aracın sentesinin kaçık olmadıgından emin olun öncelikle ,
daha sonra sorun yok ise subap yaylarından yapması kuvvetle muhtemel
ki sen zaten buji ve bobini yenilemişsin , geriye sadece o seçenek kalıyor
bu arada aracın nedir?
Printable View
yazılımdan olma ihtimalinin sıfır oldugunu dusunuyrodum daki zaten stock yazılıma donmussunuz birşey cıkmamış..
başka bir kaç yere daha gösterin mutlaka bilen cıkacaktır da .. şu tarz bir sorunu araba da yazılım var diye hemen yazılımdana bağlayan bir ustayla çalışmayı esas bence bir daha gözden geçirin.. büyük ihtimalle montaj sırasında vs bir şey yaptılar.. Yönergeye uygun yaptıklarını söylediniz de zincirin ayarı için kullanılan aparatların cakmaları vs de var ve tam ayarı da tutturmayanlarını da duydum acıkcası.. bence bir kaç yere daha gösterin .
Ustasından şüphem yok Tolga için rahat olabilir ;) (zincir ayarı tam kontrol edildi vagda.)
Yazılımdan denme sebebi ; denemesi en kolayı oo olduğu içindir ve zincir çok uzamışken yapılan timing ayarı zincir yerine gelince çok fazla gelmiş olabilir düşüncesi idi ki hala çok fazla 95-97 oktana göre.
Öneriler şöyle idi ;
1 - Zincir değişmekle (sente oynanmadı) bu sıkıntıyı yaratmaz diye düşünüldü.
2 - Zincirde sorun olsa camshaft adjustment hatası almamız lazım diye düşünüldü , ama yinede bakılacak.
3 - Subab yayları zaten ihtimal dahilinde soylendi ama en zoru diye en sona bırakıldı. (Bu araçlarda egzoz manifold yapısı yüzünden 2-3 silindir subap yayları çok çabuk yumuşuyor.)
4 - Araçda 1,2,4 silindirde -8 retardlara kadar retard görüyor , ama 3. silindirde -2 lere geçmiyor bu da dip not.
Arkadaşlar Merhaba,
2006 ve 2007 BWA kodlu motorlar arasında bariz bir fark varmıdır, ben sanki şöyle anlıyorum bu iki tarihte üretilen motorlar arasında iyileştirmeler var, ona göre araç almayı planlıyorum.
şimdiden teşekkürler.
Anıl bir gelişme var mı ?
Problemim ile ilgilenenlere buradan çok teşekkür ediyorum özellikle ibrahim abi de sağolsun beni çok doğru kişilere yönlendirdi.Serkan usta inanılmaz ilgilendi benimle.Penguinhakan abi sana da teşekkür ederim gerçekten ilgilendin hatta Erkan ustadan daha fazla muhattap oldum seninle diyebilirim, sen oranın sahibi olmamana rağmen kendi işin gibi ilgileniyorsun,erkan usta gerçekten iyi bir dost edinmiş.
Egzantrik zinciri ve gergisini değiştirdikten sonra arabada sürekli bir misfire, misfire olmayan devirlerde ise gidişte düşüklük vardı. Arabayı yapan Tüm OTO Erkan usta probleme çözüm bulamadı, o dokunmadan önce böyle bir problemim olmadığını defalarca söylememe rağmen.Yazılımın yanlış timing de yapılıp şimdi arabayı doğru timinge getirince böyle bir sorun olabileciğine kadar gitti muhabbet :) Neyse gelelim konumuza, okuyanlar zaten gerekli değerlendirmeleri vicdanlarında yaparlar.
Bundan önceki postumda sentenin kontrolünden bahsetmiştim, erkan usta aldı arabayı açtı triger kayışı korumasını ve sentenin düzgün olduğunu, işaretlerin birbirini karşıladığını söyledi.Israrlarım sayesinde valve cover ı da çıkarıp kilitleme aparatını soktu egzantriklere, aparat kolayca girip çıkıyordu. O sırada bunu yaparken bile nasıl bu kadar dikkatsiz olabilir yoksa özellikle mi yapıldı bilemiyorum.Sente kontrolünden de geçtikten sonra arabamı topladılar bende ibrahim abinin sözünü ettiği Serkan Oto'nun yolunu tuttum. İşlerinin yoğunluğundan 2 gün ilgilenemeyeceğini dile getirdi ve 2 sonraya randevuyu verdi. Sabah 7 de dükkanında buluştuk. Buradan kendisine de çok teşekkür ediyorum çünkü başka ustanın bozduğu arabaya kimse ellemek istemez. Su-benzin borularını vs. söktükten sonra valve cover ı açtık ve şaka gibi bir manzarayla karşılaştık. Dünyada başka kimin başına böyle bir şey gelmiştir bilinmez, iki elin parmaklarını geçmeyeceği aşikar.
http://i60.tinypic.com/2ut5c1x.jpg
http://i62.tinypic.com/2lu900.jpg
Gördüğünüz gibi iticinin horozu yok piyasada.3 silindirdeki subap açmadığı için araba 6000 devirden sonra misfire yapıyormuş. Ya bu horoz egzantriğin altındaki boşluğa değil de egzantriğin lobuna denk gelseydi de, benim üst kapağıma mâl olsaydı bu durum, kime dert yanacaktım ben? Hayır ilginç olan bir de bu arabanın valve coverı erkan usta tarafından söküldü, egzantrik kilitleme aparatıyla kontrolü yapıldı sentenin, o sırada nasıl farkedilmedi? Böyle bir hata kabul edilemez derece önemli bir hata. Kişisel yorumumdur; bundan sonra işinin arkasında olmayan, sorunu kendinde değil de arabanın farklı yerlerinde arayan ustalardan uzak duracağım. Size de tavsiyem ustanızı seçerken popüler olandan yana değil, işini hakkıyla yapan, aldığı parayı hakeden kişilere yönelmenizdir.
Sağlık olsun diyip geçiyorum , pek de yapılacak bir şey yok gerçi. Kimse beni yanlış anlamasın bu olanları buraya yazdım diye. Olmayan bir şey yazmadım zaten , sadece başımdan geçenleri sizinle paylaşmak istedim.İyi Forumlar!
Bu gün konuya yazacaktım yazmadım Anıl'ın açıklama yapmasını bekledim. Olayın kötü yanı hatanın sanki bizim yüzümüzden olmuş gibi yaklaşılması oldu. Hata yapılır diyemiyorum böyle hatalı ustalık kontrol edilmememiş işçiliğin olmaması lazım, heleki böyle bir serviste hiç yapılmaması lazım. Anıl'ın günlerdir neler çektiğini çok iyi biliyorum. Resmen arabasından soğudu kardeşim :) iboya da ayrıca teşekkür ederim sağduyulu ve pratik zekası ile işin çözümünde büyük rolü oldu. Umarım kimse bu kadar sorun yaşamaz kimse günlerce arabayı kullanmadan yer değiştirmek için bile ittirmek zorunda kalmaz! Anıl bunları yaşadı son yazdıklarımı da yaşadı. Bende dip not olarak yazamadan geçemedim.
Herkese iyi forumlar dilerim...
gerçektan cok basit ufak birşey gibi duruyor ama cok felaket işlere neden olabilir miş
cok cok gecmiş olsun umarım artık keyifle binersiniz...
kardeşim çok şanslımısın degilmisin karışık bir durum bununla geçmiş olsun.
geçmiş olsun kanka , şansmı desem ne desem bilemedim , ucuz kurtulmuşsun daha büyük sorunlar olabilirdi
Gecmis olsun kardesim. Halletmene sevindim.
cevabınız için teşekkürler,sorun aynen bobinlerde çıktı ama benimki kendiliğinden değil aracın motorunu yıkatmam sebebiyle bobinlerin altı paslı ve yağ gibi bi madde ile kaplı şekilde çıktı,takım olarak buji ve bobinleri wag olarak değiştirdim sorun kalmadı,buradan servis dışında aracın motorunu yıkatıcaklara duyrulur...
P0441 arıza kodu N80 ile ilgili bi arızamı ????
TFSI pişmanlıktır anılcığım
Neden ki tayfur ?