Okadar para verip araba alıyorsun sonra yağ çubuğuna bak için tedirgin olsun bence bu problem Wos wosluk bir durum bu gerekli açıklama şirketten gelmeli malının arkasında durmalılar az para değil araçlar sonuç itibariyle .
Okadar para verip araba alıyorsun sonra yağ çubuğuna bak için tedirgin olsun bence bu problem Wos wosluk bir durum bu gerekli açıklama şirketten gelmeli malının arkasında durmalılar az para değil araçlar sonuç itibariyle .
Hocam bu araba yağ ilemi çalışıyor yanenden keyfini kaçırcan
millet arabasına okdar bakıyorki pasta cila dikkat ediyor düşün o adamların arabası yağ eksiltse adam direk arabayı satar
![]()
Bu yağ yapısı gereği de eksiltmeyi seviyor desem yanlış olmaz, yani castrolle 1lt eksiltiyorken bunla 900 gram eksiltirsin ama motulle kıyaslayacak olursam mobil1 ilk çalıştırmada daha çabuk ısınıyor. Motulde, kullanıcı gözüyle görülebilecek tek fark eksiltmenin daha az oluşu olacaktır diye düşünüyorum ama denemelere devam daha sonra detaylı yazarım. Aslında 0w40 mobil1 denemelisin senbu yağı denemeyi düşünüyorum da bakalım ne zaman
Yag eksiltme sorununun viskozite ile alakali oldugunu dusunuyorum, markadan cok. 5w30 ya da 0w30 yerine 5w40-0w40 kullanmaniz sorunu cozecektir.
Evet Mobil 1 biraz daha cabuk eksiltebilir, bunun sebebi viskozitesinin cabuk incelmesidir. 5w30 kullandiginiz yag 3-5000 km sonra w20 oluyor.
Mobil kullanilacaksa 0w40 oneririm. Cok uzun yillardir piyasada olan, surekli gelistirilen ve butun dunyada cok satan sevilen bir yag.
1 ayı geçiyor aracımı alalı. CTH kodlu ibiza Cupra aldım. 17bin Km'de idi aldığımda. 23 Bini geçti bugün. Aldığım arkadaş ne yağ koydu, castrolden başka bir marka mı bilmiyorum fakat ne bir yağ ışığı yandı ne başka bir şey. Dün aklıma geldi bu sorun, almadan önce çok kafama takıyordum inş başıma gelmez diye, dün kontrol ettim bir sorun yoktu çok şükür.
Aldığım arkadaşı arayıp soracağım ne yağ kullandığını.
Kizmiyorum ama kiziyorumherkes arabasina birseyler ekliyor modifiye yapiyor hatta 1 depo benzin aliyor 500km yapiyor maliyeti yaklasik 200TL ama yag yag diye soyleniyor sonra benim gibi yaklasik 24.000km dir motul 300v 5-30kullanan biri diyor ki sorunsuz eksiltmiyor sabaha kadar sikistirsanda, sonra biri ama bir depo benzin parasina mal olacak yaga pahali diyor gidip 300v yi kizartma yemeklere bile katasim geliyor o zaman
isteyen beni yolda yakalasin cevirsin cekelim saga ceksin cubugu spontane diyorum gorsun durumu onu yapan da yok
![]()
Çok yakın arkadaşıma Bursadan 2013 Ibiza Cupra aldık. Adama 20 defa söyledim hacı alma yağ yakma sorunu var dedim. Yok alacam da alacam sahibi yakmıo dio dedi. Gittik aldık Martta. Şimdi bana sürekli soruyor abi bunun yağ problemini naapcaz çok yakıo 3000km de yağ ışığı yakıo servis normal dio die bana soruo. Lan koca Vw çare bulamadı ben kelalper olarak naapacam diorum. Demek ki arabadan arabaya fark ediyor. Aldığımız adamda harbi harbi düzgün kullanmış tertemiz 12000km de aldık arabayı. Gazlamamıştı lastikler pırıl pırıldı.
IN BOOST WE TRUST
Zamanında bende de 2012 cupra varken söylüyordum ama bindiğim arabayı boklamamaya çalışıyorum diye inanmıyordu kimse. Ben stage2 yüklü halde ve haftasonu arabam olduğu için full yardıra yardıra kullanıyordum gram eksiltmiyordu. Cidden anlamsız bir şekilde arabadan arabaya şans faktörü var.
10k da 2013 gti aldım bnde şuan 20k da üzerinde castrol var yağ eksiltme durumu suana kadar olmadı elimden geldiğince dikkatli kullanıyorum. yağın geç ısındığı ve çok ısındığı doğru birdahakine motul deneyeceğim bnde.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)