Orijinalini görmek için tıklayınız : clio RSvs megane RS
clio dereceli kısa şanzuman cip headers vss daynoda 203 hp gelmektedir + 1025 kg araç
megan rs standart 225 hp turbodur sizce drag ve rolling olmak üzere sonuçlarne olur
clio o kadar dolu da, meganın eli armut mu topluyor, gitsin en azından ASR iptali yapsında elindekinin kıymetini bilsin.
bu clio rs hangisi onu merak ettım bende.
bu dolulukta ya beyaz okuz ya da CVK var, Baturalp te egzantrik yok sanırım. Bu ara Batu yarın seni arıyorum :)
dragda da roll dede clio biraz üzer.
clio o kadar dolu da, meganın eli armut mu topluyor, gitsin en azından ASR iptali yapsında elindekinin kıymetini bilsin.
Hocam kişisel algılama ya :) karşılaştırma sonuçta :)
bu dolulukta ya beyaz okuz ya da CVK var, Baturalp te egzantrik yok sanırım. Bu ara Batu yarın seni arıyorum :)
Egzantrik yok ama stohh megi varsa deneriz :) ara hocam tabiki ya görüşelim :)
dragda da roll dede clio biraz üzer.
Hocam kişisel algılama ya :) karşılaştırma sonuçta :)
Yok Batu no prob :) ikisi de stokken yakınlar zaten. Uzunda Megane ilerliyor. Bu dolulukta clio bence de onde olur amma velakin top speed de yine megane gelir :)
Egzantrik yok ama stohh megi varsa deneriz :) ara hocam tabiki ya görüşelim :)
tatile gelsene genç :)
whıte rs ın speclere uymuyor abı pek.
pıston yazmamış.kılosu daha dusuk ve 215-220 hp lerde.
cvk aklıma geldı dırek ama arkadasın memleketı ordu yazdıgı ıcın sordum.orduda damı var boyle bı rs dıye.
Valla gönlümden geçen Alper hocanın Megi ile birkaç araş kıyaslamak ama nasa bile daha açık çalışıyor :D
tatile gelsene genç :)
Bu sene antalya ya :) geçen sene üşüdüm çeşmede, o rüzgarı hala içimde hissederim.
mustafa3067
13-08-2011, 23:23
white değil cvk hiç değil piyasada pek olmayan Rs galiba ama Megane ayırır gibime geliyor az bi fakla :D
araç benim aracım değil sordugum araçda cvk şuanda araştırma içindeyim cvk yi alma ihtimalim var tabiki cok ii araştırarak megan rs ile karşılastırmamın sebebide standart rs zaten çogu araçtan daha ii cvk ile std megan rs nası olur onu merak ediyorum birde cvk yi tavsiye edermisiniz söylendiği gibi yürürü çok iimi şuanda çogu kişi aracını yükletip canını okuyup son günlerine doru nete koyuyor cvk nin yürürünü bilen varmıdır canlı olarak sadece kulaktan dolma bilgiler olmasın.canlı şahiti varmıdır ? ve meganla sonuç ne olur..
cvk ile bilgisi olan özelden pm atabilir yardımlarınız için teşekkürler
megani rahat gecer bahsettigin arac:D eskí sahibi zaten yukarida yorum yapan:)
ozanbulbul
14-08-2011, 01:14
araç benim aracım değil sordugum araçda cvk şuanda araştırma içindeyim cvk yi alma ihtimalim var tabiki cok ii araştırarak megan rs ile karşılastırmamın sebebide standart rs zaten çogu araçtan daha ii cvk ile std megan rs nası olur onu merak ediyorum birde cvk yi tavsiye edermisiniz söylendiği gibi yürürü çok iimi şuanda çogu kişi aracını yükletip canını okuyup son günlerine doru nete koyuyor cvk nin yürürünü bilen varmıdır canlı olarak sadece kulaktan dolma bilgiler olmasın.canlı şahiti varmıdır ? ve meganla sonuç ne olur..
cvk ile bilgisi olan özelden pm atabilir yardımlarınız için teşekkürler
msjı tam okumamışım,plakası cvk olmadan önce araç buğradayken canlı canlı yürürünü gördüm ve gerçekten normal bir clio rs'e göre çok daha iyiydi bu bahsettiğim 1 sene önce filandı ve std megane rsten daha hızlıdır
Cliosportve
14-08-2011, 03:47
Ben en son megane rs le rolling denememde 220 lere kadar gelemiyordu meggy rs.
220 KM olunca yanımda belirip 250 lere kadar anca 3-4 boy açabiliyordu top speedde
Bu bahsettiğim araçta 225 hp stock megane rs tir.Ölçümlerdede 225 veren ender bir meggy Rs ti.
Anladım teşekkürler şuanda bi 106 tım var sattıgım an gidiyorum cvk yi bakmaya.
Rs sahiplerinede teşekkürler yardımları için bi rs alana kadar onlara rahat yok :) sık sık rahatsız ederim.. Sağolun tekrardan..
R21TURBO 41
14-08-2011, 11:17
Clio 1050kg / 200hp = 5,2 olduğunda göre CVK standart MeganeRS i geçer.. Megy nin ASR derdi çözülüp +boost , yazılım ve egzost yapılırsa 270-280hp ler alınıyor..1300 / 270hp = 4,8 olduğunda ki bu ilaveler CVK speklerinde bir arabanın maliyetinin 1/2 si kadar tutar 4 ün sonunda megy yetişir 5 te geçer 6 da uzar....
clio 1050kg / 200hp = 5,2 olduğunda göre cvk standart meganers i geçer.. Megy nin asr derdi çözülüp +boost , yazılım ve egzost yapılırsa 270-280hp ler alınıyor..1300 / 270hp = 4,8 olduğunda ki bu ilaveler cvk speklerinde bir arabanın maliyetinin 1/2 si kadar tutar 4 ün sonunda megy yetişir 5 te geçer 6 da uzar....
eyvallah sağolasın.
Batu ileride satınca arenaya gelir bizim mavis :)
Selçuk sen deneme yaparken aracın kac HP ydi :)
Megane RS tam stok haliyle cok tatsız tuzsuz, diğer bütün hothatch ler gibi.
ASR baslı basına butun keyfini kacırıyor insanın. Alır almaz ASR iptal ve en az stage 1 yazılım ve downpipe ile ultra keyifli hale geliyor.
chip + filtre + decat ile denense ikisi cok daha zevkli olur
Valla gönlümden geçen Alper hocanın Megi ile birkaç araş kıyaslamak ama nasa bile daha açık çalışıyor :D
Bu sene antalya ya :) geçen sene üşüdüm çeşmede, o rüzgarı hala içimde hissederim.
megane 3 alır bence tork avantajı hep olacaktır.....
kelalper
16-08-2011, 17:39
Clio o kadar iyi ise neden bütün cliocuların rüyasında megane Rs var bir düşünmek gerek yazmadan önce. Sadece daha lüks olduğu için olamaz heralde.
Clio o kadar iyi ise neden bütün cliocuların rüyasında megane Rs var bir düşünmek gerek yazmadan önce. Sadece daha lüks olduğu için olamaz heralde.
Yazdığınızda haklısınız aslında ama yıllardır forumdayım , roll e çıkıpda şöyle 1 cuprayla type-r'la güzel denemesini göremedim....Gördüklerimdede farkla geçiliyordu....
kelalper
16-08-2011, 18:04
kötü yazılımdan olabilir mi acaba. Valla ben 150 kiloyum arabamda da 70 kg fazla ağırlık tesisat var. Bu hafta sonu en hızlı s2000 Urfanın 2 boy gerisindeydim AB plaka S2000 ile yanyana gidiyordum ki intercooler ve filtreden sonra yazılım güncellemesi yapılmadan. Eskiden dediğin doğruydu yazılım diye arabaların üstüne alakasız ayarlar atılıyordu. Yazılım koymayanlar komple egzost ve açık filtre yapıp ses çıkmaya başladı diye arabalarını uçak sanıp yüklü sökük Type R kovalıyorlardı. Bende turbodan sonra sadece iskender downpipe var. Greddy IC ve AEM açık hava filtresi var ki daha kazan yapamadık sadece aşağıdan IC nin oradan filtrenin ağzına kalın boru geçtik araba yürürken soğuk gelsin diye. Şu anda AFR değerim 10,4 avansım normal sadece boostum 1.2 bar. Gerisini sen düşün.
kötü yazılımdan olabilir mi acaba. Valla ben 150 kiloyum arabamda da 70 kg fazla ağırlık tesisat var. Bu hafta sonu en hızlı s2000 Urfanın 2 boy gerisindeydim AB plaka S2000 ile yanyana gidiyordum ki intercooler ve filtreden sonra yazılım güncellemesi yapılmadan. Eskiden dediğin doğruydu yazılım diye arabaların üstüne alakasız ayarlar atılıyordu. Yazılım koymayanlar komple egzost ve açık filtre yapıp ses çıkmaya başladı diye arabalarını uçak sanıp yüklü sökük Type R kovalıyorlardı. Bende turbodan sonra sadece iskender downpipe var. Greddy IC ve AEM açık hava filtresi var ki daha kazan yapamadık sadece aşağıdan IC nin oradan filtrenin ağzına kalın boru geçtik araba yürürken soğuk gelsin diye. Şu anda AFR değerim 10,4 avansım normal sadece boostum 1.2 bar. Gerisini sen düşün.
Eminim gideri iyidir.Belgeleyebilirseniz bende merak ettim çünkü :))
kazasız belasız inşallah :icon_tup:
Serhat Y.
16-08-2011, 18:11
Yazilan setuplarda clio cok gecer diye dusunuyorum kendi tecrubelerime dayanarak.
Ben 2 sini de geçerim (Alper hoca ve Baturalp'e gider :D)
kelalper
16-08-2011, 18:58
Eminim gideri iyidir.Belgeleyebilirseniz bende merak ettim çünkü :))
kazasız belasız inşallah :icon_tup:
Belgelemek derken neden bahsettiğiniz anlamadım.
Alicanrs
16-08-2011, 19:37
Belgelemek derken neden bahsettiğiniz anlamadım.
rolling videolarından bahsedio abi =)
aynen sadece daha lux oldugu,buyuk ve konforlu oldugu için.
clıo rs ın verdıgı zevkı megane rs veremez.
ozanbulbul
16-08-2011, 19:56
clio neredeyse son limitlerinde,megane stock yazmadan önce okumak lazım
kelalper
16-08-2011, 20:12
Komik olmayalım.
kelalper
16-08-2011, 20:14
clio neredeyse son limitlerinde,megane stock yazmadan önce okumak lazım
Yaw clioyu gırtlaklıosunuz Megane ı öyle koyuyorsunuz ondan sonra Clio daha iyi oluyor. O zaman konuyu yüklü Clio Rs vs stock Megane Rs olarak açın.
Ben 2 sini de geçerim (Alper hoca ve Baturalp'e gider :D)
muhahahaha, al gel kırmızıyı izmire senin için megane çıkarırım söz.
kelalper
16-08-2011, 20:17
rolling videolarından bahsedio abi =)
Arabayı eşimde kullanıyor şu anda o nedenle bu araba F1 de geçse hanım başka araba kullanana kadar video çekilmeyecek. Birisi sokakta görüp ben diye sıkıştırıp bir dert açarsa bende fena dert açarım o neden video çekilmeyecek.
İbo düzgün giden Megane RS senin de kabini çalar merak etme :)
Alicanrs
16-08-2011, 20:19
Arabayı eşimde kullanıyor şu anda o nedenle bu araba F1 de geçse hanım başka araba kullanana kadar video çekilmeyecek. Birisi sokakta görüp ben diye sıkıştırıp bir dert açarsa bende fena dert açarım o neden video çekilmeyecek.
hee durum öyle ise çok haklısın abi :)
Komik olmayalım.
megane rs hepı topu.ferrari ıle kıyaslasam komık olurdu haklısın.neyse zevk meselesı tabıkı bişey dıyemem.
İbo düzgün giden Megane RS senin de kabini çalar merak etme :)
gidişiyle ilgili bişey söylemedim apler abi.
meg rs lerı severım fakat hızlı oldukları ıcn değil.daha konforlu oldugu ıcın.
atmosferik olması yeter clio rs ın meg rs den daha zevklı olması için.
sen ıkı aracıda kullandın.clio nun gaz tepkısını hiç aramıyomusun sehır ıcınde?
rs ı hafıf mıncıklasan 200 e kadar kopmaz kolay kolay meg rs ten.kaç kere 200 ustune cıkıyoruzkı gunluk kullanımda.
megane rs hepı topu.ferrari ıle kıyaslasam komık olurdu haklısın.neyse zevk meselesı tabıkı bişey dıyemem.
gidişiyle ilgili bişey söylemedim apler abi.
meg rs lerı severım fakat hızlı oldukları ıcn değil.daha konforlu oldugu ıcın.
atmosferik olması yeter clio rs ın meg rs den daha zevklı olması için.
sen ıkı aracıda kullandın.clio nun gaz tepkısını hiç aramıyomusun sehır ıcınde?
rs ı hafıf mıncıklasan 200 e kadar kopmaz kolay kolay meg rs ten.kaç kere 200 ustune cıkıyoruzkı gunluk kullanımda.
İbo simdi megane stok kullandım cok yavan geldi bana, o dolu clio mu cok ozledim.
Sonr once ASR iptal ettim hah dedim yayın geldi, sonra downpipe yaptım exh yaptım yüzüm güldü. Stage 2 yazılımdan sonra da Clio ya donmeyı bırak goresim yok :)
Clio hafiflik ufaklık ucarı kacarı yapasından dolayı cok guzel de.
Meganla Clio arasında hem yol tutus guc tork hem konfor vs konusunda hic alaka yok. Zaten o torka ve turboya alısınca hayatta atmosferik dusunmezsın. Sen gel İzmire ben senin fikirlerini değiştireyim. :)
Uzun lafın kısası artık vurmalı sazlar "atmosferik" devri bitti devir üflemeli sazlar "turbo" devri.
Clio ma harcadıgım paranın 3 te birini harcadım Megana 3 katı guc aldım daha otesi var mı bence yok.
Ha gaz tepkisine gelince benim Megane RS e Megane 3 RS lerdeki sistemi uyarladık bu anda elimde cok ufak kelebek hareketlerinde cok yuksek gaz tepkimesi veren yarıs modlarından cruise varana kadar bir dolu yazılım oldu.
Megane 3 rs te arac icerisinden aynı M serilerinde ve Ferrolarda oldugu gibi tepkimeleri degistirebiliyorsun. Benim Meggy de yazılımla bu isi becerdik
Guc ve tork egrisine gelince de Meggy hakkaten guzel gucler ureten elektrik motoru gibi sabit tork donduren bir motora sahip.
Az oynanan bir aractı 2 senedir dikisleri sokuldu, butun sorunları asıldı bu anda ASR iptalinden 400 HP Megane RS lere uzanan bir genis modifiye skalası mevcut.
Her Clio RS cinin bir sonraki duragı Megane RS olmalıdır bence :)
ozanbulbul
16-08-2011, 22:04
Yaw clioyu gırtlaklıosunuz Megane ı öyle koyuyorsunuz ondan sonra Clio daha iyi oluyor. O zaman konuyu yüklü Clio Rs vs stock Megane Rs olarak açın.
onu bana değil konuyu açan arkadaşlara yazın.benim de şahsi görüşüm,megane daha bile yavaş olsa megane rs'i tercih ederim.hızlandırması hem daha az maliyetli,hem de daha zevkli
Ayrıca Clio ve Megane kendi sınıflarının ciddi az yakan aracları.
Ozan yazılımı guncelleyecektık senın?
İbo simdi megane stok kullandım cok yavan geldi bana, o dolu clio mu cok ozledim.
Sonr once ASR iptal ettim hah dedim yayın geldi, sonra downpipe yaptım exh yaptım yüzüm güldü. Stage 2 yazılımdan sonra da Clio ya donmeyı bırak goresim yok :)
Meganla Clio arasında hem yol tutus guc tork hem konfor vs konusunda hic alaka yok. Zaten o torka ve turboya alısınca hayatta atmosferik dusunmezsın. Sen gel İzmire ben senin fikirlerini değiştireyim. :)
Uzun lafın kısası artık vurmalı sazlar "atmosferik" devri bitti devir üflemeli sazlar "turbo" devri.
Clio ma harcadıgım paranın 3 te birini harcadım Megana 3 katı guc aldım daha otesi var mı bence yok.
'
Abi simdi olaya sportif surus zevki acisindan bakarsak, megan r26r deil burada kullanmadigim icin direksion tepkileri yol dengesi oturus pozisyonunu bilmiyorum, clioda bu konularda cok iyi deil bence ama megandan biraz daha keyifli olabilr diye dusunuyorum gaz tepkimesi olsun, kivraklik ses bakimindan. ayrica 3000de doldurup sabit giden bir motor yerine gittikce artan bi guc gelmesi daha istenen bir secenek olmali,,
chiefkadir
17-08-2011, 00:04
Belki bilenler vardır bende hem Clio Rs hem Megane Rs vardı , Megane RS i sattık şimdi sadece clio var..Megane stock hali ile bile çok zevkli altları çok dolu ..2.vites 50km den bir gaza otur zart diye alıyo götürüyo ama bu sadece anlık hisss...
Biz kardeşimle iki arabayı deneme fırsatı bulduk , Gırtlak atmo Rs ve Stock megane Rs sonuç tahmin ettiğiniz gibi eşşeen şeyi gibi ayırdı Clio :D Kardeşimde çok şaşırdı bu farka ama sonuç bu..Hemde ankara ortamında turbonun atmoya avantajlı olduğu yerde... Yukarda muhabbeti geçmiş her clio'cunun gönlünde megane rs yatar vs. diye ben hiç katılamıyacam :D Tamam megane güzel ama 30k tl yi çıkarttığım anda yine gider typer alırım :D
Şunuda iddia ediyorum izmir veya ist. sıfır rakımda 330 340 hp megane rs benim öküzü geçemez :D
Serhat Y.
17-08-2011, 00:29
Global olarak dusunursek suanki devrin turbo devri olmasinin sebebi belli yasal kriterler emisyon degerleri vs.turbo yeni kesfedilmedi sonucta, dolayisi ile butun markalarin turboya gecmesindeki en buyuk etken tamamen zorunluluktan, yani atmosferik motorun daha keyif veren bir surus zevki yasattigi gercegini aslinda tum sektor kabul ediyordur. Porsche 911 lerin yakin gelecekte 4 silindirli motorlarla donatilacagi gercegi gibi, porsche icin aci bir durum olsa gerek
freelife
17-08-2011, 01:32
konuya yetişemedik ama ben megane rs imi çok seviyorum herkese kazasız belasız sürüşler varsın yavaş olsun ama benim rs im olsun :)
Yazdıklarına tamamen katılıyorum, ayrıca turbo ve enjeksiyon teknolojisinin gelişimi hem dizel
hem de benzinli de turboyu kaçınılmaz hale getiriyor.
Bugun sacma sapan tuketim rakamları cıkarmadan 225-250 HP ye dayanan 1.4 TSI motorları hepimiz
biliyoruz.
150000 km Clio RS surdum, bu memlekette sanmam daha uzun sure kullanan olsun. Guzel arac
gercekten az yakar cok kacar cınsten fakat atmo araba da belirli guc seviyelerine geldin mi daha
ilerlemen icin ultra paralar harcaman gerekiyor. Ustelik para da her zaman her sorunu cozmuyor.
MEgane geçtim hem aile ile binmesi dolaşması çok daha sorunsuz hem de aracın tork ve guc
dagılımı son derece duzgun.
Ben aracımı cok seviyorum dunyanın en ıyısı de Megane RS zaten demiyorum, benim istek ve
ihtiyaclarıma en uygun secenekti gittim aldım cokta severekten kullanıyorum.
End of story :)
Global olarak dusunursek suanki devrin turbo devri olmasinin sebebi belli yasal kriterler emisyon degerleri vs.turbo yeni kesfedilmedi sonucta, dolayisi ile butun markalarin turboya gecmesindeki en buyuk etken tamamen zorunluluktan, yani atmosferik motorun daha keyif veren bir surus zevki yasattigi gercegini aslinda tum sektor kabul ediyordur. Porsche 911 lerin yakin gelecekte 4 silindirli motorlarla donatilacagi gercegi gibi, porsche icin aci bir durum olsa gerek
Alper hocam C3 nasıl? biraz da ondan bahset :D
Bülent76
17-08-2011, 08:22
Her 328 - 330 kullananın hayali m3 kullanmaktır deseniz anlarım da, Clio ile Megane Rs arasında bu kadar rüyalık, hayallik fark olmadığını düşünüyorum.
Alper hocam C3 nasıl? biraz da ondan bahset :D
Soner C3 icin cok yazacak bir sey yok kısaca çok az yakıyor :)
ozanbulbul
17-08-2011, 08:36
Ozan yazılımı guncelleyecektık senın?
hala araba istanbulda abi haftaya cumartesi getircem izmire 27sinde
Clio rs icin bizde cok kafa patlattık dun aldın dusundugun aracı arac zaten sonda sıksan sıksan 1-2 boy daha cıkar he yok ben beyin alırım itb yaparım 5-6 lira gomderim dersen orası ayrı ama diger turlu limitleri belli bir araba ..
diiger yandan rs kadar az yakan cok kacan ikinci bir atmosferik araba daha varmıdır sanmıyorum orasıda isin ayrı boyutu..
searock///
17-08-2011, 08:38
Clio gecer galiba:)
peki standart bi clio rs ile standart bi megan rs de 2.vites 3 bin devirde roll yapsan 200 km ye kadar hangisi alır..?
'
Abi simdi olaya sportif surus zevki acisindan bakarsak, megan r26r deil burada kullanmadigim icin direksion tepkileri yol dengesi oturus pozisyonunu bilmiyorum, clioda bu konularda cok iyi deil bence ama megandan biraz daha keyifli olabilr diye dusunuyorum gaz tepkimesi olsun, kivraklik ses bakimindan. ayrica 3000de doldurup sabit giden bir motor yerine gittikce artan bi guc gelmesi daha istenen bir secenek olmali,,
o zaman neymıs kullanmadıgın araclar hakkında yorum yapmayacaksın :)
Serkan sabit giden tork, guc degil yoksa guc normal trendinde ilerliyor.
peki standart bi clio rs ile standart bi megan rs de 2.vites 3 bin devirde roll yapsan 200 km ye kadar hangisi alır..?
Vakti zamanında clio RS clio v6 ve megane rs 3 nu yanyana biri test etmisti, birinde varsa hayrına post ederse iyi olur.
chiefkadir
18-08-2011, 17:38
Her devirde Megane yaslar
GokhanRS
18-08-2011, 17:56
3bin devirde yaparsan direk 2nci viteste megane RS ayırır.
turboyu doldurması için devir vermiş olursun çünkü.
ama 4500 5000 devirlere çekersen. biz bu şekilde denemiştik.
hem ss okan hemde ve selçuk ile. onlarda egzos filtreli bende egzos filtreli. alt devirde basarsak direk megane rs ayırıyor.
2nci vites üst devirde basarsak clionun devrinde yani o zaman 2de kafa çıkarıyorlar. 3de gene megane rs ayırıyordu. yani ayırıyordan kastım 3de direk öne çıkıp 4de fark oluşuyor 5 de biraz daha sonra 4-5 boydan sonra hemen hemen aynı gidiyorlardı.
sadece egzos filtre ile dyno verimde 235 hp idi.
selçuğun denediği 200lü rakamlara kadar yanında gittiği rs zır stok katalizör orta susturucu son susturucu filan takılı selçukta ise egzos filtre var ve arabasıda piyasanın stock olarak iyi gidenleri arasında.
kelalper
18-08-2011, 18:04
Belki bilenler vardır bende hem Clio Rs hem Megane Rs vardı , Megane RS i sattık şimdi sadece clio var..Megane stock hali ile bile çok zevkli altları çok dolu ..2.vites 50km den bir gaza otur zart diye alıyo götürüyo ama bu sadece anlık hisss...
Biz kardeşimle iki arabayı deneme fırsatı bulduk , Gırtlak atmo Rs ve Stock megane Rs sonuç tahmin ettiğiniz gibi eşşeen şeyi gibi ayırdı Clio :D Kardeşimde çok şaşırdı bu farka ama sonuç bu..Hemde ankara ortamında turbonun atmoya avantajlı olduğu yerde... Yukarda muhabbeti geçmiş her clio'cunun gönlünde megane rs yatar vs. diye ben hiç katılamıyacam :D Tamam megane güzel ama 30k tl yi çıkarttığım anda yine gider typer alırım :D
Şunuda iddia ediyorum izmir veya ist. sıfır rakımda 330 340 hp megane rs benim öküzü geçemez :D
çok iddialı olmuş.
GokhanRS
18-08-2011, 18:06
denk gelirsek bi gün ben geçilmeye aday olurum. iddalı olmak iyidir.
kelalper
18-08-2011, 20:27
Gökhan beni de yaz. Bakalım Clio RS arkadan nasıl gözüküyormuş. Bakar bakar içeriz artık.
deneme istanbulda olursa izlemeye gelirim :)
ben her türlü Clio RS i geçen Megane RS yaptım isteyene satarım :)
ben her türlü Clio RS geçen Megane RS yaptım isteyene satarım :)
Her tür megane rs geçen a3 1.8t takas düşünürsen :D
Alicanrs
18-08-2011, 21:26
ben her türlü Clio RS geçen Megane RS yaptım isteyene satarım :)
hehe :) arabanın maşallahı var abi megane rs'ini ktech le donattın mı :)
kelalper
18-08-2011, 21:32
o vosvos motoru yok mu deli eder adamı. K20 gibi takmana gerek yok kaputun içine atsan hp alıo.
chiefkadir
18-08-2011, 21:37
denk gelirsek bi gün ben geçilmeye aday olurum. iddalı olmak iyidir.İstiyosan Boluda denk gelebiliriz :) Ben hertürlü alır gelir denerim ama Megane Rs için istanbula gelmem :) Benim gibi iddialı olan varsa atlasın gelsin Boluya yemek yiyelim muhabbet edelim deneyelim geçersem bişey istemem geçilirsem söz dönüş benzini benden :D
Utku evde bir AGU var zaten ikinci fazla gelir :)
o vosvos motoru yok mu deli eder adamı. K20 gibi takmana gerek yok kaputun içine atsan hp alıo.
:D :D :D
Alp yeğenime sleamlar :heyoo:
hehe :) arabanın maşallahı var abi megane rs'ini ktech le donattın mı :)
Selam Alican,
Bu sefer fazla doldurmaya gerek kalmadı :)
Araçta
ITG maxogen
K-tec racing bigger intercooler
70 mm decat / downpipe
70 mm free flow zorst
R26R bujiler ve yeni nesil enj
1.6 bar Stg 2 yazılım
ASR iptali
ve keyiften gülen bir yüz :)
İkinci nesil direksiyon kutusu fransa siparis onu bekliyorum, kendi imalatım short shifterla beraber takılacak.
Bu arada senin Clio na da Masallah.
bi de bizimki kırmızısı yani 3 kuruş pahalı olanı :) şekil şemal de yerinde
Sportline
18-08-2011, 22:25
bu kısım özeti olmuş megane vs clio durumunun, clio ya harcanan zaman ve para megane a harcansa alakasız sonuç olur zaten.
stage 2 yazılımlı ve güzelce hafifletilmiş bir megane da güzel fikir.
clio da şakacı ve sleeper bi araba seviyorum :)
chiefkadir
18-08-2011, 22:33
bu kısım özeti olmuş megane vs clio durumunun, clio ya harcanan zaman ve para megane a harcansa alakasız sonuç olur zaten.
Combolar iyi güzel diyonuzda ona harcadığımı buna harcasam diye :D
Biz Clioları aldığımızda kaç hp idi ? 160hp... Benim ki şuan 215hp ne güç almışım 55hp.. harcanan para 5-6 diyelim.. Alın size 10milyar yapın megane rs lerinizi alın 55*3:=165hp görüyüm sizi :D
Alper hocam senin eski Rs 160 dan 200hp ye senin sayende geldi haa sen herparçayı kalite ve pahalı aldın günün şartlarında... şimdiki megane 225hp den kaça geldi :D Bi dyno koyda gözümüz şenlensin :hahaha::D:hahaha:
hafıfletılmıs meg rs le yuklu clıo nasıl olur erhan:D:D
atmosferık devrı kapanmadı kapanmazda bence.
sımdı tr de otv ve benzın fıyatları arap ulkelerı kıvamında olsa.
ve meg rs ınde 3.0 v6 260-270 hp modelı olsa gıdıp 2.0 turbo alırmısınız merak edıyorum?
İyiydi.:)
...........
Alicanrs
18-08-2011, 22:41
Selam Alican,
Bu sefer fazla doldurmaya gerek kalmadı :)
Araçta
ITG maxogen
K-tec racing bigger intercooler
70 mm decat / downpipe
70 mm free flow zorst
R26R bujiler ve yeni nesil enj
1.6 bar Stg 2 yazılım
ASR iptali
ve keyiften gülen bir yüz :)
İkinci nesil direksiyon kutusu fransa siparis onu bekliyorum, kendi imalatım short shifterla beraber takılacak.
Bu arada senin Clio na da Masallah.
teşekkür ederim abi bu arada Allah kaza bela vermesin maşallah ya sen bu işi bilen adamsın ztn :) önceki rsindede gördüm :) baya iyi gidiodur şuan ki aracın :)
Kadir en son 400 Nm tekerde tork verdi arabam dyno ustunde kaldı ve balata sizlere ömür, şimdi aracın üzerinde sıfır baskı balata seti var ve daha da tovbe dynoya cıkarmam.
Simdi video ceksen; hızlı gitse bu "bayır assa", dyno koysan yuksek cıksa sonuc "dyno bozuk" etin sert sütün ekşi derken yine kimseyi beğendiremezsin, koy gitsin biz keyfimize bakalım :)
Biz Clioları aldığımızda kaç hp idi ? 160hp... Benim ki şuan 215hp ne güç almışım 55hp.. harcanan para 5-6 diyelim.. Alın size 10milyar yapın megane rs lerinizi alın 55*3:=165hp görüyüm sizi :D
Alper hocam senin eski Rs 160 dan 200hp ye senin sayende geldi haa sen herparçayı kalite ve pahalı aldın günün şartlarında... şimdiki megane 225hp den kaça geldi :D Bi dyno koyda gözümüz şenlensin :hahaha::D:hahaha:
ve meg rs ınde 3.0 v6 260-270 hp modelı olsa gıdıp 2.0 turbo alırmısınız merak edıyorum?
İbo işte keşke hayatta hiç "keşkeler" olmasa keşke :)
:D :D :D
Alp yeğenime sleamlar :heyoo:
ellerinden öper Utku amcası :)
chiefkadir
19-08-2011, 00:18
Kadir en son 400 Nm tekerde tork verdi arabam dyno ustunde kaldı ve balata sizlere ömür, şimdi aracın üzerinde sıfır baskı balata seti var ve daha da tovbe dynoya cıkarmam.
Simdi video ceksen; hızlı gitse bu "bayır assa", dyno koysan yuksek cıksa sonuc "dyno bozuk" etin sert sütün ekşi derken yine kimseyi beğendiremezsin, koy gitsin biz keyfimize bakalım :)Aynen kanka..Sen yap meggy yi bak keyfine ..Bizimki hala bizde sayılır biraderin kankası aldı bakalım belki doldurur
Sportline
19-08-2011, 00:45
valla ben pek kafa yormuyorum iyi böyle abi ama 10bin lira da güzel para iyi güçler çıkar heralde :D
hafıfletılmıs meg rs le yuklu clıo nasıl olur erhan:D:D
yüklü meg le hafif clio nası olur combo :D
chiefkadir
19-08-2011, 00:59
valla ben pek kafa yormuyorum iyi böyle abi ama 10bin lira da güzel para iyi güçler çıkar heralde :D
yüklü meg le hafif clio nası olur combo :DOlm paranın kıymeti kalmadı ,megane da mevcut beyni ve daracık motor içi ile bir tsfi cupra gibi modlanmıyo kendimizi avutmayak :D
Sende bin böyle kasma işte :D
freelife
19-08-2011, 02:00
boluya giden olursa istanbuldan bende takılırım peşine :)
GokhanRS
19-08-2011, 02:14
valla dediğim gibi pek iddalı değilim. ama bi gün vakit nakit olayını ayarlayabilirsem yemek yer deneriz. sonuçta aracının iyi gittiğini biliyorum videolarını izledim.
benimde motorum forget fakat turbom haLâ o ufacık d.t kadar orjinal turbo alabileceği maksimum güç 280 290 civarı ancadır sanırsam
freelife
19-08-2011, 02:19
maksat muhabet olsun gökhan :),ben ne yapayım arkanızdan ancak izlemek düşer banada :)
valla dediğim gibi pek iddalı değilim. ama bi gün vakit nakit olayını ayarlayabilirsem yemek yer deneriz. sonuçta aracının iyi gittiğini biliyorum videolarını izledim.
benimde motorum forget fakat turbom haLâ o ufacık d.t kadar orjinal turbo alabileceği maksimum güç 280 290 civarı ancadır sanırsam
hayda yüklü meggy'ler oluşumu var forget demek :)))))
kelalper
19-08-2011, 08:44
Şunu anlamıyorum arabanın içini komple sök ondan sonra buna giderim şuna giderim yap. Biz tenekeye binmiyoruz otomobile biniyoruz. Benim arabamda kendim 150 kg ım arabanın üzerinde de yalıtımla beraber tesisat 70 kg tutar. Normal ağırlığındaki bütün Cliolarla denerim.
Sportline
19-08-2011, 09:05
cam tavanlısı 1400kg vardır heralde biraz hafif olsa mrs ler çok güzel olucak, gerçi 290hp 400nm civarı güç de gayet yeterli :)
SuperCorr
19-08-2011, 09:16
kaynaşlı eski yoldan dağa vurulsun çıkışlı inişli virajlı limit denemek isterim yol tutuş olarakta görmüş oluruz araçları :icon_tup:
koru otel önü biter..
not: her iki aracı da çok beğenirim,, tellioğlu seferoğlu muhabbeti gibi algılanmasın lütfen. saygılar
chiefkadir
19-08-2011, 11:41
Şunu anlamıyorum arabanın içini komple sök ondan sonra buna giderim şuna giderim yap. Biz tenekeye binmiyoruz otomobile biniyoruz. Benim arabamda kendim 150 kg ım arabanın üzerinde de yalıtımla beraber tesisat 70 kg tutar. Normal ağırlığındaki bütün Cliolarla denerim.Sen geleceğini söyle ben hemen arka koltukları takacam normal kiloma gelecem ? Gelirmisin ?
Kimse kendini kandırmasın geçeceğine inanan atlasın gelsin orta noktada buluşup deneyelim ben boşa atıp tutmam bilen bilir yok sökmüşmüş sökmemişmiş arabana güveniyosan atla gel kelalper yoksa araban şöyle sökük böyle sökük deme..Megane Rs de var bende merak etme onunda giderini bilirim
Sen geleceğini söyle ben hemen arka koltukları takacam normal kiloma gelecem ? Gelirmisin ?
Kimse kendini kandırmasın geçeceğine inanan atlasın gelsin orta noktada buluşup deneyelim ben boşa atıp tutmam bilen bilir yok sökmüşmüş sökmemişmiş arabana güveniyosan atla gel kelalper yoksa araban şöyle sökük böyle sökük deme..Megane Rs de var bende merak etme onunda giderini bilirim
alayınıza gider kadir abi :D
chiefkadir
19-08-2011, 12:24
alayınıza gider kadir abi :DYok len sıkıldım ramazanda bahane olsunda Boluda et yiyek:hahaha:
kadır abı bırak boş konusanları.
gercekte deneyecek adam ıcı bostu doluydu demez zaten cıkar dener.
adam daha denemden yok tesısattı yok kılom fazla demeye baslamıs.
sımdı sen koltuklarıda takıp denesen gene aynı bahaneler uretılecek.tesısatım var dıyecek yalıtım var dıyecek sen 80 kılosun ben 150 kıloyum sen yanına adam al dıyecek
freelife
19-08-2011, 13:14
yokmu giden bende et yemeğe geleyim :)
http://img4.imageshack.us/img4/6714/gider.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/4/gider.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
Alicanrs
19-08-2011, 13:37
boş knşmayın mı oluo bu alper abi :D:D bişe yazmamışsın :D
boş knşmayın mı oluo bu alper abi :D:D bişe yazmamışsın :D
resim vardı da çıkmamış sanırım :)
http://img4.imageshack.us/img4/6714/gider.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/4/gider.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
Juggernaut
20-08-2011, 18:41
Bizde denemiştik filtre,egsozlu clio rs i 60 ta basıldığı zaman 190-200 e kadar geçemiyor megane rs.
kelalper
20-08-2011, 18:52
Sen geleceğini söyle ben hemen arka koltukları takacam normal kiloma gelecem ? Gelirmisin ?
Yapılmışının ne kadar gittiğini bilir misin. Elin tokadını yemeyen kendininkini balyoz sanırmış sizin ki de o hesap. Siz iddialısınız şöyle geçerim böyle yaparım diye.
kelalper
20-08-2011, 19:02
kadır abı bırak boş konusanları.
gercekte deneyecek adam ıcı bostu doluydu demez zaten cıkar dener.
adam daha denemden yok tesısattı yok kılom fazla demeye baslamıs.
sımdı sen koltuklarıda takıp denesen gene aynı bahaneler uretılecek.tesısatım var dıyecek yalıtım var dıyecek sen 80 kılosun ben 150 kıloyum sen yanına adam al dıyecek
Arkadaşım laflarına dikkat et birbirimizi üzmeyelim. Kum havuzunda oynuosunuz millet 1000 hp+ lardan 100-200 4 saniye altından bahsediyor biz nelerle uğraşıyoruz. Benim kimseden kaçtığım yok. Arabanın bu haliyle deniyorum kimseyede yanına adam al demiyorum. Başkalarının ... ile gerdeğe gireceğine getirirsin arabanı deneriz. Fazla konuşmazsın.
chipli stage 1 stage 2 vs max kac olur bilmiyorum ama 300un altındaki hicbi rs whitersi gecemez o guclerde..
kelalper
20-08-2011, 20:17
allah razı olsun sen gene insaflı davranmışsın kadir 330-340 diodu.
Konuya ilginc bir yorum katayım bayadır alper hocadan fikir alıyoruz bize eski aracı ile yeni aracı arasındaki farklardan ozellikle 200 ustu hızlardaki ivemelenmeleri arasındaki farktan bahseder bilgi verir saolsun sonuc olarak bir gercek var alper hocanın eski aracı ile white rs arasında daglar kadar fark olmayacagına gore ben imkan vermiyorum 300 ps lik bir aracın 200 km/h lerde herhangi bir Clio nun arkadasında kalacagına illaki gececektir diyorum..
Seko sağolasın yorumların için, çok sevmem bu tarz varsayımları da tabiki bir de her daim geçerli matematik var.
1035 / 172 = 6.07 kg/HP
1340 / 225 = 5.95 kg/HP
stok vs stok için yakın gidip sonlarda megane RS in geçmesine çok şaşırmamak gerek :)
tam dolu hafifletilmiş Clio RS
950 / 210 = 4.52
Stg 2 yüklü Megane RS
1340 / 300 = 4.46
Sözün özü şudur;
İki aracı da kullandım ve yükledim, bana göre Megane RS Clio RS e göre devasa tork eğrisi ve yüksek gücünden dolayı çok daha etkileyici. Elinin altında gücün her devirde bulunması. 6.viteste bile 2000 rpm den sonra koparıp gitmesi. Nispeten yeni kasası ve çizgileri, yol tutuşu vs güzel özellikler. Her iki RS de sınıfının en az yakanlarından.
Bir de megane RS, clio RS gibi 200 km/h civarı hızlanırken duvara çarpmıyor :)
Ha bu arada Clio RS i sevmiyormuyum :) Nicke bakınız hala degismedi o her daim kalbimde olacak :)
yukarıdaki yorumda bir tek nokta eksik kalmış o da güçlerin verildiği devir bandı ve peak değerleri. Bu sebeple zaten hepimiz kendi aracımızın en iyi olduğu devirlere kurmaya çalışıyoruz ve sonuçlar az da olsa değişiyor.
hocam minik aracta hızı daha sıkı sıkı hissediyorsun daha zevkli oluyor meggy nin derdi stock iken ole bir tork ile geliyorki alttan uzuyorum sanıyorsun halbuki arac sarmaktan gidemiyor asr saolsun :)
2005 meggy ile clio rs in secimi gercekten ikiside dolu , guzel yol tutuyor , eger dediign gibi megane rs kurcalanınca makul tuketiyor ve dedigin guclere ulasıyorsa ikinci elide ortada cok mantıklı bir arac satarken biraz sıkılır insan birde o cam tavan gacır gucur yapıyor bolca mumkunse sunroof suz olsun alacaklara tavsiyem .
Konuya ilginc bir yorum katayım bayadır alper hocadan fikir alıyoruz bize eski aracı ile yeni aracı arasındaki farklardan ozellikle 200 ustu hızlardaki ivemelenmeleri arasındaki farktan bahseder bilgi verir saolsun sonuc olarak bir gercek var alper hocanın eski aracı ile white rs arasında daglar kadar fark olmayacagına gore ben imkan vermiyorum 300 ps lik bir aracın 200 km/h lerde herhangi bir Clio nun arkadasında kalacagına illaki gececektir diyorum..
şimdi alper abının eskı rs le whıte rs saglam bı sıkıstırma farkı var.ayrıca pıston kolları daha hafıf.kım hızlı konusu zaten kadır abının sevmedıgı bır muhabbet.
ıkıncısı alper abı 200 ustu cok farklı dıyınce ınanıyosunda kadır abı geçilmem dıyınce neden ınanmıyosun:D
alper abi saglıklı dyno sonucu alabıldınmı hıc baskı balatan kacırmadan?
varsa paylaşabılırmısın.300 hp nın yanındakı torku ve egrıyı merak ettım gercekten.
şimdi alper abının eskı rs le whıte rs saglam bı sıkıstırma farkı var.ayrıca pıston kolları daha hafıf.kım hızlı konusu zaten kadır abının sevmedıgı bır muhabbet.
ıkıncısı alper abı 200 ustu cok farklı dıyınce ınanıyosunda kadır abı geçilmem dıyınce neden ınanmıyosun:D
Bendede astra var dizel gecilmem inandınmı :) karstayım gelin deneyelim nasıl fikir :)
polemik olsun diye yazmıyorum her aracın gideri belli 240 8000 de kesiyor white arada 80 beygir fark var bu m3 type r muhabbetine doner gibi geliyor ..
varsa paylaşabılırmısın.300 hp nın yanındakı torku ve egrıyı merak ettım gercekten.
dynoya 1000 tl sıkısmıs bozuk bence alamazsın :)
Bendede astra var dizel gecilmem inandınmı :) karstayım gelin deneyelim nasıl fikir :)
polemik olsun diye yazmıyorum her aracın gideri belli 240 8000 de kesiyor white arada 80 beygir fark var bu m3 type r muhabbetine doner gibi geliyor ..
kadır abının 300 kusur hp meg rs e gecılem demesı sana bu kadar sacma geldı yani.
adam onlarca arabayla denedıkten sonra bu kanaata varmıs.sen taaa karstan nasıl don biçtin dogmamış bebege:)
kadır abının 300 kusur hp meg rs e gecılem demesı sana bu kadar sacma geldı yani.
adam onlarca arabayla denedıkten sonra bu kanaata varmıs.sen taaa karstan nasıl don biçtin dogmamış bebege:)
Kaşar kafa yaptı hrld :)
Huyum kurusun inanamıyorum işte aklıma yatmayan seylere durum boyle .
ama sen inanıyorsan no problem :)
chiefkadir
20-08-2011, 23:23
Yapılmışının ne kadar gittiğini bilir misin. Elin tokadını yemeyen kendininkini balyoz sanırmış sizin ki de o hesap. Siz iddialısınız şöyle geçerim böyle yaparım diye.Ben çok geçtim geçildim çok arabayla denedim benim iddiam o hp lerde megane ile ankarada değil 0 rakımdadır.. Siz yazılımlı megane lar ile VE Clio RS gibi yazılımsız atmosferik arabalar ile aynı giderken 30hp güçlü 100kg hafif olanı ile başedemessiniz ben işkembeden atmam bi laf söylediysem sonuna kadar giderim varsa Megane Rs ine güvenen alır gelir dener gerisi lafta kalır anca böyle kağıt üstü hesaplarla kg lerle forum ortamı için renkli muhabbetler olur...
Teklifim geçerli Megane Rs ine güvenen ile orta noktada denerim geçene dönüş benzini benden geçersem mangal hesabı ödemem:hahaha:
Sportline
21-08-2011, 00:03
filtre kat orijinal 130bin km de stock megane ile ss rs denemişti,
http://www.techturkey.com/forum/videolar/81587-black-megane-rs-ss-clio-rs-rolling-in-luleburgaz.html
300 hp meggy ile 210luk rs hesabi yaparken rs in na egrilerinin meganin inise gecen egrilerinden cok daha iyi olacagindan bahsetmek gerek ve genel olarak na araclarin benzer guclerde turbolardan neden hizli oldugunuda gosterecektir:D ctr s2k gibi.
ben alirim3.0 i :D hacim+ n/a =nirvanaya ulasmak :heyoo:
her zaman her araçtada dediğiniz gibi olmuyor ama :)))
her zaman her araçtada dediğiniz gibi olmuyor ama :)))
Cok Basarili 2.0 tfsi ve 335 makinesi istisna olabilir bu duruma ama genede yuksek suratte devirli n/a onde olucaktir..
Cok Basarili 2.0 tfsi ve 335 makinesi istisna olabilir bu duruma ama genede yuksek suratte devirli n/a onde olucaktir..
mesela bugün ufak bir örnek kia pro ceed dizelle , auris benzinli çıkartın deneyin .
hiçbir şekilde auris geçemez
Alın bi s2000 açın üstünü ne Clio kalır ne Megane :D Bütün kızlar size gelir :D Rollingde kaybeden aşkta kazanır :) Ama s2000 i olan herzaman kazanır zuhauhauha:hehe:
300 hp meggy ile 210luk rs hesabi yaparken rs in na egrilerinin meganin inise gecen egrilerinden cok daha iyi olacagindan bahsetmek gerek ve genel olarak na araclarin benzer guclerde turbolardan neden hizli oldugunuda gosterecektir:D ctr s2k gibi.
benzer gucteki demisin ama arada 90 beygir fark var 200 den sorna ne lazım guc ve tork lazım ctr den s2k dan dem vurma 9000 ceviren kısa oranlı sanzımanlar yanıltır seni ayrıca ben 6 da 4-5 gibi yuruyen ctr duymadım gormedim keza clio rs ler 5 e atar durur :)
İbo en son 400 Nm tekerde aldım balata mefta oldu sonra da çıkarmadım dynoya. Olay zaten Kadirin Alperin Ahmetin aracı değil.
Tamamen zevkler ve renkler olayı, white RS i ne kadar sevdiğimi ve elimden geldiği kadar destek olduğumu Kadirin kendisi çok iyi bilir. O yüzden kişisel hale getirmeyelim konuyu.
Kadir çok güzel teklifini yapmış mangal vs de güzel olur. Biraraya gelirseniz sonuçlar açığa çıkacak zaten. Fakat benim bildiğim kadarıyla kelalperin araba şu an stage 1 seviyelerinde gelince kendisi de yazar zaten.
Alper senin son durumu yazsana?
Seko ben de cam tavan yok :) megane la her ışıkta dibini görürsen 12.5 lt max.
Arasıra gazlamalı şehir içi 10-10.5 gibi.
Otobanda 120-140 arası 8 civarı.
Daha yavaş gitmedim bilmiyorum 90 la gidersen ne olur :)
hocam minik aracta hızı daha sıkı sıkı hissediyorsun daha zevkli oluyor meggy nin derdi stock iken ole bir tork ile geliyorki alttan uzuyorum sanıyorsun halbuki arac sarmaktan gidemiyor asr saolsun :)
2005 meggy ile clio rs in secimi gercekten ikiside dolu , guzel yol tutuyor , eger dediign gibi megane rs kurcalanınca makul tuketiyor ve dedigin guclere ulasıyorsa ikinci elide ortada cok mantıklı bir arac satarken biraz sıkılır insan birde o cam tavan gacır gucur yapıyor bolca mumkunse sunroof suz olsun alacaklara tavsiyem .
Bu videolar yeterince açıklamalı olmuş, SS e karşı böyle gittiyse, stokları daha da açar MEgane :)
filtre kat orijinal 130bin km de stock megane ile ss rs denemişti,
http://www.techturkey.com/forum/videolar/81587-black-megane-rs-ss-clio-rs-rolling-in-luleburgaz.html
Kadir gel şu white satalım sana sağlam spec bir megane rs yapalım, aynen bu şekil doldururuz yazılım da benden sana söz :)
Ben çok geçtim geçildim çok arabayla denedim benim iddiam o hp lerde megane ile ankarada değil 0 rakımdadır.. Siz yazılımlı megane lar ile VE Clio RS gibi yazılımsız atmosferik arabalar ile aynı giderken 30hp güçlü 100kg hafif olanı ile başedemessiniz ben işkembeden atmam bi laf söylediysem sonuna kadar giderim varsa Megane Rs ine güvenen alır gelir dener gerisi lafta kalır anca böyle kağıt üstü hesaplarla kg lerle forum ortamı için renkli muhabbetler olur...
Teklifim geçerli Megane Rs ine güvenen ile orta noktada denerim geçene dönüş benzini benden geçersem mangal hesabı ödemem:hahaha:
Cam tavanın ayaklarına cüzzi paralara bireysel olarak basit bir işlem yapılıyor.Sonrasında sıfır gibi kullanılabiliyor meganelarda.Bence cam tavan ayrı bir dünya araç içinde ve donanımlı spor araçlarda olmaması büyük eksiklik.
kelalper
21-08-2011, 10:04
Intercooler öncesi Özgünün yazılımı ile 100-150 arasında stage 1 den 1 saniye hızlıydım. Dün gece arkadaşım Turbo Type R ile denerken bende ben + 1 erkek 2 bayan varken yanımda S2000 vardı deneme olmadı ama milletin arkasından bizde bastık. S2000 geçemedi. Bir daha deneyemedik bizim arkadaşın yağ pompası arıza yaptı onunla uğraştık. Ataşehirde güzel bir topluluk vardı. Bir tane Şahin den deneme teklifi bile aldım. :D
chiefkadir
21-08-2011, 11:12
Kadir gel şu white satalım sana sağlam spec bir megane rs yapalım, aynen bu şekil doldururuz yazılım da benden sana söz :)Kanka sana atar gider yapmam bilirsin bıçak bıçağı kesmez:D
Megane RS konusuna gelince sattığımız araba bize geri gelme durumu var bekliyoruz,White Rs benim oyuncağım onu gokart gibi kullanıyorum,ona beyin ve itb yaptığım zaman çok daha zevkli olacak amacım 240hp ye ulaştırmak..
Tr.de benim arabayı 3 boy geçecek megane rs yapıldığında demekki megane'ın önü açılmış demektir burda Ahmet kardeşimiz Megane için çok uğraştı araba için elinden geleni yaptı çokda güzel yürüttü s2000 leri 3 boy geçti ...
Benim Rs ile s2000(Filtre,egsoz,de-cat,vafc,stage4 baskı b.) videoları var ama rica üzerine sildim bulursam bu konu için eklerim öyle 3-4 boy değil fark...
Intercooler öncesi Özgünün yazılımı ile 100-150 arasında stage 1 den 1 saniye hızlıydım. Dün gece arkadaşım Turbo Type R ile denerken bende ben + 1 erkek 2 bayan varken yanımda S2000 vardı deneme olmadı ama milletin arkasından bizde bastık. S2000 geçemedi. Bir daha deneyemedik bizim arkadaşın yağ pompası arıza yaptı onunla uğraştık. Ataşehirde güzel bir topluluk vardı. Bir tane Şahin den deneme teklifi bile aldım. :DKardeş istanbulda bir iki Rs var sizin Megane ları görmek açısından rica etsem onlarla denermisin mesela Jgl RS tahminen 185hp felandır Ali kardeşimiz herzaman denerim diyor onunla deneyin 7-8 boy geçerseniz ben istanbula geldiğimde deneriz..Bunuda atar gider diye düşünme sadece bazı gerçekleri bilmeniz açısından rica olarak düşün ;)
kelalper
21-08-2011, 12:09
Sıkıntı yok deneriz ama bu hafta içi ispanyol misafirim var. Cuma akşam ya da Ctesi akşam bana uyar. Bunu da sen istedin diye yaparım yoksa Clio benim kalemim değil.
chiefkadir
21-08-2011, 12:16
Sıkıntı yok deneriz ama bu hafta içi ispanyol misafirim var. Cuma akşam ya da Ctesi akşam bana uyar. Bunu da sen istedin diye yaparım yoksa Clio benim kalemim değil.Hafta içi şart değil ispanyol misafirini ağırla ,zaten jgl ve diğer rs ci kardeşlerimizin adına ben bişey demiyim onlara iletiyim beni kırmazlarsa deneyin video üzerinden yorumlarız Clio da kaleminmi değilmi görmüş oluruz:)
hızlarınızı da baştan konuşursunuz sonra erken kestin geç bastın olmasın.
kelalper
21-08-2011, 12:48
Video olacaksa yalan o iş.
Sportline
21-08-2011, 13:08
jgl rs ayarında rs vardır ankara da videolusunu burda yapalım bu gece :D
kelalper
21-08-2011, 13:24
Alper buradan yaziim dedim. Wastegate yüzünden boost açamıyoruz istediğimiz kadar. Wastegate i gıdıklayacağız ya da bi tane external wastegate alacağım. Basınç max 1.4 lere kadar tırmanıo. Sadece görme amaçlı yaptık ne oluo diye üzerine oynayamadık ince ayar yapamadık. Avans verdik Opetten 97 aldım avans sesi gelmeye başladı hemen aynen geri vites eski yazılıma döndüm. Bide enjektör hatası verdi RS Tuner tırstım Henk e sordum önemsiz dedi. Dediğim gibi tam ilgilenecek vaktimiz olmadı. Yazılımı yaparken kafa patlatmak lazım Özgünde yoğun bende yoğunum bu ara.
Alper buradan yaziim dedim. Wastegate yüzünden boost açamıyoruz istediğimiz kadar. Wastegate i gıdıklayacağız ya da bi tane external wastegate alacağım. Basınç max 1.4 lere kadar tırmanıo. Sadece görme amaçlı yaptık ne oluo diye üzerine oynayamadık ince ayar yapamadık. Avans verdik Opetten 97 aldım avans sesi gelmeye başladı hemen aynen geri vites eski yazılıma döndüm. Bide enjektör hatası verdi RS Tuner tırstım Henk e sordum önemsiz dedi. Dediğim gibi tam ilgilenecek vaktimiz olmadı. Yazılımı yaparken kafa patlatmak lazım Özgünde yoğun bende yoğunum bu ara.
logları at ben yorumlarım sana no prob.
abi ilk getir arabanı denerim diyorsun ondan sonra deneme teklifi gelince wastegate acmıyor basınc basamaıyorum benzin kotu vuruntu var ayarım bozuk ustunede video olmaz diyorsun.
kelalper
21-08-2011, 14:06
Hoppalaa.
Cem kardeşim başka bir konuda yazılana karşı burada yazdım orası daha da karışmasın diye. Yoksa ben merak etme şu an üzerindeki yazılımla Clio RS ile denerim. Biz yeni bir yazılım deniyoruz onunla alakalı yazdım. Yoksa üzerindeki 1.2 bar 10.4 afr ve sıfır avans Clio RS e yeter. Video konusuna gelince beni tanımıyorsun eşimde kullandığı sürece bu araba F1 de geçse videosunu koymayacağım.
Seko ben de cam tavan yok :) megane la her ışıkta dibini görürsen 12.5 lt max.
Arasıra gazlamalı şehir içi 10-10.5 gibi.
Otobanda 120-140 arası 8 civarı.
Daha yavaş gitmedim bilmiyorum 90 la gidersen ne olur :)
Hocam white nasılsa akhisara geliyor draglara sende yaparsın guzellik cıkarırsın aracı dertler cozulur xx-240 denenir olay biter dahada uzamaz diyorum ben :)
Baska turlu zor millet yuruyen megane rs gormek ister arac cozuldu artık yururkende gormek isteriz ..
chiefkadir
21-08-2011, 16:14
Hocam white nasılsa akhisara geliyor draglara sende yaparsın guzellik cıkarırsın aracı dertler cozulur xx-240 denenir olay biter dahada uzamaz diyorum ben :)
Baska turlu zor millet yuruyen megane rs gormek ister arac cozuldu artık yururkende gormek isteriz ..Yaw seko ne adamsın ,Alper hocam yıllardır araba yapar roll yapmaz,kendi zevkine gazlayan biri..Yapacak olsa bana gerek yok eski arabası cvk konu açtı deneyecek araba diye :D
percussionali
21-08-2011, 18:26
madem ki clio rs bakıyosunuz :D ben varım nispeten kırıcı olmamaık şartı ile neden olmsın denerim ben megane rs abimizle benim içinde farklılık olur tabiki
kelalper
21-08-2011, 19:32
Ok önümüzdeki Cuma akşam denenebilir Ctesi Assos olucam.
percussionali
21-08-2011, 19:35
Ok önümüzdeki Cuma akşam denenebilir Ctesi Assos olucam.
olur abicim cuma akşamı telefonlaşalım ;)
kelalper
21-08-2011, 19:37
Rica edicem video çekmeyelim. Benden habersiz çekip koyacaksanda lütfen plakaları kapat.
percussionali
21-08-2011, 19:43
Rica edicem video çekmeyelim. Benden habersiz çekip koyacaksanda lütfen plakaları kapat.
anlaştık ;)
Juggernaut
21-08-2011, 19:50
Sizin araçta neler var kelalper?
benzer gucteki demisin ama arada 90 beygir fark var 200 den sorna ne lazım guc ve tork lazım ctr den s2k dan dem vurma 9000 ceviren kısa oranlı sanzımanlar yanıltır seni ayrıca ben 6 da 4-5 gibi yuruyen ctr duymadım gormedim keza clio rs ler 5 e atar durur :)
RS INDE ctrninde 5 ve 6 da yurumemesi uzun oranli sanzimandan araclar bayiliyor':), devrini alinca 240 250 bglik ctrler 270 gidiyor ama:D rste devrini alinca hic fena deil, demek istedigim benzer guclerde n/a avantajli yoksa arada 90 bg varken 200den sorasi ztn sikinti:D
230 veren megan ilede 220pslik ctr denediginde 5te ctr cikmaya basliyordu ek bilgi :icon_tup:
Cliosportve
21-08-2011, 20:51
Şu Cuma günü deneme yapılcaksa bende izlemek için gelmek isterim
kelalper
21-08-2011, 21:12
Benim aracımda Greddy intercooler 76mm iskender downpipe ve AEM açık filre ve Ecu fast yazılım var. Orta susturucum ve son susturucum üzerinde duruyor. Filtreye kazan yapılmadı ve intercooler boost borularımda halen kendi stock hortumlar. Al ye çeviremedik vakitsizlikten.
Cliosportve
21-08-2011, 21:14
Kelalper eğer Cuma yapılcaksa sen hangi yazılımla çıkıcaksın ? Açıkca belirtirsen sevinirim
Benim aracımda Greddy intercooler 76mm iskender downpipe ve AEM açık filre ve Ecu fast yazılım var. Orta susturucum ve son susturucum üzerinde duruyor. Filtreye kazan yapılmadı ve intercooler boost borularımda halen kendi stock hortumlar. Al ye çeviremedik vakitsizlikten.
bu yapılanlarla tahmını güç nedir?
300 e yaklaşıyosa baya ıyımıs.
Yaw seko ne adamsın ,Alper hocam yıllardır araba yapar roll yapmaz,kendi zevkine gazlayan biri..Yapacak olsa bana gerek yok eski arabası cvk konu açtı deneyecek araba diye :D
Çıkmadık candan ümit kesilmez bellimi olur :)
İbo en son 400 Nm tekerde aldım balata mefta oldu sonra da çıkarmadım dynoya.
400 nm aldıgın olcumu paylaşmayacaksın sanırım alper abi:)
eğriyi merak etmiştim ben aslım.
hp kaç çıkmıştı 400nm nın yanında.
chiefkadir
21-08-2011, 21:49
Çıkmadık candan ümit kesilmez bellimi olur :):hahaha::D:hahaha: Yapıştır Sekooooo... hocam araba denediği gün bende böyle dans edecem:hahaha:
_chmqHMlqzc
PPR engineering
21-08-2011, 21:57
kadir abi çatlattın beni akşam akşam hahahahahah:D:D:D:
Hareketlere bak Allah aşkına :D
Cliosportve
21-08-2011, 22:03
Klasik Kadir emmi videoları gece gece Ankara havası dinlenir :D
percussionali
21-08-2011, 22:22
:D:D:D:D:D:D off öldüm gülmekten yaa alemsin haa kadir emmi:D
chiefkadir
21-08-2011, 22:24
kadir abi çatlattın beni akşam akşam hahahahahah:D:D:D:
Klasik Kadir emmi videoları gece gece Ankara havası dinlenir :D Ahann buda guzell angaramdan ikinize gelsin:hahaha:
LiE3pMQ4Ty0
Konu dağılmasın Klio Rs ve mggy devam:)
freelife
21-08-2011, 22:25
bende gelebilirim detayları belirtirseniz seyretme :)
Cliosportve
21-08-2011, 22:26
Ozan abi ben stock megane rs arıyorum bilgine bu aralar haftaiçi geberik bomboş bir gün günde değil--- gece çıkıp sıkalım olur mu ? :)
freelife
21-08-2011, 22:27
konuşalım deneriz ben şimdilik stock olarak arnızdayım ama şimdilik :)
percussionali
21-08-2011, 22:28
kadir emmi sence ne olur benim bu speclerdiki bi megane RS ile
biliyon bende chip flitre egzoz polish var
Cliosportve
21-08-2011, 22:29
Bugün İC şiparişini verilirken bende yanındaydım madison ile konuştuk
Hi Madison We love you dedim İC gelicek kısmetse ama stock bozulmadan deneyelim artık SAA ile VE yi
Zaten 1 ay sonra stock son susturucu takıcam son zamanlarım rollingi bırakıcam biliyorsun
freelife
21-08-2011, 22:29
ben selçuğun düşüncesini merak ediyorum bu konuda az çok iki aracıda biliyor sanırım ( alperin aracı daha sonra işlem gördü ama yinede bir tahminde bulunabilir :) )
freelife
21-08-2011, 22:30
Bugün İC şiparişini verilirken bende yanındaydım madison ile konuştuk
Hi Madison We love you dedim İC gelicek kısmetse ama stock bozulmadan deneyelim artık SAA ile VE yi
Zaten 1 ay sonra stock son susturucu takıcam son zamanlarım rollingi bırakıcam biliyorsun
o zamanda sen stock ben yüklü deneriz ne olacak :)
Cliosportve
21-08-2011, 22:33
Ben defalarca dedim ama dinletemedim
Bir çok kez deneme fırsatım olduMegane RS lerlen
En son denememde teke tek yaptık MggyRS ile
Bahattinin araba bilen biliyor stock ama gururlu 225 HP yi havada karada en temiz RS lerden :)
Bende triger sente ayarımdan tut stepnem dahil olmadan gittim boş kuru şekilde arka koltuklarım takılı ama.
220 KM lerde anca yakaldı megane RS beni
250 KM lerde 3-4 boy önümde seyretti
Deneme 1 kere ayak üstü yapılıp karara baglanılmış değildir
O gece yaklaşık bu dediğim megane rs ile 10 defa denedik
Aracın sahibi yarış bitiminde tebrik etti evine kadar ugurladım bende onu:D
chiefkadir
21-08-2011, 22:38
biliyon bende chip flitre egzoz polish varSenin canafarı az çok biliyomda rakipler sıkımı ona bakmak lazım :D Ben yinede tahminimi yapayım 5 e atana kadar 3boy açarsın:)
jgl rs ayarında rs vardır ankara da videolusunu burda yapalım bu gece :D
bekle beni panpa:D
polishli emmelerim gömmelerim gelsin ,yazılımı atayım,bide içini sökeyim deneyecem senle:D
Sportline
21-08-2011, 23:00
megi nin beygirler sütçü beygiri mi yav :D
5.vites megi kopar gider ama ist trafiğinde deneme zor :)
bekle beni panpa:D
polishli emmelerim gömmelerim gelsin ,yazılımı atayım,bide içini sökeyim deneyecem senle:D
kaldırıp geliyorum diyosun gel öncesi sonrası yapalım :D
varsa başka clio rs bakalım, maksat görelim nasıl oluyor, bende merak ediyorum araba ne durumda yoksa kim nasıl gider bilemem zaten.
percussionali
22-08-2011, 01:00
Bahattinin araba bilen biliyor stock ama gururlu 225 HP yi havada karada en temiz RS lerden :)
Bende triger sente ayarımdan tut stepnem dahil olmadan gittim boş kuru şekilde arka koltuklarım takılı ama.
:D:D: iyiymiş:D ve rs seninle denicem unutturma bana;)
Cliosportve
22-08-2011, 01:04
:D:D: iyiymiş:D ve rs seninle denicem unutturma bana;)
http://img850.imageshack.us/img850/3828/panpa75539.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/850/panpa75539.jpg/)
percussionali
22-08-2011, 01:06
http://img850.imageshack.us/img850/3828/panpa75539.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/850/panpa75539.jpg/)
:D:D:D:D bu resimden sonra biraz zor:D
Cliosportve
22-08-2011, 01:08
Arabam hazır alayınıza go resmini bulamadım bununla idare et :)
Az çokk beni bilirsin boş çıkmıycağımıda :)
percussionali
22-08-2011, 01:10
Gel, gel, ne olursan ol yine gel, İster kafir, ister mecusi, ister puta tapan ol yine gel, Bizim dergahımız, umitsizlik dergahı değildir, :D
Mevlâna Celâleddin-i Rûmî;)
Cliosportve
22-08-2011, 01:14
O kupa bendeydi zaten sen yanlış kişilerden kupayı almışsın :D
Ben hazırım dediğim gibi haftaiçi geberik bir günde gece çıkmak istiyorum bu arada
Millet için değil kendimiz için yarışcaksak yarışırım
Boş yolda yarışırım
Hafta içi 2-3 gibi olabilir gece
Veya Pazar sabah erken Trakyaya doğru olabilir
Beklemedeyim
percussionali
22-08-2011, 01:15
O kupa bendeydi zaten sen yanlış kişilerden kupayı almışsın :D
Ben hazırım dediğim gibi haftaiçi geberik bir günde gece çıkmak istiyorum bu arada
Millet için değil kendimiz için yarışcaksak yarışırım
Boş yolda yarışırım
Hafta içi 2-3 gibi olabilir gece
Veya Pazar sabah erken Trakyaya doğru olabilir
Beklemedeyim
sikinti yok kanka gece uygundur bana sahura kadar yolu var:D
sendeki kupayıda getiriver sana zahmet :D
video isterük..
VE çok atarlı, JGL king rs gibi duruyor, bu arada YC nerelerde:D
Cliosportve
22-08-2011, 01:19
Ben karadüzen yöntemlerlen kendi el emeğim göz nurum arabamla şaşırtıcam seni meraklanma :)
percussionali
22-08-2011, 01:21
Ben karadüzen yöntemlerlen kendi el emeğim göz nurum arabamla şaşırtıcam seni meraklanma :)
şaşırt beni bebeem:D
kendin uğraşıyon JGL Rs ile yürümesi için kendinimi geçirtecen:D kupamı unutma;)
Cliosportve
22-08-2011, 01:23
video isterük..
VE çok atarlı, JGL king rs gibi duruyor, bu arada YC nerelerde:D
VE klasikçilerden
Hep ağırdan alır enseden yakalamayıversin biçimine getirir :D
JGL king olsa ne yazar Ali boşver perküsyoncuyu zaten gitar çalıcaktık söz verdi yok piyasada çalamıyorum diyemiyor :D
YC RS zaten bir furyaydı . Kesin bir yerleri yapılıyor bu aralar yoksa ortalarda :D
şaşırt beni bebeem:D
kendin uğraşıyon JGL Rs ile yürümesi için kendinimi geçirtecen:D kupamı unutma;)
Şampiyon benim ben şamoiyonum hayır olamaz yapamazsın .... hahaha :D:D
percussionali
22-08-2011, 01:26
VE klasikçilerden
JGL king olsa ne yazar Ali boşver perküsyoncuyu zaten gitar çalıcaktık söz verdi yok piyasada çalamıyorum diyemiyor :D
YC RS zaten bir furyaydı . Kesin bir yerleri yapılıyor bu aralar yoksa ortalarda :D
hehehehe:D aylawyu bebek ;)ailecek seviyoz seni
ama king unutma:D bendemiyom halk diyo :D
Stock megane rs gururlu olsun olmasın , biryere kadar gider o kadar donanım ve ağırlıkla...Harita güzel gıdıklanırsa ancak kendine gelir...Şahsi görüşüm tabi :)
Cliosportve
22-08-2011, 01:34
Stock megane rs gururlu olsun olmasın , biryere kadar gider o kadar donanım ve ağırlıkla...Harita güzel gıdıklanırsa ancak kendine gelir...Şahsi görüşüm tabi :)
Önceki postlarda denildiği gibi ASR iptali yapılıyor artık
Arabanın o andaki çehresinin değişimini hisseden birisiyim canlı canlı
Stock 225 veren bir megane rs 3 te bile sarıyor ASR iptali olduğunda azda olsa
İçindeki hissiyatını zaten demiyorum.
Fakat her turbo araba gibi bunlardada ufaktan gıdıklamak hatta gerekirse STG2 yazılım atarak direk en tepeden başlamak mümkün
Zaten bu koşullarda Megane bu ağırlığa rağmen 2. vites hangi devir olursa olsun bastığı gibi ayırıyor
Alicanrs
22-08-2011, 01:36
VE klasikçilerden
kanka arabanın önünü bin kere gri yap yap dedim yaptın arka tamponla harbi ok oldu bide logo koy favorimsin kaptırırım onu elinden :D:D kol çıkardık ya ondan yapılıo araba :D
Cliosportve
22-08-2011, 01:39
kanka arabanın önünü bin kere gri yap yap dedim yaptın arka tamponla harbi ok oldu bide logo koy favorimsin kaptırırım onu elinden :D:D kol çıkardık ya ondan yapılıo araba :D
Kolu camdan bana doğru çıkarttın biliyorum şakacısındır :D
Specleri güçlendiriyorsundur
Az çok tanıyorsam o araba serviste oluş sebebini tahmin bile edebiliyorum ..Yanlış anlaşılmasın edebiliyorum yanii :)
Alicanrs
22-08-2011, 01:40
Kolu camdan bana doğru çıkarttın biliyorum şakacısındır :D
Specleri güçlendiriyorsundur
Az çok tanıyorsam o araba serviste oluş sebebini tahmin bile edebiliyorum ..Yanlış anlaşılmasın edebiliyorum yanii :)
subabmnıu sibobmu neytse onun lastikleri deişicek conta yaktık son denemede mis gibi kokuodu :D bi ton zırvana işte kanka inş istediğim gibi çıkıcak zaten sölerim gizlim saklım yok benim emin ol
Cliosportve
22-08-2011, 01:43
subabmnıu sibobmu neytse onun lastikleri deişicek conta yaktık son denemede mis gibi kokuodu :D bi ton zırvana işte kanka inş istediğim gibi çıkıcak zaten sölerim gizlim saklım yok benim emin ol
Geçmiş olsun
Subap lastiklerini bulmak mesele bu ülkede
Conta takımının içinde gelmesi gereken parça başka bir clio rs te gelmemişti
Umarım sende öyle sorunlar yaşamazsın
Tez zamanda toplansın arabanda görelim artık New YC yi
Alicanrs
22-08-2011, 01:45
Geçmiş olsun
Subap lastiklerini bulmak mesele bu ülkede
Conta takımının içinde gelmesi gereken parça başka bir clio rs te gelmemişti
Umarım sende öyle sorunlar yaşamazsın
Tez zamanda toplansın arabanda görelim artık New YC yi
kanka inşallah bakalım kaan lastikleri ben ayarlıcam dedi contayıda sipariş geçtik ztn cometic conta takıcam .. bende merk ediorm nasl olcak bi çıksında görürsün :) sorunsuz sıkntısız bineriz inş
Cliosportve
22-08-2011, 01:46
kanka inşallah bakalım kaan lastikleri ben ayarlıcam dedi contayıda sipariş geçtik ztn cometic conta takıcam .. bende merk ediorm nasl olcak bi çıksında görürsün :) sorunsuz sıkntısız bineriz inş
Vay vay :) İnce conta demek tahmin ettiğim gibi :D
Hayırlı olsun diyelim tılsımı bozmayalım hemde konuyu mındar etmiyelim
Stock megane rs lerlen denenir ( Kelalper hariç :D )
Bekliyorum yana döne
Alicanrs
22-08-2011, 01:47
Vay vay :) İnce conta demek tahmin ettiğim gibi :D
Hayırlı olsun diyelim tılsımı bozmayalım hemde konuyu mındar etmiyelim
Stock megane rs lerlen denenir ( Kelalper hariç :D )
Bekliyorum yana döne
ehehe stock megan rs emi kaldırdın kanka :D çıtırdan bişiler olsun be =) kelalper de neler varki :) ecufastte görmüştüm araç güzel ama içi saklı D:
Cliosportve
22-08-2011, 01:50
ehehe stock megan rs emi kaldırdın kanka :D çıtırdan bişiler olsun be =) kelalper de neler varki :) ecufastte görmüştüm araç güzel ama içi saklı D:
Stocklar şu an için ideal 220 lere kadar kovalattım peşimden :D
Ufaktan birşeyler olsun dediklerinlede denedim bastıkları gibi ayır bacakları yapıyorlar bize :D
Kelalper'e gelince adam tam tehlike 2-3 kere buluştuk görüştükte yüz yüze zaman zaman :D
Adam finalde tam olarak 1.2 basıyorum diyor
İstediği zaman 1.4 e çekiyor
Sırf bu iş için RS tuner aldı :D
Belkide kıyıda köşede Rollinglik yazılımı var diye şüphedeyim
Laptopu bağlar Rs tunerle megane rs e yazılım atması 2-3 dk sürer :D
freelife
22-08-2011, 02:04
stockmu dediniz kulaklarım çınladı :) ben sayılırmıyım stock kategorisinde :)
Cliosportve
22-08-2011, 02:07
stockmu dediniz kulaklarım çınladı :) ben sayılırmıyım stock kategorisinde :)
Hahaha Sıtoghhh dedik abi yanlış duymadın :D
Sen safkan stocksun abi :D
freelife
22-08-2011, 02:08
yemiyorum içmiyorum bari öyle bir avantajım olsun diye :)
Cliosportve
22-08-2011, 02:09
Geçen gün turbondaki hortumlara birşeyler yaptım :D
Haberin olmasın abi :)
freelife
22-08-2011, 02:10
sen asıl ben neler yaptım bilmiyorsun arka tamponun için 10 mm lik saç döşedim :) araban artık 1500 kg..
400 nm aldıgın olcumu paylaşmayacaksın sanırım alper abi:)
eğriyi merak etmiştim ben aslım.
hp kaç çıkmıştı 400nm nın yanında.
ibo o sırada cekici ve kurtarıcı faaliyetleri ile ugrasmaktan ne plot alasım oldu ne de ugrasasım. Sonrada 1800 TL servise verdim. Sıfır baskı balata ve ellemişken butun motor kulaklarını değiştim.
muhahahahaha Kadir super, bu goruntu icin cıkarırım ben maviyi :)
:hahaha::D:hahaha: Yapıştır Sekooooo... hocam araba denediği gün bende böyle dans edecem:hahaha:
_chmqHMlqzc
kelalper
22-08-2011, 18:17
Kelalper eğer Cuma yapılcaksa sen hangi yazılımla çıkıcaksın ? Açıkca belirtirsen sevinirim
RsTuner stage 1 de var Özgünlerin yaptıkları bir tık üstü yazılım da var. Hangisini deniyeyim. İkisinide deneriz fark belli olur.
kelalper
22-08-2011, 18:44
Stocklar şu an için ideal 220 lere kadar kovalattım peşimden :D
Ufaktan birşeyler olsun dediklerinlede denedim bastıkları gibi ayır bacakları yapıyorlar bize :D
Kelalper'e gelince adam tam tehlike 2-3 kere buluştuk görüştükte yüz yüze zaman zaman :D
Adam finalde tam olarak 1.2 basıyorum diyor
İstediği zaman 1.4 e çekiyor
Sırf bu iş için RS tuner aldı :D
Belkide kıyıda köşede Rollinglik yazılımı var diye şüphedeyim
Laptopu bağlar Rs tunerle megane rs e yazılım atması 2-3 dk sürer :D
Hahaha selçuk kopardın beni olm ne tehlikemi gördün yaw. Roll için yazılım yaptık ama sonra geri aldım ben benzinden dolayı 97 diye mazot verdiler heralde opette. Özgün yazılımı yaptı çıktık bişey yoktu benzin aldık o gün duymadık bişey ama klima kapalı camlar açık 3 kişi iyi gidiyordu avans duyabilecek durumda değildik . Ben ertesi gün çıktım sanayiye giderken bi sıktım anaa avans sesi var AFR ye bakmamıştık AFR sapıtık. Yine önceki yazılıma çektim. Shell aldım AFR düzeldi avans sesi falanda gitti ama o yazılımı denemeye korkuyorum bu akşam bursadayım gece çıkıcam bir arkadaşla denemeye stock yazılımla sonra o yazılımı atar denerim. Normal zamanda da hep özgünün yazılımla dolaşıyorum. Daha az yakıyor. Ortalama 9 lt civarında geziyorum gazlamadan sakin sakin 130 140 gidersem. Stock yazılımla 12 leri geçiyor. Daha tam oturtamadık stage 2 civarındaki yazılımı. Vakit lazım özgünün başı sürekli kalabalık ama allah razı olsun ilgisini eksik etmiyor.
kelalper
22-08-2011, 18:45
Bu videodaki adamlar ne içtilerse bende içmek istiyorum bütün gırtlak evolara atar yaparım bunu içersem valla.
Cliosportve
22-08-2011, 20:39
Hahaha selçuk kopardın beni olm ne tehlikemi gördün yaw. Roll için yazılım yaptık ama sonra geri aldım ben benzinden dolayı 97 diye mazot verdiler heralde opette. Özgün yazılımı yaptı çıktık bişey yoktu benzin aldık o gün duymadık bişey ama klima kapalı camlar açık 3 kişi iyi gidiyordu avans duyabilecek durumda değildik . Ben ertesi gün çıktım sanayiye giderken bi sıktım anaa avans sesi var AFR ye bakmamıştık AFR sapıtık. Yine önceki yazılıma çektim. Shell aldım AFR düzeldi avans sesi falanda gitti ama o yazılımı denemeye korkuyorum bu akşam bursadayım gece çıkıcam bir arkadaşla denemeye stock yazılımla sonra o yazılımı atar denerim. Normal zamanda da hep özgünün yazılımla dolaşıyorum. Daha az yakıyor. Ortalama 9 lt civarında geziyorum gazlamadan sakin sakin 130 140 gidersem. Stock yazılımla 12 leri geçiyor. Daha tam oturtamadık stage 2 civarındaki yazılımı. Vakit lazım özgünün başı sürekli kalabalık ama allah razı olsun ilgisini eksik etmiyor.
Sende şu an anladığım her an atabilceğin 3 çeşit yazılım var
Hard Core dan tut Soft Core a kadar :D
Açıkcası ben Opetten ilgili sorunu ilk defa senden duyuyorum
Bugüne kadar hep rolling önceleri Opetten alırım benzini
Bir kere shellden alma gibi bir salaklık yaptım ondada az daha kırıcaklardı belimi :D
Alicanrs
22-08-2011, 20:45
Sende şu an anladığım her an atabilceğin 3 çeşit yazılım var
Hard Core dan tut Soft Core a kadar :D
Açıkcası ben Opetten ilgili sorunu ilk defa senden duyuyorum
Bugüne kadar hep rolling önceleri Opetten alırım benzini
Bir kere shellden alma gibi bir salaklık yaptım ondada az daha kırıcaklardı belimi :D
nie kanka shellin neyi var
Cliosportve
22-08-2011, 20:48
Topkapı shellden aldığım benzinle rollinge gitmiştim
Açıkcası enjektörlerimi bozuyordu az kalsın
Araba çok tutuk ve çevirememeye başladı ordan aldığım benzinle
Belkide rastlantıydı ama ben bugüne kadar 100 kere yarıştıysam Opetten alırım benzini.
Hiç 1 kere boğulma öksürme gitmeme gibi sorun hiç yaşamadım
Sadece shellden aldıgım zaman arabam boğuldu öksürdü gitmedi
Rezil olma boyutuda cabası ..Hee ne oldu arabam gitmedi kötü gözüktü 1 gece hepsi bu
Alicanrs
22-08-2011, 20:49
Araba çok tutuk ve çevirememeye başladı ordan aldığım benzinle
Belkide rastlantıydı ama ben bugüne kadar 100 kere yarıştıysam Opetten alırım benzini.
Hiç 1 kere boğulma öksürme gitmeme gibi sorun hiç yaşamadım
Sadece shellden aldıgım zaman arabam boğuldu öksürdü gitmedi
Rezil olma boyutuda cabası ..Hee ne oldu arabam gitmedi kötü gözüktü 1 gece hepsi bu
Ala ala ben hep shell alıorm ondan sorım dedim sana belkide ben hissetmedim senin kdr dikkt etmemişimdir araba nasl gidio ses varmı öksürüomu die vs önüme ne geliosa alıorm :D iyi diosan opet alırız =)
Cliosportve
22-08-2011, 21:03
Panpa hatta sana şöyle söyliyim Yenibosna Çobançeşme Opet...
Kokusu bile farklı tek geçerim
chiefkadir
22-08-2011, 21:54
Olm depoya gazyağı koysan bozulmaz o enjektörler korkma nebulsan koy depoya:hahaha:
kelalper
22-08-2011, 21:59
Valla demek ki sürekli bir yerden alıp başka yere geçince böyle oluo. Bende hep shellden 97 alırım sorunla karşılaşmadım bi Opet aldım obareeey araba dile geldi.
selcuk ne kıl adamsın ya shell gibisi varmı:D
Ben benim RS e Opetten 97 oktan aldım. Otobanda 120 ile giderken araba stop etti :)
makturan
23-08-2011, 09:01
Ben benim RS e Opetten 97 oktan aldım. Otobanda 120 ile giderken araba stop etti :)
:):)
97 oktan artık pek satılamadıgı için, depoda dura dura oktanı 27 fln olmuştur heralde :)
Alicanrs
23-08-2011, 09:44
:D:D shell iyidir yaa selçuk bizi yoldan çıkarcak opetçi die :D shell 97 forewer:D
:D:D shell iyidir yaa selçuk bizi yoldan çıkarcak opetçi die :D shell 97 forewer:D
ahhh 100 oktan ah:D
nerde o eski zamanlar.çekerdim shell e 100 oktanla depoyu fullerdım:D
Alicanrs
23-08-2011, 09:54
ahhh 100 oktan ah:D
nerde o eski zamanlar.çekerdim shell e 100 oktanla depoyu fullerdım:D
100 az 105 filan olucak ahahaha sora güm :D 100 oktan vardıda shellde oda 96 97 dir :D
Bi Okan kadar olamadınız :) Gidin alın 105 oktan Bulgar yakıtını arabanız kendisine gelsin :D
PPR engineering
23-08-2011, 10:07
valla utku 97 oktan kesinlikle 97 oktan kalitesinde olduğunu sölüyo bora emmi..demek istediğim 97 oktan 92 oktan filan değil diyor..
valla utku 97 oktan kesinlikle 97 oktan kalitesinde olduğunu sölüyo bora emmi..demek istediğim 97 oktan 92 oktan filan değil diyor..
Ya Utku kimmiş? Ben ciddiye almıyorum o uzunu. O anca karı kız kovalasın.
zuhauhauhauha :hehe:
PPR engineering
23-08-2011, 10:20
Ya Utku kimmiş? Ben ciddiye almıyorum o uzunu. O anca karı kız kovalasın.
zuhauhauhauha :hehe:
valla duymasın oda kolpa mangalcı filan diyodu birileri için puahahahaha :D:D:D
4 liralık arabaya 4,5 liralık benzin koydurdunuz bana da ya.. Sana da helal Utkuya da.. Şu 97'den komisyon mu alıyonuz nedir.. :hahaha:Bu arada hangisi gerçek 97? Hazır keseyi boşaltırken doğru yere boşaltalım..
GokhanRS
23-08-2011, 23:45
Hafta içi şart değil ispanyol misafirini ağırla ,zaten jgl ve diğer rs ci kardeşlerimizin adına ben bişey demiyim onlara iletiyim beni kırmazlarsa deneyin video üzerinden yorumlarız Clio da kaleminmi değilmi görmüş oluruz:)
şimdi abi durumu söyliyim ben sana. ahanda selçukta bu konuyu darlayanlardan. birgün chipledik dynoya çıktık. araç 270 hp 400nm tork verdi.
sonra ikitelli gişelerden selçukla çıktık ben iki kişiydim selçuk tek başınaydı. 3 korna sonra 2nci viteste direk anında ayırmaca oldu. 3e atmaya bile gerek kalmadı. tekrar 3te deneyelim dedik bi baktık arkamızda polis ikinizde sağa çekin diye bağırdı direk bastık 4 çıkış sonra otobandan tüyüp e5den kumburgaza kaçtık :D selçuk zaten direk aracı kitledi minibüsle gitti eve :D
he senin aracını geçermi geçmezmi o haliyle bişiy diyemiyorum tabiki. turbo araçlar atmosferik kadar sağı solu belli olmuyor 1 günü 1gününü tutsa seviniyorsun.
hayda yüklü meggy'ler oluşumu var forget demek :)))))
evet 8 milyarlık malzeme takıldı araca bi tek gt28 turbomuz eksik kaldı. nakit vakit 2lisi bi arada denk gelince inş 350 380 hp arası bir güç istiyoruz artık.
vay be bız meganı yanlıs tanımışız o zaman:D
hemen R yapayım:D
Cliosportve
24-08-2011, 00:02
Gökhanın 270 dyno verdiği gün benimde arabam 191 HP vermişti :D
Çıkıp denedik
Gökhan 2 kişi
VE RS - 1 kişi
2. vites hangi devirde basarsak basalım Gökhanın Meggy RS direk ayır bacakları yapıyordu 2 kişi olmasına rağmen
Abicim kısaca çipli megane rs gaza oturduğu gibi kendinden geçiyor
Sakata gelmeyin benden söylemesi :D
vay be bız meganı yanlıs tanımışız o zaman:D
hemen R yapayım:D
Yanıyorsun Fuat abi. :D
Cliosportve
24-08-2011, 00:06
Yanıyorsun Fuat abi. :D
Adeta yangın yeri gibi :D
Yanıyorsun Fuat abi.flv - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=gWHaJ3Zta_g)
gWHaJ3Zta_g
yanıyorum ama benı yakanıda yakıcam sizide yakıcam mahalleyıde yakıcam:D:D
yakarım ulen:D
yanıyorum ama benı yakanıda yakıcam sizide yakıcam mahalleyıde yakıcam:D:D
yakarım ulen:D
Zaten Karagümrük'ü de Ankara'lı bir İbo yaktı diyorlar. Gerçek mi bilmem. :D
kelalper
24-08-2011, 03:55
Gökhanın 270 dyno verdiği gün benimde arabam 191 HP vermişti :D
Çıkıp denedik
Gökhan 2 kişi
VE RS - 1 kişi
2. vites hangi devirde basarsak basalım Gökhanın Meggy RS direk ayır bacakları yapıyordu 2 kişi olmasına rağmen
Abicim kısaca çipli megane rs gaza oturduğu gibi kendinden geçiyor
Sakata gelmeyin benden söylemesi :D
Selçuk şimdi Senin clio için patates demeye başlarlar benden söylemesi. Bunlarda da Hondacı sendromu başlamış. Tamam en hızlısı clio RS diğerleri patates.
arkadaşlar konu iice dağılmış birbirinizi kırmaya gerek yok ben sadece
standart clio rs ve standart megan rs nin karşılaştırmasını sordum (2 araçda standart)
GokhanRS
24-08-2011, 11:36
yaw kalp kırmaya gerek yok zaten. herkes beni biliyor hiç geçecem iddasıyla denemedim kimseyle.
benim aracımda sorun varken dynosu 190 hp iken (vuruntu sensörü kırıktı) gittim typerla denedim. geçilince sıkıntıda etmedim.
gittim ben stok cupra stok ile denedim geçince burda video mu yayınladım? hayır.
yani benim en sevdiğim yöntem arkadaş ortamı yapıp makara gırgır eğlencesine denemek. beyaz rsinde videolarını az izlemedim aracın gittiğini herkes biliyor onlada denersem gene dostca deneriz. abi dediğimiz adamlara atar gider yapacak biri olmadım hiç.
biri gider megane rs yürümüyor der. biri gider hee o araçmı onun şöyle şöyle sorunları var der(halbuki kulaktan dolma uydurmadır).
o yüzden kimsenin aracıyla canlı görmeden en ufak bi laf söylemem ben. hatta canlı görsem yürümese gene azımı açmam. herkese arabası değerlidir sonuçta tonla para verip alıyoruz her birimiz. ben aracıma şu güne kadar 15 lira harcamısımdır sırf keyfe keder.
o yüzden bende birinden onun aracı şöyle böyle diye laf duysam üzülürüm.
Ben opet de bp de shell de 97 oktan diyorsa 96 satamaz diyorum. Yurtdışındaki 91 ve bizim 95 ve 93-97 olayları sadece birim farkı. Bizim 97 avrupadaki ancak 93 diye düşünmeyin. Tabiki katkılar vs. daha kalitesiz olabilir ama en azından oktan değeri tutar :)
3 firma da iyidir, iyi istasyon olduktan sonra sıkıntı yaşanmaz :)
Keza uzun süredir bizim ordaki bp den alıyorum, memnunum.
Öyle bir satarki... :D:D , bu işle ilgilenen böyle labaratuarı olan felan olsa 2 benzin örneği alıp incelemek lazım:D
Ben opet de bp de shell de 97 oktan diyorsa 96 satamaz diyorum. Yurtdışındaki 91 ve bizim 95 ve 93-97 olayları sadece birim farkı. Bizim 97 avrupadaki ancak 93 diye düşünmeyin. Tabiki katkılar vs. daha kalitesiz olabilir ama en azından oktan değeri tutar :)
3 firma da iyidir, iyi istasyon olduktan sonra sıkıntı yaşanmaz :)
Keza uzun süredir bizim ordaki bp den alıyorum, memnunum.
Utku BP de işe mi başladın olm :D Bütün tunerlar söylüyor 97 oktana göre avans ayarlıyoruz arabaların vuruntu sensörleri hemen tepki veriyor diye. Türkiye' deki oktan meselesi karışık gerçekten. Bu işin aslında tek birimi vardır. O da Oktan' dır :) 97 Oktan diye satılanın 93 çıkması bence tamamen üreticiden alınan katkısız benzinin üzerine ya yeterince katkı atılmaması ya da atılan katkının oldukça kalitesiz olması. Katkı var benzine atarsın benzini çok çabuk yaktırır, katkı var benzine atarsın daha fazla km yaptırır daha az vuruntu yaptırır. Ben hala iddia ediyorum TR deki benzinlerin kalitesi kesinlikle Avrupa standartlarında değil.
freelife
24-08-2011, 19:23
benzin örnekleri alıp inceleme yapabileceğimiz bir yer olsa gerçekten süper olurdu....
kelalper
25-08-2011, 09:14
Konu dağılmış. Yarın denenecek görülecek. Geçerim iddiam yok ama başkaları çok iddialı megane gitmiyor diyerek.
PPR engineering
25-08-2011, 09:21
megane rs yavaş araba değil benim görüşüm alper hoca gazlasa her kez görücekte alper hoca hiç sevmiyo biriyle gazlasın..
gökhanın arabada keza öle o da hızlı ama video eklemediği için bilinmiyo..
Utku BP de işe mi başladın olm :D Bütün tunerlar söylüyor 97 oktana göre avans ayarlıyoruz arabaların vuruntu sensörleri hemen tepki veriyor diye. Türkiye' deki oktan meselesi karışık gerçekten. Bu işin aslında tek birimi vardır. O da Oktan' dır :) 97 Oktan diye satılanın 93 çıkması bence tamamen üreticiden alınan katkısız benzinin üzerine ya yeterince katkı atılmaması ya da atılan katkının oldukça kalitesiz olması. Katkı var benzine atarsın benzini çok çabuk yaktırır, katkı var benzine atarsın daha fazla km yaptırır daha az vuruntu yaptırır. Ben hala iddia ediyorum TR deki benzinlerin kalitesi kesinlikle Avrupa standartlarında değil.
bu yeni arabalar çok cins ne koysan vuruntu var. ben mazot koysam yürür gıkını çıkarmaz :D
SuperCorr
26-08-2011, 17:21
denemeleri merakla bekliyoruz bu akşam,,
63owen63
26-08-2011, 17:34
Hangi araçlar deneyecek ? video olsa keşke
Cliosportve
26-08-2011, 18:13
Kelalper bu işi çözer bugün :)
Her ne kadar Clio Rs çi olsamda gönlüm onunlada olsa Kelalper bu gece ayrım ayrım ayırcak Clio Rs i :D
kelalper
26-08-2011, 19:52
bu akşam deneyemiyoruz Ali Antalyaya gidiyormuş. Belki şu anda istanbuldaki en hızlı N/A RX8 ile deneyeceğim bu tarafa gelirse.
freelife
26-08-2011, 19:53
bu akşam denemeden eve girmek yok diyorsun yani :),hadi sonucu merakla bekliyorum...
Cliosportve
26-08-2011, 19:59
Açıkcası üzüldüm
Ne kadar güzel gidiyordu konu :)
Olmadı Ozan abi Pazar sabahı bize kalsın meydan :)
kelalper
26-08-2011, 21:08
bu akşam denemeden eve girmek yok diyorsun yani :),hadi sonucu merakla bekliyorum...
Ozan du bakalım belli olmaz bende çıkmayabilirim belki sabah 5 de yola çıkıcam bende.
freelife
26-08-2011, 21:34
o zaman sabah iyi yolcuklar dilerim sana alper..
chiefkadir
26-08-2011, 21:57
Kelalper bu işi çözer bugün :)
Her ne kadar Clio Rs çi olsamda gönlüm onunlada olsa Kelalper bu gece ayrım ayrım ayırcak Clio Rs i :DBurgaz içiyosan suyu arttır:hahaha:
valla dun tr nin sanırım en hızlı iki rs ini ayrı ayrı inceledim turladık.
Oncelikle alacaklar icin soyleyeyim cvk rs gercekten cok hızlı ve km sine aldanmayın dısını icini sorunsuzlugunu gorseniz sasırırsınız ve alet gercekten hızlı ben baya bir etkilendim diyebilirim.
Gelelim megane rs e stg 1,5 diye tabir edilen kısık bir yazılımla turlasak bile o da yeterince tatmin etti tek sıkıntısı hızı gostermiyor 200 le giderken anlamıyorsun otobanda en sagdan en sola gecerken o hızlarda tedirgin etmiyor vites onemli degil basar basmaz yuruyor kopuyor onuda cok begendim :)
son sozum konu ile ilgili yuruyen meggy gormemis arkadasları once bir binip konuyu idrak edip sonra yazmalarını tavsiye ederim . nokta
freelife
27-08-2011, 00:02
bakıp göreceğiz rs mi geçer yoksa rs mi:) , sonuçta ikiside renault ben her ikisindede sevinirim....
Silivri taraflarına gelen olursa Ramazandan sonra çaylar benden :)
Sonucu merakla bekliyorum bende.