PDA

Orijinalini görmek için týklayýnýz : 1.7 DTI Kullanýcýlarý Dayanýþma ve Destek Hattý

Sayfa : 1 2 [3] 4

YAS
29-09-2017, 11:40
sahibinden.com - Satýlýk, Kiralýk, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alýþveriþ, Hizmet, Kariyer, Ýþ Ýlanlarý, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, Ýþ Makinesi fiyatlarý - ilan ve alýþveriþte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-tmc-motors-dan-hususi-corsa-486917593/detay)

Aracý tanýyan býlen var mý alýnýr mý ?

1.7 sorgulama konusu mevcut oraya yazmanýz daha doðru olacaktýr. :)

AliGizda
29-09-2017, 13:13
Merhaba arkadaslar bende artik bir 1.7 dti sahibiyim kayserili biri olarak istanbul sanayisini suan begenemedim avrupa yakasinda usta onerilerinizi alabilirim. Corsa 1.7 Dti ( Y17DT) Mazot pompası bozulma evreleri - YouTube (https://youtu.be/VosyF8V_k8E) Cold start da ayni problem bendede var videodaki gibi benim mazot pompasida omrunun sonuna mi geldi birde 2.5 devirden sonra sanki araci tutan birsey var yardimlarinizi bekliyorum

Sami Ertaþ var Topkapýda 1.7 konusunda oldukça iyi.

KinqEmpires41
30-09-2017, 13:25
Merhaba.1.7 dtilere baya merakým var bakalým öðrenci adamýz.Ýlerde nasip olursa inþallah.Bilgileri takip etmek ortamý görmek için aranýzdayým :D

CORCÝ OGÝ
02-10-2017, 20:36
sizce 1,7 corsa da ilk önce hangi ve nasýl performans yüklemesi yapýlmalý hangi parçalar kullanýlýr :)

tolgaaydýn
07-10-2017, 09:45
Merhabalar, herkese kazasýz belasýz günler diliyorum. Benim gibi kullanýcýlar için konu çok faydalý olmuþ, geçmiþ sayfalardaki döküman ve videolarý arþivime ekledim :)

Perþembe günü itibariyle 1.7dti sahibi oldum. Bu araç hakkýnda çok az bilgi sahibiyim. Techturkey yaný sýra, Bursa'da olan abilerimiz/arkadaþlarýmýz var ise kendilerinden genel bir bilgi alabilirsem sevinirim. :)

Leonardo
07-10-2017, 18:12
Arkadaslar aracim 2 gundur sanayiye birakmistim maslakta esr garage diye biryere ilk günü anahtarý cebimde unuttugumdan birþey yapamadýklarýný söylediler 2 gün ise akýs metrenin deðiþtiðini elektirik tesisatýnýn yapýldýgýný söylediler ne yapýldý bilmiyorum bakmadým ama 2 haftaya yakýn oldu aracýmý alalý arkasýnda hic bu kadar duman siyahlýðý görmemistim yazýlýmlý bir araca göre baya az duman atýyordu yarým depoya yakýn býrakmýþtým aldýgýmda ýþýk yanýyordu test ettik dediler tamponu surtmuþler anahtarý býrakmadýgýndan oldu dediler sonra para cekmeye orda bir çocukla gittik geldiðimde öndeki betona arabayý vurmuþtu ama en ufak birþey demeden durumu anlattým ve cýktým 2 gündür araba ordaydý ne yaptýklarýný bilmiyorum kayserideki sanayiyi arattýrdýlar ama bunu sikyet olarak algýlamayýn iyi akþamlar dilerim

deryaank
09-10-2017, 17:19
Mazot pompasýnýn nasýl aöküldüðünü anlatabilecek olan var mý fotoðraf video yazý yabancý türkçe fark etöez

derviscapaci
13-10-2017, 10:35
2 sorum var ;1- En saðlýklý ve kullanýþlý þekilde arabayý basma tavsiyeniz nedir.
2- 5. výteste 130-140 km hýza çýkýnca servýs ýþýðý yanýyor ve araba güçten düþüyor çekmýyor daha yüksek süratlere çýkamya izin vermiyor. Stop edip çalýþtýrýnca ýþýk sönüyor. Neyden kaynaklý olabilir.

Yanyanömer
13-10-2017, 20:18
2 sorum var ;1- En saðlýklý ve kullanýþlý þekilde arabayý basma tavsiyeniz nedir.
2- 5. výteste 130-140 km hýza çýkýnca servýs ýþýðý yanýyor ve araba güçten düþüyor çekmýyor daha yüksek süratlere çýkamya izin vermiyor. Stop edip çalýþtýrýnca ýþýk sönüyor. Neyden kaynaklý olabilir.

p1120 hatasý basýnç hatasý . Wesgate hortumun sökülü ise yerine tak düzelecektir. Yazýlýmsýz araçlarda genelde olan þey

derviscapaci
13-10-2017, 22:27
p1120 hatasý basýnç hatasý . Wesgate hortumun sökülü ise yerine tak düzelecektir. Yazýlýmsýz araçlarda genelde olan þey

Bugün bi opel ustasýna götürdüm. Baðladýðý makina ekranýnda arýza kodunu P1125 olarak gördüm map sensöründen kaynaklý olduðunu söyledi söküp temizlemek gerek falan dedi ama ne kadar doðru tespit bilemedim daha sonra býrakýcam 1 saat arabayý .

Yanyanömer
23-10-2017, 12:15
Bugün bi opel ustasýna götürdüm. Baðladýðý makina ekranýnda arýza kodunu P1125 olarak gördüm map sensöründen kaynaklý olduðunu söyledi söküp temizlemek gerek falan dedi ama ne kadar doðru tespit bilemedim daha sonra býrakýcam 1 saat arabayý .

Alakasý yok boþuna para verme map kolay kolay bozulmaz.

fuatozkan
23-10-2017, 12:37
Bu sýr gibi saklanan enjektör büyültme olayý nedir arkadaþlar nasýl büyültülüyor meme mi deðiþiyor hangi ürünün memesi takýlýyor bilgi sahipleri bilgilendirirse sevinirim.
Piston kafasýný yanma odasýný eritiyor gibi söylemler duydum ne kadar doðru ne kadar yanlýþ ?

derviscapaci
24-10-2017, 13:46
Alakasý yok boþuna para verme map kolay kolay bozulmaz.

Baktýlar map sensörünü temizlediler zaten deðiþen biþey olmadý sorun düzelmedi baþka bi gün sabahtan býrak bakalým dediler ama neyden kaynaklanýyor acaba :(

Ha bu arada biþey tespit ettim sorunla yokuþ aþaðý yolda bi sorun yok ama ayný yokuþu çýkarken býrak 120 yi 80 de 90 da iken 5 de gaza bastýgýmda ayný þey oluyo servis lambasý yanýyor güç düþüyor. Yani araç tamamen yüke bindiði zaman hata ortaya çýkýyor.

playhard
24-10-2017, 18:42
Bu sýr gibi saklanan enjektör büyültme olayý nedir arkadaþlar nasýl büyültülüyor meme mi deðiþiyor hangi ürünün memesi takýlýyor bilgi sahipleri bilgilendirirse sevinirim.
Piston kafasýný yanma odasýný eritiyor gibi söylemler duydum ne kadar doðru ne kadar yanlýþ ?
meme deðiþiyor arkasýndaki kütük dedikleri ayný kalýyor her pompacý yapamýyor zamanla iþemeye baþlayýp pistonu eritiyor.

Baktýlar map sensörünü temizlediler zaten deðiþen biþey olmadý sorun düzelmedi baþka bi gün sabahtan býrak bakalým dediler ama neyden kaynaklanýyor acaba :(

Ha bu arada biþey tespit ettim sorunla yokuþ aþaðý yolda bi sorun yok ama ayný yokuþu çýkarken býrak 120 yi 80 de 90 da iken 5 de gaza bastýgýmda ayný þey oluyo servis lambasý yanýyor güç düþüyor. Yani araç tamamen yüke bindiði zaman hata ortaya çýkýyor.
üzerine düþmeyin bu kadar 3-4-5 devirli hýzlanýn yapmaz.

16EC813
24-10-2017, 19:02
bilinçsiz ustalara düþen corsa ve corsacýlara çok üzülyorum çook.

derviscapaci
25-10-2017, 11:54
meme deðiþiyor arkasýndaki kütük dedikleri ayný kalýyor her pompacý yapamýyor zamanla iþemeye baþlayýp pistonu eritiyor.

üzerine düþmeyin bu kadar 3-4-5 devirli hýzlanýn yapmaz.

4 ün son devýrlerýnde de yapýyor doðru dürüst sollamada hýzlanamýyorum takma olur mu :(

yok mu bu durumun asýl sebebýný býlen ?

fuatozkan
25-10-2017, 12:28
Yazýlýmla alakalý olabilir mi acaba

sword
25-10-2017, 12:51
4 ün son devýrlerýnde de yapýyor doðru dürüst sollamada hýzlanamýyorum takma olur mu :(

wg iptalý varsa eský halýnde dene býrde

Yanyanömer
25-10-2017, 14:20

Yapar þimdi genelde corsada bu büyük sýkýntý orjinal arabada bazý arkadaþlar wg in hortumunu mekanik olarak çekiyor daha sonra araba 120 km civarlarýna geldiði vakit limp mode a geçiyor. sen wg hortumunu kontrol ettir eger gene çözüm olmazsa mazot pompasýnýn altýndaki turbo selenoid valfini kontrol ettir tamir ettirmen zor bu corsalarda artýk hatalarla uðraþmaktan çözdüm hemen hemen herþeyi o yüzden hortum çýkýk ise yerine tak dene düzelecektir eðer sensörlerin arýzxalý deðilse eðer arýzalý ise soft dumansýz bir yazýlým attýr kurtul en basit çözümü bu kardeþim boþa tamircilerle uðraþma boþuna para harcama corsada anlayan adam çok az malesef

Yanyanömer
25-10-2017, 14:24
Yazýlýmla alakalý olabilir mi acaba

yazýlýmla alakasý yok mekanik sýkýntý ve fazla basýnç gelince korumaya alma sorunu

RedCan
25-10-2017, 14:38
yazýlýmla alakasý yok mekanik sýkýntý ve fazla basýnç gelince korumaya alma sorunu

Hemen hemen tüm corsalarýn wastegate'si iptal. Dediðinize göre tüm corsalarda bu durumu yaþamalýyýz. Sonuçta mekanik. Wastegate'den olacaðýný sanmýyorum. Aracýmda wastegate iptal ve 1.8 bar basýyorum.

Yanyanömer
26-10-2017, 12:39
Hayýr demek istediðim orjinal y17dt de wg i iptal edersen p1125 o arýza ýþýðýný yakar. Bu basýnç hatasý çünkü kendi aracým orjinalken denedim tecrübem var wg horumunu söküp gazlayýnca 120 de ýþýk yakýyordu ama hortumu yerine takýnca düzeliyordu . Map sensörü Wg hortumu çýkýk iken fazla basýnç gelir map o fazla basýncý okumadýðý an turboyu korumak için kendini korumaya çeker düzgün peak okumaz okumadýðý zaman tak limp mode alýr aracý. benimde wg iptal soft yazýlýmda 1.7 bar basýyorum orjinal araç 1.7 basmasý imkansýz :) Orjinal corsa 1.0 -0.9 arasý basar bende öyleydi þahsen .

derviscapaci
26-10-2017, 15:00
Herkese teþekkürler . Özel servis de çözdük olayý turbonun basýncýnýn geçtiði hortum gevremiþ özelliðini yitirmiþ. bundan kaynaklýymýþ deðiþtirince hortumu sorun ortadan kalktý þuanda acaba bu da wastegate le alakalý bi durummuydu ki.

fuatozkan
27-10-2017, 20:14
Hemen hemen tüm corsalarýn wastegate'si iptal. Dediðinize göre tüm corsalarda bu durumu yaþamalýyýz. Sonuçta mekanik. Wastegate'den olacaðýný sanmýyorum. Aracýmda wastegate iptal ve 1.8 bar basýyorum.

Katýlýyorum. Ama sorun çözülmüþ geçmiþ olsun

erhanaytac
05-11-2017, 10:04
Merhaba millet 1.7 dti aracim var persembe gunu hic bir sorun yoktu cuma gunu gazladigimda 4 bin devirde basinc dusurdu 4 bin deviri gecmedi ariza isigi filan yakmadi ve attigi dumanda beyazlik hissettim tam siyah degil gibiydi. Ustaya gittim mazot filtresini degistirdik denedik ayni. Mazot pompasina baktik sorun yok. En son dun hava akismetreyi soktum denedim yine ayni o arada yagina baktim ciddi azalma vardi yolda gazlama yapmadigim halde kendi kendine stop etti ariza yakti ve yag lambasi yandi yagini tamamladim isiklar sondu. Dun aksam da biraz dolastim gazlamadan tekrar gazladim 4bini gevti kesiciye girdi fakat basinc dusuyor normalde 1.4 1.5 bar basiyordu 1.5 e gelmeden dususe geciyor 4 bin devirde kesme yapmiyor. Krank sensoru diyen oldu lifte kaldiramadim deneyemedim. Turbonun emmesine baktim sorun gorunmuyor. Turboda hafiften bir islik sesi geliyor. Hard soft arasi yazilim var gt2052 turbo intercooler krom borular var aracta. 4 binde kestigi zaman yavas yavas hizlandigimda 4 bini geciyordu ama ani hizlanmada 4 binde kesiyordu. Basinc kacagi gibi geldi bana yardimlarinizi bekliyorum. Yagi az oldugu icin yapmis olabilir mi?

fuatozkan
05-11-2017, 18:02
hala yað azaltýyor mu ?

erhanaytac
05-11-2017, 18:34
Bugun bakamadim bakinca yazayim

tolgaaydýn
06-11-2017, 16:54
https://i.hizliresim.com/2EO9nA.jpg

Merhaba, öncelikle kazasýz belasýz hayýrlý günler diliyorum. Aracýmda westgate - egr iptal, emme geniþ, yazýlým mevcut.
Ýlk çalýþtýrmada arýza ýþýðý yanmýyor belli bir deviri geçtikten sonra(bu deðiþiyor) arýza ýþýðý yanýyor fakat gidiþinde vs. hiçbir sorun yok.
Bazen ise sanki hiç yazýlým yokmuþ gibi duman atmýyor. 140km/h geçmiyor.
Bilgisayara baðlattýðýmýzda sonuç yukarýdaki gibi. Sorun neyden kaynaklanýyor bilgi verebilir misiniz?

derviscapaci
07-11-2017, 10:25
https://i.hizliresim.com/2EO9nA.jpg

Merhaba, öncelikle kazasýz belasýz hayýrlý günler diliyorum. Aracýmda westgate - egr iptal, emme geniþ, yazýlým mevcut.
Ýlk çalýþtýrmada arýza ýþýðý yanmýyor belli bir deviri geçtikten sonra(bu deðiþiyor) arýza ýþýðý yanýyor fakat gidiþinde vs. hiçbir sorun yok.
Bazen ise sanki hiç yazýlým yokmuþ gibi duman atmýyor. 140km/h geçmiyor.
Bilgisayara baðlattýðýmýzda sonuç yukarýdaki gibi. Sorun neyden kaynaklanýyor bilgi verebilir misiniz?

Benzer sorunu ben de yaþadým map sensörü temizlendi ve turbonun basýnçla alakalý kalem kalýnlýðýnda bi hortumu deðiþti sorun düzeldi .. Ben de düz yolda dediðiniz gibi bir sorun vardý fakat yokuþ týrmanýrken daha düþük hýzlarda bu sorun ortaya çýkýyordu 80-100 gibi hýzlarda. Fakat yokuþ aþaðý inerke böyle bi arýza ýþýðý olmuyordu. Çok teknik bilgim yok ustanýn ilettiðini söylüyorum .

erhanaytac
07-11-2017, 11:07
hala yað azaltýyor mu ?

Suan eksiltmemis yagini normal seviyede duruyor dun aksam 4. 5. Viteste denedim 1.5 bar basiyor ama sonra dusuyor gibi anlamadim. Tahminim yag azalinca turbo yaglama yapamadi ve 4 binde korumaya aldi yagi tamamlayinca 4 bin devirde kesme yapmaz oldu cunku. Sanki basinc kacagi var gibi geliyor son durum bu

erhanaytac
07-11-2017, 11:09
Suan eksiltmemis yagini normal seviyede duruyor dun aksam 4. 5. Viteste denedim 1.5 bar basiyor ama sonra dusuyor gibi anlamadim. Tahminim yag azalinca turbo yaglama yapamadi ve 4 binde korumaya aldi yagi tamamlayinca 4 bin devirde kesme yapmaz oldu cunku. Sanki basinc kacagi var gibi geliyor son durum bu

Ama yag neden eksildi turboya mi basti sorulari geliyor aklima 4 binde kestigi zaman siyah olan duman beyaza yakindi cunku

fuatozkan
07-11-2017, 14:43
Ýntercooler borularýný sök bak bakalým bi yaðlanma durumu nasýl. Koruma deðilde mil ýsýnýp þiþti basamadý dicem ama turbo cortlardý öyle biþey olsa ben anlayamadým sorunu

Yanyanömer
07-11-2017, 15:36
p400 egr hatasý egr contasýna ufak bir delik aç tekrar dene düzelecektir.

P105 map veya altta boþta sallanan sensör var ondan da olabilir. Ama yazýlýmla ve wg hortumunu çekince zaten map iptal oluyor anlýk arýzadýr aracýnda kesme veya limp mode yoksa fazla takýlma. 140 ý geçmeme sorunu sadece beni deneyimim eskiden bendede vardýr. Egr selenoidi bozuk oldugu zaman yapar.

Yanyanömer
07-11-2017, 15:42
Þimdi bir çok sorun çýkabilir zor iþ. Ama basýncý yanlýþ okumasý krank sensöründen kaynaklý olabilir. Veya Mazot pompa beynini göster lehim kopmuþ olabilir( genelde bu tip arýzadan çok beyin tamir ettim) . Yað lambasý normalde 4 lt yað konulduðu vakit corsalarda yakar. hatta bazen corsalarda dik rampada kaldýðý zaman yað ýþýðýný yakar yaðý kontrol et bakalým bir süre sýkýþtýrma aracýn. Veya dediðin gibi basýnç kaçaðý olabilir. Ama yað olayý kafama takýldý.

erhanaytac
07-11-2017, 18:52
Aynen turboda sorun yok cok az islik sesi var oda normal geliyor kulagima. Yarin intercooler borularina bakacagim yogun oldugumdan cok ilgilenemiyorum

erhanaytac
07-11-2017, 18:59
Þimdi bir çok sorun çýkabilir zor iþ. Ama basýncý yanlýþ okumasý krank sensöründen kaynaklý olabilir. Veya Mazot pompa beynini göster lehim kopmuþ olabilir( genelde bu tip arýzadan çok beyin tamir ettim) . Yað lambasý normalde 4 lt yað konulduðu vakit corsalarda yakar. hatta bazen corsalarda dik rampada kaldýðý zaman yað ýþýðýný yakar yaðý kontrol et bakalým bir süre sýkýþtýrma aracýn. Veya dediðin gibi basýnç kaçaðý olabilir. Ama yað olayý kafama takýldý.

Yag nereye gitti bende onu anlamadim. Krank sensoru olsa arza yakardi dedi usta oda yanmadi. Mazot pompa beynini kime gostersem bilemedim eskisehirde. Gazlayarak gezen biri degilim aslinda satacaktik arabayi alici geldi gazladik mazladik ertesi gun sanayiye giderken bu sorun cikti iste. Gelismeleri yazarim

erhanaytac
09-11-2017, 21:51
Ariza isigim yaniyormus cok zayif sekilde P0100 arizasi verdi akismetre bozulmus sanirim yarin degistircem bakalim

ottoman32
15-11-2017, 17:16
arabanýn arkasýnda oluþan is tabakasýndan nasýl kurtuluyorsunuz acaba? yardým ve önerilerinizi bekliyorum :)

Yanyanömer
16-11-2017, 11:42
arabanýn arkasýnda oluþan is tabakasýndan nasýl kurtuluyorsunuz acaba? yardým ve önerilerinizi bekliyorum :)

Ben jant temizleyici ile temizliyorum.

tolgaaydýn
23-11-2017, 14:55
p400 egr hatasý egr contasýna ufak bir delik aç tekrar dene düzelecektir.

P105 map veya altta boþta sallanan sensör var ondan da olabilir. Ama yazýlýmla ve wg hortumunu çekince zaten map iptal oluyor anlýk arýzadýr aracýnda kesme veya limp mode yoksa fazla takýlma. 140 ý geçmeme sorunu sadece beni deneyimim eskiden bendede vardýr. Egr selenoidi bozuk oldugu zaman yapar.

Aracýmý bakýma verdim sývýlar filtre vs. :)

P400 sorunu çözüldü, map sensörün arýzalý dediler. Þuan üzerindeki düþük voltaj veriyormuþ. Facet marka map sensörü denemiþler oda yüksek voltaj verdiði için olmamýþ.
GM kullanmamý söylediler alternatif olarak Delphi önerdiler. Aracýmda hard - soft arasý bir yazýlým var benden önceki sahibi tarafýndan yapýlmýþ bir iþlem.
Fiþi söktüðümde sorun ortadan kalkýcaksa almama gerek var mý? Ýlk kez corsa sahibi oldum ve arýza lambasý yandýðýnda çoðu zaman performans kaybý olup olmadýðýný anlamýyorum. Usta performans kaybý olduðunu söyledi.

K.Kaan
24-11-2017, 14:15
Ýlk defa bu topic e mesaj yazýyorum. Dizeller ile ilgili çok bir merakým ve hevesim olmasada ***** flash yanýnda gündelik kullandýðým bir tane de dti ým var. Soft yazýlým var araçta ve ellemeyi düþünmüyorum ( duman alarjimden dolayý ) açýkçasý.
Ancak gerçekten sadece merakýmdan sormak istiyorum, wg hortumunu sökünce uçuyor kaçýyor geyikliklerinin aslý astarý nedir? yani yazýlým güncellemesi olmadan bu iþlem artý eksi ne saðlýyor araca?

tolgaaydýn
27-11-2017, 10:57
Bu cihazdan almak istiyorum iþe yarar mý? Daha önce kullanan var mý bilgi alabilir miyim? (týklayýnýz) (https://tr.aliexpress.com/item/OBD2-OPCOM-V1-64-Support-Flash-Update-For-Opel-OP-COM-OP-COM-With-PIC18F458-Firmware/32805530688.html?spm=a2g10.search0104.3.27.jlsWbn&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_3_10152_10 151_10065_10344_10068_10345_10342_10343_10340_1034 1_10541_10562_10084_10083_10307_10539_5080015_1031 2_10059_10313_10314_10534_10533_100031_10604_10603 _10103_10594_10557_10596_10595_10142_10107,searchw eb201603_14,ppcSwitch_5&btsid=571b7cb6-3654-45bd-86b4-53e7f7c1c551&algo_expid=da241e30-3007-4752-a57f-77ac70fa4b06-6&algo_pvid=da241e30-3007-4752-a57f-77ac70fa4b06&rmStoreLevelAB=2)

Leonardo
27-11-2017, 11:32
Arkadaslar merhaba aracima eski aracimdan cikma blowoff u takacagim montaji cokmu zordur ? Ayrica turbo boost saati yag sicaklik saati ve turbo timer almayi dusunuyorum marka olarak onerilere acigim piyasadaki urunler arizali cikyor dediler hks ve defiler hakkinda orjinal almak istemiyorum amacim goruntu :)

YAS
27-11-2017, 11:40
Ayrica turbo boost saati yag sicaklik saati ve turbo timer almayi dusunuyorum marka olarak onerilere acigim piyasadaki urunler arizali cikyor dediler hks ve defiler hakkinda orjinal almak istemiyorum amacim goruntu :)

Kardesim merhaba goruntusune birsey soyleyemem vallahi guzel duruyor definin saatler ama soyle birsey var.aracini ayara goturursun yazan kisi gordugu degere gore basinc acar e basinc saati yanlis gosterdigi icin turbona veya motora olan olur.caný yanan cok oldu bu durumdan dikkat et.olabildigince oem urun almaya calis sahsi dusuncem,tesekkurler. :)

Yanyanömer
27-11-2017, 12:08
Aracýmý bakýma verdim sývýlar filtre vs. :)

P400 sorunu çözüldü, map sensörün arýzalý dediler. Þuan üzerindeki düþük voltaj veriyormuþ. Facet marka map sensörü denemiþler oda yüksek voltaj verdiði için olmamýþ.
GM kullanmamý söylediler alternatif olarak Delphi önerdiler. Aracýmda hard - soft arasý bir yazýlým var benden önceki sahibi tarafýndan yapýlmýþ bir iþlem.
Fiþi söktüðümde sorun ortadan kalkýcaksa almama gerek var mý? Ýlk kez corsa sahibi oldum ve arýza lambasý yandýðýnda çoðu zaman performans kaybý olup olmadýðýný anlamýyorum. Usta performans kaybý olduðunu söyledi.

benim demek istediðim Corsada p400 hatasý genelde yazýlýmlý araçlarda olur. Senin aracýndada yazýlým varsa zaten otomatik olarak map devre dýþý kalýr ve egr nýn arasýna conta konur devam edilir. O egr valfine konan contaya ufak bir delik açýp denemen boþuna map sensörü almýþ olursun

Yanyanömer
27-11-2017, 12:09
Ben kullanýyorum ama 1.59 versiyonunu al bazý corsalarda 1.59 üstü çalýþmýyor tabii bununla birlikte win 7 32 bit yazýlýmlý pc de lazým yoksa çalýþtýrmaz

Yanyanömer
27-11-2017, 12:10
Ben uzun zamandýr hks replika timer kullanýyorum hiç bir sýkýntý olmadý ama basýnç saati olayýnda bazen kalibrasyon gerekebilir.

Yanyanömer
27-11-2017, 12:11
wg hortumunun sökünce turbo direk ne basabiliyorsa basýyor olay bu

Leonardo
27-11-2017, 13:10
Kardesim merhaba goruntusune birsey soyleyemem vallahi guzel duruyor definin saatler ama soyle birsey var.aracini ayara goturursun yazan kisi gordugu degere gore basinc acar e basinc saati yanlis gosterdigi icin turbona veya motora olan olur.caný yanan cok oldu bu durumdan dikkat et.olabildigince oem urun almaya calis sahsi dusuncem,tesekkurler. :)

Sagolun oneriniz icin ancak bu dedigim parcalarin oem ini alsam bir corsa daha cikar herhalde :D

RedCan
27-11-2017, 13:25
Sagolun oneriniz icin ancak bu dedigim parcalarin oem ini alsam bir corsa daha cikar herhalde :D

Sahte alsanýzda ayný paraya gelir emin olun. Ben 2 tane Replika Greddy Boost gauge ardýndan Orjinal Aem X-series Psi-Bar Boost gauge aldým. Bence imkan olduðunca orjinal alýn.

Leonardo
27-11-2017, 15:54
Sahte alsanýzda ayný paraya gelir emin olun. Ben 2 tane Replika Greddy Boost gauge ardýndan Orjinal Aem X-series Psi-Bar Boost gauge aldým. Bence imkan olduðunca orjinal alýn.

Haklisiniz butceyi ayarlamaya caliscaz o zaman yada vazgeccez elimde hks blowoff var montaji nasil bir bilginiz varmi westinghouse tan mi alcaz vakumu ?

K.Kaan
27-11-2017, 17:20
Ýlk defa bu topic e mesaj yazýyorum. Dizeller ile ilgili çok bir merakým ve hevesim olmasada ***** flash yanýnda gündelik kullandýðým bir tane de dti ým var. Soft yazýlým var araçta ve ellemeyi düþünmüyorum ( duman alarjimden dolayý ) açýkçasý.
Ancak gerçekten sadece merakýmdan sormak istiyorum, wg hortumunu sökünce uçuyor kaçýyor geyikliklerinin aslý astarý nedir? yani yazýlým güncellemesi olmadan bu iþlem artý eksi ne saðlýyor araca?

Güncelll...

tolgaaydýn
28-11-2017, 07:17
Güncelll...

wg hortumunun sökünce turbo direk ne basabiliyorsa basýyor olay bu

Bu cevap size verilmiþ.

HAKAN1
05-12-2017, 15:12
Ankaradan arkadaslarýn yardýmýný ýstýyorum
usta tavsýyeniz gerek ayrýca aracýmýn emmelerini temizleticem bu iþlem için nereye gýdebilirim ?

fuatozkan
12-12-2017, 15:53
Ankaradan arkadaslarýn yardýmýný ýstýyorum
usta tavsýyeniz gerek ayrýca aracýmýn emmelerini temizleticem bu iþlem için nereye gýdebilirim ?

Yeni Nesil Oto Ethem ustaya için rahat gidebilirsin

tolgaaydýn
14-12-2017, 11:19
Arkadaþlar merhaba kazasýz belasýz günler diliyorum.

P400 ve P0105 arýzalarýný alýyordum. Map sensörünü deðiþtirerek sorunu giderdim.

Aracýmda yazýlým var. Vites boþtayken lanch yapýyorum gazý býrakýp tekrar bastýðýmda limitöre girmiyor. Sanki yazýlýmý görmüyor gibi sorun nedir baþýna gelen veya bilgi sahibi olan var mý?

Dip not: Arýza lambasý yanmýyor. Yarým kontak gaz-fren bastýðýmda p0105 alýyorum.

derviscapaci
05-01-2018, 02:46
Selamun aleyküm benim araçta bazen arabaya marþ basýyorum marþ çeviriyo gýy gýy ediyo ama araba çalýþmýyo bi türlü bu sýrada kontak açýkken göstergede yanmasý gereken akü lambasý ývýr zývýr hiç bisy yanmýyor. Sonra torpidonun oraya hafifce vurunca lambalar geliyo :) marþ basýnca araba çalýþýyo sebebi ne bilgi verecek biri var mý ? Bir de bazen yolda giderken göstergeler gidip geliyo herþey sýfýra iniyo sonra olmasý gereken yere geri geliyo hararet ve mazot göstergesi de dahil sebepleri konusunda bilgi verebilcek birisi var mý ?

EREN34
05-01-2018, 07:25
Selamun aleyküm benim araçta bazen arabaya marþ basýyorum marþ çeviriyo gýy gýy ediyo ama araba çalýþmýyo bi türlü bu sýrada kontak açýkken göstergede yanmasý gereken akü lambasý ývýr zývýr hiç bisy yanmýyor. Sonra torpidonun oraya hafifce vurunca lambalar geliyo :) marþ basýnca araba çalýþýyo sebebi ne bilgi verecek biri var mý ? Bir de bazen yolda giderken göstergeler gidip geliyo herþey sýfýra iniyo sonra olmasý gereken yere geri geliyo hararet ve mazot göstergesi de dahil sebepleri konusunda bilgi verebilcek birisi var mý ?

Corsa'ya ait özel bilgilere sahip deðilim ama belli ki ön göðüs tesisatýnda temassýzlýklar var. Az cesaret ve iyi bir usta ile ön göðüsü söküp tüm tesisatý elden geçirin derim. Hatta ben olsam söker, gider çýkma tesisat takarým. Mevcutun saðýný yapsan solu sorun çýkarabilir.

Bunlarý yapmadan önce de ne kadar konnektör varsa tek tek söküp oksit vs var mý bakarým. Temizlerim. Düzelmezse sökerim

berkred
05-01-2018, 07:53

göstergelerin gitme sorunu soketten oluyor.gösterge sökülüp lehimleri tazelenirse düzelir

derviscapaci
05-01-2018, 11:49
Corsa'ya ait özel bilgilere sahip deðilim ama belli ki ön göðüs tesisatýnda temassýzlýklar var. Az cesaret ve iyi bir usta ile ön göðüsü söküp tüm tesisatý elden geçirin derim. Hatta ben olsam söker, gider çýkma tesisat takarým. Mevcutun saðýný yapsan solu sorun çýkarabilir.

Bunlarý yapmadan önce de ne kadar konnektör varsa tek tek söküp oksit vs var mý bakarým. Temizlerim. Düzelmezse sökerim

Teþekkür ederim peki bu çalýþmama sorunu da mý gösterge kendine gelmediði için oluyor acaba kendini korumaya mý aldýðý için çalýþmýyor araba

EREN34
05-01-2018, 16:19
Teþekkür ederim peki bu çalýþmama sorunu da mý gösterge kendine gelmediði için oluyor acaba kendini korumaya mý aldýðý için çalýþmýyor araba

Arkadaþ cevabý üstte yazmýþ.

Göstergeyi komple söksen dahi arabanýn çalýþmasý gerekir. Çalýþmama durumu baþka

derviscapaci
06-01-2018, 00:59
Arkadaþ cevabý üstte yazmýþ.

Göstergeyi komple söksen dahi arabanýn çalýþmasý gerekir. Çalýþmama durumu baþka

Anladým teþekkür ederim göstergeyi bi halledelim bakalým belki çalýþmama sorunu da düzelebilir .

bLackModeL
07-01-2018, 16:22
Anladým teþekkür ederim göstergeyi bi halledelim bakalým belki çalýþmama sorunu da düzelebilir .

derviþ abicim gelde halledelim müsayit bi zamanda elimde komple gösterge var hatasýný anlarýz çekinmeyin böyle konularda

mikelazi
09-01-2018, 09:09
dti cilere bir sorum olucak
arkadaþýmda hibrid-hard-emme pp li-düz borulu bir corsasý var.

5300d/dk 210 yaptýðýný söylüyor.ben inanmadým.
buarada katolog verilerinde 5300deki gerçek hýzý 215km/h olarak görülüyor.

yorumlarýnýz nelerdir.

ahmetdti
09-01-2018, 16:58

Buarada katolog verilerinde 5300deki gerçek hýzý 215km/h olarak görülüyor.

Yorumlarýnýz nelerdir.

enjektör yoksa 5300 zor döner

RedCan
10-01-2018, 09:47
Beyler hýz sabitleme kolunu montajladým. Aktifleþtirme için Ankara'da yardýmcý olacak arkadaþ var mý aramýzda

mikelazi
10-01-2018, 10:21
enjektör yoksa 5300 zor döner

bencede :)

EREN34
10-01-2018, 10:57
Enjektörsüz dti'lar kaç devir döner?

Enjektör olarak genelde kullanýcýlar ne tercih ediyor?

Dti'ým yok ama sonuçta kardeþ araba sayýlýr. Merak ettim :)

16EC813
10-01-2018, 12:08

buarada katolog verilerinde 5300deki gerçek hýzý 215km/h olarak görülüyor.

yorumlarýnýz nelerdir.

bende büyük palli hybrit big enjektör ve dediklerinden fazlasý var 5200 dönüyom 201 zor yapýyom yok öle bi dünya :D

derviscapaci
10-01-2018, 20:55
derviþ abicim gelde halledelim müsayit bi zamanda elimde komple gösterge var hatasýný anlarýz çekinmeyin böyle konularda

Tamamdýr abi ararým o zaman seni musait bi zaman ayarlayýp bakalým.

oss
13-01-2018, 22:35
map sensörü maks kaç okuyor maks basýnçtan fazla verdiðinizde herhangi bir sorun oluyor mu ve çözümü var mý

playhard
16-01-2018, 14:37
Beyler hýz sabitleme kolunu montajladým. Aktifleþtirme için Ankara'da yardýmcý olacak arkadaþ var mý aramýzda
0505 5541919 bu numarayla bi görüþün yapmýþlardý daha önce.

FK.Sub
16-01-2018, 17:40

Kontak termiði ile sýkýntýnýz olabilir baþýma geldi göstergeler yanmadýðýnda ve camlarýnýzda çalýþmýyorsa kontak termiðidir.

Onur Fatih
17-01-2018, 02:18
Arkadaþlar custom enjektörlerin çok bir faydasý oluyor mu?

Hibrit turbo + enjektör ile 200 alanlar var dd üzerinde. Bende þu an doldurma aþamasýndayým vnt siz 1752 taktým fakat doðru mu yaptým bilmiyorum?
K03 takmamamdaki sebep hem montajý zor(bilmediðimiz için) hemde vnt ile ilgili kimseler yardýmcý olmadý bende oem manifolda 1752 taktým. cooler olarak focus cooler taktým. Þu an için yazýlým vs yok

Hedeflediðim güç 160/170 civarý 1.8 barda ama enjektör takýp yine bu basýnçlarda daha fazla güç alabileceksem enjektörde yaptýrýr takarým.
Konu hakkýnda tecrübesi olanlar yardýmcý olursa sevinirim..
Müsait bir zamanda yapýlanlarý yine bu topic altýnda paylaþmayý düþünüyorum..

Onur Fatih
17-01-2018, 02:22
Ayrýca maf sensörünü hiç takmayan kimseler görüyorum. Bunu yapmalarýndaki amaç nedir ?

bLackModeL
17-01-2018, 08:34
Ayrýca maf sensörünü hiç takmayan kimseler görüyorum. Bunu yapmalarýndaki amaç nedir ?

maf takýlý fakat altta felan kalýyo mafsýz standole beyýn olmadan yurumez o araba

16EC813
17-01-2018, 10:25

Hibrit turbo + enjektör ile 200 alanlar var dd üzerinde. Bende þu an doldurma aþamasýndayým vnt siz 1752 taktým fakat doðru mu yaptým bilmiyorum?
K03 takmamamdaki sebep hem montajý zor(bilmediðimiz için) hemde vnt ile ilgili kimseler yardýmcý olmadý bende oem manifolda 1752 taktým. cooler olarak focus cooler taktým. Þu an için yazýlým vs yok

Hedeflediðim güç 160/170 civarý 1.8 barda ama enjektör takýp yine bu basýnçlarda daha fazla güç alabileceksem enjektörde yaptýrýr takarým.

1,7 dti corsadan ben big enjektör hybritle 2,5 bar basýp 210 hp alýyom dötdaynoda :D

derviscapaci
18-01-2018, 11:16
Kontak termiði ile sýkýntýnýz olabilir baþýma geldi göstergeler yanmadýðýnda ve camlarýnýzda çalýþmýyorsa kontak termiðidir.

Bakayým onu da kontrol edeyim o halde. Bi kaç gündür arabayý kullanmýyordum bugün arabayý kumandadan açamadým kapý kilidinde kontakla açtým girdim akü tamamen bitmiþ akü sýfýrdý. Yani 2.3 gün marþ basmayýnca akü de bitmiþ bir yerlerden kaçak mý var acaba yoksa bu sorunla baðlantýlý bi durum mu anlayamadým.

Onur Fatih
26-01-2018, 01:21
1,7 dti corsadan ben big enjektör hybritle 2,5 bar basýp 210 hp alýyom dötdaynoda :D

Dayý sende þans var biz çýrpýnýr big turbo yaparýz sen hibritle üstümüzden atlarsýn :D bendeki öyle bi þans

fuatozkan
26-01-2018, 10:08

Ben de tereddütle yaklaþýyordum enjektör olayýna;

K03 var bende önceden altlar cansýzdý biraz daha enjektörden sonra akýcýlaþtý basýnç dengesiz gelirdi aniden onun önüne geçti biraz gücü yaydý.

Yakýt olarak da sakin kullaným da önceden 120-130 liraya gittiðim Ankara - Samsun yolunu 80 liraya gittim geçen de.
Ama gazlayýnca da ekonomi le ters orantýlý olarak fazla yakýyor ama gidiyor. Hasan Altay 'a yaptýrdým ben en kötü 30 mu 50 mi ne beygir alýrsýn demiþti.

RedCan
26-01-2018, 18:13
Ben de tereddütle yaklaþýyordum enjektör olayýna;

K03 var bende önceden altlar cansýzdý biraz daha enjektörden sonra akýcýlaþtý basýnç dengesiz gelirdi aniden onun önüne geçti biraz gücü yaydý.

Yakýt olarak da sakin kullaným da önceden 120-130 liraya gittiðim Ankara - Samsun yolunu 80 liraya gittim geçen de.
Ama gazlayýnca da ekonomi le ters orantýlý olarak fazla yakýyor ama gidiyor. Hasan Altay 'a yaptýrdým ben en kötü 30 mu 50 mi ne beygir alýrsýn demiþti.

Kaça mal oldu ? Enjektörden sonra yazýlým güncellediniz mi ?

fuatozkan
29-01-2018, 10:08
Kaça mal oldu ? Enjektörden sonra yazýlým güncellediniz mi ?

Mesaj attým. Yazýlým güncellemedim. Benim açýlmasý gerekiyor ama yine de faydasýný farkedilir þekilde hissediyorsunuz.

OMTechJr.
01-02-2018, 09:32
Selam dostlarim. Hic anlamadigim bir aracim var, 1.7 dti nin abisi 2.0 dti (x20dth) ile karsinizdayim. Standart 101hp olan aracimiza yazilim + 1.9 maf + kat iptali ile (oncesi 92 sonrasi 122hp olarak) biraz can verdik. Sžuan ki haliyle gidisi 1270 kilo arabaya gore guzel duman sifir kere sifir. Sevdigimiz bir arkadasimiz yazdi araci ve atmosferik gibi lineer bir ivmelenmesi var. Ki benim sevdigim olay bu.

Ama 1.7'lerden alinan gucleri gorunce insan 1.7'nin 250 hp oldugu yerde 2.0'da bi 200 hp cikarsin istiyor. Fakat yazilimla araca ne kadar yakit versekte daha fazla yakita izin vermiyor (pompa yada enjektor saat gibi, sorun olabilir diye dusunmeyin, defaatle baktirdim, kendimde baktim).

Daha evvelden bu motoru yukleme tecrubesi olan birileri oldu mu? Hybrid + cooler + egsoz birazda yazilim gidiklamasiyla 150hp'leri gecer miyiz? Yada mekanik pompa oldugundan pompadan mi vermek gerekiyor yakiti? Orijinal 190 binde oldugundan bu pompayi bir koseye koyup cikma bir pompa alip acacagim yoksa. Ha ama biriside cikip derse ki sefim biz neler denedik, guc cikarmiyor bu motor, bu gundelik arac planimi askýya alýp M50'ye sivamaya devam edecegim :) Ama icimden bir ses bu motordan sacma sapan bir guc cikacak diyor.

Uzunca oldu, simdiden tesekkurler. 1.7 Konusuna uygun bulunmazsa yeni konu acabilirim. Sevgiler.

fuatozkan
01-02-2018, 10:13
Selam dostlarim. Hic anlamadigim bir aracim var, 1.7 dti nin abisi 2.0 dti (x20dth) ile karsinizdayim. Standart 101hp olan aracimiza yazilim + 1.9 maf + kat iptali ile (oncesi 92 sonrasi 122hp olarak) biraz can verdik. Sžuan ki haliyle gidisi 1270 kilo arabaya gore guzel duman sifir kere sifir. Sevdigimiz bir arkadasimiz yazdi araci ve atmosferik gibi lineer bir ivmelenmesi var. Ki benim sevdigim olay bu.

Ama 1.7'lerden alinan gucleri gorunce insan 1.7'nin 250 hp oldugu yerde 2.0'da bi 200 hp cikarsin istiyor. Fakat yazilimla araca ne kadar yakit versekte daha fazla yakita izin vermiyor (pompa yada enjektor saat gibi, sorun olabilir diye dusunmeyin, defaatle baktirdim, kendimde baktim).

Daha evvelden bu motoru yukleme tecrubesi olan birileri oldu mu? Hybrid + cooler + egsoz birazda yazilim gidiklamasiyla 150hp'leri gecer miyiz? Yada mekanik pompa oldugundan pompadan mi vermek gerekiyor yakiti? Orijinal 190 binde oldugundan bu pompayi bir koseye koyup cikma bir pompa alip acacagim yoksa. Ha ama biriside cikip derse ki sefim biz neler denedik, guc cikarmiyor bu motor, bu gundelik arac planimi askýya alýp M50'ye sivamaya devam edecegim :) Ama icimden bir ses bu motordan sacma sapan bir guc cikacak diyor.

Uzunca oldu, simdiden tesekkurler. 1.7 Konusuna uygun bulunmazsa yeni konu acabilirim. Sevgiler.

Bilgim yok ama güzel proje olabilir yapýlýrsa. Örneði bilinen yok çünkü.

Pompadan açmayý deneyebilirsin öyle bir durum varsa. Güzel bir hibrit yazýlým ve cooler la 150 li güçler alýnýr geçilir diye düþünüyorum ben 8V diye biliyordum ama o motorlar da 16V mýþ. Enjektör de yapabilirseniz belki 200 lere yaklaþabilirsinizde.

Pek bi bilgim yok ama düþünce güzel daha bilgili arkadaþlar daha net yorumlar yapar.

OMTechJr.
01-02-2018, 10:40
Bilgim yok ama guzel proje olabilir yapilirsa. Ornegi bilinen yok cunku.

Pompadan acmayi deneyebilirsin oyle bir durum varsa. Guzel bir hibrit yazilim ve cooler la 150 li gucler alinir gecilir diye dusunuyorum ben 8V diye biliyordum ama o motorlar da 16V mis. Enjektor de yapabilirseniz belki 200 lere yaklasabilirsinizde.

Pek bi bilgim yok ama dusunce guzel daha bilgili arkadaslar daha net yorumlar yapar.

Oncelikle cevap icin tesekkur ederim. 2.0 DTi denince aman uff uzak durun tavri varken, 1.7 dti deyince milletin agzinin suyu akiyor. Halbuki motor olarak ayni donun laciverti. Ortaya guzel bisey cikarsa bu yanlis algiyida kirmis oluruz. Ki surda 5 sene evvel 1.7lerden de uzak duruyorlardi 8-10 liraya el degistiriyordu.

Evet Vectra b2ler 2.0 16v turbo (gt1549s) + cooler'li (core yaklasik 2lt - eteklerle 2,3lt gelir). Bunun birde 8v turbosuz versiyonu var. Tahminimce o motor, tuning konusunda adama caresizligi doruklarda yasatir. Doruktan indirir, tekrar cikarir bidaha yasatir. Ama X20DTH'tan umutluyuz.

16EC813
01-02-2018, 11:08

her motoru her uygulama yapýlamýyo diye biliyorum sanýrým müsade etmiyor müdehaleye bazý motorlarý opelin

16EC813
01-02-2018, 11:09
Oncelikle cevap icin tesekkur ederim. 2.0 DTi denince aman uff uzak durun tavri varken, 1.7 dti deyince milletin agzinin suyu akiyor. Halbuki motor olarak ayni donun laciverti. Ortaya guzel bisey cikarsa bu yanlis algiyida kirmis oluruz. Ki surda 5 sene evvel 1.7lerden de uzak duruyorlardi 8-10 liraya el degistiriyordu.

Evet Vectra b2ler 2.0 16v turbo (gt1549s) + cooler'li (core yaklasik 2lt - eteklerle 2,3lt gelir). Bunun birde 8v turbosuz versiyonu var. Tahminimce o motor, tuning konusunda adama caresizligi doruklarda yasatir. Doruktan indirir, tekrar cikarir bidaha yasatir. Ama X20DTH'tan umutluyuz.

üstte de yazdýgým gibi müdehaleye müsade etmiyor sanýrým bazý motorlarý oplein

OMTechJr.
01-02-2018, 11:34
her motoru her uygulama yapýlamýyo diye biliyorum sanýrým müsade etmiyor müdehaleye bazý motorlarý opelin

Bu noktada fiziksel olarak pompa ayarýný açýp yakýt verme þansýmýz olmasý gerekiyor. Bu mümkün mü deneyen oldu mu? Bildiðim kadarýyla pompa Bosch VP44.

16EC813
01-02-2018, 12:59
Bu noktada fiziksel olarak pompa ayarýný açýp yakýt verme þansýmýz olmasý gerekiyor. Bu mümkün mü deneyen oldu mu? Bildiðim kadarýyla pompa Bosch VP44.

valaa o kadar bilgim yok :D

fuatozkan
01-02-2018, 13:12
Bakþa bir pompa uydurma þansý yok mu ki yada enjektör yoluyla yakýt artýrýlamaz mý acaba ?

bLackModeL
01-02-2018, 15:41

pompa ilet yakýt verilir ama atmosferýk arabanýn avans ayarý gibi her usta yapamaz o iþi cok iyi bi pompa enjektor tamircisi yapmasý lazým

EREN34
01-02-2018, 16:26
Öncelikle pompa avaremi yoksa ayarlý mý ona bakýn. Yani triger takýlýrken pompa kasnaðý da belirli bir pozisyona almak gerekiyor mu gerekmiyor mu?

Eðer avare ise yani bir ayarý yoksa iþiniz daha kolay. Fiziksel uyan bir pompayý çalýþtýrmak çok ta zor deðil. Tabi bunun için bir pompa&enjektör ustasýndan destek almanýz gerekiyor.

OMTechJr.
02-02-2018, 09:28
valaa o kadar bilgim yok :D

Canin sagolsun abi beraber bakip gorecegiz :)

Baska bir pompa uydurma sansi yok mu ki yada enjektor yoluyla yakit artirilamaz mi acaba ?

Baska pompa uydurmak tahminimce epey bi para ve zaman harcatir geldisi gittisi. Ugrasmaya degecegini pek dusunmuyorum cunku gercekten zamanim hic yok desem yeridir. Kendimi biliyorum sonunda "keske 1.9 CDTi swaplasaydik"a doner o is yada "satip sunu/bunu alsaydik'a" :) Amacimiz gundelik gidiklama. Enjektorde pompa ne basarsa ona gore yakit basiyor. Sanirim pompa ile baslamamiz gerekiyor. Niyetim pompacida yarim gun gecirip aksamina hafif hafif yurumek. Tabi sorun ne zaman sanayiden yarim gunde cikabildik. Hic bir zaman. Sen sanayiden cikmazsan, ben sanayiden cikmazsam nasil cikar karanliklar aydinliga.

pompa ilet yakit verilir ama atmosferik arabanin avans ayari gibi her usta yapamaz o isi cok iyi bi pompa enjektor tamircisi yapmasi lazim

Pompacinin isinide kolaylastirmak adina log ala ala arttirmak yakiti en dogrusu olacak sanirim. Daha evvelden vp44'lu dizel yurutmus bir iki tanidigim var. Onlar Ankara'da bir pompaciya referans olursa gidip gorusecegim. Is yogunlugunu atmayi bekliyorum.

Oncelikle pompa avaremi yoksa ayarli mi ona bakin. Yani triger takilirken pompa kasnagi da belirli bir pozisyona almak gerekiyor mu gerekmiyor mu?

Eger avare ise yani bir ayari yoksa isiniz daha kolay. Fiziksel uyan bir pompayi calistirmak cok ta zor degil. Tabi bunun icin bir pompa&enjektor ustasindan destek almaniz gerekiyor.

OM606 Mercedes pompalarindan bir miktar anlarim. Bununda onun ki gibi adjustable denen ayarli sekilde kendi sentesi olmasi gerekli. Ama emin degilim. Bunun icin cikmacidan yada pompacidan bozuk birtanesini incelemek istiyorum. ikinci bir fikrimse su. Sente'de olmasý gerekiyorsa pompanýn sentesiyle oynamaktansa icindeki rotoru buyuturum diyorum. Sentesi ayný yerde durur yakýt zamanýna ellememis oluruz ama ayný timing'de daha fazla yakýt gonderir. Nasil fikir sizce?

Bu motordan Tayland'da bir amca Isuzu pickup'a swapladý. 2.3 stroker (ki cok kolay 2.2 dti ile tek farklari strok) ve gtx28 ayarýnda bir turbosu vardý. 400-450hp lerden bahsediliyordu. Pixel pixel anadolu bir videosu vardi ama bulamadim. Ha bizim yola cikis noktamiz kirmadan dokmeden cokta kofteciye donmeden 150-160hp. Buyuk paralar harcamaya degecek bir arac oldugunu dusunmuyorum zaten.

Yorum yapan herkese tesekkuru bir borc bilirim :)

EREN34
02-02-2018, 09:57
Kadosan'da eski mercedes pompalarýný iyi tanýyan ve güzel bir þekilde güçlendiren, ayarlayan bir usta var. Fidex Performans Ahmet ustaya sorarsan muhtemel yönlendirir.

fuatozkan
02-02-2018, 10:06
400-450 çok çok iyi bi deðer

OMTechJr.
03-02-2018, 08:20
Kadosan'da eski mercedes pompalarýný iyi tanýyan ve güzel bir þekilde güçlendiren, ayarlayan bir usta var. Fidex Performans Ahmet ustaya sorarsan muhtemel yönlendirir.

Dudullu'da sanirim kadosan. Istanbul tarafina yolum duserse sayet iletisime gecerim mutlaka. Ankara'da bir deneyelim bakalim sansimizi.

400-450 çok çok iyi bi deðer

videosunu bulsam dahada sasirtici veriler elde edecektik ama yok silmisler heralde.

EREN34
03-02-2018, 11:20
Dudullu'da sanirim kadosan. Istanbul tarafina yolum duserse sayet iletisime gecerim mutlaka. Ankara'da bir deneyelim bakalim sansimizi.

Aynen. Dudullu da

16EC813
05-02-2018, 11:03
Bu motordan Tayland'da bir amca Isuzu pickup'a swapladý. 2.3 stroker (ki cok kolay 2.2 dti ile tek farklari strok) ve gtx28 ayarýnda bir turbosu vardý. 400-450hp lerden bahsediliyordu. Pixel pixel anadolu bir videosu vardi ama bulamadim. Ha bizim yola cikis noktamiz kirmadan dokmeden cokta kofteciye donmeden 150-160hp. Buyuk paralar harcamaya degecek bir arac oldugunu dusunmuyorum zaten.
OMTechJr. o tayland lý amcayý tanýmak isitiyoruz :D

OMTechJr.
05-02-2018, 12:25
16EC813

https://www.youtube.com/watch?v=Wv-jYkEwqY8

O amcalar bu amcalar sanirim ama artik uzaya cikmis dayilar 4 silindir dizelle. O eski pixel pixel videolardan eser yok :D Kaldirmislar eskileride. Bir facebook sayfalari vardý 500-600 takipcili orda koyarlardi. ama artik popiler.

Boldenon
06-02-2018, 12:45
Yazýlýmlý corsa için bu debriyaj iyi midir, kullanan oldu mu ?

http://i68.tinypic.com/34fhe68.jpg

fuatozkan
13-02-2018, 11:01
Fotoðrafý göremiyorum bakanlýk neti kýsýtlý ama takviyeli olanlar varmýþ onlardan bul. Vectra C nin kiler falan uyuyor takýyorlar.

16EC813
15-02-2018, 21:51
Yazýlýmlý corsa için bu debriyaj iyi midir, kullanan oldu mu ?

http://i68.tinypic.com/34fhe68.jpg

ugraþma bunlarla bronz 5 yaprak en iyisi biraz kalkýþlarda titretir ama çok farkediyo ,tabi aracýn speçleri bilmiyorum gerek duyarmýsýn duymazmýsýn ama

Boldenon
18-02-2018, 21:48
ugraþma bunlarla bronz 5 yaprak en iyisi biraz kalkýþlarda titretir ama çok farkediyo ,tabi aracýn speçleri bilmiyorum gerek duyarmýsýn duymazmýsýn ama

Þu an yazýlým düzboru ve gerekli iptaller yapýlý. Debriyaj ara sýra kaçýrýyor. Cooler aldým, emme geniþletilip takýlacak. Yaza doðruda hybrit yaparým diyorum. Bu takviyeli sachs lar baya iyi diye duydum ama deniyeceðiz artýk. Olmazsa bronz yaparýz. Aracý günlük kullanýyorum, roll falan yapma niyetim yok. Sorun çýkarmaz diye tahmin ediyorum.

Yanyanömer
18-02-2018, 22:10
ben daha geçen hafta taktým aynýsýndan aracýmda soft yazýlým egr wg iptali var þu anda bir sýyýrma falan yok 1000 km oldu. Gayet memnunum þu an

Boldenon
18-02-2018, 22:19
ben daha geçen hafta taktým aynýsýndan aracýmda soft yazýlým egr wg iptali var þu anda bir sýyýrma falan yok 1000 km oldu. Gayet memnunum þu an

Teþekkürler. Yarýn bende taktýrayým bundan bari.

EREN34
18-02-2018, 22:20
200hp ve üzeri Corsa lar tutunma konusunda nasýl aksiyon alýyorlar?

Süspansiyon?
Jant-lastik kombinasyonu?

16EC813
19-02-2018, 07:47
Þu an yazýlým düzboru ve gerekli iptaller yapýlý. Debriyaj ara sýra kaçýrýyor. Cooler aldým, emme geniþletilip takýlacak. Yaza doðruda hybrit yaparým diyorum. Bu takviyeli sachs lar baya iyi diye duydum ama deniyeceðiz artýk. Olmazsa bronz yaparýz. Aracý günlük kullanýyorum, roll falan yapma niyetim yok. Sorun çýkarmaz diye tahmin ediyorum.

bende de hybrit big enjektör vs.vs yazýlým mevcut bronz 5 yaprak taktýk günlük kullanýyorum pek büyük bi sýkýntý yaþamýyom ama müthiþ farkediyor gücü direk hissediyosun biraz kalkýþlarda titretiyo ama zamanla ben minimuma indirdim ilmini aldýktan sonra :D

senin speclere mutlaka gerekli sana hele ki hybrit yaparsan o sýfýr aldýgýn bile boþa çýkar o kadar diyim :D

Boldenon
21-02-2018, 22:32
Peki sadece bronz balata mý takýlýyor yoksa baþka iþlem yapýlýyormu. Ben ürünü aldým daha taktýrmadým. Bu yeni baskýyý kullanarak kendi balatasý yerine bronz balata taksam olur mu ?

RedCan
22-02-2018, 09:49
200hp ve üzeri Corsa lar tutunma konusunda nasýl aksiyon alýyorlar?

Süspansiyon?
Jant-lastik kombinasyonu?

Almanya'dan aldýðým FK marka Ak street modeli olan coilover seti aldým. Hankook 195/50/15 (oem opel jant) ile kombin ettim. Aracýmda Hybird (Feka) turbo var. Þuan yol tutuþu çok memnunum.

EREN34
22-02-2018, 10:03
Almanya'dan aldýðým FK marka Ak street modeli olan coilover seti aldým. Hankook 195/50/15 (oem opel jant) ile kombin ettim. Aracýmda Hybird (Feka) turbo var. Þuan yol tutuþu çok memnunum.

Coil olarak aklýmdakini kullanýyorsun. Yol tutuþtan zaten pek þüphem yok ta konfor ne alemde?

Bu kombin ile alttan sýkýþtýrdýðýnda sarma durumu nasýl? 2. Viteste mesela? Gerçi tork deðeri de büyük etken ama

RedCan
23-02-2018, 13:29
Coil olarak aklýmdakini kullanýyorsun. Yol tutuþtan zaten pek þüphem yok ta konfor ne alemde?

Bu kombin ile alttan sýkýþtýrdýðýnda sarma durumu nasýl? 2. Viteste mesela? Gerçi tork deðeri de büyük etken ama

Alttan 1-2 defa anca basmýþýmdýr, o yüzden pek bir þey diyemiyorum. Ama ortalama bir asfaltta bile gayet iyi.

Konfor olarak sokak modeli olmasýna raðmen sert abi. El yapýmý coiloverlar daha yumuþaktýr sanýrým. Sitesinde 15-45 mm diyor ama daha fazla indirebiliyorsunuz. 195/50/15 de dip indiremiyorum. Genel olarak memnunum, en azýndan yapma coiller gibi güvensiz deðil Tuv onaylý.

EREN34
23-02-2018, 14:52
Alttan 1-2 defa anca basmýþýmdýr, o yüzden pek bir þey diyemiyorum. Ama ortalama bir asfaltta bile gayet iyi.

Konfor olarak sokak modeli olmasýna raðmen sert abi. El yapýmý coiloverlar daha yumuþaktýr sanýrým. Sitesinde 15-45 mm diyor ama daha fazla indirebiliyorsunuz. 195/50/15 de dip indiremiyorum. Genel olarak memnunum, en azýndan yapma coiller gibi güvensiz deðil Tuv onaylý.

Ben de sýrf TUV onaylý ve bir Ar-Ge si var diye aldým. Muhtemel hafta içi kavuþurum kendilerine.

Eyvallah bilgiler için

tolga_55
26-02-2018, 10:40
FK serttir. Bunu custom coilli araç kullanýnca anladým...

EREN34
26-02-2018, 10:58

Ben de 5cm eibachtan geçiþ yapacaðým. Bakalým nasýl olacak? Kýsmet :)

tolga_55
26-02-2018, 11:17
Ben de 5cm eibachtan geçiþ yapacaðým. Bakalým nasýl olacak? Kýsmet :)

Ön yükselttikçe konfor bozuluyo en az 6 cm basmalý. Arka içinse tavsiyem fkdan gelen amortisörlerle eibachýn yayýný kombinleyin. Özellikle arkada kaldýrma aparatýndan ses yapýyodu çýldýrýyodum. Yaylarý çok sert arkalarýn. Kesinlikle eibach arkada kalmalý.

EREN34
26-02-2018, 11:28
Ön yükselttikçe konfor bozuluyo en az 6 cm basmalý. Arka içinse tavsiyem fkdan gelen amortisörlerle eibachýn yayýný kombinleyin. Özellikle arkada kaldýrma aparatýndan ses yapýyodu çýldýrýyodum. Yaylarý çok sert arkalarýn. Kesinlikle eibach arkada kalmalý.

Çok tangur tungur olmasýn yeterli. Amaç yol tutuþ. 6 cm konusunda sýkýntý yok.

Bu arada bu konuya yazýyorum diye arabam Corsa sanýlmasýn :) 206 kullanýyorum. Arka taraf torsiyon olduðundan iþim nispeten daha kolay

tolga_55
26-02-2018, 15:04
Çok tangur tungur olmasýn yeterli. Amaç yol tutuþ. 6 cm konusunda sýkýntý yok.

Bu arada bu konuya yazýyorum diye arabam Corsa sanýlmasýn :) 206 kullanýyorum. Arka taraf torsiyon olduðundan iþim nispeten daha kolay

Abi baþaran yada þakir . Biliyorum sanayi aðzý olacak ama 2.5 yýldýr kullanýyorum. Konfor olarak gerçi þuanda kýþ lastiði var önlerde 185-55-15 ancak babamýn 2017 stok leonundan daha konforlu benim 207

EREN34
26-02-2018, 15:19
Abi baþaran yada þakir . Biliyorum sanayi aðzý olacak ama 2.5 yýldýr kullanýyorum. Konfor olarak gerçi þuanda kýþ lastiði var önlerde 185-55-15 ancak babamýn 2017 stok leonundan daha konforlu benim 207

Ben konfor olarak þu an 5 cm yaydan memnunum. Benim derdim max. torkta gaza basýnca arabanýn kafayý kaldýrmasý. FK'larý aldým zaten :)

Baþaran benim de aklýmdaydý ama 750TL nedense bir pahalý geldi gözüme :/

markuc
27-02-2018, 09:06
selamün aleyküm
aracýmýn yað deðiþimi geldiðinde bi kararsýzlýk bastýrýyo beni, hangi marka yað acaba diye liqui moly 5-30 kullandým sahte vs olmasýndan korkuyorum motul gibi.bir yerde fiyat 150 tl diðer yerde 280 tl ayný yað mesela nerden almamý önerirsiniz veya hangi markayý kullanmamý tavsiye edersiniz.?

RedCan
27-02-2018, 11:35

Sizde FK coilover kullandýnýz sanýrým. 195/50/15 ile aracý düþürdüðüm zaman (sürtmeyecek þekilde limit) akslarda titreme meydana geldi. Özellikle alt devirlerde. Þuan sanýrým akslarý bozdu. Sizde bu sorun oldumu ?

tolga_55
27-02-2018, 11:47
Bendede oldu mga nýn akslarýný taktýktan sonra düzeldi diye hatýrlýyorum sene 2014 tamda hatýrlayamýyorum :)

Fk larda önlerde kamber ayarýda var. Ondan kaynaklýda olabilir.

playhard
07-03-2018, 10:46

feka hibritten memnunmusun?

16EC813
07-03-2018, 16:46

motor km kaç ?enjektör var mý ? fe ka turbo hybirdte kaç basýsýyorsun ? aldýgýnýz güç nedir ?
kazasýz belasýz aracýnýza

RedCan
07-03-2018, 19:38

motor km kaç ?enjektör var mý ? fe ka turbo hybirdte kaç basýsýyorsun ? aldýgýnýz güç nedir ?
kazasýz belasýz aracýnýza

Pm gönderdim.

EREN34
07-03-2018, 19:48

Ben de feka da yaptýrdým. Son derece memnunum. Ferhat ustanýn gerek yaptýðý iþçilik, gerek esnaflýk, kesinlikle tavsiye ederim.

wonderkid
11-03-2018, 17:19
Arkadaslar selam. Suan aracimda sifir motor uzerine Stage1 yazýlým ,60mm. düz boru + warex ,büyük emme manifoldu,EGR Ýptali bulunmakta dynoda 115 bg guc aldim. 130 - 140 bg gucler icin onerileriniz ve maliyet yazabilirmisiniz ?

Leonardo
11-03-2018, 17:45
Arkadaslar selam. Suan aracimda sifir motor uzerine Stage1 yazýlým ,60mm. düz boru + warex ,büyük emme manifoldu,EGR Ýptali bulunmakta dynoda 115 bg guc aldim. 130 - 140 bg gucler icin onerileriniz ve maliyet yazabilirmisiniz ?

Hybrid turbo ��

16EC813
11-03-2018, 18:11

büyük baþarý bu dediklerinle 115 hp güç almayý nasýl baþardýnýz çok merak ettim ? ,dayno çýktýsýný çok merak ettim paylaþýrsanýz burdan merakýmýzý gidermiþ olursunuz
kazasýz belasýz

biz ( güney servis in itina ile topladýgý ) sýfýr motor üzerine bu dediklerine ilave
hybrit bullet kanat
big enjektör
hart yazýlým ( güney servis ecutect yazýlým )
2,5 barda
5300 dd dönerek
170 - 180 hp yi zor aldýgýmýzý düþünüyoruz

fuatozkan
12-03-2018, 15:31
büyük baþarý bu dediklerinle 115 hp güç almayý nasýl baþardýnýz çok merak ettim ? ,dayno çýktýsýný çok merak ettim paylaþýrsanýz burdan merakýmýzý gidermiþ olursunuz
kazasýz belasýz

biz ( güney servis in itina ile topladýgý ) sýfýr motor üzerine bu dediklerine ilave
hybrit bullet kanat
big enjektör
hart yazýlým ( güney servis ecutect yazýlým )
2,5 barda
5300 dd dönerek
170 - 180 hp yi zor aldýgýmýzý düþünüyoruz

Zamanýnda hibrit yazýlým egzoz egr west kat iptal 115 beygir almýþtýk 2-3 sene önce normal deðerlerdi bence

Þimdiki yapýlan hibritlere daha çok alýnmasý lazým benim stock turbolu yazýlýmlý dti 112.4 güç vermiþti doðru yanlýþ bilemiyoruz ama bu 115 çýkan araç 2 farklý dyno da ölçülmüþ ayný sonuç alýnmýþtý.

16EC813
12-03-2018, 18:02
Zamanýnda hibrit yazýlým egzoz egr west kat iptal 115 beygir almýþtýk 2-3 sene önce normal deðerlerdi bence

Þimdiki yapýlan hibritlere daha çok alýnmasý lazým benim stock turbolu yazýlýmlý dti 112.4 güç vermiþti doðru yanlýþ bilemiyoruz ama bu 115 çýkan araç 2 farklý dyno da ölçülmüþ ayný sonuç alýnmýþtý.

dogrudur hybritle mümkün ama stock turbo ile alýnmasýna hayret ettim ben sadece

playhard
12-03-2018, 19:10
Ben de feka da yaptýrdým. Son derece memnunum. Ferhat ustanýn gerek yaptýðý iþçilik, gerek esnaflýk, kesinlikle tavsiye ederim.

feka hibrite 3 ayrý fiyat veriyor 800 1250 1500 normal billet gtx farklarý neler bilginiz var mý?

EREN34
12-03-2018, 20:32
feka hibrite 3 ayrý fiyat veriyor 800 1250 1500 normal billet gtx farklarý neler bilginiz var mý?

Açýkçasý bilgim yok.

Ben yaptýrýrken 1250den bir týk az verdim. Aracý ve hedeflediðim gücü söyledim. Gerisini ona býraktým açýkçasý. Tek bildiðim 1546 olan turbom 1749a hibritlendi

16EC813
13-03-2018, 11:35

bu fiyatý sizene zaman verdi fe ka turbo ?

playhard
13-03-2018, 16:15
Açýkçasý bilgim yok.

Ben yaptýrýrken 1250den bir týk az verdim. Aracý ve hedeflediðim gücü söyledim. Gerisini ona býraktým açýkçasý. Tek bildiðim 1546 olan turbom 1749a hibritlendi
kaç bara çýkýyorsunuz yada max kaç bara çýkabileceðinizi söyledi mi?

bu fiyatý sizene zaman verdi fe ka turbo ?
1,5 ay önce 850 1250 1500 þeklindeydi 800 yazmýþým

EREN34
13-03-2018, 16:31
[QUOTE=playhard;8452686]kaç bara çýkýyorsunuz yada max kaç bara çýkabileceðinizi söyledi mi?
/QUOTE]

Þu an 1 bar kullanýyorum. 1,5 1,6 bar civarýna manuel boost controller ile ayarlayýp býrakacaðým. Birden basýnç açacaksan 2 bar'ý geçme dedi. Ben de zaten günlük kullanacaðým o basýnçlarý hiç görmeyeceðim diyince konuyu kapattýk.

wonderkid
14-03-2018, 12:31
arkadaþlar yazýlým ile vizeye giren varmý ? emisyondan geçemez diye düþündüðümden soruyorum

EREN34
14-03-2018, 12:33
arkadaþlar yazýlým ile vizeye giren varmý ? emisyondan geçemez diye düþündüðümden soruyorum

Emisyonu TÜV de deðil, sanayide yetki verilmiþ emisyon pulu veren yerde yaptýrýn. Pul ile muayeneye gidin. Egzoz harici kalan kýsýmlar kontrol edilir

wonderkid
14-03-2018, 12:38
Emisyonu TÜV de deðil, sanayide yetki verilmiþ emisyon pulu veren yerde yaptýrýn. Pul ile muayeneye gidin. Egzoz harici kalan kýsýmlar kontrol edilir

artýk onlar kalktý diye biliyorum.

EREN34
14-03-2018, 14:01
artýk onlar kalktý diye biliyorum.

Olabilir. Ben 2017 Haziran ayýnda dediðim þekilde yaptým

wonderkid
16-03-2018, 07:50
Günaydýnlar. Aracýmdaki hard yazýlýmdan memnunum ama özellikle duman olayý þehiriçinde bazen hoþuma gitmiyor. Aracýma oem bir beyin alýp taktýrsam buna bir tesisat çekilerek içeriden bir tuþ ile manuel iki beyin arasý geçiþ yapýlmasý mümkünmüdür ? Varmýdýr böyle birþey yapan

wonderkid
18-03-2018, 19:30
Beyler yazilimli yazilimsiz ortalama yakit tuketiminizi yazarmisiniz ?

16EC813
19-03-2018, 08:18
komple sýfýrlanmýþ herþeyiyle yenilenmiþ motor
hybrit bullit pal
big enjektör
yazýlým
5 yaprak broz
2,2 bar basýnç
vs diðer tüm iþlemler
çok az þehir içi olmak kaydýyla (100-150 km )
120-130 ortalama hýz
1 depo 850 km

wonderkid
19-03-2018, 10:54
sizin baya iyimiþ ben 100 tl lik mazot ile 300 km zor gidiyorum

fuatozkan
19-03-2018, 15:49
K03 Enjektör falan uzun yolda 22 kuruþ litre olarak 4.1 falan dý galiba

wonderkid
20-03-2018, 17:58
Beyler izmirici yazilimi orjinale cevirmek istiyorum. Varmidir yardimci olabilecek ?

EREN34
21-03-2018, 07:16
GT1749 vs. takan arkadaþlar araçlarýnda basýnç nasýl açýyor? Wastegate ten somun mu sýkýyorsunuz yoksa manuel boost controller ile mi açýyorsunuz? Orj. wastegate kaç bara kadar dayanabiliyor?

fuatozkan
22-03-2018, 12:16
GT1749 vs. takan arkadaþlar araçlarýnda basýnç nasýl açýyor? Wastegate ten somun mu sýkýyorsunuz yoksa manuel boost controller ile mi açýyorsunuz? Orj. wastegate kaç bara kadar dayanabiliyor?

Takip arkadaþta da mevcut westgate mý yoksa kanat ayarý mý ne var bilemiyoruz çevirme mesafesi var ama turbonun konumundan dolayý sökmeden yapamayýz 1.5-1.7 civar ýbasýnç geliyor þuan

wonderkid
24-03-2018, 14:57
Sevgili dostlar normalde aracim hararet olarak ortaya bile gelmezdi hep düþük çalýþýrdý bugun otobanda asildim ve sehirici cok dur kalka kaldým. Ortayi cok hafif gecti tekrar ortaya döndü.ilk olduðu icin termostat conta vs suphelenmelimiyi ?

wonderkid
24-03-2018, 18:30
Dun koydugum su bugun tamamen bitince radyatörün kacirdigindan þüphelendim pazartesi götüreceðim arabayi kullanmadým bile. Deðiþtirirken termostatida sifirlarim

ZeEN
25-03-2018, 21:10
Yarýyý çok az geçmesi sýkýþtýrma ve trafikte normal özellikle sýcak günlerde, bence degiþtirmene gerek yok ama su eksiltmesi tabiki sýkýntý.

wonderkid
30-03-2018, 07:54
Günaydýnlar. Benim araçta conta yanýk çýktý malesef. Fehmi Tekin kardeþimle hazýr açmýþken turboyuda FE-KA ' ya gönderip hybridleyelim dedik. Tabi cooler ve yine açmýþken trigeri de deðiþtirmeye karar verdik.

TarikS
31-03-2018, 01:19
Arkadaþlar, biraz sosyal mesaj gibi olacak ama çok sinirlendiðim bir mevzuyu birkaç saat aradan sonra sakince ifade etmeye çalýþacaðým;

Bu akþam 21-21:30 civarý TEM Kozyataðý yönü Ataþehir baðlantý yolu altýnda bir tane kýrmýzý 1.7 Corsa karanlýkta gazlamasýyla köprü altýný duman altý býrakýp gidiyordu, ben geride olduðum için direk etkilenmedim ama insanlar panikle frene basmalar, saða-sola kaçýþmalar vs epey sorun yaþadý. Ben de açýkçasý epey sinirlendim ve yetiþip kovalamaya baþladým 3 harf 2 rakamlý standart fontlu plakalý, görseli standart bir corsa, týr týr egzoz sesi geliyor ama dandik 1.6 156 hp'lik C180'le ne hikmetse yarým gazla tampondan ayrýlmadan gidebiliyordum. Yaktým uzunlarý, elimi de kornaya koydum çekmedim ama arkadaþ durmadý. Çekinmeden söylemeliyim ki epey sövdüm, son anda Bostancý sapaðýna kýrýp önümden kaçtý. Beni tanýyanlar bilir ben þiddet yanlýsý bir insan deðilim, biri beni kovalasa günümüz þartlarýnda ben de durmam ama dursaydý neye sebebiyet verdiðini camdan cama anlatýp devam etmek niyetindeydim.

Hayýr 300-400 HP olsa anlayacaðým, dumanla gidiyor falan da taþ çatlasýn 100-110 HP falandý heralde o kiloyla o kadar gidebildiðine göre. Uzayýp gidebilse o kadar duman yoðunluðu býrakmaz hiç deðilse. :D Benzer tarzda kullanan, karanlýkta yollarýn da kalabalýk olduðu yerlerde ayný duruma düþmemiþ olup farkýnda olmadan gazlayan arkadaþlar varsa bir durup düþünün derim.

Bu makas atmak, rolling yapmaktan da tehlikeli bir durum, görüþ mesafesinin o araç gaza bastýðý sürece yer yer 0'a kadar indiði bir ortam oluþuyor. 10 HP eksik olsun dumansýz olsun arabalarýnýz

16EC813
01-04-2018, 18:22
size sonuna kadar katýlýyorum TarikS
bende bi corsa sürücüsü olarak sizin gibi düþünüyorum.benim aracýmda da yazýlým var enjektör var ama hiç bi zaman için þehir içinde dip gaz yapýp duman atarak gazlamam aslýnda dogru kullanýlsa bu dumaný çokta fazla farkedilmez ama iþte bilinçsiz sürücülere de yapacak biþey yok ne diyim umarým daha da bilinçleniriz toplum olarak

Leonardo
01-04-2018, 19:27
TarikS arabanin tek sevmedigim yani bu haklisiniz kesinlikle bazilari sadece duman icin merdiven alti yazilim yaptiriyor nesini seviyorlar anlamadim arabanin arkasinin siyah olmasi hayattan sogutuyor benimki o kadar dumanli degil çevre etkenini göz önünde bulundurarak bu aracý satmayý düþündüm ancak günümüz koþullarýnda benzinli araca binilmiyor malesef

K.Kaan
03-04-2018, 08:54
Arkadaþlar, biraz sosyal mesaj gibi olacak ama çok sinirlendiðim bir mevzuyu birkaç saat aradan sonra sakince ifade etmeye çalýþacaðým;

Bu akþam 21-21:30 civarý TEM Kozyataðý yönü Ataþehir baðlantý yolu altýnda bir tane kýrmýzý 1.7 Corsa karanlýkta gazlamasýyla köprü altýný duman altý býrakýp gidiyordu, ben geride olduðum için direk etkilenmedim ama insanlar panikle frene basmalar, saða-sola kaçýþmalar vs epey sorun yaþadý. Ben de açýkçasý epey sinirlendim ve yetiþip kovalamaya baþladým 3 harf 2 rakamlý standart fontlu plakalý, görseli standart bir corsa, týr týr egzoz sesi geliyor ama dandik 1.6 156 hp'lik C180'le ne hikmetse yarým gazla tampondan ayrýlmadan gidebiliyordum. Yaktým uzunlarý, elimi de kornaya koydum çekmedim ama arkadaþ durmadý. Çekinmeden söylemeliyim ki epey sövdüm, son anda Bostancý sapaðýna kýrýp önümden kaçtý. Beni tanýyanlar bilir ben þiddet yanlýsý bir insan deðilim, biri beni kovalasa günümüz þartlarýnda ben de durmam ama dursaydý neye sebebiyet verdiðini camdan cama anlatýp devam etmek niyetindeydim.

Hayýr 300-400 HP olsa anlayacaðým, dumanla gidiyor falan da taþ çatlasýn 100-110 HP falandý heralde o kiloyla o kadar gidebildiðine göre. Uzayýp gidebilse o kadar duman yoðunluðu býrakmaz hiç deðilse. :D Benzer tarzda kullanan, karanlýkta yollarýn da kalabalýk olduðu yerlerde ayný duruma düþmemiþ olup farkýnda olmadan gazlayan arkadaþlar varsa bir durup düþünün derim.

Bu makas atmak, rolling yapmaktan da tehlikeli bir durum, görüþ mesafesinin o araç gaza bastýðý sürece yer yer 0'a kadar indiði bir ortam oluþuyor. 10 HP eksik olsun dumansýz olsun arabalarýnýz

Sýrf bu yüzden araabamý 3 cm basmaya çekiniyorum ***** kitle gibi algýlanmak istemediðim için. Ýnsanlarý o koku ve kirle huzursuz etmeye de hakký yok kimsenin korkutmaya da, çok mu seviyorsun o zaman gece 4 5 gibi çýk bomboþ yerde yap yapýyorsan trafik için de öyle saçma bir hareket olmamalý. Bundan zevk alýnmasýný anlamakta çok zor sanýrým...

Emrecan-R
03-04-2018, 09:35
herifler sýrf duman çýksýn diye basýyorlar

Leonardo
08-04-2018, 01:28
Elimde hks nin replika bloeoff u var kimse yanasmiyor montaja yardimci olabilcek varmi istanbulda :)

tool
08-04-2018, 12:23
ankara icin hibrid turbo tavsiyesi ariyorum, eskisi ses yapmaya basladi

fuatozkan
09-04-2018, 09:17
ankara icin hibrid turbo tavsiyesi ariyorum, eskisi ses yapmaya basladi

Ankara da düzgün hibrit yapan yok. Yapýlanlar yeni nesil hibritlere göre zayýf kalýyor. En iyisi FE-KA yapmýþken düzgün yapýn.

wonderkid
16-04-2018, 16:08
Ankara da düzgün hibrit yapan yok. Yapýlanlar yeni nesil hibritlere göre zayýf kalýyor. En iyisi FE-KA yapmýþken düzgün yapýn.

Ben Fe-Ka Gtx turbo kullanýyorum ilk olarak 1.8 þimdi ise 2.0 barda günlük kullanýyorum. Tavsiye ederim

Leonardo
11-05-2018, 22:09
Elimdeki varex bozuldu ona masraf etmek yerine daha iyi birsey yaptirmayi dusunuyorum istanbul ici son susturucuya varex yapabilcek tanidigi olan varmidir avrupa oncelik fiyat olarak cok abarti olmamak sarti ile :) arac 1.7 dti

Rec.O
23-05-2018, 23:18
Ufakdan hort olsun, bugun yeni aldigim 1.7 ile baska bir arkadasin 1.7 si ile denedik.

Benim arac hibrit,kesicisiz soft yazilim,buyuk emme,egr westage iptali,sacma salak ortadan boruyla ayirdiklari vanali bi eksoz var.

Arkadasimin aracinda, kesicili soft yazilim,duz boru egr westgate iptali var bildigimiz kadariyla ama hibrit yok kesinlikle.

Sorum su bugun deenedigimiz bildigimiz bana 1 bucuk 2 boy kadar ayirdi.

Benim aklima takilan burda anormal bi durum soz konusu sebebi acaba nedir? Aklimi kurcalayanlar,
Benim eksoz acaba araci sikiyormu? Kapaliyken direk orjinal eksozdan cikis yapiyor acikken eski usul ortadan bir eksozla boruyla atiyor yani.
Kesicisiz yazilim olmasi araci etkilermi bu kadar?
Son olarak bir onceki corsamin yazilimini veya bu denedigim arkadasimdaki yazilim benim aracima kopyalabilirmiyim. Simdiden tesekkurler..

Edit, hibrit akdeniz turbo yapimi

fuatozkan
24-05-2018, 10:10
Ufakdan hort olsun, bugun yeni aldigim 1.7 ile baska bir arkadasin 1.7 si ile denedik.

Benim arac hibrit,kesicisiz soft yazilim,buyuk emme,egr westage iptali,sacma salak ortadan boruyla ayirdiklari vanali bi eksoz var.

Arkadasimin aracinda, kesicili soft yazilim,duz boru egr westgate iptali var bildigimiz kadariyla ama hibrit yok kesinlikle.

Sorum su bugun deenedigimiz bildigimiz bana 1 bucuk 2 boy kadar ayirdi.

Benim aklima takilan burda anormal bi durum soz konusu sebebi acaba nedir? Aklimi kurcalayanlar,
Benim eksoz acaba araci sikiyormu? Kapaliyken direk orjinal eksozdan cikis yapiyor acikken eski usul ortadan bir eksozla boruyla atiyor yani.
Kesicisiz yazilim olmasi araci etkilermi bu kadar?
Son olarak bir onceki corsamin yazilimini veya bu denedigim arkadasimdaki yazilim benim aracima kopyalabilirmiyim. Simdiden tesekkurler..

Edit, hibrit akdeniz turbo yapimi

Öncelikle aracýnýzýn basýncýný sanayi tipi saatle takip etmenizi öneririm.
Basýnç kaçaðýnýz varsa geri düþmeniz geçilmeniz normal öncelikle bunlarý kontrol etmekte fayda var.
Sonrasýnda aracýnýzýn durumunu görmek için cihaza baðlayýp bakýn arýza kodu varsa onarýmlarýný gerçekleþtirn.

Yazýlým kopyalama olayý basit. Yazýlýmcýnýza rica da bulunun uygun ücret karþýlýðý yapar.

Rec.O
24-05-2018, 14:49
Öncelikle aracýnýzýn basýncýný sanayi tipi saatle takip etmenizi öneririm.
Basýnç kaçaðýnýz varsa geri düþmeniz geçilmeniz normal öncelikle bunlarý kontrol etmekte fayda var.
Sonrasýnda aracýnýzýn durumunu görmek için cihaza baðlayýp bakýn arýza kodu varsa onarýmlarýný gerçekleþtirn.

Yazýlým kopyalama olayý basit. Yazýlýmcýnýza rica da bulunun uygun ücret karþýlýðý yapar.

basýnç saati þu an aracýmda yok . bugun alý takacaðým normalde kaç basýncla yürümesi lazým?

16EC813
24-05-2018, 16:32
basýnç saati þu an aracýmda yok . bugun alý takacaðým normalde kaç basýncla yürümesi lazým?

dandik basýnç saati takmayasýn ,paraya kýyýp marka biþey al :D gtx hybrit big enjektörle 1,7 basýnçla yürüyom gayet güzel tabi ki yazlým çok önemli

Rec.O
24-05-2018, 17:23
dandik basýnç saati takmayasýn ,paraya kýyýp marka biþey al :D gtx hybrit big enjektörle 1,7 basýnçla yürüyom gayet güzel tabi ki yazlým çok önemli

dayýcým, elimde defi vardý su ucuzlardan onu takayým dedim :) yanýltýyor biraz farkýndayým ama ister istemez basýnc kaybýný gösterir sanýrým. yazýlým nerde atýlmýþ bilmiyorum bu gidiþle yazýlýmý yenileteceðim

fuatozkan
25-05-2018, 09:05

Turbon ve yazýlýma göre deðiþir. 2.0 basan hibrit de var 1.5 basan da.

Absinthé
25-05-2018, 12:35
Benim de merak ettiðim bir konu var.

DTÝ Ýlk yüklü turbo aracým þuan. Hep atmosferik kullandým olaya çok yabancýyým.

Dipgazda 2.5+ barlarý gördüm intercooleri fýrlattý :D

Kýrýlýr vs dediler wastegate'den 1.5 bar'a çektik

Ýnstasý olanlar þöyle bakabilir ; Instagram (https://www.instagram.com/stories/highlights/17876467114209450/)

Büyük enjektör , insignia turbo , pasaoðlu yazýlým vs 1.5 bar'a kýsýk kullanýyorum þuan.

Basýncý saðlýklý ölçebilmek için sanayi tipi saat taktýk .

Araç hýzlanýrken gaza çok yüklenmedikçe en fazla 0,5 bara kadar çýkýyor sonra kendisi ayný gazda bile olsa direkt 0'a düþüyor.

Kaçak var onun farkýndayým da bu kadar kesebildiler , kelepçelerden kaçýrýyor hep.

Birinci sorum günlük kullanýmda bu basýnç kayýplarý bana yakýt olarak geri dönüyor mudur? (turbo 2500 civarý dolmaya baþlýyor þuan)

Ýkinci sorum bu basýnç kayýplarýný nasýl önleyebilirim.

Önerilere de açýðým.

fuatozkan
28-05-2018, 10:33

Ýnstasý olanlar þöyle bakabilir ; Instagram (https://www.instagram.com/stories/highlights/17876467114209450/)

Büyük enjektör , insignia turbo , pasaoðlu yazýlým vs 1.5 bar'a kýsýk kullanýyorum þuan.

Araç hýzlanýrken gaza çok yüklenmedikçe en fazla 0,5 bara kadar çýkýyor sonra kendisi ayný gazda bile olsa direkt 0'a düþüyor.

Kaçak var onun farkýndayým da bu kadar kesebildiler , kelepçelerden kaçýrýyor hep.

Birinci sorum günlük kullanýmda bu basýnç kayýplarý bana yakýt olarak geri dönüyor mudur? (turbo 2500 civarý dolmaya baþlýyor þuan)

Önerilere de açýðým.

Bu olay map deðiþimi diye biliyorum. 2100 civarýna kadar basýnç geliyor sonra salýyor kendini.

dieselpower
29-05-2018, 08:19
Enjektor hakkýnda yardýmcý olabilecek var mý

tolga_55
31-05-2018, 07:41
Enjektor hakkýnda yardýmcý olabilecek var mý

Hasan Altaylý ile görüþ hocam. Antalyadan Ýzmir Pompa.

Önerilere de açýðým.

kullandýðýnýz kelepçelerin fotoðrafý var mý? . 3.5 bar basýp kaçýrmadan kullanan arkadaþlarým var. Umarým bahçe hortumu kelepçelerinden deðildir kullandýðýnýz.

Absinthé
04-06-2018, 18:42
kullandýðýnýz kelepçelerin fotoðrafý var mý? . 3.5 bar basýp kaçýrmadan kullanan arkadaþlarým var. Umarým bahçe hortumu kelepçelerinden deðildir kullandýðýnýz.

https://i.hizliresim.com/PDYLdO.jpg

Kelepçeler bunlar.

Artýk fýrlatmýyor ama aralarýndan sürekli hava üflüyor , normal mi bilemedim.

Basýnç sabit hýzla giderken gazlamadýðým müddetçe hep sýfýra düþüyor.

Az da olsa basýnç altýnda olmasý gerek gibi geliyor mantýklý gelmedi

Bu arada ne kadar basýnca dayanabiliyor? 2.5 bar da kýrýlabilir dediler günlük kullaným... Geri açmalý mýyým kararsýzým...

Yazýlým aþýrý zengin ayarlý þuanda. Rölantide bile duman atýyor.

Absinthé
04-06-2018, 18:47
Bu olay map deðiþimi diye biliyorum. 2100 civarýna kadar basýnç geliyor sonra salýyor kendini.

Bastýðý hava kelepçelerden dýþarý kaçýyor o yüzden böyle oluyor gibi geldi bana.

Turbo fazla hava basmadýðý müddetçe basýnç 0,5 üstüne yükselmiyor geri düþüyor.

Gazlarsam 2,5+ bar gördü sabit dolu kaldý.

Leonardo
06-06-2018, 00:52
Arkadaslar abiler konu kalabaligi olmamasi acisindan buraya yaziyorumbir konuda yardiminiza ihtiyacim var 1.7 dti aracimla uzun yol yapmaya karar verdim vermez olaydim dedirtti memlekete donuste 50 km kala aracimin ici birden mazot koktu ve motor teklemeye basladi ilk asamada yere bir miktar mazot dokuldu sonra aracin butun suyu yere indi neyse bir kac ustaya motoru gosterdik pompaya falan bakildi enjektore bakildi bunlari yasatmicak bir sorun oldugu gorundu ve motor icini actik 2 silindir odasinin yakmadigini gorduk ve bugun rektefiye karari aldik ve motoru indirecegiz bazi kisiler motor al daha masrafsiz olur dedi bir kac cikmaciya gittigimde onlar bile isin sansa kaldigini garanti veremiyeceklerini motor yapmami onerdiklerini soylediler bizde bugun itibariyle motor yapmaya karar verdik rektefiyeci 3-4 arasi tutacagini motorcuyla birlikte 5-6 olacagini soyledi sizlere sorum daha once bir araca motor yapmadim kisacasi neyin nasil oldugunu olacagi nelere dikkat edecegimi bilmiyorum ozellikle 1.7 gibi bir hassas aracta 5-6 bin harcayip tekrar sorun yasamak uzer sizlerce nelere dikkat edilmeli ve acmisken sunuda yap diyeceginiz bir sey varmidir. Tesekkurler yazim hatasi var ise affola telefondan yaziyorum

EREN34
06-06-2018, 06:23
Ben 1.7dti ýn motorunun hassas olduðunu düþünmüyorum.

Hassas olan motor dýþýnda ki parçalar. Mazot beyni, enjektör va. Gibi.

Üstadlar yazar gerçi

fuatozkan
07-06-2018, 09:16
Arkadaslar abiler konu kalabaligi olmamasi acisindan buraya yaziyorumbir konuda yardiminiza ihtiyacim var 1.7 dti aracimla uzun yol yapmaya karar verdim vermez olaydim dedirtti memlekete donuste 50 km kala aracimin ici birden mazot koktu ve motor teklemeye basladi ilk asamada yere bir miktar mazot dokuldu sonra aracin butun suyu yere indi neyse bir kac ustaya motoru gosterdik pompaya falan bakildi enjektore bakildi bunlari yasatmicak bir sorun oldugu gorundu ve motor icini actik 2 silindir odasinin yakmadigini gorduk ve bugun rektefiye karari aldik ve motoru indirecegiz bazi kisiler motor al daha masrafsiz olur dedi bir kac cikmaciya gittigimde onlar bile isin sansa kaldigini garanti veremiyeceklerini motor yapmami onerdiklerini soylediler bizde bugun itibariyle motor yapmaya karar verdik rektefiyeci 3-4 arasi tutacagini motorcuyla birlikte 5-6 olacagini soyledi sizlere sorum daha once bir araca motor yapmadim kisacasi neyin nasil oldugunu olacagi nelere dikkat edecegimi bilmiyorum ozellikle 1.7 gibi bir hassas aracta 5-6 bin harcayip tekrar sorun yasamak uzer sizlerce nelere dikkat edilmeli ve acmisken sunuda yap diyeceginiz bir sey varmidir. Tesekkurler yazim hatasi var ise affola telefondan yaziyorum

Ankara da olsanýz çýkma motor rahat bulunuyor. Arkadaþýn dediði gibi hassas bir motor deðil sadece düzgün toplanmasý lazým her motor gibi.

5-6 lira harcamaktansa temiz çýkma motor olabilir daha az maaliyetli. Ama iþte þans iþi evveliyatý nasýl kim nasýl baktý ne kadar kullandý o motoru.

Ýçim rahat olsun derseniz kendiniz yaptýrmanýz.

Leonardo
07-06-2018, 13:00
Ankara da olsanýz çýkma motor rahat bulunuyor. Arkadaþýn dediði gibi hassas bir motor deðil sadece düzgün toplanmasý lazým her motor gibi.

5-6 lira harcamaktansa temiz çýkma motor olabilir daha az maaliyetli. Ama iþte þans iþi evveliyatý nasýl kim nasýl baktý ne kadar kullandý o motoru.

Ýçim rahat olsun derseniz kendiniz yaptýrmanýz.

Acikcasi isimi 1.000 2.000 fark icin sans a birakmak istemiyorum bu arada emme genisletmek icin biraktim hortumlari kelepceleri elden gecirmeye karar verdim

Rec.O
09-06-2018, 20:42
Aracim 2003 1.7 dti 185 binde daha once 10x40 koyulmus yag degisim suresi geldi hangi yagi tercih ermeyelim 10-40 mi olmali gene? Hibrit,emme genis egr westgate iptal kesicisiz soft yazilim var.

16EC813
10-06-2018, 00:10

valla biþey diyim mi sana ucuz etin yahnisi diye bi tabir vardýr ha o misal ,hakkýyla bi 1,7 dti motor toplamanýn maliyeti 12-13 bin arasý ben a,z ye komple motor yaptýrdým ama hiç bir parçasýný çakma çýkma çukma malzeme kullanmadýk her þey oem servisten alýndý ve hakkýyla bir iþçilik yapýldý sonuç olarak çok memnuum saat gibi maþallah
her hafta iþim geregi bursa çanakkale ezine ezine bursa gidip geliyrum yaklaþý 800-900 km yol yapýyorum hiçbir sorunum ve sýkýtným yok
bu arada oem turboma fe ka tarafýndan gtx hybrit yapýldý big enjektör ecutech yazýlým 1,7 bar basýnçla kullanýyorum
motorum güney servis tarafýndan eyüpcan ve günay tarafýndan titizlikle yapýldý
buradan da onlara teþekkür ediyorum
kalsaglýcakla

Leonardo
10-06-2018, 01:06
valla biþey diyim mi sana ucuz etin yahnisi diye bi tabir vardýr ha o misal ,hakkýyla bi 1,7 dti motor toplamanýn maliyeti 12-13 bin arasý ben a,z ye komple motor yaptýrdým ama hiç bir parçasýný çakma çýkma çukma malzeme kullanmadýk her þey oem servisten alýndý ve hakkýyla bir iþçilik yapýldý sonuç olarak çok memnuum saat gibi maþallah
her hafta iþim geregi bursa çanakkale ezine ezine bursa gidip geliyrum yaklaþý 800-900 km yol yapýyorum hiçbir sorunum ve sýkýtným yok
bu arada oem turboma fe ka tarafýndan gtx hybrit yapýldý big enjektör ecutech yazýlým 1,7 bar basýnçla kullanýyorum
kalsaglýcakla

Abi oncelikle cevap icin tesekkur ederim ancak actik benim motor genel kondisyon olarak iyi turbom iyi krank im iyi ekzantirikler iyi durumda degismesine gerek yok anliyacaginiz digerlerini degistirsek masraftan baska birsey yaratmiyacak 4 piston degiscek motor komple rektefiye gorup parcalar temizlencek sorunumuz yag rekoru patlamis oda pistonlara vs zarar vermis uyduruk sekilde olmamasi icin bekletiyorum sanayiden cikmiyorum aceleye getirmemeye calisiyorum mesela suan 10 gun oldu tam sadece soktuk ve temizledik

Leonardo
10-06-2018, 01:08
Aracim 2003 1.7 dti 185 binde daha once 10x40 koyulmus yag degisim suresi geldi hangi yagi tercih ermeyelim 10-40 mi olmali gene? Hibrit,emme genis egr westgate iptal kesicisiz soft yazilim var.

Mobil 1 10.40 isinizi gorcektir bilgim kadar ile

Leonardo
11-06-2018, 17:02
kalsaglýcakla

Abi birde ayrica turboyu gostereyim temizleyim dedim bosluk cikti senin dedigin gibi feka ya yollamak istiyorum ama ben cok guclu bisey istemiyorum bronzlu sekilde kullanmak istemiyorum enjektor falanda istemiyorum kisik ayarda bi hybrid yapmak istiyorum bu konuda fikrin nedir sartmidir bronz cooler enjektor?

EREN34
11-06-2018, 18:25

Bence Motul 8100 5/30 deneyin. Eksiltme vs. Olmazsa devam.

Yok eksiltirse 10/40a geçersiniz

16EC813
11-06-2018, 23:11
Abi birde ayrica turboyu gostereyim temizleyim dedim bosluk cikti senin dedigin gibi feka ya yollamak istiyorum ama ben cok guclu bisey istemiyorum bronzlu sekilde kullanmak istemiyorum enjektor falanda istemiyorum kisik ayarda bi hybrid yapmak istiyorum bu konuda fikrin nedir sartmidir bronz cooler enjektor?

oem turboyu stage 1 diye hybritliyo fe-ka enjektör takmasanda yazýlýmla güzel oluyo benim ki de ilk böle baþlamýþtý bronz takarsan iyi olur ama 5 yapraga gerek yok sanýrým 4 yaprak tatmin eder bunu

Leonardo
12-06-2018, 00:51
oem turboyu stage 1 diye hybritliyo fe-ka enjektör takmasanda yazýlýmla güzel oluyo benim ki de ilk böle baþlamýþtý bronz takarsan iyi olur ama 5 yapraga gerek yok sanýrým 4 yaprak tatmin eder bunu

Amacim guc degil abi saglikli olsun roll yapan birisi degilim arada keyfi gazlarim sadece simdi masraf motordan dolayi bayaa tuttu dahada abartmak istemiyorum krom borular vs sartmidir birde uzun yol gitcem kalanlari orda tamamliyacagim

fuatozkan
12-06-2018, 09:47
Amacim guc degil abi saglikli olsun roll yapan birisi degilim arada keyfi gazlarim sadece simdi masraf motordan dolayi bayaa tuttu dahada abartmak istemiyorum krom borular vs sartmidir birde uzun yol gitcem kalanlari orda tamamliyacagim

Aþýrý basýnçlý kullanmazsan kroma gerek yok. Sistemdeki kelepçeleri deðiþtir saðlamlaþtýr iþ görür.

16EC813
12-06-2018, 11:35

gerek yok krom borulara saglam olsun yeter

Leonardo
11-07-2018, 22:49
Merhaba konuya sadece ben yazýyorum :D Ancak forum da bulamadým kalabalýk olmamasý için konu açmakta istemedim. 1.7 dti corsa c aracýna fren güçlendirmesi yapan varmýdýr? Aracým abssiz model frenler ve yol tutuþu berbat önlerde custom coil var arkalar pressli yay arkalara spor yay alýp , kule gergisi uygulamasý yapmak istiyorum o kýsmý böyle çözmeyi düþünüyorum ancak fren olarak herhangi düzgün bir uygulamaya rastlamadým. Arkalar diskmi olmalý ? Önlerimi büyütmeliyim? Tavsiyelerinize ihtiyacým var :) þimdiden teþekkürler

karizma52
12-07-2018, 09:10
Merhaba konuya sadece ben yazýyorum :D Ancak forum da bulamadým kalabalýk olmamasý için konu açmakta istemedim. 1.7 dti corsa c aracýna fren güçlendirmesi yapan varmýdýr? Aracým abssiz model frenler ve yol tutuþu berbat önlerde custom coil var arkalar pressli yay arkalara spor yay alýp , kule gergisi uygulamasý yapmak istiyorum o kýsmý böyle çözmeyi düþünüyorum ancak fren olarak herhangi düzgün bir uygulamaya rastlamadým. Arkalar diskmi olmalý ? Önlerimi büyütmeliyim? Tavsiyelerinize ihtiyacým var :) þimdiden teþekkürler
Astra H kaliper ve diski takan duydum...

Silence45
12-07-2018, 09:40

16" jant ve jom takým coil ile kullandým ve rayda gibi gidiyordum. Yol tutuþuyla alakalý hiç sýkýntým olmadý. Frenler biraz zayýf ancak bunu da araç çok yüklü deðilse sadece fren ve diskleri EBC gibi deðiþtirerek çözüleceðini düþünüyorum.

Leonardo
12-07-2018, 12:25
16" jant ve jom takým coil ile kullandým ve rayda gibi gidiyordum. Yol tutuþuyla alakalý hiç sýkýntým olmadý. Frenler biraz zayýf ancak bunu da araç çok yüklü deðilse sadece fren ve diskleri EBC gibi deðiþtirerek çözüleceðini düþünüyorum.

Bence arkada fren olmasinin hissiyati cok farkli

Leonardo
13-07-2018, 20:20
Yokmudur fren yapan ?

Boldenon
14-07-2018, 09:54
Combo nun arka frenlerini uygulayaný gördüm. fren merkezi de deðiþiyor sanýrým

emrhn28
14-07-2018, 11:12
corsa c 1.2 var bende de. ***** ABS yok. Araba zaten 75 beygir olduðu için fren sýkýntýsý pek yoktu ama ani frenlerde zayýflýðýný gösteriyordu. Eibach yay var bende önlerde 3cm daha basýk. Önlere delikli EBC disk ve sýfýr GM balata taktým. Yol tutuþ ve frenlerden memnunum þuan. 15 jant ve dunlop fm800'ler var birde.

aroglu
28-07-2018, 19:35
iyi forumlar bugün aracýma cruise control kolu aldým opcomdan bcm üzerinden tanýttým ama çalýþmýyor bilen birileri yardýmcý olursa çok sevinirim

tool
29-07-2018, 15:44

hocam kac para civarinda bu gtx hibrid?

16EC813
29-07-2018, 16:13
hocam kac para civarinda bu gtx hibrid?

2000 civarý totalde tutuyor,ama yaptýracaksan fe&ka turboya yaptýrmaný öneririm

Yanyanömer
30-07-2018, 23:08
iyi forumlar bugün aracýma cruise control kolu aldým opcomdan bcm üzerinden tanýttým ama çalýþmýyor bilen birileri yardýmcý olursa çok sevinirim

Özelden yazdým bcm den tanýtman yetmez.Engine den de tanýtman lazým. Wp tan ulaþ bana yardýmcý olayým. corsa c olarak tanýtýrsan gene çalýþmaz. baþka yöntemi var

K.Kaan
31-07-2018, 09:55
Özelden yazdým bcm den tanýtman yetmez.Engine den de tanýtman lazým. Wp tan ulaþ bana yardýmcý olayým. corsa c olarak tanýtýrsan gene çalýþmaz. baþka yöntemi var

Sen yapýyor musun hocam bu iþlemi?

Yanyanömer
02-08-2018, 21:09
Sen yapýyor musun hocam bu iþlemi?

Kendi aracýmý kendim yaptým. Aktifleþtirmeyi istanbulda kimse yapamadý opcom aldým kendim yaptým. Ve bir çok arkadaþýnkini. Çok basit iþlemle. Ama tesisat çekilmesi lazým. bcm ve ecu beynine.

tolga_55
06-08-2018, 10:22
Kendi aracýmý kendim yaptým. Aktifleþtirmeyi istanbulda kimse yapamadý opcom aldým kendim yaptým. Ve bir çok arkadaþýnkini. Çok basit iþlemle. Ama tesisat çekilmesi lazým. bcm ve ecu beynine.

1.7 dti larda bcm ve ecu beynine tesisata çekmeye gerek yok.

aroglu
08-08-2018, 07:46
Sorumluluk kabul etmemekle beraber çözdüðüm olayý anlatýyorum :)
Astra g > engine > program variant > cc on ben böyle çözdüm çalýþýyor ledine kadar aktif ettim . Varsa bir zararý bilmiyorum ama çalýþýyor 1500 km de yol yaptým bi sýkýntý görmedim :)

Edit: Corsa c nin engine menüsünde program variant da cruise control yok o sebepden astra g seçtim. Bu yukarýda anlattýðým engine menüsünden aktif etme + olarak bcmden de aktifleþtirmeniz mecburi :)

tolga_55
08-08-2018, 08:04
Astra g > engine > program variant > cc on ben böyle çözdüm çalýþýyor ledine kadar aktif ettim . Varsa bir zararý bilmiyorum ama çalýþýyor 1500 km de yol yaptým bi sýkýntý görmedim :)

Edit: Corsa c nin engine menüsünde program variant da cruise control yok o sebepden astra g seçtim. Bu yukarýda anlattýðým engine menüsünden aktif etme + olarak bcmden de aktifleþtirmeniz mecburi :)

yada corsa c den c14xe motor kodunu seçerekte yapabilirsiniz. ben 3 sene kullandým astra g den yapýp herhangi bir sorun yok.

Yanyanömer
09-08-2018, 22:22

Tebrikler Çözmüþssün

nashiro
21-08-2018, 20:15
merhaba. bir sorum olacak. izmir atatürk organize'de çalýþýyorum çiðli'de bu bölgede atasanayi tarafý vs. bakým için tavsiyeniz var mý? bakýmdan sonra satacaðýz sanýrým aracý bakým yaptýrýp satalým :)

Rec.O
02-09-2018, 12:16
arkadaþlar daha önce yapmýþ olan varmý bilmiyorum ama bilgi verirseniz sevinirim. Corsa c için coil arýyorum... çoðu kiþi puntonun ki ve corsa d nin ki oluyor diyor varmý bilgisi olan

fuatozkan
15-09-2018, 21:22
Oksijen basýnç sensörü arýzasý aralýklý verdi cihazda sildim ama yine ayný duman ve kesici yok. Yeni turbo yaptým yaptým derken güzel yapýlmamýþtý yeniden yaptýrdým ayný þekilde eskisinden iyi ama duman kesici yok gaz isteksiz sýkýntý nedir ?

Yanyanömer
19-09-2018, 13:43
Oksijen basýnç sensörü arýzasý aralýklý verdi cihazda sildim ama yine ayný duman ve kesici yok. Yeni turbo yaptým yaptým derken güzel yapýlmamýþtý yeniden yaptýrdým ayný þekilde eskisinden iyi ama duman kesici yok gaz isteksiz sýkýntý nedir ?

Y17dt de oksijen sensörü yok. akýþmetre (Maf sensorünü) kasdettin galiba. Söylediðin arýza akýþmetre arýzasýna çýkýyor tekrardan. Karýþým bozuk. Krank devir sensörün saðlam mý ? Krank sensörü bozuk olunca da arýza yakar limp mode a geçer araç gaz isteksiz yer ve aþýrý duman atar.

fuatozkan
20-09-2018, 09:09
Y17dt de oksijen sensörü yok. akýþmetre (Maf sensorünü) kasdettin galiba. Söylediðin arýza akýþmetre arýzasýna çýkýyor tekrardan. Karýþým bozuk. Krank devir sensörün saðlam mý ? Krank sensörü bozuk olunca da arýza yakar limp mode a geçer araç gaz isteksiz yer ve aþýrý duman atar.

Akýþmetreymiþ çözdüm 2-3 gün önce.

Duman kalkýþlarda oluyodu sonra dumansýz gidiyodu. Baþýna gelen-gelecekler için tecrübe olsun benzer bi durum yaþandýðýnda akýþmetreyi deneyin önce. Araç arýza lambasý yada arýza kodu vermiyodu bu olay yaþandýðýnda.

Ýlk oksijen basýnç sensörü gibi yanlýþ hatrlýyýrda olabilirim onu vermiþti sildik tekrar baktýk yoktu ama sorun düzelmemiþti.

Rec.O
20-09-2018, 12:00
Daha önceden yaþayan varmý þöyle bir sorunum var. aracý calýstýyorum, 1 dk sonra arýza ýþýðý yanýyor. arýza ýþýðý yanmadan önce araba aþýrý þekilde þakýrdayarak calýsýyor. bilgisayara baðladýk krank sensörü arýzasý gösterdi deðiþtirdik sensörü ama hala ayný sorun devam ediyor. tesisattada sýkýntý yok kontrol ettik.

2. sorunumda araç soðukken güzel gidiyor ama ýsýnýnca sanki birþey tutuyor arabayý.

ek olarak arac stok hiç yazýlým yüzü görmemiþ.

emreogut
20-09-2018, 17:22
Daha önceden yaþayan varmý þöyle bir sorunum var. aracý calýstýyorum, 1 dk sonra arýza ýþýðý yanýyor. arýza ýþýðý yanmadan önce araba aþýrý þekilde þakýrdayarak calýsýyor. bilgisayara baðladýk krank sensörü arýzasý gösterdi deðiþtirdik sensörü ama hala ayný sorun devam ediyor. tesisattada sýkýntý yok kontrol ettik.

2. sorunumda araç soðukken güzel gidiyor ama ýsýnýnca sanki birþey tutuyor arabayý.

ek olarak arac stok hiç yazýlým yüzü görmemiþ.

akýþmetreyi kontrol ettiniz mi bu arada yazýlýmsýz corsa gitmiyor yani arabanýn stok hali eþþek gibi :)

Rec.O
20-09-2018, 18:23
akýþmetreyi kontrol ettiniz mi bu arada yazýlýmsýz corsa gitmiyor yani arabanýn stok hali eþþek gibi :)

4.Cü 1.7 dtý'ým bu :) stogunada bindim ama dediðim gibi sogukken araba bi iyi gidiyo birazda olsa sanki :)). Akýþmetreyi kontrol ettik sýkýntý yok ama dediðim gibi bilgisayarda gözüken krank konum sensörü olarak gözüküyor deðiþtirdik ama hala sorun devam ediyor

Yanyanömer
25-09-2018, 13:30
4.Cü 1.7 dtý'ým bu :) stogunada bindim ama dediðim gibi sogukken araba bi iyi gidiyo birazda olsa sanki :)). Akýþmetreyi kontrol ettik sýkýntý yok ama dediðim gibi bilgisayarda gözüken krank konum sensörü olarak gözüküyor deðiþtirdik ama hala sorun devam ediyor

Hangi marka sensör taktýn ??

Rec.O
28-09-2018, 16:49
bugun arac remaps da hard kesicili yazýlým yaptýrdým, westgate iptal ettim, kat iptaldi, son susturucuyuda iptal ettim. Yað bakýmý ve hava filtresinin bakýmýný yaptým. Ek olarak dikkat etmem yapmam gereken birþey varmý acaba? Bide yazýlým yeni yaptýrdýgým için çok yüklenme diyorlar bi süre cok sýkýstýrmadan binin diyorlar ne diyorsunuz bu duruma? araç 246 binde daha önce hiç yazýlým yapýlmamýþ.

turkishpower
29-09-2018, 16:52
bugun arac remaps da hard kesicili yazýlým yaptýrdým, westgate iptal ettim, kat iptaldi, son susturucuyuda iptal ettim. Yað bakýmý ve hava filtresinin bakýmýný yaptým. Ek olarak dikkat etmem yapmam gereken birþey varmý acaba? Bide yazýlým yeni yaptýrdýgým için çok yüklenme diyorlar bi süre cok sýkýstýrmadan binin diyorlar ne diyorsunuz bu duruma? araç 246 binde daha önce hiç yazýlým yapýlmamýþ.

aracý yeni aldýn sanýrým. emme manifoldu daha önce skülmediyese temizlemeni , intercooler ve borularý temizlemeni öneririm. turbo basinc saati yoksa manometre takabilirsin basinci takip et turbo orjinalse yüksek basincta dayanmýyor hibrit se 1.8bar a ayarlayýp kullanabilirsin sýkýntý olmaz

Rec.O
30-09-2018, 11:38
aracý yeni aldýn sanýrým. emme manifoldu daha önce skülmediyese temizlemeni , intercooler ve borularý temizlemeni öneririm. turbo basinc saati yoksa manometre takabilirsin basinci takip et turbo orjinalse yüksek basincta dayanmýyor hibrit se 1.8bar a ayarlayýp kullanabilirsin sýkýntý olmaz

dün yaptýrdýgým yazýlýmdan sonra mazot pompa beyni cortladý zaten baþka bir yere tekrar yazýlým yaptýrýp beyni yukarýya tasýttým. yazýlýmýda soft a çevirdim þu anlýk bi sýkýntý yok basýnç saatini yarýn takacaðým kýsmetse.. diðerlerinide en kýsa sürede yaptýracaðým tþeekküler :)

emreogut
23-10-2018, 09:58
arkadaþlar 1.7dti arýyorum gene depreþtim:)
varsa çevrenizde tavsiyelerinizi beklerim

16EC813
23-10-2018, 12:03
arkadaþlar 1.7dti arýyorum gene depreþtim:)
varsa çevrenizde tavsiyelerinizi beklerim

bütçe ve beklenti nedir ?

Grimlord
23-10-2018, 14:08
Bu araçlarda dumansýz yada çok az dumanlý alabileceðimiz güç nedir, çok merak ediyorum. Mesela hybrid turbo, egzoz dp falan olduðunu düþünürsek?
Duman olayýna karþýyým, alerjik astým var felç ediyor beni

16EC813
23-10-2018, 14:42
Bu araçlarda dumansýz yada çok az dumanlý alabileceðimiz güç nedir, çok merak ediyorum. Mesela hybrid turbo, egzoz dp falan olduðunu düþünürsek?

ben bikaç yazýlým ve ayar sonrasý çok az dumanlý bi halde kullanýyorum,tabi bu kullanmayla da alakalý bi durum þehir içinde hart hurt sürekli dip gaz yapýp kullanýrsan dumana engel olamassýn ve sürekli dumanlý gezersin
hybrit stage3 tabir edilen fe ka yaptýrdýgým oem turbo big enjektör ve yazýlýmla ben þehir içinde gayette dumansýz bi þekilde geziyorum tabi bunun olabilmesi için iyi bi yazlým ve ayr þart
güce gelecek olursak daynoya hiç çýkmadým ama tahmini güç 150-160 hp civarýnda sanýyorum ve gayette keyifle sakin kullanýmda biniyorum
haa otobana çýkýp ta gazlamak istediðim zaman ise tüm yolu dumana bogabiliyorum :D
umarým yardýmcý olabilmiþimdir kardeþim

emreogut
23-10-2018, 14:55

araçta sadece hard yazýlým olsun dumansýz binemezsin, turboyu büyütmen gerek hybrid yaptýrabilirsin yada big turbo yapabilirsin..
bütçeye beklentiye göre deðiþir ama hybrid+5-6L cooler ve soft yada stage 2 türünde bir yazýlým ile 120hp bandýnda gezersin gayette keyifli olur..

Grimlord
23-10-2018, 15:07
ben bikaç yazýlým ve ayar sonrasý çok az dumanlý bi halde kullanýyorum,tabi bu kullanmayla da alakalý bi durum þehir içinde hart hurt sürekli dip gaz yapýp kullanýrsan dumana engel olamassýn ve sürekli dumanlý gezersin
hybrit stage3 tabir edilen fe ka yaptýrdýgým oem turbo big enjektör ve yazýlýmla ben þehir içinde gayette dumansýz bi þekilde geziyorum tabi bunun olabilmesi için iyi bi yazlým ve ayr þart
güce gelecek olursak daynoya hiç çýkmadým ama tahmini güç 150-160 hp civarýnda sanýyorum ve gayette keyifle sakin kullanýmda biniyorum
haa otobana çýkýp ta gazlamak istediðim zaman ise tüm yolu dumana bogabiliyorum :D
umarým yardýmcý olabilmiþimdir kardeþim

Peki bu dumaný belirli bir devir aralýðýnda mý atýyor, yoksa hep mi var? Anladýðým kadarýyla senin araçta fazla asýlmadýðýn sürece duman çok az deðil mi?

araçta sadece hard yazýlým olsun dumansýz binemezsin, turboyu büyütmen gerek hybrid yaptýrabilirsin yada big turbo yapabilirsin..
bütçeye beklentiye göre deðiþir ama hybrid+5-6L cooler ve soft yada stage 2 türünde bir yazýlým ile 120hp bandýnda gezersin gayette keyifli olur..

Bu duman iþi yüzde 80 yazýlýmla alakalý o zaman. Gerçi herþeyi iptal edince mecbur bir yerden duman atacak araba, egrdir kattýr susturucudur vs hepsi iptal çoðunun :D

16EC813
23-10-2018, 15:13
aynen sakin kullanýrsan devir aralýgýnda vites degiþtirisen duman çok az ben sürekli bursa çanakkale gidip geliyorum ve þehir içinde kullanýyorum hiç bugüne kadar çevrilmedim ,eksoz orijinaldegil sonradan 60 lýk tüp taktýrdým hem sýkmýyo hem bagýrmýyo yani tam ayarýnda ,ha gazlamak istediginde 5200 de dip gaz devir çevirdiðinde iþler degiþiyo o zaman içindeki atlar kiþniyo :D

emreogut
23-10-2018, 15:16
Peki bu dumaný belirli bir devir aralýðýnda mý atýyor, yoksa hep mi var? Anladýðým kadarýyla senin araçta fazla asýlmadýðýn sürece duman çok az deðil mi?

Bu duman iþi yüzde 80 yazýlýmla alakalý o zaman. Gerçi herþeyi iptal edince mecbur bir yerden duman atacak araba, egrdir kattýr susturucudur vs hepsi iptal çoðunun :D

asýl sebep oem turbonun küçük ve yetersiz olmasý havayý daha verimli kullandýðý zaman daha az duman atar o yüzden hybrid-big turboda yazýlým çok açýk deðilse daha az duman atar..
ama oem turbo olsun hard yazýlým olsun dumanýn gözüne verir:)
aracýn emme manifoldu sistemi bile yetersiz daha verimli bir þekilde üretim yapýlabilirmiþ..
yanlýþým var ise dti ustalarým düzeltsin genede kesin olarak söylemiyorum bildiklerimi aktarýyorum.. :)

fuatozkan
24-10-2018, 10:34

Map deðiþimi aralýðýna yaklaþýnca ayaðýný güzel ayarlayamazsan atýyor yani alt kalýp gaza yüklenince. Kalkýþlarda doðal olarak hafif salýyor onun haricinde arkadaþýn dediði gibi çok çok üstlere çýkmazsam dumansýz gidebiliyorum ki eðer hazý hafif hafif arttýrarak vererek 3.5 devrin üstüne dumansýz çýkmýþlýðým var :d

terzifikri
24-10-2018, 22:00
K03 setuplý corsalarýn manifoldu orjinal insignia 1.6 t manifoldumu acaba ?

fuatozkan
25-10-2018, 10:24

Farklý þekilde de gördüm deðiþiyor kullandýðýn turboya göre bende insignia var bi baþkasýnda benimkinden farklý þekilde gördüm baþka araç yada vw grubunun olabilir belki. Dümdüz gibiydi.

turkishpower
25-10-2018, 12:47

evet direk manifoldla beraber oluyor manifoldun araya flansla takýnca daha saðlam oluyor diðer türlü kaçýrma olabilir

terzifikri
25-10-2018, 17:01
Flanþ temin edebilceðim bir yer var mý ?

emreogut
25-10-2018, 17:23

FG spacer var sadece faceden gördüðüm kadarýyla..
ama corsaya bence spacer asla yakýþmýyor hele merso jantý takacaksanýz eðer yapmayýn derim:)

terzifikri
25-10-2018, 19:56
FG spacer var sadece faceden gördüðüm kadarýyla..
ama corsaya bence spacer asla yakýþmýyor hele merso jantý takacaksanýz eðer yapmayýn derim:)

Flanþ, manifold motor egzos çýkýþý arasýnda ki flanþ yanlýþ anladýnýz galiba.

emreogut
26-10-2018, 08:47
Flanþ, manifold motor egzos çýkýþý arasýnda ki flanþ yanlýþ anladýnýz galiba.

jant flanþý sandým:)

turkishpower
26-10-2018, 10:49

http://www.techturkey.com/forum/project_cars/230548-rv_corsa_turbo_setup_corsa_1_7_dti.html

http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/225645-corsa_1_7_dti_insignia_turbo.html?highlight=

sorabilirsin

terzifikri
29-10-2018, 22:43
http://www.techturkey.com/forum/project_cars/230548-rv_corsa_turbo_setup_corsa_1_7_dti.html

http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/225645-corsa_1_7_dti_insignia_turbo.html?highlight=

sorabilirsin

Pm attým dönüþ yapan olmadý yönlendirenileveðiniz birisi var mý acaba

terzifikri
03-11-2018, 19:28
http://www.ressim.net/resimler/2018/11/03/14fe6dce-0f37-481b-a905-a261484cdf6a_58975059.jpeg

Kendi aracýmda bu hortum oil catch tank üzerine baðlý ve oradanda çýkýþ ucu yere üflüyor bunu geri direkt baðlasak yada böyle dursa hangisi daha verimli olur ?

fuatozkan
13-11-2018, 09:40
Beyler geçen bir Corsa da 1.9 Doblo akýþmetresi takýlý gördüm bunun ne gibi faydasý olabilir. Arkadaþ yeni almýþ neden böyle biþey yapmýþ olabilirler var mý dah aönce yapan eden denneyen bilgi sahibi olan aydýnlatabilecek bi arkadaþ.

RedCan
13-11-2018, 20:50
Onun yerine 1.9 Cdti akýþmetresi denemek daha mantýklý geliyor bana.

fuatozkan
14-11-2018, 09:52
Onun yerine 1.9 Cdti akýþmetresi denemek daha mantýklý geliyor bana.

Belki o da olabilir dicem ama takýlan magneti marelli idi üstünde. Fiyatýna baktým az buz bi para da deðil o kadar verildiðine göre bi sebebi vardýr diye düþünüyorum ama nedir ?

Leonardo
15-11-2018, 01:58
Akýþmetrem kafasýna göre çalýþiyor bazen arýza yakýp motor korumaya alýyor illa orjýnalmi almak gerekir bunu ? Birde iptal edince araç nasýl okuyor ?

emreogut
15-11-2018, 08:38
Akýþmetrem kafasýna göre çalýþiyor bazen arýza yakýp motor korumaya alýyor illa orjýnalmi almak gerekir bunu ? Birde iptal edince araç nasýl okuyor ?

orjinal takmýyorsan eðer hiç takma daha iyi..
deðerleri yanlýþ okur oem(bosch) olmadýktan sonra ha takýlý ha takýlý deðil..

turkishpower
15-11-2018, 08:40
iptal ediceksen ona göre yazýlýmdan ayar yapýlmasý lazým

Leonardo
15-11-2018, 12:52
orjinal takmýyorsan eðer hiç takma daha iyi..
deðerleri yanlýþ okur oem(bosch) olmadýktan sonra ha takýlý ha takýlý deðil..

Orjinal fiyatlarý þuan 500 birde bozulma ihtimalini dusunuyor insan ondan en iyisi iptal etmek sanirim tesekkur ederim

fuatozkan
15-11-2018, 14:17
Þuan bende de yan sanayi takýlý. Durumdan memnun deðilim ama orjinali çok pahalý çok fark ediyor mu acaba performans açýsýndan.

Ya da geçen dediðim konu farklý marka magneti marelli büyük ihtimalle 1.9 jtd akýþ metresi takýlý. Faydasý varsa daha verimli bir markanýn ojinali de alýnabilir bilgi sahibi olan yok ama galiba.

Yanyanömer
15-11-2018, 20:44
Benim aracýmda senelerdir mga akýþmetre kullanýyorum. hiç bir zaman sýkýntý yaþamadým. Ýlla orjinal olmasýna gerek yok. Alacaksan orjinal tabikii ama düþük bütçe için mga alýnabilir.

fuatozkan
26-11-2018, 09:57
P0100
P0100 Ýki kere verdi.
P0105
P0110

Arýzalarýný okudum sabah göstergeden.

Duman yok denecek kadar az kokusu keskin ve rengi açýk.

Çalýþmasý normal motor sesi normal

Bu arýzalar beyinden mi gelir yoksa farklý sebebi mi var.

Gazlarken de önceden baþýma gelen 2-3 kere oldu 5 i bitiremedim kesici ile araba kesti basýncý dumaný.

fuatozkan
27-11-2018, 14:01
P0100
P0100 Ýki kere verdi.
P0105
P0110

Arýzalarýný okudum sabah göstergeden.

Duman yok denecek kadar az kokusu keskin ve rengi açýk.

Çalýþmasý normal motor sesi normal

Bu arýzalar beyinden mi gelir yoksa farklý sebebi mi var.

Gazlarken de önceden baþýma gelen 2-3 kere oldu 5 i bitiremedim kesici ile araba kesti basýncý dumaný.

Bilgi sahibi olan yok mudur acaba ?

Leonardo
27-11-2018, 14:05
Bilgi sahibi olan yok mudur acaba ?

P0100 akismetre degilmidir?

turkishpower
27-11-2018, 14:51

evet akýsmetre maf sensor hatasý

fuatozkan
27-11-2018, 16:41

evet akýsmetre maf sensor hatasý

Kadrandan okudum 2 kere verdi art arda P0100'ü

Fakat ilk bu 2. akýþmetre deðiþtik diðerini önceden de baþýma geldi

Pek bi zaman geçmeden yine bunlar oluþtu.

Beyinsel olabilir mi?

P0105 ve P0110 neden yapar.

Leonardo
27-11-2018, 16:55
Kadrandan okudum 2 kere verdi art arda P0100'ü

Fakat ilk bu 2. akýþmetre deðiþtik diðerini önceden de baþýma geldi

Pek bi zaman geçmeden yine bunlar oluþtu.

Beyinsel olabilir mi?

P0105 ve P0110 neden yapar.

Kullandiginiz filtreden yapabilir veya aldiginiz akismetre orjinal degilse yapabilir