heyyy buddy how fast you're!!!don't go too far...
Printable View
tamam haklısın çelişiyo sen daha ii biliyosun zaten dyno çıktısınıda kafama göre yazıp evde printerden alıyorum kastamonudada organizatörleri kafaya aldım öğle kazandım kupayı ..............
lütfen topici daha fazla kirletmeyelim bişiler öğrenmek için açtım senle ve tünayla ağız dalaşı yapmak için değil
adamlar bilgilerini seninle paylaşiyor sen ağiz dalaşi diyorsun...oem balata ile nasıl 240 hp yere iletiyorsun onu soruyorlar...
sen çok mu biliyosun diyerek agız dalaşına sen çevirdin ben gayet yardım etmeye calışıyordum,
oem debriyaj 50lik 75lik nos da koyverir kendini, biz atmosferik arabada bile 20-30bin diyince şükür diyoruz, sizin oem balataların maşallahı var o zaman.
son mesajımdı, kolay gelsin..
.sen zaten oem balata ıle 240 hp konusunda ısrar ettıgın surece kımsenın burda senı cıddıye alcagını zannetmem...bende almıyorum artık...bız sana yardımcı olmaya calıstık ıstemedın sen bılırsın...sen arabanın nasıl devırlendıgıne deıl nasıl gıttıgıne bak...debrıyajın la ılerı teknoljı enjektorlernın ve projelerınle mutluluklar...
çok para harcayam çok iyi yürür diye bi kaide yok ;)bunu hepimiz biliyoruz.elimizdeki malzemeleri ve bütçeyle orantılı yapıcagımız araç.çakma balatayla 1000lerde km giden arabalar biliyorum ki zaten büyük ihtimalle boosted_pug'un da öyledir.laf kavgalarını bırakalım uzayan kol bizden olsun hesabı ;)
msnden devam edin geyiğe
teşekkürler kesinlikle haklısın
tünayk arkadaşım yazdıklarımı anlamıyosun sanırım tamam herşeyi çakma yapıyorum lafım warmı yok......... dyno çıktısı war arkadaşım ona bi cvp ver hala bana 240 hp yi nasıl yere veriyosun 240 hp yi nasıl üretiyosun anlat diyosun ya ben anlatamıyorum ya sen anlamak istemiyosun erciyesli sanayi sitesinde erkayalar otomotiv bosch car service ye git orda bilgisayardan açıp bakabiliyosun plaka 06yıs90 daha ne diyim
çok ufak minik ve mütevazi bir soru sormak istiyorum izninizle
makinası 240hp ok , turboda üflüyor sorun yok ona da ok.
peki tekerde kaç hp verdi ? ne tip dyno ? Yük tipi ?
teşekkürler :)
gayet başarılıymış , yeni setupta buradaki önerileri dikkate almanızı tavsiye ederim :icon_tup:
teşekkürler
her sey marka değildir, seleflerinden cok daha ucuza yapılmış ama dogru duzgun yapılmış makinalar 2 katı fazla para harcanandan daha verimli olabilir, bunun da örnekleri mevcut piysada. 240 hp cok da ulasılmıcak gucler deil saxo vts icin...
oem balatayla ben de 10.000 km ye yakın kullandım, sonlara dogru +210hp + 300nm lerden sonra koyvermeye başladı, ama daha az guclerde bir sorunu yoktu...
11 psiyda 240 hp verıosa 14.7 psiyda +270 hp vercek die bir mantık doğru olmayabilr. burdaki yapıcı yorumları da dikkate alırsanız sizin için yararlı olabilir...
Yahu konuyu çok sonra gördüm, Bizim gc8lerin tdo4 leri 280 der, 281hp demez, 2.0 motorda 281 hp demez ama :)
Bir de ben 18g turbo kullandığımda standart impreza debriyajını centreforce debriyaj seti ile değiştirmiştim, sizin bu saxo ve 106'ların stock debriyajı ne kadar verimliymiş ki 250+ hp kaldırıyor ben anlayamadım.
fon makınesı????hehehehe bıraz arastır be yaw...gıt project cars dakı konuyu oku anlamadıgın yerler olmus tahmınım(normaldır) yoksa fon makınası demezdın....sana bı tavsıye googla gır "aem water-meth ınjectıon" yaz...bı oku bakalım....takıldıgın yer olursa sor solerım bende...
boosted_pug
ya vallahi yazmıyım yazmıyım dedim de dayanamadım,
herşeyi geç araban saxo yürüyodur yürümüyodur şöyledir böyledir dynosu doğrudur değildir,,
çok basit birşey var burda ısrarla kabül etmediğin şey :
tdo4 le 1barda 270+ beygir alman veya 0.8barda 240hp alman (gürcellde yazmış sennada cvp vermemişsin) imkansız gibi birşey , hadi aldığını kabül ettim
oem debriyaj balatasıyla 22.000 km bunu sıkıntı çıkmadan kullandığını söylemen ise bana aşırı derecede saçma geliyor.
Bak şunada emin ol, bana göre herkesin arabası gitsin yürüsün sıkıntı yaşamasın kimse, ztn öle düşünmesem şu turboyu al o çakmalardan uzak dur demem, linkteki güzel kesin al derim. Ama söylediğin şey 6*7 = 50 gibi birşey, ya arabanda daha önceden bronz gibi bir balata var senin haberin yok, yada bazı şeylerde yanlışlık var.
Hepsini geçtim, ya biraz rahat olun arkadaşlar komplekslerinizi bi kenara bırakıp şuraya yazı yazın,, ben ilk mesajımda şunu nasıl yaptın, bence şunu yapmalısım dediğimde sen bana direk sen turboyu çok mu biliyon sen saxoyu benden iyi mi biliyon yazıyosun, biraz rahat olun ya burda felsefe yapmıyoruz konuştuğumuz şey gayet teknik ve belli mantıkları kuralları olan bir konu, emin ol senin arabanla kafa yapmak için yazıyo olsam yazdıklarım böyle olmaz, ztn bilen bilir.
güç sadece turbodan alınmazZZZz atmo olarakta güçlü olmalı makina;)stock olu stock 106,saxo vs baskı balata parçalarken 250 hp lik bir makina balayayı böleRRR.çakma balata bronz balata denirse tmm eyvallah ama oem balata ile imkansız hayalden öteye geçemez :)birbirimizi yemeden adam akıllı tartışalım bikerelikte olsa...
keşke ilk yazdığın mesajdada böle bi yaklaşımla yazsaydın ozaman bende o cvp ları yazmazdım benim burda kimse ile bi alıp veremediğim olmadığı gibi kimse ilede kişisel bi problemim yada GICIK KAPMA gibi bi olayım yok nedendir anlamadım ama bazı arkadaşlar başta tünayk oluyor neden her açılan konulara sewimsiz şekilde yaklaşmaktan hoşlanıyolar hiç bilmiyorum neyse tatsız şeyler yazmış olabilirim kusura bakmayın
başka bi konuya gelirsek kimsenin neyi nekadar bildiği beni hiç ilgilendirmez benim nekadar bilip bilmediğimde kimseyi ilgilendirmiyo ama neyin ne olduğunu az çok biliyorum siz diyosunuz ki tdo4 le 240 hp alamazsın hele hele stock debriyaj ile bunu yere iletemezsin ama ben bu değeri dynodan aldım ewde yazıcımdan çıkarmadım hala bunu neden anlamak istemiyosunuz bi anlam veremiyorum buyrun buluşalım arabaya bakın hatta diğer arabalarada bakın inanmayan arkadaşlar hala inanmıyosanız size diybileceğim başka bişi kalmıyo açıkcası
ben hatri sayilir sure 106gti kullandim, benim standart debriyajim okadar verimli degildi..
bustut pug
benım dılım bıraz sert ondan san aole gelmıstır benım amacım bılgı paylasmak ama senın gıbı bazı arkadaslarla aynı frekansta olmadıgımız ıcın anlasamıyoruz...daha oncede solemıstım korler ve sagırlar bırbırını agırlasın...benım yerım ayrı olayım ayrı...
aslında güzel bi yol var standart bi arabayı çıkartın aynı dynoya bakalım ne vercek.Hani turboda atmosferikte farklı durumlar oluyorsada turbo bir araba çıkartıp bakın burayada koyun sonuçları :)
selefleri sefil edecek güzel sürprizlerim var şakacı çocuk :) ucuzcular kol çıkarır bizden çıkan artıkları kullanır metreyle gelir bizim turboyu ölçer aynısını yapmaya kalkar bak güzelim 19 una güzel sürprizlerim var sen ve senin gibi düşünenler için ha yine motor kırıp gelemezlerse hodri meydan bi roll night düzenleyelim halef selef görelim
boosted pug teşekkürler dileklerin için ancak ucuz malzeme ile güç alamazsın bi yere gidemezsin. düzgün kol piston enjektör debriyaj almadan yürümez arabanı yaparken ilk baştada söyledim yine söylüyorum.
arkadaşların tepkiside çoğu 106 saxo binmiş adamlar tünay ve çağlarda benim arabamın her aşamasında vardı biz bronzla bile yürütemiyorduk bal1ata parçalanmasada baskı mutlaka kaçırır. pejo yürütmek hondadan her zaman daha pahalıdır bunu unutmayın. ben saxo kol forget aldım 1600ytl para verdm. izzetin selefci adamı kol çıakrdı honda forget kol taktı (500ytl ye alındı) ama tutmadı strok pistonların tepesinden aldı nooldu kırdı pistonu demekki neymiş çakma işle olmuomuş.çekirge 1 sıçrar 2 sıçrar bu çekirge acık fazla oldu ama pili bitti :D
sana başarılar yanlız konu açıosun ne alayım die birileri bişeyler dio yine tam tersini yapıosun bence bundan tepkiler.
iyi geceler
sana taş atmıorm alınma, her sey paramıdır yani abi? biz ogrenci butcesıyle turbo yaptığımız ıcın yurumicek mi araba? bana obur turlusu, yani alternatif cozumler aramak tuning mantıgına daha yakın gelıyor, niye zaten tuning: uyarlama demek bi bakıma...
ateslemeyi bağlamadık hala evet dogrudur ama dyno cıktılarımız gayet tatmınkar, alt devrımız ust devrımız fabrıka çıkışı değerlere yakın... ben çok bldiğimi idda etmıorm zaten onur yapıyo map i onun tercih meselesi...
ogrenci butcenle alakasi yok bu isin . malesef bu is paraya bakar dunyanin neresinde olursan ol . para da yetmiyo zaten belirli bir seviyeden sonra . nekadar ucuza kacarsan okadar kirma riskin var .sence cok basit bir ornek verim ebaydeki 250 dolarlik cooler kitleri ile aps nin 1200 dolarlik cooler kiti arasindaki tek fark markasimi ? binlerce ornek var bu konuya . bu is para ve bilgi ile yapilir .alternatif cozumler uretirsin ama saglam seyler denersin yinede orjinal malzeme kadar dayanikli olmayacaktir .
benım arabama uyacak marka nerdeyse hiç bir şey olmadığı için modifieyi bu mantıktan yapıorm. alternatif ve uzun omurlu ve surdurulebilir birşeyler ortaya cıkarmaya calısıorm...hondam olsa uyarlama ihtiyacım olmayacak. yalnız dunyaları yeniden keşfetmek ne kdr zor olsa da sonucları alındıgında cok daha tatmin ediyor insanı...
dunyada tek degildir sanirim aracin fransiz forumlarindan illaki birseyler cikar ama onada dil problem olur .
öğrenci bütçesi diosun orjinal kol pistona ayar olmadan bastınız kolların hali perişandı kaça yaptırdın motoru onun yerine paranı biriktirip malzemelerini alıp başlayabilirdin.astarı yüzünden pahalıya gelmiş gördünmü o greddy blue arabana olmayacağı aşikardı ama ayarcın taktı onu aem alsan sıkıntı yaşamayacaktın.demekki neymiş bilgi eksikliğide varmış. daha az para harcayıp aem fic alabiliodun ki sana blue nun kaça satıldını biliorum
meksikada external westegateli çata pata giden, draglara giren bir 4 kapı hb megane var, k4m mi motoru bilmiorm. bi de polonyada cok daha amator, reg pompa takıp 148hp alınan bi araba var..clionet e de üyeyim, ingiliz forumu, km e ye turbo takana rastlamadım, k4m yi 2.0 e cevirmişler sadece...benim bildiklerim bunlar..neyse ileride bism de araba secimimz parcası bulunması kolay arabalrdan olur. ancak biz de emek sarfediyoruz ve uyarladık diye verim alamıcas diye bir şey yoktur bence...
ahmet abi dogrudur, para biriktirseydim kolları egmecektm belki. kimseye lafım yok, yalnnız kimse de kucumsemesin harcanılan emekleri...benim mesajım anlasılmıstır umarım, "uyarlamayla da" birşeyler olabileceği...saygılar
ben teşekkürederim haklı olduğun konular haliyle war ben arabayı daha ilk aldığımdada sana sormuştum bazı şeyleri ama sende biliyosunki bazı şeylerin hemen olması tamamen maddi imkanlara ve tecrubeye bakıyo sende arabanı ilk yaptığında ortadan yamalı intercoolerla 5. enjektörle yada safc ile yürütmüştün ben zaten konunun başından beri yaptığım şeyi savunmuyorum kol piston beyin enjektör alan boşu boşuna para veriyo orj piston kol ile arabalar sağlam şekilde yürüyo felan demiyorum zaten ilk baştaki mesajlarımda yazıyo kol piston debriyaj beyin enjektör çoğu hazır bir kaçıda kargoda turbo olarak ne önerirsiniz dedim ama arkadaşların takıldığı nokta farklı bi yere kaydı ...............
neyse isteyen inansın isteyen sallıyo atıyo desin isteyen o turbo o değerleri vermiyo desin bla bla bla ben tamamen stock olarak düşük sıkıştırma ile 11 psi de 240 hp aldım hala inanmıyan arkadaşlar olursa bi kadran videosu koyarım buraya :D
inş. turbomuda bulduktan sonra arabam bitinceye kadar turbo yaparkende kaporta boya weight reduction yaparkende fotolarını videolarını koyucam buraya herkese ii forumlar
bence bu işin sırrı tamamen düzgün,kaliteli malzeme seçmek. şu ana kadar elimden geldiğince en iyi parçaları aldım. termostat kütüğüne kadar getirdim. manifolda, downpipe'a verdiğim parayla turbo yapanları biliyorum ama noldu kol-piston almadım. Araba 2 hafta önce bitti ve kol-piston arıyorum. önceden 3 ay bekler sonra yaparım diyordum, şimdi neden bir ay daha beklemeyip bu şekilde yaptım diyorum. yani sonuç olarak düzgün birşey yapılacaksa hiçbirşeyden maddi-manevi hiçbirşyden kaçınmamak gerekiyor. başta hesaplanandan çok fazla para harcadım, arabamın yapılması düşündüğümden daha da uzun sürdü. keşke biraz daha harcayıp bekleseydim de benim de forged internallerim olsaydı
Yahu okuyorum okuyorum ama burası gibi teknik bir forumda konusulan bazı konulara ağzım açık kalıyor.
Impreza'nın kapağının flow'u belli, o flow ile tdo4'ün üfleyeceği cfm belli, o halde bile 281 hp vermez gc8lerde.
Yani sen deliler gibi lifte sahip eksantrik taksan , inanılmaz agresif ateşleme ayarı yapsan, içeriye de ethanol yada methanol bassan tamam anlarım 1.6 makineden tdo4 ile 250+ güç almanı. Haa bak tekrar söylüyorum, agresif bir şekilde güç alırsın, ne olacak sök wg'in vakum hortumunu, oooh Allah ne verdiyse bas, güç sahibi olursun, üstüne de nurtopu gibi 4 tane piston kolu ve piston alırsın ellerine :)
Boosted arkadaşım, çok ilginç arabalardan çok ilginç güçler almak mümkün. Herkesin sana tepki göstermesini haklı gör, çünkü senin verdiğin bilgiler ile başkalarının bildikleri çelişiyor. Daha detaylı cevaplar ver bence. Mesela şu load'da şu kadar boost görüyorum, ateşleme derecem şu , AFR bu desen kimse sana gıkını çıkarmayacak.
Haa, stock debriyaj kaldırmaz dedim , evet totalde kaldırmaz. Her hafta başı biten debriyajını değiştiriyorsan bişey demiyorum :)
bustut pug ...ınamayanlar ıcın vıdeo cekecem demıssın...bı cekeremısın sana zahmet sole yo flfn da bellı olsun....