PDA

Orijinalini görmek için týklayýnýz : 1.7 DTI Kullanýcýlarý Dayanýþma ve Destek Hattý

Sayfa : 1 2 3 [4]

fuatozkan
27-11-2018, 21:02
Kullandiginiz filtreden yapabilir veya aldiginiz akismetre orjinal degilse yapabilir

Akýþmetre yan sanayi

Sildireyim bakalým diðer arýzalarý etkiler mi akýþ

Leonardo
28-11-2018, 11:17
Akýþmetre yan sanayi

Sildireyim bakalým diðer arýzalarý etkiler mi akýþ

Motor korumaya aliyormu ariza yaniyormu?

fuatozkan
28-11-2018, 12:33
Motor korumaya aliyormu ariza yaniyormu?

çalýþtýktan sonra yanan ýþýk yok.

Marþa basarken yanýyor sönüyor çalýþýnca

Leonardo
28-11-2018, 18:51
çalýþtýktan sonra yanan ýþýk yok.

Marþa basarken yanýyor sönüyor çalýþýnca

Eger arýza ýþýðýnda bir sorun yok ise akýþmetre arýzalýysa yakmasý gerekir yada tam dogru okuyamýyordur

fuatozkan
29-11-2018, 09:08
Eger arýza ýþýðýnda bir sorun yok ise akýþmetre arýzalýysa yakmasý gerekir yada tam dogru okuyamýyordur

Arýza ýþýðý yanýyor okmayý ordan yaptým yanýp sönmesini. Fiþini çekince yanýyor takýnca sönüyor ama düzelmiyor.

Çalýþýnca araba yanan yada ikaz veren hiç birþey yok. Acaba dedim beyinde mi bi problem var. Nasýl anlaþýlýr.

Yanyanömer
29-11-2018, 10:55
Arýza ýþýðýn yandý. Diyelim akýþmetre hatasý verdi .Akýþmetre fiþini çektin ýþýk sönmez ama arabanýn gidiþi düzeldiyse akýþmetre bozuktur. Bunu tek anlamý yolu budur dti da

Yanyanömer
29-11-2018, 10:57
Ayrýca p105 map hatasý. yani basýnç hatasý var direk map sensörü hatalý diyemezsin. Baþýma geldi çünkü map hatasý verdi pompanýn altýndaki selenoid valifini deðiþtirince düzeldi. p105 çok kapsamlý bir arýzadýr. Limp mode a düþüyorsa araç akýþmetre bozuktur. Borulardaki hava kaçaðýndan yapar map tan yapar ve selenoid ten yapar. Ayrýca ekleyeyim vakum dan da yapar. Tek tek kontrol etmek lazým hepsini. Senin hatan p110 akýþmetre arýzasý önce sensörü ölç voltmetreyle deðerler doðruysa soketi de ölç biribirinin saðlamasýný yap istersen ondan sonra çözüme odaklanmalýsýn iþin kolaylaþýr.

DarkSky
29-11-2018, 11:00
bende de p0335 krank sensörü arýzasý verdi. Çalýþmada bir sýkýntý yok , sadece duman var gaza yüklenince , yeni sensör taktým tan sanayi ve orjinal , her ikisinde de birkaç saniye sonra tekrar arýza verdi.Tesisat kontrol edildi herþey normal. Beyinden yapar , söktürüp temizleyip takýcaz dediler. Varmý daha önce baþýna gelen ?

Yanyanömer
29-11-2018, 11:06
Beyine baktýracaksan beyine giren " k " soketine baktýr ve beyin pimlerine baktýr. En lanet arýza 4 kere deðiþtim aldýðýmdan beri. Krank sensörünü Isuzu aldým orjinal herþey düzeldi. Aldýðýmdan beri farklý farklý yan sanayi taktým her taktýðým ya patladý ya kafasýndaký mýknatýs yeri çatladý. Sürekli bozuldu. Tesisatýn normalse. O zaman sensörün içerde okuduðu bir demir parçasý var ondan sýkýntý olabilir. sensör saðlam ise o zaman yazýlýmýný deðiþtir. x bir firmanýn yazýlýmý vardý sürekli o yazýlýmda krank hatasý olduðumda oldu.

fuatozkan
29-11-2018, 12:46
Arýza ýþýðýn yandý. Diyelim akýþmetre hatasý verdi .Akýþmetre fiþini çektin ýþýk sönmez ama arabanýn gidiþi düzeldiyse akýþmetre bozuktur. Bunu tek anlamý yolu budur dti da

Çalýþýrken söküyorum 1-2 sn sonra yanýyor. Geri Takýyorum 1-2 sn sonra sönüyor ama duman durumu yine ayný az ve açýk renkli ve kokusu sert. Bunu denerim diyecem ama yazýlým akýþmetre ile baðlantýlý sökersen araba gitmez tarzý biþeyler söylemiþti.

Ayrýca p105 map hatasý. yani basýnç hatasý var direk map sensörü hatalý diyemezsin. Baþýma geldi çünkü map hatasý verdi pompanýn altýndaki selenoid valifini deðiþtirince düzeldi. p105 çok kapsamlý bir arýzadýr. Limp mode a düþüyorsa araç akýþmetre bozuktur. Borulardaki hava kaçaðýndan yapar map tan yapar ve selenoid ten yapar. Ayrýca ekleyeyim vakum dan da yapar. Tek tek kontrol etmek lazým hepsini. Senin hatan p110 akýþmetre arýzasý önce sensörü ölç voltmetreyle deðerler doðruysa soketi de ölç biribirinin saðlamasýný yap istersen ondan sonra çözüme odaklanmalýsýn iþin kolaylaþýr.

Gaza çok basmadým ama ne olduðunu görmek için bi kere zorladým basýnç geldi ama duman az ve açýk renkli

Cooler kazaný patlamýþtý ondan kalan biþey oalabilir mi ama yaptýrdýktan sonra deneme amaçlý gaza oturdum duman ve gidiþ iyiydi 3-4 kere gazladým hatta birden oldu böyle gündelik kullanýrken.

Leonardo
29-11-2018, 23:10
Açýkcasý ben iptal etmeyi düþünüyorum sizede önerim bu olur 0 ý almaya deðmez birde bozulmama garantisi yok

terzifikri
30-11-2018, 00:17
K03 turbo downpipe giriþi kelepçe uyduramadýk. Kaynak yapsak problem olur mu?

fuatozkan
30-11-2018, 08:38
K03 turbo downpipe giriþi kelepçe uyduramadýk. Kaynak yapsak problem olur mu?

Orijinal GM aldým ben bozulmuþtu uydurduklarý kelepçe. Size de öneririm conta+kelepçe takým olarak.

Kaynak yapýalcak turbo bozulduðu zaman yada motor üzerinde bir iþlem yapýlamak gerektiði zaman turboyu sökmek için kesilip tekrar kaynak yapýlma gereksinimi doðacak

Ne kadar saðlýklý olur ?

terzifikri
30-11-2018, 10:45
Orijinal GM aldým ben bozulmuþtu uydurduklarý kelepçe. Size de öneririm conta+kelepçe takým olarak.

Kaynak yapýalcak turbo bozulduðu zaman yada motor üzerinde bir iþlem yapýlamak gerektiði zaman turboyu sökmek için kesilip tekrar kaynak yapýlma gereksinimi doðacak

Ne kadar saðlýklý olur ?

Conta+kelepçe insignia olarak mý istediniz ?

fuatozkan
30-11-2018, 13:43
Conta+kelepçe insignia olarak mý istediniz ?

Ýnsignia olarak aldým.

terzifikri
30-11-2018, 14:22
Ýnsignia olarak aldým.

Kelepçe ile birleþmiþ olan kýsýmda herhangi bir kaçak söz konusu mu ? Ben her yeri kestim bir orayý kesemedim.

fuatozkan
30-11-2018, 14:32
Kelepçe ile birleþmiþ olan kýsýmda herhangi bir kaçak söz konusu mu ? Ben her yeri kestim bir orayý kesemedim.

Þuan görünür bi kaçak yok. Benim de önceden ön taraftan içeri giriyordu havalandýrmadan kesildi.

terzifikri
30-11-2018, 15:06
Þuan görünür bi kaçak yok. Benim de önceden ön taraftan içeri giriyordu havalandýrmadan kesildi.

Hava filtresi doluyor bildiðin. Turbo peak 0,2 falan düþüyor :D

fuatozkan
30-11-2018, 15:18
Hava filtresi doluyor bildiðin. Turbo peak 0,2 falan düþüyor :D

Baþýnç düþürmez diye düþünüyorum ama motor içi filtre falan pis olur

terzifikri
30-11-2018, 16:00
Baþýnç düþürmez diye düþünüyorum ama motor içi filtre falan pis olur

Filtre dolunca hava girmiyor düþüyor basýnç.

fuatozkan
30-11-2018, 23:03
Filtre dolunca hava girmiyor düþüyor basýnç.

Aynen o yönden doðru

Leonardo
03-12-2018, 02:49
Aracinin kendi kendine basinc acma problemi olan varmidir acaba :D

fuatozkan
03-12-2018, 09:50

Nasýl yapýyor o iþi. Þehir yada rakým deðiþtirirseniz wg ayarýnýzý oynamamanýza raðmen basýncýnýz artýp yada azalabilir.

Leonardo
03-12-2018, 12:20
Nasýl yapýyor o iþi. Þehir yada rakým deðiþtirirseniz wg ayarýnýzý oynamamanýza raðmen basýncýnýz artýp yada azalabilir.

Kendi kendine yapti 1.4 1.5 basarken 1.8 e kadar ciktik sehir degisikliginden oldu buyuk ihtimalle motor yapmistim 0 debriyaj koymustuk yalan oldu

fuatozkan
03-12-2018, 14:29
Kendi kendine yapti 1.4 1.5 basarken 1.8 e kadar ciktik sehir degisikliginden oldu buyuk ihtimalle motor yapmistim 0 debriyaj koymustuk yalan oldu

Rakýmdan atmosfer basýncýndan fark etmiþtir.

Bu arada benim arýzalar sildik. akýþmetre temizlendi takýldý ama dumaným hala gri geliyor.

Kaçak falan mý var acaba ondan yapar mý ?

Okunan arýza çýkmadý tech2 de 2-3 defa fiþ söktük taktýk sildik.

RedCan
03-12-2018, 15:13
Rakýmdan atmosfer basýncýndan fark etmiþtir.

Bu arada benim arýzalar sildik. akýþmetre temizlendi takýldý ama dumaným hala gri geliyor.

Kaçak falan mý var acaba ondan yapar mý ?

Okunan arýza çýkmadý tech2 de 2-3 defa fiþ söktük taktýk sildik.

Motorda bir þey yoksa (conta vs) muhtemelen bir yerde kaçak var.

fuatozkan
03-12-2018, 15:21
Motorda bir þey yoksa (conta vs) muhtemelen bir yerde kaçak var.

Duman miktarý da azaldý.

Su durumu stabil rengi ilk günkü gibi koyuluk falan olmadý azalma olmadý kaçak büyük ihtimal

Rec.O
03-12-2018, 16:45
Arkadaþlar frenden fýss diye bir ses geliyor ara ara westinghouse dan kaynaklý dediler, tamiri yapýlýyormu acaba içinde körükmü ne varmýþ o delinmiþ.

Yanyanömer
06-12-2018, 22:27
westinghouse körüðü patlak o yüzden ses yapar dediðin gibi. Deðiþtir onu düzelir.

Yanyanömer
06-12-2018, 22:28

Kendi kendine basýnç açma porblemi gördüm bi kaç arkadaþta ya wg bozuk veya pompa altýndaki selenoid valfin bozuk .

Leonardo
07-12-2018, 08:06
Kendi kendine basýnç açma porblemi gördüm bi kaç arkadaþta ya wg bozuk veya pompa altýndaki selenoid valfin bozuk .
Hep bisey bozuk :D

fuatozkan
07-12-2018, 10:17

Atm. basýncý da etken basýnç deðiþikliðine. Rakým deðiþtiyse etkiler önceden 2 barý göremezken Ankarada standart K03 le samsuna gidince 2.4 görmüþtüm hiç bi deðiþiklik yapmadan.

terzifikri
11-12-2018, 23:12
Atm. basýncý da etken basýnç deðiþikliðine. Rakým deðiþtiyse etkiler önceden 2 barý göremezken Ankarada standart K03 le samsuna gidince 2.4 görmüþtüm hiç bi deðiþiklik yapmadan.

0.4 barda bende düþtü DAÐA çýkýnca.

Leonardo
12-12-2018, 00:47
Buyuk ihtimalle rakimdan o zaman kayseriden Istanbula geldim

karizma52
12-12-2018, 07:15
Buyuk ihtimalle rakimdan o zaman kayseriden Istanbula geldim

Kayseri rakým 1000üzerinde, deniz seviyesine inince basýnç artmasý normaldir :)

terzifikri
15-01-2019, 00:17
K03 hybritli günlük 2 barda kullanýyorum takviyeli Luk yada sachs marka balata alsam bronz kullanmak istemiyorum.

fuatozkan
18-01-2019, 08:57
K03 hybritli günlük 2 barda kullanýyorum takviyeli Luk yada sachs marka balata alsam bronz kullanmak istemiyorum.

Bilgim yok ama uzun ömürlü olmaz gibi.

b.arica
18-01-2019, 09:32

Dayanamayýp her gaza bastýðýnda o balatanýn caný çýkacak. Bronz yaptýr kafan rahat etsin.

Leonardo
18-01-2019, 11:50
Bronz yaptirdim 4 yaprakli olarak titreme yapiyor bol bol bu custom þeylerde hep bir eksiklik oluyor inþallah akslarý bozmayýz.

b.arica
18-01-2019, 12:50
azcýk gaza dokunman lazým bronzda kalkarken yoksa titrer hepsi.

wonderkid
21-01-2019, 16:36
iyi haftalar iyi çalýþamalar. dumansýz yazýlým yapan var mýdýr son dönemlerde , yani demek istediðim soft yazýlýmda da baya siyah duman oluþuyor mu ? teþekkürler

turkishpower
22-01-2019, 07:52
iyi haftalar iyi çalýþamalar. dumansýz yazýlým yapan var mýdýr son dönemlerde , yani demek istediðim soft yazýlýmda da baya siyah duman oluþuyor mu ? teþekkürler

soft yazýlým stg 1 olmaý gerekiyor. iþi bilen birisi yaparsa dumansýz oluyor sadece kesicide duman oluyor.

tolgaaydýn
30-07-2019, 11:29
herkese merhaba :)
geçtiðimiz hafta vakit geçirmek için birazda ekonomik olmasý açýsýndan corsa aldým, aracým tamamen stok.
bir þeyleri kendim yapmak istediðim için siz deðerli üstadlarýmýzdan yardým almak istiyorum :)

aracým tamamen stok olduðu için yazýlýmdan önce 51mm düz boru sonda oem susturucu düþünüyorum (farklý fikirlere açýðým)
egr'yi kör conta ile kapatýcam o konuda sorun yok( hata alýrsam ortasýndan ufak bi delik açýcam)

wg iptali için hortumunu sökmem yeterli olur mu? baþka bir iþlem yapmam gerekiyor mu?? bilgi alabilirsem sevinirim :)

turkishpower
30-07-2019, 12:52
geçtiðimiz hafta vakit geçirmek için birazda ekonomik olmasý açýsýndan corsa aldým, aracým tamamen stok.
bir þeyleri kendim yapmak istediðim için siz deðerli üstadlarýmýzdan yardým almak istiyorum :)

aracým tamamen stok olduðu için yazýlýmdan önce 51mm düz boru sonda oem susturucu düþünüyorum (farklý fikirlere açýðým)
egr'yi kör conta ile kapatýcam o konuda sorun yok( hata alýrsam ortasýndan ufak bi delik açýcam)

wg iptali için hortumunu sökmem yeterli olur mu? baþka bir iþlem yapmam gerekiyor mu?? bilgi alabilirsem sevinirim :)

sonda oem susturucu kullanacaksan 51lik boruya gerek yok sadece kat ý kestir yerine boru kaynat.düzboru yaparsan aþýrý ses olur gazlarken ve sonu iptal edince alt devirlerin torku zayýflýyor üst devirlerin artar.
egryi sac conta ile kapatabilirsin kapatýnca arýza vermez.
wg nin hortumunu sökerek iptal oluyor ama yazýlým yoksa gazlarken arýza verebilir.turbo stoksa 1.5 bar ý geçirme derim saðlýk açýsýndan wg iptaliyle stok turbo 1.8bar basýyor genelde gazlayan biriysen ötmeye baðlar.
turbo basýnc saati baðlayabilirsin.emmedeki demir boruya baðlayabilirsin.
güç için yazýlým þart.

Leonardo
30-07-2019, 23:22

cartechchiptuning istediginiz gibi yapar

Leonardo
30-07-2019, 23:25

Hayirli olsun ancak yazilim yapmadan bu dediklerinizin bir faydasi olmaz ne yazikki soft bi yazilim egr iptali deneyin memmun kalmazsaniz wgyide iptal edin derim

tolgaaydýn
31-07-2019, 10:24
Hayirli olsun ancak yazilim yapmadan bu dediklerinizin bir faydasi olmaz ne yazikki soft bi yazilim egr iptali deneyin memmun kalmazsaniz wgyide iptal edin derim

teþekkür ederim. baþta da belirttiðim gibi yazýlým zaten yapýlacak, olmazsa olmazýmýz. kendi baþýma yapabileceðim iþleri bitireyim en azýndan :)

Kutluhan
06-08-2019, 12:32
Ankara'da 1.7dti dan anlayan iþin ehli usta tavsiye edecek var mý?

fuatozkan
07-08-2019, 16:09

sorununuz yada arayýþýnýz ne üzerine acaba ?

emreogut
07-08-2019, 16:25

Yeni Nesil Oto Ývedik
Ethem Usta

Þiddetle tavsiye ederim.

tolgaaydýn
02-09-2019, 06:07
Selamlar, Windows 10 için OP-COM v1.59 driver olan var mý?

BRKBRDL
20-09-2019, 00:33
Selamlar, Windows 10 için OP-COM v1.59 driver olan var mý?

Driver deðilde program var umarým iþe yarar

http://www.opc-driversgermany.de/download/multi.rar?fbclid=IwAR0DxnA7rQ1geEbfrWXQdTMJJz9ATR9 Rl9O5jKc5KbpmyOJFEKr0rqDRVo4

2004 Vectra Z16XE da v1.77 ile kullanýyorum muhtemelen corsadada çalýþýr bende en az 10 farklý program indirdim en iyi bu çýktý.

tolgaaydýn
16-10-2019, 12:58
Astra 1.7 dti ile Corsa 1.7dti arasýnda mekanik-elektirik-elektronik olarak bir farklýlýk varmý?

Örn: sahibinden.com Hata Sayfası (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-temiz-sorunsuz-muayer-bir-arac-744337948/detay)

Leonardo
16-10-2019, 18:28
Astra 1.7 dti ile Corsa 1.7dti arasýnda mekanik-elektirik-elektronik olarak bir farklýlýk varmý?

Örn: sahibinden.com Hata Sayfasý (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-temiz-sorunsuz-muayer-bir-arac-744337948/detay)

Sanzuman farkli diye biliyorum

fuatozkan
17-10-2019, 08:08
Sanzuman farkli diye biliyorum

Þanzuman da ayný diye biliyorum ama bi ara araþtýrmýþtým yada son diþli farklý olabilir ama uretilen ülkeye göre sanýrsam çünkü ayný oranlý þanzuman 1.7 corsada da vardý.

Cevap veriyorum ayný :D

emreogut
17-10-2019, 09:31
+1 bende tam emin olmamakla birlikte þanzumanýn farklý olduðunu duymuþtum.

tolgaaydýn
17-10-2019, 14:31
daha önce 2 kere 1.7dti sahibi oldum gündelik kullanýmda keyif alýyordum fakat ailemiz büyüyor.
Astra'da böyle bi seçenek görünce sorma gereði duydum. Eðer corsa'dan farklý deðilse, klima iptal edilmeden big turbo setup yapýlabilir ve eðlenceli 4 kapý sedan bir otomobil olursa iyi olur diye düþündüm.
sizinde fikirlerinizi alayým dedim :)

fuatozkan
18-10-2019, 08:17
daha önce 2 kere 1.7dti sahibi oldum gündelik kullanýmda keyif alýyordum fakat ailemiz büyüyor.
Astra'da böyle bi seçenek görünce sorma gereði duydum. Eðer corsa'dan farklý deðilse, klima iptal edilmeden big turbo setup yapýlabilir ve eðlenceli 4 kapý sedan bir otomobil olursa iyi olur diye düþündüm.
sizinde fikirlerinizi alayým dedim :)

Benim þanzuman bakýma girecekken açýlmýþken deðiþim yapabilir miyim diye uzun bi süre kafa yormuþtum astralarýn ve corsalarýn þanzumanlarý diþli çaplarý son diþli 5. vites herþeye baktým ona güvenerek konuþuyorum aynýlar.

fuatozkan
09-11-2019, 14:15
Map sensoru ne þekilde bozulduðunu yada ömrünü tamamladýðýný belli eder ?

MightyIV
11-11-2019, 14:02
Bugün bende 1.7 dti sahibi oldum. Burayý bol bol kullanýrým artýk :)

grkm
11-11-2019, 14:17
1.7dti dan 2 kiþiliðe çevirip arkayý boþaltýp, büyütülmüþ turbolu hýzlý lojistik aracý yapma planým var.

Uzun yol ve haliyle yüksek sürat ortalamalý yolu bolca yaptýðýmýz için 6 ileri uzun oranlý þanz. çeviren deneyen hiç oldu mu ?

Gt2260 turbo düþünüyorum da + intercooler + enjektör + kapak port iþlemeler + mazot pompasý dýþýnda güç gereksinimini karþýlayacak baþka ekipmana gerek var mý?

takribi 200-220hp verse kafidir :)

Chn53
11-11-2019, 15:14
1.7dti dan 2 kiþiliðe çevirip arkayý boþaltýp, büyütülmüþ turbolu hýzlý lojistik aracý yapma planým var.

Uzun yol ve haliyle yüksek sürat ortalamalý yolu bolca yaptýðýmýz için 6 ileri uzun oranlý þanz. çeviren deneyen hiç oldu mu ?

Gt2260 turbo düþünüyorum da + intercooler + enjektör + kapak port iþlemeler + mazot pompasý dýþýnda güç gereksinimini karþýlayacak baþka ekipmana gerek var mý?

mazot pompasýna birþey yapmana gerek yok. kapak port dediðiniz de sanýrým emme manifold flanþý büyütmeden bahsediyorsunuz sanýrým.

yüksek sürat ortalamalý bolca uzun yol yapacaksanýz bence 1.7 bu þartlara uygun bi araba deðil :D

grkm
11-11-2019, 16:15
mazot pompasýna birþey yapmana gerek yok. kapak port dediðiniz de sanýrým emme manifold flanþý büyütmeden bahsediyorsunuz sanýrým.

yüksek sürat ortalamalý bolca uzun yol yapacaksanýz bence 1.7 bu þartlara uygun bi araba deðil :D

kapak porttan kastým üst kapaðý açýp hem blok içi kontrol edip hem kapaðý port polish yaptýrmaktan ibaretti. Emme manifoldu için alternatifler varsa deðerlendiririm tabi :)

Aslýnda þanzýman uzatýlabiliyorsa son diþliyle veya 6 ileriye geçiþle 170-180km/h bandýnda doðru bir amortisör setiyle uzun yolda sabit gider diye düþünüyorum..

MightyIV
13-11-2019, 09:01
Aracýn mazot beyni benim üste taþýnmamýþ bunun yerini deðiþtirebilecek, Bakýmlarýný yaptýrabileceðim 1.7 dti dan anlayan Avrupa yakasýnda bir usta bilen var mýdýr acaba?

CüneytIþýkkent
13-11-2019, 09:27
1.7dti dan 2 kişiliğe çevirip arkayı boşaltıp, büyütülmüş turbolu hızlı lojistik aracı yapma planım var.

Uzun yol ve haliyle yüksek sürat ortalamalı yolu bolca yaptığımız için 6 ileri uzun oranlı şanz. çeviren deneyen hiç oldu mu ?

Gt2260 turbo düşünüyorum da + intercooler + enjektör + kapak port işlemeler + mazot pompası dışında güç gereksinimini karşılayacak başka ekipmana gerek var mı?

6 ileriyi bilmiyorum ama Bir tanýdýðým dti combo aracýnýn 5.ci vitesini uzatmýþtý astranýn diþlisini kullanmýþlardý yanlýþ hatýrlamýyor isem araþtýrabilirsiniz.

aykutsafakyaman
14-11-2019, 07:42
kapak porttan kastým üst kapaðý açýp hem blok içi kontrol edip hem kapaðý port polish yaptýrmaktan ibaretti. Emme manifoldu için alternatifler varsa deðerlendiririm tabi :)

Aslýnda þanzýman uzatýlabiliyorsa son diþliyle veya 6 ileriye geçiþle 170-180km/h bandýnda doðru bir amortisör setiyle uzun yolda sabit gider diye düþünüyorum..

Tigranýn 5. vites diþlisi denendi daha önce 200 lerin üstüne çýkýyordu. Ama söylediklerinize göre uygun bir araç olmayacaktýr corsa.

korki
25-11-2019, 09:28
1.7dti dan 2 kişiliğe çevirip arkayı boşaltıp, büyütülmüş turbolu hızlı lojistik aracı yapma planım var.

Uzun yol ve haliyle yüksek sürat ortalamalı yolu bolca yaptığımız için 6 ileri uzun oranlı şanz. çeviren deneyen hiç oldu mu ?

Gt2260 turbo düşünüyorum da + intercooler + enjektör + kapak port işlemeler + mazot pompası dışında güç gereksinimini karşılayacak başka ekipmana gerek var mı?

1.7dti ile 40bin km yol yaptým bunun en az 35bin km'si uzun yoldu. 120 ile giderken araç 3000 rpm lerde , basýnç eðimsiz yolda 0.5-0.6 gösteriyordu. Þehiriçi þehirdýþý yakýt tüketimleri arasýnda büyük farklar olmuyordu. En son uzun oranlý 5 veya 6 ileri þanzýman takayým diye araþtýrmýþtým. Ýstanbulda tigranýn 4. ve 5.vites diþlilerini uygulamýþlardý, yanlýþ hatýrlamýyorsam plakasý 34Gz gibi birþeydi, gri renk, 230 gibi kesiciye girdiðini ve deneme aþamasýnda olduklarýný söylediler. Yaptýramadan satýþýný yapmýþtým. Ama 170-180 gibi ortalama süratlerde uzun yol yapacak bir araç deðil bence. 6 ileri tdci mondeodan sonra (3000rpm 180km) uzun yollar çekilmez olmuþtu.

MightyIV
29-11-2019, 10:56
Aracýn lastiklerini deðiþtiricem önümüzdeki hafta, 175 65 14 var üzerinde.
Yol tutuþ arttýrmak için taban büyütmeyi düþünüyorum? Ne takýlmasý önerilir acaba?
15 e geçip 195 takýlýr mý? Fikir sahibi olan yada tecrübe etmiþ biri var mýdýr?

Leonardo
29-11-2019, 11:40
Yol tutuþ arttýrmak için taban büyütmeyi düþünüyorum? Ne takýlmasý önerilir acaba?

15 195-45-15 kullaniyorum bence olmasi gereken ebat budur lastiklerim cok kaliteli olmamasina ragmen verimli

MightyIV
29-11-2019, 14:07
15 195-45-15 kullaniyorum bence olmasi gereken ebat budur lastiklerim cok kaliteli olmamasina ragmen verimli

Orjinal ebatý dýþýna çýkýldýðýnda muayene de sorun yaratýyor mu?

raja52
29-11-2019, 15:48

3 corsam da da yýllarca 195 50 15 kullandým çok memnundum. Yol tutuþ baya ilerliyor, 45 yanak konforu kýsýtlýyor, 50 ideal.

Leonardo
29-11-2019, 21:46
Orjinal ebatý dýþýna çýkýldýðýnda muayene de sorun yaratýyor mu?

Ben bu ebatlarla sorun yaþamadým. Ancak burasý Türkiye heryerde iþlem farklý olabiliyor :D

weST.27
02-12-2019, 16:54
195 50 15 rahatlýkla kullanabilirsin.

emreogut
04-12-2019, 15:57
185-55-14 kullandým oldukça memnundum artý olarak 5 lik eiabach yay vardý yol tutuþundan çok memnundum. esktrem hýzlar haricinde tabiki.

Leonardo
04-12-2019, 16:03
Short shift yapan varmi aramizda

K.Kaan
09-12-2019, 10:21
Short shift yapan varmi aramizda

gsi orjinal topuz ve shifter ile baya kýsalýyor aracýmda var çok memnunum ben.

Leonardo
09-12-2019, 18:43
gsi orjinal topuz ve shifter ile baya kýsalýyor aracýmda var çok memnunum ben.

Ben long shift uygulamasi yaptim ralli araclarindaki gibi ancak aralar baya uzadi bunu nasil kisaltirim onu dusunuyorum

Chn53
09-12-2019, 18:49
Ben long shift uygulamasi yaptim ralli araclarindaki gibi ancak aralar baya uzadi bunu nasil kisaltirim onu dusunuyorum

yukarda yazýlmýþ , gsi ýn vites kolu nu takarsan baya kýsalýr oem e göre

Leonardo
09-12-2019, 23:05
yukarda yazýlmýþ , gsi ýn vites kolu nu takarsan baya kýsalýr oem e göre

Hah ben yalnis anlamisim pardon topuzdan bahsediliyor sandim. Diger mekanizmayi temin etmek baya zor olcak sanirim TR de gsi sayisi bile çok az.

Chn53
10-12-2019, 09:17
Hah ben yalnis anlamisim pardon topuzdan bahsediliyor sandim. Diger mekanizmayi temin etmek baya zor olcak sanirim TR de gsi sayisi bile çok az.

corsa parçasý satan 3-4 kiþi var zaten piyasada onlar ile iletiþime geçersen bulabilirsin. daha önceden topuzu ile birlikte 300 tl civarýndaydý

CüneytIþýkkent
10-01-2020, 12:10
Merhabalar Herkese, bir sorum olacak baský balata deðiþimi yapacaðýz 1.7 Combo c araç sormak istediðim luk veya sachs markalarýnýn takviyeli denilen modelleri var bunlar ile normallerin arasýndaki fark klasik biraz daha dayanýklý güçlü olmasý mý yoksa bilmediðimiz farklý biz özelliði var mýdýr ? vereceðiniz yönlendirmeye istinaden bronz da düþünülebilir araç gündelik kullanýlýyor.

G406
31-05-2020, 18:35
Merhabalar Herkese, bir sorum olacak baský balata deðiþimi yapacaðýz 1.7 Combo c araç sormak istediðim luk veya sachs markalarýnýn takviyeli denilen modelleri var bunlar ile normallerin arasýndaki fark klasik biraz daha dayanýklý güçlü olmasý mý yoksa bilmediðimiz farklý biz özelliði var mýdýr ? vereceðiniz yönlendirmeye istinaden bronz da düþünülebilir araç gündelik kullanýlýyor.

Bende merak ediyorum bilen deneyen arkadaþlar yardýmcý olursa sevinirim,teþekkürler

terzifikri
07-06-2020, 14:51
Kavrama özelliði normal baskýlara göre daha güçlü. Aradaki farký anlamanýz kullanýrken oldukça zor olacak gibi. Combo gibi yük amaçlý kullanýlan araçlarda kullanýlabilir.

MightyIV
08-06-2020, 13:41
195 50 15 taktým yaklaþýk 6 ay oluyor. Tümseklerde arkada 2 kiþi varken lastiðin iç kýsmý çamurluða sürtüyor. Arka lastiðim kesilip patlayacak finalde sanýrým. Lastik baya kesildi. Pek memnun kalamadým açýkçasý. Spor yay ile bu ebatlara çýkacak arkadaþlara ön bilgilendirme olsun diye not býrakýyorum :) Görselleri de eklerim unutmazsam ilk fýrsatta çekip.

fuatozkan
08-06-2020, 15:11
195 50 15 taktým yaklaþýk 6 ay oluyor. Tümseklerde arkada 2 kiþi varken lastiðin iç kýsmý çamurluða sürtüyor. Arka lastiðim kesilip patlayacak finalde sanýrým. Lastik baya kesildi. Pek memnun kalamadým açýkçasý. Spor yay ile bu ebatlara çýkacak arkadaþlara ön bilgilendirme olsun diye not býrakýyorum :) Görselleri de eklerim unutmazsam ilk fýrsatta çekip.

Dodik vidalarýnýz uzun olabilir, jantýnýz geniþ olabilir yazlýk kýþlýk ayný ebat kullanýyorum sorun yaþamýyorum sürtme gibi

MightyIV
08-06-2020, 15:48
Dodik vidalarýnýz uzun olabilir, jantýnýz geniþ olabilir yazlýk kýþlýk ayný ebat kullanýyorum sorun yaþamýyorum sürtme gibi

Dodik vidalarý 2 kere deðiþti, Yay çok düþürdü diye kontrol ettik normal, Amorsitor sorundur esnemiyordur dedim monroe marka taktýk tavsiye üzerine, Kaporta da bi yamukluk olabilir belki diye þüphelendik kontrol ettik bir sorun yok. Herkes lastik büyük kalmýþ diyor. Büyük ihtimal tekrar lastik deðiþecem yada spor yaylarý iptal edicem. Sinir bir durum 0 lastikler baya çizildi.

MightyIV
08-06-2020, 16:00
Ekleme yapayým 2 kiþi sorun yok 4 kiþi binerse arabaya sorun yaratýyor.

fuatozkan
09-06-2020, 10:02
Dodik vidalarý 2 kere deðiþti, Yay çok düþürdü diye kontrol ettik normal, Amorsitor sorundur esnemiyordur dedim monroe marka taktýk tavsiye üzerine, Kaporta da bi yamukluk olabilir belki diye þüphelendik kontrol ettik bir sorun yok. Herkes lastik büyük kalmýþ diyor. Büyük ihtimal tekrar lastik deðiþecem yada spor yaylarý iptal edicem. Sinir bir durum 0 lastikler baya çizildi.

Deðiþik bi durum jantlarýnýz çok geniþ olabilir bagaj insan full dolu bindiðimiz de oldu sorun yaþamadým.

Chn53
09-06-2020, 11:03

jant nedir

MightyIV
10-06-2020, 13:11
https://prnt.sc/sx5h6k

Screenshot by Lightshot (https://prnt.sc/sx5h6k)

MightyIV
10-06-2020, 13:13
Kormetal KM235 15"

Mamicilo
20-07-2020, 13:58
Valla bu aralar 1.7DTÝ bakýyorumda en kötüsü 35 en iyisi 50 olmuþ tabi fiyata göre içlerini bilmem :D

Tavsiye edermisiniz. 35-45 Bandýnda en az yakan donaným olarak o banttaki birçok araçtan iyi olarak ne dersiniz arkadaþlar?

AliGizda
20-07-2020, 14:20
Valla bu aralar 1.7DTÝ bakýyorumda en kötüsü 35 en iyisi 50 olmuþ tabi fiyata göre içlerini bilmem :D

Tavsiye edermisiniz. 35-45 Bandýnda en az yakan donaným olarak o banttaki birçok araçtan iyi olarak ne dersiniz arkadaþlar?

Özel deðilse neden 1.7 bakýyorsunuz? O paralara Corsa GSI daha keyif verir. Hem 1.7 sahibi oldum hem de 1.6 GSI. GSI gerçekten çok daha keyifli

Mamicilo
20-07-2020, 15:04
Özel deðilse neden 1.7 bakýyorsunuz? O paralara Corsa GSI daha keyif verir. Hem 1.7 sahibi oldum hem de 1.6 GSI. GSI gerçekten çok daha keyifli

Açýkcasý benzin benden uzak olsun yeter ve bulunduðum yerde benzinli sýkýntý epey bi dik rampalý yerler buralar :D ve yarýn birgün zevki bir yürür modifiyesi yaparsam karþýlýðýný alabilirim diye düþünüyorum ?

MightyIV
21-07-2020, 15:15

Sorun dodik vidasýymýþ. Yanlýþ olan takýlmýþ. Kýsa vida ile sorun çözüldü :)

Mamicilo
22-07-2020, 15:03
Þuan eli yüzü düzgün denebilecek corsa bakýyorum piyasaya 40dan aþþa yok oda soft yazýlým veya illaki bi hybritlenmiþi :D

Yakýtý makul ve az bir modifikasyona güzel sonuçlar alýnýyor ne yapacaðýmý bilemedim ?

Kara tren iþi olmicak tabiki :D

Matchless
28-07-2020, 13:32
Merhaba,
Yeni aldýðým corsa 1.7 aracýmda geç çalýþma problemi var. Sýcak soðuk fark etmiyor geç çalýþýyor beyinler ve mazot borularý kontrol edildi problem yok. Anadolu yakasýnda ilgilenebilecek bi usta varmýdýr. 1.7 den anlayan

Mamicilo
25-08-2020, 10:30
Merhaba,
Yeni aldýðým corsa 1.7 aracýmda geç çalýþma problemi var. Sýcak soðuk fark etmiyor geç çalýþýyor beyinler ve mazot borularý kontrol edildi problem yok. Anadolu yakasýnda ilgilenebilecek bi usta varmýdýr. 1.7 den anlayan

Nasýl 1.7 yazýlým vs yaptýrdýnýzmý güncel olarak ? fikir sahibi olalým bizde almaya niyetimiz varken :D

Matchless
23-09-2020, 23:08
Nasýl 1.7 yazýlým vs yaptýrdýnýzmý güncel olarak ? fikir sahibi olalým bizde almaya niyetimiz varken :D

Emme iþli hibrit turbo yazýlým var aracýmda. Mazot pompasýndan çýktý arýza.

Mamicilo
24-09-2020, 08:26
Emme iþli hibrit turbo yazýlým var aracýmda. Mazot pompasýndan çýktý arýza.

Sizin araç kaç beygir kaç tork ve yakýt durumu nasýl almaya kalksak üzermi ? kimisi diyor durmuyor araç..

Yanyanömer
27-09-2020, 20:43
Arkadaþlar aracýmý orjinale çevirdim muayene için orjinal turbo ve orjinal yazýlým yükledim egr tapasýný orjinale çevirdim. p0400 egr hatasý alýyorum 120 km de ýþýk yakýyor limp mode a geçiyor. Egr selenoid deðiþecek deðil mi ?

e30life
04-10-2020, 21:56
Arkadaþlar aracýmý orjinale çevirdim muayene için orjinal turbo ve orjinal yazýlým yükledim egr tapasýný orjinale çevirdim. p0400 egr hatasý alýyorum 120 km de ýþýk yakýyor limp mode a geçiyor. Egr selenoid deðiþecek deðil mi ?

ist anadolu yakasý yardýmcý olurum yazýlým için

Yanyanömer
27-10-2020, 23:16
ist anadolu yakasý yardýmcý olurum yazýlým için

orjinale çevirdim aracý. Yazýlm cihazým var elimde. egr selenoid valfini deðiþtirdim çözdüm teþekkürler

Ramoxa
28-12-2020, 12:34
Merhaba arkadaþlar benim corsada yazýlým, egr iptali ve wesgate iptali var. Bu wesgate iptali olmadan basýnç farký ne kadar biliyormusunuz, wesgate kaç bar sonrasý açýlýyor bu konularý merak ediyorum bilgili arkadaþlardan yardým bekliyorum saolun.

grkm
22-09-2021, 21:00

tam 2 yýl sonra tekrar hortlatayým

2021 yýlýna gelmiþken uzun þanzýman için hazýrda bulunabilecek parçalar var mý ?

Frenlerde güçlendirme alternatifleri var mý ? Örneðin Corsa D OPC veya Astra H diski balatasý v.b. gibi?

TarikS
23-09-2021, 11:25

2021 yýlýna gelmiþken uzun þanzýman için hazýrda bulunabilecek parçalar var mý ?

Frenlerde güçlendirme alternatifleri var mý ? Örneðin Corsa D OPC veya Astra H diski balatasý v.b. gibi?

Sen hortlatýp hatýrlatmýþken benim de aklýma gelmiþken;

trafikte gündüzü geceye çevirerek gazlayan tüm dizelcilerin pistonu delinsin inþallah diyeyim

dumansýz gazlayanlar canýmýz ciðerimiz :)

geçen gün UH mi UT mi ne plakalý koyu yeþil veya siyah bir 1.7 denk geldi, motorla gidiyordum, 300 metre falan arkasýndaydým ama kaskýn içinde nefessiz kaldým ölüyordum aw. Allah belasýný versin

grkm
07-11-2021, 22:27

+ olarak Intercooler alacaðým buna. Bolt on 6-7lt bir ürün var mý Linea 1.6 nýn ki örneðin veya Insignia 2.0 ýn ki falan dümdüz olabiliyor mu ?

Niyetim ön tampon aksamýný veya radyatörü pek bozmadan bir þeyler yapabilmek.

Fren sistemi hala muallakta.

Þanzýman uzatmak hala belirsiz.

Yýl 2021 ilanlara ve gördüklerime bakýlýrsa hala derme çatma toparlanmýþ onlarca araç görüyorum. Bir aklý baþýnda kiþi binmemiþ mi bu arabalara?

korki
08-11-2021, 15:35
[FONT=Arial][FONT=Arial Black][FONT=Arial Narrow][FONT=Tahoma][[B][B]QUOTE=grkm;8723179]+ olarak Intercooler alacağım buna. Bolt on 6-7lt bir ürün var mı Linea 1.6 nın ki örneğin veya Insignia 2.0 ın ki falan dümdüz olabiliyor mu ?

Niyetim ön tampon aksamını veya radyatörü pek bozmadan bir şeyler yapabilmek.

Fren sistemi hala muallakta.

Şanzıman uzatmak hala belirsiz.

Yıl 2021 ilanlara ve gördüklerime bakılırsa hala derme çatma toparlanmış onlarca araç görüyorum. Bir aklı başında kişi binmemiş mi bu arabalara?[/QUOTE]

Intercooler olarak tamponda taþma veya kesip biçme istemiyorsan hazýr intercooler için klimayý iptal etmen gerekiyordu. Þimdi verdiðin ve istediðin litreye göre imalat yapanlar var, özel imalat yaptýrýlýp , belki tampona kesme biçme yapmadan montajlayabilirsiniz.

Fren sistemini opel combo veya 4 bijon 16'' astra h janta takarak astra h 'ýn fren sistemini aktarabilirsiniz. Green Stuff veya baþka performans fren sisteminin parçalarýný kullanabilirsiniz.

Þanzýman olarak opel tigranýn 4. ve 5. vites diþlisini takabilirsiniz , son hýz 230 lara yükseliyordu , Tigra'ya göre; tork ve beygir deðeri yüksek olduðu için kýrar mý? Deneyenler oldu. Telefon ile Ýstanbul'da bir garaj ile konuþmuþtum , deneme aþamasýnda demiþti.

Veya Vw Pd 6 ileri þanzýman montajlayanlar var.

Satýlmadan önce bu konuyu araþtýrmýþtým , motoru kurcalanmýþ olarak süreklii uzun yol kullandým , oran çok kýsa kaldýðý için , turbo uzun yolda düþük hýzda bile basýnç üreteyim derdindeydi. Yakýt olarak þehir içi ve þehir dýþý deðerler birbirine çok yakýndý.

Bu zamana kadar her türlü varyasyonun denendiði bir araç , bence araþtýrýrsanýz ortaya bir þeyler çýkacaktýr.

meganes
14-12-2021, 17:03
merhaba arkadaþlar

opel astradaki 1.7 dti motor þanzýman ile corsadaki 1.7 dti motor þanzýman aynýmý acaba ?

OmerAkdemir
15-12-2021, 18:43
Corsa alýp motor toplayanlar kervanýna bende katýldým. Motoru topladýk, koyduk buraya kadar sýkýntý yok. Sýkýntý þurada baþlýyor, aracým marþ almýyor ve mazot çekmiyor. Aracý el yardýmý ile çalýþtýrabiliyoruz. Bu konu hakkýnda bilgi sahibi abilerim ve kardeþlerim yazarsa sevinirim.

Ýyi forumlar

meganes
16-12-2021, 18:17
ilk 1.7dti aldýk hayýrlýsý artýk :)
istnabul kçekmecedeyim
baþtan savma iþ yapmayan iþin tekniðinide bilen düzenli özenli bir usta tabsiyeniz varmýdýr ? ( inþallah çok þey istememiþimdir )

AliGizda
16-12-2021, 19:56
istnabul kçekmecedeyim
baþtan savma iþ yapmayan iþin tekniðinide bilen düzenli özenli bir usta tabsiyeniz varmýdýr ? ( inþallah çok þey istememiþimdir )

Sami Ertaþ vardý zeytinburnu tarafýnda. 1.7 DTI üzerine epey iyiydi, ben 5 sene önce gitmiþtim ama. Hala devam ediyorsa eðer çok memnun kalmýþtým.

OmerAkdemir
16-12-2021, 22:31
istnabul kçekmecedeyim

Emre Arap adlý biri var fakat daha önce hiç iþ yapmadým. Çoðu araç sahibi oraya gidiyor. Anadolu yakasýnda Hams Garage ayný þekilde.

meganes
18-12-2021, 20:56
Teþekkür ederim arkadaþlar avcýlarda sanýrým otoportta biryer var , eski þirketten arkadaþým onu aradým bugün boþ zamanda uðra ilk önce bakalým ne yapýlacak tespit ederiz ona göre malzeme alýrsýn yaparýz dedi saðolsun þuanlýk bi yað soðutucum deðiþecek birkaçda sensör arýzasý var onlarý halledicez,
Bu arada emme ve egr kendimiz söküp temizleyebilirmiyiz ? elektronikten mekanikten anlarým basit derseniz giriþirim :)

meganes
25-12-2021, 22:10
Selamlar arkadaþlar , tamircide gereken þeyler yapýldý ama bazý þeyler kafamý kurcalýyor
altta þöyle bir sensör sökük hemde wasgate hortumu sökülmüþ anladýkki araç yazýlýmlý turbo ve eksoz orjinal yalnýz, þuan krank sensörü arýzasý veriyor basýnç gelince mesela normal sürüþte arýza yanmýyor araç yazýlýmlý diye sensörü deðiþtirmedik þuan birde 2000-2100 devir arasý anlýk bir kesiklik var araçta , yazýlýmýn nerde nasýl yapýldýðý belli deðil þuanki arýza lambasý ve anlýk kesiklik güzel bir firmada tekrar yazdýrsak düzelirmi sizce ? egr’yi komple iptal etmeyi düþünüyorum motoru dahil söküp coolerdan emmeye direk boru yapýcam sorun yaparmý bu bana ecu’dan off yapýlýyormu komple merak ettim :) Sökük olan sensörü aþaðýda upload ettiðim yerde paylaþtým telefondan yaptým umarým yanlýþ olmamýþtýr
FF20-DC18-2-E89-4-E8-B-8222-E8062-D757-BBA — ImgBB (https://ibb.co/xDqsWq7)

grkm
30-12-2021, 21:18
ben de bir sorun paylasayim..

Aracým orj intercooler ve orj egzoz sistemi üzerine hybrid turbo, yazýlým ve wg hortumu iptali sekilde 2 - 4.5devir arasý malesef dumanlý ama bayagi hýzlý ve istekliydi. Alt takým vs bakýmý yapýlýrken böyle sacma is olmaz diyerek WG hortumunu geri taktýrdým. Niyetim yazýlýmý dumansýza cevirmek ama hala hýzlý tutabilmek. Egzoz ve Intercooler için islemlere basladýk ancak bugün ilk kez mevcut düzeni WG aktifken kullandýðýmda þu durumla karþýlaþtýk

2-2.5 devir asiri canlý ve hýzlý ancak 3binde asiri derecede týkanmýs sekilde yavaslýyor ve böyl devir dönmeye devam ediyor. Duman daha da fazla gibi görünüyor.

Tüm teorim yazýlýmýn WG ile uyusmayan bir boost cut v.b. bir pozisyonu yaratmasý sebepli. Arýza ýþýðý yok, ekstra bir arýza durumu yok.

Özetle yarým gazla gelen yarým basýncla top speede kadar gayet geliyor hatta tam gazdan daha hýzlý oluyor.

Baþýna gelen oldu mu ?

meganes
02-01-2022, 22:07
ben de bir sorun paylasayim..

Aracým orj intercooler ve orj egzoz sistemi üzerine hybrid turbo, yazýlým ve wg hortumu iptali sekilde 2 - 4.5devir arasý malesef dumanlý ama bayagi hýzlý ve istekliydi. Alt takým vs bakýmý yapýlýrken böyle sacma is olmaz diyerek WG hortumunu geri taktýrdým. Niyetim yazýlýmý dumansýza cevirmek ama hala hýzlý tutabilmek. Egzoz ve Intercooler için islemlere basladýk ancak bugün ilk kez mevcut düzeni WG aktifken kullandýðýmda þu durumla karþýlaþtýk

2-2.5 devir asiri canlý ve hýzlý ancak 3binde asiri derecede týkanmýs sekilde yavaslýyor ve böyl devir dönmeye devam ediyor. Duman daha da fazla gibi görünüyor.

Tüm teorim yazýlýmýn WG ile uyusmayan bir boost cut v.b. bir pozisyonu yaratmasý sebepli. Arýza ýþýðý yok, ekstra bir arýza durumu yok.

Özetle yarým gazla gelen yarým basýncla top speede kadar gayet geliyor hatta tam gazdan daha hýzlý oluyor.

Baþýna gelen oldu mu ?
Bende birþeyler sordum ama kimse oralý olmuyor
Ýnsanlar artýk forumlarda takýlmýyor sanýrým , araca ait bütün bilgileri topluyorum kendim çözücem yapýcam her iþini

Yanyanömer
10-03-2022, 13:52
Arkadaþlar 6 sene corsaya bindim. Dti zevklidir ama arabadan anlamýyorsanýz dti almayýn. Tamirciden baþka yere gidemezsiniz. Satýn kurtulun sizlere en iyi tavsiyem . Dr DTÝ.

1998corsa
11-04-2023, 15:09
Herkese selam, combo 1.7 için cruize control baðlanmasý için beyinden kablo çekilmesi gerekliymiþ. Ya beyin þemasý yada hangi pin olduðu ile ilgili bilgisi olan var ise yardýmcý olabilir ise sevinirim. Hayýrlý günler

meganes
14-06-2023, 22:17
Merhaba arkadaþlar , hibrit setup araçlarýnýza ne basýnç basýyorsunuz ? Örneðin 51mm oem hibrit turbolu enjektörsüz aracýmda 2barda kullanýyorum güvenlimi daha gideri varmý sizce ?

atits61
01-01-2025, 21:26
Merhabalar 2001 Astra 1.7 dti sahibiyim 2 tane sorunum var bilgisi olan arkadaþlardan yardým bekliyorum.aracýmda stage 1 yazýlým,Hybrid Turbo emme tarafý 52 mm, büyük Ýntercooler,kutu içi Kn filtre,wg iptali var sorular þu sýcak soðuk farketmiyor her zaman her viteste devir 2250 devire geldiðinde ileri doðru bir vurma oluyor ve bu þehir içinde çok rahatsýzlýk veriyor.neden kaynaklanýr.Aracýmda arýza ýþýðý yanmýyor ama tam gaz yaptýðýmda 140 km den sonra arýza lambasý yakmaya baþlýyor ve güç azaltýyor.normalde 2 bar basýyor.var mý cevap verebilecek arkadaþlar

vtechno
06-01-2025, 10:05
Merhabalar,

Hayýrlýsýyla bende bir corsa dti aldým.

274bin km de.
Yað
Yað Filtresi
Mazot Filtresi
Polen Filtresi deðiþtirirken bir de karteri açalým içine bakalým temizleyelim dedik.
çok kaçak vardý. yýkadýk akladýk pakladýk temizledik. sývý conta sýktýk taktýk yerine geri.
ertesi gün 10km kadar kullandým hafif devili kullandým. yað sýzýntýsý yaptý geri.

Acaba bu karkere conta mý kestirsek ? yoksa tekrar mý sývý conta sýkalým? daha mý çok sýkalým bilemedik. yardýmlarýnýzý rica ederiz.