map sensörünü kendim değiştirebilirim.daha sonra bilgisayara bağlanıp birşey yapmak gerekir mi yoksa tak -çalıştır mantığımı var
map sensörünü kendim değiştirebilirim.daha sonra bilgisayara bağlanıp birşey yapmak gerekir mi yoksa tak -çalıştır mantığımı var
map sensörünü değiştirdikten sonra bilgisayara bağlayıp işlem yapmak gerekiyor mu
arkadaşlar map sensörünü değiştirdim ama sorun devam ediyor.acaba beyin resetlemeyi mi yapamadım.yardımcı olabilecek var mı?
beyin resetleme olayından olduğunu zannetmiyorum map sensörünün adaptasyon olayı var mı servise sor istersen gerektiriyorsa adaptasyon yapın bu sadece bir tahmin
Motoru ilk çalıştırmanda gaza bastığın sürece 5-10 saniye motor ikaz lambası yanıyor mu?
Rölanti sensöründen olmadığı kesin map sensörünü de denedim diyorsun, bu problemi genelde ısı sensörleriyle map sensöründen yapar sen bu parçaları sıfır ve orijinalleriyle mi değiştirdin ?
Bir önerim daha olacak.
Ateşleme bobinini söküp, ucundaki lastiklerde yada bobinini kendisinde çatlak var mı diye kontrol edebilirmisin?
Benim 106 nın bobinin de çatlak vardı, özellikle nemli gecelerin sabahlarında (arabanın üzerinde çiğ olur) çalışırken zorlanma yaşıyordum ve düşük devirlerde tam gaz durumunda motor tekleme yapıyordu.
Benim durumda sanırım nem bu çatlağa girip, ateşlemeye şase yaptırıyordu, motor ısınınca nem buharlaşıp gidiyor ve nispeten problemler ortadan kalkıyordu.
yeşil olan termostatın oralardaki beyne bağlı, otomatik jikle fonksiyonunu kontrol eder, mavi olan ve üst kapağın yan hizasında bulunan ise göstergedeki su harareti göstergesi içindir (hem ışık yakar, hem göstergeyi çalıştırır)
mavi olanın motor problemi ile ilgisi yoktur.
gaza basınca çalışıyor olmasında yola çıkaran rölanti kontrol valfini de map sensöründe olduğu gibi diğer araçla değiştirip deneyebilirsin? Krank sensörü problemli olsa, gaza bassanda çalışmaz diye düşünüyorum.
Hazır sökmüşken balata spreyi sıkıp çok hafifçe bezle silerek temizle, ben temizlik yaparken içine balata spreyi giren rölanti kontrol valfini içinden sprey çıksın diye salladım rölanti valfi bozuldu
Tekrarlıyorum,ben rölanti valfini yeni taktığımda adaptasyonu düzgün yapamamışım, sabahları çalışırken zorlanıyordu ve rölanti yüksekte kalıyordu
Rölanti valfinin adaptasyonunu tekrar yapınca sorun kalmadı, problemsiz marş basıyor şu anda
ben hala map sensürü ile alakalı oldugun düşünüyorum..map sensörünün soketi oksit yapmış olabilir ve geçirmiyordur?
daha dün arkadaşımın aracı aynı arızayı yaptı..mapı değiştik olmadı meğersem soketin içi oksit yappmış o yüzden yapıyormuş..oksiti temizledik zımba gibi oldu..birde ona baktır.
rolanti motorunun fişi,ni ustam çıkarmıştı.böyle kullan dedi.onunla alakalı olabilir mi.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)