Ben de kickdown tam bastigimda 87.8 gibi. Cektigimde 13 14 gibi bişi gözüküyor aynen 0 ve 100 olarak degil
Printable View
Ben de kickdown tam bastigimda 87.8 gibi. Cektigimde 13 14 gibi bişi gözüküyor aynen 0 ve 100 olarak degil
Aksama vagcom ile sifirlayip tekrardan bakicaz
nedir bu hortum kaçaklarından çektigim,,
az önce eve gelirken yine bi kaçak oluştu heralde gaza yüklendigimde foşşşşşş diye bi ses gelmeye başladı garajda biraz bakındım ama gece gözüyle bişey bulamadım intercoller borularında olabilirmi yoksa dv ve hava filtresi borusu arasındaki borudan mı
abi o kadar cok yerden olabılır ki hortumla alakalı... basınc testı yaptırman en mantıklısı yine de .. ama gorsel olarak o hortumları kontrol ettir oncelıkle derim.
Öncelikle herkese selamlar
2008 leon cupra aracım var 300 hp olarak biniyorum,yıllardır en ufak bir arıza çıkarmadı motor ile ilgili,taaki geçen haftaya kadar egzantirik okuyucu sensör(camshaft position sensor)arızası verdi.gaza yüklenince yüksek devirlerde patırdama yapıp gaz keserek arıza ışığını yanıp söndürüyor sonra lamba kendiliğinden sönüyordu,parçayı getirttim doğuştan arızalı olan ile değiştirdim.bugün bi otobana çıkıp deniyeyim dedim yerler kuruyunca,araç teklemeyi ve gaz kesme sorunu düzeltmiş gücüne göre gayet tatminkar derecede yürüdü,tüm sorunlar düzelmişti ama bu sevincim 30 dakika kadar sürdü.Bu sefer aynı arıza lambasını sürekli yakıp söndürmeye her devirde tekliyip gaz yememeye başladı aynı zamanda vuruntu ve patırdamada yapıyor yerinden zor kalkıyordu zar zoruna kendimi servise attım cihaza bağlattığımızda p0202 ve p0203 kodlu arızaları verdi 2. ve 3. silindirde sorun gösteriyor dedi usta,bobinlere ve bujilere bakıcaz ama inşallah egzantirikle yada sente atmasıyla ilgili bir problem yoktur dedi.Haftasonu girdiği için aracı alıp o şekilde otoparka çektim bekliyorum.
Bu problemi yaşamış yada duymuş elbet 2.0 tfsi cıların olduğunu düşündüm,bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim...
Aynı sıkıntıyı ben de yaşadım cuprada bi süre sonra bobinlerin altından hafif şekilde duman gelicek.
Çözümü ise şu aracın hangi bobinden yani ariza hangi silindirdeki bobindeyse o bobinleri değiştirin.
Tavsiyem değiştirmişken 4ünü birden değiştirin ve audi r8 bobini takın aracınıza.
Aracım 55binde verdi bu sıkıntıyı.
Birde ibiza cuprada yaşadım aynı problemi ondada bobini değiştirdim ve sorun çözüldü.
500 üstü cıkan (510 520 vs ) tfsi araclara ait dyno goruntuleı var internette bulabilirsiniz..
Vagcom da g31 sensörü yani map okumuyordu saçmalıyordu
Misal 160 çekmesi gerekirken 30 anca görüyordu bugün maf ve map sensörlerine temizlettim
Şuan hem olması gereken kıvama geldi hemde saçma sapan şekilde hızlandı keşke önceden yaptırsaymışım
Yakıt olarak net %20 düştü aynı şekilde güç %20 arttı
Mevcut enjektorler le daha fazlasida mumkun. 500+ ustu bir cok arac var..
Arkadaşlar aracımda bir problem var, uzun uzun yazmak istiyorum fikirlerinize ihtiyacım var.
Arabam rölantide sesli çalışıyordu bende yurtdışı forumlarda araştırdığım kadarıyla arabamın egzantrik gergisi ve zincirini vw konusunda çok çok tecrübeli bir usta ile değiştirdik.(isim vermeyi düşünmüyorum) aracın zincirini tamamiyle aparatlarla servis yönergelerine uyarak değiştirdik ve herşey ondan sonra başladı.
Her zaman zıpkın gibi olan araç 6000 devirden sonra 3. Silindirden misfire yapmaya başladı. 2. Viteste 6000 den 6800 e kadar 90 civarında misfire yapıyor yani neredeyse hiç ateşleme olmuyor. Vag com da sadece misfire hatası veriyor ve actual ve spec camshaft adjustment dereceleri birbirini tutuyor. Maximum 0.5 derece sapma var o da normal diyorlar. Aracın herhangi bir sente arızası kodu da çıkmıyor.
Elimizdeki veriler böyle olunca bizde bobin ve buji değiştirdik olay hala devam etti. İnsanın aklına ilk o geliyor. BWA motorlarda herhangi bir egzantrik-subap yayı problemi olduğunu da bilmiyorum zaten araç max 1.0-1.15 bar da yürüyor.En son artık ustam yazılımdan kaynaklı olabileceğini söyledi. Egzantrik zincirinin timingi bozuktur, yazılımcı o şekilde ayar yapmıştır dedi(yazılım istanbul dr ecu da yapılmıştır) yazılım orjinale dönüldü sorun hala devam ediyor
Yarın külbütör kapağını açıp yeniden senteye bakmayı düşünüyoruz aparatlarla yapmamıza rağmen. Sizce problem neyden kaynaklanıyor olabilir? Forumdaki tfsi konusunda tecrubeli-bilgili abilerimden yardım bekliyorum. Yardımlarınızı esirgemeyin lütfen.