User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
76 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Saxo vts sorun!!!Yardım lütfen

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    map sensörünü kendim değiştirebilirim.daha sonra bilgisayara bağlanıp birşey yapmak gerekir mi yoksa tak -çalıştır mantığımı var

aLperTunga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drn106 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    AlperTunga haklı map sensöründen kaynaklanıyor gibi problem..

Yabancı forumlarda bu problemi araştırmıştım çünkü benim de başıma gelmişti bunun genelde 3 ihtimali oluyor

1) Isı müşürü, bilgisayarda arıza göstermez genelde, motor kendini toparlayana kadar (1 dk civarı) motor arıza ışığı yakar. Soğuk havada hava sıcaklığını -40 derece olarak görür beyin, ısı müşürünü değiştirince sorun hallolur.

2) Map Sensörü, arıza lambası yakmaz, bilgisayara bağlayınca sorun görünmez.

3) Rölanti ayar valfı, ama ben bundan kaynaklandığını hiç zannetmiyorum, rölanti valfını sök, öyle çalıştırmayı dene aracı, veya fişini çek.

Isı müşürünü değiştirmişsin şu an geriye Map sensörü kalıyor, bobinden olmasına ihtimal vermiyorum. Krank sensörüyle de alakası yok.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    map sensörünü değiştirdikten sonra bilgisayara bağlayıp işlem yapmak gerekiyor mu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı black_eagle1988 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    map sensörünü değiştirdikten sonra bilgisayara bağlayıp işlem yapmak gerekiyor mu
    sadece akünün eksi kutbunu söküp 5-10 dk bekledikten sonra tekrar kutbu takıp çalıştırabilirsin.

Beyni resetlemiş olursun bu şekilde.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XSi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sadece akünün eksi kutbunu söküp 5-10 dk bekledikten sonra tekrar kutbu takıp çalıştırabilirsin.

Beyni resetlemiş olursun bu şekilde.
    teşekkür ederim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar map sensörünü değiştirdim ama sorun devam ediyor.acaba beyin resetlemeyi mi yapamadım.yardımcı olabilecek var mı?

drn106 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    beyin resetleme olayından olduğunu zannetmiyorum map sensörünün adaptasyon olayı var mı servise sor istersen gerektiriyorsa adaptasyon yapın bu sadece bir tahmin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    beyin resetleme olayından olduğunu zannetmiyorum map sensörünün adaptasyon olayı var mı servise sor istersen gerektiriyorsa adaptasyon yapın bu sadece bir tahmin

yenisini taktım.akünün kutup başını 5-10 dk sök dedi forumdaki arkadaşlar.aynen yaptım ancak değişen birşey olmadı.başka hangi olasılık olabilir.motor ısınınca hiçbir problem yok.çıldırcam resmen

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Motoru ilk çalıştırmanda gaza bastığın sürece 5-10 saniye motor ikaz lambası yanıyor mu?

Rölanti sensöründen olmadığı kesin map sensörünü de denedim diyorsun, bu problemi genelde ısı sensörleriyle map sensöründen yapar sen bu parçaları sıfır ve orijinalleriyle mi değiştirdin ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Motoru ilk çalıştırmanda gaza bastığın sürece 5-10 saniye motor ikaz lambası yanıyor mu?

Rölanti sensöründen olmadığı kesin map sensörünü de denedim diyorsun, bu problemi genelde ısı sensörleriyle map sensöründen yapar sen bu parçaları sıfır ve orijinalleriyle mi değiştirdin ?

motor ikaz lambası yanmıyor.ısı sensörü sıfır orjinal.map sensörü çalıştığından emin olduğum bir abimin ve orjinal.kafayı yicem resmen

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iki tane ısı sensörü var ikisi de mi değişti hangisini değiştirdin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yeşil soketli olanı değiştirdim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir önerim daha olacak.

Ateşleme bobinini söküp, ucundaki lastiklerde yada bobinini kendisinde çatlak var mı diye kontrol edebilirmisin?

Benim 106 nın bobinin de çatlak vardı, özellikle nemli gecelerin sabahlarında (arabanın üzerinde çiğ olur) çalışırken zorlanma yaşıyordum ve düşük devirlerde tam gaz durumunda motor tekleme yapıyordu.

Benim durumda sanırım nem bu çatlağa girip, ateşlemeye şase yaptırıyordu, motor ısınınca nem buharlaşıp gidiyor ve nispeten problemler ortadan kalkıyordu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yeşil soketli olanı değiştirdim
    yeşil olan termostatın oralardaki beyne bağlı, otomatik jikle fonksiyonunu kontrol eder, mavi olan ve üst kapağın yan hizasında bulunan ise göstergedeki su harareti göstergesi içindir (hem ışık yakar, hem göstergeyi çalıştırır)

mavi olanın motor problemi ile ilgisi yoktur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XSi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir önerim daha olacak.

Ateşleme bobinini söküp, ucundaki lastiklerde yada bobinini kendisinde çatlak var mı diye kontrol edebilirmisin?

Benim 106 nın bobinin de çatlak vardı, özellikle nemli gecelerin sabahlarında (arabanın üzerinde çiğ olur) çalışırken zorlanma yaşıyordum ve düşük devirlerde tam gaz durumunda motor tekleme yapıyordu.

Benim durumda sanırım nem bu çatlağa girip, ateşlemeye şase yaptırıyordu, motor ısınınca nem buharlaşıp gidiyor ve nispeten problemler ortadan kalkıyordu.

bobini söküp kontrol etmiştim.herhangibir çatlak yoktu.garip olan ısınınca sorun olmaması.bunu neden yapar anlamadım...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bobini söküp kontrol etmiştim.herhangibir çatlak yoktu.garip olan ısınınca sorun olmaması.bunu neden yapar anlamadım...
    gaza basınca çalışıyor olmasında yola çıkaran rölanti kontrol valfini de map sensöründe olduğu gibi diğer araçla değiştirip deneyebilirsin? Krank sensörü problemli olsa, gaza bassanda çalışmaz diye düşünüyorum.

Hazır sökmüşken balata spreyi sıkıp çok hafifçe bezle silerek temizle, ben temizlik yaparken içine balata spreyi giren rölanti kontrol valfini içinden sprey çıksın diye salladım rölanti valfi bozuldu

Tekrarlıyorum,ben rölanti valfini yeni taktığımda adaptasyonu düzgün yapamamışım, sabahları çalışırken zorlanıyordu ve rölanti yüksekte kalıyordu

Rölanti valfinin adaptasyonunu tekrar yapınca sorun kalmadı, problemsiz marş basıyor şu anda

aLperTunga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben hala map sensürü ile alakalı oldugun düşünüyorum..map sensörünün soketi oksit yapmış olabilir ve geçirmiyordur?

daha dün arkadaşımın aracı aynı arızayı yaptı..mapı değiştik olmadı meğersem soketin içi oksit yappmış o yüzden yapıyormuş..oksiti temizledik zımba gibi oldu..birde ona baktır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aLperTunga Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben hala map sensürü ile alakalı oldugun düşünüyorum..map sensörünün soketi oksit yapmış olabilir ve geçirmiyordur?

daha dün arkadaşımın aracı aynı arızayı yaptı..mapı değiştik olmadı meğersem soketin içi oksit yappmış o yüzden yapıyormuş..oksiti temizledik zımba gibi oldu..birde ona baktır.

oksiti nasıl temizlediniz.kafayı yicem resmen bu sorun yüzünden

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    rolanti motorunun fişi,ni ustam çıkarmıştı.böyle kullan dedi.onunla alakalı olabilir mi.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)