Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : clio RSvs megane RS

Sayfa : 1 2 3 [4] 5

CLIORS
13-09-2011, 22:14
ben servisteki cotech önlüklerinden alacağım polis çevirmelerinde işe yarar:D

sen o arabayla ilkokul önlüğü giysen yemezler :)

Cliosportve
13-09-2011, 22:15

Muhahahahaa :D:D Bu çok iyiydi akşam akşam

freelife
13-09-2011, 22:23

doğru söze ne denir :D

F4R
13-09-2011, 22:26
gömlek diyince ben piston gömleklerinden sandım. aha diyorum renault özel gömlek yapmış herhalde iyi iyi motoru geliştirmeye başlamışlar diyordum kii sayfa birden açıldı :)

GokhanRS
13-09-2011, 23:31
garip işler bunlar ben anlamıyorum artık. yani adam 150bin KM boyunca clio rs e biniyor. gırtlağına kadarda yüklüyor. şuanda sattığı o araç bazı araçlara nasıl sapladığı geçtiği ortada.

sonra yine bu abimiz gidiyor megane rs alıyor onuda yapıyor. sırf rolling yapmıyor diyemi sözüne güvenmiyorsunuz anlamadım?

150bin km kullananmı daha iyi biliyor şurda 15 20 bin kullanıp o an altında clio rs var diye o kişi mi daha iyi biliyor.

tecrübe var sorun söylesin hangisi nasıl gider.

ozanbulbul
13-09-2011, 23:38
Duyumlara göre egsozttan ateş attığı için zincirle zaptetmişler VA yı :D

babam artık köpeklere zincir takmaktansa araya bağlıyormuş zincirleri :).haftada 1 yıkamaya götürüyormuş sadece onun haricinde çakılı duruyormuş yerinde.

ozan babandan anahtarı alayım yazık paslanmasın senın clio :)

bence de abi en azından haftada 1 yıkatıyormuş

BoraRS
13-09-2011, 23:50
Ulan benim zamanımda şu RS lere port polish işleme işi Kaanın yaptığı gibi profesyonel olsaydı şimdi kelalperle değil THY ile bile deniyordum :hehe:

Alperle çıkın deneyin işte korkmayın :D Alt tarafı 8-10 boy yersiniz olur biter :D

chiefkadir
13-09-2011, 23:59
garip işler bunlar ben anlamıyorum artık. yani adam 150bin KM boyunca clio rs e biniyor. gırtlağına kadarda yüklüyor. şuanda sattığı o araç bazı araçlara nasıl sapladığı geçtiği ortada.

sonra yine bu abimiz gidiyor megane rs alıyor onuda yapıyor. sırf rolling yapmıyor diyemi sözüne güvenmiyorsunuz anlamadım?

150bin km kullananmı daha iyi biliyor şurda 15 20 bin kullanıp o an altında clio rs var diye o kişi mi daha iyi biliyor.

tecrübe var sorun söylesin hangisi nasıl gider.Gökhan kardeşim niye heyecan yaptınki bende iki arabayada bindim hatta bu ikinci clio rs im ,ben Alper hocanın iki aracada nasıl uğraştığını biliyorum.Eski aracı cvk rs ile şuanda tr.nin en dolu(benim bildiğim) kendi megane i ile denesin aralarında fazla fark olmaz..ki cvk rs bugün tam dolu felan değildir,hard egzantiriğinden kasnağına ,pistonundan beyinine itb sinden hacmine elli tane yapılacak iş varken ve bu şekildeyken sizde az saygı duyun Clio lara:icon_tup:

GokhanRS
14-09-2011, 00:09
ben zaten cliolara saygı duyuyorum. ama bu gün pistonu itbsi ıvırı zıvırı derken bi hesap çıkardım.

o paraya zaten bizde 400 hp alabiliyoruz.

hâl böyleyken niye halâ clio gibi yüklenemez gerisinde kalır düşüncesi var onu merak ediyorum.

Alicanrs
14-09-2011, 00:10
sonu varmı be gökhan :) clioda turbolar eder vs vs

Cliosportve
14-09-2011, 00:11
Gene gece azdınız laa :D Bırakın şu konuyu :D

chiefkadir
14-09-2011, 00:15
ben zaten cliolara saygı duyuyorum. ama bu gün pistonu itbsi ıvırı zıvırı derken bi hesap çıkardım.

o paraya zaten bizde 400 hp alabiliyoruz.

hâl böyleyken niye halâ clio gibi yüklenemez gerisinde kalır düşüncesi var onu merak ediyorum.Abicim o paraya bu paraya diye düşünürsen işin içinden çıkamassın haa nası çıkarsın kafam bozulur takarım gt28 ne megane kalır ne cupra:D ..ben atmo devam etmeyi seviyorum ve altımdaki arabanın aşşa yukarı ne gideceğini biliyorum..normal kıyafetinde 300 lü hp lerdeki megane ile sıfır rakımda deneyelim yetişemez benim iddam bu yönde ..Zaten benden başkada iddasını devam ettiren cliocuda pek yok gibi ..selçuk desen dünden pes etmiş :D Ama sizin için SS rs den rica edecem :D kelalperle veya onun gibi megane rsine güvenen biri ile denesin beraber görelim sonucu ..Ss de diff ve kısa 5 felan yok o yüzden 190 gibi geçilir..

GokhanRS
14-09-2011, 00:17
bende onu diyorum tabiki hiç bişeyin sonu yok. bu gün 15 yaşında arabalar türkiyenin en hızlısı haline geliyorsa her araç yapılır en hızlı olur.

ama tutupta filtre egzos yapıp stok megane rs i geçer demekte yanlış. yapmamış denememiş olsak tamam. egzos filtre port polishli rsle megane rsler denedi. clio rs biyerden sonra artık son hızına geliyor o ara zaten megane öne geçmiş oluyor çoktan. e daha top speedde gidilse meganın son hızı biraz daha yüksek dahada ileri gidecek.

sonra chip olayına gelince chipli rs 2 de direk ayırır hani stokta kafa çıkarmaları gibide olmaz e bunlarda görüldü. biz zaten biliyorduk denemiştik.

burda tek muallak kalan şu kadir abi dediki 340 hp megane rs in benim öküzü geçebileceğini hiç sanmıyorum. inanınki çok istiyorum onun gelişine aracım 290 hp olarak yetişirse 290 hp ve koltuğu dahi sökülmemiş tam kilosunda megane rsle onun araç nolur harbiden merak ettim.

konuda zaman zamanda yazdım hep en yavaş benim diye. bunu kimseyle iddalaşmak istemediğim için yazıyordum ama konu ciddi uzadı arada bazı arkadaşlarımız yanlış kelimelerde kullanınca tartışmalarda oldu. ama hepimiz isteriz hepsi yürüsün ama tahminle araçları kötülemek gerçekten yanlış geliyor bana.

Cliosportve
14-09-2011, 00:17
Kelalper bu acımaz saplar ilk sapaktan ilerler :D

chiefkadir
14-09-2011, 00:19
bende onu diyorum tabiki hiç bişeyin sonu yok. bu gün 15 yaşında arabalar türkiyenin en hızlısı haline geliyorsa her araç yapılır en hızlı olur.

ama tutupta filtre egzos yapıp stok megane rs i geçer demekte yanlış. yapmamış denememiş olsak tamam. egzos filtre port polishli rsle megane rsler denedi. clio rs biyerden sonra artık son hızına geliyor o ara zaten megane öne geçmiş oluyor çoktan. e daha top speedde gidilse meganın son hızı biraz daha yüksek dahada ileri gidecek.

sonra chip olayına gelince chipli rs 2 de direk ayırır hani stokta kafa çıkarmaları gibide olmaz e bunlarda görüldü. biz zaten biliyorduk denemiştik.

burda tek muallak kalan şu kadir abi dediki 340 hp megane rs in benim öküzü geçebileceğini hiç sanmıyorum. inanınki çok istiyorum onun gelişine aracım 290 hp olarak yetişirse 290 hp ve koltuğu dahi sökülmemiş tam kilosunda megane rsle onun araç nolur harbiden merak ettim.

konuda zaman zamanda yazdım hep en yavaş benim diye. bunu kimseyle iddalaşmak istemediğim için yazıyordum ama konu ciddi uzadı arada bazı arkadaşlarımız yanlış kelimelerde kullanınca tartışmalarda oldu. ama hepimiz isteriz hepsi yürüsün ama tahminle araçları kötülemek gerçekten yanlış geliyor bana.Ben kısa sürede gelecem oraya 290 + megane varsa deneyelim..ki geldiğimde itb felan olmayacak bu hali ile deneriz konunun enazından belli bir kısmı açıklığa kavuşur :)

GokhanRS
14-09-2011, 00:20
valla dedim abi tek iddası olmayan bendim ama bende denemeyi çok istiyorum. inş yetişirde deneriz. biliyorumki bunu yazdıktan sonra yetişmezse, senden beklemem ama başkaları korktu gelmedi diye bilir. inş yetiştirmek için uraşıcam

Alicanrs
14-09-2011, 00:21
cvk rs te silindir kapağı işli deil dimi

chiefkadir
14-09-2011, 00:24
valla dedim abi tek iddası olmayan bendim ama bende denemeyi çok istiyorum. inş yetişirde deneriz. biliyorumki bunu yazdıktan sonra yetişmezse, senden beklemem ama başkaları korktu gelmedi diye bilir. inş yetiştirmek için uraşıcamValla ben senin nekadar beyefendi biri olduğunu yazdıklarından görüyorum o yüzden kesinlikle demem eminolasın..Bende baskı balata bekliyorum geldiği gün takıp ilk cumasında ataşehir shelldeyim :)

Cliosportve
14-09-2011, 00:25
Kadir emmi bu kaçıncı baskıyı kırışın :D

chiefkadir
14-09-2011, 00:30
Kadir emmi bu kaçıncı baskıyı kırışın :DSağlam len kırılmadı zamk gibide tutuyor kaçırma yok ama pedal inanılmaz sert ve zor ayırıyor her vites atışımda 2 boy gidiyo :D O yüzden bin lira daha kaçtı döte steyç 3 getirtiyom:hahaha:

Cliosportve
14-09-2011, 00:39
Sağlam len kırılmadı zamk gibide tutuyor kaçırma yok ama pedal inanılmaz sert ve zor ayırıyor her vites atışımda 2 boy gidiyo :D O yüzden bin lira daha kaçtı döte steyç 3 getirtiyom:hahaha:

1000 lira sıkışmış belliki ben olsam o şanzımanın üstünde 1 ufak çatlatırdırdım en Tekirdağından :D

GokhanRS
14-09-2011, 00:42
kendinle kıyaslama olm milleti. 100 lira masraf çıksa gider 200 liralık içersin onu biliyoruz :D

Cliosportve
14-09-2011, 00:45
Soyismim Ayık olunca yağ gibi kayıyor gırtlaktan :D

BoraRS
14-09-2011, 00:57
Valla ben senin nekadar beyefendi biri olduğunu yazdıklarından görüyorum o yüzden kesinlikle demem eminolasın..Bende baskı balata bekliyorum geldiği gün takıp ilk cumasında ataşehir shelldeyim :)

Gel üstat gel bekliyorum. Var ya gece 2 yarın sabah iş var ben hala uyuyamadım bu a.. kodumun dallamaları yüzünden...

chiefkadir
14-09-2011, 01:21
Gel üstat gel bekliyorum. Var ya gece 2 yarın sabah iş var ben hala uyuyamadım bu a.. kodumun dallamaları yüzünden...Sıkma canını ..patlıcanını :D Balata işi sayende çabuk gelir inşallah :) Gelemde kalam bigün takılalım zebaa kadar:hahaha:

BoraRS
14-09-2011, 01:27
Sıkma canını ..patlıcanını :D Balata işi sayende çabuk gelir inşallah :) Gelemde kalam bigün takılalım zebaa kadar:hahaha:

Kaldırdım bekliyorum......ellerimi :D angaralı Turgutun böyle bi şarkısı vardı :D

CLIORS
14-09-2011, 06:54
Kadir insallah aracınla ilgili sorunlar tez zamanda çözülür.

ITB takmak sanıldığı kadar kolay iş değil arabaya sadece 4 tane borazan takmakla çözülmüyor :)

Kadir yazılım işini ne yapacaksınız, çünkü ITB takılınca arabanın bütün düzeni bozulacak.

Stg 3 balata nedir yahu? bu arabanın en cenabet yeri burası çıktı :) Hayırlısı olsun masraflar artıyor.

kelalper
14-09-2011, 07:03
abi orda bi tır giriyor dedin ya ben şahsen jgl nin içindeydim honda bizi geçiyo maşşalh iyide gidiyo zaten ama şunu söyliyeyim zaten 3 sonundan sonra biz bırakıyoruzda bir tır derken orda adam bizi denerken sıkarken 3 boy önümüğzdeydi e bırakınca 1 tır deil 100 tırda açar .. benim demek istedigim bu size :)

Güzel kardeşim yazdıkça saçmalıosun. 150 ye kadar bastık 3-4 boy oldu bıraktık diosun. Ulan TIR ın boyu zaten 10 araba değilki 4 araba. Gemi yazmıyoruz TIR yazıyoruz.

kelalper
14-09-2011, 07:14
Abicim o paraya bu paraya diye düşünürsen işin içinden çıkamassın haa nası çıkarsın kafam bozulur takarım gt28 ne megane kalır ne cupra:D ..ben atmo devam etmeyi seviyorum ve altımdaki arabanın aşşa yukarı ne gideceğini biliyorum..normal kıyafetinde 300 lü hp lerdeki megane ile sıfır rakımda deneyelim yetişemez benim iddam bu yönde ..Zaten benden başkada iddasını devam ettiren cliocuda pek yok gibi ..selçuk desen dünden pes etmiş :D Ama sizin için SS rs den rica edecem :D kelalperle veya onun gibi megane rsine güvenen biri ile denesin beraber görelim sonucu ..Ss de diff ve kısa 5 felan yok o yüzden 190 gibi geçilir..

Kadir SS ile stock Megane RS denedi videoları mevcut denemeye gerek yok eğer SS üzerine bişey yapmadıysa. Bide şunu söyliim hiç bir roll 190da bitmez. Fiesta 1.4lerle Palio 1.4 leri denemiyoruz.

seko
14-09-2011, 07:44
alper hocalar karıstı kelalper ile clio rs iin ismi aynı olunca anlamsız yazısmalar cıkmıs yokmu kelalper ile deneyecek bir clio rs demek istemistim olay farklı yerlere gitmiş :)
bu arada alper hoca da yazmayacam deyip dayanamamıs yazmıs :)

CLIORS
14-09-2011, 08:18
alper hocalar karıstı kelalper ile clio rs iin ismi aynı olunca anlamsız yazısmalar cıkmıs yokmu kelalper ile deneyecek bir clio rs demek istemistim olay farklı yerlere gitmiş :)
bu arada alper hoca da yazmayacam deyip dayanamamıs yazmıs :)

seko dikkat edersen topic konusu ile ilgili hiç yazmıyorum :)

CLIORS
14-09-2011, 08:21
Kadir SS ile stock Megane RS denedi videoları mevcut denemeye gerek yok eğer SS üzerine bişey yapmadıysa. Bide şunu söyliim hiç bir roll 190da bitmez. Fiesta 1.4lerle Palio 1.4 leri denemiyoruz.

Alper Türkiye de roll sonucu, önde giden arabanın insafına kalmıştır. Baktın kı arkadan gelen topluyor hemen anında fren. 150 bile olsa keseceksin ne olur ne olmaz :)

chiefkadir
14-09-2011, 10:56
Kadir insallah aracınla ilgili sorunlar tez zamanda çözülür.

ITB takmak sanıldığı kadar kolay iş değil arabaya sadece 4 tane borazan takmakla çözülmüyor :)

Kadir yazılım işini ne yapacaksınız, çünkü ITB takılınca arabanın bütün düzeni bozulacak.

Stg 3 balata nedir yahu? bu arabanın en cenabet yeri burası çıktı :) Hayırlısı olsun masraflar artıyor.Eyvallah Hocam balata geldiğinde sorun çözülmüş olacak inşallah :)

İtb takmak sanıldığı kadar zor değil fakat ben yapmışken doğru düzgün birşey olsun diye çoğu arkadaş gibi motosiklet itb si takmadım bugüne kadar jenvey kovaladım o da maddi durumdan olmadı..Ha olduğu anda yazılım gerekecek tabi onuda Haltech alarak çözecez:icon_tup:

Konuyu dağıtmadan devam edeyim... Clio Rs saplar:hahaha::D:hahaha:

BoraRS
14-09-2011, 13:01
Abi senin balata Fedexe verilmiş. 19 Eylül gibi elinizde olur diyorlar. Adamlara fırçayı basınca nasıl da hemen mal ortaya çıkıveriyor :)

Bu arada ben konuyu tekrar dağıtayım Clio RS nah saplar :hehe:

Juggernaut
14-09-2011, 13:22
chiefkadir'in clio ile niye yazılımlı megane rs ler denemiyor onu anlamadım.
Standart megane rs ile clio rs arasında nekadar güç farkı varsa chief in clio ile yazılımlı egsozlu filtreli megane rs arasındada okadar güç farkı vardır aşşağı yukarı.Megane rs için sorun olmaması lazım büyük turbo taktıktan sonrada gel deneyelim diyen olursada komik olur yani.

CLIORS
14-09-2011, 15:01
konu dagılsın bıraz yurt dısında tavanı acılır bulmak mumkun degil, bizim memlekete de ne kadar tavanı acılan varsa ıttırmısler :)

http://i33.photobucket.com/albums/d73/timsclio172/71290b12.jpg
http://i220.photobucket.com/albums/dd271/kingdom2000/Kingdom200%20R26/P1010104.jpg
http://i146.photobucket.com/albums/r261/Xb8RcPics/Megane%20R26%20F1/DSCF3175002-20110517-093249.jpg
http://i33.photobucket.com/albums/d73/timsclio172/rockingham1.jpg
http://i1109.photobucket.com/albums/h439/ericooper/160.jpg

BoraRS
14-09-2011, 15:16
Eee hocam bizim kültürümüzde şipidak çok önemlidir lütfen yani :D

Bu arada size günün sorusu. Hadi bilin bakalım neden şipidak derler Türkiyede Sunroof'a? :) Bilene ilaçlı gazoz hediye var :)

GokhanRS
14-09-2011, 15:21
araba dediğin havadar olacak :D

SONE-R
14-09-2011, 15:25
Eee hocam bizim kültürümüzde şipidak çok önemlidir lütfen yani :D

Bu arada size günün sorusu. Hadi bilin bakalım neden şipidak derler Türkiyede Sunroof'a? :) Bilene ilaçlı gazoz hediye var :)

sunroof'un almanca eş anlamlısı olan schiebedach kelimesinin türkçeleşmiş hali.. :D :D
gogıl sağolsun :D :D

ALTNSA
14-09-2011, 16:13
herkes akıllı olsun !

SEÇKİN172
14-09-2011, 16:22
herkes akıllı olsun !

okan sopalamasınlar bak seni sonra ha :)

kelalper
14-09-2011, 16:34
herkesin aklı başında da ne oluo onu anlamadım.

GokhanRS
14-09-2011, 16:37
havada durmuş şahitleri varmış. ondan atarlı.

Alicanrs
14-09-2011, 16:47
yaa bırakın şu ben döşerim sen döşersin megane rs onu geçer clio rs saplar vs hep beraber bi mangal yapalım bişe yapalım forum ortamı gerio insanı yüz yüze makaramızı yapalım =)

ama yemek sorası KelAlper abi seni geçicem:p:p:p

JDM VTİ
14-09-2011, 16:50
yaa bırakın şu ben döşerim sen döşersin megane rs onu geçer clio rs saplar vs hep beraber bi mangal yapalım bişe yapalım forum ortamı gerio insanı yüz yüze makaramızı yapalım =)

sen önce 306 gti geç uahahahha ,:D:D

Alicanrs
14-09-2011, 16:51
sen önce 306 gti geç uahahahha ,:D:D

lan olm beni kızdırma teke tek yakalarım seni otobanda etrafında fır fır dönerim :D gaz kese kese:D

GokhanRS
14-09-2011, 16:52
alayına gider. iyileşince koşarak rolling yapalım? yada siz arabanızla ben koşarak :D

SEÇKİN172
14-09-2011, 16:55
Evet alican aklına iyi bi mangal fikri gelmiş :) gerçekleştirelim :)

JDM VTİ
14-09-2011, 16:56
lan olm beni kızdırma teke tek yakalarım seni otobanda etrafında fır fır dönerim :D gaz kese kese:D

oğlum bak arabanın kapağını ben işlerim sonra kaan abi bile düzeltemez ona göre kim kimin etrafında fır dönüyor görürsün sonra akıllı ol ulean fikirtepe çocuğuyuz biz uzhaha:D

Alicanrs
14-09-2011, 16:58
oğlum bak arabanın kapağını ben işlerim sonra kaan abi bile düzeltemez ona göre kim kimin etrafında fır dönüyor görürsün sonra akıllı ol ulean fikirtepe çocuğuyuz biz uzhaha:D

iş bitti yavrum geçmiş olsn ahaha bak buraya yazıorm

Kutsal Damacana - Bu Ne Küfür Arkadas.wmv - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=U8kj-RiEJR8)

ahahahaahaha

SEÇKİN172
14-09-2011, 17:04
Alican piknik işini ayarla olm :)

JDM VTİ
14-09-2011, 17:06
:alright::alright::alright:

:D

kelalper
14-09-2011, 17:09
chiefkadir'in clio ile niye yazılımlı megane rs ler denemiyor onu anlamadım.
Standart megane rs ile clio rs arasında nekadar güç farkı varsa chief in clio ile yazılımlı egsozlu filtreli megane rs arasındada okadar güç farkı vardır aşşağı yukarı.Megane rs için sorun olmaması lazım büyük turbo taktıktan sonrada gel deneyelim diyen olursada komik olur yani.

Kadirin arabasında yapılan şeyleri bilmiyorsun heralde. Proje yapılmış bir araba ile yazılımlı bir Megane RS tabiiki denenmez. Gerek yok. Ama düzgün yazılımlı düzgün Intercooler lı filtreli egzostlu Megane denenebilir. O da şu anda Alperde var. Benim egzostum yapılmadı egzost sonrası yazılımım güncellenecek ondan sonra bende denerim sıkıntı yok.

kelalper
14-09-2011, 17:11

Geç alican geçeceksen sen geç canın saolsun.

chiefkadir
14-09-2011, 22:09
herkes akıllı olsun !Yavaş len çakal,al getir bu cuma akşamı deneyin kelalperle bakalım noolcak;)

Kadirin arabasında yapılan şeyleri bilmiyorsun heralde. Proje yapılmış bir araba ile yazılımlı bir Megane RS tabiiki denenmez. Gerek yok. Ama düzgün yazılımlı düzgün Intercooler lı filtreli egzostlu Megane denenebilir. O da şu anda Alperde var. Benim egzostum yapılmadı egzost sonrası yazılımım güncellenecek ondan sonra bende denerim sıkıntı yok.Alper senden ricam SS Rs ile bir deneyin,190 a kadar fark olacakmı bakalım beraber..
Birde 190 az daha fazla denenmeli demişsinde o arabada kısa yok 5.vitese attığında direk duvar oluyor..Benim arabada kısa var ama bende 220 230 a kadar sıkıyorum ist.e geldiğimde typer s2k meggy nevarsa 230 a kadar sıkacam

Arasts61
14-09-2011, 22:13

konuda zaman zamanda yazdım hep en yavaş benim diye. bunu kimseyle iddalaşmak istemediğim için yazıyordum ama konu ciddi uzadı arada bazı arkadaşlarımız yanlış kelimelerde kullanınca tartışmalarda oldu. ama hepimiz isteriz hepsi yürüsün ama tahminle araçları kötülemek gerçekten yanlış geliyor bana.
Kardes yanlis anlama ama sana arkadas tavsiyesi, 290 hplik megane la clio ya gecilirsen sana gulebilirler. Ama 290 hplik megane la clio geciyorum dersende sana gulebilirler. Bence emegini klasmanindaki araclara sarfetsen daha uygun olur.

GokhanRS
15-09-2011, 00:17
Kardes yanlis anlama ama sana arkadas tavsiyesi, 290 hplik megane la clio ya gecilirsen sana gulebilirler. Ama 290 hplik megane la clio geciyorum dersende sana gulebilirler. Bence emegini klasmanindaki araclara sarfetsen daha uygun olur.

farkındaysan ben bu konuda hiç atar gider yapmadım. hatta başlarda hep en yavaş benim maksat denemeksede denenir dedim. ben zaten turbo bekliyorum eğer o gelirse cliolarla hiç denemem zaten gider cupralarla filan denerim.

kadir abinin aracı clio olarak görmüyoruz artık. kprolu tayyarla yada iyi yürüyen hondalardanmış gibi düşünerek denenir denense. şuan daha yüklüsü yok sanırım.

brutal
15-09-2011, 07:55
ankarada yokmu meggi ya deneyicek? hepsi istanbulamı kaçtı?

kelalper
15-09-2011, 07:58
Yavaş len çakal,al getir bu cuma akşamı deneyin kelalperle bakalım noolcak;)
Alper senden ricam SS Rs ile bir deneyin,190 a kadar fark olacakmı bakalım beraber..
Birde 190 az daha fazla denenmeli demişsinde o arabada kısa yok 5.vitese attığında direk duvar oluyor..Benim arabada kısa var ama bende 220 230 a kadar sıkıyorum ist.e geldiğimde typer s2k meggy nevarsa 230 a kadar sıkacam

Ya Kadir neyi deniyecem SS ile. Adamın buraya kadar yakacağı benzine yazık. SSin videoları var nette stock Megane ile yan yana gidiyolar. Benim AFR şu anda 10 da yani ayarsız ben bu halde bile arabada ben +2 kişi ve sub kabini ile (yalıtımları saymıyorum artık arabadan çıkarılamaz) Stock a yakın S2000 lerle aynı gidiyorum Kaan TIR sokuo araya geçio. Benim arabamı 80 kilo civarında biri kullansa +240 kg eder. +240kg kaç boy eder sen daha iyi bilirsin heralde. E bide Cuma günü komple egzost yapılacak yazılımı düzelticez 2 boyda oradan gelse sen düşün. Cuma akşam zaten denemem imkansız Ctesi yurtdışına çıkıyorum Cuma akşam çıkarsam hanım beni doğrar.

ALTNSA
15-09-2011, 07:59
herkes haddini bilecek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!

kelalper
15-09-2011, 08:01
ankarada yokmu meggi ya deneyicek? hepsi istanbulamı kaçtı?

Erhan var ama yazılımı eski ve sadece egzost var.

brutal
15-09-2011, 09:01
Erhan var ama yazılımı eski ve sadece egzost var.

Bazı sebeplerden 1 yıldır rollemiyordum white rs fazla gelir diyenlere filtre-egzoz-yazılımlı rs var :) ve üstüne üstlük full toplu araba, cd changer dan ön koruma demirine kadar, 1gram eksiği yok

SEÇKİN172
15-09-2011, 09:12
herkes haddini bilecek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!

okan en sonunda kafanı biri patlatcak ama bakalım nezaman :):)

kelalper
15-09-2011, 09:21
Bazı sebeplerden 1 yıldır rollemiyordum white rs fazla gelir diyenlere filtre-egzoz-yazılımlı rs var :) ve üstüne üstlük full toplu araba, cd changer dan ön koruma demirine kadar, 1gram eksiği yok

Erhanla denersen söyliim konulu olur o setupla

brutal
15-09-2011, 09:36
Erhanla denersen söyliim konulu olur o setupla

1 yıl sonra çıkarıcaksam roll e değecek birisi olsun, erhan kesmez beni, hem erhan kendi kafasında rollüyor arabasını :hahaha:

kelalper
15-09-2011, 10:32
DSCN2648 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=WVlHTsYrkgU)

al bunu bi izle sonra erhanla denersin. İbonun Clioda senden farklı olarak bi yazılım yoktur heralde.

Sportline
15-09-2011, 11:09
neyse edit siz takıla durun :D

ALTNSA
15-09-2011, 11:20
herkessss rahatttttaaa kalsınnnnnnnnnnn !!!

brutal
15-09-2011, 22:22
DSCN2648 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=WVlHTsYrkgU)

al bunu bi izle sonra erhanla denersin. İbonun Clioda senden farklı olarak bi yazılım yoktur heralde.

en hızlı megi erhanınkimi şimdi ankarada? daha hazlısı yokmu? erhan benden uzak allaha yakın olsun, arkamdan atıp tutan sonra yüzüme gülen adamla işim olmaz.

Sportline
15-09-2011, 23:06
herkesin adamlığı kendine , sorunun varsa ben aradığımda açardın telefonu söylerdin derdini...

deneme konusundada yakında istanbulda merak eden arkadaşlar denerler benim arabayı karıştırmazsanız sevinirim ben daha clioya boşa benzin yakmam , iboya sözüm var bi tek...

iynn-RS
15-09-2011, 23:31
herkesin adamlığı kendine , sorunun varsa ben aradığımda açardın telefonu söylerdin derdini...

deneme konusundada yakında istanbulda merak eden arkadaşlar denerler benim arabayı karıştırmazsanız sevinirim ben daha clioya boşa benzin yakmam , iboya sözüm var bi tek...

panpa koltukları takınca haber et deneyelim:D

Cliosportve
15-09-2011, 23:41
İBO 4-2-1 headırs var elimde 15 hp verir garantili :D Barzo performans yapımı --- el yapımı bile değil :D 2 biraya bağlarız bu işi :D

iynn-RS
16-09-2011, 00:08
İBO 4-2-1 headırs var elimde 15 hp verir garantili :D Barzo performans yapımı --- el yapımı bile değil :D 2 biraya bağlarız bu işi :D

zuhahah el yapımı bile değil barzo performans yapımı:D

hacı peki nereleriyle yapmışlar meraklandım doğrusu:D

Cliosportve
16-09-2011, 00:11
Cem Yılmazın dediği gibi arabanın başında yumurtayı kırıyorum sarısıylan akını ayırıyorum başka birşey yapmıyorum .... Hani bari süreydik diyor ya ben sürmüyorum araba 15 hp alıyor o şekilde ..Akıylan sarısını ayırmak yeterli :D:D

brutal
16-09-2011, 09:08

sen ne yüzsüz adamsın ya, sağda solda atıp tut sonra bide telefonla ara, üstüne telefonu açmamımı bekliyorsun? ha ara açarım ama söyliceklerimden sonra oturup ağlarsın. hadi erhan işine bak

iynn-RS
16-09-2011, 09:37
beyler saçmalamayın ya

chiefkadir
16-09-2011, 10:32
sen ne yüzsüz adamsın ya, sağda solda atıp tut sonra bide telefonla ara, üstüne telefonu açmamımı bekliyorsun? ha ara açarım ama söyliceklerimden sonra oturup ağlarsın. hadi erhan işine bakSakin ol Şampiyon :) Sen bizim katagoriden çıktın artık Eagle ile daha hızlılara gider yap:hahaha: Panpacım hazırlan sende geliyon istanbula kaçarın yok Borada kalcaz sabaha kadar makara:icon_tup:

Sportline
16-09-2011, 11:27
sen ne yüzsüz adamsın ya, sağda solda atıp tut sonra bide telefonla ara, üstüne telefonu açmamımı bekliyorsun? ha ara açarım ama söyliceklerimden sonra oturup ağlarsın. hadi erhan işine bak

senin adını cismini anan yok ne işim olur senle hade başka kapıya...

Cliosportve
17-09-2011, 21:53
Bugün Megane Rs ile denendi
Dediğimden fazlasını bile yaptı stock megane rs
Videolar düşer yarına :D

Arasts61
17-09-2011, 21:58
Bugün Megane Rs ile denendi
Dediğimden fazlasını bile yaptı stock megane rs
Videolar düşer yarına :D
Denediginz clio stok mu?

Cliosportve
17-09-2011, 22:00
Clio Rs te ;
Filtre
Eksozt
Emmelerde kelebekte kendi port polishtim mevcut.
Yazılım yok fabrikasyon devam ediyorum...

Diğer Megane Rs te fabrikasyon yazılım var
Downpipe
Büyük intercooler
Komple miltek eksozt sistemi mevcut

ArMy
17-09-2011, 22:02
Clio Rs te ;
Filtre
Eksozt
Emmelerde kelebekte kendi port polishtim mevcut.
Yazılım yok fabrikasyon devam ediyorum...

Diğer Megane Rs te fabrikasyon yazılım var
Downpipe
Komple miltek eksozt sistemi mevcut

İntercooler da yok mu :)

Cliosportve
17-09-2011, 22:05
İntercooler da yok mu :)

Aynen postumu düzenledim :)
Bide bugün montajına yardım ettim kafa gidik demekki :D

freelife
17-09-2011, 22:07
yazılım dışında ne isteniyorsa stock motora ne yapılabiliyorsa yapılmış bir rs diyelim :)

Cliosportve
17-09-2011, 22:08
Aytug aganın yorumlara kopuyoruz şu an :D

Arasts61
17-09-2011, 22:14
Stok, sorunsuz bir Mrs gecen oldumu hic? Ornegi var mi?

Cliosportve
17-09-2011, 22:19

Benim bu speclerimle Zır Stock Megane Rs ile 1-2 ay evvel denemiştim.

2. viteste yarım boy öne atıyor megane
3. viteste sabit gene yarım boy
4. vitesin bitimine doğru 180-190 gibi 1 boy öne atladım
5. vites 210-220 gibi yanıma geldi
Top speede doğru 3-4 boy önümde seyretti

Arasts61
17-09-2011, 22:28

Benim bu speclerimle Zır Stock Megane Rs ile 1-2 ay evvel denemiştim.

2. viteste yarım boy öne atıyor megane
3. viteste sabit gene yarım boy
4. vitesin bitimine doğru 180-190 gibi 1 boy öne atladım
5. vites 210-220 gibi yanıma geldi
Top speede doğru 3-4 boy önümde seyretti
Sizin araclarin stok mrs gecmesi icin 240 ps civarlarinda olmasi lazim. Mrs nin maksimum hizi 236. 226pslik V6 clio bile 224 maks. surate sahip. Evet agirligi cok fazla ama 200 den sonra agirlik hikaye biliyosunuz..

Cliosportve
17-09-2011, 22:33
Sizin araclarin stok mrs gecmesi icin 240 ps civarlarinda olmasi lazim. Mrs nin maksimum hizi 236. 226pslik V6 clio bile 224 maks. surate sahip. Evet agirligi cok fazla ama 200 den sonra agirlik hikaye biliyosunuz..

Madem kafanızda oluşum böyle yalancı konumuna atmayın beni
Tanıyanlar var yalan söylemiyceğim aşikar
Dediğim gibi bir sonuç oldu
1 kere değil o akşam 5-6 kez bastık
Dediğim gibi bir durum çıktı
Matematiksel hesapları bilmem yol şartlarında durum bu şekilde

brutal
17-09-2011, 22:35

:D bu nasıl hesap yahu?

Arasts61
17-09-2011, 22:37
Tamam zaten ben soyledigini kabul ediyorum. 200 den sonra 3 boy demedin mi?

freelife
megane rs 236 geçmesmi yani ( ben megane rs bildiğimden soruyorum diğerlerinden anlamam :) )

brutal

ne matematiği ya, böyle hesapmıolur :D 210hp lik megi yi geçmek için 240ps gerekli diyor hemde neredeyse megi den 1/4 oranında hafif bir aracın. kilo/hp hesaplasa neyse

Arasts61
17-09-2011, 22:39
:D bu nasıl hesap yahu?
Yeni buldum, biraz once..

Cliosportve
17-09-2011, 22:40
Ben gelenekselci birisiyim yav :D Darlanıyorum HP - PS hesaplarında
Liseyi Universiteyi bitirdim artık toplama çıkartma bölme yapmak istemiyorum :D
Megane RS ler bu arada çok rahat 250 -260 KM süratleri görüyor

Arasts61
17-09-2011, 22:41
megane rs 236 geçmesmi yani ( ben megane rs bildiğimden soruyorum diğerlerinden anlamam :) )
Bence rahat gecer. Muhtemelen 260 ile 270 arasi yapiyordur uygun bir egimde.

Arasts61
17-09-2011, 22:47
ne matematiği ya, böyle hesapmıolur :D 210hp lik megi yi geçmek için 240ps gerekli diyor hemde neredeyse megi den 1/4 oranında hafif bir aracın. kilo/hp hesaplasa neyse
Kilo/hp hesabi nasil yapiliyor? İlk defa sizden duydum simdi? Kiloyu mu hp ye boluyoruz, yoksa hp yi mi kiloya?:D

brutal
17-09-2011, 22:54
megi: 1345kg/210hp=6,4kg/hp

şimdi bunu clio ya çeverirsek 1060kg/6,4=165hp yani megi nin kilo/hp oranını 165hp lik bir rs sağlıyor.

kimse itiraz etmesin drag coefficient değerleri devir/hp değerleri filan hep farkeden şeyler olduğu aşikar, fakat 1/4 hafiflik çok ciddi bir değer.

Size bir örnekte 182 vs 172 karşılaşması ikiaraçtada c&b egzantrik, aynı şanzıman oranları, iki araçtada yazılım filtre egzoz mevcut, fakat 4sonu ve sonrası 172 geçmeye başlıyor ki 182 çokdaha az kilometrede ve 172 nin iticileri tam doldurmuyorken. bu durumda kağıt üstünde 182 tır boyu yapması lazım ama işte gerçek hayattabayafarklıoluyor.

Arasts61
17-09-2011, 23:07

şimdi bunu clio ya çeverirsek 1060kg/6,4=165hp yani megi nin kilo/hp oranını 165hp lik bir rs sağlıyor.

kimse itiraz etmesin drag coefficient değerleri devir/hp değerleri filan hep farkeden şeyler olduğu aşikar, fakat 1/4 hafiflik çok ciddi bir değer.

Size bir örnekte 182 vs 172 karşılaşması ikiaraçtada c&b egzantrik, aynı şanzıman oranları, iki araçtada yazılım filtre egzoz mevcut, fakat 4sonu ve sonrası 172 geçmeye başlıyor ki 182 çokdaha az kilometrede ve 172 nin iticileri tam doldurmuyorken. bu durumda kağıt üstünde 182 tır boyu yapması lazım ama işte gerçek hayattabayafarklıoluyor.
Megi 210 hp olabilir ama megane rs 224 ps.:D
Sizin arac 1500 kiloluk 180 lik insigniayi gecer mi uzunda..?heralde thrust/Weight :D pardon power/weight orani baya bir dusuktur size gore. Yada sunu sorayim sizin aracin 200 km hizla giderken agirligi kac biliyomusunuz. :D

akay
17-09-2011, 23:09
ilginçmiş. stok 172 ile stok 182 lik rs roll nasıl olur peki?

ArMy
17-09-2011, 23:12

O 182'lik js rs ise superchips o arabayı yiyip kemirip bitriyor deniyordu forumdaki rs'ciler tarafından :)

brutal
17-09-2011, 23:15
O 182'lik js rs ise superchips o arabayı yiyip kemirip bitriyor deniyordu forumdaki rs'ciler tarafından :)

walla hep öyle dediler, rstuner ile yazılımı vardı elimde gel atalım dedim kaçkere ama hiç değiştirmeye yanaşılmadı,okadar kötüymüşki değiştirmeye gerekduyulmamış :) araç sahibide yakın arkadaşımdı yanlış anlaşılmasın

brutal
17-09-2011, 23:21
Megi 210 hp olabilir ama megane rs 224 ps.:D
Sizin arac 1500 kiloluk 180 lik insigniayi gecer mi uzunda..?heralde thrust/Weight :D pardon power/weight orani baya bir dusuktur size gore. Yada sunu sorayim sizin aracin 200 km hizla giderken agirligi kac biliyomusunuz. :D

megi dediğim senin bildiğin megane rs :) sok stokaracı dynoya kaç çıkıyor gör bence. insignia ile cliokarşılaştırmasına cevapbilevermiyorum :) ağırlığı değişmez hava direnci ve downforce artar ;) clio aerodinamik olarak rezalet onukastetmek istediysen.

Arasts61
17-09-2011, 23:43
megi dediğim senin bildiğin megane rs :) sok stokaracı dynoya kaç çıkıyor gör bence. insignia ile cliokarşılaştırmasına cevapbilevermiyorum :) ağırlığı değişmez hava direnci ve downforce artar ;) clio aerodinamik olarak rezalet onukastetmek istediysen.
Benim bildigim megi hatun ismi, o da farklı yaziliyor zaten:D
Dynoda kac cikartiyosunuz ben bilmiyorum ama 26 sn civari 200'u goruyor, o biraz yorar adami.
Aerodinamik dedigin sey " onu kastetmek istediysen" cumlesiyle gecistirilemeyecek bisey, hatta insignia 200 den sonra size stoplari gostermeye baslayinca akla ilk gelecek sey.:D
Evet agirligi degismez, evet hava direnci artar, evet down force da artar,:icon_tup: ya peki upforce diye birsey uydursam simdi ben, :beuj: wright kardeslere madik mi atmis olurum, :icon_wack yada 150 tonluk boeing icin onemsizlesen agirlik, mrs icin onemli olmaya devam mi eder 200 de.:soru:

Cliosportve
17-09-2011, 23:46
Opel İnsigna ile ben yolda denk gelip yarışmışlıgım var
İştahlı arkadaşlardı
Ama kapımda yazan 1.4 16V yazısına mı kandılar anlamadım
Kalkmamızla nokta etmem 6-7 sn sürmüştü
Silencer takılı şekilde

chiefkadir
17-09-2011, 23:54
Benim bildigim megi hatun ismi, o da farklı yaziliyor zaten:D
Dynoda kac cikartiyosunuz ben bilmiyorum ama 26 sn civari 200'u goruyor, o biraz yorar adami.
Aerodinamik dedigin sey " onu kastetmek istediysen" cumlesiyle gecistirilemeyecek bisey, hatta insignia 200 den sonra size stoplari gostermeye baslayinca akla ilk gelecek sey.:D
Evet agirligi degismez, evet hava direnci artar, evet down force da artar,:icon_tup: ya peki upforce diye birsey uydursam simdi ben, :beuj: wright kardeslere madik mi atmis olurum, :icon_wack yada 150 tonluk boeing icin onemsizlesen agirlik, mrs icin onemli olmaya devam mi eder 200 de.:soru:İllaki kilonun önemi hızlandıkca azalacaktır...
Aşşadaki videonun bazısı rampa bazısı düz yol ama son deneme olan bölümü enkada çekildi 1100mt rakımda hafif iniş eğim 2.de 65 de gaza oturuyoruz 200 de 5 e atıyorum..bakalım kaç sn de çıkmışım :)
2091871

Arasts61
17-09-2011, 23:57
Opel İnsigna ile ben yolda denk gelip yarışmışlıgım var
İştahlı arkadaşlardı
Ama kapımda yazan 1.4 16V yazısına mı kandılar anlamadım
Kalkmamızla nokta etmem 6-7 sn sürmüştü
Silencer takılı şekilde
İnsignia ile kalkmak akil karı degil zaten. Hem cok uzulursun, hemde kisa zamanda "insignia baski balata magdurlari team" e uye olursun:D

freelife
18-09-2011, 00:00
maşallah tekrardan white rs ..

brutal
18-09-2011, 00:01
down yada up ikiside force dur ve ikiside aracı yavaşlatır, ne demek istediğini inan anlamıyorum :) şimdi sende megi mi var yoksa 180hp 1500kg supersport mu :D

Cliosportve
18-09-2011, 00:03
Bu ne biçim bir devir çeviriş Maşallah Kadir emmi :D

chiefkadir
18-09-2011, 00:04
maşallah tekrardan white rs ..Sağolasın cümlemizinkine maşallah:)

Arasts61
18-09-2011, 00:04
İllaki kilonun önemi hızlandıkca azalacaktır...
Aşşadaki videonun bazısı rampa bazısı düz yol ama son deneme olan bölümü enkada çekildi 1100mt rakımda hafif iniş eğim 2.de 65 de gaza oturuyoruz 200 de 5 e atıyorum..bakalım kaç sn de çıkmışım :)
2091871
Videoyu goremiyorum, benim cihaz tablet belki ondandir, linki varsa bakayim.

chiefkadir
18-09-2011, 00:05
Bu ne biçim bir devir çeviriş Maşallah Kadir emmi :D5.Vitese dikkat brooo o zamanlar 220 gibi off du değişti..gerçi videoda eskidi arada bidünya deneme yaptık çekmedik :) Vantuzlu kamera ayaaam gelmiş takıyım hemen:icon_tup:

freelife
18-09-2011, 00:06
Sağolasın cümlemizinkine maşallah:)

benimkide white acaba bişeyler bulaşırmı :)

brutal
18-09-2011, 00:07
2091871

pampam sana yanaşamıyorlar da varsa deneyecek bir megi konuya noktayı koyalım ya

chiefkadir
18-09-2011, 00:14
benimkide white acaba bişeyler bulaşırmı :):hahaha:Beyaz iyidir:)

batu,yavrucum var zır stock meggy istiyosan alayım deneyin 190 a kadar önde olursun sonra yakalar seni:)

Arasts61
18-09-2011, 00:14
down yada up ikiside force dur ve ikiside aracı yavaşlatır, ne demek istediğini inan anlamıyorum :) şimdi sende megi mi var yoksa 180hp 1500kg supersport mu :D
Bende ne oldugu yaziyor zaten yanda. Herneyse,
Araci yavaslatan sey ruzgar direnci, surtunme ve azalan torkdur.
Ruzgar direnci hizin karesi ile arttigi icin 200 den sonra senin aracinla benim aracimi arkadan ip baglayip birileri geri cekmeye calisir:D
Yere basma kuvvetlerimizde upforce'un gazabina ugradigi icin sutrtunme yalan olur.
Geriye birtek 1/4 kutle avantaji kaliyor. Onunda esamesi okunmaz ruzgardirenci yaninda..

brutal
18-09-2011, 00:22
Bende ne oldugu yaziyor zaten yanda. Herneyse,
Araci yavaslatan sey ruzgar direnci, surtunme ve azalan torkdur.
Ruzgar direnci hizin karesi ile arttigi icin 200 den sonra senin aracinla benim aracimi arkadan ip baglayip birileri geri cekmeye calisir:D
Yere basma kuvvetlerimizde upforce'un gazabina ugradigi icin sutrtunme yalan olur.
Geriye birtek 1/4 kutle avantaji kaliyor. Onunda esamesi okunmaz ruzgardirenci yaninda..

peki peki 180hp 1500kg lık bir araç 180hp 1060kg aracı deler geçer :)

Arasts61
18-09-2011, 00:46
peki peki 180hp 1500kg lık bir araç 180hp 1060kg aracı deler geçer :)

yok tam öyle değil:)
180 hplik insignia 0.27 rüzgar direnç katsayısı ile ve 1500 kg lık agırlıgı ile,
172 hplik, 1000 kusur kiloluk, rüzgar direnc katsayısını bilmediğim clio rs yi 200 den sonra ayırır..pardon stoplarını gösterir. ama 190 lık bertone astra coupe deler geçer:D

Arasts61
18-09-2011, 01:07
2091871

baktım şimdi laptop dan. yanlış hesaplamadıysam 17 sn gibi 5. vites oluyor. 0-65 de 3 sn olsa eder 20 sn. hızı neyle olçüyorsunuz pbox var mı?

iynn-RS
18-09-2011, 01:10
180 hplik insignia 0.27 rüzgar direnç katsayısı ile ve 1500 kg lık agırlıgı ile,
172 hplik, 1000 kusur kiloluk, rüzgar direnc katsayısını bilmediğim clio rs yi 200 den sonra ayırır..pardon stoplarını gösterir. ama 190 lık bertone astra coupe deler geçer:D

200 denmi başliyo rolling

Arasts61
18-09-2011, 01:15
200 denmi başliyo rolling

hayır. oyle mi demişim..

iynn-RS
18-09-2011, 01:18
hayır. oyle mi demişim..

60 dan flan basınca 200 de ınsıgnıanın ayıracagını flan dusunmuyosundur dıye şeeettim:)

Arasts61
18-09-2011, 01:22
60 dan flan basınca 200 de ınsıgnıanın ayıracagını flan dusunmuyosundur dıye şeeettim:)

yanlış şeetmişsin:)

iynn-RS
18-09-2011, 01:27
yanlış şeetmişsin:)

60 da basar 200 de parçalar dıyosun yanı ısrarla.

varsa denemesı zevklı olur.sende ankaradaymıssın.

Arasts61
18-09-2011, 01:41
60 da basar 200 de parçalar dıyosun yanı ısrarla.

varsa denemesı zevklı olur.sende ankaradaymıssın.
yooo ısrarla oyle demiyorum ama sen ısrarla demişim gibi davranıyorsun. dediğim şu dikkatli okursan.
sizin araçların stok olanları 200 den sonra kendisinden 500 kg ağır olan insignia gibi gidemez. dediğim kişi de sen değildin. benim ağırlık güç hesabı bile yapmadan hesap yaptıgımı soyleyen arkadaşdı.

GokhanRS
18-09-2011, 07:23
Denemeleri dün yaptılar.

Rkf8jCyKkcg

QNVXd4iLgJw

B7yaYjuN5ok

sOToi9m4vNQ

2ATpx-VgVNs

wyVRC8nFfRE

Kadyr
18-09-2011, 07:29
5 boy yaslamadan bırakmıcam ahah :D
guzel denemeler meg rs i daha cok sevdım şimdi.birde arac sahıpleri spec leri yazarsa guzel olur ben hiç birini tanımıyorum bılmıyorum cunku :)

GokhanRS
18-09-2011, 07:31
5 boy yaslamadan bırakmıcam ahah :D
guzel denemeler meg rs i daha cok sevdım şimdi.birde arac sahıpleri spec leri yazarsa guzel olur ben hiç birini tanımıyorum bılmıyorum cunku :)

hepsi filtre egzos port polishli. yazılım yok. meggy de stok beyin. chiplenirse zaten üzerine 10 boy daha ekle en az. çünkü stage 2 lik aksesuar var. egzos filtre intercooler. bi yazılım yapılsa güzel şov olurdu.

CLIORS
18-09-2011, 08:11
Megane RS yurumesi gerektigi gibi yurumus. Guzel videolar

akay
18-09-2011, 09:21
anlatım süper, ayıra ayıra :)

kelalper
18-09-2011, 09:31
Olm Aytuğ allah aşkına bırak şu videolarda yorum yapmayı sen yorum yaptıkça adamlar hırslanıo geçecem de geçecem diye. Ozan ellerine sağlık güzel olmuş SAA. Şu anda Paristeyim Cuma gece dönücem. Deneyelim bir ara. Selçuk bu yazdıklarım senin için geçerli değil.

Arasts61
18-09-2011, 10:11
hepsi filtre egzos port polishli. yazılım yok. meggy de stok beyin. chiplenirse zaten üzerine 10 boy daha ekle en az. çünkü stage 2 lik aksesuar var. egzos filtre intercooler. bi yazılım yapılsa güzel şov olurdu.
daha önce de izlediğimiz videolarda mrs zaten ayırmıyor muydu?
allah aşkına biride mrs gecen clio videosu göstersin...
bu kadar tartışıldıgına göre clionun birisi de mrs gecmiştir heralde. :beuj:

CLIORS
18-09-2011, 10:22
Megane rs lerin 2005-2007 yillari arasinda yanlis modifiyelerle stoklardan bile yavas gitmelerinden kaynaklanan on yarginin eseridir bu.

kelalper
18-09-2011, 10:29
Ozgür boşuna uğraşma anlatamazsın. Sen buraya Clio TypeR da açsan gene bişey değişmez. Clio S2000 de açsan bişey değişmez. Çoğu inanmış. En basitinden sen 200 de bassalar Insignia geçer diyorsun bazı mekanik değerlere göre onlar 200 e kadar derdindler. Hepsi 200 e kadar Clio geçer derdindeler buna görede Clio daha iyi mantığındalar. Ulan Fiesta ile Palio deneme yapmıyor. En dandirik arabada sıksan 200 yapıyor artık. Yok Clionun 5 i çok uzunmuş. Kardeşim biz mi uzattık araba o kadar işte. Son viteste son devrine yaklaşabiliyor mu yaklaşıyor. Demek ki çok uzun değil. O uzun olmasa diğerlerini uzatsalar bu sefer araba diğer arabalara geçilecek bu seferde diyeceklerki vites araları çok uzun. En iyi örnek S40 T4 dür buna. T4 bütün roll denemelerinde stock haldeyken geride kalır. Şanzıman değerleri çok uzundur. Sonrada gelip yakalar geçer. Kısa yaptığın zaman sarmaktan gidemez tork yüzünden. Bu arkadaşlara teknik konuda birşey anlatamazsın kendi seviyeni bu arkadaşlarla değerlendirme o nedenle.

erh
18-09-2011, 10:30
filtresine kadar standart megane rs le sadece uzerinde chip olan 94 astra gsi ımla denemiştim.. 180 e kadar basabildik ve 2 boy arkamdaydı.. clio rsi gecmişligim de vardı ama ibo da beni gecmişti..

ProdriveSTI
18-09-2011, 10:38

:D eminim deler geçer...

kelalper
18-09-2011, 10:39
filtresine kadar standart megane rs le sadece uzerinde chip olan 94 astra gsi ımla denemiştim.. 180 e kadar basabildik ve 2 boy arkamdaydı.. clio rsi gecmişligim de vardı ama ibo da beni gecmişti..

Sende inanmışsın. diyeceğim. Ben arabayı aldığımda araba zır stocktu can ciğer arkadaşımda komple lexmaull kitli 94 gsi vardı ki şu anda atmosferik daha hızlı GSI yoktur onlar bile bizim arabadan hızlı diyolardı. Benden sonra onlarda satıp GC8 aldılar. ASR iptali yapıldığı zaman ya da usturuplu bastığın zaman Astra falan bu arabaya tutunamaz. Al işte SS ile stock Meg RS denemeleri var. İbonun araba Ss den hızlımıdır bilemiyorum.

erh
18-09-2011, 10:56
Sende inanmışsın. diyeceğim. Ben arabayı aldığımda araba zır stocktu can ciğer arkadaşımda komple lexmaull kitli 94 gsi vardı ki şu anda atmosferik daha hızlı GSI yoktur onlar bile bizim arabadan hızlı diyolardı. Benden sonra onlarda satıp GC8 aldılar. ASR iptali yapıldığı zaman ya da usturuplu bastığın zaman Astra falan bu arabaya tutunamaz. Al işte SS ile stock Meg RS denemeleri var. İbonun araba Ss den hızlımıdır bilemiyorum.

simdi seninle ikili diyaloga girmiycem gerek yok cunku.. Ama sen megane rs i bilmezken ben tune ediyordum desem yeterlidir heralde ;) 4 sene once yaptıgım arabanın videolarını izlediginizde de "ooo iyi gidiyormus" yazıyorsunuz..

ya megane rs ler durdukca hızlandı yada o zamanlar gordugumuz butun megane rsler 200 e kadar "asr" lambası yakıyordu.. winning is winning.. zamanında herkes o kadar deneme yaptı, std megane rs le yapılı megane rs le herseyle denemeler yaptık.. degişik arabalarla degişik sonuclarını gorduk. yok megane rs in asr si iptal olsa yok ebemin şeyi olsa vs vs.. clionunda turbosu olsa diye devam eder olay o zaman.. her deneme oldugu gibi kabul edilmelidir.. std megane rs le denedim gayet guzel bi sekilde gectim sonrasında da chipledik ve yurumeye basladı..

cem06
18-09-2011, 10:59
ne insigniamıs arkadas ya ben denemek isterim hala tabi denemek isteyen insignicı varsa... 200den sonra stoplarını incelemek istiyorum..:hahaha:

ayrıca kadir abi tekrardan masallah fena saplamıssın bana:D

kelalper
18-09-2011, 11:02

Yaw hayatınız dyno olmuş sizin. Piyasadaki dandirik dynolara inanıp ondan sonra yoo o araba 210 hp diyorsunuz. Çünkü piyasadaki bütün dynolar Renault fabrikasının dynosundan daha kaliteli bütün havalandırma şartları müthiş. Hayatınızda dyno standartları diye birşey duydunuz mu acaba.Fabrikalar motor verilerini sunarlarken motor laboratuarları vardır ve dynoları oradadır. Bütün fabrikalarda dynolar belli bir sıcaklıkta belli bir havalandırma şartlarında yapılır ve değerler buna göre yayınlanır. Piyasada bu şartlarda hizmet yapan dyno adedi 0. Kapalı daracık hamam gibi alanlarda kıçım kadar önden havalandırma ile dyno ölçümü yaparlar değerler iyi çıksın diye toleranslarla oynarlar bütün dyno kalibrasyonu uçar gider ondan sonra arabanın biri 210 verir biri 200 verir diğeri 280 verir.

freelife
18-09-2011, 11:03
çok güzel birgün gün geçirdik eğlendik bastık güldük geçtik sonunda , herkese teşekkürler..
haa bu arada clioda geçseydi yine gülüp eğlenip evimize dönecektik ...

kelalper
18-09-2011, 11:18
ne insigniamıs arkadas ya ben denemek isterim hala tabi denemek isteyen insignicı varsa... 200den sonra stoplarını incelemek istiyorum..:hahaha:

Yaw nerenizle okuyorsunuz yazılanları. GC8 ile alakalı bişey yazıldı mı. GC8 torku ne Clionun torku ne.

Arasts61
18-09-2011, 11:18

İnsignia yi ben bile geciyorum 200 e kadar, sende gecersin heralde
Anlatiyorum ama olmuyo bi turlu heralde
Senin arac stok clio gibi biseyse o zaman 200 den sonra senide gecer insignia, denemeye gerek yok:)
Oyle degilse e o zaman senin arac niye girdi araya simdi. Gc8 le insigniaya benzin yakmak benzin bedava olsa gunah:D, milli servet diye bisey var, cari açık var bilin mi:hahaha: boşa benzin yakmamak lazim;), karadenizde petrol cıkarsa o zaman basariz, benle bile denersin:hahaha:

cem06
18-09-2011, 11:24
İnsignia yi ben bile geciyorum 200 e kadar, sende gecersin heralde
Anlatiyorum ama olmuyo bi turlu heralde
Senin arac stok clio gibi biseyse o zaman 200 den sonra senide gecer insignia, denemeye gerek yok:)
Oyle degilse e o zaman senin arac niye girdi araya simdi. Gc8 le insigniaya benzin yakmak benzin bedava olsa gunah:D, milli servet diye bisey var, cari açık var bilin mi:hahaha: boşa benzin yakmamak lazim;), karadenizde petrol cıkarsa o zaman basariz, benle bile denersin:hahaha:

200 e kadar kafa burunumu gidicezde 200den sonra beni veya rsi gecmeye baslıyacak???
yada arada 1231289hp farkmı var sara sara gelip gececek..zaten 200e kadar arada 10 boy fark oluyorsa 200 ustu nasıl kapatacak mantıklımı sence???
ayrıca benim insginia muhabbeti eski biraz denk gelip deneyemedik bi turlu :D

kelalper
18-09-2011, 11:29
simdi seninle ikili diyaloga girmiycem gerek yok cunku.. Ama sen megane rs i bilmezken ben tune ediyordum desem yeterlidir heralde ;) 4 sene once yaptıgım arabanın videolarını izlediginizde de "ooo iyi gidiyormus" yazıyorsunuz..

ya megane rs ler durdukca hızlandı yada o zamanlar gordugumuz butun megane rsler 200 e kadar "asr" lambası yakıyordu.. winning is winning.. zamanında herkes o kadar deneme yaptı, std megane rs le yapılı megane rs le herseyle denemeler yaptık.. degişik arabalarla degişik sonuclarını gorduk. yok megane rs in asr si iptal olsa yok ebemin şeyi olsa vs vs.. clionunda turbosu olsa diye devam eder olay o zaman.. her deneme oldugu gibi kabul edilmelidir.. std megane rs le denedim gayet guzel bi sekilde gectim sonrasında da chipledik ve yurumeye basladı..

O zaman senin arabam stock Type R ı da geçiyordu demek ki. Çünkü stock Megane RS stock EP3 Type R dan hızlıdır. Bunuda herkes bilir.

Megane RS türkiyeye geldiğinde ben lansman testinde körfez pistinde tur atıyordum Megane RSlerle. Sen ne yazılımından bahsediyorsun bana. Daha Türkiyede 2 tane RS vardı piyasada satış öncesi tanıtım için. O nedenle ben buradaki herkes değilim.

freelife
18-09-2011, 11:31
yazılım yaptıranlarda stock diyor buna dikkat çekmek isterim bende :),bendede yazılım vardı ve 190 hp veriyordu stocka çevirdik şu anda bu durumda videolardaki gibi...

Arasts61
18-09-2011, 11:37
200 e kadar kafa burunumu gidicezde 200den sonra beni veya rsi gecmeye baslıyacak???
yada arada 1231289hp farkmı var sara sara gelip gececek..zaten 200e kadar arada 10 boy fark oluyorsa 200 ustu nasıl kapatacak mantıklımı sence???
ayrıca benim insginia muhabbeti eski biraz denk gelip deneyemedik bi turlu :D
Senle anlasamiyoruz demiyorum zira eninde sonunda anlasiriz, birbirimizi anlariz ama inan çok emek sarfetmem lazim:D, coook yazmam lazim:D, yazardim ama yorgunum, hele sana gore cok yorgunum:D

Alicanrs
18-09-2011, 11:42
clio megane rs typer şimdide insignia yayamı döndü konu :D bakalm ilerki günlerce nelerle karşılaştırılcak :D

kelalper
18-09-2011, 11:43

Bide şunu sorucam yazılımları sen kendin mi yapıyorsun yoksa Barbaros hazırlayıp arabanın üzerine sen mi atıyorsun. Ne fark eder diyeceksen çok fark eder. Ben mesela yazılım yapmıyorum ama kendi arabamın yazılımını istediğim gibi değiştirebiliyorum.

onur_S
18-09-2011, 11:44
Senle anlasamiyoruz demiyorum zira eninde sonunda anlasiriz, birbirimizi anlariz ama inan çok emek sarfetmem lazim:D, coook yazmam lazim:D, yazardim ama yorgunum, hele sana gore cok yorgunum:D

hocam aradığın forumu bulmussun :D

kelalper
18-09-2011, 11:45
ibo adamın yazdıklarını dikkati okuyun. Adam 200 de roll yaparsanız diyor siz hala aşağıdan basarsak diyorsunuz. Bide hani özelden sen bana bişeyler yazmıştın ya bende sana cevap vermiştim. Sonra bir daha cevap vermedin. Bi de o yazdığıma cevap bekliyorum ben haberin olsun.

cem06
18-09-2011, 11:47
Bide şunu sorucam yazılımları sen kendin mi yapıyorsun yoksa Barbaros hazırlayıp arabanın üzerine sen mi atıyorsun. Ne fark eder diyeceksen çok fark eder. Ben mesela yazılım yapmıyorum ama kendi arabamın yazılımını istediğim gibi değiştirebiliyorum.

kelalper şu forumda en boş mesajlar dıye kıyas yapsak en başa oynarsın. arabalar bitti adamın esnaflıgına niye *** atıyorsun?

erh
18-09-2011, 11:48
Yaw nerenizle okuyorsunuz yazılanları. GC8 ile alakalı bişey yazıldı mı. GC8 torku ne Clionun torku ne.

Sen giit geez gel tamam mi ;) modifiyemden de hatirliyorum seni hayatin sikintilarla dolu bence bi an once rahatlama yoluna git ;) sen pistte turla devam et ;) eminim o zamanlar t4 vs mrs dese biri de megane rs i t4 soyle gecer derdin.. Yazilim hazirlamanin otesinde de seyler var ben tune ediyorum derken yazilim hazirliyorum demedim raaat ol ;)

Arasts61
18-09-2011, 11:52
hocam aradığın forumu bulmussun :D
Nerdesin sen yaaa. Senin icin videolar cektim. 240 bastim bizim rahvanla. :D Muzigi de acmisimki sonuna kadar:D. Kafaya koydum bitiricem müzik piyasasinda seni:hahaha:

Arasts61
18-09-2011, 12:04
Sen giit geez gel tamam mi ;) modifiyemden de hatirliyorum seni hayatin sikintilarla dolu bence bi an once rahatlama yoluna git ;) sen pistte turla devam et ;) eminim o zamanlar t4 vs mrs dese biri de megane rs i t4 soyle gecer derdin.. Yazilim hazirlamanin otesinde de seyler var ben tune ediyorum derken yazilim hazirliyorum demedim raaat ol ;)
Kirmizi golf gt yi sen mi yaptin hocam?

erh
18-09-2011, 12:10
Kirmizi golf gt yi sen mi yaptin hocam?

Evet bikac uygulamasini..

brutal
18-09-2011, 12:30
insignia 200 den sonra stop gösterir deniyor şimdi çevir kazı yanmasın 200 de rollenir deniyor, önceki mesajlarda dediğim gibi herkez clio ya saplama peşinde :) ne clio muş ya:) bukadar değer verip geçmeye çalışan olunca değeri daha iyi anlaşılıyor. bu konudaki son mesajım, konu maksadını aştı zaten, eğer ankarada kendine güvenen modlu modsuz megi varsa clio geçmek isteyen öm göndersin, videoyu burda yayınlarız hiç sorun değil, istanbuldan gelen olursada misafir ederiz burda.

efe_
18-09-2011, 12:30

Megane baya sağlıklıymış :)

erh
18-09-2011, 12:39
Megane baya sağlıklıymış :)

Uzerine yazilim ve eksoz yapildi ve su an gayet iyi gidio oguzhan rahat ol.. Hatta o araba su erhanda videolarini da izlediniz ;) ayni gsi la fn2 de gecmistim 3.30 da.. Hatta su an o arabayla emre de baya araba geciyo internette yasamiyoruz reelden bahsediyoruz

onur_S
18-09-2011, 12:45
biraz zor değilmi 2.0 lt 156 hp+sadece yazılımlı araçla 330 ,stok fn2 cok yürümüyor zaten az gıdıklanmıs 306 gti la aynı yürüdüler eskişehirde

erh
18-09-2011, 13:05
biraz zor değilmi 2.0 lt 156 hp+sadece yazılımlı araçla 330 ,stok fn2 cok yürümüyor zaten az gıdıklanmıs 306 gti la aynı yürüdüler eskişehirde

Onur az cok biliyosun denemelerimizi... Forumdan bissuru goren var bunlari da ;) bissuru clio rs gectim ama iboyu da 1 sefer disinda gecemedim.. Hele son deneme cok fena gecmisti :)

chiefkadir
18-09-2011, 13:05
@cem kardeşim o denemeleri yapmasak sen bugün bukadar hızlanamazdın:hahaha:

erh Erhan bro bizler yıllardır herhafta az çok buluşuyor hemen her marka ile deniyoruz ,bizim gibi deneyenlerin forumlara koyduğu videolardan ordan burdan okuduyla yorum yapanlara bazı şeyleri anlatman zor olur..

Tr.şartlarında en dolu megane ile en dolu clio denemesinde şuanda Clio geçer diyorum aksini iddia eden varsa bulunduğu şehire gider denerim...

Stock hallerinde megane geçiyor onuda herkes az çok biliyor..Konu ikiside çıtırdan bişeyler var muhabbeti ise onu tam çözemeyiz , o sökük bu giyinik bunda egzantrik var onda yazılım var derken iş karışır..600 mesajdır neyi tartışıp ne noktaya geldik belli değil bazı arkadaşlar bu konuyu okuyarak zevk alıp kendince mutlu oluyor olabilir ama bir sonu olmayacağınıda bilsin kimse kimseyide fuzuli yere kırmasın...

efe_
18-09-2011, 13:20
Uzerine yazilim ve eksoz yapildi ve su an gayet iyi gidio oguzhan rahat ol.. Hatta o araba su erhanda videolarini da izlediniz ;) ayni gsi la fn2 de gecmistim 3.30 da.. Hatta su an o arabayla emre de baya araba geciyo internette yasamiyoruz reelden bahsediyoruz

Tamam erhan baba sakin , megane sonuçta araç :) astra opc değil

atits61
18-09-2011, 13:33
yanlız stock halde fena ayırıyor ha.tam yapılı clionun tam yapılı megane rs i geçmesi için motorunun rs olması lazım.

chiefkadir
18-09-2011, 13:43
Beyaz megane rs ile Ve ClioRs in
2.Vites den yazılımsız arabaların denemeleri
bence iyi yürümüş Ve :D
Ahh ah SS Rs olsa kuduzz gibi giderdi:hahaha::D:hahaha:

nw3Jb2g4WWI

atits61
18-09-2011, 13:56
evet clio rs baya iyi yürümüş.

freelife
18-09-2011, 14:43
ve clio rs in gidişi belli zaten biz megane rs in gidişini görmek istedik ...

3rk4n
18-09-2011, 14:45
konuda bahsi geçen insignia 180lik insigniamıdır eğer öyle ise cuma gecesi denedim ben bi marifetini göremedim 6 boy civarı arkamdaydı 220 lere kadar.

CLIORS
18-09-2011, 14:46
mevzu o degil de en hızlı şimdi kim? :D

hah şimdi de insignia lafı çıktı. :D

erh
18-09-2011, 16:07
ben diyim vti hepsini gecer :)

kelalper
18-09-2011, 16:36

ben yeteri kadar rahatım sen merak etmede bu raat ol lafını yüzüme karşı söylesene o zaman kim rahatmış anlarız.
Stock T4 yürümez ama yüklediğin zaman Diablo kovalarsın örnek Autotech. Bana volvodan bahsetme. Bu ülkeden 1.9 T4 makinenin ve S70 T5 üzerindeki makinenin ne olduğunu kimse bilmiyor.

kelalper
18-09-2011, 16:49
Ulan şu nette ne kadar çok klavye delikanlısı var. Biri ordan boş konuşma sıralaması yapar biri der rahat ol. Görseler Aman abi hemen geri vites. Ben istiyorum ki buradan yazdıklarını gelsinler yüzüme karşı söylesinler. Tek söyleyeceğim terbiyenizi takının sonra gördüğünüzde R yapıosunuz komik oluyor.

Erh arkadaşım ben ne yazmışım o zaman sen Type R da geçiodun heralde dedim geçiodum desen olay bitecek.
GC8 li arkadaşım sana da söyleyeceğim sana laf atmadık sen nereden atlıosun. GC8 in ne olduğunu biliyoruz sen nereden atladın İnsignia olayına. Konuları başından okuyun ondan sonra yazın. Adam teknik konusunda anlamanız için 200 den sonra yürümeyen İnsignia torku ile Clio yu geçer demiş ki İnsignianın en yürümeyen araba olduğunu söylemek için. Ama anlatamamış.

atits61
18-09-2011, 17:09
harbi ya herhalde 200-210 a kadar clio önde olur.arkadaş 200 den sonrası için konuşmuş.

kelalper
18-09-2011, 17:15

Sen soruma cevap versene. Yazılımı sen mi hazırlıyorsun yoksa Barbaros hazırlıyor ve sen üzerine atıyorsun. Cevabı çok basit evet ya da hayır. O Megane üzerindeki yazılım sana mı ait barbaros a mı ait. Ben bunu merak ediyorum. Benim kulağıma gelen Barbaros un yazılımları hazırladığı senin arabanın üzerine atman şeklinde. Yok hayır değilse o zaman özür dileyeceğim burada.

kelalper
18-09-2011, 17:24

Tamam OK konu başlığına göre cevap vermişsin burada. Ama sormak istediğim şu SS RS neden videolarda geçemiyor tamamen stock Megane Rsi ki herkes SS i övüyor müthiş yürüyor diye.

Not: Bunları art niyetle falan yazmıyorum. Merak ettiğim için yazıyorum ki SS ile denerken deniz seviyesindeler Ankara rakımı daha yüksek.

onur_S
18-09-2011, 17:38
Onur az cok biliyosun denemelerimizi... Forumdan bissuru goren var bunlari da ;) bissuru clio rs gectim ama iboyu da 1 sefer disinda gecemedim.. Hele son deneme cok fena gecmisti :)

yok ondan değil de bunlar için sanki arabanın sadece sağlıklı olması yetmez gibi ben stok ecotechi elek etmiştim ama farklı araçlar tabi

cem06
18-09-2011, 17:57
geri vites yapmam diyenler konunun acsın basını okusun..
deneyemem avans vurdu video olmaz yatak sardı kakam geldi insignia torkuuu diye uzar gideRRRRRRR:hahaha:
ha ayrıca benim insignia muhabettini bilmiyon niye olaya balıklama atlıyon:)

kelalper
18-09-2011, 18:19
geri vites yapmam diyenler konunun acsın basını okusun..
deneyemem avans vurdu video olmaz yatak sardı kakam geldi insignia torkuuu diye uzar gideRRRRRRR:hahaha:
ha ayrıca benim insignia muhabettini bilmiyon niye olaya balıklama atlıyon:)

Evlendiğin zaman eşinin başına bişey geldi mi anlarsın neden video çektirmeyeceğimi. Eşimde kullandığı sürece bu araba F1 de geçse videosu olmayacak. Avans vurduğu zaman kiminle geri vites yapmışım nerenden sallıosun. Kanıtla arabayı hediye edicem sana. Avans vurduğu zaman ben yazılımı normalde kullandığım özgünün yazılımına getirdim. Kimseyle de denemem demedim. Şimdi kim boş yazıyormuş daha iyi anlıyoruz. Okuduklarınızı anlayın sonra konuşalım.

SuperCorr
18-09-2011, 19:27
TOSUN PAŞA HAMAM KAVGASI - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=kQL4db-OM2o)

:):):)

M3CSL
18-09-2011, 19:36
Clionun sanzimanindan bahsedilmis,4te 190 yapan araba 5te 255 filan goruosa orda problem vardir.. aradaki orandan ne oldugu ortaya cikar cogu iyi sanzimanin arasinda ortalama 40km vardir son viteste 45 50kmye cikabilir bazen.. ama rs bu konuda basarili hee gene son hizi iyi demiyorum aerosu kotu ama 5 kisa olsa 230a kadar en azindan daha iyi gider..

son hizda guc *frontal area*cw ve havanin younluguna baglidir, oyle sanildigi gibi aracin agirligina ve torkuna bagli deildir(guc=tork*devir ztn) agirligin etkisi hiz arttikca yani ivme dustukce azalir, m*a da a azaldigi icin.. falan filan:D

meggy rs ise bundan 3 sene once izmirde stock meggynin nasil gittigine herkes sasiriodu, halbuki araba 220 hp filandi.. onla deneyen arabalarda yavas ilan ediliyodu:D
meggyninde aerosu cok iyi deildir mesela ayni gucte dier arabalardan daha yavastir..

atits61
18-09-2011, 19:46
alper sakin ol kardeşim sinirlenmeye değmez.biz seni en azından tanıyor ve seni anlıyoruz.

atits61
18-09-2011, 20:03
Clionun sanzimanindan bahsedilmis,4te 190 yapan araba 5te 255 filan goruosa orda problem vardir.. aradaki orandan ne oldugu ortaya cikar cogu iyi sanzimanin arasinda ortalama 40km vardir son viteste 45 50kmye cikabilir bazen.. ama rs bu konuda basarili hee gene son hizi iyi demiyorum aerosu kotu ama 5 kisa olsa 230a kadar en azindan daha iyi gider..

son hizda guc *frontal area*cw ve havanin younluguna baglidir, oyle sanildigi gibi aracin agirligina ve torkuna bagli deildir(guc=tork*devir ztn) agirligin etkisi hiz arttikca yani ivme dustukce azalir, m*a da a azaldigi icin.. falan filan:D

meggy rs ise bundan 3 sene once izmirde stock meggynin nasil gittigine herkes sasiriodu, halbuki araba 220 hp filandi.. onla deneyen arabalarda yavas ilan ediliyodu:D
meggyninde aerosu cok iyi deildir mesela ayni gucte dier arabalardan daha yavastir..

yüksek hızlara çıkıp,rüzgar direncini yenmek için torkun önemi tartışılmaz.

egzomant
18-09-2011, 20:07
bildiğniz gibi yürüme işinin sonu yok para kimdeyse o gecer .

atits61
18-09-2011, 20:09
:):icon_tup:
bildiğniz gibi yürüme işinin sonu yok para kimdeyse o gecer .

GokhanRS
18-09-2011, 21:43
hangisini ben kullanırsam o geçer diye bi laf vardır :D

kelalper
18-09-2011, 22:08
Sadece aerodinami yeter diyenler için eski amerikanlar akıllarına gelsin. 4 vitesle kutu gibi arabalarla ne hızları görüyorlardı.

kelalper
18-09-2011, 22:09
alper sakin ol kardeşim sinirlenmeye değmez.biz seni en azından tanıyor ve seni anlıyoruz.

Abi tutmayın beni.
Tamam sakinim. :D

M3CSL
18-09-2011, 22:59
yüksek hızlara çıkıp,rüzgar direncini yenmek için torkun önemi tartışılmaz.

tork gucun fonksiyonudur zaten, birbirine baglantilidir, demek istedigim dizeller veya 400 500 torklu turbolar tork var diye hayvan gibi son surat gormez..

GokhanRS
18-09-2011, 23:02
kelebeğin 46 sayfasını okumak bu konunun 50 sayfasını okumaktan daha cok keyif verdi.

kelalper
18-09-2011, 23:06
olm kelebek bomba yaa. Kıza hasta oldum ama. Dengesiz hatunlar tehlike yaw.

atits61
19-09-2011, 08:45
tork gucun fonksiyonudur zaten, birbirine baglantilidir, demek istedigim dizeller veya 400 500 torklu turbolar tork var diye hayvan gibi son surat gormez..

torkun önemi yok dersek olmaz.yol düz olduğunda ve rüzgarsız olduğunda dediğin doğru ama hava rüzgarlı ve rampa yukarı son hızlarda devamlılık için tork lazım.misal aynı güçte aynı model 2 benzinli veya dizel araç düşünün birinin torku daha fazla.son hızda devamlılık açısından torku fazla olan araç hep önde olacaktır çünkü nefesi kesilmeyecek.

kelalper
19-09-2011, 09:12
abi boşverin tork tartışmasını daha önce de çok tartışıldı başka forumlarda da.

BoraRS
19-09-2011, 11:45
Bu tork dediğiniz şey böyle elle tutulur yenilir bişey mi :D Nerde satılıyo?

JDM VTİ
19-09-2011, 11:46
Bu tork dediğiniz şey böyle elle tutulur yenilir bişey mi :D Nerde satılıyo?

ciğerci de :D:D

Arasts61
19-09-2011, 12:03
Evet bikac uygulamasini..
O golf piyasadaki en dolu clioya ne yapar?:beuj::beuj:

Arasts61
19-09-2011, 12:49
Bunlarda benim sözümun özü olsun:
1. ben diyorumki clionun mrs yi gecebilmesi icin 240 ps civarlarinda olmasi lazim.bunu neye dayanarak soyluyorum? v6 clionun 225 gibi maks. surate sahip olmasina. Alet 3 litre motoru ile 300 nm torku ile ama 226 ps i ile ancak o surate cikabiliyor. Peki bunun nedeni ne? cok basit aletin on kesit alani afedresin .ok gibi oldugu icin 200 km den sonra ruzgar ona oyle bir direnc gosteriyorki hayvan 224 de kaliyor. E peki bu niye boyle. Onunda cevabi basit, adam clioyu yapaken 360 modena dizyn edilirken yapildigi gibi alip 5000 saat ruzgar tunelinde calismamis. Almis cizmis bisiler ortaya cikarmis ökuz gözlu bir araba. Yaşı buyuyup kum havuzundan sıkılanlar alsin gazlasin diye.:D
2. Ben diyorumki 200 den sonra insignia stoplari gosterir clioya. Ben demiyorumki 60 da bassalar insignia gelir gecer.adam diyorki 6 boy koydum veya digeri diyorki roll 200 demi basliyor. Yooo 200 de baslamiyor ama 200 de de bitmiyo kusura bakma. 200 pslik aracla 200 de roll mu biter.
mesela
Sen simdi boluya gidiyosun, heyecanlisin bide, mrs ayircan cunku:D. Hafiften gazliyosun bi baktin yolda bi tane 3.20 dizel bi tane insignia ile oynasiyor.:D Eziyo, üzüyo biseyler yapiyo iste, bos bulundun bu insigniaya select attin. Simdi o insignia ne yapar seni o suratlerde. Ben soyliyim, ufalar.:D Orda ne diyeceksin adama 'saga cek yavasla 60 da basalim, yok yok 70 e ayarla o devir bana daha cok uyuyo 70 de basalim' mi diyeceksin, araban 1000 kilo olsa ne yazar o suratte, veya tum koltuklari sokmussun hatta kendi koltugunu bile sokmussun hafif olsun arac diye:D sandalye koymussun yerine on koltugun:D, oyle basiyosun ne farkeder. O suratte 180 ps i ile bi de senin araca nazaran ucak gibi olan ruzgar direnci ile sana stoplari gosterir o insignia..:icon_tup:
3. Clio ile megane karsilastirmak elma ile armut karsilastirmak gibi bisey. Clio ya rakip mi yok. Bak yeni polo lar var. Revolu filan alin onla gazlayin iste, rc ler filan var, var oglu var. Ha yok illaki mrs olsun diyosan o zaman 250 ye kadar basacaksi;)n, arabayi 300-400 kilo hafiflet 60 da bas 180 190 da bitir olmaz..:icon_tup:

cliver
19-09-2011, 13:24
kelebeğin 46 sayfasını okumak bu konunun 50 sayfasını okumaktan daha cok keyif verdi.

kesinlikle :D

atits61
19-09-2011, 13:28
:icon_tup:
1. ben diyorumki clionun mrs yi gecebilmesi icin 240 ps civarlarinda olmasi lazim.bunu neye dayanarak soyluyorum? v6 clionun 225 gibi maks. surate sahip olmasina. Alet 3 litre motoru ile 300 nm torku ile ama 226 ps i ile ancak o surate cikabiliyor. Peki bunun nedeni ne? cok basit aletin on kesit alani afedresin .ok gibi oldugu icin 200 km den sonra ruzgar ona oyle bir direnc gosteriyorki hayvan 224 de kaliyor. E peki bu niye boyle. Onunda cevabi basit, adam clioyu yapaken 360 modena dizyn edilirken yapildigi gibi alip 5000 saat ruzgar tunelinde calismamis. Almis cizmis bisiler ortaya cikarmis ökuz gözlu bir araba. Yaşı buyuyup kum havuzundan sıkılanlar alsin gazlasin diye.:D
2. Ben diyorumki 200 den sonra insignia stoplari gosterir clioya. Ben demiyorumki 60 da bassalar insignia gelir gecer.adam diyorki 6 boy koydum veya digeri diyorki roll 200 demi basliyor. Yooo 200 de baslamiyor ama 200 de de bitmiyo kusura bakma. 200 pslik aracla 200 de roll mu biter.
mesela
Sen simdi boluya gidiyosun, heyecanlisin bide, mrs ayircan cunku:D. Hafiften gazliyosun bi baktin yolda bi tane 3.20 dizel bi tane insignia ile oynasiyor.:D Eziyo, üzüyo biseyler yapiyo iste, bos bulundun bu insigniaya select attin. Simdi o insignia ne yapar seni o suratlerde. Ben soyliyim, ufalar.:D Orda ne diyeceksin adama 'saga cek yavasla 60 da basalim, yok yok 70 e ayarla o devir bana daha cok uyuyo 70 de basalim' mi diyeceksin, araban 1000 kilo olsa ne yazar o suratte, veya tum koltuklari sokmussun hatta kendi koltugunu bile sokmussun hafif olsun arac diye:D sandalye koymussun yerine on koltugun:D, oyle basiyosun ne farkeder. O suratte 180 ps i ile bi de senin araca nazaran ucak gibi olan ruzgar direnci ile sana stoplari gosterir o insignia..:icon_tup:
3. Clio ile megane karsilastirmak elma ile armut karsilastirmak gibi bisey. Clio ya rakip mi yok. Bak yeni polo lar var. Revolu filan alin onla gazlayin iste, rc ler filan var, var oglu var. Ha yok illaki mrs olsun diyosan o zaman 250 ye kadar basacaksi;)n, arabayi 300-400 kilo hafiflet 60 da bas 180 190 da bitir olmaz..:icon_tup:

:icon_tup:noktasına virgülüne kadar.

M3CSL
19-09-2011, 13:52
torkun önemi yok dersek olmaz.yol düz olduğunda ve rüzgarsız olduğunda dediğin doğru ama hava rüzgarlı ve rampa yukarı son hızlarda devamlılık için tork lazım.misal aynı güçte aynı model 2 benzinli veya dizel araç düşünün birinin torku daha fazla.son hızda devamlılık açısından torku fazla olan araç hep önde olacaktır çünkü nefesi kesilmeyecek.

TORKU yuksekse ztn gucude yuksektır, ama soyle dıyorsan dızel 3500de top speed goruyor atmosferık 7000de ama ıkısınınde guclerı aynı, sen dızel olan dıyorsun, burada turbonun sısmesı devreye gırebılır, na olan sıkıntısız cevırır ama hacımlı devırlı olursa daha ıyı olabılır,

mesela

Haklısın clıo megan olayında, ancak o zaman cupra 240 ıle megan kıyaslayalım, aynı guce getırelım ıkısını bakalım 200den sonra noluyor, hatta s2ooo ıle 240 ps ıle arkadan ıtıs bıde:D:D:rolleyes:
clıo v6 nın on tamponu ıle rs ın bır degıl bu arada hatta sasısıde benzer degıl.. genıs sısık vs..

GokhanRS
19-09-2011, 14:13
TORKU yuksekse ztn gucude yuksektır, ama soyle dıyorsan dızel 3500de top speed goruyor atmosferık 7000de ama ıkısınınde guclerı aynı, sen dızel olan dıyorsun, burada turbonun sısmesı devreye gırebılır, na olan sıkıntısız cevırır ama hacımlı devırlı olursa daha ıyı olabılır,

Haklısın clıo megan olayında, ancak o zaman cupra 240 ıle megan kıyaslayalım, aynı guce getırelım ıkısını bakalım 200den sonra noluyor, hatta s2ooo ıle 240 ps ıle arkadan ıtıs bıde:D:D:rolleyes:
clıo v6 nın on tamponu ıle rs ın bır degıl bu arada hatta sasısıde benzer degıl.. genıs sısık vs..

stok megane rs stok cupra ben gittim denedim. ben iki kişi cupra tek kişi 2 boy geçiyorum.

cupra iki kişiye döndü ben teke döndüm fark 5-6 ya çıktı. tabi cupracı arkadaşlar olanları duyunca yalandır dediler bilmemne dediler bende yalandır haklısınız diyip geçtim.

yiğitde zaten aracı satıcam olmaz diyerek videoları sildiği için sokamadık gözlerine. ama henüz cupra gibi yüklenen megane rs çıkmadı. çıkarsa onuda deneriz geçebilir demiyorum ama yürür belki rs de.

Arasts61
19-09-2011, 14:43
stok megane rs stok cupra ben gittim denedim. ben iki kişi cupra tek kişi 2 boy geçiyorum.

cupra iki kişiye döndü ben teke döndüm fark 5-6 ya çıktı. tabi cupracı arkadaşlar olanları duyunca yalandır dediler bilmemne dediler bende yalandır haklısınız diyip geçtim.

yiğitde zaten aracı satıcam olmaz diyerek videoları sildiği için sokamadık gözlerine. ama henüz cupra gibi yüklenen megane rs çıkmadı. çıkarsa onuda deneriz geçebilir demiyorum ama yürür belki rs de.
senin araç sıfırdan kalksa cupraya geçilebilir. ama bunun nedeni sizin uyduruk asr sistemıniz olabilir. hani çıkmıyo ya devreden, yazılımla çıkartıyormussunuz.
ama roll da bence ayırabilirsin. 0-200 un cupradan daha iyi çunku.
cupra r lara gelince onlara da çare var. onun da ilacı sizin mk3 ler:D

GokhanRS
19-09-2011, 15:51
bende asr sorunu yok. son hıza kadar devre dışı kalabiliyor. şuan sadece gt28 im yok. olursa gider denerim 30r lılarla.

chiefkadir
19-09-2011, 16:21
1. ben diyorumki clionun mrs yi gecebilmesi icin 240 ps civarlarinda olmasi lazim.bunu neye dayanarak soyluyorum?Valla biz daha 240hp Clio Rs görmedik ..Ben 210hp yi ölçtüm ve Megane Rs geçerim arabam 950kg. .. Sen hangi kiloda hangi hp de megan'ı geçemeyecimizide söyle ona göre bir kademe daha ileri gidelim :)

BoraRS
19-09-2011, 17:06
Valla biz daha 240hp Clio Rs görmedik ..Ben 210hp yi ölçtüm ve Megane Rs geçerim arabam 950kg. .. Sen hangi kiloda hangi hp de megan'ı geçemeyecimizide söyle ona göre bir kademe daha ileri gidelim :)

Panpa senin daha bi aytibin bilem yoh nereye geçiyon Meggy RS leri ayık ol :D

chiefkadir
19-09-2011, 17:33
Panpa senin daha bi aytibin bilem yoh nereye geçiyon Meggy RS leri ayık ol :DPanpagül,Baskı balata geldi sen hazırlığı yap git balıkmı tutuyon napıyon :D :hahaha::D

Arasts61
19-09-2011, 17:35
Valla biz daha 240hp Clio Rs görmedik ..Ben 210hp yi ölçtüm ve Megane Rs geçerim arabam 950kg. .. Sen hangi kiloda hangi hp de megan'ı geçemeyecimizide söyle ona göre bir kademe daha ileri gidelim :)
pbox var mı demiştim cevap gelmedi?

atits61
19-09-2011, 18:14
950 kilo 210 hp clio rs ile standart megan rs i geçersiniz tabi burda hemfikiriz.

chiefkadir
19-09-2011, 19:09
950 kilo 210 hp clio rs ile standart megan rs i geçersiniz tabi burda hemfikiriz.İyi güzel fikirdesiniz..Bakın yukarıda video ekledim biraz onu seyredin ..Yazılımsız megane ile yazılımsız Rs denemiş iki gün önce

atits61
19-09-2011, 19:14
seyrettim clio güzel gitmiş gerçekten ama istisnalar kaideyi bozmaz.şoferlik aracın bakımları v.s ama clionun da hakkını teslim edeyim.

cem06
19-09-2011, 19:15
950 kilo 210 hp clio rs ile standart megan rs i geçersiniz tabi burda hemfikiriz.

standart megane rs don lastigi olur onda hemfikiriz...:D

kadir abi baskıbalata tamamsa deneyelim biara

atits61
19-09-2011, 19:16
anladım sen hayatında rs binmemişsin.

cem06
19-09-2011, 19:19
anladım sen hayatında rs binmemişsin.

ben forumlardan videodan ordan burdan okumak yerine deneyerek tecrübe ediyorum...

atits61
19-09-2011, 19:23
bende 20 sene kadar canlı tecrübe var ve kullanmadığım ve bilmediğm makinada yok.sen o video işlerini ve okuma işlerini kendine sakla.herkeside kendin bibi sanma.

Arasts61
19-09-2011, 19:29
bende 20 sene kadar canlı tecrübe var ve kullanmadığım ve bilmediğm makinada yok.sen o video işlerini ve okuma işlerini kendine sakla.herkeside kendin bibi sanma.

Ustat sert girme, yeni nesli ürkütme:D

atits61
19-09-2011, 19:32
yok canım olur mu öyle şey.

cem06
19-09-2011, 19:35
memlekette herkes tuner olmus binmedigi araba bilmedigi sey yok masallah...
sizin hızlı meganeları yollarda gormek isteriz asryi kapatınca stage4e oluyormus:hahaha:

chiefkadir
19-09-2011, 19:37
standart megane rs don lastigi olur onda hemfikiriz...:D

kadir abi baskıbalata tamamsa deneyelim biaraCombo std.megane ile ankara şartlarında 10boy zaten oluyo..
Baskı balata geldi ama takmadık henüz deneriz ..Ama önce istanbul diyorum:)

atits61
19-09-2011, 19:39
:)ah çeşke olsada denesek.bilgi konusunda istersen bi yarışalım kimin bilgisi fazla;)

Arasts61
19-09-2011, 19:40
sizin hızlı meganeları yollarda gormek isteriz asryi kapatınca stage4e oluyormus:hahaha:
Senin makinada neler var? 218 lik mi o?

chiefkadir
19-09-2011, 19:46
anladım sen hayatında rs binmemişsin.O Rs binmemiş olabilir ama benim arabayı az çok biliyo ,,sen dolu bir clio rs e bindinmi ? Yok ..o zaman fazla deşmemek lazım...

Senin makinada neler var? 218 lik mi o?Onun makina ne alaka ? Konu wrx mi ? Bu konuyu saçma yerlere götürmeyin rica ediyoruz..Bakın ne güzel tartışılıyo ediliyo

atits61
19-09-2011, 19:50
en dolu clio rsleri ve meg rs çok iyi bilirim kadir... m3 le çok ateşlerini alırdım da.yaşlandık artık ağır takılmaya başladık ne yapalım.

cem06
19-09-2011, 19:50
:)ah çeşke olsada denesek.bilgi konusunda istersen bi yarışalım kimin bilgisi fazla;)

benim herseyi bilirim diye bi idiam varmı? yada tanıyormusun beni ne yapmısım ne biliyorum ne gormusum meslegim ne? sizi forumun bilirkişisi ilan edelim o zaman...

Senin makinada neler var? 218 lik mi o?
2.5sti turbolu gc8

atits61
19-09-2011, 19:52
olabilir bu konuda çok iddialıyım.

chiefkadir
19-09-2011, 19:53
en dolu clio rsleri ve meg rs çok iyi bilirim kadir... m3 le çok ateşlerini alırdım da.yaşlandık artık ağır takılmaya başladık ne yapalım.Öyle en dolu clio rs pek yapan olmadı benim bildiğim senin bildiğin rs varmıydı ? Veya meggy rs ? ..m3 hali hazırda varsa ben o stock meggy yi zor geçeceğini düşündüğünüz Clio'm ile denemek isterim ;)

atits61
19-09-2011, 19:56
hali hazırda yok tabi ama inan olmasını senden çok isterdim...ah maddi durumlar yok mu.

cem06
19-09-2011, 19:57
olabilir bu konuda çok iddialıyım.

tamam o zaman haltech tune isi icin kapınızı calarım:)

freelife
19-09-2011, 20:01
hali hazırda yok tabi ama inan olmasını senden çok isterdim...ah maddi durumlar yok mu.

bende dolu meggyi merak ettim ve tavsiyelriniz varsa duymak isterim açıkcası ben acemiyimde bu konularda...

atits61
19-09-2011, 20:01
her zaman.kapımız bütün forumdaşlara açıktır ne demek.

freelife
19-09-2011, 20:05
kapının tarifini alabilirmiyim :)

atits61
19-09-2011, 20:08
:)özl msj.at

M3CSL
19-09-2011, 20:13

Ilginc cidden,benim deneyimlerime gorede cupra gecer megani, guc fazla agirlik yakin.. 250ye kadar siksalar hatta guzelce gecebilir:D

Arasts61
19-09-2011, 20:35
O Rs binmemiş olabilir ama benim arabayı az çok biliyo ,,sen dolu bir clio rs e bindinmi ? Yok ..o zaman fazla deşmemek lazım...
Onun makina ne alaka ? Konu wrx mi ? Bu konuyu saçma yerlere götürmeyin rica ediyoruz..Bakın ne güzel tartışılıyo ediliyo
Peki sacma yerlere gitmesin ok.:icon_tup:
Ancak tartisilan araclar clio ve megane
Anladigim kadariyla en dolusu sizdeki
Birde izmirde varmis.
Simdi ben diyorumki stok megane rs 26 snde 200 goruyor
Cevaben bana gc8 şamarlayan clio goruntusu geliyo, bide sn hesabi da bana yaptiriliyor.
Şimdi ben bakiyorum videoya arkasi pikap araclar gibi bos bir clio, surat 70 e ayarlaniyor, egimli yolda basilior 17 sn gibi 5. Vitese atiliyor.
3 sn 0-65 olsa diyorum 20 sn 200 gormus.Cevap yok.
Tamam yine kabul, e peki pbox var mi diyorum, neyle olctunuz demek istiyorum ona da cevap yok.
E bende nasil anlayacagim bu clionun assil gittigini.
Surdan anlayacagim: o arkadas lise caglarinda matematik ogretmeni ile bogusurken, bizde gc8 bogazliyoduk, az cok biliriz o öküz nasil gider. Soralim ogrenelim de oradan anlayalim bari clio nasil gidiyo..:icon_tup:

cem06
19-09-2011, 21:12
nasıl gidermis gc8 yuklu clio merak ettim ustad yorumlarmısın videoyu

Arasts61
19-09-2011, 21:12
Öyle en dolu clio rs pek yapan olmadı benim bildiğim senin bildiğin rs varmıydı ? Veya meggy rs ? ..m3 hali hazırda varsa ben o stock meggy yi zor geçeceğini düşündüğünüz Clio'm ile denemek isterim ;)
Sizin arac 210 ps ise siz ancak e30 la basarsiniz. E36dan itibaren tum m3 ler sizi gecer.
Tabi saglikli olmak kaydiyla. Piyasada gezen hoşaf m3lerin haddi hesabi yok. Ben 5 silindirle giden m3 de gordum:). Bmw fabrikasinda her 20 aracta bir banttan secilen ve ustune M POWER yazili motor takilan araci clioya gecilecek sekilde yapmazlar merak etmeyin.;)

Arasts61
19-09-2011, 21:16
nasıl gidermis gc8 yuklu clio merak ettim ustad yorumlarmısın videoyu
Senin aracla ilgili yorum yapmiyorum, sonucta seni geciyor iste.
Ama seni gecmesi bende bi fikir uyandirmiyor. 225 lik wrx i type r da gecer. Seninki nedir ne degildir bilmiyorum. Zaten konu da cok dagildi. Hem ben sana daha oncede dedim diye hatirliyorum : Cok yorgunum cookkk...

kelalper
19-09-2011, 21:17
Özgür boşver abi bu adamlara Megane ile Clioyu geçirtemezsin. Hayatlarında bir tane stock meganeları olmuş. Kadire sordum Megane ile girdiğin yarışta Clio 1 sn ile geçmiş. Yazılım yapsan egzost taksan filtre taksan 1 sn kazanamaz mıydı Megane diye cevap vermedi.

atits61
19-09-2011, 21:17
Sizin arac 210 ps ise siz ancak e30 la basarsiniz. E36dan itibaren tum m3 ler sizi gecer.
Tabi saglikli olmak kaydiyla. Piyasada gezen hoşaf m3lerin haddi hesabi yok. Ben 5 silindirle giden m3 de gordum:). Bmw fabrikasinda her 20 aracta bir banttan secilen ve ustune M POWER yazili motor takilan araci clioya gecilecek sekilde yapmazlar merak etmeyin.;)

:icon_tup::)

kelalper
19-09-2011, 21:19

Tek sorum şu: hayatında ASR iptali yapılmış Megane a bindin mi ya da gidişini gördün mü? Sonucu çok basit evet ya da hayır?

atits61
19-09-2011, 21:22
ben cevabı biliyorum ama söylemem.

cem06
19-09-2011, 21:28
Tek sorum şu: hayatında ASR iptali yapılmış Megane a bindin mi ya da gidişini gördün mü? Sonucu çok basit evet ya da hayır?

asr sini bilmem ama yazılım vardı hatta standalone takılcatktı biara sonra noldu bilmiyorum... fazla merak bunyeye zarar

lafla peynir gemisi yurumez hızlı aracı olan varsa cıkarsın denesin. biz sizin gibi forumda rolling yapıp kendimizi tatmin etmiyoruz;;)

chiefkadir
Peki sacma yerlere gitmesin ok.:icon_tup:
Ancak tartisilan araclar clio ve megane
Anladigim kadariyla en dolusu sizdeki
Birde izmirde varmis.
Simdi ben diyorumki stok megane rs 26 snde 200 goruyor
Cevaben bana gc8 şamarlayan clio goruntusu geliyo, bide sn hesabi da bana yaptiriliyor.
Şimdi ben bakiyorum videoya arkasi pikap araclar gibi bos bir clio, surat 70 e ayarlaniyor, egimli yolda basilior 17 sn gibi 5. Vitese atiliyor.
3 sn 0-65 olsa diyorum 20 sn 200 gormus.Cevap yok.
Tamam yine kabul, e peki pbox var mi diyorum, neyle olctunuz demek istiyorum ona da cevap yok.
E bende nasil anlayacagim bu clionun assil gittigini.
Surdan anlayacagim: o arkadas lise caglarinda matematik ogretmeni ile bogusurken, bizde gc8 bogazliyoduk, az cok biliriz o öküz nasil gider. Soralim ogrenelim de oradan anlayalim bari clio nasil gidiyo..:icon_tup:Arkadaşım autohaber dergisi hesapları malesef araba denerken tutmuyo..Yani 26.sn de 200 görüyo şu saniyede bunu görüyo hesabı yanlış..Sende cihaza varsa gel takalım deneyelim gör Clionun nasıl gittiğini anlamak istiyosan bildiğin tanıdığın giderine inandığın bir araçla deneriz ordan anlarsın ,tabi anlatma zorunluluğumuz yok ama sizin gibi şaşkınlık içerisinde olurmu yaa clio nasıl geçer megane'ı diye yorum yapanların fikirlerinin değişmesi için yardımcı oluruz... Birsürü sormuşsun cevap yazmamışım alınmışsın galiba aslında çoğu sorunun cevabı benim postlarımda var..

Arasts61
Özgür boşver abi bu adamlara Megane ile Clioyu geçirtemezsin. Hayatlarında bir tane stock meganeları olmuş. Kadire sordum Megane ile girdiğin yarışta Clio 1 sn ile geçmiş. Yazılım yapsan egzost taksan filtre taksan 1 sn kazanamaz mıydı Megane diye cevap vermedi.
Ustat sen simdi aracin videosunu cektirmiyosunya, hani benden gizli ceken olursa da plakayi kapatsin diyosun. Ben senin araci gordumya gecen, o zaman gözüm plakaya ilişti, o sirada plaka hafizaya kazinmis istem dışı. Simdi o plaka gözumun onune gelip gelip duruyor:D. Tırsıyorum şimdi ağzımdan kaçırırım diye bi yerde. Dalarmisin bana o zaman:D. Hayir sorun degil de iri adamsinya ondan şeettim:D

Arasts61
19-09-2011, 21:45
Arkadaşım autohaber dergisi hesapları malesef araba denerken tutmuyo..Yani 26.sn de 200 görüyo şu saniyede bunu görüyo hesabı yanlış..Sende cihaza varsa gel takalım deneyelim gör Clionun nasıl gittiğini anlamak istiyosan bildiğin tanıdığın giderine inandığın bir araçla deneriz ordan anlarsın ,tabi anlatma zorunluluğumuz yok ama sizin gibi şaşkınlık içerisinde olurmu yaa clio nasıl geçer megane'ı diye yorum yapanların fikirlerinin değişmesi için yardımcı oluruz... Birsürü sormuşsun cevap yazmamışım alınmışsın galiba aslında çoğu sorunun cevabı benim postlarımda var..
Autohaber dergisinde gormedim megane testi ama varsa da egimli yolda koltuklar sökük basmiyorlardir diye tahmin ediyorum.:) Neyse bende cihaz yok. Ben de benim araci ibreden ölçünce ibiza cupra gibi cikiyo degerleri de ondan sormustum siz neyle ölçüyosunuz diye.:D
Neyse alindigim filan yok zaten, ben wrx i sorunca mudahale ettin de ondan bende acikladim mevzuyu. ;)
Clio ile megane geciyosundur, yalan soyleyecek halin yok, zaten arac 210 ps ise 60-200 de gecer, bu normal. Ama stok mrs bile bence seni gecer 220 den sonra. Senin aracin duzde 230-235 der sonrada biter..
Yorum yazmamizdan sıkılıyosan da soylersin, yazarken alıntı yapmayız senden.:icon_tup:

Arasts61
19-09-2011, 22:06
asr sini bilmem ama yazılım vardı hatta standalone takılcatktı biara sonra noldu bilmiyorum... fazla merak bunyeye zarar

lafla peynir gemisi yurumez hızlı aracı olan varsa cıkarsın denesin. biz sizin gibi forumda rolling yapıp kendimizi tatmin etmiyoruz;;)
Konu yine dagilacak ama ne yapayim mecbur kaliyorum. Subaru anılarım depreşiyo. Ben senin yasinda iken 7-8 subaru toplandik etilerde autodroma kadar anasini aglatti ekip trafigin. Neyse geldik piste bi tane 106 gti. Var mi kalkmak isteyen dedi bi depo benzinine. Kimi dedi baski balata bitik, kimi dedi kıçım ağırıyo, neyse en son bi tanesi girdi piste. 106 ci cikardi lastiklerini takti silikleri, sonra kalktilar bi guzel, bu subarunun bacaklarini ayirdi mi ortadan ikiye. Neyse donuste benzinciye girilecek, hepsi tam gaz topuk benzinci filan ugramadan.
.................................................. ...................................

chiefkadir
19-09-2011, 22:13
Autohaber dergisinde gormedim megane testi ama varsa da egimli yolda koltuklar sökük basmiyorlardir diye tahmin ediyorum.:) Neyse bende cihaz yok. Ben de benim araci ibreden ölçünce ibiza cupra gibi cikiyo degerleri de ondan sormustum siz neyle ölçüyosunuz diye.:D
Neyse alindigim filan yok zaten, ben wrx i sorunca mudahale ettin de ondan bende acikladim mevzuyu. ;)
Clio ile megane geciyosundur, yalan soyleyecek halin yok, zaten arac 210 ps ise 60-200 de gecer, bu normal. Ama stok mrs bile bence seni gecer 220 den sonra. Senin aracin duzde 230-235 der sonrada biter..
Yorum yazmamizdan sıkılıyosan da soylersin, yazarken alıntı yapmayız senden.:icon_tup:Yok sıkılmıyozda çok net yazıyosun,seni geçer bunu geçer vs. hani denemiş olsan vs diyecemki tamam..Benim arabada nasıl bir şanzıman var bilmiyosun ama çok net yazabiliyosun..Desenki bence geçer vs.kabul edecem..Ben haftaya cuma büyük ihtimalle istanbulda olacam orda denerse eğer Alper ve beyaz megane lı kardeşlerimizle deneriz bakarız yetişebiliyolarmı görürüz ..kelalper video istemiyomuş bizde whitemeggy ile denersek çekeriz ..Ben önüme araba çıkmadığı sürece gaz kesmem:icon_tup:

chiefkadir
19-09-2011, 22:17
clioya gecilmissin, hayir gecilmen onemli degil olayin hollywood gibi filmi çekilmiş, kalkmıs bize diyosunki forumda rolling yapmayin. Tamam sen yap rollingi, yollar sizin artik, bizi evde coluk cocuk beklio da niye filme konu oluyosun onu anlamadim:DYa arkadaşı gıcık etmek için yazıyosun muhtemelen ama ayıp ediyosun biyerden sonra burda yazmak yeri değil ama arkadaşımızın bir hastalığı var ve onu yeniyo allahın izni ile ..Ben cem in üzülmesini istemiyorum...o deneme muhabbetimizden sonra arabası çok değişti öyle farkların olmayacağı aşikar..o yüzden normal bir gc8 gidişinden çok farklıdır zaten onun gidişide bu konu ile alakasız ;)

freelife
19-09-2011, 22:19
kadir ben sadece muhabette gelirim benim hiçbir zaman idaam olmaz ve denemede yapmam bunuda anlayışla karşılayacağını umarım , beni tanıyan arkadaşlar bilir benim için geçmek veya geçilmek önemli değil ben arabamı her haliylen seviyorum o yüzden benim için önemli olan güzel dostluklar kurmak ve bilgilerinizden faydalanıp bilgilenmek sonra aracım burda epey bir boş tartışma konusu olur en güzeli idaası olanlar denesin bence ...haa idaası ollanlar denedikten sonra herşey açıklığa kavuştuktan sonra istenirse video olsun diye deneriz ama zaten idaası olanlar benimkinden daha iyi rs ler ( en azından öyle düşünülüyor :) )

cem06
19-09-2011, 22:21
..........................

chiefkadir
19-09-2011, 22:22
kadir ben sadece muhabette gelirim benim hiçbir zaman idaam olmaz ve denemede yapmam bunuda anlayışla karşılayacağını umarım , beni tanıyan arkadaşlar bilir benim için geçmek veya geçilmek önemli değil ben arabamı her haliylen seviyorum o yüzden benim için önemli olan güzel dostluklar kurmak ve bilgilerinizden faydalanıp bilgilenmek sonra aracım burda epey bir boş tartışma konusu olur en güzeli idaası olanlar denesin bence ...haa idaası ollanlar denedikten sonra herşey açıklığa kavuştuktan sonra istenirse video olsun diye deneriz ama zaten idaası olanlar benimkinden daha iyi rs ler ( en azından öyle düşünülüyor :) )Ya bizler araba sahipleri az çok ne gider biliyoruzda diğer arkadaşların forumda tatmin olması için deneyelim diyodum..Ben konu başında 300 hp li meganelardan bu arkadaşlar sayesinde stock megane a kadar düştüm :D:hahaha:
Alperde video istemiyomuş bizde videosuz deneriz sonucu burdan yazarız artık :)