160 lık larda hiç bir zaman böyle genel bi durum olmadı
Ne scirocco larda
Ne de Golf ler de,passat larda..
Yani bu durum 160 lık lar ile uzaktan yakından alakası yok..
Daha önce çok kez yazmışımdır ama gene yazayım 180 tsi larda az yakan var çok yakan var hiç yakmayanın icat edildiğini sanmıyorum.
5 Bin Km ve üstü gidiyorsa yağ eklemeden sorun sayılması mümkün değil
Yağı seviyor araç bu kadar net.
Abi carpilmak istemiyorum ama 3.000km oldu degiseli vallahide 0 eksiltmeformul belli 300v 5 30 ve sikinti bitiyor.X clean degil ama karisiklik oluyor heralde o konuyuda net soyleyeyim.Bu arada motul x clean kullanmiyorum kullananlar onun eksilttigini soyluyor dogrudur.
castrol 5w-30 ile yağı su gibi içiyor. x-clean 5w-40 ile 4000 km'de 1 lt ekledim. bakalım ikinci eklemeyi ne zaman yapacağım.
edit: 300V çok pahalı olmasa onu da denerdim. bir sonraki yağ değişiminde Shell HX-8 5w-40 deneyeceğim.
bu VW beni yağ uzmanı yaptı![]()
![]()
Motul Motul diyosunuz alalım bakalım şunu
Bakıyorum şimdi Motul 300v Power racing 5-30 Mu alınması gereken ?
Kutusu 2 lt 2 adet yetiyormu şimdi ?
Bide pahalıymış bu yahu![]()
Alp e aldığımız Cupra 5-30 edge 10 binde
100 ml yağ eksiltmedi
20 yıl yağ sektöründe eğitimciler yetiştiren vw ile bu yağı geliştirme ekibinde olan kişiler yağ eksiltmesi bir problem değil
hiç eksiltmiyorsa bir problem diyor ama elbette
bu yağı vw ile beraber geliştiren ve sektörün içindeki emekciler bu işi bizim kadar bilemez
abi bu kadar savunma şu Castrolü gözünü seveyim. bir tane araba istisna olabilir. ama genelde Castrol bizim polo'lara uygun bir yağ değil.
temel sıkıntı bence aracın gazlayınca surekli 7000 devirde vites atması
bazı baska model araclardada bunu gorduk normalde 5000 hatta 6000 e kadar dogru duzgun yag yakmayan araba 7000 cevirdiginiz zaman ciddi anlamda yag yakabiliyordu
eger bir arac yag yakıyorsa ne yag koyarsanız koyun yakar ama birinde cok az yakar digerinde cok yakar
yagla yakmasın diyorsanız 10 60 denenebilir, bilmiyorum koyan varmı ama
dogusta bu durumu bir servis elamnına sordugumuzda vw nin castrolle ozel bir yag uzerinde calıstıgını bunun baya pahalı olacagını hatta bunun bazı ulkelerde kullanıldıgını soylemişti
bizde dedik yagın adı sanı ne, onu bilmiyorum ama markaya ozel bir yagdan bahsediyorlar dedi
tamamda dedik degeri vs nedir, 10 60 olması lazım dedi
neden kalın gelsinki turkiyede 10 60 kullanan bir suru araba var
sanıldıgının aksine 10 60 kalın bir yag da degil
goruldugu gibi castrol ve mobilin 10 60ının yogunlugu motul 5 30 dan daha az
ayrıca 10 60 -25 dereceye kadar iş yapan nerdeyse -40lara kadar donmayan bir yag
Motul 300v 5 30 Density at 15°C g/ml 0.871
mobil 10 60 Density @15.6 ºC g/ml 0.86
castrol 10 60 Density @15C g/ml 0.853
kalınlık incelik olarak yoğunluğuna değil viskozitesine bakmalısın. yoğunlukları 3 aşağı 5 yukarı aynı zaten.
Viscosity at 40°C (104°F) ASTM D445 ************** at 100°C
Motul 300v 5w30 : 64.0 cSt **************11.0 cSt
X-clean 5w40 : 84.7 cSt ************** 14.1 cSt
Mobil 1 5w50 : 108.0 cSt ************** 17.5 cSt
Mobil 1 10w60 : 152.7 cSt ************** 22.7 cSt
Castrol 10w60 : 160.0 cSt ************** 22.7 cSt
edge kullnmasaydım
mobil 0 40 denemek isterdim
biraz birimler farklı anlasılıyor
viskozite akmazlık demektir yani o sıcaklıkta deformasyona gostertirdigi direnc
2 yagı ele alalım 100 derecede kimin viskozitesi yuksekse rakam olarak
o sıcaklıga o daha cok dayanır digeri daha cabuk deforme olur ve motor içinde bir sıvı gibi akamamaya baslar buda yaglamada sıkıntı yaratır
yagların uzerinde yazan 5-30 10 60 gibi rakamlardaki 5 ve 10 rakamları onların sadece ilk calıstırma sırasındaki durumlarını belirler
motor içinde ilk calıstırma haric hic bir yag 80 90 dereceden asagı calısmaz
motor ısındımı dısarda isterse -50 derece olsun o deger onu baglamaz
bir yagın sadece daha az yakılıyor olması onun daha saglıklı bir yag oldugu anlamına gelmez tabiki bunun akside gecerli
baska bir yag daha fazla yanar ama gorevini yerine getiriyordur
bu olayın baska bir boyutudur
motor yağları konusunda bilgi öğrenmeyi, fikir tartışmasını vs çok seviyorum. bana bunu sağlayan TSi motora teşekkür ederim![]()
![]()
Şu an 5w30 x-clean kullanıyorum, daha yeni ancak eksiltme durumu daha az olacak gibi mobil1 5w30 esp formula göre, bi dahakine motul dışında başka yağ deneyeceğim
PEKİ bir soru sorayım? Motor yağları performansa ne derece etki eder?Genelleme yapılabilir mi veya yorumlarınız nedir bu yöndeki?
Bu arada pahalı deme zero kızıyor ;D
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)