikten sonra aslına bakarsan dilediğin kadar kalınabilir. Çok uzun yıllardır kaçak olarak yaşayan tanıdığım insanlar var.

punto_multijet
09-05-2019, 09:48
amerikan bi manita bulup 3 ayda evlemeye ikna edersen olabilir :)

illegal olarakta yada nigga kankilerlerle drugdealer olup hızlı para yapıcaksın enselenene kadar :D

:D kardeşim green card ta sansını denemeye devam etsin o zmn :D

punto_multijet
09-05-2019, 09:50

Ama aklıma ilk gelen pasaport sahibi biriyle evlenmek :D ki onda bile sanırım geri gelip vize değiştirmek gerekecektir diye düşünüyorum (ingiltere prosedüründen feyz aldım)

Başını belaya sokmadıkça ve amerika'dan çıkmak zorunda kalmadığın sürece gittikten sonra aslına bakarsan dilediğin kadar kalınabilir. Çok uzun yıllardır kaçak olarak yaşayan tanıdığım insanlar var.

kardeşim evli oldugundna o iş yatar greende sansını denemeye devam etsin o zmn :D

XoR
09-05-2019, 09:53
kardeşim evli oldugundna o iş yatar greende sansını denemeye devam etsin o zmn :D

Anlaşmalı boşansın :D

CloudGrey
09-05-2019, 09:59

o zaman yaş , bendede durum aynı.. kafamı ..... 21-22 de basıp gidicektim..

abi çalıştırmıyorlarki , iş yeri sahipleri bildiğim kadarı ile kaçak işci çalıştırmaktan büyük cezalar alıyor.
kalıyor bir tek drugdealerlık :D

önce bikaç nigga arkadaş,sonra bi bmx bisiklet.
bmx dediğime bakma bu ilk adım :D
sonra yavas yavas bentley'e kadar tırmanırsın :D

https://i.hizliresim.com/LlB3gV.jpg (https://hizliresim.com/LlB3gV)

XoR
09-05-2019, 10:01
o zaman yaş , bendede durum aynı.. kafamı ..... 21-22 de basıp gidicektim..

abi çalıştırmıyorlarki , iş yeri sahipleri bildiğim kadarı ile kaçak işci çalıştırmaktan büyük cezalar alıyor.
kalıyor bir tek drugdealerlık :D

önce bikaç nigga arkadaş,sonra bi bmx bisiklet.
bmx dediğime bakma bu ilk adım :D
sonra yavas yavas bentley'e kadar tırmanırsın :D

https://i.hizliresim.com/LlB3gV.jpg (https://hizliresim.com/LlB3gV)

Yok yahu çalıştıran çok fazla kişi var. Tanıdık vs bir şekilde 10 dolarlık işi 4 dolara yapıyorsun ama bir şekilde hayatta kalıyorsun işte :)

CloudGrey
09-05-2019, 10:06
Yok yahu çalıştıran çok fazla kişi var. Tanıdık vs bir şekilde 10 dolarlık işi 4 dolara yapıyorsun ama bir şekilde hayatta kalıyorsun işte :)

bekar işi abi o ya :D

bendede salaklık lotoda 2 tuttaramadım daha hayatımda , greenkarta başvuruom anasını satım

XoR
09-05-2019, 10:08
bekar işi abi o ya :D

bendede salaklık lotoda 2 tuttaramadım daha hayatımda , greenkarta başvuruom anasını satım

Gezi zamanı senin evden rakımızı alıp direkt gitmemiz gerekiyordu tam vaktiydi :D

CloudGrey
09-05-2019, 10:13
Gezi zamanı senin evden rakımızı alıp direkt gitmemiz gerekiyordu tam vaktiydi :D

hadi ben ufaktım kafam çalışmıyordu :)
sen bi abi olarak nasıl ön ayak olmassın ya, nası nası nası nassssı :D

bu dalgametre çekilişinin yedek listesi falan varmı yoksa elimizdeki conf. numberi atak mı ?
bidada başvurmicam hayata küstüm şuan resmen

XoR
09-05-2019, 10:18

bu dalgametre çekilişinin yedek listesi falan varmı yoksa elimizdeki conf. numberi atak mı ?

Yüzümüze gözümüze Talcid sürmekten düşünemiyorduk o günlerde :D

CloudGrey
09-05-2019, 10:23
Yüzümüze gözümüze Talcid sürmekten düşünemiyorduk o günlerde :D

hahaha akşamları beklerim gene yürüyoz bu aralar :) ysk msk mhk tff falan derken..

geçen kartal kokoreç birayı 16'dan 18'e çıkarmıştı onu bile protesto için yürüdük , beşiktaş halkı olarak acaip işsiz insanlarız , ama eğlenceli oluyor :D

hddsheriff
09-05-2019, 12:37

30 eylüle kadar saklayın diyorlar, kişi sayısı yeterli olmazsa bir çekiliş daha olacakmış

_opeth
09-05-2019, 12:56
Alım sayısıyla ilgili bir bilgi var mı bu arada Trump yabancıları istemiyoruz diye atar yaptı diye alımlara kota getirecek filan deniyordu. Boston'da 99'da göçen tanıdığım var. arkadaşın babası italyan restoranında şef kendisi inşaat mühendisi olarak çalışıyor. babası hüseyin olduğundan hose diye çağırıyorlarmış :)

turbo&quattro
09-05-2019, 14:22

Oncelik Shadow_Dancer kankamda tatilde masallah 300kilo oldu hahaha ;)

turbo&quattro
09-05-2019, 14:34

Ailenizin vize danismani geldi ;D

Turist vizesi ile GC ayri konular. Vize ile her 6ayda bir ulkeden cikman gerek, Kanada olur Meksika olur. Ama geri donusun vizen olsa dahi garantisi yok. Pasaport memurunun basi agriyodur, esiyle kavgaliidr, kardesim ne isin var burada deyip seni ulkeye almayabilir.

Turist vizesinden ( b1/b2 ) ya gecis yapilabilir ama izleyeceginiz yol cok onemli. Calisma iznine ( h1 ) basvurabilmek icin Amerikada master yapmis olmaniz Gerek aksi takdirde hicbir firma size vize islemleriniz icin sponsor olamiyor ( bazi kisiler master gerekmiyor diyor ama ben daha cevremde mastersiz GC alabilen gormedim, ayrica vatandas olmadan oncd gittigim tum avukatlar aynisini soylemisti ) . E2 yatirimci vizesi alinabilir ama baya bir para ve zaman gerekiyor bunun icin . Hic tavsiye etmesemde kacak yasanilabilir. Is bulunabilir kurumsal firmalar olmadan. Pizza vs dagitarak guzel paralar kazanilabilir. Suca belaya karismadiginiz surece hic kimse aa sen kacakmissin diye pesine dusmez.

punto_multijet
09-05-2019, 14:39

Turist vizesi ile GC ayri konular. Vize ile her 6ayda bir ulkeden cikman gerek, Kanada olur Meksika olur. Ama geri donusun vizen olsa dahi garantisi yok. Pasaport memurunun basi agriyodur, esiyle kavgaliidr, kardesim ne isin var burada deyip seni ulkeye almayabilir.

Turist vizesinden ( b1/b2 ) ya gecis yapilabilir ama izleyeceginiz yol cok onemli. Calisma iznine ( h1 ) basvurabilmek icin Amerikada master yapmis olmaniz Gerek aksi takdirde hicbir firma size vize islemleriniz icin sponsor olamiyor ( bazi kisiler master gerekmiyor diyor ama ben daha cevremde mastersiz GC alabilen gormedim, ayrica vatandas olmadan oncd gittigim tum avukatlar aynisini soylemisti ) . E2 yatirimci vizesi alinabilir ama baya bir para ve zaman gerekiyor bunun icin . Hic tavsiye etmesemde kacak yasanilabilir. Is bulunabilir kurumsal firmalar olmadan. Pizza vs dagitarak guzel paralar kazanilabilir. Suca belaya karismadiginiz surece hic kimse aa sen kacakmissin diye pesine dusmez.

Ailemizin vize danışmanı ve aynı zamanda hızır ilaç tedarikçisi teşekkürler :)

turbo&quattro
09-05-2019, 14:44

Ailemizin vize danışmanı ve aynı zamanda hızır ilaç tedarikçisi teşekkürler :)

Kardesine bol sans ;)

turbo&quattro
09-05-2019, 14:45
Edit. Alinti yapinca 3-4 mesaji alintiliyor. Koray kankacim Sonerle evlencem sen cik aradan hahah

XoR
09-05-2019, 14:46
Edit. Alinti yapinca 3-4 mesaji alintiliyor. Koray kankacim Sonerle evlencem sen cik aradan hahah

Neyse o zaman 5-7 sene sonrasına Soner'e nikah kıyarım bende :D

CloudGrey
09-05-2019, 15:00

abi birşey sorabilirmiyim ?
böyle turist vizesi ile geldik diyelim kaçak göçek yaşıyoruz bir şekilde,
şöyle 100k civarı bir paraya ev almamız bize bir artı olarak dönüyormu yada alabiliyormuyuz ?

Shadow_Dancer
09-05-2019, 15:04

Neyse o zaman 5-7 sene sonrasına Soner'e nikah kıyarım bende :D

Çolugumuz cocugumuz var.. benden uzak durun olm :)

XoR
09-05-2019, 15:07
Çolugumuz cocugumuz var.. benden uzak durun olm :)
turbo&quattro bana kaldın Pikaçu :D

turbo&quattro
09-05-2019, 15:16
turbo&quattro bana kaldın Pikaçu :D

Biraz daha kilo al O zaman ;D

volume81
09-05-2019, 15:23

Şirket USA'ya ofis açtığında şirket içi transfer ile GC veya H1 alınabiliyor mu ?

Bunun için gereklilik nedir ?

said_
09-05-2019, 15:34
Şirket USA'ya ofis açtığında şirket içi transfer ile GC veya H1 alınabiliyor mu ?

Bunun için gereklilik nedir ?

Konuya atlıyorum ama,

Evet TR deki şirketiniz aynı sektörde USA içinde şube/ofis açar ise sizi yönetici olarak atayabilir ve L-1 Blanket visa başvurusu yapabilirsiniz. L-1 vizesi yanlış hatırlamıyor isem 2 senelikti ve 2 sene sonunda GC başvuru hakkı kazanıyor. Fakat bu verileceği garanti anlamına gelmez.

Octane
09-05-2019, 15:34
Has not been selected. 9 yildir has not been selected.

_opeth
09-05-2019, 15:35
Pizza vs dagitarak guzel paralar kazanilabilir. Suca belaya karismadiginiz surece hic kimse aa sen kacakmissin diye pesine dusmez.
yüzerek geliyorum :D

KÖROĞLU
09-05-2019, 15:47
şu pizza işini açsak ya biraz, tr de değeri olamayan bir iş, bu işten nasıl para kazanılıyor ?

Millet durmadan pizza mı yiyor, ücreti mi fazla, bahşişi mi fazla ?

Hadi uber dir lyft dir km ye göre kazanırsın ama pizza işini çözemedim tam.

XoR
09-05-2019, 15:48
şu pizza işini açsak ya biraz, tr de değeri olamayan bir iş, bu işten nasıl para kazanılıyor ?

Millet durmadan pizza mı yiyor, ücreti mi fazla, bahşişi mi fazla ?

Hadi uber dir lyft dir km ye göre kazanırsın ama pizza işini çözemedim tam.

Aynen olay aldığın bahşişler :)

ayku82
09-05-2019, 15:53

Yusuf selam, umarım iyisin. Turist vizesiyle bildiğim kadarıyla yanlışta olabilir şöyle bir durum söz konusu: 6 ay geldin kaldın sonrasında bildiğim kadarıyla Kanada - Meksika'ya 2 3 gün gidip bildiğim kadarıyla dönüp 6 ay daha kalamıyorsun. Konsoloslukta çalışan bir arkadaşım 6 ay kalıp, ikamet ettiğin ülkeye gidip 6 ay kalıp sonra girebilirsin demişti. Dediğim gibi belki ben yanlış biliyorumdur ama mantıkende böyle olması sanki daha olası öbür türlü 10 sene vizesi olan her 6 ayda bir gir çık yaparak 10 yıl boyunca sadece toplamda belki 1 ay ülke dışına çıkarak Amerikada yaşıyabilir.

turbo&quattro
09-05-2019, 16:09
Yusuf selam, umarım iyisin. Turist vizesiyle bildiğim kadarıyla yanlışta olabilir şöyle bir durum söz konusu: 6 ay geldin kaldın sonrasında bildiğim kadarıyla Kanada - Meksika'ya 2 3 gün gidip bildiğim kadarıyla dönüp 6 ay daha kalamıyorsun. Konsoloslukta çalışan bir arkadaşım 6 ay kalıp, ikamet ettiğin ülkeye gidip 6 ay kalıp sonra girebilirsin demişti. Dediğim gibi belki ben yanlış biliyorumdur ama mantıkende böyle olması sanki daha olası öbür türlü 10 sene vizesi olan her 6 ayda bir gir çık yaparak 10 yıl boyunca sadece toplamda belki 1 ay ülke dışına çıkarak Amerikada yaşıyabilir.

Selamlar, iyiyim cok sukur . Konsolislukta calisan arkadasin eksik bilgilendirmis sanirim . Yasadigin ulkeye gidip 6 ay kalma zorunlulugun yok egerki kanunlar son birkac senede degismediyse. Ben 3 kere giris yapmistim turist vizesi ile tr de bir hafta fln kaldiktan sonra .

Dou
09-05-2019, 16:14

Abi guzel demissin, bir iki sey ekleyeyim kara sinirindan gecisle alakali.

Kara sinirindan Turk pasaportuyla gecis yaptiginizda size potansiyel cihatci gozuyle bakiyorlar. Ya da bana uyuz memur denk geldi.

Ben Kanada'da yasamama ragmen Detroit'e gecerken bir kac kez "Suriye'ye gittin mi?" diye sordular.

Onun disinda her 6 ayda bir kapida yenilemeniz gereken ikinci bi dandirik vize var. Suresi bitince konsolosa geri goturmeniz gerekiyormus (isim yok onla ugrasicam), eger suresi dolmus geri goturmeyip kapida gorurlerse bir de azarliyorlar.

Seneye Kanada pasaportumu alana kadar bi daha hayatta gecmem kara sinirindan. Gecmeyi dusunen arkadaslar da ona gore karar versin, hele ki turistik vize ile daha da zor olur. Meksika sinirini dusunemiyorum.

Shadow_Dancer
09-05-2019, 17:13
HAS NOT BEEN SELECTED

https://youtu.be/bK-cMOn7fXU

turbo&quattro
09-05-2019, 17:23
HAS NOT BEEN SELECTED

https://youtu.be/bK-cMOn7fXU

Uzulme cnm evleniriz bizde.

blumenberg
09-05-2019, 17:38
Calisma iznine ( h1 ) basvurabilmek icin Amerikada master yapmis olmaniz Gerek aksi takdirde hicbir firma size vize islemleriniz icin sponsor olamiyor ( bazi kisiler master gerekmiyor diyor ama ben daha cevremde mastersiz GC alabilen gormedim, ayrica vatandas olmadan oncd gittigim tum avukatlar aynisini soylemisti )

ben amerikaya wat ile gittiğimde ayrıca çalışma izni almıştım , yalnız avrupa vatandaşı olduğum için vermişlerdi, türk vatandaşları alamıyordu

semavi
09-05-2019, 18:37
Genel bir cevap yazayim... Teknik degilde gozlem...

Calisma izni olmaksizin bir vize ile gelecekseniz, yada calisma izni var ama hafta 10 saat falan ise... Iyi bir para ile gelmeniz lazim... Yada cok maceraci bir ruha sahip olacaksiniz. UCuza calistirilacaksiniz ve degisik riskler falan...

Ben sahsen oyle bir seyi goze alamazdim coluk cocuk ile eger arkamdan kovalayan birisi yoksa TRde...

Bu tarz bir cok kisi var ve hayatta kalmiyor mu... Evet kaliyor... Ama onlarin motivasyonu farkli... Kimisi son olaylardan dolayi gelmis, donemiyor... Kimisi is batirip gelmis, kimi baska seyden kacmis vs vs... Onlarin motivasyonu yuksek oluyor ve bir sekilde tutunuyorlar ama normal bir insanin kaldiramayacagi zorluklara gogus geriyorlar...

Ben sahsen F1 ile geldim, goze alamadim bazi seyleri geri dondum. Kart cikinca yerlestim...

anıl turan
10-05-2019, 10:15
Arkadaslar birsey soracagim bana soyle bir sayfa acildi, surec nasıl devam ediyor, daha once green card alan arkadaslar bilgi verebilir mi?

//qte

Dear ANIL TURAN BAYAR,

You have been randomly selected for further processing in the Diversity Immigrant Visa Program for the fiscal year 2020 (October 1, 2019 to September 30, 2020). Selection does not guarantee that you will receive a visa because the number of applicants selected is greater than the number of visas available. Therefore, it is very important that you carefully follow instructions to increase your chances of possible visa issuance. The instructions are located on the Department of State website at If You Are Selected (http://www.dvselectee.state.gov). All DV applicants must use the online DS-260 Immigrant Visa and Alien Registration Application.

Your case will not be scheduled for an interview appointment until a visa number is available, you have submitted a complete and valid DS-260 application for each family member, and you have provided copies of all required documentation to the Kentucky Consular Center (KCC). You will receive document submission instructions by e-mail after KCC processes and accepts the DS-260 application forms for you and any accompanying family members. If you are scheduled for an interview, you will receive an e-mail notification message. These important e-mails will be sent to the email address you provided on your initial application. Notify KCC at KCCDV@state.gov if your e-mail address changes to ensure you receive all notifications regarding your Diversity Visa case.

If you need to contact the Kentucky Consular Center (KCC) about your case, you may write to KCCDV@state.gov. When writing to KCC, you must always include your name and case number as they appear below. You must also include your complete date of birth as stated on your original entry. You may call the Kentucky Consular Center at (+1) 606-526-7500 between 7:30am and 4:00pm EST.
//unqte

anıl turan
10-05-2019, 10:16
Arkadaslar birsey soracagim bana soyle bir sayfa acildi, surec nasıl devam ediyor, daha once green card alan arkadaslar bilgi verebilir mi?

//qte

Dear ANIL TURAN BAYAR,

You have been randomly selected for further processing in the Diversity Immigrant Visa Program for the fiscal year 2020 (October 1, 2019 to September 30, 2020). Selection does not guarantee that you will receive a visa because the number of applicants selected is greater than the number of visas available. Therefore, it is very important that you carefully follow instructions to increase your chances of possible visa issuance. The instructions are located on the Department of State website at If You Are Selected (http://www.dvselectee.state.gov). All DV applicants must use the online DS-260 Immigrant Visa and Alien Registration Application.

Your case will not be scheduled for an interview appointment until a visa number is available, you have submitted a complete and valid DS-260 application for each family member, and you have provided copies of all required documentation to the Kentucky Consular Center (KCC). You will receive document submission instructions by e-mail after KCC processes and accepts the DS-260 application forms for you and any accompanying family members. If you are scheduled for an interview, you will receive an e-mail notification message. These important e-mails will be sent to the email address you provided on your initial application. Notify KCC at KCCDV@state.gov if your e-mail address changes to ensure you receive all notifications regarding your Diversity Visa case.

If you need to contact the Kentucky Consular Center (KCC) about your case, you may write to KCCDV@state.gov. When writing to KCC, you must always include your name and case number as they appear below. You must also include your complete date of birth as stated on your original entry. You may call the Kentucky Consular Center at (+1) 606-526-7500 between 7:30am and 4:00pm EST.
//unqte

CloudGrey
10-05-2019, 10:20

//qte

Dear ANIL TURAN BAYAR,

//unqte

hayırlı olsun , kurtuldun...

darkred
10-05-2019, 10:22
Hayırlı olsun seçilmişsiniz.

DS 260 diye bir form var onu doldurmanız gerekli. Bildiğim kadarıyla epey detaylı bir form. Formu doldurduktan sonra KCC'dan size bir mail gelecek. Bu mailin gelmesini beklemeniz ve yanıtlamanız gerekiyor.

Maili yanıtladıktan sonra case numaranıza göre konsolukluk ile görüşme yapacaksınız. Yani sıranızı beklemeniz gerekiyor. Görüşme öncesi sağlık raporu almanız gerekli vs.

Süreç bu şekilde işliyor %90'ı beklemek. Çeşitli forum siteleri ve youtube'da birçok video mevcut onlarıda detaylı olarak inceleminizi tavsiye ederim.

bason
10-05-2019, 10:23
Hayırlısı olsun...

anıl turan
10-05-2019, 10:45
hayırlı olsun , kurtuldun...

Hayırlı olsun seçilmişsiniz.

DS 260 diye bir form var onu doldurmanız gerekli. Bildiğim kadarıyla epey detaylı bir form. Formu doldurduktan sonra KCC'dan size bir mail gelecek. Bu mailin gelmesini beklemeniz ve yanıtlamanız gerekiyor.

Maili yanıtladıktan sonra case numaranıza göre konsolukluk ile görüşme yapacaksınız. Yani sıranızı beklemeniz gerekiyor. Görüşme öncesi sağlık raporu almanız gerekli vs.

Süreç bu şekilde işliyor %90'ı beklemek. Çeşitli forum siteleri ve youtube'da birçok video mevcut onlarıda detaylı olarak inceleminizi tavsiye ederim.

Hayırlısı olsun...

Sagolun ama henuz hic birsey belli degil sanirim daha gorusmeye falan katilacakmisiz.

CloudGrey
10-05-2019, 10:55
yani belgeler dolucak biraz bürokrasi vs vs.
en sonrda numara vericekler o numara ile ankarada mülakata giriliyormuş.
bazı şeyler para bu arada , istedikleri sağlık raporu falan biraz tuzluymuş, uçak bileti o bu şu derken daha TR'den çıkana kadar ortalama 25 binlik olunuyormuş ;) aklınızda olsun

darkred
10-05-2019, 11:00
Sagolun ama henuz hic birsey belli degil sanirim daha gorusmeye falan katilacakmisiz.

Aslında işin en büyük kısmı bitmiş sizin için. Bürokratik işlemleri yerine getirirseniz sorun çıkacağına pek ihtimal vermiyorum ben. Çok düşük bir ihtimal.

Ülkeden çıkmak epey pahalıya mal oluyor. Kur yüksek olduğu için vize ücreti, sağlık muayenesi vs hepsinin ödemesini dolar olarak yapıyorsunuz. Bu nedenle çok pahalı oluyor.

KÖROĞLU
10-05-2019, 11:00
bu gün sabah beri Kadir abinin (@semavi) videoları izliyorum, anlatım tarzı ve bilgiler harika.

Sanırım şuan gitsem 7 ay sonra evi alırım o kadar bilgi edindim neredeyse. İzlemeyen varsa kanal burada, merak edilen şeylerle ilgili bir çok anlatım var baksın muhakkak.

YouTube (https://www.youtube.com/channel/UC6TMzIMkypTPgxc-Bakw-rg)

Emeğe saygı.

TarikS
10-05-2019, 13:47

//qte

Dear ANIL TURAN BAYAR,

You have been randomly selected for further processing in the Diversity Immigrant Visa Program for the fiscal year 2020

Hayırlı olsun Anıl. Her şey yolunda giderse Nisan 2020'de eline geçmiş olur greencard'ın, ona göre planlarını yapabilirsin :)

anıl turan
10-05-2019, 14:11
Hayırlı olsun Anıl. Her şey yolunda giderse Nisan 2020'de eline geçmiş olur greencard'ın, ona göre planlarını yapabilirsin :)

tesekkür ederim, açıkcası ben hala olayı tam kavrayamadığımdan hiçbirşeyin kesinleştiğini düşünmüyorum, bi evrakları hazırlayalim bakalım...

semavi
10-05-2019, 16:37
tesekkür ederim, açıkcası ben hala olayı tam kavrayamadığımdan hiçbirşeyin kesinleştiğini düşünmüyorum, bi evrakları hazırlayalim bakalım...

Anil Hayirli olsun...

Suan Oncelikle bana altta gorunen numarani gonder ben sana surecin ile ilgili ufakta olsa bilgi vermeye calisayim...

Suan isin %90lik kismi hallolmus...

Nasil alamazsin bu vizeyi?

1. Ciddi bir suc, hapis vs durumu varsa... Politik seylere genelde bakilmiyor...
2. Cocugun var ve eklemediysen, esin var ve eklemediysen...
3. En az lise mezunu degilsen yada lise mezunu degilsin ama sartlari karsilayan bir meslegin yoksa...

4. Oylesine basvurup gelmemeyi secersen (Tum forumun eli yakanda olur iki cihanda copk kufur yersin) isin sakasi... tercih senin... bazen sartlarda degisiyor maalesef...

www.yesilkartforum.com sitesinden tum destegi alirsin surec boyunda... HErsey cok kolay, abarti bir sey yok. Tek dert beklemek...

turbo&quattro
10-05-2019, 16:39
Secimini yap... houston or florida ? ;D

_opeth
10-05-2019, 16:43

https://mixmag.net/assets/uploads/images/_columns2/redbluepill.jpg

anıl turan
10-05-2019, 16:43
Anil Hayirli olsun...

Suan Oncelikle bana altta gorunen numarani gonder ben sana surecin ile ilgili ufakta olsa bilgi vermeye calisayim...

Suan isin %90lik kismi hallolmus...

Nasil alamazsin bu vizeyi?

1. Ciddi bir suc, hapis vs durumu varsa... Politik seylere genelde bakilmiyor...
2. Cocugun var ve eklemediysen, esin var ve eklemediysen...
3. En az lise mezunu degilsen yada lise mezunu degilsin ama sartlari karsilayan bir meslegin yoksa...

4. Oylesine basvurup gelmemeyi secersen (Tum forumun eli yakanda olur iki cihanda copk kufur yersin) isin sakasi... tercih senin... bazen sartlarda degisiyor maalesef...

www.yesilkartforum.com sitesinden tum destegi alirsin surec boyunda... HErsey cok kolay, abarti bir sey yok. Tek dert beklemek...

Abi selam bende youtube canalindan seni izliyordum :)

Vizeyi alamama şartlari bende yok, oylesine basvurdum gercekten, ama bakalım akışına bıraktım ben...
Yesilkart forumdan da videonda bahsettigin ds 260 formunun doldurma kurallarini print aldim aksam eve gecince incelerim artık

Bu arada hangi numaradan bahsediyorsun anlamadım, dm den yazayim sana iyisimi...

anıl turan
10-05-2019, 16:44

Abi bu soru banaysa hangi bolge denizcilik ve gemi isletmeciligi veya gemi brokerligi üzerine daha cok imkan veriyorsa orasi, yaban ellerde sevdigim isi yaparsam guzel olur

semavi
10-05-2019, 16:49
yani belgeler dolucak biraz bürokrasi vs vs.
en sonrda numara vericekler o numara ile ankarada mülakata giriliyormuş.
bazı şeyler para bu arada , istedikleri sağlık raporu falan biraz tuzluymuş, uçak bileti o bu şu derken daha TR'den çıkana kadar ortalama 25 binlik olunuyormuş ;) aklınızda olsun

Kisi basi masraflar...

550 vize ve greencard basilmasi icin...
Saglik icin kisi basi 300-400 diyelim
Ucak bileti doneme bagli olarak 600-1000

Bunlar ABDye girene kadar olanlar...

ABDye girince...

3-10 bin arasi araba, sigorta alim satim vs vs
2-3 bin ilk ay ev kira+deposit
1000-3000 esya

Ilk masraflar bunlar

semavi
10-05-2019, 16:51
Abi selam bende youtube canalindan seni izliyordum :)

Vizeyi alamama şartlari bende yok, oylesine basvurdum gercekten, ama bakalım akışına bıraktım ben...
Yesilkart forumdan da videonda bahsettigin ds 260 formunun doldurma kurallarini print aldim aksam eve gecince incelerim artık

Bu arada hangi numaradan bahsediyorsun anlamadım, dm den yazayim sana iyisimi...

Kazandigin sayfanin altinda bir case no olmasi lazim EU ile baslayan...

semavi
10-05-2019, 17:10

benide alsana :D

turbo&quattro
10-05-2019, 18:02
Abi bu soru banaysa hangi bolge denizcilik ve gemi isletmeciligi veya gemi brokerligi üzerine daha cok imkan veriyorsa orasi, yaban ellerde sevdigim isi yaparsam guzel olur
Benim hic alakam olmayan konular ama Hallette islerini yolun floriday duserse eger birseyler bulunur elbettw.

benide alsana :D
Ben houstona geldim sirami sagdim sira sende :)

semavi
11-05-2019, 22:04
Benim hic alakam olmayan konular ama Hallette islerini yolun floriday duserse eger birseyler bulunur elbettw.

Ben houstona geldim sirami sagdim sira sende :)

Insallah

Forumdan 1 kisi ile kaldik o zaman bu sene :)

Hadi hayirlisi

anıl turan
12-05-2019, 01:35
Kadir Abi sana Case No yu dm attim

Lownslow
12-05-2019, 09:09
anıl turan tebrikler :) zamanlama süper (Y)

aposport
13-05-2019, 15:36
Way be GC bize çıkalı 1 yıl olmuş. Hala işlemleri tamamlamakla uğraşıyoruz. Mulakatı daha geçen hafta olduk. Sıra anca geldi.

1000$ da oraya tosladık. PTT den pasaport bekliyoruz.

Anıl kardeş, iyi düşün, iyi taşın. Kadir Hocam ın dediği gibi masrafları ağır.

Bekarsan bir şekilde gözünü karartıyorsun ama çoluk çocuk varsa iyi düşün.

GokhanRS
13-05-2019, 15:43

nasıl süper yaw. dolar uçtu gitti, 2 sene önce olsa daha kolaydı gitmek bence. gerçi 1 yıl sonradan bugün daha süper olacaktır elbet :D

Emre-Dylan
17-05-2019, 16:27
Her şeyi hazırlamış biri olarak, kalacak, çalışacak, bütün planlar yapılmış olmasına rağmen 2. seferde ret yemiş biri olarak böyle konuları görünce içim bir tuhaf oluyor. Bütün hayallerimi yıkan o kel vize görevlisine saygılarımı iletiyorum seni unutmayacağım 8 numara...

semavi
17-05-2019, 17:25
Kazananlara bir projeksiyon olsun diye video cektim...

Dileyen izleyebilir...

https://youtu.be/IX_B7vS_B2o

semavi
17-05-2019, 17:26
Way be GC bize çıkalı 1 yıl olmuş. Hala işlemleri tamamlamakla uğraşıyoruz. Mulakatı daha geçen hafta olduk. Sıra anca geldi.

Hadi hayirlisi olsun...

Nereye yerlesmeyi dusunuyorsunuz? Hazir mi planlar? Anladigim kadariyla ailesiniz ve cocukta var... Sormak istediginiz bir sey olursa her daim ulasabilirsiniz...

anıl turan
18-05-2019, 20:09

Hayirlisi olsun... Cocuk oldugundan dusunuyorum bende, cocuk olmasa gitmeyi dusunmem.
Ayrica size birkac sorum olacak, surecle ilgili, dm attim, yardimci olursaniz cok sevinirim...

Aslinda benim ve ailem acisindan pek bi zamansiz oldu ama bakalim kismet...

Her şeyi hazırlamış biri olarak, kalacak, çalışacak, bütün planlar yapılmış olmasına rağmen 2. seferde ret yemiş biri olarak böyle konuları görünce içim bir tuhaf oluyor. Bütün hayallerimi yıkan o kel vize görevlisine saygılarımı iletiyorum seni unutmayacağım 8 numara...

Cok ozel degilse neden ret yediniz?
Neye dikkat edelim?

Hadi hayirlisi olsun...

Nereye yerlesmeyi dusunuyorsunuz? Hazir mi planlar? Anladigim kadariyla ailesiniz ve cocukta var... Sormak istediginiz bir sey olursa her daim ulasabilirsiniz...

Abi sanada bir kac sorum olacak dmden yazdim ama donus alamadim

Emre-Dylan
19-05-2019, 22:14
Hayirlisi olsun... Cocuk oldugundan dusunuyorum bende, cocuk olmasa gitmeyi dusunmem.
Ayrica size birkac sorum olacak, surecle ilgili, dm attim, yardimci olursaniz cok sevinirim...

Aslinda benim ve ailem acisindan pek bi zamansiz oldu ama bakalim kismet...

Cok ozel degilse neden ret yediniz?
Neye dikkat edelim?

Abi sanada bir kac sorum olacak dmden yazdim ama donus alamadim

Abi ben bekar adamım mal varlığım yok okulum yok hesabımda nakitte var 2 yıldır kurumsal bir firmada çalışıyorum amerikan menşeili olmasına rağmen adamlar turist vizesi veremiyoruz dedi ve gönderdi beni tabi şans işi bu. Klasik sorular sordu nereye gideceksiniz, ne kadar kalacaksanız, daha önce yurt dışına gittiniz mi, yurt dışında tanıdığınız var mı, masraflarınızı kim karşılayacak, evli misiniz, öğrenci misiniz, v.b. gibi sorular sordular. Cevabını bildiği soruları soruyor zaten en sonunda bana ilk üzgünüm emre bey türkiyede ki bağlantılarınız güçlü değil size vize veremeyeceğiz dedi gönderdi. 2. sinde ise verdiler pasaportunuz 3 4 gün içinde ptt ile adresinize ulaşacak dediler geldi ve onaylamamışlar bende anlam veremedim. İki başvuru arasında 2 2.5 ay kadar süre farkı var.

Ahmet.S
19-05-2019, 23:02
Vize 2. Seferde alanda oluyo alamayanda şans bence. Bana sarı bir kağıt verdi 10 senelik pasaport geçmişi vs vs doldurup gönderdik 1 ay kadar sonra verdi vizeyi. Paraya bakmıyor bence çok parası olup ret yiyen çok var.

turbo&quattro
22-07-2019, 00:52
Trump cildirdi kacaklari bir bir sinir disi ediyor haberlerde fln surekli izliyoruz.

Dun Miami - Istanbul ucusum vardi THY ile. Check in icin sirada beklerken hemen onumde bir arbede yasandi, kavga fln cikti diye dusunurken birdenbire onlarca immigration polis geldi tahminimce ortadogulu olan 30lu yaslarda anne babaya ters kelepce taktilar 5-6 yaslarinda iki kiz cocugunuda aglaya aglaya goturduler. Belki dahada oncesi vardi olayin bilemiyorum ama polisler genel olarak heryerde, tum kapilarda ki daha once hic gormedim boyle birsey.

Neyse ucaga biniyoruz tam korukte bu sefer beni aldi polisler. Amerikan pasaportum olmasina ragmen tonla soru sordular nereye gidion, neden giidyon nerde calision vs... ne kadar param oldugunu sordular, bi belge imzalattilar sonra uzerimdeki parayi kurusu kurusuna saydilar rapor ettiler. Allahtan tam korukte oldu yoksa ucagi kaciracaktim.

Greencard vs icin bu aralar maalesefki pek fazla umutlanmayin basimizdaki bu psikopat herif gitmedigi surece. Turist vizesi fln da zorlasmistir heralde son zamanda.

Emre-Dylan
22-07-2019, 11:05
Trump cildirdi kacaklari bir bir sinir disi ediyor haberlerde fln surekli izliyoruz.

Dun Miami - Istanbul ucusum vardi THY ile. Check in icin sirada beklerken hemen onumde bir arbede yasandi, kavga fln cikti diye dusunurken birdenbire onlarca immigration polis geldi tahminimce ortadogulu olan 30lu yaslarda anne babaya ters kelepce taktilar 5-6 yaslarinda iki kiz cocugunuda aglaya aglaya goturduler. Belki dahada oncesi vardi olayin bilemiyorum ama polisler genel olarak heryerde, tum kapilarda ki daha once hic gormedim boyle birsey.

Neyse ucaga biniyoruz tam korukte bu sefer beni aldi polisler. Amerikan pasaportum olmasina ragmen tonla soru sordular nereye gidion, neden giidyon nerde calision vs... ne kadar param oldugunu sordular, bi belge imzalattilar sonra uzerimdeki parayi kurusu kurusuna saydilar rapor ettiler. Allahtan tam korukte oldu yoksa ucagi kaciracaktim.

Greencard vs icin bu aralar maalesefki pek fazla umutlanmayin basimizdaki bu psikopat herif gitmedigi surece. Turist vizesi fln da zorlasmistir heralde son zamanda.

Bizimkiyle aynı zihniyet iğrenç insanlar ne diyebilirim ki nefret ediyorum ikisinden de. Şu koyduğumun vizesini almak için çabaladığım kadar, başka bir ülke için çabalasaydım şimdiye çoktan gitmiştim. Benim vize işi daha da zorlaştı desene yusuf abi. Seçim de gider mi bu it herif? Bence gitmez gibi...

Tunacan
22-07-2019, 11:28
Vizemiz bitmeden gidermiyiz bir daha diye düşünüyordum. Girerken ayrı çıkarken ayrı çektirir bunlar belli..

rebelh
22-07-2019, 11:37
demokrasi ne güzel bir sistem ya
çoğunluk her şeyin en iyisini biliyor değil mi?

Yigit-Y
22-07-2019, 11:39
Adamin slogani.

Only american , great america :):)

Ula aşure kazanı gibi olmuş.

He işsizlik tavan yapar ok yaptığı doğruda

O da yok değişikler

anıl turan
23-07-2019, 12:54
Kasim 2020de Başkanlik secimleri var, cokta şaapmamak lazım :)

Bizim greencarda çökmesinlerde... :))

MertSerhanÖ.
23-07-2019, 14:02
greencard başvuruları nezaman açılacak acaba bilen varmıdır?

darkred
23-07-2019, 15:35
greencard başvuruları nezaman açılacak acaba bilen varmıdır?

Bildiğim kadarıyla Ekim 7 - Kasım 7 arası başvuru yapılacak.

MertSerhanÖ.
23-07-2019, 15:37
tamamdır teşekkür ediyorum.

Emre-Dylan
24-07-2019, 11:10
Kasim 2020de Başkanlik secimleri var, cokta şaapmamak lazım :)

Bizim greencarda çökmesinlerde... :))

Gitmez gibi geliyor bana bizim uzun adamda mikdikçe daha çok sevildi ülkede, onlarda da durum çok farklı değil :D

turbo&quattro
06-09-2019, 05:52
Green card alirim Amerikaya kapagi atarim diyenler, turist vizesiyle takilirim diyenler, okula gelirim yolumu bulurum diyenler ufaktan su icsinler hayallerinin ustune.

Bugun Istanbul - Miami ucusum vardi. Amerikaya sadece parmak izimi vererek giriyorum ben pasaport vs gostermeden ( global entry deniliyor, mulakatlara fln gidiyorsun seni baya bir arastiriyorlar, guvenliysen bir kart veriyorlar hic sira vs beklemeden 1dk icinde ulkeye giriyorsun ).

Yine ayni sekilde girerken makina pasaport kontrolune gideceksin diye bir kagit verdi ve kontrole gittim, oradanda beni ofise cektiler sorguya. Amerikan pasaportum olmasina ragmen milyonlarca soru sordular tam iki saat. Nereden geliyon, nerelere gittin, napion, kac paran var, askerlik yaptinmi, silah tuttunmu, bomba egitimi aldinmi, ortadogu ulkelerine gittinmi, okulun nerdeydi vss akliniza gelebilecek hersey. Sonra cep telefonumu alip sifresini istediler, verdim alip gittiler yan odaya fotograflarimi, sosyal medya hesap lar Im herseyimi incelemeye. Herkesi ozel odaya aliyorlar bekleme alaninda ise 100kisi fln vardi. Bazilarinin greencardlarini alip kiriyorlarmis vs..

Artik pek hayal fln kurmayin burayla ilgili en azindan basimizdakimpsikopat gidene kadar.

BARR
06-09-2019, 07:11
Sonra cep telefonumu alip sifresini istediler, verdim alip gittiler yan odaya fotograflarimi, sosyal medya hesap lar Im herseyimi incelemeye. Herkesi ozel odaya aliyorlar bekleme alaninda ise 100kisi fln vardi. Bazilarinin greencardlarini alip kiriyorlarmis vs..

Artik pek hayal fln kurmayin burayla ilgili en azindan basimizdakimpsikopat gidene kadar.

Yok artık, özelin diye birşey yok yani...

anıl turan
06-09-2019, 09:53
Green card alirim Amerikaya kapagi atarim diyenler, turist vizesiyle takilirim diyenler, okula gelirim yolumu bulurum diyenler ufaktan su icsinler hayallerinin ustune.

Bugun Istanbul - Miami ucusum vardi. Amerikaya sadece parmak izimi vererek giriyorum ben pasaport vs gostermeden ( global entry deniliyor, mulakatlara fln gidiyorsun seni baya bir arastiriyorlar, guvenliysen bir kart veriyorlar hic sira vs beklemeden 1dk icinde ulkeye giriyorsun ).

Yine ayni sekilde girerken makina pasaport kontrolune gideceksin diye bir kagit verdi ve kontrole gittim, oradanda beni ofise cektiler sorguya. Amerikan pasaportum olmasina ragmen milyonlarca soru sordular tam iki saat. Nereden geliyon, nerelere gittin, napion, kac paran var, askerlik yaptinmi, silah tuttunmu, bomba egitimi aldinmi, ortadogu ulkelerine gittinmi, okulun nerdeydi vss akliniza gelebilecek hersey. Sonra cep telefonumu alip sifresini istediler, verdim alip gittiler yan odaya fotograflarimi, sosyal medya hesap lar Im herseyimi incelemeye. Herkesi ozel odaya aliyorlar bekleme alaninda ise 100kisi fln vardi. Bazilarinin greencardlarini alip kiriyorlarmis vs..

gecmis olsun, greencard forumuna takiliyorum cekilis aciklandiktan sonra, baska limanlardan sorunsuz girenler var minneapolisten falan, cok ilginc buyuk gecmis olsun...

_opeth
06-09-2019, 13:05
müslüman türk diye ayrım mı yapıyorlar yoksa herkese aynı işi mi yapıyorlar? sonuçta yurtdışından beyin göçüyle çalışan bir ülke

Mutu
06-09-2019, 13:34

Yok artık...

turbo&quattro
06-09-2019, 14:36
_opeth odada birkac US pasaportlu vardi, greencardli vardi, digerlerini bilmiyorum. Beni alma sebebini sordum Tr ye cok sik gidis gelisin dedi, muhtemelen teror baglantisi fln dusunuyorlar. Bomba egitimi aldinmi, suriye vs gittinmi, silah hobin vami, silahin varmi vs... lan poligonunun onunden bile gecmis degilim sorduklari seye bak.

Cep telefonu kurcalamayida sordum memura dedim o benim ozelim neden bakiyorsunuz fln diye, cep telefonu sirt cantasinin icinde olan herhangibir sey sinifindaymis. Yani cantani acip baktiginda telefonunada bakabiliyormus. Zaten eve geldim arastirdim o muhabbeti. Anayasada olan bilmemne maddesine gore bakamiyorlar ama soz konusu ulke olunca sorgusuz sualsiz bakma haklari varmis.

rebelh
06-09-2019, 14:38
_opeth odada birkac US pasaportlu vardi, greencardli vardi, digerlerini bilmiyorum. Beni alma sebebini sordum Tr ye cok sik gidis gelisin dedi, muhtemelen teror baglantisi fln dusunuyorlar. Bomba egitimi aldinmi, suriye vs gittinmi, silah hobin vami, silahin varmi vs... lan poligonunun onunden bile gecmis degilim sorduklari seye bak.

Cep telefonu kurcalamayida sordum memura dedim o benim ozelim neden bakiyorsunuz fln diye, cep telefonu sirt cantasinin icinde olan herhangibir sey sinifindaymis. Yani cantani acip baktiginda telefonunada bakabiliyormus. Zaten eve geldim arastirdim o muhabbeti. Anayasada olan bilmemne maddesine gore bakamiyorlar ama soz konusu ulke olunca sorgusuz sualsiz bakma haklari varmis.

güney sınırımız lay lay lom olduğu için trden giden herkese aynı muameleyi yapabilirler

johnie
06-09-2019, 14:41

abi polisin greencard ı kıracak kadar yetkisi var mı ? Pes... :(

_opeth
06-09-2019, 15:01

neyse geçmiş olsun hocu

TarikS
09-09-2019, 14:31
müslüman türk diye ayrım mı yapıyorlar yoksa herkese aynı işi mi yapıyorlar? sonuçta yurtdışından beyin göçüyle çalışan bir ülke

Yok abi benim de girip çıkarken gördüklerime bakarsak din-dil-ırk hiç ayırmıyorlardı, 7 kıtadan insanı sorguya alıyorlar.

Year One
09-09-2019, 17:26
demektir ki bir sonraki hamle Irak, İran, Afganistan, Suriye den sonra Türkiye... çok uzakta değil.

blow07
27-09-2019, 14:07
Dün sabah itibari ile Ankara'dan bende vizemi almış bulunmaktayım. Kısmet olursa haftaya pazar ya da pazartesi uçacağım. 1 yıl Wisconsin' Madison'da kalıp sonrasında Phoenix' Maricopa ya geçmeyi düşünüyorum. 5 iş günü içerisinde pasaportu PTT şubesine göndereceğiz demelerine rağmen PTT kargoya da çok güvenemememden dolayı pasaportu elime alınca uçak biletini satın almayı düşünüyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun.

anıl turan
30-09-2019, 10:10
Dün sabah itibari ile Ankara'dan bende vizemi almış bulunmaktayım. Kısmet olursa haftaya pazar ya da pazartesi uçacağım. 1 yıl Wisconsin' Madison'da kalıp sonrasında Phoenix' Maricopa ya geçmeyi düşünüyorum. 5 iş günü içerisinde pasaportu PTT şubesine göndereceğiz demelerine rağmen PTT kargoya da çok güvenemememden dolayı pasaportu elime alınca uçak biletini satın almayı düşünüyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun.

hayirlisi olsun 2020 talihlisi misin?

semavi
05-10-2019, 18:52
Hadi Hayirlisi olsun...

Basvurularda pasaport sarti geldi.

Ferhat_V
06-10-2019, 22:09
internetten başvuru yaparken fotoğrafı bir türlü kabul ettiremiyorum ?
fotoğrafım pasaport için çekilmiş olan vesikalık ama taratınca ölçü değişiyor..paint ile düzenleyince de netlik gidiyor..
bunu nasıl yapacağım ?

M_PROJECT
06-10-2019, 22:44
fotoğrafım pasaport için çekilmiş olan vesikalık ama taratınca ölçü değişiyor..paint ile düzenleyince de netlik gidiyor..
bunu nasıl yapacağım ?

FREE Passport Photos by ePassportPhoto.com (http://www.egreencardphoto.com/step1)

Yanlis hatirlamiyorsam burasi crop yapip uygun hale getiriyordu.

hddsheriff
07-10-2019, 22:44
bunu nasıl yapacağım ?

pasaport fotosunda omuzlar görünmüyor olması lazım ve ölçüsü 5x6 idi sanırım , Usa için 2x2 inç foto olması gerekiyor ve omuz görünmesi şart yüzün gözün shoplanmamış olması gerekiyor.

bugün gittim fotoğrafçıya 4 kişi 240 kb altında 600x600 300 dpi olarak mail attı 100 tl ye çözdük işi.

illa ben yapıcam diyorsan yeşilkart forumun youtube sayfasına bak orada detaylı anlatılıyor

bol şans...

Emre-Dylan
08-10-2019, 02:07
Şöyle bir hata alıyorum bilgiler, yazım kuralları filan doğru ve uygun türkçe karakter kullanmadım form'da. Neden böyle bir hata alıyorum chrome ve operadan denedim yine sonuç aynı.

The requested URL was rejected. Please consult with your administrator.

Your support ID is: 8040091968763560393

hddsheriff
08-10-2019, 08:20
Şöyle bir hata alıyorum bilgiler, yazım kuralları filan doğru ve uygun türkçe karakter kullanmadım form'da. Neden böyle bir hata alıyorum chrome ve operadan denedim yine sonuç aynı.

The requested URL was rejected. Please consult with your administrator.

Your support ID is: 8040091968763560393

Dvlottery sitesin de yaşanan sorun hk. | Yeşilkart Forum (https://yesilkartforum.com/forum/topic/2814/dvlottery-sitesin-de-ya%C5%9Fanan-sorun-hk)

Buradan bilgi alabilirsin

Emre-Dylan
08-10-2019, 10:40
Dvlottery sitesin de yaşanan sorun hk. | Yeşilkart Forum (https://yesilkartforum.com/forum/topic/2814/dvlottery-sitesin-de-ya%C5%9Fanan-sorun-hk)

Buradan bilgi alabilirsin

Abi teşekkürler, fotoğrafı 150kb'dan 30kb'a düşürdüm oldu şuan :)

Carmageddon
08-10-2019, 13:44

Şok oldum hocam, geçmiş olsun. Nasıl bir uygulamadır bu böyle, Amerikan pasaportu olana böyle yapıyorlarsa demek olmayana neler yapacaklar. Avrupa seyahatlerimde sık sık karşılaştığım bir manzara vardı, çoğunlukla körükten terminal binasına girer girmez polisler ayaküstü pasaportları kontrol ediyor ve çoğunlukla ortadoğu ve afrika kökenlileri ayırıyorlardı. Çok şükür benim başıma hiç gelmedi ama anlaşılıyor ki ABD Türkiye'yi bu sınıfa sokmuş.

R.I.P
08-10-2019, 15:11
amerika için bir şey diyemem ama iş gereği ortalama ayda bir avrupaya gidiyorum son dönemde(bulgaristan, hollanda, almanya, ispanya, fransa gibi) pasaportumda rusya, bangladeş, tanzanya vizeleri mevcut, damga ise fas, tunus, kenya ve sayısız iran mevcut. schengenim almanya olduğu için belki hiç problem yaşatmadılar bana sorunsuz geçiyorum kontrolden. hatta şimdi almanyaya tekrar schengene başvuracağım 3 yıl çıkmasını bekliyorum.

blow07
08-10-2019, 16:07
Geçen cumartesi günü Chicago airport a geldim . Sorgusuz sualsiz evraklarımı kontrol ettikten sonra 5 dakika içerisinde ülkeye girebildim . Biraz rahattı ama İstanbul’da ki pasaport polislerinin gereksiz sorular sorması canımı sıktı .

Emre-Dylan
09-10-2019, 00:24
Geçen cumartesi günü Chicago airport a geldim . Sorgusuz sualsiz evraklarımı kontrol ettikten sonra 5 dakika içerisinde ülkeye girebildim . Biraz rahattı ama İstanbul’da ki pasaport polislerinin gereksiz sorular sorması canımı sıktı .

Gözü aydın darısı umarım bana, kaç yıldır kovalıyorum...

GokhanRS
09-10-2019, 06:59
amerika için bir şey diyemem ama iş gereği ortalama ayda bir avrupaya gidiyorum son dönemde(bulgaristan, hollanda, almanya, ispanya, fransa gibi) pasaportumda rusya, bangladeş, tanzanya vizeleri mevcut, damga ise fas, tunus, kenya ve sayısız iran mevcut. schengenim almanya olduğu için belki hiç problem yaşatmadılar bana sorunsuz geçiyorum kontrolden. hatta şimdi almanyaya tekrar schengene başvuracağım 3 yıl çıkmasını bekliyorum.

almanya şengenini bende defalarca aldım çok alakası olduğunu sanmıyorum. kaç defa beni geçirmelerine rağmen yanımdaki avrupa dışında hiç bir ülkeye gitmemiş arkadaşımı defalarca alıp sorguladılar. yani bence tamamen şans birazda adamların tipe filan bakması gibi geliyor bana. rusya da da aynı b.k var. ben slav kökenliyim çoğu zaman sırpmısın yunan mısın gibi sorularla karşılaştığım oluyor ama hiç polis çevirip kimlik kontrolü bile etmişliği yok. ne var ki bizim yerel dediğimiz çalışanlarımızı günlük polis çeviriyor. ben artık gizli bir ırkçılık tipcilik v.s olduğunu düşünmeye başladım. sadece dillendiremiyorlar kanunlar dolayısı ile.

HardCore
03-05-2020, 20:18
DV2021 lottery sonuçları 6 hazirana ertelendi, güncel olsun :)

blow07
04-05-2020, 03:30

Vay bee geleli nerdeyse 7 ay oldu :D korona bitirdin bizi beee

semavi
04-05-2020, 04:06
Yanlış zaman oldu... Ama toparlanır dert etme blow07

Sormak istediğin bir şey olursa falan her daim ulasabilirsin bana...

Bol şans

SerkanKurt
04-05-2020, 07:31
bu sene varmı çekiliş yoksa erteleyecekler mi?

GökhanO
04-05-2020, 08:59
hala 7 mayis gorunuyor cekilis icin ama bilmiyorum son anda birsey olurmu

Octane
04-05-2020, 09:51
hala 7 mayis gorunuyor cekilis icin ama bilmiyorum son anda birsey olurmu

çekiliş olur, zaten şimdi çekilende çıkanın gitmesi 1 sene sürüyor. Ki zaten 2021 green card çekilişi bu, yani hemen eline green card verseler bile 2021 Ocak itibariyle çalışacak.
Geçen sene gc çıkıp şimdi gitmek için bilet alanlara patladı, neyse zaten adam da hiç almayacağım demedi iki ay almayacağım dedi, sorun yok o yüzden.

blow07
04-05-2020, 14:23
Yanlış zaman oldu... Ama toparlanır dert etme blow07

Sormak istediğin bir şey olursa falan her daim ulasabilirsin bana...

Bol şans

Tesekkur ederim abi. Valla artik sabrediyorum baska carem yok :)

Emre-Dylan
04-05-2020, 14:55
Haziranda açıklanacak bende başvurdum, bakalım kısmet belki çıkar da gideriz :) Artık gidelim de kaç kere ret yedik zaten vizede...

GokhanRS
04-05-2020, 16:05
Haziranda açıklanacak bende başvurdum, bakalım kısmet belki çıkar da gideriz :) Artık gidelim de kaç kere ret yedik zaten vizede...

en çok sana çıksa sevineceğim valla. sen mi emre mi diye sorsa amerika, emreyi alın derim gerçekten. çok çabaladın yahu :)

Emre-Dylan
04-05-2020, 17:13
en çok sana çıksa sevineceğim valla. sen mi emre mi diye sorsa amerika, emreyi alın derim gerçekten. çok çabaladın yahu :)

Ahaha çok sağol Gökhan abi, aynen çok uğraştırdılar olana kadar denemeye devam. En sonunda meksika vizesi alıp oradan yürüyerek geçeceğim :D

semavi
04-05-2020, 22:17
6 haziranda aciklanacak arkadaslar. Normalde yarin aciklanmasi gerekiyordu aslinda...

Bakalim, surec cok degisken gidiyor bu sene...

Strich Acht
04-05-2020, 22:28
6 haziranda aciklanacak arkadaslar. Normalde yarin aciklanmasi gerekiyordu aslinda...

buyrun gelin biz size green card verelim bu sene, hemi de full+full sosyal sağlık güvenceli (maske hariç) :D

semavi
04-05-2020, 22:51
buyrun gelin biz size green card verelim bu sene, hemi de full+full sosyal sağlık güvenceli (maske hariç) :D

Sen hala konusuyor musun?

Afise ederim seni, agir kufur yersin! :D

Strich Acht
04-05-2020, 22:54
Sen hala konusuyor musun?

Afise ederim seni, agir kufur yersin! :D

hahahah herkesin yaptığını yapmak kolay, önemli olan kimsenin yapmadığını yapmak :D :D

Emre-Dylan
04-05-2020, 23:37

Bakalım bekliyoruz keşke bu sene 50k yerine 100k filan alsalar kadir abi :) Zaten yine seçimi trump alırsa elveda amerika elveda green card :D :D Ki yine o alacak seçimi :/

semavi
05-05-2020, 21:45
Trump ugrasiyor baya gocmen olaylari ile...

Ama guzelligi su...

Vali cikiyor, biz seni baskan sectik, kral secmedik, her istedigini yapamazsin diyebiliyor...

blow07
05-05-2020, 22:41
Trump ugrasiyor baya gocmen olaylari ile...

Ama guzelligi su...

Vali cikiyor, biz seni baskan sectik, kral secmedik, her istedigini yapamazsin diyebiliyor...

Trump ta Eyyy vali sen kimsin yavvv :D diyemiyor :D

SerkanKurt
07-05-2020, 00:19
yılda nekadar başvuru alıyor acaba green card bir rakam var mı ortalama?

Emre-Dylan
07-05-2020, 01:00
yılda nekadar başvuru alıyor acaba green card bir rakam var mı ortalama?

Rakamlar geçen seneye bakarak bayağı düştü pasaport zorunluluğundan dolayı. Zaten formu yanlış dolduran, fotoğraf olayını çözemeyen filan derken bayağı elenen oluyordur diye düşünüyorum. Net bir rakam kestirmek zor.

turbo&quattro
07-05-2020, 03:26
Rakamlar geçen seneye bakarak bayağı düştü pasaport zorunluluğundan dolayı. Zaten formu yanlış dolduran, fotoğraf olayını çözemeyen filan derken bayağı elenen oluyordur diye düşünüyorum. Net bir rakam kestirmek zor.

Sen hala gelmedinmi yahu buraya

Emre-Dylan
07-05-2020, 04:34
Sen hala gelmedinmi yahu buraya

Gelemedim yusuf abi uğraşmaya çabalamaya devam :D

Ümit
07-05-2020, 17:24
peki acaba Australia vatandasi bir kisinins Amerikaya tasinmasi,yerlesmesi ne sekilde olabilir acaba ? Bilgi sahibi olanlar aydinlatirsa sevinirim.

said_
08-05-2020, 14:35
peki acaba Australia vatandasi bir kisinins Amerikaya tasinmasi,yerlesmesi ne sekilde olabilir acaba ? Bilgi sahibi olanlar aydinlatirsa sevinirim.

E-3 visa - Wikipedia (https://en.wikipedia.org/wiki/E-3_visa)

E3 visa programı var, Avusturalya vatandaşları için sadece, haliyle diğer bütün kotalardan ayrı bir kotası var.

Bunu araştırabilirler. detayları bilmiyorum, Green card a geçişi nasıl oluyor araştırmak hatta en iyisi bir avukata sormak lazım.

Onun dışında 90 gün turistik giriş çıkış serbest.

E3 visa iş üzerine alınıyor olsa gerek, hadi ben taşındım gidince orada bakarım şeklinde pek bir yolu yok.

semavi
05-06-2020, 02:23
Geleneksel ve heyecanli hortlatmayi yapalim...

6 Haziran'da aciklaniyor...

Haberiniz olsun...

turbo&quattro
05-06-2020, 02:39

Haberiniz olsun...

Fenalik geldi Amerika sevdandan, ovmelerinden. Bize ne oradaki hayatindan?...ondan bundan...

Bunun gibi birseyler yazmisti birak burada hayat kurmayi, vize alamayacak, es kaza hadi Amerikaya giidyorsun deseler arkasina bakmadan gidecek biri..Ironi yapmistir diyemicem cok ciddydi. Sana hala saldirmadiysa / saldirmadilarsa o tayfa muhtemelen gormemislerdir bu konuyu.

Allah icinde fesatlik olmayan herkesin gonlune gore versin. Herkese istedigi yerde istedigi sekilde yasamayi gostersin.

Bol sans basvuranlara.

Emre-Dylan
05-06-2020, 06:34
Hadi bu sefer olsun be! Akşam 20:00da açıklanacak sanırım.

darkred
05-06-2020, 07:26

Haberiniz olsun...

Abi müracat ettik beklliyoruz neticeyi. Hakkımızda hayırlısı...

semavi
05-06-2020, 21:30
Fenalik geldi Amerika sevdandan, ovmelerinden. Bize ne oradaki hayatindan?...ondan bundan...

Bunun gibi birseyler yazmisti birak burada hayat kurmayi, vize alamayacak, es kaza hadi Amerikaya giidyorsun deseler arkasina bakmadan gidecek biri..Ironi yapmistir diyemicem cok ciddydi. Sana hala saldirmadiysa / saldirmadilarsa o tayfa muhtemelen gormemislerdir bu konuyu.

Allah icinde fesatlik olmayan herkesin gonlune gore versin. Herkese istedigi yerde istedigi sekilde yasamayi gostersin.

Bol sans basvuranlara.

Ne yaptin? Devletin gonderdigi 1200 dolarla habire mangal yakip milletin gozune mi soktun :)

Biliyorsun, ben burada ki gocmenlik hikayesini elimden geldigince anlatiyorum yeni gelenlere faydasi olsun diye... Cok sallamam oyle sozleri...

hddsheriff
05-06-2020, 22:33
Yarın saat 19 da açıklanacak muhtemelen çökecek , pazar günü bakmayı düşünüyorum ben

anıl turan
06-06-2020, 03:37
Subat 2020de Greencard Onayimi aldim, yaklasik 3 hafta oncede tahliye ucusu ile Miami’ye giris yaptim, buralardayim simdilik.
Umarim bu sene talihlilerinin yasadigi sikintilari 2021 talihlileri cekmez, cunku 2020’de Greencard cekilisi kazanlarin yarisi evrak onayi bile almadi...

Umarim bu senede forumdan birilerine cikar, en azindan surec konusunda ihtiyaci olan varsa yardimci oluruz

Emre-Dylan
06-06-2020, 18:37
Çıkmadı şans yok zaten bende 2 arkadaşıma da çıkmadı. Hayırlısı olsun diyip kendimizi teselli edeceğiz artık.

aposport
06-06-2020, 18:54
Anil Hocam,

Kolay gelsin su durumda buyuk cesaret yaptigin.

Allah yardimciniz olsun.

enesy
06-06-2020, 19:24
Turboquattro nun da araçlar ile ilgili fikri ve tecrübelerini paylaşması , kendi aracının konusunda yaptıklarını yapacaklarını paylaşması ve sorması değil insanların takıldığı bence.

Aynı post u şu şekilde paylaşsa herkes yapıcı yorumlar yapardı bence.

Örnek : Arkadaşlar bildiğiniz üzere Usa da yaşıyorum. Tr ye göre çok düşük bütçe ile 2 araçtan birini kiralayabilirim. Artıları eksileri ne olur öneriniz var mı ? Mclaren ve aston kiralayabiliyorum sizin tercihiniz ne olur du ?

Bu üslüba kimse laf söyleyemez bu forumda söyleyene hop der insanlar ama ben 1900 e gidip aston kiralıym xD zaaaa tarzına tepki gösterilmiş okuduğum kadarı ile.

Bir de kişilerden bağımsız olarak yurtdışında biz böyle yaşıyoruz vs farkındalığı artık herkeste var . Bir çok insan halinden memnun değil iken sürekli altının çizilmesi itici oluyor. Bu söylediğim turbo&quattro ya değil genele. Abi oradaki hayatınız çok güzeldir Allah daha iyilerini versin. Bir konusu geçer yurtdışı ile kıyaslama yapılır ama sürekli aynı kısır döngü de aynı şeyler yazılınca insanın canı sıkılıyor.

Bol sans basvuranlara.

Bol sans basvuranlara.

Gıyaben ve ortak tanıdıklar vesilesi ile tanıyorum ve yaşın büyük olduğu için abi diye hitap edeceğim uygun ise.

Amacım gereksiz duyar kasmak , dur şuna bi laf sokayım , arkadaşlarımın yanında olayım da bi savunayım vs değil.

Dahil olduğum olaylı bir çok konuda söylemişimdir Hasetlik fesatlık işim olmaz hayatımdan çok ama çok memnunum 7/24 şükrediyorum.

Bunları bir netleştireyim ki sonra kedi uzanamadığı ciğere mındar der , kankilerinle gruplarda konuşup millete sarıyosunuz falan olmasın. Tamamen kendi hür iradem ile ve sonsuz saygı ile forum kültürü dahilide fikirlerimi beyan edeceğim.

Abi o geçenki konuda da yazdım sana araç leasing konusunda, sıkıntı bence üslup ile alakalı. Kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum. TarıkS falan da geçen yazmıştı yusufu tanısanız böyle düşünmezsiniz diye. Bence ifade ederken bir problem yaşıyorsun abi kendini.

Başımızdakilerin nefret dili kullanmasından insanlara tepeden bakmasından dem vururken kendi içimizde kıç kadar forumda bu yaklaşım çok çirkin geliyor bana da.
Abi seni seven çok arkadaş var yeşilköy tayfasından eskilerden falan , sen böyle birisi olamazsın böyle kirli düşünüyor olamazsın diye tahmin ediyorum , görünce 3 4 defa okudum mesajı.

Bahsi geçen arkadaş'ın yöneticisi olduğu aile şirketi ( arkadaşımdır yakinen tanırım derdim pofpoflamak değil hakkını iade etmek ) avrupanın bir çok ülkesine nitelikli ihracat yapan , Türk devletine milletine yüksek teknoloji askeri mühimmat üreten bir şirket. Yani sadece toplantılar için ya da askeri görevler için markettenn sigara alır gibi vize alıyor. Türkiye adına projeler üretiyor. Yani bir bakıma vatana millete bir çok kişiden daha faydalı.

Hepimizin problemi bu aşağılayıcı dil. Yanlışa yanlış doğruya doğru demek lazım. Saygı çerçevesinde kalmak lazım.

Ben aynı tepkiyi benzinciler kralı abiye de burada yazdım hiç bir saygısızlık yapmadan , insanlara aşağılayıcı mesajlar atmaması konusunda tartıştım. Orda da dedi millet çekemiyorlar diye ona da dedim ilgili konuyu hatırlayan vardır. O beyefendi de ben en iyi bilgiye sahibim ben varken siz kimsiniz üslubu ile yazıyordu.

Amerikada ki hayatınız güzeldir , paylaşıp farkındalık yaratmanız aracınızı paylaşmanız , belki çektiğiniz 2 kare fotoğrafı paylaşmanız çok güzel sosyal paylaşımlar. Seviniyorum ben yurtdışına çıktığımda vs Türk görünce. Uzayan kol bizden olsun daha da zengin olun (maddi anlamda değil sadece her konuda zengin olun ) daha da sağlıkla huzurla yaşayın Rusya da amerika da vs. Ama buraya gelip burada tesla x 20.000 dolar zuhahahah xD xD yazmayın abi.
16 bit beyni olan adam da biliyor artık avrupa da amerikada araba fiyatlarını.

Ve , Fenalik geldi Amerika sevdandan, ovmelerinden. Bize ne oradaki hayatindan?...ondan bundan... yazdı istese amerikaya vize alabilecek , kimseyi kıskanmayan hayatından memnun adam.

GokhanRS
06-06-2020, 20:01
Çıkmadı şans yok zaten bende 2 arkadaşıma da çıkmadı. Hayırlısı olsun diyip kendimizi teselli edeceğiz artık.

Hadi Rusça öğrenmeye başla, öğrendiğinde bizim şirkete kefil olacağım seni işe alsınlar diye :) ama Amerika hayalin suya düşer. Rusyada uzun süre kalan Türke green card bir daha çıkmaz muhtemelen :)

Emre-Dylan
06-06-2020, 20:48
Hadi Rusça öğrenmeye başla, öğrendiğinde bizim şirkete kefil olacağım seni işe alsınlar diye :) ama Amerika hayalin suya düşer. Rusyada uzun süre kalan Türke green card bir daha çıkmaz muhtemelen :)

Gökhan abi gerçekten çok teşekkür ederim bu samimi teklifin için. Bu forumda gerçekten benim hayalimi, benim kadar, benim için isteyenlerden birisi sensin. Rusya çok güzel bir yer iklimi tam bana göre, bu konuda yazacağım sana teşekkür ederim :)

hddsheriff
06-06-2020, 23:46
bu sene de kol saati çıktı :)

anıl turan
07-06-2020, 04:18
Anil Hocam,

Kolay gelsin su durumda buyuk cesaret yaptigin.

Allah yardimciniz olsun.

Abi cok sagol, insallah en kisa zamanda bir duzen kurarizda, bir dahaki girisinde seni ve aileni agirlariz...

pirasa
07-06-2020, 07:46
has not been selected :(

Octane
07-06-2020, 11:26
Ben anlamiom bu olayi, 2007den beri her sene basvuruyorum cikmiyor.

Yigit-Y
07-06-2020, 12:36

Please verify that you have entered all information correctly. You may re-check the Entry status by clicking on the ESC Home Page link below.

Olmadı be zaten 200k dan 50k ya çektiler

Dahada çıkmaz :)

volume81
07-06-2020, 14:17
Bu senede çıkmadı, Geçen sene çıkmadı diye çok üzülmüştüm.

Geçen sene çıkmadı ama arkasından gelişen kişisel olaylar yüzünden iyiki çıkmamış hayırlısı böyleymiş gerçekten dedim. Bu senede çıkmadı bunda da vardır bir hayır diyip geçtim :)

atituti
07-06-2020, 17:28
yeni başvuru tarihi ne zaman oluyor

hddsheriff
07-06-2020, 21:53
yeni başvuru tarihi ne zaman oluyor

Ekim de başlayacak başvurular ama sistem değişebilir

Emre-Dylan
13-12-2020, 12:27
Konuya bir güncel çekeyim. Greencard'a başvuru yine yaptım bu sene, geçen sene çıkmadı ama şöyle bir durum var. Açık lisede öğrenci gözüküyorum maalesef bitirmedim. Bu yüzden greencard koşullarında şöyle bir şart aranmakta; Green Card başvurusu yapabilmek için en az lise mezunu olmak şart ya da son 5 yıl içinde uzmanlık gerektiren bir alanda en az 2 yıl çalışmış olmayı belgelemek gerekiyor. Ben Starbucksta supervisor olarak son 4 yıldır çalışıyorum. Supervisor yeni oldum. SVP değer 4'ün altında gözüküyor baristalık. Bu yüzden greencard alamama ihtimalim yüksek midir acaba? Vardiya amirliğini araştırdım ama bulamadım onetonline'ın kendi sitesinde. Bu konuda bana bilgi aktarabilecek birileri var mıdır forumda? Diplomayı almam için gereken kredi 100. Bu da 1 seneye tekabül ediyor ve girdiğim her dersi vermek zorundayım, bayağı uğraşmam gerek. Şimdiden teşekkür ederim.

Emre-Dylan
13-12-2020, 12:37
First-Line Supervisors of Food Preparation and Serving Workers onetonline'da böyle bir rapor buldum acaba benim işimi kapsar mı? Sonuçta gıda cafe sektörü SVP değeri 4-6 arasında bu da geçerli bir puan sayılıyor diye biliyorum.

MertSerhanÖ.
13-12-2020, 17:34
selamlar herkese.bu senenin başvuruları bitti değil mi?

-Ata-
13-12-2020, 18:27
Kasımın ilk haftası bitti diye biliyorum

muharrem7791
13-12-2020, 18:31
selamlar herkese.bu senenin başvuruları bitti değil mi?

Başvuru bitti. Seneye artık o zamana kadar neler değişir bilinmez

semavi
13-12-2020, 19:51
Konuya bir güncel çekeyim. Greencard'a başvuru yine yaptım bu sene, geçen sene çıkmadı ama şöyle bir durum var. Açık lisede öğrenci gözüküyorum maalesef bitirmedim. Bu yüzden greencard koşullarında şöyle bir şart aranmakta; Green Card başvurusu yapabilmek için en az lise mezunu olmak şart ya da son 5 yıl içinde uzmanlık gerektiren bir alanda en az 2 yıl çalışmış olmayı belgelemek gerekiyor. Ben Starbucksta supervisor olarak son 4 yıldır çalışıyorum. Supervisor yeni oldum. SVP değer 4'ün altında gözüküyor baristalık. Bu yüzden greencard alamama ihtimalim yüksek midir acaba? Vardiya amirliğini araştırdım ama bulamadım onetonline'ın kendi sitesinde. Bu konuda bana bilgi aktarabilecek birileri var mıdır forumda? Diplomayı almam için gereken kredi 100. Bu da 1 seneye tekabül ediyor ve girdiğim her dersi vermek zorundayım, bayağı uğraşmam gerek. Şimdiden teşekkür ederim.

bitirmeye bak...

2021 mayista ciksa, 2022 eylul sonuna kadar vaktin var... Ona gore bakarsin... Meslek guruplari ile ilgili maalesef bilgim yok...

turboman
13-12-2020, 19:57
Bu meslek süresini sigorta primi üstünden göstersek atıyorum 6 yıl aynı meslekte olduğumuzu

Emre-Dylan
13-12-2020, 20:54
bitirmeye bak...

2021 mayista ciksa, 2022 eylul sonuna kadar vaktin var... Ona gore bakarsin... Meslek guruplari ile ilgili maalesef bilgim yok...

Kadir abi bitirmeye çalışacağım zaten tek mesele lotonun bana çıkması çıkarsa bakalım. Muhtemelen yiyecek içecek servis amiri diye belirteceğim svp puanı 4-6 arası gözüküyor o da kurtarıyor. :)

Emre-Dylan
13-12-2020, 20:55
Bu meslek süresini sigorta primi üstünden göstersek atıyorum 6 yıl aynı meslekte olduğumuzu

Benim bildiğim lise mezunu isen gerek yok meslek olayını ama değilsen meslek şartı var. Ve bunu somut kanıtlarla göstermen gerekecek belge v.b gibi.

turboman
13-12-2020, 22:56
Benim bildiğim lise mezunu isen gerek yok meslek olayını ama değilsen meslek şartı var. Ve bunu somut kanıtlarla göstermen gerekecek belge v.b gibi.

Anladım lise mezunuyum gerek yok o zaman. Tşk.

pirasa
14-12-2020, 10:58
her sene başvuru yapardım bu sene kaçırdım başvuruyu. sonrada trumpu devirdiler sanşıma tüküreyim trump yokken gideydik iyidi.

gorkemcaglayan
14-12-2020, 11:38
son 7 yıldır aktif başvuru yaparım bu sene cıkma olasılıgı yüksek sebebi ise covid abd de ciddi anlamda yaygın basvurular düşük olacak birde en önemlisi pasaport zorunlu oldugu için artık boş başvuru yok özellikle asyadan boşa basvuran insanlar vardı keza türkiye içinde öyleydi bol şans

Emre-Dylan
14-12-2020, 21:32
son 7 yıldır aktif başvuru yaparım bu sene cıkma olasılıgı yüksek sebebi ise covid abd de ciddi anlamda yaygın basvurular düşük olacak birde en önemlisi pasaport zorunlu oldugu için artık boş başvuru yok özellikle asyadan boşa basvuran insanlar vardı keza türkiye içinde öyleydi bol şans

Başvuruların düşük olacağını hiç sanmıyorum ki keşke düşük olsa da ihtimaller artsa. Ekonomisi kötü, canına tak eden bir sürü millet insan var. Herkes artık bir çıkış yolu arıyor. Üniversite mezunu yaşıtlarımla konuşuyorum, herkesin hayali yurtdışı olmuş. İş yok, imkan yok, paranın değeri yok, bizim gibi ülkeler var olduğu süre boyunca usa'ye başvuru azalmaz. 1 2 sene içerisinde bir şekilde kaçtık kaçtık, kaçamadık bir daha almazlar bizleri. :)

GokhanRS
14-12-2020, 21:36
Hiç sevinmeyin aksine kota düşüyor ama başvuru dahada artıyor. Her giden eşine dostuna haber uçuyor bir dk düşünme başvur diye.

Eskiden teknoloji bu seviyede değilken daha kolaydı. Birde çıksa döt korkusundan gidemeyecek insanlar bile başvuruyor kolay diye.

Gerçekten gitmek isteyenlerede pandemi sonrası. beklemeyin, dil okuluna yazılıp kaçın diyorum ben.

Emre-Dylan
14-12-2020, 21:45
Hiç sevinmeyin aksine kota düşüyor ama başvuru dahada artıyor. Her giden eşine dostuna haber uçuyor bir dk düşünme başvur diye.

Eskiden teknoloji bu seviyede değilken daha kolaydı. Birde çıksa döt korkusundan gidemeyecek insanlar bile başvuruyor kolay diye.

Gerçekten gitmek isteyenlerede pandemi sonrası. beklemeyin, dil okuluna yazılıp kaçın diyorum ben.

Gökhan abi f1 vizesini de kolay kolay vermiyorlar ki alma ihtimalin turist vizesi ile aynı. Vereceklerini bilsem gözüm kapalı 4 5k dolar veririm okula ama ihtimal aynı. Okul için verilen parayı geri alabiliyorsun vize ücreti yine konsoloslukta kalıyor ama turist vizesine bakarak daha çok emek sarf ediyorsun evrak v.b açıdan. Bakalım turist vizesini de deneyeceğim mart nisan gibi tekrardan.

GokhanRS
14-12-2020, 22:17
Gökhan abi f1 vizesini de kolay kolay vermiyorlar ki alma ihtimalin turist vizesi ile aynı. Vereceklerini bilsem gözüm kapalı 4 5k dolar veririm okula ama ihtimal aynı. Okul için verilen parayı geri alabiliyorsun vize ücreti yine konsoloslukta kalıyor ama turist vizesine bakarak daha çok emek sarf ediyorsun evrak v.b açıdan. Bakalım turist vizesini de deneyeceğim mart nisan gibi tekrardan.

Dostum dünyada en çok work and travel onayı veren ülke istatistiklerini incelersen 1nci ülke abd.

Sen profesyonel yardım almadan denemiş olabilir misin?

muharrem7791
15-12-2020, 13:15
Başvuruların düşük olacağını hiç sanmıyorum ki keşke düşük olsa da ihtimaller artsa. Ekonomisi kötü, canına tak eden bir sürü millet insan var. Herkes artık bir çıkış yolu arıyor. Üniversite mezunu yaşıtlarımla konuşuyorum, herkesin hayali yurtdışı olmuş. İş yok, imkan yok, paranın değeri yok, bizim gibi ülkeler var olduğu süre boyunca usa'ye başvuru azalmaz. 1 2 sene içerisinde bir şekilde kaçtık kaçtık, kaçamadık bir daha almazlar bizleri. :)

Başka seçenekler var arkadaşım bende kaç kere green carda başvurdum çıkmıyor alternatif seçenekler oluşturmak lazım aslında. Evlilik olur başka seçenekler olur bende düşünüyorum bakalim

TarikS
15-12-2020, 13:59

Profesyonel destek demişler ama ona da gerek yok ki, ben 2015'te turist vizemle gittim 2 ay oradayken toefl'ımı verdim okullarla görüştüm birinden kabulümü aldım, TR'den F1 randevumu alıp akşam ilk uçakla gelip 2-3 gün sonra vize görüşmeme girdim ertesi gün pasaportu alıp aynen geri döndüm okula başladım.

Okulun istediği belli evraklar var, bir de 200 dolar ayrıca SEVIS ücreti vardı F1 vizesi alırken. prosedür çok eziyetli değil, okul parasını da vizeyi aldıktan sonra dönüşte okula ödemiştim diye hatırlıyorum sanki ama çok emin değilim o detaydan. okul paranızın da yanması gibi bir durum olacağını sanmam. tek risk vize masrafları

Emre-Dylan
15-12-2020, 20:16
Profesyonel destek demişler ama ona da gerek yok ki, ben 2015'te turist vizemle gittim 2 ay oradayken toefl'ımı verdim okullarla görüştüm birinden kabulümü aldım, TR'den F1 randevumu alıp akşam ilk uçakla gelip 2-3 gün sonra vize görüşmeme girdim ertesi gün pasaportu alıp aynen geri döndüm okula başladım.

Okulun istediği belli evraklar var, bir de 200 dolar ayrıca SEVIS ücreti vardı F1 vizesi alırken. prosedür çok eziyetli değil, okul parasını da vizeyi aldıktan sonra dönüşte okula ödemiştim diye hatırlıyorum sanki ama çok emin değilim o detaydan. okul paranızın da yanması gibi bir durum olacağını sanmam. tek risk vize masrafları
F1 vizesinde 3. De vizeyi alan arkadaşlarım var f1da bile uğraştırıyorlar abi. Yanan ücret dediğin gibi sadece vize ücreti abi. Bakalım F1 turist GC ne olursa deneyeceğim önümüzde ki ilk bahar. Artık bu ülkede boğulduğumu hissediyorum hem maddi hem manevi iyice krallık oldu ülke...

semavi
15-12-2020, 23:12

Ben artik tanidiklarima basvurun diyemiyorum...

Gelip suruneceksin, rezil rusva olacaksin, berbat seyler yasayacaksin dedigimde... Burada mudur olacagima orada tuvalet temizlerim tarzi bir cevap alirsam basvuru icin yureklendiriyorum...

Bu cevabi samimi bir sekilde verenler zaten 1-2 yil icerisinde Turkiye'de ki imkanlarinin kat kat fazlasini yakaliyor...

Ben suydum ben buydum diye bozuk saat gibi anlatip duranlarin bir gozu ucak biletlerinde oluyor genelde...

Maalesef ulke de bir cok kisi calismadan para kazanabilecgi yerlerde yasiyor... Buraya gelip calismak zor geliyor boylelerine...

iyi dayanak noktaalri, iyi motivasyonlar olmali...

Ermeniler Yahudiler neden iyi?

Secenekleri yoktu ve geldikleri yerde en iyi olmak zorunda kaldilar...

Suan Turkiye devletide her kesimden bir cok muhalif yaratti kendine... Isim geregi her kesimden Turk geliyor bana... Bir cogu basarili... Soylenenler ise bir sekilde TR'de pozisyon bulmus ama katma degeri olmayan, kendi basina pek anlam ifade etmeyen tipler...

Bir karistiriyorsunuz altindan parti, cemaat, dernek , amca dayi vs cikiyor...

Net sorun kendinize... Siz mi bir yere geldiniz, birileri mi el verdi? Burada pek olmayacakta onlar...

Mutu
15-12-2020, 23:39
Ben artik tanidiklarima basvurun diyemiyorum...

Gelip suruneceksin, rezil rusva olacaksin, berbat seyler yasayacaksin dedigimde... Burada mudur olacagima orada tuvalet temizlerim tarzi bir cevap alirsam basvuru icin yureklendiriyorum...

Bu cevabi samimi bir sekilde verenler zaten 1-2 yil icerisinde Turkiye'de ki imkanlarinin kat kat fazlasini yakaliyor...

Ben suydum ben buydum diye bozuk saat gibi anlatip duranlarin bir gozu ucak biletlerinde oluyor genelde...

Maalesef ulke de bir cok kisi calismadan para kazanabilecgi yerlerde yasiyor... Buraya gelip calismak zor geliyor boylelerine...

iyi dayanak noktaalri, iyi motivasyonlar olmali...

Ermeniler Yahudiler neden iyi?

Secenekleri yoktu ve geldikleri yerde en iyi olmak zorunda kaldilar...

Suan Turkiye devletide her kesimden bir cok muhalif yaratti kendine... Isim geregi her kesimden Turk geliyor bana... Bir cogu basarili... Soylenenler ise bir sekilde TR'de pozisyon bulmus ama katma degeri olmayan, kendi basina pek anlam ifade etmeyen tipler...

Bir karistiriyorsunuz altindan parti, cemaat, dernek , amca dayi vs cikiyor...

Net sorun kendinize... Siz mi bir yere geldiniz, birileri mi el verdi? Burada pek olmayacakta onlar...

Abi birşey soracağım belki bilgin vardır. Benim ablamın eniştem vesilesiyle greencardları(daha dorğusu tüüm işlemler tamamdı, sadece kartlarını almamışlardı abd de) vardı. 4-5 ay kadar durduktan sonra, kartlarını teslim almadan geri döndüler, .

Aradan bir süre geçti. Hakları uçmuş mudur yoksa tekrar bu hak kazandıkları izni alabilirler mi? Var mı benzer durumda olan t

Bu arada son mesajda dediğiniz olayın aynısı oldu, eniştem burada inşaat sektöründe müdürdü, burada sıfırdan başlayıp komilik mi yapacağım diye dönmüştü. Greencardı yaktıklarına çok pişmanlar, özellikle son 3 sene ülkenin gidişatından ötürü.

Octane
15-12-2020, 23:56
Abi birşey soracağım belki bilgin vardır. Benim ablamın eniştem vesilesiyle greencardları(daha dorğusu tüüm işlemler tamamdı, sadece kartlarını almamışlardı abd de) vardı. 4-5 ay kadar durduktan sonra, kartlarını teslim almadan geri döndüler, .

Aradan bir süre geçti. Hakları uçmuş mudur yoksa tekrar bu hak kazandıkları izni alabilirler mi? Var mı benzer durumda olan t

Bu arada son mesajda dediğiniz olayın aynısı oldu, eniştem burada inşaat sektöründe müdürdü, burada sıfırdan başlayıp komilik mi yapacağım diye dönmüştü. Greencardı yaktıklarına çok pişmanlar, özellikle son 3 sene ülkenin gidişatından ötürü.

Soğuk su içebilirler anca malesef. Kartı alıp dönselerdi sorun yoktu.
Ben burada yüksek lisanslı mühendisim, iş bitirmeleri olan firmam var, greencardım olsa orada ubere çıkarım pizza dağıtırım buradaki şirketimi anında kapatırım klimasınsan pcsine ihtiyaç sahibine verir haftasına giderim.

Mutu
16-12-2020, 00:18
Ben burada yüksek lisanslı mühendisim, iş bitirmeleri olan firmam var, greencardım olsa orada ubere çıkarım pizza dağıtırım buradaki şirketimi anında kapatırım klimasınsan pcsine ihtiyaç sahibine verir haftasına giderim.

Mahkeme açılıp tekrar reclaim edilebildiğine dair bir bilgiye ulaşmışlar. Ama bilemiyorum, klavuzda ya da şartlarda bulamadım bir bilgi bununla alakalı.

Octane
16-12-2020, 01:11
Mahkeme açılıp tekrar reclaim edilebildiğine dair bir bilgiye ulaşmışlar. Ama bilemiyorum, klavuzda ya da şartlarda bulamadım bir bilgi bununla alakalı.

İnşallah olur, herkesin işi çözülsün isterim ben böyle durumlarda.
Ama doktorlqeın dediği gibi, her şeye hazırlıklı olsunlar...

darkred
16-12-2020, 09:24
Siz mi bir yere geldiniz, birileri mi el verdi? Burada pek olmayacakta onlar...

Abi tam aradığım yer işte.

2016 da 15-20 gün kadar kaldım ABD'de. Doğu yakasını gezme fırsatım oldu. NY, Washington, Miami birkaç şehre daha gittim.

Adamların kuralcılığına bizzat şahit oldum. Bir kural varsa o uygulanır. Net ve tartışmasız. 2016 dan beri orada yaşama isteğim var.

2018'den itibaren GC başvurumu yapıyorum her yıl. Kaç yaşında olursam olayım, işim pozisyonum ne olursa olsun, çıkarsa gideceğim. Net.

semavi
17-12-2020, 13:09
Şimdi normal süreç şu şekilde...

Amerika'ya girersiniz. Greencaed parasını yatirirsiniz ve kartlar belirttiğiniz adrese gelir.
Eğer bunu yaomadilarsa işleri zor.

Yaptılarsa kartı kaybettiklerini bildirerek başvuruda bulunacaklar ve konsoloslukta görüşme bekleyecekler...

Elbette vakit gectigi için sağlam bahaneleri olmalı.

Bir yakınim benzer süreci takip etti. Görüşme konusunda ilerleme kaydettiler ama ailevi sebeblerde devamını getirmediler...

GokhanRS
17-12-2020, 13:48

"bu ülkenin mühendislerinin, amerikada uber yapmak istemesine sebep olan sisteminizi s...yim." şeklinde bir twit okumuştum geçen hafta :D

semavi
17-12-2020, 15:27
"bu ülkenin mühendislerinin, amerikada uber yapmak istemesine sebep olan sisteminizi s...yim." şeklinde bir twit okumuştum geçen hafta :D

Fena bir konumda değildim... Mesela çalıştığım universite sahibinin günlük yaşamında ki seviyesini burada çok çok küçük paralarla yakalayabiliyorum... (Ev araba yeme içme vs )

Yaşam kalitesine odaklaninca yaptiginiz işe değer bicmiyorsunuz... Size sağladığı standartlara bakıyorsunuz...

Ben Türkiye de mudurdum deyip gelip burada rezil olanlarda var...

Ben isciydim deyip şimdi arazi bakanlarda...

Mutu
17-12-2020, 18:53
Şimdi normal süreç şu şekilde...

Amerika'ya girersiniz. Greencaed parasını yatirirsiniz ve kartlar belirttiğiniz adrese gelir.
Eğer bunu yaomadilarsa işleri zor.

Yaptılarsa kartı kaybettiklerini bildirerek başvuruda bulunacaklar ve konsoloslukta görüşme bekleyecekler...

Elbette vakit gectigi için sağlam bahaneleri olmalı.

Bir yakınim benzer süreci takip etti. Görüşme konusunda ilerleme kaydettiler ama ailevi sebeblerde devamını getirmediler...

Anladım abi, ilettim birebir yazdığını. Burada toprağa yatırım yapacaklar, arsaları vs. aldılar. Kötü gitmesi durumunda bir seçenek olarak amerikadaki green cardı da düşünüyorlardı, süreç konusunda bilgileri olsun diye sordum. Teşekkür ederim bilgilendirme için.

Emre-Dylan
17-12-2020, 20:02
Geçen sene azeri bir çocuğa çıkmış dh'ye yazmış annesiyle birbirlerine sarılıp ağlıyormuş gideceğim diye üstesinden gelemeyeceğini filan açıklamıştı kanıt olarak kabul edildiğine dair ekran görüntüsü atmıştı. :D :D
Şu kadar şanslı olsam yeter, hayatımda hep şanssız bir adamdım ben legal yada illegal nasıl olursa artık...

Emre-Dylan
08-05-2021, 10:28
Evet son 7 saat açıklanmasına var mı aramızda başvuru yapan arkadaşlar?

hddsheriff
08-05-2021, 11:04
Evet son 7 saat açıklanmasına var mı aramızda başvuru yapan arkadaşlar?

Bekliyoruz bakalım

srknzfr
08-05-2021, 11:04
Ben siteden başvuru sonucumu kontrol edebiliyorum. Açıklandı sanırım

Frid
08-05-2021, 11:05
Bekliyoruz bakalım

nereye ağbiii :)

srknzfr
08-05-2021, 11:07
https://i.ibb.co/HCmpZgp/3-AFC6-B89-8-B48-487-B-B9-FC-06-F7-B8-B99-A51.png (https://ibb.co/0KPV5JV)

hddsheriff
08-05-2021, 11:08
Ben siteden başvuru sonucumu kontrol edebiliyorum. Açıklandı sanırım
Saat 19:00 da açıklanacak

nereye ağbiii :)

Çıksa da gitsek modundayız Ferit :D

hddsheriff
08-05-2021, 11:09
2021 yazıyor yani geçen sene ki sayfa , 2022 yazacak vakti geldiğinde

srknzfr
08-05-2021, 11:12
Saat 19:00 da açıklanacak

Siteyi kontrol ettiniz mi? Bakın yukarda ekran görüntüsü gönderdim 2021 başvuruları için kontrol yapılabiliyor şu an hatta bana bu sene de çıkmamış ..

Frid
08-05-2021, 11:13

aynen abi şuan tam o modda bir çok kişi,

3-4 sene önce bana çıktı, öylesine başvurmuştum :D

srknzfr
08-05-2021, 11:13
Ooo kafam karışmış. Tamamdır teşekkürler :)

Emre-Dylan
08-05-2021, 11:28
Tek dileğim bu fırsatı gerçekten değerlendirebilecek insanlara çıkması, herkese bol şans dilerim...

Emre-Dylan
08-05-2021, 22:23
Yeşil kartta sıkıntı çıkmasın diye terfi için çok uğraştık yeşil kart çıkmadı yine, seneye tekrar aynı heyecanla devam :) Bakalım yazın tekrar turist vizesine başvuru yapacağım hangisi önce olursa artık...

hddsheriff
08-05-2021, 22:40
Yeşil kartta sıkıntı çıkmasın diye terfi için çok uğraştık yeşil kart çıkmadı yine, seneye tekrar aynı heyecanla devam :) Bakalım yazın tekrar turist vizesine başvuru yapacağım hangisi önce olursa artık...

Ben daha bakmadım sonuca :D

MertSerhanÖ.
08-05-2021, 22:45
bende 2022 için başvurmayı planlıyorum bir aksilik olmazsa.Başvuru için gerekli şeyler nelerdir acaba?

Emre-Dylan
08-05-2021, 23:05
Ben daha bakmadım sonuca :D

Abi inşallah sana çıkmıştır çıksın da kurtul bu ülkeden bu saçma sapan düzenden...

bende 2022 için başvurmayı planlıyorum bir aksilik olmazsa.Başvuru için gerekli şeyler nelerdir acaba?

Pasaport sadece

hddsheriff
08-05-2021, 23:17
Abi inşallah sana çıkmıştır çıksın da kurtul bu ülkeden bu saçma sapan düzenden...

Pasaport sadece

savaşmaya devam maalesef çıkmamış

srknzfr
08-05-2021, 23:35
Bu sene de yüzümüzü güldürmedi

volume81
09-05-2021, 00:47
Bu sene de çıkmadı :/ Hayırlısı diyip devam edicez :)

semavi
09-05-2021, 12:55
Yokmu cikan ? Yok mu dibine kadar araba muhabbeti yapacağımız birisi?

BYET
09-05-2021, 13:39

Gelmek nasip olursa yapacağım ilk faaliyet hemen bir v8 ford crown victoria almak olacak. :)

mturan
09-05-2021, 16:47
pasaportum olmadıgı icin bu defa başvuramadım. 2-3 senedir çıkmadığı için de umudu kestim zaten. belki seneye sırf bunun için bir pasaport alıp başvururum.

geçen gün kardeşi abd'de yıllardır yaşayan bir tanıdığım şunu söyledi; "turist olarak gidebiliyorsan ve orada bir suça karışmadığın sürece aslında orada kalabiliyorsun." bu şekilde tanıdıkları birisi oraya gidip tutunmuş... bu ne derece doğru bilgisi olan var mı?

Günkut
09-05-2021, 17:30
pasaportum olmadıgı icin bu defa başvuramadım. 2-3 senedir çıkmadığı için de umudu kestim zaten. belki seneye sırf bunun için bir pasaport alıp başvururum.

geçen gün kardeşi abd'de yıllardır yaşayan bir tanıdığım şunu söyledi; "turist olarak gidebiliyorsan ve orada bir suça karışmadığın sürece aslında orada kalabiliyorsun." bu şekilde tanıdıkları birisi oraya gidip tutunmuş... bu ne derece doğru bilgisi olan var mı?

bir arkadasım 2 yıldır orda bu şekilde devam ediyor :)

Strich Acht
09-05-2021, 18:36

biraz zamana ihtiyacım var :D

Emre-Dylan
09-05-2021, 20:29

Öyle çok kişi var efendi olursan barınırsın diyor zaten herkes :)

baskan96
09-05-2021, 21:19
Öyle çok kişi var efendi olursan barınırsın diyor zaten herkes :)

İllegal olarak mı barınıyorlar peki, yani sigortasız vs. işlerde çalışarak kaçak göçmen gibi mi yaşıyorlar merak ettim.

Günkut
09-05-2021, 21:20
evet

10 karakter :D

baskan96
09-05-2021, 21:24
evet

10 karakter :D

Vay a.. :D

Emre-Dylan
10-05-2021, 09:27
İllegal olarak mı barınıyorlar peki, yani sigortasız vs. işlerde çalışarak kaçak göçmen gibi mi yaşıyorlar merak ettim.

Evet ama yine de hayat standartların bizim ülkeden çok çok daha iyi, çalışıp işine gücüne bakarsan :D

EmreBC
10-05-2021, 10:06
arkadaşlar bana çıktı gidiyorum..

Emre-Dylan
10-05-2021, 10:21

Çıktıysa arkana bile bakma hocam :)

Octane
10-05-2021, 11:28
Benim 12. Başvurumdu ve yine çıkmadı. Cidden bu kadar şanssız mıyım yoksa başka bir durum mu var nereden öğrenirim onu?

said_
10-05-2021, 11:40
https://i.ytimg.com/vi/WjK14PvD7Xk/mqdefault.jpg

EmreBC
10-05-2021, 11:42
Benim 12. Başvurumdu ve yine çıkmadı. Cidden bu kadar şanssız mıyım yoksa başka bir durum mu var nereden öğrenirim onu?

yüz on sekiz seksen

said_
10-05-2021, 11:58
2017 senesinden data ile bir tablo yapmışlar.

170,370 başvuru yapılmış.
başvuru sahiplerinin aile bireyleri ile toplam sayı 316,226 kişi.

2186 başvuru ya çıkmış.
yani seçilme oranı %1,28 miş.

seçilenlerin %34ü alabilmiş.

en son yılki başvuru adedi sanırım 128 bindi.

Dragger
10-05-2021, 12:06

14 gün göndermişler bu gidişle daha çok gidersin sen.

Bir dahakine sınırsız bilet keseceğim :)

cookies
10-05-2021, 12:55

Çok var öyle en azından benim tanıdığım 1'i yakın arkadaş 3 kişi var.. Yaklaşık 10 yıl oldu o süreçte de 3-4 kere geldi gitti nasıl prosedür bilmiyorum.. Anlaşılan belli bir süre yakalanmazsan bazı yasal haklar elde ediyorsun başka ne olabilir ki.. :)

CloudGrey
10-05-2021, 13:06

avukat arkadaşım 2015te garanti bankasından 50 bin tl kredi çekip , garanti bankasını dolandırarak amerikaya turist vizesi ile gitti...

hayatını yaşıyor...

semavi
11-05-2021, 05:34
Gelmek nasip olursa yapacağım ilk faaliyet hemen bir v8 ford crown victoria almak olacak. :)
Var bende :) Lincoln Town car ... Aynı araba

semavi
11-05-2021, 05:37
biraz zamana ihtiyacım var :D

Senin amk :)

Amk=Amerika :)

Gel ve senin olanı al :)

Strich Acht
11-05-2021, 08:32
Senin amk :)

Amk=Amerika :)

Gel ve senin olanı al :)

taaa amk

uzak geliyor şimdi :D

_opeth
17-06-2021, 18:55
Hacılar selamlar, işten ötürü ABD'ye gidip gelme durumum ortaya çıktı amma velakin vize acil işler dışında vermediklerini anladım sanırım doğru mudur?

Link: https://tr.usembassy.gov/visas/nonimmigrant-visas/

srknzfr
17-06-2021, 20:11
Hacılar selamlar, işten ötürü ABD'ye gidip gelme durumum ortaya çıktı amma velakin vize acil işler dışında vermediklerini anladım sanırım doğru mudur?

Link: Nonimmigrant Visas | U.S. Embassy & Consulates in Turkey (https://tr.usembassy.gov/visas/nonimmigrant-visas/)

Evet doğru. Şu an turistik vize için 1 sene sonrasına randevu veriyorlar. Bir vize acentesi ile görüşmeni tavsiye ederim onlar bu 1 senelik süreyi 2-3 aya çekebildiklerini söylediler. Boşa çıkan randevuları kullanıyorlarmış.

said_
18-06-2021, 10:42

Link: Nonimmigrant Visas | U.S. Embassy & Consulates in Turkey (https://tr.usembassy.gov/visas/nonimmigrant-visas/)

Renewing Your NIV

Applicants with prior visas may be eligible to renew their visa without an interview. If your visa expired within the last 48 months and your visa category remains unchanged, you may not be required to have an in-person interview. Please visit our appointment scheduling website for further details: Official U.S. Department of State Visa Appointment Service | Turkey | English (https://ais.usvisa-info.com/en-tr/niv)

şöyle bir durum var. belki faydalanabilirsiniz.

geçtiğimiz aylarda duyruldu fakat nedense Turkiye'de ki konsolosluk bunu geç uygulamaya başladı. babam 2 hafta ile kaçırdı.

_opeth
20-06-2021, 06:40
Renewing Your NIV

Applicants with prior visas may be eligible to renew their visa without an interview. If your visa expired within the last 48 months and your visa category remains unchanged, you may not be required to have an in-person interview. Please visit our appointment scheduling website for further details: Official U.S. Department of State Visa Appointment Service | Turkey | English (https://ais.usvisa-info.com/en-tr/niv)

şöyle bir durum var. belki faydalanabilirsiniz.

geçtiğimiz aylarda duyruldu fakat nedense Turkiye'de ki konsolosluk bunu geç uygulamaya başladı. babam 2 hafta ile kaçırdı.

yok ilk kez gideceğim. Yenileme durumum yok maalesef

said_
20-06-2021, 10:12
yok ilk kez gideceğim. Yenileme durumum yok maalesef

O zaman yapacak birsey yok. allah korusun olum kalim hastalik harici B1/B2 vizesi suan gorusmesi vermiyorlar 2022 ye attilar gorusmeleri.

Babaminda vizesi bitti almak icin neredeyse 1 senedir bekliyor. cok ugrastik, konsoloslugu aradik sordum gorustuk ama acil durum harici gorusme vermiyorlar.

_opeth
23-06-2021, 09:21
O zaman yapacak birsey yok. allah korusun olum kalim hastalik harici B1/B2 vizesi suan gorusmesi vermiyorlar 2022 ye attilar gorusmeleri.

Babaminda vizesi bitti almak icin neredeyse 1 senedir bekliyor. cok ugrastik, konsoloslugu aradik sordum gorustuk ama acil durum harici gorusme vermiyorlar.

sonbahara doğru değişebilir belki aşılamaya bağlı. Bakalım bakalım

darkred
23-06-2021, 09:53
Bu yılda olmadı, Kadir abinin açık artırma fotoğraflarını takip edeceğiz yine facebook'tan.

semavi
23-08-2021, 18:38
Sanirim 5i gecti forum vasitasi ile bana ulasan greencard kazanan arkadas sayisi...

Basvurular bir aksilik olmazsa Ekim'de basliyor... Turkiye'de yan yatmayip, iyi calisan ama karsiligini alamayan insanlar icin ABD gibi ulkeler cok avantajli...

Amca baba parti cemaat torpili yada hamili kart yakinimdir tarzi bir yerlere gelenler icin elbette bir kaos!

Herkese bol sans simdiden...

Ulkemin, nitelikli insanlar tarafindan tercih edilen bir ulke olabilmesi dilegiyle...

_opeth
23-08-2021, 18:53
hatırlattığın iyi oldu. halen yeni vize almak ile ilgili bir şey yok anlaşılan

hddsheriff
25-08-2021, 00:26
Sanirim 5i gecti forum vasitasi ile bana ulasan greencard kazanan arkadas sayisi...

Basvurular bir aksilik olmazsa Ekim'de basliyor... Turkiye'de yan yatmayip, iyi calisan ama karsiligini alamayan insanlar icin ABD gibi ulkeler cok avantajli...

Amca baba parti cemaat torpili yada hamili kart yakinimdir tarzi bir yerlere gelenler icin elbette bir kaos!

Ulkemin, nitelikli insanlar tarafindan tercih edilen bir ulke olabilmesi dilegiyle...

Ah keşke bizde kazandık diye sana ulaşabilsek , ay başı pasaportu yenileyip yardırmaya devam :D

Bad-Fast
26-08-2021, 00:06

o zaman bilginiz vardır , misal çıktı diyelim biz şoför adamlarız orada direk uber yapabilir miyiz :) , bir yerde 1 senelik ehliyet zorunlu deniyor , bizim ehliyetlerin denkliği yok mu acaba

darkred
26-08-2021, 15:03
o zaman bilginiz vardır , misal çıktı diyelim biz şoför adamlarız orada direk uber yapabilir miyiz :) , bir yerde 1 senelik ehliyet zorunlu deniyor , bizim ehliyetlerin denkliği yok mu acaba

UBER de sıkıntı olabiliyormuş ama lyft yapılabiliyor bildiğim kadarıyla.

Kadir abi gelebilirsek arabaları senden alacağız ama gelemiyoruz :D

Emre-Dylan
26-08-2021, 23:50
Bu sene de deneyeceğiz şansımızı umutsuzum ama deneyeceğim yine...