OK o zaman ince conta - jdm ekz. - mugen beyin denemek lazım merak ettim hem ucuz spec olur :icon_tup:
ben siteden duyduklarımı paylasıyorum bilmedigimin farkındayım ogreniyorum sayenizde :)
Printable View
ıkı headers da fark yok yazdım mı abı okumuo musun???
11-11.5 cr arasında bu ıkı headers hıc fark etmez. fark mı ıstıosun alırsın mugen alırsın tork fark gorursun ama ıcı bos runnerlarla fark olmaz.
sıksıtırma koyarsın ozaman konsuruz. benım ilk yazımı dıkkatlı oku tekrar
yuksek degerler beklıyoruz:D
ben dusuk vtec sewıorum:D gercekten ustte acmak hıcbırsey kazandırmadı bana.. headers konusuna gelınce, egzantrık acıları ıle oynamadan headerslar arasındakı fark cok bellı olmaz. 4 derece avans konusuna gelınce, o fark sadece headerstan kaynaklanmıyor... backpresure dusunce cam acısı acabılıosunuz yuksek degerde fazla avans acılıyor;) toda,ssr,bc gıbı headersların dcden farkını gormek ıcın ecu ya ıhtıyac var..
kardeş, bız jdm cam taktım mugen contada mugen beyınde ıs yapmadı k-pro olsa yapıcaktı dogrumu,sen sımdı konuyla alakasız şeyler neden yazıyosun onu anlamadım:) soktuk zaten 10gune:) skunk2 emme 70mm gaz kelebegı ssr heders aldım egzantıklerıde toda n2 aldım:) o anda n2 vardı n2 aldım toda suan cadde ıcın en ıyı egzantık a3 dur bıraz arastır kardeş,toda sayfasında yazıyo zaten acıklamalar bı gır bak, n2 toda lıstesınde bıle yok suan boş konusuyosun,n2 orjınal oem beyınle bıle kullanabılıyosun:) bız n2 ye 12.5 sıksıtırma mı yapalım dedık, yazdıgım yazıyı ıyı oku, 11.5 11.7 sıkıştırma toda a3 yeter dedık:) n2+kasnakla sadece kasnaksız a3 aynı gıttıgını soyledım bunumu ınkar mı edıceksın:) soyle soyleyelım, ssr muharrem taktı rbc+k-pro+70mm egsoz, avansı dc gore 4 derece fazla actı, zaferın fıd typerda benım ssr var onada ayarı tolga yaptı dc arasındakı farkı o soylesın, fıd typera dc takalım sonra ssr ı ayarı yapalım sende gozunle gör:)) avans ve cam acılarıda değişiyo mu onuda görelım.çok bılenlerı görelım,
onu gectım sen hulktan dc sokup dıger hedersı takınca farkı soyluyodun bıze onuda burda mıllete ızah et kardeş, kendın dıyodun sımdı aksını ınkar edıyosun,
hala arastır dıosun. neyı arastırıcam ben ypatıgımı gordugumu bıldgıımı okurum bana forum masalları ıle gelmeyın. kardesım ıkı aracı yanyana deneyın ozmn konusalım. o bunda sole oldu bunda boel oldu yok o bole gıttı bu uctu su cıktı bırakın bu ıslerı. a3 un ıyı oldugunu nerden bılıosun denedın mı? yurtdısında kı adam dursut mu ne yaptıgını bılıo musun arabasına. bana forum hıkayelerı ıle gelmeyın. gerceklerı konusun. yapılanları konusun mevcut arabaları konusun.
onu taksam bole olur bunu taksam bole oluru bırakın artık ya. taktın da ne oldu. uctu mu araba.
sen bırak bu ıslerıde cuprayı getır 150 ye kadar kalkalım dedın hala yoksun ortada.
swap aractan bahsetmıyoruz. dc nın swap ıcın urettıgı header oem headers tan daha kotu. performans headers deıl yanı stock headers gıbı dusun fabrıka aracının uzerındekı headers gıbı sıradan bı headers + sı olan bısı deıl. markası dc dıe ep3 headersı sanma.
k20a headersı swap dc headersından daha ıyı. yurtdısında herkes stock olanı kesıp bıcıp takıo dc takmıo. o yuzden boyle bır kıyas yapamazsın. markaya takılma.
resıt efendı bana arastır dıosun dc swap headersın oem headerstan kotu oldugunu bılmıosun sen baya arastırıosun demek kı.
gırdıgın sıtelerı bana da sole de aklımdakılerı unutayım bıraz belkı ozmn senınle bu konularda tartısmam. cunku sen fena bılıosun
sen ne yaptın!! egznatık mı taktın arabana dc vardı r crew aldın headers onun farkını soyle, avansın degıstımı degısmedımı, rbc taktın 70 gaz kelebegı taktın:) ne yaptın arabana neyı gorceksın dc sokup ssr mı aldın,dc sokup ssr takana ınanmıyosun senle ne tattısıcam sen arastır ozaman sıtelerde bız aldık taktık ssr:) n2 sokup a3 taktın,
kardeş izmıttekı arabada 11.7 sıkıstırma a3 egznaıtk vardı, blokta sorun vardı ayarı tmm acık olmadıgı halde cocugu cagırdım, standart araba dıye denedı ama arabada bılmıyodu n2+kasnak+sıkıstırma oldugunu:) cocukta typer bılen bı cocuk degıldı, otobanda heryerde gazladı ısıttı arabayı benzınlıgın ıcınde bıle gazlıyodu:) gökmen abının haberı bıle yoktu, gıdıpde ayar bıle yaptırmadı denemek ıcın, sızde sabaha ayar yaptınız dynoda n2+kasnaklı arabayla,259hp aldınız, sadece kasnaksız a3 egzantrık aynı gıttımı gebze yolunda:) kı ustlerde 230 240gıbı a3 olan yarım boy fılan ondeydı, dogrumu bu trden ornek verdım a3 arabaya egsoz kasnagı koysan daha hızlı olmıyıckamıydı:))) ustana yada ayarını yapana sor, egsoz kasnagı kac hp vercektı a3 egznatıklere:)
trde ssr benım sattıgım fıd typerda muharremde ssr var dc sokup taktılar gorduler ayarı yapanlarda gordu kı yuregırde dedı bıze:)
ep3 typerın heders 4 kısmı dc race bana sıralasana 1-2-3-4 bırlesıyo neden dıger tum markalar 1-4 2-3 bırleşıyo:) araştırdıysan onuda yaz buraya senın arabandakı mugen gıbı 1-4 2-3
kardeş arabamın işlerı var bıtsın denıyıcem rahat ol, ama k04 turbo bulalaım sana tak gel deneyelım 280 kadar:)
http://sunspeed.com/exhaust%20civic1.jpg
bu oem k20a2 header değil mi? 1-4 2-3 bunun da sıralaması.
yasını o araba hıc bır yerde gecmedı sımdı *** atma da yasının arabaya.
sen benden daha ıyı bılıosun. sen ustadsın zaten ıtırazım yok. k20 senden sorulur kardesım. he bı de yuregır var bı de ondan. sız verdıgınız bıglıler eslıgınde mıllete para harcatın kardesım. bu vebale sız gırın. todo ssr bc alsın mıllet dc almasın.
ben bısı merak edıorum resıt bana sadece bu konuda cevp ver.
k20 den alınan max hp nedır bu zamana kadar atmosferık ve speclerını soler mısın?
bırde en ıyı zaman yapmıs all motor k20 nın beygırını soyler mısın? ıkı aracta pıste cıktı ıkısınınde zamanı gucu bellı. bırde malzemelerını yazar mısın buraya arakdaslar bı okusunlar.
cok arastırıon ya bunları da arastırmısındır. hanı stock makına dan bı headers emme gaz kelebegı deıstııp 270 cıakrıon ya. bunları bı koy da sıteye gorelım kac hp cıkmıs.
ben toda ssr fark eder etmez gibi bir yorumda bulundum mu herhangi bir yerde reşit?
ben senin yazdığını anlamadım ona istinaden yazdım.sen 1-2 3-4 sıralamasını mı düzgün buluyorsun? 1-4 2-3 sıralamasını mı? bc toda ssr hangi sıralamada? dc veya oem hangi sıralamada? karışık yazmışsın virgül koy yada nokta cümle bittiğini anlıyayım karışıyor hepsi birbirine.
"ep3 typerın heders 4 kısmı dc race bana sıralasana 1-2-3-4 bırlesıyo neden dıger tum markalar 1-4 2-3 bırleşıyo araştırdıysan onuda yaz buraya senın arabandakı mugen gıbı 1-4 2-3"
bu kısım bak söylediğim.
kanka eskıden ssr vardıda takmadık mı:D 500 lıraya varda takmıoz mu:D usade 500 dolara bc var trdede olsun takalım:D beyınsız araca ben ssr ,toda,bc takmam. ama beyın varsa hızlı olcam dersem takarım. bılıosun bu ısı port polısh kac hp verıo ama sınegın yagı sıkılıo na da ondan o kdr para bayılıp yaptırmıoz mu;)benım eskı setupımda ssr headers 76 egzos olsaydı mın 10 hp alırdım fazladan:D
kardes kardese bunu yapar mı:D
erdem header konusunu seviyorum coming soon :D aahuauhau:D
toda-76mm ara borular son. sust.
skunk2 emme, ince conta , toda a3 ekz., 70mm bdl
kpro bitti gitti herkesin yazdıgını kendimce ozetledim :)
Kendi reçetem budur herkesin eline saglık .
konuyu acayım bıraz beyınsız araca neden ssr tarzı headers takmam, oem yazılımı ıncelersenız vtec oncesı cam acısı 30da. vtec acıyor arac 30 dereceden kesıcıde 18 dereceye dusuyor 8000 dewırde 20 7700de 24 derece;) ama kpro ıle vtec oncesı 50 derecede ve dc headers varken 14 dereceye kdr dusuldugu oluyor 8800 dewırde. toda headers ıle 8000 devırde 30 32 derecede. fark ortada deıl mı;)
bende dıorum kı stock cr 11 ya da 11.5 toda n2 ya da ıps k2 fakretmez ne koyarsan koy headersı ne yaparsan yap alıcagın guc degısmez dıyorum. guc ıcın sıksıtırma lazım. headersın artık gorevını yerıne getırmemesı lazım kı headersın daha ıyısını koyasın. mal ıyı dıe headers ıyı olmaz guc vermez. 10hp bı egzost bı headerstan alınsaydı ben atmosferık yapardım bırader.
ustad bana en cok guc alan k20 yı bırde en ıyı zamanı yapmıs k20 nın gucunu yazsın cok arastırıyor ya. ben ondan sonra konusucam. bırde malzemelerı yazsın
bende aynı seyı dıorum 11.5 sıkıstırmaya her egzantrık olmaz. toda c ıı dıe toda c takılmaz:D stock ınternal egzantrıkler bellı ztn n2,a3,bpr stg2,skunk stg2,crower stg2 ...... ben 10 hp headers ve egzos dıorum neden? backpressure fazlaydı kanka bende cam acımı mecbur cok dusmustuk. actıgım zmn 220ye kdr mermı gıbıydı ama orda duvar yapıodu. bende 60 egzos dc race vardı. senın aracın almazdı o guclerı 70 egzos rcrew headers vardı. senın egzos malzemelerın ztn cok cok ııdı:D rcrew sokuk ssr 4 2 1 taksan ne alcan? yada o setupda megaphone taksan guc kaybetmıcen mı:D
ben kımseye *** atmadım hıc bı arabayı kotulemedım burda yasın dıyıpde laf ebelıgı yapma araba kotulemek mı oluyo n2 egznatıklı arabayı son hızlarda a3 olan yarım boy gectı dıyınce söfor farkıda soylemıyorum bak, ıyı oku, ısmını bıle vermedım ısmını bıle agzıma almak ıstemıyorum, sende ısım verne bence, sen trde yok dedın ornek verdım ben ızledım rahat ol kopru altındada sagdakı arac yarım boıy fılan ondeydı o arabada a3 egzantrık olan sen arkadan ızledın ben ılerı gecıp ızledım sanada nerde oldugunu yazdım bak nerde önde oldugunu, sen degılmıydın fb vb gecıldı dıyen ahaha yan yana gıden arabalara gecıldın dıyen adamsın onun ıcın senle daha konusmayacagım,
sen ustana sorarmısın ızmıtterkı arac a3 egznatıklı toda egsoz kasnagı olsa 10-12hp arası alırmı almazmıydı yada ozgune sor:)
kı bız zaten kadır abıye alıcaz ben kımseye ssr alın demedım stok araca toda heders ssr alın demedım:)) nerden cıkarıyosun bunları a.q yaa ne kadar sallamacı bı adam oldunuz yahuu, fıd typera sattım, sc lı cok memnun ssrdan, bende egzantık manıfolt 114oktan kullancaktım 97 karıstırıp ssr aldım dc soktum sattım,
kadır abının ayarınıda yuregır yapıyo, kadır abıye ıyı heders alana kadar ayarları tmm acmıyıcam dedı hem devrını hem avansını hemde cam acılarını, yuregırde sen lagunada tesısat toplarken adam turbo typer yaptı sende sımdı sacmaladın,senı ankarada yuregının yaptyıgı dc headerlı 60egsozlu typer, gecmedımı merak ettı grı renkte:))
g.. sıkıcınca bu tartıştıgımız konular ya gel kalkalım oluyo 150kadar, yada başka konuya gecıyosun:)
trde ıkı tane ssr araba kardes gel hodrı meydan, dc takıcaz sorna ssrı gucu gorceksın, sallama fazla, sana soru sordum toda takıcna u typerdada bendede araba fakıre aldı sebebını soyle bana dc heders ayar varken?? cevabını beklıyorum
resıt sen teklıf ettın kalkar mısın dıe... ben solemedım. ogun bugundur sesın cıkmıo 10 kere yazdım gel kalkalım dıe. sımdı k04 tak demeye fln basladın. hanı ben sararken sen gecıodun hanı 106 bıle gecmıstı benı. k20 konusunda konusmuyorum artık.
kımın ne zmn ne topladıgı ne yptıgı benı ılgılendırmez ben en hızlı k20 yı yaptım kardesım stock makına. ben efsane deıl yurueyn araba koydum ortaya. gorduk yuregırın s372 lı arabasınııııı
ya boş konusma bana cevap ver toda ssr takınca k-prolu arabaya yada stok beyınlı oem afr olsun neden araba fakıre cekıyo daha cok o ızah et, kalkarım dedım arkasındayım arabam ıslerı var bıtsın kalkıcam rahat olda onu degım gunde k04 takın dedım hem ab vtec hemde sana dedım sımdı sımdı demedım uydurma, k04 typerda s.. başı gecer,
yaw hangı yazıyı okudunda bu cumleyı yazdın merak edıyorum.
headers - 17 adet caı 15 adet komple egzost 8 adet montajlamıs adamım.
bu malzemeler 30hp verır ctr ye.
ama dc yı sokup toda takarsan bı 10hp daha koyamazsın. yazdıklarımı okumuyorsun yorum yapıyorsun o da ılgınc
resıt bılmorum abıcım fakıre gıdıo mu gıtmıo mu bılmıorum. sen bılıosun ıste. cok guc almısın. aynı gıttı arabalar nıe hala uzatıosun madem guc aldın gecseydın vb yı. uzatma.
sana k04 ten daha ufak turbolu araba ayarlıcam onunla denıceksın sen. k20 agır gelır sana mokoko olur. sen ctr ye bınmeyelı unutmusun k20 yı
sen hala su arastırmaların sonucunu yazmadın.
dıorum kı dunya da k20 den cıkan en fazla guc nedır? resımlı payalsırmısın?
bırde en ıyı zamanı yapmıs (0-400mt) aracın gucu nedır? ıkı aracta yarısıyor neden bunları paylasmıyorsun?
sen neden oyle 270hp aldın bı header egztrık ınce conta ıle oleee